Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4  Next
SzerzőÜzenet
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Csüt. Nov. 26 2009, 19:57

Holnap estig lehet írni a kezdő hozzászólást.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Pént. Nov. 27 2009, 12:52

*Az általában fekete - ma inkább fekete-piros kombinációba öltözött lányka érkezik a professzora lakosztályához. Korábban még nem járt itt, igazából most sem vágyik rá, de a tanóra, az tanóra. Tehát ő jön. A déli torony, még mindig a legutáltabb helyszín a tanórákhoz. Komolyan miért várják el tőle, hogy az aagsoról idáig felmásszon? Legalább beszerelhetnének egy liftet. Igaz mostanra, már nem liheg, mire felér, mert megszokta a lépcsőzést, de még mindig időigényes és frusztráló a dolog. No nem baj. A bűbájtan végül is jó óra. Még akkor is ha néha nehéz, és a terem megközelítése is fáradtságos. Megéri felmászni ide. Ha jobban belegondol, eddig bűbájtanból tanulta a legtöbbet. Na meg persze bájitalntanból.
Természetesen nem ő érkezik először. Igaz a többi kar lakójának egyszerűbb dolga van. Ha jól tudja a pugnaxosok a padláson laknak... a signumus is és a pillu is valahol fentebb lakik. Szóval nekik igazán jó dolguk van. Csak vele szegény extremusossal tolnak ki mindig... Felérve köszön, a már ott levőknek, majd Kriszty mellé huppan. Amelie-vel még nem nagyon beszélgetett, de valahogy nem érzi úgy, hogy jól kijönnének.*
- Sziasztok!
*Ahogy letérdel - csak olyan japánosan - a szoknyája tökéletesen eltakarja a térdiet, s a ciőjének is csak a hegye látszik ki. Vet egy pillantást Kriszty könyvére próbál rájönni, mi lehet az, de nem akar feltűnő lenni, így végül hagyja az egészet. Majd később megkérdezi. Igazából most nem vágyik beszélgetésre, de jó valaki olyan mellett térdelni, akit kedvel. Táskáját, amiben ott hever a pennája, a jegyzetfüzete és a pálcája a comjára fekteti, és úgy várja, hogy elkezdődjön az óra.*


//Bocs, ha zavaros, az ujjam miatt csak részletekben tudok írni, és nincs türelmem visszaolvasni Sad //

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serenity Crusade
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Female Skorpió Jelige : plüssnyuszíí alias Noel Wyard fogadott hugicája
Hozzászólások : 649
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Pént. Nov. 27 2009, 16:39

*Kivételesen időben indul el az órára, mivel kapott egy olyan üzenetet, hogy a tanár szobája előtt kell gyülekezni. De azt se tudja, az hol van. Na mindegy. Kék pólója felé egy piros pulcsi, arra pedig - kivételesen - a talárt vesz. Gyorsan belebújik fekete csizmájába, és válltáskáját felkapva elindul. Nem sokat lépcsőzik, ezért hamar odaér. Már van ott pár ember, de csak Midorit ismeri közülük, így neki int, majd a ajtó mellé letelepszik, lábait felhúzza, és elővesz a táskájából egy füzetet meg egy pennát és nekiáll rajzolni. Most nincs kedve senkihez, csak a lapot figyeli, és közben gondolkodik. Egy idő után visszateszi a pennát, és lehatja fejét a térédre. Alig aludt valamit az este, rémálmai voltak, és folyton felriadt. Fogalma sincs hogyan fog figyelni az órán, de mindent megpróbál majd.

_____________
By: Cailin Landry
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Szomb. Nov. 28 2009, 20:22

Thierry kopog végig a folyosón. Persze nem magassarkú cipő van rajta, hanem az új Zegna couture cipő díszeleg lábán. Nem régen kapta, anyja odafigyel rá, hogy mindig elegáns legyen a megjelenése. Az elegáns barna cipőhöz, barna öltöny is dukál, amihez ma, szokásától eltérően sárgás inget, és barna, magában csíkos nyakkendőt vett fel. keze, lezseren zsebében hever, és éppen a pilluamuleto torony felől érkezik irodája felé. A kanyarból kiérve látja, hogy már várják a diákok, bár a létszám nem túl nagy, de legalább könnyedebben tudnak majd haladni az anyagban, hiszen ma elég sok elméletet akar megtanítani nekik.
- Üdvözletem Hölgyeim! - köszön az ajtó előtt várakozó lányoknak. - Úgy látom nem vagyunk túl sokan, akkor mehetünk az irodámba is, nem kell a hatalmas teremben elvesznünk.
Ki is nyitja az ajtót, majd előreengedi a hölgyeményeket. Ha akarnak ülhetnek a kanapéra, vagy a fotelba, Thierry mindenesetre az asztala mögött foglal helyet. Bár most leginkább csak papírokra lesz szükség, mégis egy kisebb illúzió segítségével az egyik szabadon lévő falra egy kisebb táblát varázsol. Ki tudja, még szükség lehet rá.
- Foglaljanak nyugodtan helyet. - szól a lányoknak, majd egy föl le állás után, végül helyet foglal.
- Nos, nem is akarom rabolni a drága időt. Örülök, hogy idén is találkozunk. Előre szólok, hogy az idei év sokkal nehezebb lesz, mint az elmúlt, kissé bemelegítő első év. Elég sok varázslattal fogunk foglalkozni. tanulunk támadó varázslatokat, levitációs varázslatokat. De mindezek előtt. Van valakinek valami kérdése, észrevétele az elmúlt tanévben tanultakkal kapcsolatban?
Teszi fel a kérdést, hiszen jobb előbb leszögezni az ilyeneket, minthogy menet közben derüljenek ki. Míg várja, hogy valaki megszólaljon, kényelmesen hátradől karosszékében.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Vas. Nov. 29 2009, 16:29

- Szia Amelie. Nem, nem akarok pukkasztani egy polgárt sem. Inkább saját magamat. De már úgy is mindegy.
A lány érkezte kizökkent az addigi olvasásból, így később már ha hatszor olvasok is el egy részletet sem jut el a tudtatomig, mert teljesen máshol jár az eszem. Nevezetesen a saját hülyeségeimen. Minek is kell nekem egy rövid szoknyában jöni órára? Na de milyen is pontosan az egyenruha? Hosszú, vagy rövidebb fazonú?
Köszönök a Kumikonak is, majd Serenityn végignézek. Valahogy elég illentlennek tartom, hogy csak Kumoki felé int egyet, hisz ott ül mellettünk a fekete lány. Vagy mi már nem is vagyunk méltók a köszönésre? Ht ez van...
A professzor cipőjének kopogása rádöbbent, hogy bizony közben megérkezett ő is.
-Szép napot professzr.
Felpattanok, már amennyire patanni tudok a szoknyámban, majd elindulok befelé az irodába. Érdekes, hogy a lakosztályban nincs egy ajtó sem, bár meglepődni nem lehet rajta, hisz ki tudja elrejteni azt, amit nem akarja, hogy más lássn, ha nem a Bűbájtan professzor.
Körbepislogás után leülök egy kanapéra, s figyelem, ahogy a többiek is elhelyezkednek.
- Azt hiszem, hogy nekem nincs kérdésem a tavalyi évvel kapcsolatban.
Várom hogy a többiek is elmondják a véleményüket, kérdéseiket, hogy azztán Mr. Montmorency tovább folytathassa az órát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Vas. Nov. 29 2009, 21:56

