Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Rideg város

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Akane Achironu
avatar

Female Kos Jelige : XVIII. A Hold
Hozzászólások : 2752
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanár
Kor : 684

TémanyitásTárgy: Rideg város   Szer. Ápr. 29 2009, 19:08
Kár-kár jaj de kár
Ridegváros várva vár
Öröm innen messze már
Halott varjúk tolla száll

Kaszás ide inni jár
Vészsikoly és kínhalál
Neki móka-kacagás

Térj be vendég, láss hozzá,
Majd remélj csak megváltást.
Véres kézfogás vár reád,
Szavad mennybe nem kiált.


Szerencsétlen vándor, kinek útjába esik nevéhez hívő középkori hajlékunk. Sötét, komor falak erdeje eme város, minek lakói mindennaposnak veszik a furcsaságokat. A legártalmatlanabbnak tűnő lélek is rejt ezernyi sötét titkot, s lehet rád ártalmas. Ki itt száll meg, nagyon bátor, avagy nagyon őrült szerzet, ki nem sajnálja egy-egy éjszakára életét se. Idegenekre gyanakvó tekintetek tapadnak, s ki bűnt követ el (esetleg bűnt kennek rá) könyörtelenül végzi majd a Hóhér színpadán. Egyetlen fénye eme városnak ama gótikus templom a piactér mellett, mégha hitvilágába őrült pap is lakja azt. A szerkezet igen egyszerű kérlek szépen vándor: Egy kövekkel kirakott út vezet el idáig, útvonalad mellett koponyák, s varjak jelzik merre jársz. Rideg várost hatalmas kőfal veszi körbe, a támadások ellen védelemként. Ahogy belépsz a hatalmas vaskapun, máris szembetalálod magad a hely mozgalmasságával. Rohan az élet, rohan az ember, ideje nincs semmire. Szorgosan dolgoznak, teszik dolgukat, majd estére betérnek egy-egy fogadóba, kocsmába.
Jól látod vándor, valóban igen zsúfolt, és magas épületekkel van tele a város. Utcák voltaképpen nincsenek, csak sötét sikátorok, hova nem ajánlatos éjjel lábadat betenned. Nappal pedig kétség kívül eltévednél, ha letérsz a főútvonalról, melynek mentén boltok sorakoznak fel. Ez az út vezet el egészen a város központjáig, a piactérig, melynek legfőbb épülete a templom. A teret különféle hivatali intézmények veszik körbe, melyek cseppet se biztatóbbak, mint az eddigiek.
Jer bejjebb, ha van merszed, s nem félsz, hogy sorsod itt érhet véget...írta: Gabriel Diego Rocca
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Susanna Hillien
Diák - Extremus
avatar

Hozzászólások : 530
Tantárgy(ak) : Gyom-, és Gyógynövénytan tanársegéd
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Szer. Május 06 2009, 22:19

*Nagyon nem tetszik neki Tornerans környékének új kinézete, rosszat sejtve indul felfedezőútra. Ahogy gondolta, nem a régi a város, annyira új, hogy sikerül is eltévednie. Seranah-t otthon hagyta a másik kedvencével, így még csak kijutni se tud, inkább magát kezdi el szidni.*
- Remek, hogy épp most hagytam a szobában Serát. Hahó, van itt valaki?
*Hangja csak egy picit cseng rémülten, alig lehet hallani. Pálcájára teszi kezét, úgy megy egyre beljebb és beljebb, végül már azt se tudja, merre jött.*
~És most mi a fenét csináljak? Senki nincs itt, ráadásul nem is ismerem ezt a helyet. Bár ha jobban belegondolok, lehet szerencsém van, hogy nem találkoztam senkivel, ki tudja, milyen őrültek járnak errefele.~
*Csak el ne kiabálja, a végén még olyan bajba keveredik, amiből nem tud kijönni.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serena Silverfeather
Diák - Extremus
avatar

Female Ikrek Jelige : I'm California...
Hozzászólások : 754
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Szer. Május 06 2009, 22:38

Nem rég szabadult Damien szobájából, persze jó értelemből. Szobájába ért vissza mikor kitekintett az ablakon és minden szava elállt, pedig nem is beszélt.
Érdekes vidék tárult a szeme elé, ami kicsit megijesztette. De valami ötlettől vezérelve gyorsan felöltözött, egy farmer, póló és egy köpeny rá, hisz hiába érezte a bőrén, hogy nincs kint hideg - persze miután kinyitotta az ablakot – úgy gondolta, kellene fog ez még neki.
Pálca farzsebbe és el is indult útnak. Egyedül… ami nem biztos, hogy a legjobb döntése volt, de mennie kellet. Kíváncsiság, ami megint kirángatta a még biztonságosnak mondható ódon falak közül. Lesietett a lépcsőn és már is bevetette magát a felfedezésbe….

Már nem tudta mióta sétált, de már biztos volt annak egy pár órája. Egy városnak tűnő szörnyűségbe ért. Csendben, hogy senki figyelmét se keltse fel, de erre hiába próbált figyelni, hiába próbált elvegyülni, attól még voltak, akik alig rendesen megbámulták. Ettől még jobban összehúzta magát, mint egy kisegér. Nem félt.. Még nem, csak nem akart összetűzésbe keveredni senkivel. Utcáról utcára jár, ha lehet, ezeket annak nevezni inkább hasonlít sikátorokra, kis szűk utcákra, mint Olaszországban. De persze tudja, hogy nem ott van, ez annál rosszabb. Nem műveletlen kis libáról van szó Serena személyében, tisztában van vele milyen környékre érkezett a Tornerans, csak azt nem tudja, mi okból, miért ide.
Ahogy csak sétált és sétált, egy rikító vörös üstököt látott meg a eltűnni az egyik kis utcába, ez a hajszín ismerősen villant fel a lány előtt. Csak remélte, hogy ő lesz az.. Az akire Serena gondol. Így hát gyorsan utána iramodott, talán utoléri.
Nem is kellett sokáig menni, hisz egy kis szűk sikátorba értek, ami teljesen üres volt.
Halkan lépdelt, úgy látszik Susanne nem vette még észre, de Serena nagyon is kiszúrta magának. Susanne egyszer csak felkiált, mire a kicsi lány megszólal.
- Jaj, kérlek ne kiállts fel, mert még a végén valaki ránk támad.
* Egy kis ijedség csillan a szemébe, de ez hirtelen kialszik.*
- Amúgy, szia, remélem még ismerős vagyok.
*Egy mosolyt villant, Susanne felé és folytatja.*
- Ugye csak káprázik a szemem, és nem a középkorban vagyunk?
*Még mindig próbálja elhitetni magával, hogy ez képtelenség, de tévednie kell a Serenának...*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Szer. Május 06 2009, 23:08


