Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Leírás, programok és a jelentkezések

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Cassandra Margaret King
Egyéb személy
avatar

Female Nyilas Jelige : Merni tudó szíveké a világ.
Hozzászólások : 422
Kor : 33

TémanyitásTárgy: Leírás, programok és a jelentkezések   Vas. Aug. 23 2009, 14:05

„Bevezetés Egyiptomba”Amint a diákok kilépnek az iskola kapuin, megtekinthetik Egyiptomot. Az egész hely csak sivatag, néhol feltűnve egy-két szép piramis. A diákok felfedezhetik a sivatag rejtekeit, mert egy csomó ilyen van. Először is, ha az orra után megy, akkor még az oázist is megtalálhatja. Az oázis vizéből, bár tiszta, nem ajánlott inni. Ha viszont az esze után megy, akkor több mindent láthat, szinte egyszerre, mert minden egy helyen található.
A sivatagnak van egy, olyan hibája, hogy iszonyatosan éget a homok. Ezt csak úgy lehet megelőzni, ha szandált húzunk. Még egy veszélye is van, méghozzá ha sokat bolyongsz, eltévedhetsz és a sivatag puszta közepén találhatod magad. Ennek az lehet még, hogy találkozol a sivatagban tanyázó, fekete ruhás lovasokkal, akik elrabolhatnak, illetve rabszolgának is beállíthatnak. Ha valamelyik megtörténik, hosszú heteken kell, így szenvedned, mivel ezek a lovasok szeretik kínozni a szolgáikat.


Egy keskeny ösvényen menve, egyenesen egy múzeumhoz érhetnek. Ebben a múzeumban megtalálhatnak minden érdekes anyagot a régmúlt Egyiptomról, de a mai időkből is vannak tárgyak, amiket meg lehet lesni. Először is a múzeumban olyan dolgok vannak, amiket csak itt tekinthetnek meg a látogatók. Ebben az épületben olyan tárgyak vannak, amiket már régen elfelejtettek.


Kisétálva az épületből vissza a kiindulási ponthoz, láthatóvá válik egy kavicsos ösvény. Ezt követve elérhetnek a diákok a palotához. Mielőtt elérnének az épülethez, megcsodálhatják a díszes szobrokat, amik az ösvény szélén vannak. Az egész egy gyönyörű udvaron keresztül megy, ahol beépített gyep van. A fű zöldellik a sivatagban, így könnyű kiszúrni, hogy merre is található a palota. Ha a kíváncsi szemeknek ez nem elég, lépj be eme csodálatos épületbe és fedezd fel a rejtekét.


A palotából kilépve, nyugatra található a Nílus. A szép folyó, aminek a partjain egy-két pálmafa magasodik ki a homokból. Kevés árnyékot ad, de annál több kókuszdióval rendelkezik. Ám ezekről a fákról nehéz leszedni a termését, így ne próbálkozzatok, mert a végén kárt tesztek eme természeti kincsnek. A Nílusban fürödni nem érdemes, sőt tiltott. Egyrészt a rengeteg vízi kígyó miatt, másrészt a folyóban rejtőző legenda miatt. A hajóskapitány kit úgy lát, mint egykori kedvesét, őt elragadja és már csak a hullája kerül elő.
Ugyanakkor kikötők is vannak a folyón. A kereskedelem miatt kell, de a legendától félnek az emberek, így leállt. Elhagyatott kikötők vannak szerte a folyó több részén. A hajókat se használják, így üresen állnak a kikötőkben.
Bár a naplemente csodálatos, mégis veszélyes éjszaka kint tartózkodni.


Még a sivatag egy csomó területet ad át a látogatóknak. Most épp ha beljebb sétálsz a sivatagban, egy éttermet csodálhatsz meg. Ez az étterem kívülről teljesen átlagosnak tűnhet, de nem az. Ha belépsz az ajtón, látni fogod, hogy nem szokványos étterembe kerültél. Itt mindig szívesen fogadják az éhező vendéget. Akár egy romantikus ebéd, akár egy egyszerű vacsora legyen. Itt mindent megtalálsz, ami Egyiptomhoz fűződik. Különleges étlapon, különféle ételek sorakoznak. Az éhes szem, már jól lakik, ha elolvassa.


A sivatagban itt-ott feltűnnek a piramisok. Ezeket külön védik, mivel elég veszélyesek. Kísérő vagy tanár nélkül tilos a belépés, mert veszélyek rejtőznek a sötétségben. Fáklyával sem tudnak mindent bevilágítani, így egy-egy rejtett teremben egyéb akadályok lehetnek. A bejáratánál apró hieroglifa figyelmezteti a népet. Ugyan pontosan nem tudni, mit takar az írás, de a lakosság szerint egy figyelmeztetés, hogy veszélyes bemenni.
Ugyanakkor a piramisnak van egy rejteke, méghozzá mögötte. Egy oázis található itt, egy eldugott vízeséssel.


A piramis mögött egy eldugott táj található méghozzá egy oázis. Gyönyörű természeti kincsei vannak. Ritka növényekben gazdag és az állat világa sem kicsi. A romantikához pont szenvedélyes hangulatot ad. Főként, ha tovább haladunk, a sok bokor mögött találhatunk valami igazán szépet. De visszatérve az oázishoz, itt lehet békésen sétálgatni, esetleg párunknak örömet okozni.


Az oázis egyik rejtett zugában lehet megtalálni a vízesést, aminek egy különös szerelmi története van. Amennyiben egy szerelmes pár idetéve, jó, ha tudják a legendát.
Ha egy szerelmes pár itt jár, a fiú egy fehér rózsát dobjon a vízesésbe. Ennek az a jelentősége, hogy ha ez megtörténik, a pár örökre együtt marad. A fehér rózsa jelképezi az örök hűséget és a tisztaságot.
Ez a hely valóságos csoda. A kialakulását tekintve, tényleg csodának lehet nevezni. Ugyanis a vízesés hirtelen tört elő a földből. Egy szamaritánus, ki szomj halálnak volt kitéve, fakasztotta meg a vizet. Ez úgy történt, hogy délibábnak hitte, amit lát és elkezdett szívfacsaróan sírni és botjával háromszor a földbe ütött. A víz kicsit buggyant ki a sziklák közül, majd egyre erősebb vízlöket kísérte. Végül kialakult a vízesés és a szamaritánus nem halt szomjan.


Nos, ennyit Egyiptomról. Érezzétek jól magatokat az egyéb programokon.

Leírás: Arwen Rachel Kearston
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cassandra Margaret King
Egyéb személy
avatar

Female Nyilas Jelige : Merni tudó szíveké a világ.
Hozzászólások : 422
Kor : 33

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Vas. Aug. 23 2009, 15:20

Kedves Diákunk!

Szeretettel meghívunk Téged, az Egyiptomi hetünkre.
Rengeteg program, kalandjáték, mese, s egyéb érdekesség vár Rád az egész hét folyamán.

Íme a heti program:

Hétfő:
  - 16 órakor kezdetét veszi a „Fáraó átka” c. kalandjátékunk a Piramisnál, ami valószínűleg 20 órakor be is fejeződik.
  - Valamint ezen a napon nyílik meg az „Egyiptom Múzeum”
  - És az „Egypt konyha” reggel 8:30-as kezdéssel.
Kedd:
  - 11 órai kezdettel elindul a „Mumifikálás” is, mely előre láthatóan 14 óráig tart.
  - Valamint délutáni 16 órás kezdettel, szeretettel várunk mindenkit egy különleges versenyen, melynek neve: „Süsd és edd!”
Szerda:
  - 11 órától szeretettel várunk mindenkit a Nílus partján, hogy együtt átúszhassuk a folyót. Tehát „Nílus átúszás” szerdán
  - 16 órától 20 óráig várunk mindenkit egy tevegeléssel összekötött párbajra, a sivatagban. „Tevegeljünk, a feketeruhások földjére.”
Csütörtök:
  - Ezen a napon sem marad el a versengés. 11 órától 15 óráig vár mindenkit az Oázisba a Signumus kar, egy kis megmérettetésre. ”Többet ésszel, és még többet erővel!”
  - 19 órától meghitt környezetben folytatódik a Signumus hét az Oázisnál. Ez most a ti estétek. Mesélgessetek rémtörténeteket, süssetek szalonnát, érezzétek jól magatokat!
Péntek:
  - Életre kel a fáraó élete a Palota egy kisebb elrejtettebb zugában. Ha kíváncsi vagy, less be a Palotába, s írd oda, hogy: „Feltámadó élet”
Szombat:
  - Lazuljunk kicsit, pihenjük ki a hét fáradalmait, s nézzük meg, miben lettünk elsők, vagy helyezettek. 13 órakkor „Eredményhirdetés, és díjkiosztás” a szerencsés nyerteseknek.
  - „Lessük meg!” c. program keretében, nagyobb érdekeltség esetén kísérővel megtekinthetitek a Palota minden olyan zugát, ami rátok mérve nem veszélyes.
Vasárnap:
  - A nap, amikor csak pihenünk, s elfeledjük gondjainkat. S a napja hogy belemerüljünk egy kis kvízbe. 13:00-16:00-ig „Kvíz”
  - Mert megérdemeljünk! Tádám, a Záróbuli pillanata. 18 órától mindenkit várunk a palotánál, egy kis hastáncos, zenés estre, teli asztalokkal.
Kellemes hetet, jó szórakozást kíván Neked az egész Signumus kar!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bitta Gewinn
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Nyilas Jelige : Ifjú, balhés féltünde
Hozzászólások : 469
Évfolyam : Második
Kor : 45

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Vas. Aug. 23 2009, 16:40

Felhívás!


Kedves Diáktársaim!


Ezúton szeretném közölni, hogy mától már jelentkezhettek a
"Fáraó átka" című kalandjátékunkra.
Helyszíne: Piramis
Kezdés: Hétfő, 16:00

Várjuk jelentkezéseiteket!


Köszönettel: Signumus kar
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bitta Gewinn
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Nyilas Jelige : Ifjú, balhés féltünde
Hozzászólások : 469
Évfolyam : Második
Kor : 45

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Hétf. Aug. 24 2009, 16:02

Felhívás!


Kedves Diáktársaim!


Ezúton szeretném közölni, hogy ma indul el
"Fáraó átka" című kalandjátékunk
Helyszíne: Piramis
Kezdés: Hétfő, 16:00

Várjuk jelentkezéseiteket!Aki szeretne jönni, 16:00-ig írja meg a kezdő hozzászólását!

Köszönettel: Signumus kar
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bitta Gewinn
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Nyilas Jelige : Ifjú, balhés féltünde
Hozzászólások : 469
Évfolyam : Második
Kor : 45

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Hétf. Aug. 24 2009, 17:00

Kedves Diáktársaim!

A programok többsége valószínűleg a jelenlegi helyzetet figyelembe véve, időn kívüli lesz.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bitta Gewinn
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Nyilas Jelige : Ifjú, balhés féltünde
Hozzászólások : 469
Évfolyam : Második
Kor : 45

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Hétf. Aug. 24 2009, 17:13

Kedves Diákok!

Mától várjuk a jelentkezéseket, az alábbiakra.:

-Fáraó átka

-Mumifikálás
-Süsd és edd!
-Nílus átúszás
-Tevegeljünk, a feketeruhások földjére

-Többet ésszel, és még többet erővel!
-Feltámadó élet
-Lessük meg!


Akinek kérdése, óhaja, sóhaja van, ebben a témában közölheti.

Amennyiben nem lesz megfelelő létszám, kénytelenek leszünk létszámhiány miatt néhány programot felfüggeszteni...

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Hétf. Aug. 24 2009, 17:20

Jelentkeznék a Fáraó átkára, ahová már írtam, remélem nem baj:)
Ezen kívül a Süsd és edd! címűre, és erre: Többet ésszel, és még többet erővel!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Hétf. Aug. 24 2009, 22:29

Én szeretnék szerdától résztvenni a pogramokon. Sajna előbb nem tudok, mert Egyetemen vagyok, de a szerdaira mindenképp Smile


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bitta Gewinn
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Nyilas Jelige : Ifjú, balhés féltünde
Hozzászólások : 469
Évfolyam : Második
Kor : 45

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Hétf. Aug. 24 2009, 22:43

Rendben^^ Feljegyezve^^
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Szer. Aug. 26 2009, 17:32

Smile Köszi, én meg megjelentem tevegelni a fekete ruhások földjére XD


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cassandra Margaret King
Egyéb személy
avatar

Female Nyilas Jelige : Merni tudó szíveké a világ.
Hozzászólások : 422
Kor : 33

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Szer. Aug. 26 2009, 18:48

Szia, elnézést kérünk, de mivel egyedül csak te voltál, ezért a tevegelés elmarad, de legalábbis tolódik, a megértésedet köszönjük.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Szer. Aug. 26 2009, 20:22

Hát ez sajnálattal olvasom Crying or Very sad Azért remélem, csak tolódik...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bitta Gewinn
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Nyilas Jelige : Ifjú, balhés féltünde
Hozzászólások : 469
Évfolyam : Második
Kor : 45

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Csüt. Aug. 27 2009, 11:09

Na sziasztok! Előszőr is elnézést hogy tegnap nem voltam, de a buszon rosszul lettem, s 1x el is ájultam, most örülök hogy egészben vagyok.A mai programokra várok mindenkit, s az elmaradásaimat a mai nap folyamán pótlom

Megértéseteket köszönöm.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bitta Gewinn
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Nyilas Jelige : Ifjú, balhés féltünde
Hozzászólások : 469
Évfolyam : Második
Kor : 45

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Csüt. Aug. 27 2009, 15:26

„Feltámadó élet” -holnap 8:30-as kezdéssel. Vasárnap az ünnepség végén záródik le a „Feltámadó élet” c. rövid játék. Nem kalandjáték. Részleteket PÜ-ben kérhettek

Üdv:Bitta Gewinn
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bitta Gewinn
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Nyilas Jelige : Ifjú, balhés féltünde
Hozzászólások : 469
Évfolyam : Második
Kor : 45

TémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   Vas. Aug. 30 2009, 09:39

Felhívás!


Kedves Diáktársaim!


Ezúton szeretném közölni, hogy ma kora délután kezdődik
Kvíz című "játékunk"
Helyszíne: Piramis
Kezdés: 13:00

Várjuk jelentkezéseiteket!Aki szeretne jönni, előbb írjon ide, hogy jelentkezne, aztán 13:00-ig írja meg a kezdő hozzászólását, a majd kijelölt helyszínre!

Valamint:

Ma 18 órától lehet jönni a "Záróbulira"

Köszönettel: Signumus kar
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Leírás, programok és a jelentkezések   

Vissza az elejére Go down
 

Leírás, programok és a jelentkezések

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Kalandok, programok :: Négy hét a világ körül :: Egyiptomi hét - Signumus-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a free blog