- Ha saját magadat idegesíted, csak a fejed fájdul meg - bölcselkedik mókásan, próbálva elvenni kíváncsiságának élét.
Kumikonak köszön, már miért ne köszönne, nem mindegyik extremusos egy galád kis csirkefogó, vannak köztük kifejezetten normális egyedek is, csak jól körül kell nézni, és olykor nem árt a sarokba sem bekukkantani...
Az, hogy Serenity csak Kumikonak köszön hangos, méltatlankodó szusszanást vált ki belőle. Ha nagy tömeg lenne, akkor oké, hogy nem köszön mindenkinek, de azért összesen négyen vannak itt lányok. Nem eshetett volna nehezére, ha kinyög egy sziasztokot.
A professzor megjelenésére finoman ellöki magát a faltól, ahol eddig támasztotta a hátát.
- Jó napot, tanár úr! - köszön illedelmesen, majd az iroda ajtaját kezdi fikszírozni.
Nem mondhatná, hogy olyan hajj, de jó emlékei lennének erről a helyről, ha csak azt nézzük, hogy miért is kellett anno ide jönnie, és hogy igazából milyen fejmosást is kapott a professzortól. Még most is kirázza tőle a hideg. Nem, a férfi nem kiabált vele, de olyan kegyetlenül őszintén mondta a szemébe az igazságot, hogy attól a gyomra akkor összeszorult, és a sírás is kerülgette. Az biztos, hogy többet nem szeretne ilyen helyzetbe kerülni.
A többieket követve ő is helyet foglal, majd a kérdésen elgondolkodik egy pillanatra, végül Krisztyne után megszólal.
- Nekem lenne egy kérdésem, professzor úr, de előre elnézést kérek, ha esetleg valami ostobaságot kérdeznék - szabadkozik már előre, ahogyan a tanár arcát nézi.
- A kérdésem az lenne, hogy bájitaltan órán lehetőségünk lett volna a bájital hűtését felgyorsítani, de én elbizonytalanodtam. Szabad a Glacialist ilyen esetben alkalmazni? Mármint hűtésre? - néz kérdőn a férfira, lélekben felkészülve arra, hogy lehet, tényleg hülyeséget kérdezett, és még a végén megkérdőjelezik, hogy vajon mit is keres a második évfolyamban...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Szer. Dec. 02 2009, 13:38

~ Már megint valami baja van... ~
*Állapítja meg Serinityről, amint meglátja a lányt. Szerinte sem szép dolog, hogy csak neki köszön a signumusos lányka, de azért azt sem érti, miért méltatlankodnak a többiek... Csak rá kell nézni, lerí róla, hogy nincsenek rendben a dolgok nála. Persze nem áll neki a szent beszédnek, egy fél felé sem. Serinity-t sem faggatja mi baja, majd beszél a lány, ha akar, s akkor majd türelmesnek kell lennie, és meghallgatnia - és lássuk be, ez nem mindig megy könnyedén.
Pár perccel később megérkezik a professor, s ő egy elágáns és könnyed mozdulattal talpraszökken.*
- Jó napot Professzor úr!
*Köszön illedelmesen, aztán egy pillanatnyi tétovázást látni rajta, de végül követi a többieket a tanár irodájába. Ott aztán egy ideig nézelődik, nem tudva, hogy mi tévő legyen. Elvégre, mennyire normális dolog az, hogy a tanárod lakosztályában a kanapéra ülj? Bár az is igaz, hogy a tanár hívta ide. Végül ő inkább a térdeplés mellett dönt. Úgy sokkal könnyebben tud írni is, és még kényelmes is. Nem mintha a kanapé, vagy a fotel nem tűnne kényelmesnek, de nem szeretne olyan közel ülni senkihez sem, a fotel elfoglalása pedig nem tűnik helyén valónak.
A kérdések terén ő is bizonytalan egy kicsit. Bár neki nincsenek olyan rossz emlékei, mint Amelie-nek, azért nem mondhatná, hogy mindig jól érezte magát a bűbájtan órákon. Ő most inkább csendben figyel. Ez tűnik a legjobb megoldásnak. Amelie kérdését és a ráérkező választ természetesen rögtön leírja.*

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Konidik Longin
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Ki korán kel, az vagy pék, vagy hülye.
Hozzászólások : 1280
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Szer. Dec. 02 2009, 14:11

//Bocsánat a késésért//

*Konidik kapkodva veszi föl a talárját, hátára kayarítja táskáját és gyorsan elindul. Pont Bűbájtanról kell elkésnie! Nincs sok tapasztalata a tanárokkal szemben, de nem akarja megtapasztalni milyen a professzor órájáról elkésni!*
~Miért nem tudtam odafigyelni az órára! Nem bonyolult.~
*Mivel még sosem volt Thierry irodájában, a helyzetéről csak anyit tud hogy a déli toronyban van. Már fut, hogy megelőzze a tanárt, amikor ajtócsapódást hall. Remek, bementek. De most legalább már tudja merre induljon. Lélekszakadva indul a hang irányába. Az ajtó előtt megáll és bekopog.
Kop-kop-kop.
Illedelmesen, várja kint, hogy behívják-e, avagy sem. Az-az csak várná illedelmesen, ha nem lenne annyira türelmetlen. Keze a kilincsre simul, és benyit.*
- Jó napot profeszzor úr! Elnézést a késésért!
*Körbepillant. Látja hogy csak lányok vannak ott, vagy is, ő a legelső a késők közül. Nem ül le ameddig nem kérik, vagy utasítják azt. Áll az ajtól előtt, és reméli nem fogják kintről neki csapni azt, és azt is reméli hogy nem lesz olyan nagy büntetése.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Hétf. Dec. 07 2009, 18:33