A leányzók azonban nagyon is jól látják, bizony a középkorba kerültek, ráadásul egy nem éppen vendégszerető, cseppet sem bizalomgerjesztő városkába, és környékre, ahol három (mostmár négy) testvér uralkodik kegyetlenül. Természetesen az emberek se tudnak ilyenkor valami barátságosak lenni ezekben az időkben. Bizalmatlanul méregetik a lányokat, miközben gyanús alakok cikáznak el mellettük az utcán. S valljuk be, ahogyan egyre sötétebb és sötétebb lesz az ég, úgy kezd egyre ijesztőbbé válni az egész helyzet.
Talán jobb lenne kicsi lánykák, ha visszafordulnátok a biztonságos iskolátokba...
Ahogy találkoznak, s kezdenének beszélgetni, nem telik el sok idő, míg hirtelen a járkáló tömegben egy alak feléjük nem kezd el rohanni. Csuklyás alak, arcát aligha láthatják. Azonban éppen eléggé közel fut el mellettük, hogy Serenát feldöntse a lábáról, s tovább szaladjon. Azonban ez az esés cseppet sem volt értelmetlen, hiszen a lányka kezében ott egy zsák, melyben vélhetőleg arany csörren fel, ha megmozgatják.
Eltelik egy kis idő, mire pedig feleszmélnek, már lihegve fut feléjük egy másik alak -méghozzá igen dühösnek néz ki. Amint odaér hozzájuk, a következő pillanatban kirántja katana-ját (japán kardját) és a lány nyakához tartja mérgesen sziszegve.
- Te rabló.... Most azonnal ide a pénzemet...Ha nem, megöllek ti kettő. Így megúszni annyival, hogy levágom ujjadat.
Hangja ugyan halk, mégis a tömegben igen jól kivehető, ahogyan azokat a lányok felé intézik. Némi fáklyafény megvilágítja arcát, így látható, hogy a férfi -ugyan nem a XXI. századból- de ugyanolyan idegen itt, mint a lányok. Öltözetéből azonnal tudhatják, hogy valószínűleg a messzi keletről, onnan is Japánból jött. Ennek ellenére ugyan törten, némi akcentussal, de beszéli az angolt, és szemüveget is visel, ami ebben a korban inkább csak a tudósokra jellemző. Egyelőre azonban többet nem tudhatnak meg róla, ám ha jobban megnézik, ilyen nemes kardja ekkoriban csak a szamurájoknak és a nemeseknek volt.
Ő maga is legalább olyan ideges, mint a két diák. Elvégre az idegen környezetben maga se bízhat semmiben, és senkiben se. Ennek ellenére jelen pillanatban legalább ugyanakkora veszélyt jelent a lányokra, mint akárki más ebben a furcsa városban.
Egészen addig tartja a lány nyakához kardját, míg az oda nem adja neki a zsákocskát (ami vélhetőleg igen hamar fog menni ilyen nyomatékosított kérésre). De ezek után se húzza el, továbbra is csak a két fiatalra mered.*
- Most a kezed.//Voiálá egy kép kis szamurájunkról:
//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Szer. Május 06 2009, 23:30

[Elvira Howell, Sebastian Diederick, Amelie Clarkson, elkerülve Suékat ^^]

Még a piacon:
- Egyáltalán nem gond - bólint felé a lány. - Ez tényleg nem az a környék, ahol az ember vígan kiáltja ki a nevét.
*~ Halálommal végét leli majd... Vajon miért mondta ezt? Hiszen fiatal és gyönyörű, lehet még családja ~ - néz különösen a nőre, miközben fejében még ehhez hasonló gondolatok cikáznak. Sebastian kijelentésén kicsit megilletődik, és hiába rázza fejét, a szavakat nem tudják el nem hangzottá tenni. Ő benne is felmerült, hogy esetleg Elvira keze van a pálcájuk eltűnésében, de nem volt ajánlatos vádaskodni, hiszen nem sok mindent tudtak meg róla, és az életüket is megmentette. Ez pedig fontos szempont volt Amelie szemében. A parancsoló hangnemen kissé meglepődik, de túlságosan fáradt már ahhoz, hogy ellenkezni kezdjen. Így is, bár nehezen, de magának bevallotta, aggódott amiatt, hogy az arca nem fog szépen meggyógyulni, ha nem látják el szakszerű kezek hamarosan. Amint érzi, hogy a fájdalom tova tűnik, óvatosan megtapogatja az arcát, és míg a nő Sebastian sérülését kezeli, így szól.*
- Nagyon köszönöm, igazán hálás vagyok, hogy ennyit segít nekünk - bólint a nő felé, majd a fiúra vet egy morcos pillantást és odasúgja neki. - Nem is vagyok olyan, aki galibába kerül. Nem keresem én a bajt, az talál meg engem - adja meg az okos választ, majd megereszt egy mosolyt felé.
*Elvira szavaira kicsit elkámpicsorodik, utálta, ha nem volt kifogástalan a megjelenése. ~ Látod, Anya, még is volt értelme annak a sok etikett és illemtan órának ~ - gondolja kicsit fáradtan. Meghallgatja a nő válaszát Sebastian vádjaira de egyenlőre nem kommentálja, csak követi őt, a városba, melyből talán hamarosan kikeverednek, és ő újra az iskola védelmező falai között találhatja magát. ~ Azért a forró, levendulás fürdő sem lenne rossz ~ - gondolja álmodozva, miközben Sebastian mellett lépked.*
A városban:
*Még mindig a nő szavain töpreng, majd egy kópés mosollyal közelebb lép a fiúhoz, és a fülébe súgja.*
- Ismered a mugli történetet? Tisztára Robin Hood szerű, nem? - kérdezi csodálkozva. Ezen szavak után, melyeket Elvira elejtett, szinte biztos volt benne, hogy ő lopta el a pénzt, hiszen tolvajtól lopni nem bűn, ahogy a tolvaj zsargon mondja, és szétosztotta a szegényebbek között, akik igazán megérdemelték. Az még mindig nem tetszik neki, hogy pálcáját nem kapta vissza, de úgy látszik, hogy a nő tényleg vigyázni szeretne rájuk, így kicsit éberebb tekintettel, de beletörődik abba, hogy csak az iskolában kapja vissza fegyverét. - Ha nem veszi tőlem illetlenségnek - szólítja meg Elvirát -, Önnek mi a foglalkozása? Azon kívül, hogy kóbor, bajba került gyerekeket ment meg... - teszi hozzá mosolyogva, és érdeklődve várja a választ.


// fagyunk //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aido Mikuto
Diák - Pugnax
avatar

Hozzászólások : 119
Évfolyam : Első

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Csüt. Május 07 2009, 00:08

Serenáékkal]
*Aido is végre elhatározta, hogy kiteszi lábát a kastélyról, s területeiről, hogy felfedezze ezt az új környéket. Kissé furcsa számára, még furcsább, mint azok a helyek, amiken keresztül érkezett meg a mágusképzőbe. Furcsa utcák, kisebb szag is van, mely már eléggé irritálja az orrát, de az hamarosan elfárad - mármint az orra - és ezt ő is nagyon jól tudja, így megpróbál nem törődni vele. Viszonylag békés termsézettel érkezik ki, ám ez külseje miatt nem látszik róla. Fekete kimonót visel, mely gyönyörű díszítéssel rendelkezik. Jópár kamelia látszódik rajta (virág), melyek vörös színben tündökölnek, persze vörös kamelia nem létezik, csak fehér, ám mégis, a mitológiájukban ott van, hogy ezek bizony a halál jelei. Ahol vörös kamélia van, ott halál történt. De persze ifjú nebulónk estében nem áll fenn semmiféle szörnyűség, nem halt meg senki, legalábbis nem tud róla. Eddig viszont nem is annyira ilyesztő a lakosok számára, bár igaz, furcsa s ruházata, de mostanság valószínűleg sok furcsa ruházató egyént láthattak. Ami megragadhatja esetleg a szemeket, az a kimonó alól kibúvó hosszúkás markolat. Maga a saya (tok) nem látszik, de hajlított a penge, természetesen nem egy szimpla kardról van szó, hanem egy nagy becsben tartott katanáról. Mindemellett van még pár érdekesség a fiún, például hogy fülei kissé hosszúkásak, ezt általában nem látni, emrt haja takarja, de most mégis kibandikolnak hallószervei. Szóval, mint már az elején is mondtam, békésen sétál az utcán, a rá tekintőkkel már nem is törődik, inkább nézelődik. Felméri a friss környezetet, hogy mik vannak itt, kíváncsi az új helyekre. Nem is sokat gyalogol, az utcán meglátja, ahogy pár modernkori ruhát is lát, oylanokat, amiket az iskolában szokhatott meg. Már felmosolyog, hogy végre olyanokat is lát, akiket ismer, ám ahogy eláll előle az ember, aki eddig takarta, akkor láthatja meg a szamurájt is. A helyzet mondhatni egyértelmű számára, mikor a csomagot látja, vagy hasonló. Nem akarja cselekvés nélkül tűrni, úgyhogy közelebb megy.*
-Konn i chi wa. //Jelentés: Jónapot!// *Köszön oda japánul, majd angolul odaszól iskolatársainak.* -Szép napot önöknek is, hölgyek. *Biccent oda, a szamuráj felé pedig egy enyhe meghajlást hajtott végre. Következő mondatát ismételten anyanyelvén hangoztatja, így valószínűleg társai nem értik, de a jószándék sugall belőle.*
-Mond Jóuram, mit tettek ezek a gyerekek ellened, hogy fegyvered akarod bemocskosítani vérükkel? Utazók vagyunk, mint gondolom te magad, onnan jönnek, ahonnan én is, ugyan ott tanulunk, biztos vagyok benne, hogy nem lehetnek rossz emberek. *Próbálja kifejteni, hogy nem kéne őket letámadni, nem igen érti, hogy mi lehet a gond, majd várja a szamuráj válaszát. Persze mindezt a legbékésebb, s higgadt hangon.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Susanna Hillien
Diák - Extremus
avatar

