Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Lovagi torna

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Lovagi torna   Hétf. Aug. 17 2009, 18:38

Lovagi torna
A lovagi tornák hajdanán hozzátartoztak a középkori ember mindennapjaihoz, s több funkciójuk is volt. A lovagoknak alkalmat adott arra, hogy bizonyítsák rátermettségüket és bajvívásban szerzett tudásukat.
A spanyol hét keretében kicsit visszakacsintunk a múltba, hogy a bátor tornerans-i diákok összemérhessék tudásukat.
A stadion, ahol megmérkőzhetnek, egy ovális alakú területen lett felépítve. Négy részből áll. Az első, ami az ovális rész hosszabbik felén helyezkedik el, a díszpáholy, ahol az Igazgató valamint tanárok foglalnak helyet. A díszpáholy arany-piros színekkel lett feldíszítve. A székek, a sátor, és a különböző matériák mind ebben a két színben pompáznak. A korláton, ami elválasztja a páholyt a küzdőtértől, a 4 kar címere van kifeszítve.
A következő rész, a diákoknak van fenntartva. Ez némivel hosszabb, mint díszpáholy, és bár az ülőhelyeket szintén sárga és piros színekkel díszített párnák tarkítják, még sem olyan csicsás, mint a díszpáholy. A küzdőtértől is egy egyszerű fakorlát választja el a nézőket.
A harmadik rész, a lovagoknak van fenntartva, akik lovukkal felkészülhetnek a küzdelemre. Itt vannak a karámba helyezett lovak, valamint a sátrak, ahol öltözhetnek, és készülhetnek a viadalra. 4 sátor van, melyeknek egyszerű szürke színűk van, de minden sátron ott csüngnek a kar címerei. Ergo, minden háznak egy sátor.
A negyedik rész pedig egy hatalmas nagy kapu, melyen keresztül jöhetnek be, illetve távozhatnak a nézelődök.
A küzdőteret homok borítja, középen egy hosszú fakorláttal, ami elválasztja egymástól a versengő feleket.

A torna szabályai:

A tornán, csakis megfelelő öltözékben lehet részt venni. A versenyző lovagok kötelesek bemutatkozni az udvarnép előtt (akik ez esetben az iskolából érkezett nézők) pár szóban. Minden lovag megfelelő lándzsával és lóval (unikornisok és egyéb mágikus lények kizárva) vehet részt a versenyen, pálcát, és egyéb varázsfegyvert nem lehet használni.
A verseny kieséses alapon megy, tehát a győztes jut tovább a végső fordulóra. A küzdelem addig tart, míg valamelyik lovag le nem esik a lóról, vagy annak felszerelése annyira tönkrement, hogy nem tud tovább részt venni a versenyen.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Hétf. Aug. 17 2009, 22:36

Érkezés

- Éljem az életem. Igen. Éljem az életem. Élem az életem.- Halk morajlásként lehet csak érzékelni ezeket a szavakat, de magabiztosság az egyáltalán nem jellemzi. Inkább hitegetés. Hitegetés, hogy tényleg a helyes útra lépett, hogy tényleg ezt kell neki most csinálnia. De nem annyira egyszerű ez az egész. Főleg most már nem. Teljes felszerelésben van. Innen nincs visszaút.
- Ez nem jó. Nem véget vetni akarok az életemnek, hanem élni azt.- Visszafordult. Tett pár lépést, aztán ismét megfordult az eredeti irányba. Tovább indult.
Tíz méteres közökkel eljátszotta ezt a rituálét, de végül elért a lovagi torna helyszínére. A saját szobájából indult meg ebben a felszerelésben, meg kell szoknia a súlyát, és a mozdulatai határát. Fogalma sincs, hogy egyáltalán alkalmazhatnak-e bűbájt, de azért egy könnyítő bűbájt a páncél minden egyes elemére elmondott, hogy léptei könnyedek legyenek, ruganyosak, mint egy igazi középkori lovagnak, de a védelemből ne szenvedjen hiányt.

Beért a helyszínre. Mármint a sátorba, ahol felkészülhetett az ütközetre. Az elsőre, és nagy valószínűséggel az utolsóra. Lovon sem ült még. De elméletben tudott lovagolni. Pár könyvet is átrágott a hétvége során, hogy teljesen tisztában legyen a céljával és a feladatával. Pár mozgóképet is megnézett, hogyan is csinálták a nagyok több száz évvel ezelőtt. Most rajta a sor. Igen. Mert meg fogja csinálni. A házáért. A tiszteletért. Meg talán Virág szívéért. Ez volt a módja régen a tisztelet megszerzésére és a hercegnő szívének elrablására. De elsődleges célja a túlélés.
Fémes csattogásával hamar felkeltette a lovak figyelmét. Egyikük nyergében fog kilovagolni. Az állatoktól picivel távolabb, a kijárat fele ott látta meg az ő fegyverét. A pajzsa a hátán van. Sajátja. Ha már ruházatot szerzett, akkor egy pajzsot is magának. Nem nézett végig magán. Csak fejére kapta a sisakot és idáig jutott. A lovakra pillantott. Szép testes állatok. Még jó, hogy nem állatbarát. De az egyik fekete nagyon is megtetszett neki. Pont annyira ütött el a többiektől, mint amennyire az egész helyzet a fiútól.
Közelebb lépett, és a korlátokon felmászva könnyedén ülte meg az állatot. Vagyis csak hitte. Oldalra dőlt, de sikerült visszaegyensúlyoznia magát. Megindult. Ott ült a lovon és csak arra várt, hogy felkapja a direkt megfelelő magasságba emelt dárdát, hátáról átlendítse a pajzsát és kilovagoljon. Addig meg egyensúlyozni kényszerül.

