Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Télikert

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Next
SzerzőÜzenet
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 01 2009, 22:20

Nem túl jól ment a mai SVK óra Krisztynek, így most egy kis kikapcsolódásra van szüksége. Belép a télikertbe, ahol még nem járt. Körbenéz, végiglesi az összes virágot, egyéb növényt. Szinte az ámulattól észre sem veszi a lányt, aki beleolvad a nővényvilágba. Különösen, hogy Kriszty a magasabbra nőtt "zöldségeket" szemléli. Akkor döben rá, hogy nincs egyedül, mikor a padnak nekimegy.
-Szia, ne haragudj, nem akartalak megijeszteni.
*Kicsit zavartan néz az idegen lényra.
-Krisztyne Blackcat vagyok.
*Kedvesen mosolyogva nyújtja kezét a leányzó felé üdvözlés képpen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zoe Westwood
Diák - Pugnax
avatar

Female Rák Jelige : Vigyázz életveszélyes övezet!
Hozzászólások : 79
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 01 2009, 22:41

*Zoe éppen az egyik másik gyönyörű virágot méregette mikor nekimentek a padnak ő meg hát rendesen felriadt.*
-Ő semmi baj... *Mondja még mindig gyor szívveréssel. De lassan lelassul a szívverése, és mikor már normálissá válik az meg is szólal.*
-Szia! Zoe Westwood! *Mutatkozik be és kezet ráz a lánnyal.*
-Te is ott voltál SVK-n ugye? *Kérdezi és visszaemlékezik a lányra akinek a trollos dologról kellett beszélni. *
-Te milyen csoportba tartozol, hogy emelt SVK-n voltál? *Kérdezi aztán még hozzátesz dolgokat.*
-És vettél fel plusz tantárgyakat is? *Kíváncsiskodik tovább.*
-Ó én egyébként a Pu.... *Kezd bele majd egy kis gondolkodás után be is fejezi a mondatát.*-gnax-ba tartozom. *Mondja és mikor ezt kimondja hirtelen örömmel telik el az arca.*
-Ezaz! *Suttogja, de ha a lánynak jó a füle akkor hallhatja.*
~Sikerült! Megjegyezted! Szuper vagy Zoe csak így tovább~ *Gondolja magában vigyorogva, és hirtelen sokkal jobb kedve lett egy ilyen apróság után.*

//és fagyunk//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Télikert   Kedd Jún. 02 2009, 20:23

-Igen, ott voltam az Svk-n, hisz azt is felvettem emelt szinten. Egyébként csak a Mitológiák és vallásokat nem vettem fel, no meg a Mágiatörténelmet csak alapszinten tanulom.
*Hadarja el, halvány mosollyal miután túl volt a bemutatkozáson.*
-Én a pilluamulato-hoz tartozom, de most ne haragudj, el kell mennem. Találkozhatnánk kicsit később? Szeretnélek jobban megismerni.
*A lány válaszát megvárja, majd tovább gyönyörködve a téli kert szépségében távozik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violetta J. Worth
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : A Kiszámíthatatlan
Hozzászólások : 1383
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Télikert   Csüt. Jún. 04 2009, 20:03

Alexka,05.15 <3 =)

Egy kicsit zavar, hogy jelenleg egyikünk se olyan, mint amilyen lenni szokott. Érdekes, bár nincs ellenemre, hogy néha ez is megessen, azért furcsállom. Mégse kérdezek rá, nem lenne értelme. Jelenleg még annak se látom értelmét, hogy társalogjak vele, pedig szeretnék. Bár nem mutatom ki, de így van, jobban örülök annak, hogy itt van, mint azt gondolná és, mint azt valaha is kimutatnám. Egy aprót tüsszentek, miközben kartársamon kitör a röhögés. Ilyenre is képes? Főleg az én jelenlétemben, meglepődök, és ez eléggé látható is az arcomon. Tőlem persze, megint csak az a slampos mosolyra fut, ami egész eddigi beszélgetésünket átjárta. Ez van, ilyen most sajnos a hangulatom, amin nem sokat segít még az se, hogy nem kap rá a lehetőségre, hogy belém szúrjon valamit. Ennek örülök, nem is kicsit, örülök annak, hogy belátja magának, túl könnyű lenne és az úgy nem nagy élvezet. Ahogy elfordítja a fejét, bár talán nem tudja egy kisebb önbizalmat ad nekem, egy újabb pont, amit most sajnos nem igazán tudok élvezni. Pech, ha más lenne a hozzá állásom, biztos vagyok benne, hogy a szemébe vágnám „vezetek”, de így nem olyan jó.
- Jajj, zsebkendőt esetleg ne adjak, hátha kijönnek a könnyeid hiányom miatt? – Hát, ha Ő így akkor én is, bár érezhető, hogy ez nem az igazi piszkálódás, mert való igaz már kezdem unni a helyzetet. Be kéne végre látnunk, hogy ez egy eléggé rossz szokássá kezd el fajulni, és akár nagyobb problémák is lehetnek belőle. Aminek én személy szerint nem igazán örülnék.
- Ohh, hogy jöttél rá ördögi tervemre? – Megjátszott sóhaj és egy kis felháborodás. Teljesen elmenne egy filmbeli szerepnek, amit mi ketten itt művelünk. Egy kicsit kezd már viccessé válni a helyzet, ami már magában csoda, de az, hogy mindketten szerepet játszunk benne, talán jobban meglepő.
- Most lebuktam. Azért a te leveled mellett, ez mind semmi. – Elmosolyodok, de ez a mosoly már sokkal őszintébb, mint az eddigiek. Talán nem kéne, de mégis, valahogy úgy érzem, ma nem kapok ennél több szemétkedést. Ha pedig igen, akkor szép kis esés lesz, ami nem is kicsit fog fájni, de talán majd sikerül valahogy felépülni belőle.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Szomb. Jún. 06 2009, 14:52