Hozzászólások : 530
Tantárgy(ak) : Gyom-, és Gyógynövénytan tanársegéd
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Csüt. Május 07 2009, 18:43

*Megfordul, ahogy rászólnak, szemében egy kis csillanással, pálcáját előreszegezi, de ahogy meglátja kartársát, lejjebb ereszti, és elmosolyodik.*
- Szia. Naná, egy kartársát elfelejteni? Soha. Egyébként meg jól gondolod, ott körül lehetünk, bár hogy hogy kerültünk ide, azt nem tudom. Neked van valami sejtésed? Egyáltalán hogy kerültünk ide, és miért? És hogy kapjuk vissza a régi Tornerans-t? Ez a kép nem tetszik.
*Kacsint rá vidáman a lányra, és továbbmennének, ha nem akadályoznák meg benne őket. A férfira kikerekedett szemekkel bámul, nem érti, hogy egyáltalán hogy került ide a messzi távolból, hisz látja, hogy nem idevalósi. A támadásra előreszegezi pálcáját, de nem támad egyelőre, próbál szavakkal hatni a férfira.*
- Jó uram, mi nem akartuk önt kirabolni, lehet nem vette észre, de a rablója épp most húzott el mellettünk, talán őt kéne megkeresnie, nem ártatlan diákra támadnia, főleg nem az ujját levágnia azért, mert nem csinált semmit. Egyébként meg nem hiszem, hogy meg tudna ölni minket, nem vagyunk védtelenek.
*Hangja ugyanolyan nyugodt, mint eddig, kezét egy centivel se ereszti lejjebb, nem tudhatja, mit reagál rá az ismeretlen. Nem akar ő bajba keveredni, de azt se fogja hagyni, hogy Serenát bántsák, már csak azért sem, mert kartársa. Ránéz a fiúra, aki pont jókor jelenik meg, látta már egy párszor órákon, de azt tudja, hogy nem kartársa.*
- Neked is, bár nem hiszem, hogy drága kartársam is így gondolná.
*Néz a lányra, aki még mindig a férfi fogságában van. Még ha el is ereszti őket a férfi, nem tudja, hogy pontosan merről jöttek, túl sötét van, ráadásul nem igazán bizalomgerjesztő ez a hely, ki tudja, ki akar még rájuk támadni valamilyen mondvacsinált indokkal.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serena Silverfeather
Diák - Extremus
avatar

Female Ikrek Jelige : I'm California...
Hozzászólások : 754
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Csüt. Május 07 2009, 19:14

[Susanna Hillien,Aido Mikuto, Serena Silverfeather és Főmesélőcske ^^ ]


*Figyeli kartársa változásait. Először hirtelen fordulás, tűz gyullad a szembe, pálca felemelés, kész harcias amazon, csak Serena ezt a harcvágyat csökkenti azzal, hogy már ismerik egymást és nem óhajtja bántani Susannat, csak egy jó tanácsa volt, hogy ne ordibáljon, mert elég hamar magukra vonhatják a figyelmet. *
- Szerinted, ha tudnám, itt lennék? Biztos, hogy nem, inkább valami módszert és tanárt keresnék a visszaalakításhoz.
* Neki se tetszik se a környék, se semmi. Történelemkönyvekből szerette a középkort, murisnak tartotta a boszorkányüldözéseket és egyéb fincsi dolgokat. De, hogy a saját bőrén tapasztalja az akkori kor helyzetét, már nem olyan vicces ez az egész kialakult helyzet.
Nagyon elgondolkodott és csend van, csak az utcáról érkező zsivaj töri meg ezt a stagnáló helyzetet a két lány között.
Nem csak a zsivaj.. ohh nem-nem. Túl feltűnő lett volna, ha Serena kis asszony nem kerül bajba. Mert, hogy elég nagy galibába keveredett.
Egy csuklyás alak tőr ki a tömegből elég nagy erővel, így ahogy elszalad Serena mellet, a nagy lendülettel, fel is löki a lány. Aki csak pislogva veszti el az egyensúlyát és huppan is macskaköves, kemény útburkolatra.
Egyáltalán nem volt kedvező a kis szép hátsó fertályára, ideje viszont nem maradt fájlalni semmijét. Ahogy megmozdult és próbált volna felállni valami nehezet érzett az ölébe, amit eddig még nem vett észre. De ennek a mozdulatnak és a kiáltó hang hatására leesett neki, hogy milyen kis galibába esett. És ez nem is olyan kicsi…
Felpillant és egy furcsa külsejű hapsi tart feléjük, elég nagy hanggal és ezzel még jobban magukra vonják a figyelmet. Pedig Serena ezt akarta a legjobban elkerülni.
Csillogó kék szemeivel ijedten mered a szamurájra, mert, hogy az ez az illető, aki rablónak hiszi a kicsi lányt, pedig soha életében nem lopott semmit, csak édes anyja elől általában a csokikat, mikor még gyerek volt.
Hatalmas erővel ránt elő egy óriási kardot és Serena torkához tartja. Megmozdulni se mer, még a végén annyi lesz a szép kis buksijának.
A felszólításra rögtön a férfi lába elé dobja a súlyos zsákot, amiben valószínűleg arany van.
Ahogy a kard Serena nyakához szegeződött, úgy vetette bele magát Susi is a harcba. És próbál szót érteni a bácsikával. A „rabló” köpni, nyelni nem tud, az ijedségtől majd megköszörüli a torkát…*
- Nyugi.. nyugi.. Uram, amint látja, én inkább áldozatnak nevezném magam, mint rablónak. Maga szerint lettem volna olyan ostoba, hogy elesek? Aztán pedig magamat sajnáltatva fekszek tovább?
*Próbál kicsit észérveket hozni, úgy tudja, hogy ezek a szamurájok nem olyan buták, mint amilyennek kinéznek. De lehet, hogy most az okoskodással nem megy sokra..
Miután a zsák, a bácsika elé került még mindig nem hagyja őket szabadulni. Ebben hiába reménykedett már a lány. Mikor meghallja, hogy az ujjaira fáj a foga a kardos bácsinak, szemébe most már végképp félelem gyúl, és segítség kérően pillog Susira. Azt már nem a kecses kis ujjaiból nem lesz vacsora az is biztos, keressen más szerencsétlen barmot.
Már épp hisztizés akart volna kitörni, mert, hogy ez is kitelik tőle, egy szőke emberke jelenik meg. Torneransos minden bizonnyal, hisz látszik rajta.
Japánul kezd el beszélni először a férfihez majd őket is üdvözli.
Serena inkább már meg se szólal csak nyüszítve üdvözli a fiút, akinek még nevét se tudja, de nem érdekli, csak mentse meg az ujjait.
Ahogy a kis srác kommunikációba elegyedik az idegennel, Serena csak hevesen bólogat a fiú mondataira, de közbe inkább nem szól. Úgy látszik, a bácsinak jobban fekszik az, hogy ha valaki a közös nyelvükkel, a japán nyelvvel intézi hozzá a szavakat.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Csüt. Május 07 2009, 19:39