Lovagi tornára készül. Ő.
Kepler Antal
Vissza az elejére Go down
Melinda Warren
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Ikrek Jelige : Törpilla
Hozzászólások : 940
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 19:34

//Melinda valószínűleg NJK lesz, remélem ez nem okoz különösebb problémát.//

A páncél nagyon nem az ő ruhája. Azaz, úgy értem, nem illik hozzá. Ennek ellenére mégis magára erőltette ezt az ezüstösen fénylő förtelmet Melinda, és, hála a gondos olajozásnak, egyelőre nyikorgás nélkül indul el a lovagi tornára. Még jó, hogy nem látják, ki ő, bár még így is, arca igencsak sötétvörös árnyalatot öltött, ahogy kitette lábát szobájából. A sisak alól csak egy-két szőke tincs kandikál ki, ebből talán nem ismerik fel. Na de mindegy is. Majd ha elsöprő győzelmet arat (ami, valljuk be: lehetetlen), na akkor majd bosszút áll mindenkin aki kinevette.
A lovagi páncélon nincs semmi extra, akár a kastély folyosóján is összeszedhette, van ott is belőle rengeteg. Pajzsát viszont a Pilluamuleto kar nagyméretű címere díszíti, rajta az unikornissal. Még a Pilluamuleto toronyban jár, mikor hirtelen meggondolja magát. Nem, nem azért, mert gyáva. Azért, mert neki ehhez nincs kedve. Még soha nem vett részt lovagi tornán, de még csak nem is látott ilyet. És soha nem verekedett még. Inkább visszamegy a szobájába, és leveszi a páncélt, majd pedig visszahúzza piros ruháját, mely a bazársoron volt rajta. Persze nem azért, mert visszamegy árulni. Lesétál a lovagi torna helyszínére, de csak mint néző. Hogy mit fognak róla gondolni emiatt? Nem érdekli.


A hozzászólást Melinda Warren összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Aug. 18 2009, 19:47-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 20:05

*Makrancos arckifejezésű fiú lépdel ki a színre. Nem tudni mi ütött belé, lehetséges, hogy teljesen elment az esze, ugyanis egyáltalán nem az a lovagi vidalokra termedt típus. Csenevész, kissé még zöldfülű, s talán csak a bátorság tüzel veszett erővel két szemében. Legalábbis olyan magabiztosan lépdel kifelé, mintha minden nap viadalokon venne részt. Mivel páncélt otthon a fészerben nem igazán tart, szakadt farmernadrágjában és fekete szatén ingében lép a nevezetes stadionba. A nézőteret messze elkerüli, csak biccent az odaát trónoló tanároknak, mert ő versenyezni akar, naná, az egész úgy izgalmas. Magabiztosan caplat tehát a sátor felé, noha lehetségesnek tartandó, hogy Ed ebben a pillanatban kicsit sem magabiztos... Nála a látszat sokszor tud óriásit csalni. Nincs kiért küzdenie, csak a kaland kedvéért az egész, vannak még a világon olyan sültbolondok, akik mindent feláldoznak az izgalom oltárán. Lovon legalább ült már, tehát mikor belép kijelölt sátrába, legalább azoktól nem kap szívbajt. A sátorban aztán szépen komótosan magára ölti páncélzatát.*
~Ha most anyám látna...~
*Különben eme procedúra komoly problémákat okoz neki, ezért is készül el kissé lassan. Kezdjük ott, hogy már megállni benne sem oly egyszerű számára, jó barátja a gravitáció, mintha ellene lenne, mert folyamatosan orra akar esni. Kilengésekkel, és némi kartornával próbál javítani ironikus helyzetén, miközben a sisak majd a szemébe esik és azzal is jó sok idő telik el, míg megigazítja. Ő lett most a vasember, ennek megfelelően kettőt lép, és ha nincs ott egy fekete jószág, aminek nyergében megkapaszkodhatna, biztos, hogy a porban végezné. A legjobb benne az, hogy a dolognak nincsenek szemtanúi- legalábbis őszintén reméli. Biztos benne, hogy Matti haverja évekig röhögne rajta. De csak talán nem jön el, csak talán nem fogja felismerni senki. Hiszen ő most Sir Edward Lyons, a bádogember. Még szíve is van, csak nem látszik.... Egy két lépés, és járni is megtanul, a sisak rostély mögött olyan képet vág, mint az egy éves, aki megtette végre élete első lépéseit. Elégre Ed most tette meg élete első lépéseit páncélzatban. De azért ezt a sétafikálást még gyakorolnia kell. Ahogy halad kifelé, az egész ráadásul iszonyat csörömpöl. Minden mozdulata mint valami kukafedél zenekar első fellépése. A fekete lovat igyekszik birtokba venni, s kikacsázni emberek közé, a viadal színhelyére, hogy majd olyanja is legyen, hogy ellenfél. A többieknek biccent, de egész szófukarnak tűnhet, mert semmi egyebet nem mond. Majd később, arra ő ráér, most csak nézelődik és várja a bulit. Kellemes izgatottság vesz erőt rajta, s tökéletesen készen áll ismét forrófejűen a veszélybe rohanni.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 20:31