Újra egy unalmas nap. Mostanában kissé nyomottabb hangulatban van, s fogalma sincsen, hogy mi lehet ennek az oka. Talán az időváltozás? Vagy az új hely? A magány? Nem, az utolsót teljes meggyőződéssel zárhatjuk ki. Hiszen Damien egész életében egyedül volt, miért lenne ez most másképp, s miért bántaná pont most ez a tény? Megszokta már, s egyedül jól érzi magát. Így ez nem okoz problémát neki. Nem is rossz ötlet, hogy napok óta először dugja ki fejét alagsori szobájából. Talán jót tesz majd neki, ha lát végre egy kis természetes fényt is.
Pilóta-napszemüvegét orrára feltolva, kezében egy vékonyabbnak mondható könyvvel sétál végig az első emeleti folyosón ideális helyet keresve egy kis kikapcsolódáshoz. Bőre mintha sápadtabb lenne érkezése óta, talán az állhat a dolog mögött, hogy egy ideje már nem ment napfényre. Bár nem lesz ettől külseje beteges, de mégis, kissé halotti színt vett fel bőre. S a fekete hosszujjú felső csak még jobban kiemeli bőre fakó színét. Haja most is teljesen rendezetlen, valószínűleg ismét úgy indult el szobájából, hogy egy pillantásra sem méltatta tökérképét, így nincs is nagyon tisztába azzal, hogy hogy is néz ki valójában.
Komótosan sétál el egy ajtó előtt, s mikor pár lépéssel elhagyta azt megtorpan, majd lassan visszatolat. Pár percig hezitálva áll az ajtó előtt, majd benyit. S ekkor el is akad lélegzete. Ahogy végigpásztázza a fényes, csodás helyiséget szemüvegét feltolja homlokára, s kissé elnyílt ajkakkal pillant körbe.
- Váó! - Suttogja el az egyetlen szót, ami eszébe jut. Mint egy kisgyermek, mikor belép a játéküzletbe. Na igen, Damien nincs hozzászokva az ilyen helyekhez, sőt, még a kastély szépség sem tudta megszokni.
Egy hetyke pöccintéssel letolja orrnyergére a szemüveget, csak a biztonság kedvéért. Míg nem győződött meg róla rendesen, hogy nincs senki a szobában, addig jobb nem mutogatni sérült tekintetét.
Gyorsan körbepillant, majd megcéloz egy hosszabb padot, s kényelmesen elnyúlik rajta. Bár, Damien méreteit figyelembe véve elég nehézkes neki ezt megtenni, ugyanis 195 cm magassággal nem könnyű kényelmes ülő/fekvő alkalmatosságot találni. De megoldható.
Végigfekszik a padon, de lába még így is lelóg annak végéről. Egyik kezét feje alá helyezi, másikkal pedig szemmagasságba helyezi immár kinyitott könyvét. Végre egy nyugodt hely. Így minden elővigyázatosság nélkül tolja ismét homlokára a szemüveget, s kezdi el olvasni kedvenc könyvét.
Vissza az elejére Go down
Sötétvári Nárcissza
Diák - Extremus
avatar

Female Vízöntő Hozzászólások : 34
Évfolyam : Első
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Télikert   Szomb. Jún. 06 2009, 15:05

Már rég elmúlt dél, az álmatag tekintetű lányra pillantva azonban simán hihetné azt az ember, hogy még csak reggel van. Nárcissza annak ellenére, hogy kb. húsz perce kelt ki az ágyból egészen jó állapotban van. A késői kelés oka a korai fekvés volt... A korai fekvést azonban nem úgy kell érteni, ahogyan normális esetben kellene. Hajnali ötkor került az ágyba, ugyanis addig bújta a könyveket.
Jellegzetes fekete szemei most is az eget kémlelik. Látszik rajta, hogy gondolkozik. ~ Lehetetlen. Egyszerűen csak semmi értelme nincs az egésznek. Időutazás? Vagy egy időhurok? Legalább ha azt tudnám, hogy hová keveredtünk.... És olyan idegesítő, hogy senki mást nem zavar látszólag a helyzet.~
Egyszerű farmernadrágot és hozzá egy ujjatlan, sötétkék felsőt húzott. Lábán sötétkék tornacipő, és egy hanyagul felkapott fekete-kék kockás cipzáras, kapucnis pulóver. Haja lágyan kócos, ami szimplán annak köszönhető, hogy nem fésülködött meg kelés után. De ez most nem nagyon foglalkoztatja. Újra kinyitja a füzetet amit a kezében tart. Egy lista van rajta a különböző ötleteiről és azokról. Elég vad dolgok is szerepelnek rajta, mint földönkívüliek által kitalált szivatás, illetve az, hogy skizofrén, és az egyik énje kemény drogos, csak a másik nem tud róla.
A nagy gondolkozásban észre sem veszi, hogy a pad, amire mindig leül foglalt. Így már pont helyezkedne el, amikor tudatosul benne, hogy valaki ül a padon.
- Upsz... Ezer bocsi, nem vettelek észre. - Ekkor nézi meg azt, hogy ténylegesen milyen méretekkel rendelkező egyént nem vett észre. - Nem mintha ez olyan könnyű lenne. - Teszi hozzá nevetve.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Szomb. Jún. 06 2009, 15:18

