Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Leírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Gerard Rowne Wayner
Karvezető - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 1821
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanár
Kor : 596

TémanyitásTárgy: Leírás   Kedd Aug. 04 2009, 13:08

Eljött a nyári rendezvények ideje, az Extremusos diákok igazán kitesznek magukért, elsősorban a saját szórakoztatásukra, másod sorban a kar még nagyobb összetartásáért, harmad sorban pedig, hogy diáktársaik jól érezzék magukat az ezüstök által rendezett programokon.
Mondhatjuk, hogy a legszebb helyszínt kaptuk meg, a smaragd tavat. Ideális egy gyönyörű Japán kert kialakításához, már maga a környezet inspiráló, a diákok pedig szorgosan alakítgatták a helyszínt. Mindenki kész tehetség, tudásukat összetéve pedig bátran, Extrás szerénységgel kijelenthetjük, hogy remekművet hoztak létre. Mindenki érezze magát jól a csodás környezetben. Gyönyörködjön a kert szépségeiben és ismerkedjen meg bátran a Japán kultúrával, ami egy teljes hétig jelen lesz az iskola életében.
A tó környékén két tábor kapott helyet a smaragd színű víz egy részét pedig maga a kert foglalja el. Szép nagy területről van szó, ám aki kívülről szeretné szemügyre venni, nem lát mást, mint egy magas falat gyönyörű színes fűvel benőve. Ez az első különlegesség, amivel találkozhatunk, de ennyivel senki ne érje be, bent még több szépség várja, hogy szájtátva megcsodálják. Bátran lépjétek át a kert bejáratául szolgáló hatalmas kőkaput, amihez egy stílusos, itt-ott fekete motívumokkal díszített, ezüstszínű kőhíd vezet. Ismerős a szín igaz? Ne is álmodj, hogy lemondanak róla, a kert részévé tették. Hát nem ötletes? Dehogynem. Csodáld meg azt is, merülj el szépségében, aztán menj tovább.
A kőkaput átlépve apró fehér kavicságyásba lépsz, minden lépésnél kellemes borzongató érzés fog el, a kavicsok pedig ide-oda gurulnak. Tönkretetted a kavicságyásba rajzolt szabályos anarchia jeleket? Ne aggódj, senki nem veszi le a fejed, feltéve, ha nem veszik észre, vagy szerencséd lesz és maguktól visszarendeződnek. Mire újra visszafordulsz, minden olyan szép és tökéletes, mint volt. Meglepődtél igaz? Nem baj, szeretünk meglepetéseket okozni.
Tovább sétálva egy újabb hídra lépsz. Nem kő, fa, gyönyörű piros színű és egy apró patak felett vezet rá az ösvényre. Maga az ösvény széles akár ketten is elférnek egymás mellett, apró, fehéres kavicsokkal hintett, két szélét pedig sötét, már-már feketének tűnő nagyobb kövekkel rakták ki elválasztva ezzel a puha zöld pázsittól. Le ne lépj róla, még a végén eltévednél és rajtunk keresnének. Így legalább jó úton haladsz, és sok szépet látsz, ugyanis mindenfelé gyönyörű, színes fákat ültettek nem beszélve a tucat számra megtalálható cseresznyefákról. Gondoltad volna, hogy ennyi félefajta, és színű fa létezik? Piros, lila, sárga, kék rózsaszín, fehér, amit csak el tudsz képzelni. Némelyik fa ága belóg az ösvényre, megtapinthatod a selymes, színes szirmokat, de vigyázz! le ne szakítsd, más is alig várja, hogy ujjai közé zárja. Ha megcsodáltad a fákat és tovább mész, összébb kell húznod magad, az ösvény kicsit beszűkül, egy újabb kapun vezet át, baloldalt sziklakertet látsz, jobb oldalt pedig egy gyönyörű kőcsobogót borostyánnal benőtt apró kőtavacskával. Figyelmes vagy? Akkor láthatsz néhány aranyhalat benne. A főösvény, amin sétálsz, néhol elágazik. Ha úgy döntesz, megnézed merre vezet a lényegesen kisebb út, akkor indulj el rajta. Egy kis japán bungalónál fogsz kilyukadni, amihez újabb híd vezet. A bungaló egy mini szigeten áll, tehát víz veszi körül, magát az épületet pedig színes fák, különleges japán növények és természetesen bambusz. Igazán hangulatos kis hely, az ablakon keresztül pedig láthatod, mennyi gyertya ég bent. Nézz be bátran.