Újonnan vett kalapomban veszítek immáron. Belépek a lovagi torna helyszínére. Fekete farmerem, s hozzá fehér inkeb fedi testemet, nem fogom itt neked mutogatni magam, na de azért jó pár gonb ki van gombolva melkasomon. Veszkó csizma kopogása hllatszik felőlem, bár ha homokos a talaj akkor lenyeli eme hangot. Tanár lennék, vagy mi fene, így a páholy felé veszem az irányt, bár jelenleg még senkit nem látok ott. De remélem lesz alkalmam megismerkedni Akane sensei-en kívűl más tanerővel is. Nem hiszed el, hogy még nem ismerek szinte senkit? Hát pedig jobban tennéd, mert hazudni azt nem szoktam! Helyet foglalok egy ülésre alkalmatos tárgyon. Nem középen, nem is a hozzám közel eső rézsen, hanem távol, kicsit elbújva a kíváncsi szemek elől. Mogorván bámészkodok, figyelem ki mikor érkezik. S ha valaki netán megszólít, s köszönésre méltat, azt illendően, korának, rangjának megfelelően fogadom. Vajon ki lesz az első, aki érkezik, mint néző? Mármint utánam...mit gondolsz? Én most szemembe húzom kicsit fejfedőmet, s elmélázok a kezdésig.
~Csak el ne aludjak, mert az elég ciki lenne. De valaki majd csak oldalba bök, hogy héj haver...elkezdődött az esemény.~
Na persze a lovak nyerítésére is lehet, hogy fel fogok figyelni, ha meg nem, köts fel te, ha megkérhetlek eme nemes feladatra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 20:59

*Rufus érkezik lovagi páncélba, úgy járkál itt mint egy pingvin a jég tetején. A tornáról már sokat hallott. És filmekbe is sokszor látta már, de eddig még nem volt szerencséje részt venni. Bemegy a sátorba felkészülni a nagy eseményre, látja, hogy már vannak egy páran ezért nekik int, lovát kint hagyja a sátor előtt. A ló is be van biztosítva, tehát egy ütés következtében a lovacska nem fog megsérülni, de a lándzsáját bevitte a sátorba magával.*
Vissza az elejére Go down
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 21:10

Szépen számmal jönnek a lovagi torna iránt érdeklődő nézők. A torna perceken belül elkezdődik, mikor egy alantos viseletbe öltözött vörös hajú, vörös szakállas ember jelenik meg a homokos küzdőtéren. Ruházata a korabeli parasztok viseletére emlékezteti. Széttárt kezeit sűrűn csapkodja össze, arra ösztönözve az embereket, hogy tapssal biztassák a tornára érkezett lovagokat. Tesz egy tisztelet utat a díszpáholy felé, ahol egy mély meghajlással köszönti az egybegyűlt tanárokat, majd egy kisebb lendülettel megfordul a diákok felé, és egy apró biccentéssel üdvözli őket.
- Szép estét Hölgyeim, és természetesen Uraim! - hangosan kezdi beszédét, majd egy kisebb meghajlással fejezi be. - A mai becses estén azért győztünk össze, hogy megnézzük, melyik ki az a bátor hölgy, és kik azok az urak, akik ma este megküzdenek egymással, és még ma, megtaláljuk kiben bújt el egy hős lovag.
A hangosság ellenére hangja lágy, bizalmat gerjesztő, pedig már az öltözékéből is látható, hogy ő nem egy lovag. Leginkább a páholyban ülő nézőknek beszél, de egy két szó erejéig a nép felé is fordul.
- A ma este minden bizonnyal sok meglepetéssel szolgálhat, hiszen a versenyzők között egy bátor modern kori Jeanne D'Ark is van, Susanne Hillien Extremusos hölgy személyében. - kezével a címer felé mutat, majd tovább a következő címerre, és jönnek sorjában a nevek - Továbbá, találkozhatnak a Pugnaxos Edward Lyons-szal, és Rufus Chamberlaine-nel, valamint a pilluamaluetos Kepler Antallal.
Mikor a nevek elhangzanak a lovagok szép sorjában megjelennek lándzsájukkal, lovuk hátán az küzdőtéren. Egy kisebb hatásszünet után, hogy mindenki jól megvizsgálhassa a lovagokat, folytatja tovább a beszédet.
- A sorrend pedig a következő: Elsőként Rufus Chamberlaine kűzd meg Kepler Antallal, majd pedig Susanne Hillien, Edward Lyons-szel.
Mintha egy ceremóniás mester lenne, úgy játszik a hangszínekkel, és a hangerősséggel. Bár, ha jól belegondolunk, egy topis ceremóniamester. Lassú léptekkel, közben tapsra ösztönzi a nézőközönséget. Mikor odaér a lovagokhoz, mindenkit egy laza mozdulattal arra késztet, hogy emelje fel a sisakját.
- A verseny addig tart, míg le nem esnek a lóról, vagy páncéljuk, lándzsájuk annyira megsérül, hogy nem tudják folytatni a versenyt. A helyezések eldöntése kiesése alapon történik, így a két forduló győztesei küzdhetnek meg a kupáért. A vesztesek pedig a 3., 4. helyért. Az első páros Antal és Rufus lesz.
A monológot befejezte, majd visszamegy a díszpáholy elé.
- A verseny kezdetét veszi!


//Kérem a játékosokat írják meg első ütközetüket. Az találat eredményét pedig dobókockával döntöm majd el. //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 21:47

*Rufus kimegy a sátor elé, hogy jobban halhassa a paraszt bácsika beszédét. Majd mikor meghallja, hogy ő meg egy másik illető lesz az első aki versenyzik.*
~Na, hát remélem nyeregben maradok. Nem akarok már az első körben integetni a ló fenekének.~*majd felszáll valahogy lovára és lándzsáját csak később veszi magához, mikor már biztos, hogy nem fog átesni a ló túlsó oldalára. Hát az elég mulatságos és Rufusnak nagyon ciki lenne, biztos, hogy kizárják egyből a versenyből. Mikor már a lován ül és biztonságban érzi magát. Az előbb beszédet mondó emberkére nézz, hogy megkaphassa tőle a jelet, hogy indulhat a menet. És ha a jelet megkapták akkor Rufus bátortalanul, de megindítja lovát. Már egyre jobban és gyorsabban fut a ló. Már egyre közeléebb van az ellenfélhez és amint az igazi középkori filmekben szokás kinyújtja lándzsáját az ellenség felé, hogy biztos ami biztos, hogy elkapja az ellenséget. Bár tudja, hogyha nem jár sikerrel akkor őt fogják lelökni a lóról, de azért reméli, hogy sikerrel fog járni.*
~Rufus gyerünk lökd le a lóról, hisz ő csak egy veled egy idős gyerek nem kell félni tőle.~
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 21:51

Rohamosan telnek a percek. Sokkal korábban érkezett meg a lovagi torna helyszínére, mint azt képzelte volna. Úgy tűnik akaratán kívül már a ló nyergében akart ülni és kilovagolni, hogy valakivel összemérhesse erejét. Itt nem a pálca dönt, nem a tényleges tudás, hanem a fizikai erő és a pontos találat. Sok mozgóképet megnézett már, pontosan tudja hogyan is kell ezt végigjátszani, hogy is lehet ő a győztes. Mert győzni akar. A karért, magáért, és a tiszteletért. Ha itt nyerne, akkor nem lenne ő tovább Kepler Antal, hanem valaki igazán más lenne. Aki nem fél, aki nem egy rossz könyvmoly, hanem valaki, aki ki mert állni és a testi épségét is latba vetve harcolt a megfoghatatlanért.

// Aláfestő zene az olvasáshoz

A nevét mondták. Ideje indulni. Sarkával kívánta motiválni az alatta lévő hátast, hogy lassan, de biztosan lépjen ki a napfényre, fedje fel a hátán ülő lovagot a közönség számára. Amennyire biztosnak érezte magát már a nyeregben annyira furán esett neki az indulás. Az egész egyszerű megszokás kérdése. Ő pedig meg fogja ezt szokni.
Pár méter után már fel is vette a ritmust, és combjával könnyedén kezelte a páncél nyomását, fejében már előre tudta, hogy mikor melyik része fog hangot kiadni. Fémes csattogás. Már ez is félelemmel tölti el a védtelent. A másik elengedhetetlen kellék a tartás.
A tartás, ami Antalt mindig is jellemezte párbajozás közben. Neki csak ki kell húznia magát. Nem nehéz, hisz a páncél elég keményen tartja a hátát. Állát is felszegi, ahogy megáll a többiek mellett.
Bal kezében a pajzs hirtelen a mellvérthez ér, és hangos csattanással próbálja jelezni a találkozást. Aztán ismét. A tömeg tapsával egyetemben kezd mozogni a keze, a fém találkozása fémmel hihetetlen hatásokra képes, és neki kell ez. Szüksége van rá. Szüksége van arra, hogy adrenalin szintje az egekbe szökjön. Nyernie kell. Nyerni fog. Nincs számba véve a vereség.
A sisakemelés elmarad. Csak a pajzs csattogásával üdvözli a közönséget. Bőszíti őket, és magát is. Megváltozott minden. Tökéletesen felkészült. Könyvekből. Ábrákból. Videókból. Ő fog kezdeni.

Ideje felvenni a helyét. A másik oldalon lesz az. Eldöntötte. Nem kérdezte, csak sarkával jelzett és a lova máris útnak indult. Először csak lassan, de lépései egyre csak gyorsultak, míg végül már kellemes gyorsasággal kezdett el haladni a lelátók előtt. Picit előrébb dőlt, pajzsával már nem verte a mellvértet a kantárt fogta a baljával, míg a lándzsa a teste mellett pihent a kezében, függőleges állásban. Nem nézett a közönségre, csak ment előre. Koncentrált, hogy a lovon maradjon. Minden ritmusra játszódott benne. Ciklikus ismétlődésnek könyvelte el azt.
Elérte a helyét. Felvette a pozíciót, lovával egy ritmust vette a levegőt. Egyre jobban gyorsult a szívverése. Érezte az adrenalin növekedését. Nem volt nehéz a lándzsa, nem volt nehéz a pajzs, minden könnyű volt, és most még erősebbnek érezte magát, mint valaha. Ez az ő csatája lesz. Az övé. És Brutusé. A lóé. Ideje volt már elnevezni. A győztes nem vágtázhat névtelen lovon.
Megkapta a jelet. Indulás.

Egyre jobban gyorsult. Egyre inkább szemébe szállt a felreppenő homok, egyre jobban dőlt előre, egyre lentebb engedte a lándzsát, egyre jobban húzta szíve elé a pajzsát, ujjai már görcsösen ragadták a kantárt, hogy még nagyobb sebességre ösztökéljék Brutust. Ez csak fizika. Nem más. Fizika. Ismételnie kellett mert a félelem legkisebb szikráját is ki kellett iktatnia. Fizika. Megfelelő gyorsulással olyan nagy erőt tud a lándzsával irányítottan az ellenfél testébe juttatni mely elegendő a győzelemhez. Oldalasan ült már a lovon, ahogy az ellenfél egyre csak közeledett, a jobb kezében tartott lándzsa követte az ellenfelet, már a megfelelő helyet keresve a testén. Ha a pajzsa mellett el tudna döfni akkor övé lenne a győzelem. Combja megfeszült, válla, bicepsze már tombolt a nagy erőhatástól. Jobbját fixen kell tartani vállból, míg a pajzsa alját a térdéhez, tetejét a bal vállához húzta.
- VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!- Ordított ahogy csak a feltüzelt hangszálai engedték, és akkor elérték egymást.
Vissza az elejére Go down
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 22:07

Az eredmény pedig:

Rufus eltalálta Antal páncélját, egy kicsit meg is inog a nyeregben a Pilluamuletos játékos, de csak meg tudja tartani magát a lovon, viszont páncélján egy enyhe horpadás lesz.


A hozzászólást Főmesélő összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Aug. 18 2009, 22:49-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 22:07

The member 'Főmesélő' has done the following action : Dobókocka

#1 'Dobókocka' :

#1 Result :


--------------------------------

#2 'Dobókocka' :

#2 Result :
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 22:28

Round 2

Eldöntetett. A másodperc törtrésze alatt érzékeli a fiú, ahogy a pajzsa hamarabb reagál, mint a lándzsa. Nem is tétovázik a feltüzelt reflexei máris kiadják a parancsot. Oldalsó hasizom, hátizom feszít amennyire csak lehet, váll rátart, Fenék, combizom, vádli minden teljes szorításban, hogy véletlenül se eshessen le a nyeregből.
Kinyitotta a szemét. Brutus alig szedte a lábát, nem siette el a dolgokat. Mint aki ráér. Antal azonban nagyon is ingott. Hátrafele dőlt a nagy erő miatt és most csakis azért küzd, hogy vissza tudja magát húzni. Az izmai munkája nem éppen a leggyorsabban mutat látványos változást. Dőlne előre, amennyire csak tud, húzza magát felfele, a páncél nem eszeveszetten nehéz, de kell a lándzsa előre döntése, hogy visszanyerje egyensúlyát. Úgy ahogy már biztosan ül a nyeregben, mikor rájön, hogy ezt megúszta.
Nem töpreng sokáig, csak megnézi a pajzsot, miként is alakult szegény sorsa. Szép horpadás díszeleg a közepén. Nem jó előjel. Az alkarja is sajog. Nem könnyű feleszmélni ekkora koncentrálás után. Ideje indulni.
Brutust nem nagyon kell motiválni ahhoz, hogy útra kelljen és egy forduló után a korlát másik oldalán kössön ki. Az ellenfél szinte meg se sérült. Nem kellett volna hagyni a lándzsát. De a fizikai beidegződés már a fejében volt és ez bizonyult a helyes megoldásnak.
Fújtat. Kiszáradt ajkait nyalogatja. Nem lesz ez így jó és ezt ő is nagyon de nagyon tudja. Antalosra kell venni a figurát. Ő nem lovag, ő csak egy fiú. Egy fiú, aki nem itt akarja kamatoztatni a tudását, mégis a ló nyergében ül. Még egy ehhez hasonló vesztes forduló és a félelem fog uralkodni a testén.
Vagy nem! Ez már nem játék. Nem azért jött ide, hogy most kikapjon. Nyerni akar. Mert neki nyernie kell. Szüksége van erre a győzelemre, szüksége van minden pozitív tapasztalatra az élet megismerésében és megélésében.
Ezután hogy nézne Virág szemébe, hogyan? Még nagyobb vesztes lenne. De neeeem, ő itt nyerni fog!
- Gyerünk Brutus, packázzunk a fizikával!- Elindult. Ismét. Szeme egyre jobban összeszűkült, egy ritmusra vette a levegőt a lova mozgásával, a pajzs visszakerült a védekező helyzetbe. A lándzsa ismét irányba állt. Csak őt nézte már, senki mást. Ott a pajzs. Ott a feje. Ott a lyuk, neki oda kell találnia. El kell találnia.
A méterek csökkenésével egyre élesebb lett a kép, ismét ráfeszített a megfelelő izmokra, kellően kifordult, de most csak csöndesen számolgatott a fejében. Mekkora gyorsulásra is tehetett szert egy ekkora távon, egy ilyen rúd mekkora erővel képes ütni, és hova kell ütnie, hogy találjon. Most nem hunyta le a szemét, most látni akarta az ellenfelet.
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 22:38

*És vége a nagy ütközetnek amitől Rufus nagyon félt. Pedig ezt a kört ő nyerte, de a szabály szerint addig ütik egymást míg az egyik lenem esik vagy szét nem esik a páncélzata. Tehát megfordul a lovacskájával és felkészül a következő támadásra. Kifújja magát, majd megvárja, hogy ellenfele is kipihenje magát. Majd ha jöhet az újabb összecsapás akkor megindítja lovát és ismét lándzsáját kitartja magát, hogy az ellenség neki fusson. És ismét reméli, hogy ő nem kap a lándzsából. Nem szeretne leesni a lóról. És egyre közelebb érnek egymáshoz Rufus behunya a szemét, de erősen kapaszkodik. És így csak a nézők és az ellenfél láthatja, hogy mi történik, mert ő nem nézz oda.*
Vissza az elejére Go down
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 22:45

Az eredmény pedig:

Hiába a horpadt páncél, Antal egy jól irányzott célzással böki meg Rufust, akit a mellkasán sikerül eltalálnia, a fiú meginog a lovon, de még meg tudja tartani magát. A lélegzetvétel ennek köszönhetően kissé nehezebben megy. Rufus lándzsája nem ért célt.


A hozzászólást Főmesélő összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Aug. 18 2009, 22:47-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 22:45

The member 'Főmesélő' has done the following action : Dobókocka

#1 'Dobókocka' :

#1 Result :


--------------------------------

#2 'Dobókocka' :

#2 Result :
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 23:03

~ Ha a megfelelő szögben találkozik a lándzsával, akkor a pontba gyűjtött erő egyenes vonalú marad továbbra is, amivel maximalizálni lehet a sérülés mértékét. ~
Csattanás. A reflexek ismét megjelennek, annyira hirtelen történik minden, mégis a szeme helyett a lándzsát tartó kezéből érkezik az inger, mi szerint toljon ahogy csak tud, mert talált. Gyorsabb volt. Ő pedig tolt. Derékszögben tartott karját a vállával lökte meg, érezte, ahogy az erő átfut az ellenfélre, érezte, ahogy elhaladnak egymás mellett és az utolsó előtti pillanatban visszahúzta a lándzsát, hogy ne repüljenek le mind a ketten, vagy szakítsa ki a fél karját. A pajzsán semmi erőhatást nem érzett, sikeresen kitért. Balja egyből a kantárt húzta, hogy Brutus lassítson, ő meg tudjon fordulni egy keveset, felmérje az ok-okozati lánc okozati részét.
- Ügyes vagy, Brutus. – Indult tovább, hisz ez a kör véget ért, de a nyeregben maradt az ellenfél. Rossz kezdés után eredményed második kör. Még a végén nagyon is rá fog érezni a lovagi tornára. Most már átélte a találat okozta eufórikus élményt, tudja hova kell tolnia a lándzsát, és azt is, hogy még nagyobb erőt kell belefektetnie.
Gyors forduló, pár nagyobb levegővétel, erőt kell merítenie. Kezd fáradni a teste. A lándzsa hegye a homokban pihen, a pajzs pedig a nyergen, éppen a combjai között.
~ Ha kicsivel később indítom a lándzsát, és intenzívebben tolok rá, akkor reflexszerűbb lehet a találkozás, a mozgási energia rövidebb idő alatt kerül át az ő testére, ami lökéshullámként is kezelhető.~

Round 3

Lándzsa fel a függőleges helyzetbe. Elindult. Új cél, új próbálkozás, javított technika. Elméletben. Elméletben mindent tud, a gyakorlati átültetés a nehezebb. De neki ez már régóta jól megy, így tanult meg több tucatnyi anyagot, olyat is, amit húsz éven felülieknek szántak. A könyvek ábráját látva kezdett el gyakorolni és fejleszteni a mozdulatokat, hogy aztán tökéletes varázslatokat hajtson végre.
Most ugyanezt teszi. Brutus gyorsulása növekedett, ezt hamar leszűrte, így hamarabb éri el a felezőpontot, túl fog csúszni, de elég a lándzsát lefele tartani mindjárt… még egy kicsit… most. A lándzsa lefele indul, a pajzs már a helyén. Pillantás az ellenfél szemei közé, és még ha mosolyogna is. Ha nagyot kap akkor nagyon fog fájni, de ez az első pillanat mikor magabiztosnak tűnik. Talán annak is érzi magát.
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 23:04

*Rufus még szerencse, hogy nem nézett oda mert ez még csukott szemmel is fáj neki. A döféstől alig tud levegőt venni, csak kapkodja nehogy megfulladjon, majd rájön, hogy nagyobb levegő vétellel jobban jár. Ezért jó nagy levegőt vesz és lassan kifújja majd felkészül az újabb harcra, most már mérgesebb. Úgyhogy megvárja míg ellenfele felkészül és már el is indítja lovát. Lándzsáját ismét kitartja bár elég nehéz tartania, de azért sikerrel jár, mert az ütközet pillanatáig tartja. És vészesen közelednek egymáshoz, de most Rufus nem csukja be a szemét. Az ütközés pillanatáig nyitva tartja.*
Vissza az elejére Go down
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 23:07

Az eredmény pedig:

Antal sikeresen ad egy újabb döfést Rufusnak, ez némileg erősebb mint a másik, a fiú igencsak meginog a lovon, még az is előfordulhat, hogy leesik. De a lendület Antalnak sem túlzottan kedvez, ahogy továbbhalad Rufus mellett, ő is meginog a nyeregben. Egy kicsit bökést a pilluamuletos fiú is érezhetett, ám az sokkal gyengébbnek bizonyult az övénél.


A hozzászólást Főmesélő összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Aug. 18 2009, 23:10-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 23:07

The member 'Főmesélő' has done the following action : Dobókocka

#1 'Dobókocka' :

#1 Result :


--------------------------------

#2 'Dobókocka' :

#2 Result :
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 23:30

Round 4

*Rufus meginog nyergében, de szerencsére nem esik le. Majd mérgesen megjegyzi magáéban.*
~A fene egye meg már megint én szívok?~*majd ismét összeszedi magát, kényelembe helyezi hátsó kufferét és felkészül az újabb ütközetre. Neki fut a lovával az ellenség felé, most még lándzsáját nem teszi ki, de mikor egyre közelebb érnek egymáshoz kitartja lándzsáját, és teljes erőből fogja. És szemeit ismét nyitva tartja.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 23:31

Még fel sem fogta, hogy mosolyog, mikor ismét érzi a bizsergető érzést, jobb moccan, és a karja toldalékaként a lándzsa ismét sikeres csapást mér. Határozottan elsiklik a pajzs mellett, hogy továbbra is a kilesett célba találjon. Annál azonban nem is lehet rosszabb, minthogy kétszer ugyanoda kapjon találatot valaki. Annál már csak az rosszabb, ha háromszor kap találatot. Nagyon közel egymáshoz. Fájdalmas lenne. Nagyon is. De szerencsére ez nem fordult elő még Antallal.
Az erő egyik pillanatról a másikra adódik át, jobb farmpofáját el is emelte a nyeregből, ami így utólag nézve nem volt a legjobb döntés. Rufus pont ott találja el a pajzsát, ahol a legkisebb erőhatás is elegendő egy bukáshoz. Már pedig fél fenékkel ülve a robogó ló nyergében és még lökést is kapni túlontúl nagy gondot okozhat.
Combja enged és máris a nyeregben érezheti magát, a kantárt húzza hátra, mire Brutus besatuzik, így sikerül egy kis fordulatot véve a másik oldalra kerülni, és majdnem leesni. Ismét a lándzsa segít, ami a homokban köt ki, onnan löki vissza magát.
- Jobban kell figyelnem. Eddig csak egyváltozós egyenletként kezeltem a harcot, de ott van Rufus is. Túl nagy a valószínűsége, hogy talál. Túl nagy. Gyerünk!- Elemzi ki a helyzetet, és ahogy a lándzsa visszakerül függőleges helyzetébe, úgy érkezik meg ő is az elválasztás végéhez és fordítja ismét irányba a lovat. Sokan azt sem tudják, hányszor történt már meg ez, Antal azonban nagyon is tisztában van vele.
A technika fejlesztése van most soron, míg az ellenfél összeszedi magát.
~ Az erőhatás már meg volt. Maximalizáltam azt, a találat is tökéletes volt, pontosan az előző sérülésbe kapott bele. Már csak bele kell számítanom, hogy miként is találhat el ő engem. Ha kockázatot vállalok, akkor most is a találatra törekszem, mert a legkisebb sérülés is végzetesnek bizonyulhat. De akkor én is leeshetek, és akkor döntetlen. Vagy hamarabb érek földet és akkor kikaptam. Nem. A biztosra kell mennem. Csak a reflexekre hagyatkozom. Nem kell felesleges kockázati szorzót belevenni az egyenletbe. Jobb ez így.~

Round 4

- Csak egy találat kell Brutus, utána pihenő.- Ebben kellően magabiztos, érzi magán a fáradtságot még csak egy találat bekapása után is, karja nem fáj, de fáradt. Egyre nehezebb a lovagi vért, egyre nehezebb a fegyver és a pajzs. De menni kell. Úgy ront ellenfelére, mint mikor érzi, hogy egy párbajt meg tud nyerni. Csak egy jó találat, egy megfelelő pont eltalálása, egyetlen jó döntés szükségeltetik. Dől előre, a lándzsa megint szépen lassan hajlik lefele és fordul be a fiú felé. El kell találni a pontot. A pajzsot könnyedebben viseli, mert ha érkezik a csapás, akkor ki fogja tolni azt. Meglepetésként érheti a fiút, de azt fogja csinálni.
Vissza az elejére Go down
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 23:33

Az eredmény pedig:

Rufus is talált és Antal is, bár előbbi némileg erős volt. A pilluamuletos fiú karja annyira el lett találva, hogy pajzsának tartása igencsak nehézkessé vált. Rufus pedig jó lesz, ha odafigyel a mellkasán lévő horpadásra, hiszen még egy (harmadik) találat oda, és nem fog levegőt kapni, már így is igencsak nehézkes. A páncélok állapotát nézve a torna első párosának versenye hamarosan véget ér.//Utolsó, mindent eldöntő kör. Kérlek Rufus, kicsit erőltesd meg magad az írásban Wink //


A hozzászólást Főmesélő összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Aug. 18 2009, 23:38-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 23:33

The member 'Főmesélő' has done the following action : Dobókocka

#1 'Dobókocka' :

#1 Result :


--------------------------------

#2 'Dobókocka' :

#2 Result :
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Kedd Aug. 18 2009, 23:54

Szuszogósabb lett a levegővétel és ez nem jó jel. Talál, de nem is, azt sem látja, hol kapja el a fiút, de érzi az ellenfél csapását, így az előre lefixált taktika lép életbe. Tolja a pajzsot, tolja és tolja, nekidől, hátha ki tudja lökni az egyensúlyából ellenfelét. Egy pillanatig még érezte, hogy összejöhet, de egy vállból kitoláshoz neki nincs ereje, így csak azt éri el, hogy a pajzsa iszonytató hangokat adva enged a lándzsa erejének és hajlik és hajlik míg végül már csak az alkarcsontja tartja vissza.
Nem roppan semmi, de a fájdalom azonnal erőt vesz rajta, érzi, ahogy leengedi a lándzsát, alig bírja már tartani, érzi, ahogy lejjebb csúszik a pajzsa és csak a lába fejére való helyezéssel tudja megtartani azt. Dereka megrándult, a karja annyira lüktet, hogy csukott szemmel kénytelen fogadni, ahogy Brutus végigbattyog a fordulóig, majd megtorpan. A lándzsa hegye elérte a földet, ami nem a legjobb jel. Most nem bírja megemelni. Nem megy. A fájdalom teljesen elbódította a tudatát, csak azt harsogja, hogy dőljön le a lóról, adja fel és mehet a gyengélkedőre. Hagyja a pajzsot kihullani a karjából, hagyja a lándzsát a földre hullni.
Túl gyenge ő ehhez. Ez nem elmélet. Nem. Ez gyakorlat. Fájdalmas gyakorlat.
Szemeiben könnyek gyűltek. Először csak egy csepp, aztán még egy, pár másik csepp után már egész szeme ragyogott, ahogy kinyitotta ezt. Sosem fájt még neki. Sosem. Neki mindig szerencséje volt, hogy otthon, egy szép szobában élhetett a nagyszüleivel. Még egy darázs sem csípte meg soha, mert megtanulta a védőbűbájt ellene. Nem törte el a kezét, nem ugrott ki az ujja, nem fordult ki a bokája, még le sem égett életében egyszer sem.
De most fájt. Nagyon fájt. Lehet ő majdnem 17 éves, de ezt az új érzést nem tudja kezelni. Ez lenne az a nagybetűs élet amiről papoltak neki? Emiatt fogott bele ebbe az eszeveszett vállalkozásba? Ezért?
Keserű mosolyra kerekedett az arca. Ezért tanult ő annyira, hogy a biztos tudás használata nélkül valami számára nagyon de nagyon ismeretlen tevékenységben bukjon el? Ez kellett ahhoz, hogy rájöjjön mennyire is jó volt neki eddig, és hogy mennyire sok rosszat kapott ő itt? Mennyire tönkre tették az életét, és mennyire nem érdekelte a sorsa a társait. Nem fogadták el őt olyannak amilyen, hanem azt várták, még a karvezetője is azt javasolta, hogy változzon, hogy éljen.
Hát most él. Fájdalmas egy felismerés. És nincs senki aki megvigasztalja ha kikap, senki nem lesz aki a segítségére siet. Senki nem fog gratulálni, mert kiállt a házáért, csak egy vesztes lesz, ami már most is.

Round 5

Alig látott valamit. A könnyek eláztatták a szemét, a felszálló homoktól meg még inkább pislogásba tört ki. A pajzsa már csak a nyergén és a lába fején feküdt, nem bírta felemelni a kezét. Lehet a válla is sérült? Nem érezte. Csak a bal kezéből áradó fájdalmat. A lándzsát egy hirtelen mozdulattól vezérelve húzta fel függőlegesbe és már bökdöste is sarkával Brutust, hogy induljon. A gyorsulást még mindig nem tudta megszokni, de a fegyvere hátrafele csuklása ismét a figyelem középpontja hozta a lovagi harc utolsó fordulóját. Mert ő nem bír ki még egyet. Nem megy. Teljes felsőtestével dől előre, a lándzsa is dől vele, de sokkal gyorsabban. Vagy talál vagy nem. Esélytelen, de megteszi amit tud. Alátámaszt. Kifordítja testét és a pajzson pihenteti meg a lándzsát, hogy a megfelelő pillanatban kintebb emelje és lesújtson. Utoljára.
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   Szer. Aug. 19 2009, 00:09

*Rufus már nagyon mérges, nem elég, hogy nem kap levegőt, de ellenfele még mindig a mellkasára céloz és talál is. Rufusnak ez nagyon fáj, már nehezen vesz levegőt is és a páncélja már nem túl jó állapotba van. Hát ez sokkal rosszabb mint amire számított. De erőt vesz magán és tovább küzd, de most már többet pihen nagyobb levegőt vesz és a ló sörényét is megsimogatja. Afféle "nyugodj meg nem sokára vége" simogatás. Bár Rufus tudja, hogy kevés esélye van, hogy megnyerje ezt a kört, de reméli, hogy egy jól irányzott döffés után. Leesik lováról ellenfele.*

Round 5

-Na, hát akkor jöjjön aminek jönni kell. Hadd tudjam ma azt mondani, hogy jöttem láttam, győztem!*majd megindítja lovát a jó cél felé.*
~Hadd nyerjek! Istenem add meg, hogy én nyerjek!~*magában fohászkodik az Úrhoz, bár nem hívő. De most muszáj bevetni minden fegyverét. Egyre közelebb van Antalhoz dárdáját eltartja magától és szemét becsukja, úgy várja a végső összecsapást.*
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Lovagi torna   

Vissza az elejére Go down
 

Lovagi torna

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Kalandok, programok :: Négy hét a világ körül :: Spanyol hét - Pilluamuleto-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblogs.com