Miután mindenki kényelmesen elhelyezkedett, Thierry máris előre dől, hogy hallgassa a kérdéseket. Bár, ő arra számított, hogy több kérdést kap, de sebaj, majd előjönnek időközben. Amelie egy halvány mosolyt kap tőle, majd természetesen választ is. legalábbis, mihelyt Konidik elhelyezkedik. Kivételesen nem mérges a késés miatt, pedig őszintén nem szereti, ha más pontatlan.
- Üdv! Nincs probléma, de legközelebb azért igyekezzen pontosan érkezni. - mondja a fiúnak, tőle kicsit szokatlan nyugodt hangnemben.
Legalábbis az szokatlan, hogy nem hurrogja le egyből, mert éppen késve érkezett. Persze, ennek több oka is van, többek között, hogy a másodikosokat sajna halászni kell. Bár Thierry elvan kis társaságban is, de azért jó lenne, ha mindenki megtanulna rendesen pálcát forgatni.
Amelie kérdése természetesen nem lett elfelejtve. Kicsit megköszörüli a torkát, és máris mehet a válasz.
- Nos, a galcialis ugyebár fagyasztó bűbáj. Ha fagyasztani kell a bájitalt, akkor minden további nélkül lehetséges. Amennyiben csak hűteni kell, akkor jobb, ha mellőzi ennek a használatát. Hiszen itt a folyadékból egyből szilárd halmazállapotú anyag lesz. - mondja, majd egy újabb fél vigyorral be is fejezi a válaszadást. És kezdődhet az új év, új tanulnivalók.
- Nos, mint mondtam már az idei évben nagyon sok érdekes varázslattal fogunk megismerkedni. Persze idén mind az elmélet, és mind a gyakorlat sokkal nehezebb lesz, mint tavaly. Lesznek óráink a termen kívül is, hogy a valóságos gyakorlatban is alkalmazhassuk a megtanult varázsigéket. - kezdi el egy röpke bevezetővel - Mindazonáltal, nagyon díjaznám, hogy ha a másodikosok eljárnának párbajszakkörre. Aki jár rendszeresen, arra természetesen ez nem vonatkozik.
Teszi még hozzá. Közben kicsit kotor a papírjai között, majd egy teleírtat előhúz, egy apró pillantást vet ár, és két alkarjára támaszkodva, előredől az asztalon, hogy jobban figyelhesse a diákokat.
-Nos... a bűbájokat tavaly megtanultuk csoportosítani hatóidejük, és nehézségi szintjük szerint. Ez volt a könnyű része. Idén azonban több csoporttal is megismerkedünk.
A bűbájokat csoportosíthatjuk még úgy... - az ideiglenes táblára közben felkúsznak az újabb csoportosítási lehetőségek, miközben Thierry elmondja azokat-...
* Háztartási bűbájok
* Alapvető bűbájok
* Védőbűbájok
* Igéző bűbájok
* Szerelmi bűbájok
* Ellentétbűbájok
* Összetett bűbájok
* Ártások
Szeretném, ha Kumiko beszélne nekem a háztartási bűbájokról, és az ártásokról. Krisztyne az alapvető bűbájokról és az összetett bűbájokról. Konidik a védőbűbájokról és a szerelmi bűbájokról, míg Amelie a maradék kettőről. Jó lenne, ha mindegyikre mindenki hozzon példát. Ha tud.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Hétf. Dec. 07 2009, 21:05

A kérdését nyugodtan fogadják, sőt még mosolyt is kap, nem is egyet, hanem rögtön kettőt, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kicsit hangosabban engedje ki az eddig benn tartott levegőt.
- Még jó, hogy nem használtam végül - dünnyögi az orra alatt, majd bocsánatkérően elmosolyodik. - Köszönöm a választ, tanár úr - biccent egyet, majd a helyet foglaló fiúra mosolyog, és pillantását rögtön vissza is tereli a tanárra.
Tudta, hogy ebben az évben is új bűbájokat fognak tanulni, de azért izgatottan fészkelődni kezd, amikor meghallja. A buzgalom tényleg benne van, mint a végy, hogy minél több tudást felhalmozzon, le sem tudná tagadni. És mostanában már nem is teszi. A párbajszakkört tényleg nem veszi magára, ő ott volt az első ilyen órán is. Mert hát miért ne lett volna ott, ahol történik valami...
Az új csoportokat rögtön el is kezdi memorizálni, de persze nem lángész, előkapja táskájából a könyvét, arra simítja ki pergamenjét, és öntöltő pennájával máris írni kezdi az új információikat szép, hosszúkás betűivel.
A feladaton egy ideig elgondolkodik, a pergamen sarkára felfirkantja az eszébe jutó bűbájokat, majd gyorsan átfutja, végül egy bólintás után rögtön bele is kezd a magyarázatba.
- Az igéző bűbájban benne is van a fogalom, hiszen különböző dolgokat idézhetünk meg - a pillantása szinte mindig kérdő, ahogyan a tanárt nézi. - Ide sorolnám a tavaly tanultak közül a - gyorsan a pergamenre pillant -, szóval a glacialis-t, a lucinaria-t, a genero venus-t és a transportus-t is - ajkait harapdálja, talán nem hagyott ki semmit.
- A másik csoport az ellentét-bűbájok, ezzel végül is már tavaly is találkozhattunk - néz fel most sandán a férfira. - Az ellentét-bűbájok azok a bűbájok, amelynek hatása alól a megbűvöltet csak egy másik bűbájjal lehet feloldani - szusszan egyet, majd mint aki az elejét nagyon gyorsan akarja kimondani, hadarni kezd.
- Ide tartozik a recullogu-repulsio - nem, nem néz a férfira -, a mereo-reducio és a silentium-communis is.
Csak a végén pillant fel a tanárra. Vajon direkt adta neki pont az ellentét bűbájokat? Vajon el kellett volna mondania, hogy a recullogu a begyűjtő bűbáj, és a repulsio a taszító bűbáj, csak, hogy megmutassa, tényleg tudja...?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Konidik Longin
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Ki korán kel, az vagy pék, vagy hülye.
Hozzászólások : 1280
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Kedd Dec. 08 2009, 16:20

*Huh, nem ordítják le a fejét. Egy leszidás megúszva. Gyorsan helyet foglal, és előránt a táskájából, pergament, pennát, és tintát. Rövid bevezető jön.
~Vajon milyenek lesznek a termen kívüli órák?~
*Kérdezi meg magában. Azt gondolta hogy nehezebb lesz minden.
~Párbajszakkör? Vajon kik járnak rá? Lehet hogy nekem is el kéne mennem...~
*Tovább gondolkodna rajta, mikor hallja a nevét, és feladatát. Leírja a két csoportot is.