[Susanna Hillien,Aido Mikuto, Serena Silverfeather]


Tulajdonképpen igazán nagy hiba, hogy Sue előveszi pálcáját. Egyrészről az idegen nem lesz túlságosan meggyőzhető, ha támadófélbe áll a lány. Másrészről látszik a tekintetén, ahogy megvillan a varázspálca láttán. Mogorván mered hol az egyikre, hol a másikra, míg végül nagyon halkan megszólal.
- Hamarabb vágni el torkát, mint te varázsolni.
Jelenti ki teljes nyugalommal a hangjában, s ha okos a kislány, akkor pontosan jól tudja, hogy igaza is van. Ezeket az embereket profin képezték ki, egész életüket a kardforgatásra szentelték. Gyorsaságuk és erejük pedig legendás mind Japánban, mind a világon. Kétségtelenül nem túl nagy az esélye, hogy kivédje a lány támadását, azonban Serena fejét ügyesen le tudná választani a nyakáról még idejében. Valóban megérné a hevesség?
Már éppen szólalna is meg, amikor megjelenik a fiú a többiek segítségére, és szerencséjére. Ugyanis míg a lányok sokkal gyanúsabbnak bizonyulnak számára, addig Aido köszöntése, majd beszéde a saját nyelvén nagyobb bizalmat nyer. Mindezek mellett sokkal okosabb érvelésekkel is jön elő, sokkal meggyőzőbb formában.
-
Konn i chi wa...
Csak a fejét hajtja meg kissé köszöntésül, természetesen még mindig figyel a másik kettőre, kardja pedig bármikor támadásba lendülhet. Aido szavaira persze japánul válaszol, kardját pedig nem pihenteti, esze ágában sincs.
- Úgy láttam segédei egy rablónak, ki megfosztott aranyamtól. S ugyan eme gyanúm eloszlott, másik vetült fel, amint eme tűzlány felém tartja varázsbotját.
Fejével kissé Sue felé bök, igen, ő kapta meg a tűzlány elnevezést a haja miatt. Kicsit megigazítja szemüvegét, hogy utána folytassa.
- Ha önök boszorkányok... mindenképpen beszélnem kell magukkal.
Hangja határozottan cseng. Végre egy nyom, amin elindulhat a kutatásában. Persze azért nem ostoba, tekintetét a lányokra veti, ám szavait továbbra is saját nyelvén, a fiúhoz intézi.
- Javaslom, hogy szólítsa fel tűzlányt a fegyver letételére. Csak utána vagyok hajlandó letenni kardomat, s nem elmetszeni társuk torkát.
Várakozik, amíg Aido valóban így nem tesz. Ha Sue hallgat rá, s elteszi a pálcát, akkor a szamuráj maga is finoman visszatolja tokjába a katanat. Ha nem, akkor valószínűleg Serena torka fogja bánni a dolgot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aido Mikuto
Diák - Pugnax
avatar

Hozzászólások : 119
Évfolyam : Első

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Csüt. Május 07 2009, 19:54

[Susanna, Serena, Mesélő, ÉN ^^]
*Természetesen amikor a szamuráj elamgyarázza a helyzetet, a másik japán biccent egyet, jelezve, hogy megértette a helyzetet, de azért még hozzáfűzi, elmondja, hogy miért rántott valószínűleg fegyvert a lány. Persze mindezt, mielőtt még felszólítani Aidot, hogy szóljon Suenak, hogy tegye el a pálcáját.* -Mély tiszteletemmel jómagam is elnézést kérnék a nevükben, nem honosak a kultúránkban és mindemellet arra is tanítanak minket, hogy megpróbáljuk megvédeni magunkat, a "varásbotjainkkal", ha eljönne az ideje. Gondolom Önben, mint az ő szemszögéből nézve támadóra, látta meg ezt az ellenfelet, aki ellen védekeznie kell. Természetesne, gondolom, amint a helyzet tisztázódik, eszközét el fogja tenni. *Hajt ismét fejet a szamuráj előtt, ezzel is próbálva jó benyomást tenni felé. Természetesen mindezt japánul hablatyolta el, testbeszéde nem igazán van, így a lányok nem valószínű, hogy értik, amit a fiú beszél, szinte már hogy haptákban áll a japán férfi előtt. Ezek után persze megkapja az utasítást a szamurájtól, melyre ismételten japánul válaszul, hogy megértette, felszólítja a lányt.*
-Wakatta! *Ejti kia száján az "értettem" szócskát, közben egy újabb mély fejbiccentés, s a lányok felé fordul. Ma másodjára szólal meg angol nyelven. Jómaga is töri még kicsit, de azért már belerázódott jócskán.* -Az úr azt kéri, hogy ereszd le a pálcád. *Fordul Susannához elsőként.* -Természetesen ekkor ő is hajlandó letenni a fegyvert. *Jelenti ki, majd várja az eseményeket, ki mit hogy és miért tesz ezek után.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Susanna Hillien
Diák - Extremus
avatar

Hozzászólások : 530
Tantárgy(ak) : Gyom-, és Gyógynövénytan tanársegéd
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Csüt. Május 07 2009, 20:03

//Serena, Főmesi, Aido és naná, hogy én.//

*Még mindig gyanakodva áll és figyel, a két férfi szócsatája érdekes, bár nem ért belőle semmit. Nem érdekli, hogy ezzel talán azt mutatja, hogy mégse olyan veszélytelen, mint amilyennek mondja magát, nem fogja hagyni, hogy bántsák a lányt. Nem csak a haja miatt érdemli ki a tűzlány becenevet, szemében tűz ég, mely egy perc alatt át tud alakulni gyilkos lánggá is akár. A fiú mondatára felsóhajt, pár kínzó másodpercig nem rezdül, majd leereszti pálcáját, végül elteszi a farzsebébe, és a férfi felé intézi mondatait.*
- Ha egy haja szála is meggörbül, nem állok jót magamért.
*Hangja még mindig nyugodt, de veszedelmes vadmacska is tud lenni. Végül teste merev tartásából veszít, szeme azonban nem veszti el tüzes fényét.*
- Egyáltalán kicsoda maga? Azt egyből lehet látni, hogy nem idevalósi, még ha nem is szólalt volna meg japánul.
*Serenára néz, és aggodalommal kérdezi, miután a férfi remélhetőleg eltette a fegyverét.*
- Jól vagy?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serena Silverfeather
Diák - Extremus
avatar

Female Ikrek Jelige : I'm California...
Hozzászólások : 754
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Csüt. Május 07 2009, 20:57

[Főmesélőcske, Susannácska, Aidocska és Serenácska =)]