Teljesen belemélyedt az olvasásba, így nem is észleli a léptek zaját. Képes erre, hogy teljes mértékben kizárja a külvilágot, de olyan szinten, mintha csak egy fehér burokban lenne a semmi közepén. A könyvön kívül semmit, se képet, se hangot nem fog fel ilyenkor. Így még meglepődni sincs ideje, mikor egy könnyű test helyezi kényelembe magát hasán.
Halkan nyög fel, no nem a súly alatt, mert a lánynak nincs nagy súlya, de meglepetés szerűen éri, hogy valaki szimplán ráül. Igaz, nem egy feltűnő jelenség, na de ennyire? Ám nem sokáig érzi könnyű terhét, mert az ismeretlen kapcsol, s rögtön fel is pattan róla. Most veszi csak szemügyre, hogy kibe botlott bele.
Csak pislogni tud. Ugyan az jut eszébe, mint mindig, mikor egy új lánnyal találkozik itt a kastélyban: gyönyörű hölgyek laknak itt. S ezt jelen pillanatban is érvényes. Bár kissé szertelen a lány, mégis gyönyörű. Nem is csoda, hogy megfeledkezik a homlokán lévő szemüvegről. Halkan nevet fel rekedtes hangján, majd lassan felül, egyik lábát a padon hagyja, s rákönyököl, míg másikat a földre helyezi. Mosolyogva nyújt kezet a lánynak.
- Ugyan nincs semmi baj. Damien vagyok. - Majd ha a lány elfogadja a kézfogást finom rázza meg az ő kezét. - Nem csoda, hogy nem vettél észre. Kerülöm a feltűnést. - Nevet fel újra, napok óta talán először.
Aztán kapcsol. Igaz már késő, hiszen mélyen a lány tekintetébe fúrta aranyszín szemét. Most már teljesen felesleges a szemüveggel ügyködni. De ettől függetlenül feszélyezve süti le szemét, s bámul a kezébe tartott könyvre. Bár most nem fél annyira az elutasítástól, hiszen ez a lány nem úgy fest, mint aki egy elcsúfult szemtől megijed. De mégis....
Vissza az elejére Go down
Sötétvári Nárcissza
Diák - Extremus
avatar

Female Vízöntő Hozzászólások : 34
Évfolyam : Első
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Télikert   Szomb. Jún. 06 2009, 15:27

Nem érzi magát zavarban annyira a dolog miatt, bár az sem mondható el róla, hogy naponta foglal helyet másokon. Egyszerűen csak egyébként is van olyan szétszórt, hogy gyakorta keveredik ilyen jellegű helyzetekbe. Zavarában hátrál egy lépést, és zavartan a füle mögé tűri mézbarna tincseit.
De mivel a fiú nem az a morcos fajta, így probléma sincs a dologból. Pedig már rákészült, hogy leordibálják a helyéről a fejét. Ám mikor a fiú bemutatkozásra nyújtja a kezét a lány gyorsan szabaddá teszi a kezét, hogy kezet tudjon fogni a fiúval.
- Én pedig Nárcissza, igazán örülök. - Mutatkozik be egy mosoly kíséretében, majd mivel most már van szabad hely a padon gyorsan helyet is foglal... Vagyis foglalna. Ekkor néz bele ugyanis ténylegesen a fiú szemeibe. Eddig vagy pillanatnyi lányos zavarában nem koncentrált rá a dologra, vagy csak egyszerűen nem dolgozta fel az agya a látottakat. Belefagy egy pillanatra a mozdulatba, de csak amíg az ilyenkor valószínűleg megszokott döbbenet és a gyors feldolgozás lezajlik. Aztán végül helyet foglal, és nem tesz megjegyzést. Nem is bámulja a fiút, amikor az lesüti zavarában a szemét. Őt nem zavarja egyáltalán a látvány.
- Nem láttalak még erre, ami gondolom azt jelenti, hogy új vagy. Hogy tetszik itt? Bár... Ez nem a megfelelő kérdés. Hogy tetszik az, hogy valószínűleg visszakerültünk a középkorba az egész kastéllyal együtt? - Reméli, hogy most fény derül arra, hogy nem is drogos, hanem tényleg az a helyzet, amire gondol. Fekete szemeit a fiúra függeszti. Próbál valamiféle szemkontaktust teremteni. De nem erőlteti, ha a fiú nem akar felnézni rá.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Szomb. Jún. 06 2009, 15:40

Nem lepődik meg az első döbbent kifejezés láttán, csupán alig hallhatóan sóhajt fel. Mondjuk úgy, hogy már megszokta ezt a reakciót, így nem is bántódik meg. S tekintetbe véve, hogy nem fut, nem tesz megjegyzést Nárcissza így oka sincs megsértődni. Miért is tenni? Hiszen továbbra is barátságos marad fele a lány.
Halvány mosoly játszik ajkán mikor a lány bemutatkozik.
- Még sosem hallottam ezt a nevet, de igazán szép. - Csúszik ki a bók önkéntelenül is száját, majd elengedi a lány kezét, s megvárja míg az helyet nem foglal.
Kissé bátortalanul néz bele a fekete szempárba. Még hozzá kell szokni, hogy az emberek itt sokkal közvetlenebbek, mint másutt. S ahhoz is, hogy ne szégyellje azt, amiről nem is tehet. Így megkockáztat egy hosszabb, s mélyebb pillantást. Nem is csalódott. Hiszen nyugodtan nézhet a másik szemébe.
- Igen, nemrég érkeztem, pár hete. - Szünetet tart, s arca meglepettre változik. - Öm... Igazából én nem nagyon vettem észre semmilyen változást. Mikor érkeztem akkor már ilyen volt itt minden.
Von vállat lazán. Tulajdonképpen pont aznap érkezett, mikor ez az egész hely átalakult, bár neki erről fogalma sincs.
- De amúgy szép hely. Nagyon mhm... otthonos. - Hát igen, egy árva gyerek számára minden hely otthonos ami nem emlékezteti arra a helyre, ahol a gyerekkorát töltötte. - Milyen volt ezelőtt?
Valóban érdekli, mert már más is említette neki a változást. Kíváncsian, ám még mindig kicsit félve néz bele a lány meleg tekintetébe, miközben néha figyelmét eltereli annak szép, kedves arca.
Vissza az elejére Go down
Sötétvári Nárcissza
Diák - Extremus
avatar

Female Vízöntő Hozzászólások : 34
Évfolyam : Első
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Télikert   Szomb. Jún. 06 2009, 15:59

- Köszönöm. - Tudja, hogy különleges neve van. De egyébként annyira nem ritka, mint amilyennek sokan gondolják. Látja a fiún azt, hogy kissé még félénk. De nem zavartatja magát, ő nem fog senkire nem ujjal mutogatni, aki nem tökéletes. Hiszen senki sem az, és akkor nagyon sokat kéne mutogatni és elfáradna a keze.
- Oh, értem. Igazán kár, hogy nem jöttél hamarabb. Tudod, a helyzet elég zavaros. - Tekintete egy pillanatra újra az ég felé siklik. Végül vissza a fiúra. Egy mosoly bontakozik ki ajkain, ahogyan elkezd mesélni. Látszik rajta, hogy érdekli ez a téma. S bár ez nem igaz, de úgy tűnhet mintha szeretné a kastélyt.
- Azelőtt? Nem volt ilyen dimbes-dombos a környék, és a többi vár sem volt itt. Talán a legjobb szó rá, hogy nem volt ilyen zsúfolt a környék. - Nevet fel halkan, aztán elkomorodik. Leteszi maga mellé a füzetet, amit eddig a kezében tartott. - Nem tudom mi történhetett, de engem nagyon zavar, hogy senki nem tesz semmit. Mindenki úgy viselkedik, mintha mi sem történt volna. Pedig egyértelmű, hogy ez a helyzet nem normális. - Végül mégis csak vállat von. Nem akarja nyomasztani a fiút azzal, hogy ő hogyan vélekedik a változásokról. Így úgy dönt inkább témát vált.
Ekkor tudatosul benne egy szó. Otthonos. Egy pillanatra összeráncolja a szemöldökét.
- Te komolyan azt mondtad, hogy otthonos? Ezt csak azért mondod, mert nem voltál még nálunk otthon. Szerintem ez a kastély minden csak nem otthonos. Rideg kőfalak, ocsmány, giccses festmények és minden arról szól, hogy szétválassza és szimbolizálja a négy kart. - Ha lenne sejtése arról, hogy a fiú árva egyértelműen nem hozakodott volna fel ezzel a témával. De hát ő sem tudhat mindent.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Szomb. Jún. 06 2009, 16:07

Figyelmesen hallgatja a lányt, ahogy elkezd mesélni a régi kastélyról. Közben igyekszik tartani a szemkontaktust, de mivel ezt ritkán csinálja úgy, hogy nincs rajta a szemüveg, így ez olyan számára, mint mikor a kiscsikó megteszi első, esetlen lépéseit. De talán itt az ideje, hogy elfogadja ezt a helyzetet, s megbékéljen azzal, ahogy kinéz. Hiszen nem tehet róla, s változtatni sem fog tudni ezen.
Mikor az otthonosságról kezd beszélni a lány halványan mosolyodik el. Igaz, tényleg nem tudhatja, de Damien számára kellemes környezet Tornerans, maga a város, s az iskola is. De, talán ez az ő helyzetébe, s az ő múltját nézve nem is olyan szokatlan.
- Hát... Én kellemesen érzem magamat. Bár, nem nagyon mászkáltam még a kastélyban, csak pár helyen voltam. Én mióta itt vagyok leginkább este felé szoktam kijönni a szobából. Számomra otthonos, de mindenki máshogy látja a dolgokat. - Mosolyog továbbra is halványan, s tekintetét nem tudja megszakítani. Egyszerűen vonzza őt a lány kedvessége, szépsége. Ez még számára szokatlan érzés...
Most először néz rá a lány kitűzőjére. Őt mondjuk nem nagyon érdekli, nem is nagyon tudja, hogy milyen rivalizálás van a négy kar között.
- Te honnan jöttél? - Tesz fel egy újabb kérdést. Egyszerűen mindent megakar tudni erről a lányról.
Vissza az elejére Go down
Sötétvári Nárcissza
Diák - Extremus
avatar

Female Vízöntő Hozzászólások : 34
Évfolyam : Első
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Télikert   Szomb. Jún. 06 2009, 16:34