Szerelmi bűbájok Védőbűbájok

Elkezdi összeszedni a gondolatait, mert Amelie után ő akar szóhoz jutni. Jobb előbb túlenni az ilyen feladatokon. Mikor Amelie befejezte, megszólal.*
- A védőbűbájok, mint a nevükben is benne van, védelmet biztosítanak valami ellen. Például a Comitatus, az átkok, és különböző bűbájok ellen. Talán a Ferrum nevű varázsigét is a védőbűbájok közé lehet sorolni, ez egy lefegyverző bűbáj, ami azért lehet védekező, mert ha nincs időnk, más pajzsvarázslatra, akkor ezzel könnyedén lefegyverezhetjük ellenfelünket.
*Kicsi szünetet tart, hogy gondolkozzon azon, hogy itt és most, tud-e több védőbűbájt. De sajnos nem. Hát ezért elkezdi a Szerelmi bűbájokat mondani. Mivel erről sem tud sokat, így rögtönöz valamit.*
- A szerelmi bűbájok, okozhatnak szerelmet. Én - rövid szünet - nem tudok ilyen bűbájról.
*Ezután leül, most kivételesen föl állt, és hallgatja a többieket.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Szer. Dec. 09 2009, 12:09

Figyelmesen végighallgatom, ahogy a professzor elmondja vamit tudni kell a Glacialisról, s rádöbbönek //user nem jól emlékezett//, hogy bizony nem jól tettem, hogy használtam ezt az órán.
~Kriszty, hol jár az eszed néha?~
Feljegyzetelem, amik az ideinglenes kis táblára is felkerülnek, majd végighallgatom Amelie és Konikdik szavait, hogy azokból is megjegyezzem a lényeget, s lassan rám kerül a sor. Volt legalább egy kis időm gondolkodni, bár minden bizonnyal most sem fogok tökéletes választ adni, de nem is ez a cél gondolom.
- Az alapvető bűbájok véleményem szerint minden olyan kisebb-nagyobb bűbájt foglal magába, ami a mindennnapi életünkhöz szükségünk lehet. Élnék pár ppéldával, ha lehet. Tehát a Lumen, Efflo ezek egyuttal ellentétbűbájok is. Renovo, Lavatio, Emoveo, Fascia, kisebb sebesüléseinknél jól jöhet. Ide sorolnám még a crispo-t és a recollugot, bár ezek már nehezebbek kicsit, de napi szinten ehet rá szükség. Az összetett bűbájokkal már más a helyzet. Sokkal több gyakorlást igényel elsajátításuk, mint az alapvető bűbájoké. Komplexebb, ritkábban használ varázslatok, de fontosak lehetnek harcok során szerintem. Példa rá a celopapilla, averto, genero venus.
Most ár csak reménykednem kell abban, hogy amit elmondtam jó is, és nem tévedek. A besorolással mindig is bajom volt, miért lenne az idén másképp, mint tavaly?
Figyelem azokat, akik még utánam következnek, majd a professzort ismét, miközbe jegyzetelek, vagy éppen szórakozottan csavargatom szoknyám alját.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Szer. Dec. 09 2009, 15:40

*A térdére helyezett kis jegyzetfüzetbe szépen lejegyzetel mindent, ami elhagnzik, vagy felkerül a táblára. A többiek válaszából is lejegyzeteli a lényeget, hagyva helyet mindegyik után, hogyha a tanár esetleg kiegészítené, javítaná a válaszokat, akkor azt is mellé írhassa. Igazából nem utolsónak szeretett volna válaszolni, de valahányszor kinyitná a száját valaki más szólal meg, hogy válaszoljon a feltett kérdésekre. De végül nem búslakodik, hiszen könnyű kérdést kapott, s bár rögtön az elején meg tudta válaszolni őket, az sem baj, hogy ő került a sor végére.
Egészen magabiztosan szólal meg, mert a besorolások neki egészen jól mentek tavaly, és a mostani kategóriák sem tűnnek olyan bonyolultnak.*
- A háztartási bűbájok, mint azt a neve is mutatja olyan bűbájok, amiket a háztartásban alkalmazunk. Főzéshez, takarításhoz, rendrakáshoz stb. Én idesorolnám a zárnyitó és záró bűbájokat, a ragasztó bűbájt, a különböző, könnyen végrehajtható javító bűbájokat, valamint a tárgyak mozgatására, méretének növelésére vonatkozó bűbájokat is.
*Nem kezdi el felsorolni az említett bűbájokat, ezeket mindenkinek tundia kéne, és a "példa" szerinte így is meg volt... Vesz egy mély lélegzetet, majd folytatja az ártásokkal.*
- Az ártások azok olyan bűbájok, amikkel ártani tudunk a másiknak. Nem végzetes, de kellemetlen hatásúak. Lehetnek fájdalmasak, idegesítőek vagy éppen ingerlőek. Szerintem épp ezért az averto és a silentium is besorolható ebbe a kategóriába. De a Peravus, a Rideo, az Inhumanus, a Destinatus és a Vinculum is lehet rá példa.
*Mivel úgy érzi mindent elmodnott várakozan pillant a professzorra, hogy jóvá hagyja az elhangzottakat, esetleg hozzáfűzzön valamit. Ha ez megvan gyorsan lejegyzi az új információkat, aztán figyelmesen vár, hogy mi következik még.*