*Azt se tudja, már merre nézzen csak hallja a hangokat innen-onnan.
Az ismeretlen fiú hadakozik az ismeretlen bácsival, japánul, amiből nem sok mindent ért, csak épp, hogy néha valamit. Nem is mer megszólalni, mert nehogy a fejét veszítse, pedig arra még szüksége van egy- két dolog miatt.
Srácocska elég nagy behatással lehet a szamurájra, mert az arcának vonásai kezdenek megváltozni. A mérgesből és idegbetegből már átváltozott egy kis kíváncsisággá az arcképe, ami tükröződik felé. De ami a férfiban játszódik, azt nem tudja sajna, pedig milyen jól járna vele.
A fiatal fiú mintha észérveket sorolna fel, folyamatosan csacsog, amibe már Serena kis buksija kezd belefájdulni, de inkább ebbe fájduljon, mint mondjuk egy suhintásba, ami által elveszíteni a testét.
Hiába beszél Aido a bácsikához, a figyelme nem nagyon akar lankadni. Serena egyre jobban kezdi kényelmetlenül érezni magát. Nem csinált semmit, meg se mukkant mégis ő került bajba. Bár nem is igazán tudja, mit kell ezen csodálkozni, világ életében szerencsétlen, szenvedő áldozat volt, ami most is meglátszik.
A szamuráj néha-néha Susi ebből látszik, hogy róla beszélnek. Talán ő lesz a következő áldozat? Vagy csak őt is belevették és ketten lesznek Serenával a főfogás?
Ahh semmi ilyen szadista szövegről nincs szó miután Aido próbálta őket kimagyarázni, Susanna rendesen feltüzelődött, kis harcias lett megint.
Bár Serena nézett rá könyörögve azért még nem akarta, hogy ennyire felturbózza magát rajta.
Aido egyszer csak feléjük fordul és átvált angolra japánról. *
- Na, végre már nem tudtam mi van… Mit mondott?
* Félőn bök az öreg felé, majd szemeivel a kard felé pillog. Tudja nagyon jól, hogy a szamuráj érti, amit mond, angolul ezért nem akar vele packázni, mert még a végén tényleg kampec lesz neki, hiába a segítség és akkor, viszlát boldog élet..
Nagy szemekkel hallgatja Aidot a fejleményekről majd Susira pillog óriási boci szemekkel*
- Létsziii, nagyon létszii rakd le a pálcát, ne törődj velem most, inkább gondolj arra, ha lerakod, megússzuk tuti..
*Ebben a hitben él még ezek után is, de hát próbálkozni szabad. Hála Susanna jó kislány és megfelelően viselkedik, de persze nem hagyja szó nélkül ezt se.*
- Susii csitt..
*Pisszegi le, majd elvándorol vissza a tekintete a kis kardocskára.. Serena jobban megfigyeli, és a hirtelen megfénylik a kard. Kirázza a hideg a lányt, hisz már tovább is vitte a gondolatát addig, hogy ez a szépen kovácsolt kard, fincsi húscafatokká szakítja szét.
Abba hagyja a merengést, mert újabb hangok jutnak el a fülébe, miszerint az öreg is hajlandó lerakni a fegyvert és nem lesz Serenából vacsora, se ujjpörkölt..*
- Lerakja ő is?
*Néz csodálkozva, csak így???*
- És mit kér cserébe?
*Kérdi komoran, arra már magától rájött, hogy olcsón biztos nem jönnek ki ebből a helyzetből.. Aztán hirtelen Susi képe jelenik meg a feje előtt egy kérdéssel.*
- Naná, tökéletesen. Élvezem az éjszaka fényeit egy jó kis, éles kardal a képembe.
* Egy mosolyt villant a lány felé. Lehet, hogy most gúnyolódott, de bocsássa már meg ez a középkori világ, ilyen helyzetben kitudja jó pofizni?...*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Csüt. Május 07 2009, 22:27


[Az fentiekben látható személyekkel xD]


Kifejezéstelen tekintettel figyeli végig, ahogy Sue elrakja végig a pálcáját, s végül maga is pihenteti fegyverét. A kérdésre szemöldöke kissé felszalad, de aztán meghajol egy kissé.
- Watashi wa Jin. (Csak szimplán: Jin vagyok.) Vándorló szamuráj, de most lenni küldetésen.
Azzal a lányokra pillant, még mindig gyanakvó tekintettel. Természetesen megvannak az okai, hogy miért ne szeresse az ilyen botokkal rohangáló embereket, de ezt egyelőre a gyerekek még nem tudják.
Az emberek pedig egyre többen, s egyre jobban felfigyelnek a kis jelenet szereplőire. Nem a legjobb hely a bizalmas beszélgetésekre, így tekintetével keres egy erre alkalmasabbat...
Csókos Baziliszkusz Fogadó
Fejével az említett hely felé bök, s már fordul is.
- Beszélni. Veletek.
Azzal el is indul arra, hogy aztán a többiek is kövessék. Mindenképpen el kell indulnia valamerre, s talán pont ezekből a pálcás kölykökből lesz a legjobb kiindulópont.
//Ti már a következő hsz-eiteket a megadott topicba írjátok, én még ideírom a belépést//

*A fogadóban*
Nagy a zsivaj ugyan, sok is az ember, ha nem több, mint odakint. Azonban itt nem nézik ki őket, a vendégek repertoárja igen változatos, és furcsa. Négy idegen nem is számít nagy jelenségnek egy ilyen helyen. Rendel egy szakét, azonban amikor amikor a kiszolgáló csak értetlenül pislog rá, legyint egyet, majd sóhajtva kér inkább bort. Ilyenkor hiányoznak az otthoni ízek...
Tekintetét a másik háromra villantja, majd úgy kezd neki.
- Ti lenni boszorkányok. Ti ismerni boszorkányokat.
*Kezdi halkan, s úgy hümmögi fejét csóválva.*
- Én keresni egyet, gonosz boszorkányt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sebastian Diederick
Diák - Pugnax
avatar

Hozzászólások : 49
Évfolyam : Első

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Pént. Május 08 2009, 15:14

{Elvira Howell, Sebastian Diederick, Amelie Clarkson}

Piacon:
*Szokásához híven nem szól semmit, csak hallgatja a két lány beszélgetését, gondolatai egészen máshol járnak. Idefelé jövet látott egy számára ismeretlen erdőt, ami szabályosan hívogatta őt és, ha nem Amelie után jön akkor most már rég az erdő mélyén lenne. Megmentőjük bemutatkozását is csak félfüllel hallja meg. Mikor visszatér gondolataihoz pont az ő csuklóját gyógyítja. Érzi ahogy a fájdalom csökken majd megszűnik, megropogtatja és úgy nézi elég szép munkát végzett rajta.*
-Kösz. *Mondja, majd Amelie felé fordúl.*
-A gondok ritkábban találnának meg ha nem rohansz beléjük nem gondolod? Mind azon álltál elnézést kérek. *Szavait nyomatékosítja egy meghajlással amit általában a jobbágyok intéznek a király vagy annak bármely családtagja irányába. Majd a lány arca mellett, a füle fölött végig húzza kezét és elégedetten mosolyog.*
-Így máris jobb. *Mondja még mindig mosolyogva, miután a lány füle mellett lévő félig kinyílt vörös rózsát nézi.* -Mielőtt megkérdezed, nálam mindig van egy szál.
*Elindul a többiekkel a város felé.*

Városban:
*Ahogy beérnek a városba elgondolkodva néz körbe, egyre jobban érzi, hogy ebben a városban bizony nagy gondok vannak. Az utcák nagyon mocskosak és mindenki enyhén betegesnek néz ki.*
-Elvira, mi a baja ennek a városnak? Valahogy természet ellenesen nyomasztó.
*Továbbra is furcsállva nézi a házakat és az embereket. Valahogy rossz előérzet keríti hatalmába, még is van egy olyan érzése, hogy megtalálhat valamit amit keresett és még mindig keres. Kezével hátra simítja ébenfekete haját ami szemébe lóg, így homlokán feltűnik egy vízszintes vágás nyoma, ami már elég réi még is jól látható heget hagyott maga után.*

//Elnézést a kései válaszért, csak érettségire készültem.//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Elvira Howell
Kalandszereplő
avatar

Female Hozzászólások : 8

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Pént. Május 08 2009, 23:28

Még piacon:

Szavaiból már kiderült az elmúlt beszélgetés folyamán, hogy visszakérdezni nem érdemes, mert magyarázatot nem kapnak tőle. Aki nem érti mit mond, az gondolkozzon el rajta, hiszen ez az a kor, ahol senki semmit nem mondhat ki nyíltan. És természetesen jegyezze meg kisebb, talán szituációban értelmetlennek tűnő megjegyzéseit is, a következő, és az azutáni eszmecserékre. Talán jól jöhet, ha emberismeretből még nem jeles az illető. Az újabb köszönömre csak legyint, hiszen az ő érdekében is állt gyógyításuk. Mondjuk valószínű, hogy amúgy se engedte volna vissza őket így, akárha a szüleikhez mennek vissza, akár az állítólagos mágus iskolájukba. Mert az iskolákban rend, és fegyelem van, már ahol egyáltalán van. És a rendet teremteni kell, magától nem jön létre, tehát nádpálca is van, vagy varázspálca, melyet fenyítésre használhatnak. Ettől mindenképpen meg akarta védeni őket, nehogy az ő miatta szerzett sebek miatt kapjanak fenyítést... A két diák egymás között darált, alig értett szöveget többed részt udvariasság miatt is figyelmen kívül hagyja. Viszont Amelie ábrázatát nem tudja csak úgy elkerülni, amikor bejelenti, hogy így kell végigvonulnia a városon.
- Ha brokátban és selyemben tenné meg mindennapi sétáját, és abban az úri öltözékben keveredett volna eme sötét sikátorba, visszavarázsolnám. De, mint Ön is látja, tévednék, ha azt hinném viselete alapján, hogy Ön egy úrihölgy.
Amelienek nagy mázlija, hogy Evira nem hallja a gondolatait, mert ha észrevenné a levendulás fürdőt, lehet otthagyná a piacon pár kofának.

Város más részeit járva:

Hagyja hogy a két kóbor diák beszélgessen, de elkalandozó gondolatai mellett azért rájuk is figyel, és próbál fülelni, nem sok sikerrel. Pedig nem is tudják, mennyire közel járnak az igazsághoz a Robin Hooddal… Mert ebben a korban már éltek a legendák a hős nemesről, ki lopott, hogy a szegényeknek adakozzon.
De ő mit se hallott a beszélgetésből. Tovább lépdel nyugodtan, keresi az utat. Néptelen utcákon haladnak, próbálja kerülni a tömeget, hiszen semelyiküknek nem tenne jót, ha itt észrevennék őket. Amikor Amelie mellé lép, és felveszi léptei ritmusát, elszakad gondolatai fonalától, és rátekint. Persze, újabb kérdés. Ő is kérdezne ám, de egyelőre nem tud mit kezdeni azzal az egyszerű ténnyel, hogy ő úgy 600 éves lenne a két diák által élt világban. Pedig még nincs is 20… Kissé szomorkásan elmosolyodik a kérdésre. Itt az ideje, amikor saját érdekében hazudnia kell, különben gyorsan kerülhet hatalmas bajba. Szerencséje, hogy ezt napi szinten többször is teszi. Nem azért, mert nem sajogna a lelke a diákok hazugságokkal való traktálásával, hanem mert helyzete megkívánja, és ha nem tenné, valószínűleg bitófán végezné. Elmosolyodik tehát, és beszélni kezd.
- Édesanyám és párja egy kis fogadó boldog tulajdonosai. Ezen helyen dolgozom én is, kiszolgálván a vendégeket étellel-itallal-szálással.
Ezzel ezt a kérdést lezártnak tekinti, és hál' istennek Amelie nem is tehet fel egyből kérdést, mert Sebastian is kérdez. A válaszon elgondolkozik, nem nagyon tud mit mondani rá... De az észjárása csavaros, és gyors, így ilyen tempóban jut valamiféle megoldásra is.
- Gondolom, problémád korod sajátságainak hiánya okozhatja. - Nem fejezte be, de szünetet tart. Sóhajt egy picit, és folytatja.
- S talán érezheted ama járvány hatását is, mit mi itt fekete halálnak hívnánk... Habár már olybá tűnik, távozott, sose tudhatjuk. Sokakat elvitt közülünk. - Mosolyog egyet kissé keserűen, aztán mondja a harmadik indokot is. Nincs a környéken senki, csak saját lépteik hangoznak. Szavai nem halkulnak, hangja nem remeg, mégis valami átsüt mondatain. Talán szomorúság? Talán félelem? Tartása büszke marad.
- S talán amely még ennél is nehezebbé teszi itt élők szomorú szívét, az vala innen csak pár mérföldre álló várban járó alakok. Hercegek, 'kik azt hiszik tükrükből visszatekintő alakukra, hogy sérthetetlenek. S mivel ők ezt hiszén: költségeiket növelik, s mivel sajátjukat növelik, a népét is növelik. Az élet ezen a tájon lehetne sokkal könnyedebb is, de zsarnokság van. S ahol lészen zsarnokság, ott félelem, s rosszkedv is helyet talál.

// Semmi baj Very Happy remélem jól sikerült érettségi ^.^ //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Szomb. Május 09 2009, 00:30

*Miközben haladnak útjukon, Amelie arcán több érzelem is átsuhan. Bár nem a középkori úri kisasszonyok divatvilágában mozgott, a maguk korában, a XXI. században, kimondottan csinosnak mondták őt. Az öltözéke soha sem hagyott kifogásolni valót maga után. ~ Nem hiszem el, hogy ilyen apróságokon fent tudok akadni. Hiszen megmentette az életünket. És különben is, amilyen vehemensen, és olykor csúnyán beszéltem, joggal gondolhatja azt, hogy "nemesei" vér folyik az ereimben ~ - védi meg a lányt gondolatban, miközben magát már megint leszidja. Már éppen kezdene emiatt is bosszankodni, amikor a bűz helyett valami finom illat csiklandozza meg orrát. Értetlenül néz körbe, de nem lát semmit, ami jó illatot áraszthatna. Aztán eszébe jut... ~ Hát persze! A rózsa ~ - gondolja kicsit megilletődve, miközben kezével kicsit végig simít az édes, puha szirmokon. ~ Nem egészen huszonnégy óra alatt két rózsa... Ez vajon jónak számít? ~ kérdezi magától, miközben fura, kíváncsi tekintettel méregeti Sebastiant. Majd úgy dönt, hogy erről akkor beszélgetnek, ha négyszemközt lesznek. Elvirára néz, majd megszólal.*
- Remélem, hogy tényleg nem vette sértésnek viselkedésemet, amiért nem reagáltam...megfelelőbben arra, hogy milyen ruhában is kell visszatérnünk az iskolába - magyarázkodik kicsit zavartan, és próbál arra ügyelni, hogy érthető legyen nagyjából, amit mond, és ne használjon új, vagy éppen modern szavakat. - Tényleg örülök, hogy a Sors egy időre ugyanazt az utat jelölte ki nekünk - bólint is szavai után.
*Miközben Elvira mellette sétál, fél szemmel látja, hogy a lány is nézi őt. Sajnos nem ligilimentor, nem tud olvasni a gondolataiban, de azt tudja, hogy a kérdésre nem az igazságot, vagy nem a teljes igazságot kapta. Elraktározza ezt magában, de megjegyzést nem tesz rá. Bízott az érzéseiben, tudta, hogy hallgatnia kell rájuk. Biztos volt abban, hogy a lány valami mást is tesz, az egész lényéből árad, hogy nem tudna megelégedni az életével egyszerű fogadósként. Ahhoz túlságosan okos volt és rátermett. De tudta, hogy most hiába kérdezne többet, nem kapna választ, főleg nem a városban, ahol bármikor kihallgathatják őket.
Miközben ő elmerül a gondolataiban, a lány Sebastian felé fordul, és a kérdésére kezd válaszolni. A magyarázat első részével teljesen egyet ért. ~ Ez bizony nem a XXI. század, nincs csatornázás, környezetvédelem, higiénia... ~ bólint egyet a lány, majd a válasz többi részére figyel. A fekete halál szónál borzongani kezd. ~ A pestis... ~ - szörnyülködik, és próbál nem gondolni rá, ami valljuk be, nehezen megy neki. A harmadik válasz hallatán viszont kíváncsian fürkészi a nő arcát.*
- Láttam a kastélyt idefele jövet - mondja egyszerűen. - Ezek szerint az országot több herceg is irányítja, vagy csak egy? - kérdezi, miközben piszkos kezével megdörgöli orrát. ~ Viszket az orrom, bosszús leszek... ~ - jut eszébe a mugli mondás, de gyorsan elhessegeti az emléket. - Ha jól veszem ki szavaiból, Elvira, akkor a nép nekik köszönheti, hogy ilyen nyomorúságosan tengetik életüket, és sokakban elfajzottan él a gonosz - nem kérdés volt ez, inkább olyan ténymegállapítás. Hirtelen fejére csap, majd a lányhoz fordul. - Hihetetlen, hogy eddig nem kérdeztük meg! Pontosan hányat írunk most? - nagyjából sejti a választ, hiszen a könyvekből jól tudta, hogy mikor szedte a középkorban az áldozatait a fekete halál. Sebastian felé néz, és pont elkapja a pillanatot, és meglátja a heget a homlokán. - Mi történt veled? Jól vagy? - kérdezi miközben szemei kutatóan keresik a heget, melyet most már eltakarnak a fiú fekete hajtincsei.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sebastian Diederick
Diák - Pugnax
avatar