Nárcisszának hiányzik egyrészt az otthona, másrészt a régi kastély is, ahol tanult és tulajdonképpen élt. Végül is, neki hét éven keresztül volt egy másik otthona, és ezt nem tudja csak úgy kitörölni. Még mindig kellemes érzés tölti el, ha a régi iskolájára gondol.
Hallva Damient megtalálja a keserűséget a szavaiban. Olyan mintha bujkálna valami elől. Pedig a lány szerint erre igazán semmi szükség nincsen. Miért kéne szégyellnie azt amilyen? Ez egyetlen dolog, amit nem szabad: eltakarni azt, akik igazán vagyunk. Ha valaki nem tud elfogadni olyannak, amilyennek születtünk azzal nem érdemes foglalkozni.
Követi a fiú tekintetét, le a kitűzőjére.
- Látod! Te is megnézted, hogy melyik házból vagyok. Alapból ez a megkülönböztetés, már rossz. De mindegy, ezt szerintem nem mindenki érzi. De ha nem is nyíltan, akkor is valamilyen szinten egymás ellen buzdítják a karokat.
Az újabb kérdésre elhallgat, és érdeklődővé válik a tekintete. Ez a kérdés egészen érdekes. Nem mintha nem lenne hétköznapi, de ezt eddig még nem sokan kérdezték meg tőle.
- Magyarországról, de éltem Angliában is egy darabig. A családomnak egészen kalandos dolgai is voltak. - Ennyit mond, majd ha Damien kíváncsi még részletekre úgy is rá fog kérdezni. A lány nem is kérdez vissza, majd elmondja magától ha akarja.


// Fagyasztó//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Vas. Jún. 07 2009, 23:55

*Nem igazán tud aludni, még nem szokta meg az új szobáját. Arról nem is beszélve, hogy kedves kartársai lefagyasztják a veséit. Miért kellett neki pont az ablak mellé kerülnie. Számára rejtély. Az első emeleti folyosókat fedezi most fül. Egy fekete trikó van rajta, és egy sötét kék pizsama nadrág, ez lenne a jól bevált pizsama együttese. A szürke papucsa pedig kellemes csoszogó hangot ad ki, amikor a padlóval súrlódik. Elhalad egy ajtó előtt. Pár lépés után megfordul, és visszasétálva benéz rajta.*
-Wáuw… De jó!- *Gyermeki öröm lelhető fel a hangjában, amint megpillantja a téli kertet, ahol még most is világos van. Átlép az ajtón, majd az ösvényeken kezd sétálgatni. Elég termetes bokrok mellett halad el, amikor hirtelen rájön az öt perc, és beugrik az egyik mögé.*
-Tangó, delta, alfa foxtrottnak… Veszed az adást? Itt Tökösbárány.- *Hát őt sem kell félteni, hogy ne tudna ki találni magának unaloműző programot. Hát igen, ilyen helyeken általában felidéződnek benne azok a gyermeki élmények, amiket kis korában a többi barátjával élt át. Guggoló helyzetben tesz pár lépést, majd megáll, és széthúzza maga előtt a bokrokat, hogy kilátást nyerhessen az ösvényre. Reménykedik benne, hogy valaki erre jár majd, és beszáll hozzá, vagy elcseveg vele… Bár ez utóbbit mostani helyzete eléggé leviszi, már, mint, hogy ugye egy 17 éves fiú, aki éppen kommandósat játszik, hát… Sok sikert az illetőnek, aki ilyennel próbálkozik.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 08 2009, 00:42

*Arwen mikor a klubhelyiségbe akart menni, valahogy eltévedt még új itt és nagyon nem tudja merre kell még menni, de amúgy is nagy ez az iskola, pár év múlva is biztos eltéved. Léptei szaporák voltak mivel nem akart büntetést kapni, mivel ilyenkor még nincs ágyban, de hát mit lehet tenni aki eltévedt pórul jár, de Arwen még nem is álmos. Egy ajtó van résnyire nyitva amin fény szűrődik ki. Próbált a lány egy óvatos mozdulattal átmenni, de aztán kiverte ezt az egészet a fejéből. Mivel nem tudta milyen ajtó, tanáré vagy sem, így hátrébb állt és próbált futó tempóval átsuhanni nehogy meglássák. Mikor sikerült és úgy vélte nem vette észre folytatta a sétát a klubhelyiségbe, de egy hangra figyelt fel. Olyan gyerek játéknak tűnő hang volt. Hátrébb lépett és benézett az ajtón, ami előtt átrohant az imént. Nem látott senkit az ajtón, így hát benyitott és bedugta a fejét körül nézni. Mikor látta, hogy senki nincs bent, így hát belépett és meglátva a látványt teljesen elkápráztatta a lányt.*
~Ezt biztos le fogom rajzolni, ez hihetetlen, ilyen gyönyörű kertet.~
*Magában elmélkedett miközben ment végig az ösvényen és az útja során talált egy padot, mindjárt be is foglalta, elővette a füzetét és neki állt lerajzolni az előtte álló növényt. Arwen minden hülyeséget lerajzol amit szépnek és jónak talál hiába ez már csak ő, nem lehet rajta változtatni és nem is akar változni. Így kell elfogadni ezt a lányt. Miközben ült és rajzol kitört a ceruzájának a hegye, így kénytelen volt egy másikat elővenni. Mivel nem volt nála hegyező, így mást nem tudott csinálni. Még szerencse, hogy mindig van nála kb. 3-4 grafit. Csendben ült és rajzolt.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 08 2009, 00:57

*Ahogyan settenkedik a bokroknál egy alakot, vél felfedezni az ajtóban, amint éppen belép a sötét folyosóról, a világos terembe. Elég messze van tőle, így nem tudna rárontani, de hát ő az, akit nem kell félteni. Bárkire ráhozza a szívbajt. Követi a bokrok árnyékában, majd amint a lány leül egy padhoz szomorúan, kell konstatálnia, hogy elfogytak a bokrok. Annyira meg nem tud össze menni, hogy elrejtőzzön a fűszállak között. Nagyot sóhajt, majd úgy határozz, hogy feláll a bokrok takarásából. Tesz pár lépést a lány felé, most már az ösvényen. A papucs átka… Könnyen belemegy egy kavics, ami most Raphyval meg is történt.*
-Auw… Ez nem igaz, ilyen tényleg nincs…- *Sóhajt egy nagyobbat, és rápillant a lányra. Közben lerázza a jobb lábát, hogy a kavicsot eltávolítsa belőle.*
-Bocsi, nem így akartam bemutatkozni.- *Zavartan megvakarja a tarkóját, és arcára egy barátságos mosoly szökik.*
-Szóval, Raphael Wyld-nak neveznek. De ha túl hosszú a nevem, egyszerűen a Raphy is megteszi.- *Ohh, milyen nagylelkű is tud lenni, általában csak pár perces… Maximum 5 perces ismeretség után mondja el az illetőnek a megkedvelt becenevét.*
-Am… Mi jót rajzolsz?- *Közben a nyakát nyújtogatja, hogy megnézhesse, mit rajzol a lány a füzetébe. Majd visszahúzza a fejét.*
-Ehh, bocsi nem akartam tolakodó lenni.- *Kicsit megrezdül a magabiztos barátságos mosolya.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 08 2009, 01:30

*Már éppen lerajzolta a tökéletes lombkoronát, mikor egy fájdalmas hangra figyel fel. Oldalra pillant és egy fiút lát aki éppen valamit csinál a lábával. Egy kis kavics esett ki a papucsából, így hát Arwen egyből rájött valószínű, hogy a kavics nem a papucsba való. Eltette a ceruzáját a nadrágja zsebébe és egyik kezében megfogta a füzetét, majd felállt.*
- Szia, én Togi Arwen vagyok és Signumusos diák vagyok, épp eltévedtem, a klubhelyiségem felé indultam de aztán hallottam egy gyerekes hangot aki épp játszik és bejöttem megnézni ki az, de nem találtam senkit így hát leültem ide és rajzoltam. A te hangodat hallottam akkor ezek szerint, mert nem hiszem, hogy más is van itt rajtunk kívül.
*Próbált Arwen kicsit tömören beszélni, mert ha elkezdi mondani a dolgokat akkor nem hagyja abba. De hát ilyen ez a lány szeret sokat beszélni, de az mért baj? Vannak elég különös viselkedései, de így kell elfogadni. A nyak kinyújtásra, mivel már becsukta a füzetét, így egy kis gúnyos mosoly látható az arcán. Nyújtja a füzetét Raphy-nak, hogy ha szeretné akkor lesse meg a rajzait.*
- Épp ezt a gyönyörű növényt rajzoltam, vagyis kezdtem el mikor jöttél.
*Apró mosoly után folytatta a mondani valóját.*
- Teli van csodás rajzokkal amiket itt az iskolában csináltam, az egyik kedvencem a kék-barlang-os rajz.
*Nagyobb mosoly kerül az arcára és úgy nyújtja a fiú felé a füzetét.*
- Nem nagyon ismerek itt senkit, csak épp pár diákot akivel néha találkoztam. Te melyik karból vagy?
*Nagy kék szemekkel várja a fiú válaszát és közben körbe néz nehogy valaki meglepje őket.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 08 2009, 01:55

*A bemutatkozásra csak bólint egyet. Jelezve, hogy megértette a dolgot. A gyerekes hangra válaszolna valamit, de mivel a lány még beszél, így úri ember módjára nem szakítja félbe. De azért felemeli a kezét, és kinyújtja a mutató, és középső ujját, jelezve, hogy valami azért mondani akarna, de arcára ráfagy a mosoly a mondat vége felé, és lassan leteszi a kezét. És, hogy ne legyen olyan furcsa, a dolog Arwen számára, kicsit megvakarja az állát.*
-Akartam valamit mondani, de már elfelejtetem… Mindegy, nem fontos.- *Legyint egyet a dologra, hogy nem érdekes, nem kell vele foglalkozni. A felé nyújtott füzetet elfogadja. Nem is késlekedik sokat, máris fellapozza a füzetet. Mosolyogva figylei a szép rajzokat, de azért egy kérdés mégis körvonalazódik benne.*
-Nagyon szépek… De… Miért van mindegyik…- *Ekkor bevillan neki valami. Majd egy laza csukló mozdulattal megfordítja a füzetet. Nem is ő lenne az, aki normálisan kezdené el nézegetni a füzetet.*
-Vegyük, úgyhogy nem kezdtem bele semmilyen kérdésbe.- *Zavart kuncogás, de nincs mi tenni. Ő Raphy volt, Raphy most, és Raphy is marad. A növényre felpillant, de ő a szemei előtt csak egy zöld valamit lát. Hiába, nem kimondottan rajong a természetért, de ha másnak ez kell. Ő nem áll az útjukba.*
~Kék-barlang, Kék-barlang~ *Ezt ismételgeti magában, és keresi a megfelelő képet. Tegnap volt ott, úgyhogy elég erősen él a fantáziájában, hogy hogyan nézett ki. Végül elégedetten bólint.*
-Tényleg nagyon jól néz ki. Ilyen képekből szerintem lassan már galériát nyithatsz.- *A füzetből felpillant a lányra, és rámosolyog. A kérdésre rögtön rávágja a választ.*
-Pugnax karból való vagyok… Ez talán még rímelt is. Szóval onnan való vagyok, és ne aggódj, én sem találkoztam még sok diákkal eddig. Illetve voltam egy órán, de nem voltak kimondottan sokan rajta. Azért jól ellevelezgettem egy lánnyal. Kezdésnek nem rossz, majd lesznek többen is.- *Bíztató mosolyt küld a lány felé.*
-Amúgy nincs kedved leülni. Mégis csak kényelmesebb, mint ácsorogni.- *Leül a padra, és megvárja, míg Arwen is leül mellé, persze ha akar. Lábait felhúzza a padra, és beül törökülésbe. A lábairól leszedi a papucsát, amit az ösvényre dob le.*
-Amúgy mióta rajzolsz? Csak, mert nagyon jól megy.- *Közben visszanyújtja az átlapozott füzetet a lánynak.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 08 2009, 02:30

*Arwen csak mosolyog Raphy különös mozgásaira, de nagyon nem zavarja. A fiú szavait figyeli és bár már este van megpróbálta fel is fogni, mit is mondanak neki. Értelmes lány csak ha fáradt nagyon eltud kalandozni. Figyeli Raphy minden mozdulatát és megpróbálja figyelemmel követni. Látja, hogy Raphy leül a padra amiről az imént felállt és leült a fiú mellé, mert az álláshoz kicsit fáradt. Nézi ahogy Raphy végig lapozza a füzetet és megpróbálja nyitva tartani a szemeit. Mikor felé nyújtja a füzetet elveszi tőle és a padra rakja le. Máris érkezett egy kérdés amire azonnal válaszolt is.*
- Régóta, amióta az eszemet tudom, otthon Londonban is állandóan rajzoltam anyu mindennap füzeteket hozott haza, mert annyit rajzoltam, hogy beteltek egy nap alatt. Most is már csak pár oldal maradt, így elég hamar be kéne szereznem egy füzetet, hogy tudja tovább rajzolni.
*Egy kis mosoly kúszik az arcára és nézi a kertet. Gondolkodik, hogy mégis mit rajzoljon le. Annyi mindent szeretne egyszerre lerajzolni, hogy ha egy terem teli lenni sok vászonnal még az is kevés lenne neki. Bele van bolondulva a rajzolásba, talán ezért sincs sok barátja, mert inkább a rajzzal foglalkozik, mint barátkozzon. Lehet ezért beszél sokat, mert egyszerre kijön belőle. Ki tudja ez már rejtély marad. Arwen se érti magát, de ha van valami jó kaland akkor még a rajzolást is abba tudja hagyni. A fiú szavaira bólint egyet és mélyebbre merül a gondolataiban. Látszott rajta, hogy nincs magánál, mert nagyon elmerült a gondolataiban, de ez előszokott fordulni vele, mikor egy ilyen gyönyörű szép táj van előtte. Mondjuk ez esetben kert, de az mindegy nála.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 08 2009, 02:49

*A lányt nézve hallgatja végig a válaszát. Ajkaira viszonylag széles mosoly kúszik, főként a londoni emlékeknél.*
-Hát, küldj egy bagoly postát, aztán reménykedj, hogy hamar meghozzák. Maximum, ha nincs jobb pergamenekre még mindig, tudsz rajzolni, bár az nem hiszem, hogy olyan jó lenne. De nem értek hozzá, úgyhogy csak tőled függ.- *Bizonytalanul megvakarja a szakállas állát, majd a síri csendet nem igazán tudja hova tenni, így pár pillanattal később meg is töri azt.*
-Szóval, Angliából jöttél. Az egy elég szép hely, csak ne esne annyit arra felé az eső. Bár sziget ország, erről nem igazán tehet.- *Kicsit megrázza a fejét, minek következtében pár sötét szőke tincs a szeme elé került. Egy ideig megpróbálja elfújni a látószervei elől, majd miután ez nem vezetett megoldáshoz, kezével elsimította a barna szemei elől. Megkönnyebbülve mosolyogott egyet, és hátát neki vetette a pad támlájának.*
-Van egy sejtésem, hogy rengeteget rajzoltál ott is, amikor éppen nem esett az eső, vagy nem fújt a szél… És, amúgy csak csendéleteket, és tájképeket rajzolsz, vagy valami mást is?- *Érdeklődik, valami olyan téma felől, amiről a lány többet tudna beszélni.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 08 2009, 03:10

*A lány tágra nyílt szemekkel nézi az egyik növényt és csak tanakodik, mivel nagy a csend mással nem tud foglalkozni. De arra eszmélt fel, hogy a fiú beszélt hozzá nem nagyon értette, bunkó se akart lenni, így csak mosolygott. Próbált visszaemlékezni a fiú kérdésére és valami derengett neki a tájképről meg a csendéletről, de nem tudta miről van szó és kicsit kipirulva inkább visszakérdezett, nehogy valami orbitális hülyeséget mondjon aztán a végén még teljesen idiótának nézi Arwent.*
- Bocsi, mit kérdeztél nem értettem tisztán.
*Arwen megdörzsölte a szemeit, hogy lásson is valamit. Figyelmesen nézte a fiút és a kérdését is próbálta felfogni, így álmosan.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 08 2009, 03:49

*A visszakérdezésre csak mosolyog egyet.*
-Csak azt kérdeztem, hogy a csendéleteken, illetve a tájképeken kívül szoktál mást is rajzolni? Vagy csak amolyan meglátsz valami szépet, és azt neked le kell rajzolni?- *Érdeklődik, kicsit lassabban elmondva a kérdését, és érthetőbben. Közben egy kisebb hangra az ajtó felé fordul. Miután nem lát senkit, vállat ránt, és visszafordul Arwen felé.*
-Biztos csak egy szellem… Vagy egy nagyon combos légy. Soha nem lehet tudni.- *Megnyugodva visszadől a pad támlájának. Ha egy tanár az, akkor úgyis leordítja a fejüket, ha meg egy szellem, akkor… Jönnek az első ősz hajszálak. És ha a légy az… Akkor levarázsolják.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 08 2009, 04:05

- Hát igen, általában azt rajzolom le ami tetszik, de próbálkozok az ember ábrázolásával, de még nem tökéletes. Így a természetet rajzolom le. Bár azt mondják, hogy nehezebb a természetet lerajzolni, de szerintem meg az embert nehezebb, mert amennyi arc vonásra figyelni kell és az egyéb adottságokra, nehezebb én mondom.
*Egy mosoly kerül az arcára, hogy milyen jó bonyolult mondatot talált ki, így lehet, hogy a fiú nem fogja érteni, de hát Arwen-nek nem az erőssége az érthető beszéd. Szeret mozaik szavakkal dobálózni, hogy egyedi maradjon a beszéde. Ovis korában is ilyen jó volt. Az óvó nénik nem igen értették, hogy mit akar.*
~ Jaj, remélem nem túl érthetetlen a mondatom, emlékszem még az oviban is gondot okozott.
*Mikor visszagondolt az ovis korára nagyot nevetett, így Raphy-nak fura lehetett a légből kapott nevetés. Arwen visszafogta magát és Raphy-ra nézett, de akkora már nagyon széles vigyor volt az arcán.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 08 2009, 04:14

*Figyelmesen végig hallgatta a lány gondolat menetét, miközben a szakállát simogatta két ujjával… Nem, nem abból a viccből merített, amiben a kis srác kirohan a nagyapjához, hogy elmesélje neki mit álmodott.*
-Nos, így jobban belegondolva tényleg nehezebb lerajzolni az embert… De gondoljunk bele, amikor valami szuperhőst ábrázolnak, elég egyedi. Lehet neked is ilyen egyedi emberábrázolásod, van.- *Bíztatja a lányt, miközben kicsit megrökönyödik a nevetéstől. Enyhén felvonja a jobbszemöldökét, és szétnéz a parkban, de semmi vicceset sem talál.*
-Am… Meg tudhatom, hogy mi ez a nagy jókedv? Vagy csak valami nevetőgáz van szét spriccelve a teremben, és én immunins vagyok rá?- *Még mindig csodálkozik, de ez ellen most nem igazán tud mit tenni.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 08 2009, 10:25

*Arwen nézett a fiúra még mindig nagy mosollyal és hallgatta szavait. Máris jött egy kérdés a hihetetlen jó kedvéhez, hát igen az ilyen helyzeteket soha nem ússza meg.*
- Csak visszagondoltam az ovis koromra, mikor az óvó nénik nem értették mit akartam, mert olyan érthetetlenül fogalmaztam meg a mondataimat. És ez annyira vicces volt, még az anyámat is behívták beszélgetni, hogy még is mit akar a gyerek. De jártam logopédushoz még otthon, hogy tudjak normálisan fogalmazni.
*Mosolyogva próbálta magát kimagyarázni, persze ez nem olyan kellemetlen helyzetből kimagyarázós dolog volt, tényleg erre gondolt vissza. A beszéd után elhallgatott és elgondolkozott, de most itt maradt a földön, nem szállt el sehova a gondolata, figyelt a fiúra, várta válaszát.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Télikert   Hétf. Jún. 08 2009, 15:38

*A választ enyhe szemöldök felvonás kíséri. Pár pillanatig gondolkozik, és közben lassan bólint egyet.*
-Hát érdekes… De az óvó nénik már csak ilyenek. Pedig nekik még érteniük kéne a gyerekek nyelvén.- *Kicsit kiölti a nyelvét. Bár ezt az óvó néniknek szánja, de ők, a távolság miatt elég nehezen láthatják.*
-Én már nem is emlékszem, hogy mik történtek óvodás koromban… Maximum annyira, hogy nem engedtek triciklizni, mert túl gyorsan, és veszélyesen száguldoztam az úton… Lehetetlen egy esetek az óvó nénik.- *Jobb, s bal irányba megrázza a fejét, az elégedetlenség jele képen. Felpillant a plafonra, ami most is az égboltot jelképezi. Szépen süt a nap, pár felhő néha belekerül a képbe, de hát semmi gond, ilyen az élet. Másik problémája meg az, hogy így nem igazán tudja megmondani, hogy mégis mennyi az idő.*
-Szerintem lassan nyugovóra térhetnénk… Talán ilyenkor már a festmények, és a szellemek sem figyelik már annyira a terepet, és könnyebben fel tudunk osonni a szobánkba.- *Ajánlja fel a dolgot a lánynak, miközben tekintetét leemeli az égboltról, és Arwenre pillant.*
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Télikert   

Vissza az elejére Go down
 

Télikert

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
4 / 13 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Központi kastély :: Első emelet-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | www.sosblog.com