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Kedd Dec. 15 2009, 14:14

Minden diák elmondja a saját kis elképzelését a most tanultakról. Egy kettő igencsak érdekesnek hangzik. Amelie kezdi a beszámolót, amit Thierry először nyugodtan végighallgat, majd egy bólintás, egy fejtekerés, és ismét egy bólintás.
- Szép gondolatmenet Amelie. De talán a transportust, és a glacialist hagyjuk ki a sorból. A galcialissal már ott lévő dolgot alakítunk át, a transportus pedig távolabbi dolgokat hoz közelebb hozzánk. Inkább olyan dolgokra tessék gondolni, mint a madarak, a virág megidézése... a genero venus is inkább határeset.
Tessék feljegyezni:
Idéző bűbájok pl: leviflamm, lumen, somnus, effloresco, avis, jaculum (kígyó idézés), lucinaria, frequento (varázslenyomatidéző varázslat), aquaro (vízidéző bűbáj)
A többi pedig tökéletes, de azért jegyezzük fel ezeket a varázsigéket is:
Ellentétbűbájok -bár a pontosabb kifejezés az ellentétvarázslatok lennének, hiszen akad köztük nem éppen bűbáj típus is- pl: direesctus-sinus, silentium-communis, recullogu-repulsio, mereo-reducio, torpeo-instigo, agita corpu-remet corpu (test lebegtetése és annak megszüntetése)
Köszönjük szépen Amelie. -
A következő, Thierryn kívül az egyetlen hímnemű egyed a lakosztályban. No, neki nem volt sok dolga, hiszen az egyik típusról egyáltalán nem tanultak még semmit sem. Thierry őt is végighallgatja, majd bólint egyet.
- Helyes Konidik. Szerelmi bűbájolást sajnos -nekem mondjuk nem - az én órámon nem fognak tanulni, esetleges szakkör szintjén, de egyébként nem pazarlom ilyenekre a drága tanórákat. A védőbűbájok is helyes volt.
Kérem feljegyezni:
Védő-, védekező bűbájok pl: comitatus, ferrum, désordus (hangtalanító védőbűbáj), protectio défida (mugliriasztó védőbűbáj), protectio extéria (ellenségek elleni védőbűbáj)-
A mai órán bőven ad jegyzetelni valót a diákoknak. Nem baj, elvileg mindegyik emelt szinten tanulja a bűbájtant, az a fő, hogy megtanítson nekik majd mindent, amit tud, ismer. Krisztyne is remekül összefoglalja az eddig tanultakat. Thierry egy nagyot bólint, bár azért egy fejtekerés is akad.
- Nos, akkor amit fel kell jegyezniük:
Alapvető bűbájok pl.: lumen, efflo, direectus, sinus, emoveo, fascia, gluten, leviflamm, renovo, lavatio, pennea... ésatöbbi, aminek az elvégzése pofon egyszerű.
Összetett bűbájok: celopappila, továbbá a legilimenciához, okklumenciához használatos bűbájok, nidor imago (varázslenyomat eltűntető varázslat), megszeghetetlen eskü varázslat, bár utóbbi már igencsak súrolja a fekete mágia határait.
Mindazonáltal az ilyen öszetett bűbájokkal még az emelt képzésben sem igen találkozhatnak. A szakosodás után, ha esetlegesen olyan szakmát szeretnének igen sok ilyen bűbájjal, varázslattal, átokkal fognak megismerkedni.-
Az utolsó emberke Kumikol. Ő is szépen eltalálja a rá eső részt. Thierry szintén bólint, és már már mosoly is megjelenik az arcán. Inkább csak örül, hogy a diákjai valóban megtanulták használni a fejüket.
- Tehát, a háztartási bűbájok zöme megegyezik az alapvető bűbájokkal mint pl.: emoveo, lavatio, renovo, pennea, fascia Ellenben az ártások azért már komolyabb tudást igényelnek.
Ártások, rontások pl: torpeo, sarcina (kötöző ártás), vinculum, creatura claudus, rideo, inhumanus, candeo madidus (szikraeső ártás), machina defuo (támadó ártás), punctum, vastus teneo (fognövesztő rontás)
Nos, lesz mit azt hiszem átnézniük a következő órára. Természetesen a varázsigék között akadnak ismeretlenek is. Azokat majd az elkövetkezendőkben fogjuk megismerni, de akadhat köztük olyan is, amit talán már régóta ismernek. - foglalja össze az elmondottakat. Tény, lesz majd még programjuk erre az évre.
- Amelie, Krisztyne és Konidik, kérem mutassák be a humaniális, magiális valamint materiális bűbájokat. Kumiko pedig legyen szíves mindegyikre egy-egy példát mondani. - adja ki a következő feladatot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Kedd Dec. 15 2009, 16:36

Bár az írásom elég ronda, azért a füzetem szerekezete elég átlátható. Kénytelen is vagyok így jegyzetelni, hisz annyi információ hangzik el egy-egy órán, hogy képtelenség lenne eligazodnom, ha nem emelném ki aláhúzással, vagy színes tintával a címeket, fontosabb megjegyzendőket, varázsgigéket.
Most is így teszek, Felírok m indent, sokszor rövidítve, amit a professzor elmond. Az új feladat hallatán kicsit elgondolkodok, majd a gondolatmenet végén nekikezdek a beszédnek, ha nem előz meg valaki, mert senki szavába nem szeretnék beleszólni.
- Tehát a magiális bűbájok. Hasznát venném például egy áttok kimutatására. Sokszor fogalmam sincs, hogy a kétbalkezességem, vagy egy átok miatt esekmindig hasra -pirulás esete forog fent-, ha esetleg lenne egy olyan bűbáj, ami kimutatja varázslatok jelenlétét, az nem lenne rossz. Aztán azt hiszem, hogy a magiális varázslatok erősíthetik, esetleg gyengíthetik, megszüntethetik a már alkalmazott varázslatokat.
Pirulás marad az arcomon, ami azért zavaró tud ám lenni kicsit, ha az ember lánya észreveszi. Én viszont nem vettem figyelembe, így hátradőlve figyelem a többieket, folytatom a jegyzetelést. Ha nincs mit írnom tovább csavargatom szoknyám szegélyét, ami szép lassan felvesz egy formát. Bepödörítve ékesíti ruházatomat.
Kicsit csodálkozva pillantok Kumikora, azon agyala, hogy ugyan hogy lehet az, hogy nem zsibbad el a lába. Én minden bizonnyal már régen ütögetném a térdemet, hogy a hangyák szaladjanak ki belőle.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Szer. Dec. 16 2009, 19:00

*Olyan helyet szeretne felkeresni a bolyongás során, ahol nem kell belefutnia senkibe és semmibe. Az órákról szépen meglógott, de valamiért ez a mai nap nem neki lett kitalálva. Reggel is azzal indított, hogy leverte a kis szekrényről a fényképet, amit még javítás alá kell majd vennie. Aztán ott volt a majdnem ujjvágás is, egyszerűen nem is érti mi van vele. Az összeszedés jó pár óráig tartott, míg végre úgy nézett ki, mint aki most erre sétál, egy nyugodt diák tükörképe, persze csak kívülről.
Szépen és lassan szedi lépteit, minek is kéne rohannia, bár lenne dolga elég, hacsak ránéz a talár oldalán látható megkülönböztető jelzésre elfogja valami rossz érzés. Talán annak idején mégsem kellett volna olyan határozott módon fejet bólintania a felkérésére, azóta csak nehezebbnek érzi az életet és konkrétan megvallhatja őszintén magának, hogy semmit sem tesz azért, hogy megmutassa igenis kiérdemelte ezt a jelzést. Kezét lassan húzza végig az ősöreg falakon, amelyektől ujjai kisebb hidegségen esnek át, de azért sem hagyja abba. Valami alkalmas sarkot keresne, ahol végigbambulhatja az egész délutánt és végre elhatározhatja, hogy mit szeretne tenni.
Vörösségei látóterében lassan akad meg a mélyszínű sötétbarna ajtó és lassan a feliratot tanulmányozva még idegesebbé válik és alsó ajkát félig beharapja. Nem is tudta, hogy itt található az iroda, de ha eljutott már idáig, hát miért ne most? Egy ideje már reálisan végiggondolta a dolgokat és el is tervezte, hogy felkeresi a karvezetőjét, így ha már a véletlen vagy a lábak spontán menete úgy hozta, hogy belefutott, akkor miért ne eshetne túl most a dolgon. Úgyis itt a karácsony is lassacskán és talán végre levéve válláról a nagy terhet nyugodtabban nézhet az ünnepek elébe, ha megengedik, hogy előadja miért is mert zavarni. Kopogása nem erőteljes, de nem is tükröz határozottságot, sőt kisebb megszakítással jön össze neki a három kopogtatás. Valahogy mintha kezdene belőle kiveszni minden határozottság és a korábban megfogalmazott tervezett előadás szavai is lassan nem egyértelműen állnak össze, hanem kezdenek széthullani, ahogy ő maga itt az iroda előtt várva a bebocsáttatásra. Igen bármilyen is lesz a viselkedése ezt még ma le kell tudni és nincs mese.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Konidik Longin
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Ki korán kel, az vagy pék, vagy hülye.
Hozzászólások : 1280
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Szer. Dec. 16 2009, 22:38

*Remélte, hogy még nem tanultak szerelmi bűbájokat, elég nagy szívás lett volna, ha tanultak volna már róluk. Természetesen jegyzetel ő is. Az írása nem a leggyönyörűbb, de rá tudja fogni arra, hogy balkezes. Persze annak nincs semmi köze az írásképhez. Már mindent leírt, amikor szólítja a professzor. Már megint őt. Miért nem lehet békén hagyni? Mindig kap valami plusz feladatot, persze másokkal. De ez van, ezt kell szeretni. Szerencsére, nem kell példát mondani.*
- A materiális bűbájok, anyagra utaló, vagy anyagi varázslatok. Legalábbis a materiális ezt jelenti, ha jól tudom, ugye?
*Ezután bólint, és rossz szokása miatt, ami az, hogy nem szokott ilyenkor fölállni, nem is ül le. Figyelmesen hallgatja tovább a többieket, és reméli, hogy ennyi elég lesz a proff-nak.

//Bocsi hogy rövid, de fáj az ujjam :S//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Csüt. Dec. 17 2009, 16:17

Komolyan figyeli a tanárt, majd bólintva tudomásul veszi, hogy van, amire jól válaszolt, viszont kissé hézagos maradt a felsorolás, illetve megemlített határeseteket is. De aki nem próbálkozik, az ugye nem is hibázhat, így nem veszi magára, csak bólint egyet, és jegyzetelni kezd. Mindenki mondandójára odafigyel, van, ahol maga is kiegészíti gondolatban a felsorolást, de van, ahol csak nagyokat néz, nem hitte volna, hogy azok a bűbájok is azon kategóriába illettek volna. De hát ismétlés a tudás anyja, régi mugli mondás, és ezzel most nagyon is egyet ért.
A feladat hallatán leteszi pennáját és maga elé nézve össze szedi gondolatait a humaniális bűbájokról. Hagyja Krisztit és Konit is kibontakozni, figyelmesen végig is hallgatja őket, majd ő kér szót.
- A humaniális bűbájokat, ha jól értelmezem, akkor emberekre lehet alkalmazni. A humaniális bűbájoknál a folyamat bonyolultabb, és varázsigét kell használni ahhoz, hogy a mágia létrejöjjön. Viszont ezzel kapcsolatban nekem lenne egy kérdésem - néz a tanárra. - Csak összetett bűbájok lehetnek humaniális bűbájok? És az emlékek merengőbe "átrakása" is a humaniális bűbájok közé tartozik? Valamint a ligilimencia és az okklumencia is? - záporoznak a kérdései, de hát kitől mástól kérdezze meg, ha nem a bűbájtan professzortól.
A válasz és kérdés özön után kicsit hátradől a kanapén, de pennája megint a kezében van, és csak arra vár, hogy megkapja a válaszait, amit azon nyomban le is fog írni. Sokszor forgat könyvet a kezében, mégis vannak részletek, amiket jobban megért, ha úgy magyarázzák el neki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Pént. Dec. 18 2009, 03:30

//Amint hazaértem a munkából megpróbálok írni, elnézést, hogy várni kell rám, igyekezni fogok!//
oksa, nem baj Wink
Smile Tegnap beállt a halál a gépen, de megcsináltam. *büszke magára* Most meg szaladok dolgozni. Bocsi, még egyszer!

*A téreplés bizony jó ötletnek bizonyul, könnyedén tud jegyzetelni, szépen le is ír mindent, amivel még ki kell egészítenie a jegyzeteit, s persze issza a szavakat. Hiába voltak a tavalyi sikertelenségek, még mindig a bűbájtan az egyik legérdekesebb tantárgy, s ha akarna se tudna nem figyleni. A füzetébe minden fontos dolog bekerül, s örömmel hallja azt is, hogy jó választ adott.
Hamarosan újabb kérdéseket is kapnak, s amíg a többiek elmondják, mit jelentenek a humaniális, materiális vagy magiális bűbájok, ő a tavaly tanult varázsigéket idézi fel magában, hogy azokat be tudja illeszteni az egyes csoportokba. Csak most eszmél rá, hogy az előző évben mennyivel könnyebb dolguk volt, hiszen csak egy szempont alapján kellett csoportosítaniuk, most meg új szempontokat tanulnak, ami azt jelenti, hogy ezentúl, ha új igét tanulnak, bizony mindegyik csoportba be kell majd azt illeszteni. Legalábbis ő így gondolkozik. Még szerencse, hogy most csak egy-egy példát kell mondania.
Leírja a többiek válaszait, majd amikor rákerül a sor, megszólal.*
- Materiális például a Reducio, humaniálisra példa a silentium vagy a celopapilla, magiálisra pedig... hmm... ha abból indulok ki, amit Kriszty mondott, és megszüntet már meglévő varázslatokat, akkor az ellentétbűbájokat mondanám - bizonytalanul tekint a tanárra, nem tudja, hogy ez most így van-e vagy sem. Viszont más bűbáj nem jut eszébe, ami jó példa lehetne. Helyette neki is kérdezni támad kedve. - Professzor úr, én azt szeretném kérdezni, hogy az állatokra, növényekre és más élőlényekre ható bűbájokat hova soroljuk be?
*Ez ugyanis nem tiszta neki, ha a humaniális bűbájokba csak az emereket veszik bele, a materiálisba meg a tárgyakat, akkor a többi élőlény hova kerülhet. Várja a válaszokat, és reméli, hogy nem kérdezett hülyeséget. Nem csak a saját kérdése érdekli, hiszen Amelie is fontosat kérdezett.
A térde pedig nem zsibbad, ő ehhez van hozzászokva. Krisztynek talán furcsa, de még nem ülnek - vagyis térdel - olyan régóta, hogy problémát okozzon.*

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Vas. Dec. 27 2009, 14:44

[Még a szobában...]

Miután mindenki megválaszolta a kérdést, egy nagyot bólint. Mondjuk maga a feladat nem volt nehéz, és ha van az emberkéknek egy kis józan paraszti esze, akkor rá is jön. De azért igencsak elégedett, hogy a diákok ilyen jól tudnak gondolkodni. Tiszta felüdülés neki a másodikosokkal lenni.
- Helyes... mindenki megfelelően válaszolt. - mondja a diákoknak.
Igazából ezen már nem lehet mit magyarázni. Legalábbis úgy gondolja. Most pedig jöhet majd az óra izgalmasabb része, mármint remélhetőleg mindenki számára izgalmas lesz. Thierry amúgy is jobban élvezi, mikor eljön az óra gyakorlati része.
- Nos, az elméleti részén már túl vagyunk. igaz, a mai órán lesz még mit jegyzetelniük, de azt hiszem érdekesebb lesz, ha az órát a folyosón folytatjuk tovább, hiszen ma az életre keltő bűbájjal fogunk összeismerkedni.
Mondja elég nagy izgalommal a hangjában. Legalábbis ő nagyon élvezte, mikor ezt tanulta.
- gyerünk...gyerünk...
Mondja a gyerkőcöknek, kezével még integet is, sürgetően. Míg mindenki elhagyja a lakosztályát, addig gyors összerendezgeti az asztalát, majd ő is kimegy onnan.

[A folyosón...]

- Jobb lesz, ha elindulunk erre. - meg is indul a folyosón, hogy keressenek egy megfelelő páncélt. - Szeretném, ha nem káoszkodnátok, nem kell, hogy más tanórát megzavarjunk...


//Mindenki írjon a folyosóra//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Pént. Jan. 22 2010, 19:44

*Egy dolgot megtanult Bbt-n, mégpedig azt, hogy ha felmerül benne bármiféle kétely, jobb, ha befogja a száját, és meg sem nyikkan, mert Thierry bepipul. Ugyan csak a véleményeiket beszélték meg, és az témába vágott, ám ezzel elérték, hogy a profot kihozzák a sodrából rendesen. A lányok mázlisták voltak, ők megúszták, igaz, semmit nem tettek, Rai is csak robbantott, Izzy pedig alkotott, vagyis egy fokkal jobb helyzetben vannak, mint ők az arab fiúval. A fogalmazást megírták, szó szerint értelmezték Montmorency szavait, és lehet, hatalmas baklövést követtek el ezzel.
Majd elválik, egyelőre nem gondolkodik előre, még Francist sem hozta, ami tőle hatalmas áldozat, hiszen a koponya az mindig vele van. Azonban a prof érthetően megmondta, nem szeretné még egyszer meglátni, így betartotta az utasítást, még táskában sem cipelte el. Csupán az összetekert pergamen van a kezében, a büntetésük, amit Sereniussal alkottak. Az ajtó előtt megáll, bevárja a többieket is, hiszen mindannyiuknak meg kellett jelenni, vagyis erősen ajánlott volt, hogy ne mulasszák el. Mivel a következmények elől sosem menekült el, így nem esett nehezére, hogy komolyan vegye, és betartsa az utasítást.*

-Sziasztok! Mehetünk?

*Pillant a srácokra, és amennyiben igen a válasz, vagy egy bólintás, akkor vesz egy nagy levegőt, és bekopog. Talán jobb, ha nem szórakoznak, és nem várakoztatják sokáig Thierryt, mert a végén vérengzést rendez közöttük, vagy véglegesen elvágják magukat előtte, és ezt a verziót szívesen kihagyná. Nem akar sem tiszteletlennek látszani, sem deviánsnak, már így is paprikás volt a hangulat az órán, holott nem ez volt a célja, meg sem fordult a fejében ilyesmi.
Csak akkor nyit be, ha érkezik a válasz, miszerint beléphetnek, akkor is hangtalanul teszi meg, csupán köszön, és megáll a az ajtótól olyan távolságra, hogy azt még be lehessen csukni. Nem sétál közelebb, nem kaptak rá engedélyt, és eleve nem délutáni teázásra érkeztek, hanem alapos fejmosásra, már ha nem csal a megérzése. Miért gondolná rosszul? Érthető volt a prof szavaiból, mire számíthatnak, így nem reménykedik semmi jóban. A férfire pillant, nagyjából megpróbálja felmérni, mennyire dühös, és felkészül mindenre.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Izzy Maddison
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : Az embernek az a sorsa, ami, és az élet különben is illúzió.
Hozzászólások : 439
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Szomb. Jan. 23 2010, 12:26

*Természetesen most is késve érkezik, hiszen az lehet, hogy szeret hülyén viselkedni, de nem mindig fűlik a foga a büntetéshez. Bármilyen kellemetlen feladatot megcsinál egyetlen szó nélkül, de a „fejmosást” egyáltalán nem szereti, Sandy néninek is számtalanszor benyögte mér, hogy inkább verje meg, csak ne magyarázzon neki kerek két óra hosszat. Ettől úgy sem lesz jobb ember. Legalábbis szerinte.
Olyan régen volt az óra, hogy lassan már arra sem emlékszik, hogy mit vétett, bár némi töprengés után csak eszébe villan, hogy csinált egy kis hangzavart óra közben, mivel az egyik könyv gerincén egy mókust vélt felfedezni, amiről később kiderült, hogy csak egy inda-motívum. Kicsit unja már ezt az egészet, és agyal is azon, hogy lemenjen és megnézze magának közelebbről a gyógyítót, de eddig még nem követte tett az elhatározását. Igazából nem szeret arról beszélni, hogy mily módon alakult ki nála ez a betegség, mert ha kiderül, azért annak elég nagy feneket szoktak keríteni. Volt már ő több kezelésen is, bár tartós hatása egyiknek sem volt.
Ezek fényében talán nem csoda, hogy nem szívesen jön, bár ha kiderülne, hogy az elbeszélgetés kiváltható testi fenyítésre, vagy büntetőmunkára, akkor egyből jobb kedvre derülne. Ahogy megpillantja Noelt, elvigyorodik, bár azt kissé furcsállja, hogy a lányok kivételével az egész csoport ide lett rendelve, és csak egyedül álldogál a folyosón.
Ahogy jobban szemügyre veszi a haverját, erős hiányérzete támad. Először csak a fejét vakargatja, majd néhány perc múlva leesik neki, hogy mi nincs rendben.*
-Szia! Nahát, csak így magányosan? Hol van az én gyönyörűségem?
*Természetesen Francist hívja így, ő már az első pillanattól kezdve a szívébe zárta a koponyát (is). Miután a többiek is megérkeztek, szépen sorban köszön mindenkinek, és Noelre hagyja a bejelentkezés kellemesnek egyáltalán nem nevezhető feladatát. Kicsit távolabb húzódik az ajtótól, hogy ne egyből azzal kezdjenek, hogy Thierry átesik rajta.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rai Drac
Diák - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 415
Évfolyam : Első
Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Kedd Jan. 26 2010, 14:53

//hosszas kihagyás, és küzdelem után, de itt vagyok!! muhaha... akkor essnk neki XD//

Rohan. Igazából ezt már meg sem kéne említeni, valójában tök fölösleges, hiszen mindig ezt teszi. Egyzserűen tehetséges. Leginkább ebben. 'Hogyan kelj fel későn, korábban, bármikor, és késs el mégis, lehetőleg mindig ugyanannyit?'
Nah jó, ez még neki is, gondolatban is bonyolultnak hangzott, így hagyta, hogy elússzon. Van nagyobb gondja is jelenleg, minthogy ezen görcsöljön.

Amikor kissé kifulladve megérkezik két társa után, már csak bólintani van ereje a kérdésre, így megteszi. Bólint.

Pedig valójában esze ágában sincsen betenni oda a lábát. Baromira nincsne szüksége még egy megalázó szónoklatra, hiszen így is szinte szénné égett BBT órán.

Kicsit kétségbeesve nézett körül, hogy ki mögött tudná leginkább, legkevésbé feltünésmentesen meghúzni magát, hiszen elvileg most semmi baj nem történhet, a pálcáját ugyanis elővigyázatosságból lennt haygta a pincében, a szobájában, a lezárt íróasztalában, a dobozában...
Akkor nem lehet baj, ugye?

Ekkor veszi észre, higy mindössze hárman állnak a folyosón, a tanár ajtaja előtt.
~Hova tüntek a többiek?~
Megkérdezni nem nagyon marad ideje, hiszen Noel, - aki valamiért olyan furcsának tűnik most, mintha, nem is tudom, fél lába lenne csak, de mivel ez baromság, szintén kirázza a gondolatai közül - már nyitja az ajtót.

Amikor Izzy nyomában elindul befelé, akkor jut eszébe, hogy lehet, ennyien maradtak csak... A többiek, akik valószínűleg előttük értek ide, talán nem mások már, mint egy-egy újabb rémséges kép a terem falán...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Szomb. Jan. 30 2010, 14:24

Thierry éppen sziesztáját tartja, mikor a folyosón lévő mozgás kicsit felhangosodik. Nem tulajdonít neki különösebb figyelmet, lehet épp egy órának van vége, így nyugodtan olvassa tovább a Lés Journeaux Magicaux-t. Szereti ezt az újságot, így úgy érzi, hogy nem marad le semmiről sem. Gondoskodó anyja minden héten elküldi a legfrissebb számot. Szerencsére, ő nem feledkezik meg róla, akármennyire is orrol rá, hogy ide jött tanítani.
De nem tud sokáig kikapcsolni a párizsi hírkben, hiszen kopogás zavarja meg. Lassan felkel a kanapéról, felveszi felöltőjét, majd leül asztala mögé. Csak ekkor szól a kint lévőnek, hogy engedélyt ad a belépésre.
Meglepetésére a 3 jómadár lépked be az ajtón. Thierry acán egy elégedett mosoly húzódik végig. Bár emlékei szerint több embernek is kiadta, hogy jelenjen meg nála. No, nem baj, majd számolni fog azokkal is.
- Üdvözletem Uraim! - köszön a fiúknak - Foglaljanak helyet, nem kívánnám, hogy elfáradjanak a hosszú ácsorgásban.
Mondja teljes közönnyel. Nem kívánja túlzottan rendre bírni őket, abban legyenek komptensek a karvezetők. Bár, Izzy az ő karához tartozik, majd róla gondoskodik Thierry.
- Hoztak nekem valamit? - teszi fel kicsit nyájasan a kérdést.
Nagyon kíváncsi, hogy ki mit készített neki. És főként, hogy ki messzire megy el a szemtelenségben. Imád büntető munkát kiadni, noha nem egy szadista ember, inkább kulturáltan szereti ezeket a dolgokat intézni. Mindenkinek ott, ahol a legjobban fáj.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   Hétf. Feb. 01 2010, 19:41

-Francist most nem hoztam, Izzy, nem hiányzik, hogy Mr. Montmorency még azért is kivágjon, így ő maradt a sátorban, elrejtve.

*Rai lihegésén mosolyog, elképzeli, honnan rohanhatott idáig. Izzynek már vigyorogva felel, a koponyát kivételesen táskában sem hozta, igaz, több órában kereste a megfelelő rejtekhelyet neki, hogy ha véletlenül valaki odatalál, se leljen rá. Egyedül a fogalmazást cipelte ell, amit az arab fiúval közösen alkottak, mert ugye az nem volt kérdés, meg kell írniuk. Nem szokott kibújni az ilyenek alól, elvégre, ha ez volt a büntetésük, akkor ez, így természetesen el is készítették. A többit nem találgatja, azt már órán is levágta, hogy igencsak átlépték a határt a profnál. Hiába az órához kapcsolódóan vitatták meg a véleményeiket, egyértelművé vált, hogy Thierry az ilyesmit nem tűri. Amikor a prof kiszól, akkor lép be és áll meg az ajtó előtt. A férfire pillant, nem úgy tűnik, mint aki elfelejtett volna bármit is, igaz, ebben nem is reménykedett. Vállalja a következményeket, nem fog megfutamodni.*

-Jó estét, professzor. Igen, a fogalmazást, amit kiszabott.

*Mivel hellyel kínálják, leül, a cinikus megjegyzésből érti, jobb, ha nem ellenkezik, és nem utasítja vissza a „lehetőséget”. A hangsúlyból érzi, hogy a prof alig várja, hibázzanak, és ahogy a kezében lévő pergamenre pillant, benne van a pakliban, ők elkövették. Felsóhajt, és átnyújtja a fogalmazást, most már csak az a kérdés, hogy ezt a prof miként értékeli. Egy esszét készítettek ketten Sereniussal megosztva, 250-250 szóra bontva. Ha mellélőttek, és ezt Thierry szemtelenségnek veszi, akkor bizony nyakig ülnek a pácban, nem kérdés. Csak most kezd el azon gondolkodni, hogy esetleg fejenként gondolta a büntetést, nem együttesen. A francia újságra pillant, de el is kapja a tekintetét, jobb, ha most nem olvasgat, nem azért van itt. Ugyan azt nem tudja, Izzy és Rai mit hozott, vagy mit kellett nekik, órán arról nem volt szó, hogy lenne büntetésük a megjelenésen kívül. A profot figyeli és várja az ítéletet, amit minden bizonnyal igen hangosan fog hallani, ha esetleg most végképp kiverték a biztosítékot Thierrynél.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya   

Vissza az elejére Go down
 

Thierry de Montmorency irodája és lakosztálya

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
3 / 4 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Központi kastély :: Tornyok :: Déli torony-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a blog