Hozzászólások : 49
Évfolyam : Első

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Szomb. Május 09 2009, 18:44

-Szóval akkor még most ért véget a pestis? Jól rájár a rúd erre a városra. *Mondja kis gondolkodás után, hollója helyeslően károg.* -És kik ezek a hercegek? Varázslók tán?
*Miközben tovább haladnak magában dúdolni kezd és gondolkodik tovább. Kicsit szokatlan ez a középkori ribillió számára és mg mindig azon töri a fejét, hogy vajon hogy tudjon meglépni Elvira elől, hogy betudjon menni az erdőbe.*
-Hány Boszorkány és Varázsló él ebben a városban Elvira?
*Mikor Amelie szóba hozza a homlokán lévő nagy heget akkor elmosolyodik és kis idő elteltével válaszol csak.*
-Régen mikor még mindenkibe belekötöttem, megvertem egy gazdag kis ficsúrt, akinek az apja, mint utólag kiderült egy gazdag mágus volt, az cserébe végig vágta a homlokomat egy átokkal, hogy tudjam hol a helyem.
*Miközben beszél szórakozottan végig simítja a heget fekete haja alatt és magában nosztalgiázik egy kicsit. Aztán hirtelen be villan valami, ami a legfőbb problémát okozza, ha vissza akar majd jönni ide.*
~A fenébe, honnan szerzek én korhű ruhát?~
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Elvira Howell
Kalandszereplő
avatar

Female Hozzászólások : 8

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Szomb. Május 09 2009, 22:28

// folytatás a kastély körüli parkban Smile //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Vas. Május 24 2009, 15:54

*Felállt a szőr a hátán, ahogy belépett a városba. Nem tudta mitől. A hideg, zord, kegyetlen időjárás, vagy a város keltett hangulat teszi? Ez egy olyan kérdés volt, amire ő sem tudta a választ. Szorosabbra fogta maga körül a szövetkabátot. Amikor kirándulást említett a másik, ő nem egészen erre gondolt. De hát az ő baja, miért nem kérdezett? Nehezen, de igyekezett beletörődni a sorsába. Próbálta a pozítiv oldalát nézni a dolognak, akkor is, ha egyelőre csak a szívást látta.*
~Remélem, legalább a társaság jó lesz.~
- Az egész kar itt lesz? *kérdezte Myától*
Vissza az elejére Go down
Bitta Gewinn
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Nyilas Jelige : Ifjú, balhés féltünde
Hozzászólások : 469
Évfolyam : Második
Kor : 44

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Vas. Május 24 2009, 16:04

Signu kirándulás oh yeah

Bittus a Signumussal együtt lassacskán lesétál a városba, ahol meglepő látvány fogadja őket. Mindenütt árusok, selyemruhák, díszesek, s azok a gótikus, romanikus építmények, meg az egész. Egyszerűen gyönyörű.
-Schön, Schön, sehr schön!!
Fakad ki a lányból, aki egy idő után észlelte, hogy rengetegen bámulják őt, de vajon miért? Csak nem az öltözet? No igen, erre nem gondolt a lányka, elvégre hahó, a középkorban vagyunk. A sötét középkorban, egy rideg városban, bár Bittus még nem nagyon vette észre, hogy mennyire sötét is a város. Így sétálgat körbe az egészen, s nézegeti az árusokat, majd bevillan neki.
-Vajon mitől toppantunk be a középkorba?
Gondolkodik hangosan, olyannyira, hogy kimondja a szavakat, s elhalkul. Majd érdes hűs szellőt érez a karjain.
-Nem tetszik nekem ez a hely.
Mondja halkan, majd sétál tovább, lehetőleg kartársai közelében. Elvégre a leányzó nem kíván bajba keveredni, egy pillanatig sem, s hát, ami azt illeti, őt vonza a baj. Tehát maradjon csak mindenki között. Főleg ilyen feltűnő ruhácskában.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Salquë Thalion Calwa
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Bika Jelige : őrült tünde
Hozzászólások : 149
Évfolyam : Második
Kor : 154

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Vas. Május 24 2009, 16:16

* Kaminak még a kastélyban válaszolt. Tömören és velősen. *
- Semmi.
* Mikor bátyja megérkezett csak lapos pillantásokat lövelt felé. Arc kifejezése sem a vidám tündét tükrözte. Ezt mindeki észrevehette. Kamilla biztosan. Reméli nem kérdez rá. Bár elvileg ők sincsenek jóban, most meg a lány mosolyogva próbál beszélgetést kezdeményezni a morcos tündével. Nem sok sikerrel.
Szép lassan elindultak a Rideg város felé. Érdekes napnak néznek elébe. Az idő szép, a táj furcsa, az emberek még inkább. Mindeki megbámulja őket. A város meg fenyegetően néz ki. Salnak nem nagyon tetszik az a szürke felő a város felett. Táskájából előveszi köpenyét és magára teríti. Ártani nem árthat.
Mivel szeretné tisztázni a helyzetet, beszédbe elegyedik Kamival az úton. *
- Kami, mi most jóban vagyunk? Vagy utáljuk egymást? Egyátalán még barátok vagyunk? Tudod sokan arról beszélnek, hogy mi hogyan viszonyulunk egymáshoz mostanság. Nem csak beszélnek, de kérdeznek is és én nem tudom, mit válaszoljak. Olyan más minden. Folyton veszekedünk és ez már unalmas és fárasztó. El kéne dönteni, hogy akkor most ellenségek vagy barátok vagyunk. Én az utóbbira szavaznék.
* Ez kicsit sok volt egyszerre. Mostanában nem szövegel ennyit egy huzamban. Azonban ez most fontos téma.
Lassacskán megérkeznek a városba. Minden szürke és hideg. Félelmetes egy hely. Ez látszik a többiek arcán is. Nem egy félős tünde Sal, de azért közelebb húzódik barátnője mellé. *
- Furcsa ez a hely. Olyan barátságtalan. És titokzatos, nem? Persze jól néznek ki az árusok meg a piac, de nem tudom. Furcsa. Valami nem igazán stimmel ezzel a hellyel és nem arra gondolok, hogy a középkorból van, hanem... nem is tudom. Te mit gondolsz?
* Közben Bittáék is megérkeznek. Igazából csak Bittát ismeri. A közel múltban elég sok új diák érkezett, akiket nem ismer. *
- Sziasztok! Mit szóltok a helyhez? * Az ismeretlen felé fordul. *
- Szia! Én Salque vagyok, ő meg itt mellettem Kamilla, ha nem ismernéd. * Mosolyog a lányra. *
- Jobban körül kéne nézni, ott a kelmésnél, de... hát elég furi hely... szóval nem tudom...
* Vágyakozva nézi a szép anyagokat és ruhákat. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Vas. Május 24 2009, 16:17