Ha nem vagy rá kíváncsi, mi vár rád egy-egy ilyen házban, amiből lesz még pár utad során, mindig menj tovább a főösvényen és nézelődj. Megértjük, hogy nem mersz ujjat húzni velük, vagy csak nem akarsz „kettesben” maradni velünk? Ha így van, hozz még magaddal valakit, és térj vissza később, a kis házakban mindig ugyan azok a programok, érdekességek fognak várni.
Az út, amiről az előbb nem tértél le, vagy amire a kisebb kitérő után visszaléptél, tovább vezet a főépület felé. Még nem látod, ne is próbáld meg kivenni a fák és növények dzsungeléből. Újabb hídon fogsz átsétálni, ami egy szép, két végén nyitott házon vezet át, a házban pedig mindenféle japán harci eszközöket pillanthatsz meg felfüggesztve a falon. Itt pillanthatod meg először a japán zászló mellett az Extremus kar zászlaját is. Olyan, mint egy szentély, gyertyák világítják meg és füstölő illata csapja meg orrod. Kellemes igaz? Ezen kívül szép is. Menj tovább, a híd, amin haladsz, nem engedi, hogy bármihez hozzányúlj.
A különleges illatot, újra a kert virágainak illata váltja fel és a gyertyák helyett a Nap világítja be utad. Ne türelmetlenkedj, nincs messze a főépület, előtte azonban tekintsd meg tőled balra a különleges japán növényekkel teleültetett sziklakertet. Apró csigaformájú kavicsos utakat is rejtettek bele látványosabbá téve. Cseresznyefákat mindenhol látsz, néz meg inkább azt a hatalmas lila színben pompázó rózsafát, amiből sokak pálcája készül. Hát nem gyönyörű, ahogy a nap sugarai megvilágítják lila virágait?
Biztos meglökött valaki hátulról, azért tértél magadhoz ilyen gyorsan. Ha már így történt, menj szépen tovább, majd visszafelé letérsz az újabb elágazáson, amiből egyszerre kettő is van. Egyik balra, másik kicsivel előrébb, jobbra.
Látod már az épületet? Lassan körvonalazódik a fák és növények között. Rengeteg zöld bambusz veszi körül. Az ösvény fokozatosan szélesedni kezd. Ha egy hatalmas kőszökőkúthoz érkeztél, aminek vizén rengeteg rózsaszirom úszik, jó helyen jársz és az a hosszú lépcső, ami felfelé vezet, biztos, hogy a főépület része. Sétálj felfelé, majd félúton állj meg és fordulj szembe a kerttel. Gyönyörű naplementét látsz, narancssárgán világítja be az egész kertet. Megtévesztő bevallom, hiszen nappal van, de ez a pár pillanatnyi csoda, ami egészen addig tart, amíg végigsétálsz a lépcsősoron, csak a tiéd, jár neked.
Emlékszel még miket láttál eddig? Ugye sorolod magadban hány féle színű fák díszítik a kertet, és ott vannak azok a különleges japán virágok, díszfüvek a különböző méretű és formájú sziklakertekben. Arra is emlékszel mennyi fahídon mentél át, és mi van azzal a sok kis tóval, az aranyhalakkal? Reméljük, nem felejtesz el semmi, raktározd el mélyen magadban, mert amint eléred a főépület ajtaját és belépsz rajta, megkezdődik a japán csoda Extrás kiadásban. Lépj csak beljebb bátran és vegyülj el.

By: Arzenia Blaze Rockefeller. Köszönjük neki! ^^

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Leírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Kalandok, programok :: Négy hét a világ körül :: Japán hét - Extremus-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblogs.com