[siglobális túra, juhííííj Very Happy]

- De egy barátságos hely ez...
*Morogta érezhető szarkazmussal, amint a város határkörnyékére értek. Egy-egy kőépület ismerősnek tűnt, ám a város régi, kellemesen bizsergető hangulata átváltozott félelmetesen borzongatóvá. Mya ismét a pálcájához nyúlt, és levarázsolt magának egy pulóvert a szekrényéből. Álmában sem gondolta volna, hogy a bűbáj, amit azért tanult, hogy felvarázsolhassa az új diákok cuccát, ilyen jó szolgálatot fog még neki tenni. Felvette a fekete-ezüst kapucnis felsőt, majd Legadema felé fordult.*
- Nagyjából. Igazából az olyan diákok jönnek most, akikkel valószínűleg találkozni fogsz még az órákon, vagy itt-ott a kastélyban. Akit itt nem lesz jelen, azzal valószínűleg nem sűrűn fogsz találkozni. De engem és Bittát, a másik prefektusunkat, állandó jelleggel megtalálhatsz. Főleg az órákon. Szóval, ha kérdésed lesz bármikor bármiről, vagy segítség kell esetleg a tananyag pótlásához, akkor fordulj hozzánk bizalommal. Felnőttek közül Cassandra Margaret King professzor, a karvezetőnk és egyben gyom- és gyógynövénytan tanár, Narmo Roquen Calwa tanárúr, karvezető-helyettes és legendás lények gondozása prof, valamint Paolo Marquez tanárúr, aki természetmágiát tanít lesz most jelen.
*Sorolja, miközben oda-odapillant az újdonsült kartársára. Látszik rajta, hogy őt sem nyugalommal és jókedvvel tölti el a város kisugárzása. Mya kötelességének érzi, hogy felvilágosítja erről a bizarr középkorosdiról, még akkor is, ha ezzel valószínűleg eléri, hogy a lány máris haza akarjon menni.*
- Tudod, ez a város általában nem ilyen... zord. *sóhaj* Az a helyzet, hogy pár hete történt valami az iskola közvetlen környékével. Az egész város, minden Torneransban - kivéve az iskolát - egyszerűen visszaváltozott a középkori valójára... Ne, ne ijedj meg, már dolgoznak a megoldáson.
~Legalábbis remélem.~
- Azért jöttünk most ki, hogy a diákság a karból megismerje az új környezetet, mivel lehet, hogy huzamosabb ideig maradunk, talán az évvégi vizsgák alatt is ilyen állapotban lesz a város.
*Meséli el kissé szomorúan. Alig lépett ki egy pár perce, de máris nem szereti a középkori Torneranst. Érdekes, az ember nem feltételezné, hogy a Rideg városban valóban folyton hűvös az idő, hisz ez csak egy név... És mégis. Mya teljesen felhúzza a felsője zipzárját. Várja, hogy Lega elárassza a lérdések hadával. Vagy legalább reagáljon valamit...
Miközben a borús érzetekkel kísérve egymás mellett lépkednek, Mya egyszercsak megpillant egy nagyobb csoportot maguk előtt. Egyelőre nem teljesen biztos abban, hogy az a Signumus, de amint meglát egy fehér üstököt - nevezetesen Calát -, szélesen elmosolyodik.*
- Gyere, ott a karunk!
*Mondja, majd futni kezd a társai felé. Hamar beéri a sétáló csapatot, majd odaszól a karvezetőjének.*
- King professzor, meghoztam az új diákot!
*Mivel ezzel kapcsolatban nem sok megbeszélnivaló akad, a barátaihoz fordul.*
- Na, mi volt eddig? Történt valami érdekes? Azon kívül persze, hogy egy középkori városban kutyagolunk...
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Vas. Május 24 2009, 16:18

*A városba vezető utón, leginkább sereghajtó címet töltött be, ugyanis jó maga elég jól el volt a sor legvégén. Mint egy szem fiú, leszámítva persze a két tanárt, egész jónak érezhette volna a sorsát, de amint belegondolt abba, hogy milyen helyre is mennek, máris lelohad az arcáról a mosoly. Középkor, hát nem a kedvelt történelmi időszaka, de ha be akar illeszkedni, vagy így az elején szólva, meg akarja látni, hogy kikkel van egy karban, akkor nem olyan rossz ez a kirándulás. Mikor elérnek a város széléhez, mondhatni elég nagy érdektelenséggel nézze az épületeket. Nővérei biztosan elolvadnának a gyönyörtől, meg, hogy milyen jól látszódnak rajta az ilyen-olyan stílus irányzattól, de ő csak vállat ránt a dologra. Nyugodt léptekkel halad tovább a karral együtt, bár azért egy-két helynél megáll, és elmélázik az épületek között, így elképzelhető, hogy néha lemarad egy pár métert, de nem gond, hamar behozza. A kezeit a farmer zsebébe nyomja, és elrugdoss maga elől pár kavicsot.*
Vissza az elejére Go down
Kamilla Spero
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Nyilas Jelige : a kis mindentudó...
Hozzászólások : 454
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Vas. Május 24 2009, 16:23

* Kamilla jókedvűen halad barátaival a város felé. Az utat olyan gyorsan teszik meg, amennyire gyorsan csak tudják. Szeretnének már egy kicsit kiszabadulni az iskola környékéről, és új dogokat látni. Aztán elkezdenek beszélgetni Salquéval. *
- Te normális vagy? Attól hogy néha egymás haját tépjük, még barátok vagyunk, a többiek véleménye meg nem érdekel. Mostanság pedig azért nem szóltam szinte senkihez, mert kaptam egy levelet… * Összeszűkült szemöldökkel néz maga elé. *
- Nagyanyám nyáron megesküszik azzal a… na mindegy, és ne kezdj el itt vihogva ujjongni, meg gratulálni, mert belefojtom magam a legközelebbi vizesblokkba. * Ezt a témát lezértnak tekinti, így nem szól többet. A város felé menet sok érdekes dolgot pillantanak meg, de semmi nem tereli el a figyelmüket. Ahogy megérkeznek a városba, már kicsit alábbhagy a lány lelkesedése. Valahogy furcsa neki ez a hely, de persze csak az új környezet lehet az oka. *
- Kiráz tőle a hideg… * Súgja oda a mellette álló lánynak, majd nagyot nyel, ahogy az egyik sötétebb, ódon épületre tekint. Oké, szereti ő a szép, régi dolgokat, de ez most akkor is hátborzongató. Ki tudja, lehet, hogy a lelke mélyén búvó „vad” macska érez valamit a levegőben. *
- Na mindegy, nézzünk körbe. * Javasolja, majd megtesz pár lépést az egyik irányba, de megtorpan, mivel a többiek, még mindig eléggé egyben vannak. *
- Nem megyünk?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Rideg város   Vas. Május 24 2009, 16:52

// Elnézést az offolásért, de szeretnélek megkérni titeket, hogy jelenleg ne a gigahozzászólásokért görcsöljetek. Legyen max. 15 soros a hozzászólás, ha szeretnétek, hogy haladjunk is. Köszönjük. ^^//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Rideg város   

Vissza az elejére Go down
 

Rideg város

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Kalandok, programok :: A nyúlon túl... ? - Középkori kaland helyszínei-


Forumotion.com | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblogs