Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Varázsfegyvertan terem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
SzerzőÜzenet
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Pént. Okt. 30 2009, 12:15

Az órán kezd egyre nagyobb káosz kialakulni.....
Izzy mellől figyelem egy ideig, majd remélhetőleg vele együtt lesétálok és háta mögé kerülve figyelem ahogy közeledik valamelyik állathoz. Nem várok tőle sokat most, csak annyit, hogy le merjen jönni velem. Idő közben persze a többiek művészkedését is figyelem, de nem fűzök hozzá egyenlőre semmit. Majd az óra végén kap mindenki egy kis értékelés a mai munkájáról. Most viszont már tényleg abba kell eztz hagyni, mert kezdenek az állatkák idegesen viselkedni. Toporognak, forgolódnak, egyes diákokat fellóknek. Nyugtalanságuk abból adódik, hogy eltelt már annyi idő, hogy a bájolásuk kezd feloldódni. Amint látom, hogy Ed bealszik gyors meghajlás után a két teremtmény felé egy intéssel eltüntetem őket.
-Noel, vigyázzon Izzyre, nem szeretné, ha bepánikolna! Mármint mégegyszer...
Odalépek Edhez, legugolok mellé, zsebemből előkeresek egy fiolát, amit az orra alá tartok. Az órán nem igazán van idő, hogy nekikezdjek finoman ébresztgetni, mintha csak ketten lennénk. Amint felébred az orrába illanó szúrós szagtól, és derengeni kezd neki, hogy hol is van, egy fura félmosollyal köszöntöm. Ezzel a szép képpel kell beérnie, na meg Matt érdekes aggodalmával, ami még nekem is meglepő. Barátunkat oldalba rugdosással ébresztgetnénk?
- Jól vagy fiam?
Persze a kérdés most Ednek szól, akinek segítek felállni, de felpillantok a véres fejű Mattre is. Ha mindenki rendben van, és senki nem akar már sokkot kapni, vagy elaludni, akkor egy kis rendrakásba kezdek.
- Aki szeretne megmosakodni, az sorakozzon be mosdóhoz. Azok is , akik rosszul érzik magukat. Ihatnak is belőle, ha szükségét érzik.
Pár apró mécses kezd égni a szélén, hogy megvilágítsa, és láthatóvá váljék. Lassan rendeződik minden, a vérpacnikat is eltüntetem a földről, na meg a nyálmaradványokat is. A póktól ugyan nem sikerült fonalat szerezni senkinek, ugyanis arra nem hatnak a bűbájok, nem lehet tőle kikényszeríteni, hiába fog a hátára fordulni, a potrohát lezárja úgy, hogy ne lehessen hozzáférni ilyen könnyedén a fonalához. De ez nem fog megakadályozni azért az óra folytatásában.
- Remélem mindenki megnyugodott.....Így folytathatjuk az órát. Szeretném, ha négy csoportra oszlanának és nekikezdenénk a csapdaháló elkészítésének. Mindenki megpihenhet közben, mára már nem tervezek ilyen fárasztó eseményeket. Csendesen szeretném lefolytatni az órát, így munka közben lehet kérdezni, és várok beszámolót a mai óra élményeivel kapcsolatban is, és ha ezzel kapcsolatban bármi eszükbe jut, azt is megoszthatják velünk.
Tapsolok egyet, s a hosszú munkaasztal fényben úszik immáron. Megtalálhatóak rajta az alapanyagok középen sorakozva, és négy rokka az orsókkal, az asztal négy sarkán. Én beálok az asztal végére, és figyelem a munkát, miközben nekikezdek válaszolgatni az eddigi kérdésekre.
- Amelie, a kezének megvágása nem befolyásolja a munkáját, de adhatok rá kenőcsöt, ha igényli. Daeron kérdése ha jól emlékszek az volt, hogy fogunk e kardokat is készíteni. Hát nagyon nem megyünk bele a szúróeszközök kidolgozásába, azt meghagyjuka koboldoknak, viszont fogunk alkalmazni a már kész fegyvereken, pajzsokon pár rúnát, amiről majd akkor részletesebben. Minden esetre kipróbálhatják majd a kardokat is, és egy-egy páncélt is magukra ölthetnek. Remélem kielégítettem a kicsit ironizáló kérdését. Konidik, ha a kretívságukra vagyok kíváncsi nem fogom megmuatni, hogy én hogyan csinálnám. Most viszont ha valami nem megy megmutatom, csak szóljanak. Ha kihagytam valami kérdést, akkor tegyék fel újra kérem.
Közben figyelem ahogy dolgoznak, és hallgatom a fecsegéseket, remélem ők is figyelnek rám....
- A varázslatok azért nem sikerültek, mert nem figyeltek arra, hogy elmondtam csakis alap varázslatot hajtsanak végre. Nem gondolhatják komolyan, hogy ilyen egyszerűen el lehet készíteni egy jó pálcát. Akkor minek lennének mesterek? Aki komolyabban akar ez irányban fejlődni, az csapjon fel inasnak egy pálcakészítőhöz. A két állattal viszont egész jól elbíbelődtek. Gratulálok mindenkinek, bár arra rájöhettek, hogy Agathával nem vol könnyű. Megsúgom önöknek, hogy így nem is lehet megszerezni a fonalát. El kell menni a fészkébe, és ott begyűjteni a fonalat. Elnézésüket kérem a hadicsel miatt, de így most leszűrtem azt, hogy ki hogy áll az ilyen feladatokhoz. No de lássuk azt a hálót....Ha megszőtték, akkor egy-egy színes szalagot kössenek a sarkaira, mert nem fogják később látni. Azok sem, akik már láttak valakit meghalni, mert ez a hálóra nem vonatkozik, csak a tresztrálra.


Csoportok:
1.Amelie Clarkson, Edward Lyons, Bitta Gewinn,
2.Matthew Shady, Noel Wyard, Cecilia Thulile
3. Izzy Maddison, Daeron Oronar, Georgina A. Greene
4.Konidik Longin, Jekatyerina Ithilion, Midorikawa Kumiko, Raphael Wyld

//Várom még azokat is, akik eddig nem igazán voltak aktívak x ok miatt....aki tud az még írhat. Az órát kb ötödikén minden képpen lezárom:) Egy kis vizuális segítség: http://www.mountex.hu/productimages/beaver_borond_halo$$m.jpg //


A hozzászólást Tayler Thor Owain összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 30 2009, 17:10-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Pént. Okt. 30 2009, 15:12

*Káosz tényleg van, nem is kicsi, hiszen repkednek a húsok, Ed bealudt, Izzy bepánikolt, a többiek thesztráloznak, az acromantula meg van. Úgy magának, és nem áll egy helyben, hanem már fordul is. Nem Aragog, aki hajlandó lenne megszólalni, de abban eddig is biztos volt, ennek a dögnek aztán lehet könyörögni, lehet a fejére koppintani, lehet bökdösni a potrohát is, fonaluk az nem lesz. Makacs egy dög, bár teljesen igaza van. Mi a fenének adna bármit is, hiszen nem házikedvenc. Azért elképzelte annak, milyen szép is lenne, ha egy ekkora pókkal rohangálna a folyosókon. Erre akaratlanul is elvigyorodik, de már feladta, hogy beszerezze a komponenst tőle, mert az a dög mindenre hajlandó, csak arra nem, hogy megszánja őket. Bukták, csodás. Háromból kettőt elcseszett, Raul „büszke” lenne rá. Owain hangjára kapja fel a fejét, Izzy nincs túl jó színben, de ezen nem csodálkozik.*

-Megyek, professzor. Nincs egy Hagridunk véletlenül?

*Bólint, leengedi a pálcáját, már nem kell a pajzs sem, hiszen nincs ki ellen, a lények eltűntek. Leül Izzy mellé, de az első, amit kiszúr, hogy a koponyája nem úgy van ott, ahogy hagyta. Először a profra pillant, aztán Francist veszi szemügyre, van-e rajta bármiféle sérülés. Megnyugodva sóhajt fel, amikor látja, annak kutya baja, csak ezek szerint Owain közelebbről is megnézhette. Most már Izzyvel foglalkozik, hiszen a fiú nincs túl jó színben, de tudja, mi az oka.*

-Öreg, már nincs egy dög se, Owain eltüntette mindkettőt. Fonalunk az nincs, de nyál az akad elég, mindkettőnknek. Sz@r ügy.

*Nem nagyon figyel arra, odalent mi történik, vannak már ott elegen. Inkább az zavarja, hogy elbukta megint, és sejti, hogy valamit nagyon benézett, csak még azt nem tudja, mit. Valami olyan pofon egyszerű dolog lesz, ami miatt a fejét fogja a falba verni, erre most a nyakát tenné. A csapdaháló készítése még érdekli is, bár a csoportoknak nem örül. Jobban szeret egyedül dolgozni, nem másokkal együtt. Megrándul a szája széle, gyors számolásba kezd, és azon van, hogy Owain 4-es csoportokat osszon be, mert akkor egyedül marad az utolsóban. A kardok kérdése már egy fokkal jobban hangzik, egy pillanatra eltereli a figyelmét a csapatmunkáról.*

-A legjobb fegyvereket a koboldok készítik, ez igaz, professzor. De rúnákkal felvértezni, az már érdekes. Hm… ezt kipróbáljuk majd a pálcákon is?

*Hogy minek kérdezi, azt nem osztja meg senkivel, csak saját magában tervezget. Ha sikerül erősítenie a pálcáját, vagy éppen védelemmel ellátni, mennyit dobna az rajta? Azt nem mondhatni rá, hogy ideges lenne, vagy idegeskedett volna a feladat miatt, csak gondolkodni próbált… kevés sikerrel. Ez az egy dolog zavarja, semmi más. Tudni akarja, mit szúrt el, mert ugye az már bizonyos, hogy valami olyan egyszerű dolgot, amit már az elején tudnia kellett volna, és itt van a szeme előtt, illetve volt, de nem, nem jön rá. Csak annyit tud, hogy gyanús, és az acromantulától nem szerzett fonalat, és nem is szerezhetett volna. A miért érdekli. Miután mindenki végzett, azért levonul kezet mosni, a talárjával nem bíbelődik, majd kimossa később. Pillanatok alatt végez, és ül vissza Izzy mellé.*

-Ó, hogy az a…

*Ennyi és egy hangos koppanás hallatszik azután, miután Owain közli, mit néztek be mindannyian. Lefejelte a padot szó szerint. Pofon egyszerű megoldás volt, és eszébe sem jutott. Mondhatná azt is, a hócipője is tele van, és jól gondolta először, nem kell itt cseverészni, sőt, semmit sem kell csinálni a pókkal, mert teljesen felesleges. A fészkébe viszont akkor sem ment volna el, ha agyon ütik emiatt, nem öngyilkos jelölt. Onnan nem jött volna ki élve, kizárt dolog, hacsak nem a thesztrál segítségével. A csoportbeosztás már kevésbé tetszik neki, de nem fog ellenkezni, mert még a prof kivágja, azt pedig nem akarja, mert érdekli a tantárgy nagyon is. Bár Izzy és Daeron társaságának jobban örült volna, hiszen őket már ismeri, haverok. Eddel legalább már váltott néhány szót, azért ez már könnyebbséget jelent, a lányt meg nem ismeri. Amíg mindenki összeszedi magát, inkább előkeresi a többi komponenst és most már csak egy rokka kellene hozzá. Csodásan fog festeni, hogy teker és fon egy orsóra, elmehet szövőnőnek is majd, ha esetleg bukik. Fogja a fonalat, az unikornis szőrét, a véla hajat és a selyemhernyó szálát, azt kezdi az orsóra tekerni. Szőni meg nem tud, hiába precíz és aprólékos, így azt másra hagyja.*

-Professzor, hogyan kell szőni? Ed, te tudsz szőni? A 2 négyzetcentiméter ekkora.

*Owainre pillant, ő még életében nem látott ilyet, így nem áll neki. Aztán Edre, a méretet tudja, azzal nincsen gond. Aztán pedig Ceciliára siklik a tekintete, ő a lány, lehet, már találkozott ilyesmivel, és akkor nem fognak szerencsétlenkedni nagyon, ha már mindenképpen muszáj csapatban dolgozniuk. Nem mintha nagy kedve lenne hozzá, ez neki tömeg, és nem szokott hozzá, hogy így dolgozzon bárhol is. A kettő még elmegy, csak több ne legyen. Nyállal már beken bármit, csak valaki oldja meg a szövést, vagy mutassa meg, hogyan kell. Szalagot meg kerítenek, és kicsinosítják a hálót, hogy később is megtalálják.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Pént. Okt. 30 2009, 16:22

*Nagy megkönnyebbülés volt, hogy sikeresen túlélte az első fázist, és nyugodtan ücsörögne a helyén szótlanul tovább, ám ennek ellenére valahogy itt nem akarják békén hagyni az embert. Ráadásul a siker is csak haloványan koronázta meg, és egyáltalán nem elégedett magával. Alig volt pár percnyi minutum, amíg csodálhatta véghezvitt sikerét és legszívesebben máris törné el a nyamvadt pálcát, amitől azt hitte, hogy többet várhat el. Mindegy, idegesen fészkelődik tovább és kedve sem sok van megmoccanni, így hagyja, hogy meginduljon a népáradat és ő csak az utolsók között vergődik le valahol. Érdekes látványt nyújt ez a pók és inkább sajnálja szerencsétlent, hogy ki kell állnia a diákok hadakozását vagy éppen gyakorlatát magán, de legalább szolgál valami célt. Neki is megfordul a fejében nem tagadás, hogy mivel juthatna hozzá ahhoz, ami kéne. Ráadásul kéne látni valami másik lényt is, de hát istenem, ő még nem került olyan helyzetbe. Olvasni olvasott róla és bizonyára itt is van a teremben, mert néhol érzi a rothadó hús szagát, amivel próbálják az állatot lekenyerezni. Első körben leginkább arra gondol, hogy talán nyáladzik ez magától eleget vagy elég volt már neki a sok kínlódó emberke és magától is ad nyálat. Közelebb és közelebb merészkedik, nem fél ő egyáltalán az ilyen páráktól, amúgy is hülyeség. Pálcáját azért viszi magával, bár ha az előbb kudarcot vallott, akkor most minek használná újra? Talán puszta kézzel is meg lehet szerezni, amit kell vagy csak kitalál valamit, míg rájön hogyan s mint csórja el jogos tulajdonosának finom nyálát. Valami extrém kéne, esetleg a saját ujjának odatartása, hogy nyugodtan falatozzál ebből, mennyei íze van. Próbál koncentrálni, valahogy megfogni az állat jelenlétét és mintha valami hajlana az ujja felé, de úgy látszik, hogy nem vágyakozik rá a lény. Mindegy, neki aztán nem feltétlenül kell az az adag lány, majd elcsór valakiéből pont annyit, amit kell.
Átpártol inkább a másik jelölt felé, ez már kedvére való, valahogy a pókok voltak annak idején a társaságai még odahaza. Édes mosollyal célozza meg a hűen várakozó példányt és most jelen esetben nem magát kínálja fel, hanem gondolkodik rajta, hogy lejt egy körtáncot az állat körül és kicsit összezavarja, míg végül elcsábítja egy finom döglött rovarpéldánnyal és még mielőtt beütne a ménkő valahogy megszerezné azt az adagnyi fonalt, ami rátapadna netán a döglött rovarkára. Túl sok választási lehetőség, túl sok kockázati tényező, de nincs hadakozási lehetőség valamit választani kell. Aztán valahogy nem érdekli az egész és az idő is lejárt, szóval most így járt, helyére fárad és hallgatja az értelmét ennek a mihaszna és fárasztó munkának.*
~Bármit csak ezt ne, ne, NE~
*Hiába a gondolatokat közvetíteni nem lehet egymás felé és semmi kedve ahhoz a párocskához, amit rásóztak. Mindegy, odatolja a képét, bár tőle aztán ne várjanak csodát. A rokkát ismeri, elvileg használni is tudni kéne, de hát senki se tanította, hogyan kéne. Mindegy, majd vagy jön a női megérzés vagy szerencsétlenkedik egy sort. Jelenleg ott áll és vár üres kézzel, hiszen semmilye sincs, aztán majd alakul a menet. Egyelőre az orsót veszi a kezébe és próbálja feleleveníteni, hogy mit is kéne ezzel kezdeni. Aztán egy-egy pillantás ide-oda, hátha más alapból tudja ezt. Kopizni elvileg lehet, még ha szemmel is teszi csak azt.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Pént. Okt. 30 2009, 17:29

*Pedig ő olyan jó el van a Maharadzsával… erre az megrugdossa. Álmában próbálja visszaadni neki, de valahogy nem találja el, s Pityu is elszalad, mire valami egészen különös illat csapja meg az orrát, a következő pillanatban pedig már pattannak is fel szemei. Meglehetősen különös látvány tárul szeme elé, Owain furcsán mosolygó arca a véres Mattal egyetemben. Bizonyára azt hinné ezt is csak álmodja, ám a szag nagyon is észhez téríti, annyira facsarja az orrát, hogy kénytelen durván megdörzsölni. Néhány másodperc és azt is felfogja, hogy ez nem álom, nem a fejét verte be, s mikor tekintetet a fiolára siklik a kép is összeáll benne. Kinyitja száját, kisvártatva pedig becsukja újra, majd Mattre pillant, azt hiszi a kérdés rá vonatkozik.*
- Szerintem…nincs jól, mi történt vele? *Első gondolata persze az,hogy a thesztrál harapta meg, meg sem fordul a fejében a szomorú igazság…hogy az ő húsa vágta oldalba, miközben a fiú lelkesen rugdosta.*
-Hol van Pityu? *Pillant elképedve a fiúra, majd Owainra, miközben engedi magát felhúzni. Megintcsak képtelen arcára varázsolni a szokásos dölyfös eleganciát, semmi elegáns sincs abban, hogy a padlóról kell felnyalábolni, értetlen, holtsápadt arccal…miközben ilyen kérdés hagyja el vértelen ajkait.*
-Hol van Pityu? *Kérdezi még egyszer, kissé sürgetőbben, miközben igyekszik összeszedni magát két lábon maradás céljából.*
-Én nem érzem magam rosszul! *Bizonygatja Owainnak, halálosan komoly arccal…kivártatva hozzátéve:*
-De Pityu hova tűnt? *Neki is megy Mattnak, elhúzva száját a látványtól. Talán még midig azt hiszi, hogy meg fogja kapni Pityut karácsonyra, bár arra már nem emlékszik az álmában kitől kapta, túl sok mindenki szerepelt benne. Mindenesetre elindul a mosdótál felé, hogy igyon belőle egy keveset, Mattet támogatva, hisz azt hiszi halálos sebet kapott… Néhány korty, s remélhetőleg kijózanodik…és remélhetőleg eljut neki, hogy Matt megmarad, s el tudja engedni. Mégiscsak őt próbálta meg megmenteni a fiú, miközben a halálos sebet kapta….Edward nagyon segítőkész adidg, amíg le nem esik neki, hogy Mattnek nincs tervében elpatkolni.
Miután lehülyézte, hogy szívbajt hozott rá, odalép Amelie, s Bitta mellé, hogy lehuppanjon közéjük, valamilyen padra. Egyáltalán nincs kedve állni, s ha szék nincs, hát támaszkodik a falnál. Bámulja elnyűtt edzőcipőjét, azon agyalva hogy lehetett ennyire béna…s hogy még be is aludt az órán… ráadásul fonni sem tud, vagy szőni kell? Noelre pillant.*
-Szülni? Nem, nem tudok. *Csak azt nem érti miért mutatja a 2 négyzetcentimétert, hogy akkorát tud szülni? Megrázza fejét, valami megint nem stimmel.*
-Szőni se tudok! Se szülni, se szőni, ez van! *Kiabálja át a termen, tényleg nem tud egyiket sem, szóval a lányokra pillant, hogy bravúrozzanak. Soha életében nem engedtek neki megfoltozni egy darab cipőt sem, a tűtől alapból kikészült, de hogy cérnát fűzni sem látott bele, az is biztos. Nos, ennek most megvan a böjtje, olyan hülyén áll a feladat előtt, hogy meglepi, még ettől is tud idiótább lenni a feladathoz. Mit fog ő ezért kapni…Rá sem mer már nézni Owainre. Neki semmi baja a csoporttársaival, tök mindegy kikkel teszik egybe, akkor sem tud sokkal többet hozzászagolni a dolgokhoz. De Amelie kedves lány…Bittáról meg el tudja képzelni…Annyit csinál, hogy odaviszi a lányoknak az összes szálat, amit fel kell fűzni, de a rokkához hozzá sem tud szagolni…orsót sem látott még, érdeklődve forgatja mi a fene lehet…*
-Nem értem hova kell a 2 négyzetcentiméter….*Minden idegszálát megfeszítve figyel, hogy mi a manó az orsó, hogy kell felfonni, összefonni, de legalább annyira kínai ez neki, mint japán, s csak a feje vörösödik el a nagy koncentrálásban, egészen amíg meg nem pillantja a tűt.*
~A rohadt, a k---va életbe!~ *Most ő fog idegbajt kapni, de hogy elfordul a látványtól az biztos…Már most várja a pillanatot, hogy Owain azt mondja, vége, bár hogy hogyan fog a fogadalom után a szemébe nézni...a tűt nagyon nem kalkulálta bele a dolgokba…de hát a tanár azt is tudja, hogy retteg tőle, hiszen a tetováló szalonban is bizonyította már rátermettségét…Az igaz, hogy az ember mindent le tud küzdeni, ha nagyon akar, sőt nincs is nagyon kedve kimutatni, hogy kis híján a gatyájába csinál az eszköztől…Valamit ki kell találnia…pár perc összeszedési idő, cipőjének szóló néhány késtésgbbesett pillantással egybekötve. Elájulni nem lenne túl férfias, de foghatná a narkolepsziára...ó, megint elaludtam alapon...Ökölbe szorított kezei vadul remegnek, dedebugja zsebébe, száját összeszorítja, megint csak kénytelen lesz ráharapni.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Pént. Okt. 30 2009, 18:50

~Ilyen nincs, w@zze, komolyan mondom, ilyen nincs, de tényleg. Ennyire nyomorékok nem lehetünk, és mégis. Mint az óvodás szerencsétlenek, akik semmit nem tudnak megcsinálni. Raul... ha ezt látnád...~

*Raul sírógörcsöt kapna, ez ezer százalék, ő pedig most fogja eldobni az agyát, ez már egészen biztos. A hatalmas csapatmunka mindjárt leredukálódik egyszemélyes játékra, és máris ugyanott van, ahonnan indult. Ed szülési kényszerén elvigyorodik, felőle szülhet is, ha tud, csak legyen egy nyamvadt hálójuk végre. Cecilia sem tud többet, mint ők, zseniális csapatot alkotnak így együtt. Ráadásul a fiú majd összeesik a tű láttán, még jobb. Mit tudnak kezdeni így? Matt az utolsó reményük.*

-Professzor, ez nehezen fog menni így. Tud egyáltalán valaki szőni az eltűnt acromantulán kívül? Mert én nem, az biztos, de… ha nem bánja, akkor megpróbálom másképp.

*Már kínjában kérdezi, aztán magánakcióba kezd. Fogja az orsót és megpróbálja leutánozni a pók hálóját, csak nem éppen szövéssel. Kimegy a terem közepére, és ha nem megy másként, akkor problémamegold. Nem szokása kétségbeesni, ha nem megy így, akkor csinálja úgy, aztán vagy mellényúl, vagy nem. Leteszi a fonalat és elkezdi kimérni, körbe letenni a földre. Maximum a pálcához használatos ragasztót használja, ha szükséges, de egyelőre elboldogul. Maximum már megint nem az lesz belőle, amit Owain kért, de nem kézimunkázott soha életében, és ahogy elnézi, senki nem tudja, hogyan kell szőni normálisan. Addig tekeri az orsót, amíg szép kis pókhálót nem kap belőle. Már csak szalag kell, azt viszont lehet csórni a csajoktól.*

-Ki áldozza be a masniját? Valaki? Akárki?

*Jobb ötlete nem lévén azért Owainre pillant, inkább még most megáll, mielőtt még a professzor ordításba kezdene. Amíg nincs páncél, addig nem érdekli semmi, de ha azt valaki a közelébe hozza, már itt sincs. Közben Ednek mutatja, mire gondolt a 2 négyzetcentiméterrel.*

-Ezek a rések 2 négyzetcentiméteresek, már ha nem mértem el nagyon. Ugyan nem szövőszékkel készült, de talán megteszi. Hálónak háló, az acromantula fonala erős és ragad, csak nem szakad el. Már csak a masnik kellenek a sarkaira és akkor meg is tudjuk fogni, illetve bekenhetjük a nyállal.

*Ha szalag sincs, akkor újabb megoldást keres, megfelel neki bármiféle olyan dolog, amit oda lehet kötni. Már az is megfordul a fejében, hogy esetleg egy ruhadarabot használ, de ki az az őrült, aki hajlandó elszakítani a sajátját a cél érdekében? Inkább a fiókokban keres valamit, amivel kiválthatja a masnit. Felőle lehet spárga is, nem nagyon izgatja. A nyál elkenéséhez egy ecsetet cipel vissza, szüksége lesz arra is. Ha nem állítják meg és nem ordítják le a fejét, akkor elkezdi a műveletet.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.


A hozzászólást Noel Wyard összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Okt. 31 2009, 20:29-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Konidik Longin
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Ki korán kel, az vagy pék, vagy hülye.
Hozzászólások : 1280
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Pént. Okt. 30 2009, 19:45

*Konidik nem lett rosszul, csak egy, kicsit kirázta a hideg a pók miatt. Utálja őket. Már magyaráz is Owain, hogy megnyugodott-e? Hát az azért túlzás, de annak biztosan örül, hogy eltűnt az a fertelmes hálószövő nőszemély! Ebben teljesen biztos. Annak még jobban örül, hogy már nem lesz több ilyen feladata az órán. Reméli az életben nem lesz több ilyen feladata. Bele gondol, hogy még attól a nagy póktól is pókhálót kellet volna kérnie… Brrr… Kirázza a hideg. Szerencsére hamarabb befejeztette Owain professzor ezt a feladatot. Sorra válaszol a kérdésekre. Mikor az ő kérdésére válaszol, Konidik csak bólint egyet jelezve: értem már Owain professzor. Mekkora mázli hogy most segíteni fog. Persze csak ha kérem, vagy más. Elmondja, hogy a nagy förtelmes hálószövögetőtől nem szerezhettünk volna, nagy förtelmes pókhálót.*
~Szerencse hogy már nem volt rá időm hogy a póktól is szerezzek fonalat.~
*Csak most jut eszébe, hogy oda kéne mennie csoportjához. Ezért elindul az egyik rokka felé. Csak Kumikot ismeri a csoporttársai közül. Reméli, hogy ők tudnak szőni. Nagyon reméli. Bár Owain tanár úr azt mondta lehet kérdezni. Ezért ki is használja ezt Konidik.*
- Owain professzor, hogyan kell szőni?
*Nem ő az első, aki fölteszi a kérdést. De most mit csináljon, ha nem tud? Eszébe jut, hogy talán előbb meg kellet volna kérdeznie a csoport társait.*
- Ti tudtok szőni?
*Most már ezen is túl van. Őket is megkérdezte. De lehet, hogy előbb kellet volna csoporttársait aztán Owain professzort? Hoppá, már késő. D ez van. Mivel semmi kedve szőni ezért a válaszok után ráhagyja a csoporttársaira azt a feladatot. Inkább majd bekeni nyállal a hálót. Az sem éppen a legjobb feladat, de legalább nem olyan megerőltető, mint szőni.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jekatyerina Ithilion
Diák - Extremus
avatar

Female Skorpió Jelige : Ulula cum lupis.
Hozzászólások : 99
Évfolyam : Első
Kor : 44

TémanyitásTárgy: Varázsfegyvertan terem   Szomb. Okt. 31 2009, 00:57

*Owain szavaira kissé elzöldül.*

~Nem, nem akarom tudni, mi az, amit összeszedtem Agathából...~ *és nagyon gyorsan eltünteti a most már igencsak ellenszenvessé váló anyagot. A csoportbeosztás elhangzása után elindul megkeresni a társait. Tulajdonképpen annyira nem nehéz feladat, az lesz az, ahol senkit sem ismer. Pillanatnyi csodálkozás suhan át arcán a rokkák láttán.*

~Ez most komoly?~ *lepődik meg. Nem feltétlen kelléke a varázsfegyvertannak alapesetben egy rokka szerinte, de vállat von, ha ezt kell tenni, hát ezt kell tenni. A csoporttársai nem mutatnak túl nagy affinitást a szövéshez. Az érkező fiú szintén nem ért a dologhoz, próbál is útmutatást kérni, Owain és a csoporttársak felől egyaránt. Katyerina megszánja, lehuppan a rokka elé. Igen, ő tudja használni, ha feltétlen muszály. Ha a többiek segítenek, egész hamar készen lesznek. Fogja a négyféle szálat, azaz az acromantula fonalát, a vélahaj-szálakat, a selyemszálat, és az unikornis farkának szálát, és nekilát összesodorni őket az orsóra, hogy a töbieknek legyen mivel dolgozniuk.*


A hozzászólást Jekatyerina Ithilion összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Okt. 31 2009, 22:52-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Szomb. Okt. 31 2009, 18:35

A helyén ülve nézi, hogyan gyorsulnak fel az események az órán, amire valószínűleg a tanár sem számított. Ijedten méregeti Edet, hogy vajon mi történhetett vele; a klubhelyiségben semmilyen pletyka nem kering arról, hogy a srác beteg lenne.
De úgy látszik, hogy a professzor hamar rendet teremt a kissé kaotikus állapotban, mert hamarosan mindenki úgy tűnik, hogy rendben van. Aztán egy mosdóhoz inti azokat a diákokat, akik kezet mosnának, és bár ő nem ért a húshoz, azért szívesen kezet mosna, hiszen farigcsált, meg az ujját is megvágta, nem ártana megmosni. Így beáll ő is a sorba, és amint ő következik, alaposan megtisztítja a kezét, és örömmel konstatálja, hogy kis sérülése nem olyan vészes.
A helyére visszasétál, de a tanár szavaira felkapja a fejét, majd megrázza és halványan elmosolyodik.
- Köszönöm, professzor úr, de úgy tűnik, hogy magam is be tudom gyógyítani - s hogy szavait tett kövesse, gesztenye pálcáját előkapva kőrözni kezd az ujja fölött, miközben halkan elmormolja a bűbájt.
- Celer rememdium! - elégedetten figyeli, ahogyan a kis vágás eltűnik, és a fájdalom is elmúlik.
A pálcáját a tokjába rejtve lecsüccsen a helyére, csak hogy a feladatot meghallva fel is pattanjon, és Edet követve leüljön Bittához.
A rokkát nézi összeráncolt homlokkal nézi, majd a feladatot hallgatva a tanárra is vet pár hasonló pillantást, de komolysága tova tűnik, amikor Ed beszélni kezd. Mosolyát nehezen, de elnyomja, és viszonylag lazán megjegyzi.
- A mai varázsvilágban már minden lehetséges. Ilyen a varázslók terhessége is - gyorsan elfordul, kienged egy halk kacajt, majd a rokkát szemlélve felsóhajt.
- Ha jól emlékszem, a nagymamámnak is volt egy ilyen, de ő varázslattal működtette - motyogja az orra alatt.
Majd Noel felé kukkant, nem titkolt szándékkal, hogy megnézze, ő vajon hogyan oldja meg a feladatot, és persze azért, hogy ellesse a kezdő lépéseket. Ha dolgozatot írnának, természetesen nem tenne ilyet, de szerencsére nem azt írnak...
Az acromantula fonalát, a véla hajszálakat, a selyemhernyó selyemszálát és az unikornis szőrszálát, majd átvezeti a rokka szárnyas orsó felé vezető nyílásán, és rögzíti az orsó tengelyére, és a kiálló kis fém kampóra akasztja a megfonni kívánt anyagokat. Amint az orsó egy része megtelik fonallal, kiveszi az első kampóból a megsodort fonalat.
- Ha, a fonál meg van, de most valaki szőjön belőle valami elfogadható hálót, mert ahhoz tényleg nem értek - veti fel, majd Bittára néz. - Meg tudod csinálni? - hangja reménykedő, szeretné, ha teljesíteni tudnák a feladatot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bitta Gewinn
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Nyilas Jelige : Ifjú, balhés féltünde
Hozzászólások : 469
Évfolyam : Második
Kor : 45

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Szomb. Okt. 31 2009, 19:49

[Bittussal mindenről elmaradtam, de ha meg tetszik engedni, minden feladatot egybe letudnék… Ígérem, máskor nem csinálok ilyet.]*Bittus óvatosan meglapul az órán, s mindaddig tökéletesen sikerül neki, amíg pálcát nem kell csinálniuk. Tekintete hosszasan elidőzik a szerszámokon, a bicskán, és minden egyéb kelléken. Óvatosan nyúl hozzá a faragandó faanyaghoz, és nekilát a faragcsálásnak. Kifúrja az elejénél, majd az első szerszámmal megkezdi a sötétebb rész kifarigcsálását óvatosan. Persze még nem húzza ki a fafaragványt, csak felsérti a fát, hogy könnyebb legyen „kibelezni”, végül az utolsó szerszámhoz nyúlva kikapirgálja a faragványt. Tekintete hosszasan végigméri, hogy továbbá sem okozott-e kárt a világosabb részben, de ő úgy látja, hogy semmi gond nincs ezzel. Így beletesz a mahagóni fába egy főnixtollat. Tisztába van a fa típusának az ismertetésével, és a maggal is, de nem zavarja őt. Mahagóni fa a valódi varázspálcája is a lánynak, tény, hogy nem főnixtoll van benne, de most nem a saját varázspálcájának a mását kell megcsinálnia. Vagy mégis?
Most nem zavarja. Szépen ráfest egy ezüstborítást, markolatként, majd végigméri a pálcája minden zugát. *
-Azt hiszem jó lesz… De próbáljuk kis
*Mondja, és rámutat az eltörött tollára, és megszólal*
-Renovo…
~Na ez talán megteszi…~
*Gondolja, majd figyel az óra további részére*[A csoportmunka –megírhatom a beszerzést is, amennyiben a tanárúr igényeli, de sajnos most nem nagyon jut rá időm, így a fontosabbat csinálnám, elvégre a csoporttársaimat nem akarom cserbenhagyni.]*Alaposan megmossa a lányka is a kezét a „gyűjtögetés” után, majd összegyűl csapattársaival. Nem nagyon figyelt eddig a többiekre. Mint aki itt se lett volna [merő irónia], de most már nagyobb figyelmet fordít legalább Edward-ra és Amelie-re. Bár nem ismeri egyik csapat társát sem annyira, mégsem zavarja a csoportosítás. Sőt talán örül is neki, hogy Pugnaxosokkal lehet. Valahogy most nincs hangulata más karhoz. És a jelenlévők közül is…Most inkább Ed-et és Amy-t választaná. Talán a kisugárzásuk…
Ahogy a két társával végre összegyűlnek, kedvesen rájuk mosolyog, majd Amelie-re pillant.*
~Kemény kötésű egy lány. Kitartó.~
*Gondolja, s kedvesen rámosolyog az évfolyamtársnőjére. Ekkor kapják meg a feladatukat is, amin elcsodálkozik, és reménykedik, hogy Amelie tud fonni. És lám. Tud. Hál’ égnek. Így talán még sikerül is befejezniük a feladatot. Hosszasan elnézi a lányt, ahogy az a négy különböző szálból fonalat fon. Mint aki már évek óra tudná használni a rokkát.*
-Szépen csinálod. Nekem nem menne.
*Motyogja maga elé, és biztatóan rámosolyog Amy-re. Gyönyörűen halad a lány a feladattal, így próbálja nem megzavarni, majd miután végzett Amelie fonással, Bittára néz, és kérdez tőle egy rövid mondatot, amin a lány elcsodálkozik*
-Nos a nagyim mutatott valamit a nyáron, de nem tudom hogy amit ő mutatott, az jó lesz-e. Meg… Igazából szövőszéket szokott használni, de ahogy elnézem, itt csak öltések kellenek, és egymásba fűzések. Nem lesz nehéz, de hogy pontos legyek a keretet majd a négy sarkánál segítenetek kéne lefogni. Csak úgy tudom pontosan 2 négyzetcentiméteresekké szőni a háló réseit.
*Azzal megfogja a fonalat, és szövőszék nélkül nekilát a hálónak. A minta alapján úgy gondolja, hogy jó lesz úgy, ahogy csinálja, de megkérdezi a professzorurat.*
-Elnézést Owain professzor. Muszáj szövőszékkel megcsinálnunk, vagy lehet anélkül is. Mert ahogy elnézem, anélkül is könnyen meg lehet csinálni, és gyorsabb is…
*Javasolja, és várva a választ, közben nekilát szövőszék nélkül csinálni. Először felvesz egy keretet, de aztán észreveszi, hogy csapattársai nem bírnák az összes ponton lefogni a hálót, ahol a lánynak kellene, így inkább a szövőszék felé fordul*
-Így egyszerűbb lesz.
*Rámosolyog csapattársaira, és elkezdi befűzni a fonalat, óvatosan, hogy lehetőleg ne sérődjön meg. Amint behúzta a szállat, kissé lejjebb tűri függőlegesen a szövőszék végén, majd szintén vízszintes vonalat húz, az előzővel párhuzamosan. Miután ezzel megvan, megcsinálja szintén némivel lejjebb húzva a fonalat a végén, derékszöveg bezárva a következő sort is, és még néhányat. Majd nekilát a kockáknak. A lehető legnagyobb pontossággal próbál dolgozni, és szemmel láthatóan ez sikerül is. Nekilát a két sor közötti kockáknak. Ez talán a legegyszerűbb. Függőlegesen, derék szöget bezárva visszafelé halad a szövőszéken, úgy hogy minden sarkot érintsen. Hamarosan megcsinálja, és a rések is egyenlő nagyon lettek. Kérdés, hogy megfelelő nagyok-e vagy sem. Azzal a sarkokra, és az oldalakra kezdte rögzíteni a masnikat a maradék fonállal. Hamarosan meg is volt a dologgal, és lelazította a szövőszék „húrjait”, hogy kivehesse nyugodtabban a hálót, végül Amelie felé nyújtja.*
-Segítesz megfogni? Addig Edward bekenhetné. De óó… előbb is. Szerintetek jók lettek a rések?
*Pislog érdeklődve, és várja csapattársai válaszát.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Vas. Nov. 01 2009, 12:44

//Némi pótlás...//

*Amint tudatosul benne, az "alap varázslatok" szó, rögtön rájön, miért nem sikerült a varázslata, s egy penneával a magasba röpteti a pennáját. Ez persze már sikerül és éppen ezért nem is kesereg tovább. Gondolhatta volna, hogy nem ilyen egyszerű egy pálca elkészítése, s a pár perccel későbbi magyarázat a tanártól teljesen érthető is.
A következő feladat már kevésbé tetszik neki. Nem azért mert valami baja lenne a nyálkával, vagy a pókokkal. De elég nehéz beszerezni egy olyan állat nyálát, amit nem lát. Persze a többiek jelentősen megkönnyítik a dolgát, mert láthatóan, vannak akik látják az állatot. Így ő is aba az irányba megy, kezében a fiókban talált fiolával, ahol a nagy falat húsok eltűnnek. Jobb ötlet híjján, ő is teleportál, egy kisebb adag húst, s bár nem látja az állatot, ami a kezében tartott lapockát enni kezdi, így már össze tud gyűjteni egy kis adag nyálat. Legalábbis abból, hogy a fiola nehezebb lesz, erre következtet. Egy kevés nyál a kezére is folyik, ekkor fogja, és egy kupakot tesz a fiolába, nehogy elvésszen a nehezen beszerzett anyag.
Amint végez, visszasétál a helyére és vár. A pókkal nem foglalkozik, amennyire ő tudja hálót csak a fészkéből tudna szerezni, az meg valószínűleg nem a tanteremben van. Mindenestre szórakoztató a többiek előadása, s mivel láthatóan nem sikerül nekik hálót szerezni, megerősítve érzi elgondolását.
Csak hab a tortán, hogy miután mindenki megnyugodott, és megmosta a kezét - természetesen ő is -, a Mr. Owain elmondja, hogy nem tudnak a póktól fonalat szerezni, s ezzel bebizonyosodik, hogy ismét jobban tudott valamit, mint a többiek. Kivételesen örül, hogy nem szólalt meg, bár a pálcás bakit, talán kiküszöbölhette volna...

//És akkor Koni, Katyerina meg Raphy - vagyis a csoport Very Happy//

A csoport beosztás elég jónak tűnik. A két fiút ismeri, és kedveli is a lánnyal pedig, bár még nem találkozott, de egy karba tartoznak. Egy kicsit még pakolászik, maga sem tudja miért, de nincs kedve elsőnek a rokka közelébe menni. Ahogy Konidik és Jekatyerina egymásra találnak, ő is odamegy. Koni kérdésén elmosolyodik. Egyáltalán milyen kérdés ez? Persze hogy tud szőni. Alap, hogy a lányok tudnak szőni. Vagy talán nem? Katyerina azonban megelőzi, s a rokka mellé csüccsen. Egy darabig Kumiko figyeli, hogyan dolgozik a másik lány, de nem igazán tudja, mivel segíthetne. A rokka töbnyire egyszemélyes dolog. Hajtja az ember lánya a lábával, és a kerék elvégzi a dolgát, csak arra kell figyelni, hogy a különbözőszálak, egyenletesen fussanak fel és hogy ne szakadjanak.
Végül persze, mivel utál, csak állni és nézni, megkérdezi a másik lányt.*
- Segítsek?
*Nem igazán vár válaszra, helyette inkább a kis kampó felé nyúl, s megvárja, hogy Katyerina leálljon, hogy a kampót egy lyukkal arrébb tehesse. Másban úgysem nagyon tud segíteni... Majd Konihoz fordul és válaszol a kérdésére.*
- Az amit, most csinál, az igazából még nem szövés, csak a szálakat sodorja össze. És amint, látod egyáltalán nem bonyolult. Egyébként a szövés sem az. Bár ha mi szeretnénk imitálni, egy hálót, akkor nem is szőni, hanem inkább csomózni kéne. A szövést inkább ruhák készítésére használják, de nekünk valami pókháló félét kell csinálnunk. Legalábbis a "csapdaháló" elnevezés engem erre enged következtetni. Az hogy a pók hálót sző, valójában nem egy túl jó kifejezés... Már csak azért sem, mert a pókháló ragad, és a pók összeregasztja a különböző részeket, nem pedig szövi. De mindegy.
*Kicsit magát is meglepi, hogy mennyi mindent összehordott, bár a pókkal kapcsolatan igaza van. Azonban nem gondolkoik ezen túlsokat, inkább, a rokka felé fordítja a figyelmét, s ha szükséges, újra és újra arrébb helyezi a kampót. Közben ismét a fiúkhoz fordul.*
- Tudtok valami jó csomozási technikát? Mondjuk tengerész csomókat, vagy hasonlót? Azzal szerintem jobb eredményt érnénk el.
*Várja a válaszokat, és közben talán a fonállal is végeznek.*

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Hétf. Nov. 02 2009, 14:17

Az asztal végénél állva figyelem a cselekményeket, figyelem, hogy ki milyen módszerrel próbálja összehozni a feladatokat. Mennyire tudnak kisebb csapatokban dolgozni, hogy alkalom adtán össze tudjam őket egy nagyobb feladatra is rántani, vagy sem. Elégedetten állapíthatom meg, hogy hellyel-közel mindenki kiveszi a részét a munkából.
- Mivel ez a kérdés elég sokszor elhangzik én visszakérdeznék. Látnak itt szövőszéket? El tudják képzelni milyen egy pók, vagy éppen egy halász hálója? Talán csomózással, vagy esetleg ragasztással próbálkozzanak, és ne a szövésre koncentráljanak.
Komor ábrázatom nyugodtságot sugároz, s ha valaki még mindig nem érti, hogy mi is a feladat, ahhoz odamegyek és be is mutatom neki. Közben fogalmazom már magamban az értékelést mindnkiről, ami felvet egy kérdést is.
- Pár szóban elmondanám az órai munkájukról alkotott véleményemet. Aki nem szeretné a társai orrára kötni ezt, az óra után négyszemközt is meghallgathatja. És mivel, hogy ez nem kötelező, az is szólhat, aki nem kíváncsi rá.
Innentől már csak tovább figyelek az óra végéig....


//Rövid, mert csak a kérdések miatt írtam. Kérem, hogy valamilyen módon mindenki közölje velem kéri e az értékelést:)//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Hétf. Nov. 02 2009, 15:53

*Ugyan magánakcióba kezdett, nem várta meg a választ, mert azzal is csak ment volna az idő. Nagyjából végzett a saját elgondolásával, Mattre pillant, ha segít kenni a nyálat, akkor hamarabb végeznek. Ceciliától nem vár ilyesmit, a nők többnyire kényeskednek, ha kikenik magukat akármivel is. Ha beszáll, akkor nem fogja azt mondani, ne tegye, legfeljebb meglepődik. Elméletben most csapatmunka van, amit ő maga nem kedvel túlzottan, illetve nem is jó kifejezés ez most, hiszen megszokta, egyedül boldogul, magányos farkasként, nem pedig másokkal. Most viszont ez a feladat, nem tud mit tenni. Owain frappáns visszakérdezése az a pillanat, amikor nem bírja tovább, és röhögni kezd.*

-Ez nagyon kemény.

*Így megszívatni a társaságot, különös humorra vall, de annak tekinti, mert ez óriási poén. Mindenki szövőszéket keresett, holott az nincs, zseniális átverés. Azért bólint egy aprót, mégis jó elgondolás volt az, hogy ne szórakozzon semmivel, próbáljon olyan hálót készíteni, amit egy acromantula, vagy egy kisebb pók szőne adott esetben. A véleményre pedig kíváncsi, bár már maga is tudja, mit szúrt el és mit nem, csak a mértéke nem mindegy. Aztán még az is kiderülhet, olyan is akad, amire saját maga fel sem figyelt. ám a háló még nincs kész, így muszáj most azzal foglalkozniuk.*

-Elméletileg nem esik szét, ha minden igaz, ha mégis, akkor javítunk rajta. Tapogatás útján.

*Másként nem megy, mert bekenni csak fektetett állapotban lehet, így csak akkor derül ki a hiányosság, ha megemelik majd. Csak nem hullik atomjaira, ha szépen összecsomózták a kellő helyeken. Nem rohan, fontosabbnak tartja a pontosságot és az alaposságot, mint a kapkodást, mert az nem vezet sehova, ezt tudja jól. Ha végül sikerült láthatatlanná tenni a hálót, akkor tér vissza az első kérdéshez, amit igencsak elszúrt. Pótolnivalója van még a készített pálcával, így ha végeztek a hálóval, akkor előveszi és félrevonul a többiektől, hogy azt próbálja ki. Nem virágot akar, így marad a kért feladatnál, és egy sima, lángidézésre koncentrál.*

-Leviflamm!

*Most már csak nem repül semerre, ha mégis, akkor így járt. Ettől függetlenül nem hagyja el a termet, és nem is az a szégyellős típus, aki mindenáron négyszemközt hallgatná meg az értékelést. Nem a többiek véleménye érdekli, így azt bármikor ki tudja zárni, és csak arra koncentrál, amire neki kell. Abból tanul, ha tudja, mire kell jobban figyelnie, és mi az, amit nem árt, ha gyakorol még, vagy aminek utánanéz. Visszaül a helyére, ott várja meg Owain véleményét, illetve Izzyt és Daeront is.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Izzy Maddison
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : Az embernek az a sorsa, ami, és az élet különben is illúzió.
Hozzászólások : 439
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Hétf. Nov. 02 2009, 16:27

-Sejthettem volna…
*Válaszol elhalón Noelnek, immár a pad alól. Már többször gondolt rá, hogy kezeltetnie kellene a fóbiáját, vagy leállni a szerekről, de eddig még egyik sem jött össze. Így most a helyzetnek megfelelően érzi magát. A félelemtől nyüszítve dekkol a szék alatt, csak akkor hallgat el, mikor tőle nem messze megpillantja a sarkantyús csizmát. ~Upsz, ez csak Owain lehet.~ Nagyokat pislogva, még mindig kissé recegve dugja ki a fejét, és hatalmas szemeket mereszt a kérdésre.*
-Öööö…ööö… hátőőő… nem sokkal Dalmágia óra után tisztogattuk meg együtt Francist.
*Még a füle is vörös, hiszen nem csak egy egyszerű csontápolásról volt szó, hanem ennél jóval többről, de erről nem fog senkinek sem beszélni. Ezt úgyis csak ők ketten érthetik meg igazán.*
-Oda fel? Biztos hogy nem ugranak rám a dö.. illetve azok az állatok?
*Kicsit még hezitál, így a következő felszólítás a pad alatt éri. Hogy ő menjen ki oda közéjük? A gondolattól is sikítozni támadna kedve, hiszen a puszta látványuktól is rosszul lesz… apropó látvány… mi lenne, ha oda sem nézne, és úgy menne ki? Közben dúdolhatna, hogy ne kelljen folyton a két dögre gondolnia, vagy kitalálhatna valami egyéb mentális gyakorlatot, amivel elterelheti a figyelmét a szörnyetegekről.*
-Ööö… talán…
*Lehet hogy egy őrült, de hazudni ritkán szokott. Nem fogja azt mondani Owainnek, hogy igen, bízik benne, mikor ez a dolog nála hosszú-hosszú idő alatt szokott kialakulni. Viszont valamilyen szinten tiszteli a tanárt, hiszen nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nem lépett le egyből a suliból. A felé nyújtott kezet megfogja, és már csukott szemmel mászik ki a pad alól. Nem, nem fogja kinyitni addig, míg a dögök el nem tűntek. Arról nem volt szó, hogy be is szerzi mindazt, amit kell, csak arról, hogy kijön hozzájuk. Igazából csak akkor ijed meg teljesen, mikor Owain elengedi a kezét, amit emiatt rögtön a szájába is töm. ~Csak ne lennének ennyire nagyok! Miért nem nyúlszőr kell hozzá? Az talán még menne visítás nélkül is.~ Hogy úgy nézzen ki, mint aki csinál is valamit, így elindul valamerre. Mivel csukva van a szeme, próbál a hangok alapján tájékozódni, és minél messzebb kerülni az állatoktól. Persze nem halad túl gyorsan, épp csak pár lépést totyog, mire már ott is van mellette Noel. Azon nyomban, ahogy meghallja, megszűnt a veszély, máris visszarohan a padjához, és reszketve ül le.*
-Huhh… ez kemény volt! Azt hiszem óra után nadrágot kell cserélnem. Bocsi, hogy nem tudtam segíteni… tudod, mennyire irtózok tőlük…
*Miután meghallja a csoportbeosztást, engedelmesen battyog oda a többiekhez, a könyvével a kezében. Kissé kínosan érzi magát, amiért ennyire képes bepánikolni az állatok miatt, úgyhogy most odatolakszik az asztalhoz, hogy magához ragadja a kezdeményezést, belepislog a leírásba és máris magyaráz.*
Tehát először is össze kell fonni a rokkán a szálakat.
*Még mindig remegő kezeibe veszi az orsót, és megpróbálja ráügyetlenkedni az akromantula fonalát, a vélahajat, a selyemhernyós selyemszálat, és az unikornis farkszőrét, végül pedig oda is köti, biztos ami biztos alapon. Mivel most csinál ilyet először, leejti több körben, mire sikerrel jár, és meg is böki az ujját az orsóval. A rokkával nem fog próbálkozni, neki ez bonyolultnak tűnik.*
-Remélem, nem mérgezett, mert akkor kell egy királyfi is, aki visszacsókol az életbe.
*Ráröhög Daeronra, és megpróbálja összesodorni a szálakat. Azért látszik rajta, hogy a kézügyessége pont olyan, mint egy átlag fiúé, de az igyekezet, hogy kiköszörülje a csorbát, szárnyakat ad neki, így idővel csak sikerül kitalálni, hogy miként is működnek a dolgok. Szépen lassan, komótosan húzza a szálakat bal kézzel, és sodorja őket össze, a jobb kezével pedig az orsót pörgeti, hogy feltekeredjen rá a fonál. Mikor elfogyott az alapanyag, akkor a többiekre vigyorog.*
-Remélem, valami hasonlót kellett alkotni. Most már csak a hálót kell összedobni. Én csomózok, Georgina mér, Daeron meg odateszi az ujját két centinként, ahol összefűztem, hogy pontosak maradjunk és ne csússzon szét az egész.
*Persze ez is olyan dolog, amit most csinál először, és csak logikázik, hogy is lenne ez jó. Vesz négy egyforma szálat, és összecsomózza a végüket. Leteszi maga elé, és két-két szállal derékszöget formál. Először a felső részt kezdi el, Georginával kiméreti a 2 cm-t, majd az alsó szálat alulról felfelé áthurkolja a felsőn, és visszahúzza lefelé, hogy a másik szárral párhuzamos legyen, tehát ez most már nem függőlegesen, hanem vízszintesen fog elhelyezkedni. AZ első függőleges sor kész, így jön most a vízszintes. A műveletet az adott irányban megismétli, kiméréssel, Deareon ujjával, mindennel együtt, majd a két szálat, ami a háló első nézete lesz, szépen keresztezi egymással.*
-Egy négyzetünk már van. Jöhet még két szál.
*Két újabb szálat szerez, amit félbe hajt és az új négyzetének a felső, illetve az alsó szárára ráméreti a távolságot, a vezető szálat derékszögben le, illetve oldalra vezeti, majd a dupla szál viszi tovább a háló széleit. A belső részeknél megint két cm-re keresztezi a szálakat. Innentől pedig minden úgy halad tovább, mint az elejétől. Ha nem gubancolja össze az egészet, és szerencséje van, akkor sikerül neki összeraknia a hálót.*
-A ragasztás a tiétek.
*Az órai munka véleményezésére meg csak lesüti a szemét, és legszívesebben kirohanna, hiszen igen kínos helyzetbe keveredett a fóbiája miatt, úgyhogy ha lehetne, ő egyáltalán nem kérne ilyesmit.*


//Csak hazaértem... köszi a türelmet//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Matthew Shady
Diák - Extremus
avatar

Male Ikrek Jelige : Az öngyilkos merénylő
Hozzászólások : 415
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Hétf. Nov. 02 2009, 16:55

*Igazából a válla fáj, de a világért be nem vallaná, mégiscsak férfiból van. Mikor Ed rámered, akkor veszi észre, hogy az arca sem úszta meg szárazon, na meg a reggel szerzett foltok is megvannak még. De mikor aggódni kezd érte, hárít.*
- Héhé, nem tőlem kérdezte. Tökéletesen jól vagyok, csak telibe kapott egy adag hús. *meggondolatlanul vállat von. Belülről a szájába harap, de az arckifejezése nem sokat változik. Azért a csapot szívesen meglátogatja. Megmossa az arcát, a véres talárt viszont hagyja a fenébe, ennyit már kibír benne. Visszatérve elégedetten látja, hogy Noel bele is vágott a csomózásba, ő meg pihenhet nyugodtan, mert mikor a fiú segítségre vár, akkor is Edwardra nézeget. Úgyhogy ő nyugizhat, kipihenheti fáradalmait, satöbbi. Nem mintha olyan sok fáradalma lenne.*
- Várj, kenegetni segítek. *Persze most sem a legmindennapibb érzés egy üres tálba belenyúlni, aztán érezni, hogy abban van valami cucc, csak te nem látod. Seprobléma, Matt nem finnyás, úgyhogy szépen megmeríti benne a kezét, és elkezdi a hálóra kenni. Igyekszik vastagon mázolni, mondjuk nagyon ellenőrizni nem tudja. Azért megtesz minden tőle telhetőt, és mikor végeznek, a nyálat egész egyszerűen az amúgy sem makulátlan talárjába törli.
Talán neki sem ártana valami alap varázslattal kipróbálni a pálcáját. Tekintete az imént összekent ruharészre esik, ez megfelelő is lesz. Előveszi az alkotást, megnézi közelről, rendben találja.*
- Lavatio *Egyébként neki mindegy, mert úgyse látja, sőt, azt se tudja, hogy sikerült-e egyáltalán. Vagy csak egy eleve tiszta helyet mentesített a koszoktól, ki tudja. A továbbiakban, míg az értékelésre vár, Ed közelében téblábol. A rugdosás miatt nincs lelkiismeret-furdalása, nem rúgott erőset, csak böködött, most meg amúgy se az acélbetétes bakancsa van rajta. Lehet, hogy Owaintől meg kéne kérdezni, hogy mi volt az a cuccos, amit megszagoltatott vele? Meg a csillagok létrehozásának módját is ki kell deríteni.*

//Én meg ennyire vagyok most képes.. Leszívták az agyamat. Azt a kis picit is..!//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Hétf. Nov. 02 2009, 17:48

*Legszívesebben sutba dobna mindent és hagyná a fenébe az egészet, de képével kénytelen érdeklődő álcához folyamodni. Bár inkább csak szellemi téren segíti társait, már amennyiben az ácsorgás és nézés segítségnek számítható. Hiába sosem volt csapattárs típus és talán nem is csoda, hogy szótlanságba burkolózik vörösünk, minek szóljon alapon. Úgy tűnik, hogy a többiek eléggé talpraesettek ahhoz, hogy nélküle is megoldják a dolgot. Ha meg bemártják, mint nem segítő személyt, akkor istenem ez van.
Persze a füle félig a tanár hangjához van irányítva, így mikor tökéletes felvilágosítást kap arról, hogy mit hogyan is kellett volna agyában gyorsan elraktározza a megjegyzendő infók közé, hiszen lehet legközelebb is valami turpisságról lesz szó. Most már úgysem lehet mit csinálni, még a nagy szerencse, hogy voltak hozzájuk olyan kegyesek, hogy megajándékozták őket fonállal, csak ebben a fonál összehúzásban valami nem derogál neki. De mondhatni azt, hogy az idő kicsit modernizálódott valamelyest azóta és ilyent már csak maximum a nagymamimnál láthatna, de az neki nincs. Máshoz ő meg nem járt kuncsorogni, hogy hadd tanulhasson meg szőni. De nem is számít most már így végfelé a dolog, hiszen inkább a másik két fél hordoz most magában valami nőies hajlamot vagy szemükkel sikerült eleget kopizni ahhoz, hogy tökéletes megszőtt fonalat produkáljanak. Amúgy is a dolog másik fele sokkal izgalmasabb, a nyálkenegetés. Nem mondanánk azt konkrétan, hogy ódzkodik az ilyentől, talán ha nem thresztál nyálról lenne szó még másra is hasznosítaná, de félő, hogy ez csak ezt a fonalat képes összeragasztani. Így most elmarad a többi elmélet, bár ha sikerül egy kicsit elcsennie majd valamelyik fiútól azért igazán hálás lesz.
Lassan a folyamat végére érnének és ő szívesen felajánlaná a magánál hordozott fonal-félét, de mivel úgy látszik a segítségéből nem kérnek, így elvan mint a befőtt és inkább arra koncentrál, hogy mit kezdjen a pálcájával, hogyan tudná még jobban produkálni vele a dolgokat, hogy végre örömmel használjon valami olyasmit, amit eddig csak felesleges haszontárgynak titulált?
A tanár "bölcs szavait" persze szívesen végighallgatja, de nála kábé 5 percig marad meg az információ, amit utána átfordít saját eszére, hogy legközelebb mit hogyan. Újra vizsgálni kezdi ujjai közötti bőrcafatokat, egy-két felesleget le is tépked, majd kíváncsian várja már azt az értékelést, most nem szégyenlős, maximum a végén összeszólalkozik a tanárpalántával, hogy nincs igaza és kész. Legközelebb meg valahogy próbálja majd kikerülni ezeket a csoportos munkákat, nem neki találták ki. És szépen visszafoglalja korábbi pozícióját, hogy aztán onnan minél előbb spurizhasson ki, sajnos kezd túl sok lenni már ebből az órából*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Hétf. Nov. 02 2009, 22:30

*Noel magyarázza neki, mit kell csinálni és nagyon értelmes képet vág, részben meg is érti a dolgot, vagyis, hogy mit kéne, csak a gyakorlatba nem tudja átültetni. Egyáltalán. A tűvel nem akar kontaktusba kerülni, szőni nem tud, egyáltalán semmilyen házimunkát nem tud, még krumplit pucolni sem (mint az kiderült már), lehetőleg nem is néz rá a dolgozó nőkre, ott a kezükben a tű, s ő folyton azon izél, hogy beléjük megy, szinte látja ahogy átlyukassza a bőrüket. Elszántan figyelem elterel tehát, milyen kár, hogy nincsen neki fóbiák elleni gyógyszer…*
-Mi jól haladunk! *Kiabálja át a csontvázasnak.*
-Munkamegosztás van. *Így meg főleg, hogy ő nem csinál semmit, csak háttal beszélget szövőnőivel…*
-Nem, szülni tuti nem fogok. Legalábbis gyereket nem. Aztán ki tudja, lehet tojást tudok tojni. Ha szépen megkérsz kotlok neked aranyat. *Hülyül Amelivel, elsősorban önző szándékkal, hogy elterelje figyelmét a tűről. Néha még egy hümmögést is megenged magának, ahogy ott áll, ez a szakmai véleménye a lányok munkájáról. Jól jön ez ki, főleg, hogy az egésznek háttal van és azt figyeli, ahogy a csillagok mennek az égen. Mert dolgozni csak pontosan szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes. Ezért ő pontosan szépen, nem csinál semmit. Különben jobb is, mindent agyonszúrna és elrontana. A lányok hangjából hallja csak, éppen hol tartanak.*
-Milyen jó, hogy veletek vagyok egy csoportban. *Fordul meg, amikor elhangzik a varázs kérdés Bittától: „Jók lettek a rések?” Micsoda mázli, hogy velük került egy csapatba.*
-Naná, nagyon résesek! Pont, mint a rések. Fogalmam nincs hogy a manóba csináltad, de elismerésem. Azééért keményen dolgoztunk. *Ő meg elvégzi a „maradék” melót, gyorsan bekeni a kreálványt nyállal…miközben kurtán válaszol Mattnak.*
-Tőled. *Neki is van büszkesége…ezzel biztosan együtt jár a balítélet…Mattel együtt ezek szerint az a sosincs semmi bajom kategória. Vagy csak felvágnak milyen naccsávók…Ám ő napjában többször is elalszik, szóval neki nem nagyon tesz be a felkelés. Az elején kissé kómás, aztán magához tér és mehet minden tovább. Varázsolni, ő is varázsol, hogy tiszta legyen, aztán meg a mellete tébláboló Mattet nézi. Nagyon jól kijön a csapattársaival a srác ezek szerint, vagy csak vonzották a jó csajok.*
-Ki húzott be neked? *Azt nem teszi hozzá, hogy „veszek neki virágot” mert Mattről van szó, de csak azért…Ellenben Owain felszólalásától lesápad. Nyilvános értékelés erről a szánalomról, amit ő nyújtott? Amikor személyesen ígérte meg, hogy küzdeni fog, hogy a legjobb legyen? Valószínűleg most azt hiszi Tayler ennyit ér a szava…Jó kedve pillanatokon belül messzire száll…s miután lassan bólint a professzornak, már csak a cipőjét fixírozza… Vajon mennyire ütné ki egy csalódtam benned? Inkább nem gondol bele, lehet hamarabb lelép, mint a szélvész…*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Szer. Nov. 04 2009, 12:30

Edre pillant, majd az "égre" emeli tekintetét, végül vidám mosolyba húzódik ajka.
- Szóval, te leszel aranytojást tojó Ed - kuncog, miközben fonja a fonalat. - És te is csak hárfazene mellett tudsz majd khm... produkálni? - megremeg a válla, majd a fiúra néz egy pillanatra. - Nyugi, csak ugratlak. De ha bejön a project, gondolj rám, mint valamiféle ötletadóra - kacsint rá.
Ezután csak a munkájával foglalkozik, és próbál úgy tenni, mintha észre sem venné, hogy a fiúnak van valami gondja.
~ Biztos kellemetlen lenne, ha rákérdeznék. ~
A fonalat átadva a lánynak, kíváncsian nézegeti, hogyan kell a hálót megcsinálni, de Bitta kérdése, majd a tanár csípős válaszának hallatán megszeppen, és gyorsan odafordul a lányhoz.
- Mivel nincsen szövőszék, folytasd úgy, ahogy elkezdted, és ha kell, segítek, bár nem értek hozzá - mosolyog kényszeredetten, és végül a háló is hamar elkészül.
Miközben Ed már theszrál nyál körül sündörög, gyorsan előkerít négy citromsárga szalagot, és a háló egy-egy sarkához köti őket, hogy látni lehessen.
A művelet után már tényleg hagyja, hogy Ed is kibontakozzon, majd az orra alatt somolyogva megszólal.
- Ügyesek voltunk - és tényleg úgy gondolja, ő ugyanis egy knútért sem nyúlt volna a theszrál nyálhoz, az férfi munka.
A tanárt hallgatva izgatottan ficeregni kezd. Ő bizony szeretne hallani egy értékelést az órai munkájáról, hogy min kellene javítania, mi az, amiben jó, és amúgy is, talán az önbizalmának sem ártana, ha kiderülne, nem is olyan szörnyű varázsfegyvertanból.
~ De mi van, ha a tanár más véleményen van? ~
Megszeppenten álldogál, hirtelen a cipője orra nagyon érdekes lett. Ennyit a hatalmas önbizalmáról és arról, hogy nem fél az osztály előtti értékeléstől...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Konidik Longin
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Ki korán kel, az vagy pék, vagy hülye.
Hozzászólások : 1280
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Szer. Nov. 04 2009, 17:15

*Kérdésére tettekkel válaszol, Ithilion már a rokka előtt ül. Kumiko jobban is felvilágosítja szokásához híven. Koni csak bólogat. Most már ezeket is tudja. Jó csomózási technika? Tud párat. Csak azt nem melyik lenne a megfelelő. A dupla Bulin vagy a Takács csomó? Talán a takács csomó jobban megfelelne. De a dupla Bulin jobban tart. A Takács csomó pedig nem is nagyon ide való úgy hogy marad az első. Miután ezt így átgondolta, végre válaszol.*
- Én tudok csomót kötni. – hirtelen eszébe jut még egy csomó. Most nem akarja már félbe hagyni a mondatát úgy, hogy folytatja és kikéri csapattársai véleményét. – Szerintem kettő lenne alkalmas. Vagy a dupla Bulin vagy a matróz csomó, szerintetek?
*A matróz csomó jutott még eszébe. Az is jó és egyszerűbb, mint a másik. Bár most hogy belegondol a dupla Bulin sem olyan jó. Hurok lesz a végén. Nem lesz szép úgy a háló. Úgy hogy inkább marad a matróz csomónál.*
- Tudjátok mit? Legyen a matróz. Az egyszerű, de nagyszerű!
*Szépen összecsomózgatja a hálót, ott ahol kell.*
//Bocs hogy rövid. //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jekatyerina Ithilion
Diák - Extremus
avatar

Female Skorpió Jelige : Ulula cum lupis.
Hozzászólások : 99
Évfolyam : Első
Kor : 44

TémanyitásTárgy: Varázsfegyvertan terem   Szer. Nov. 04 2009, 22:10

*Hamarosan előkerül a negyedik csoporttag, egy lány. És nocsak, kartárs. Hamar feltalálja magát, és segít a kampót rakosgatni, így Katyrina folyamatosan tud dolgozni. Az elkészülő fonalat Konidik kezdi el csomózni némi hezitálás után, matróz csomóval. Katyerina már éppen megjegyezte volna, hogy az egyszerűbb nagyszerűbb, de a fiú magától is rájött erre. Hamarosan végez a szálakkal, és megkeresi a thesztrányálas üveget, és egy ecsetet ragadva a Konidik által elkészített hálót kezdi bekenni vele. Míg dolgozik, eltöpreng azon, hogy a nyilvános értékelést szeretné-e vagy sem. Végül arra jut, hogy igen, ha elrontott valamit, és ne szépítsünk, volt belőle pár, akkor azt jobb tisztázni. Nem ő az egyetlen, aki hibázott, és azért van az óra, hogy megtanulja. Mondjuk a pálcával kapcsolatban benne az is felvetődött, hogy az ő mágiája kicsit más természetű, mint az embereké, így neki akár tényleg működhet is az elkészített pálcája - vagy pálca nélkül varázsolt a pálcával a kezében, ami szintén nem lenne meglepő. Közben lassan végez a kenegetéssel, és odafordula másik lányhoz.*

- Van valami színes szalagod?

*Kérdezi, mert ő nem hord ilyesmit, de a háló sarkait valamivel meg kellene jelölni.*


//Bocs, csak most értem haza suliból.//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Csüt. Nov. 05 2009, 19:24

*Szerencséje van. Katyerina megcsinálja a sodrást, Koni kitalálja hogyan csomózzanak. Kicsit ugyan zavaró, hogy alig csinál valamit ebben az egészben, de tulajdonképpen nem zavarja. Ő kitalálta, hogy csomózni kell, mielőtt a tanár felhívta volna a figyelmet erre. Igaz, hogy szerinte nem volt ezen mit nem érteni. Neki persze mindegy. A csomózáshoz nem ért, az neki túl bonyult, ezért hagyja hogy Koni csinálja, bár láthatóan a kartársa is ügyes a témában.
Most, hogy senni dolga nincs, ő is elmereng egy pillanatra mit szeretne? Valójában úgy érzi, pontosan tudja mit csinált jól és mit rosszul. Tudja, hogy a pálcás résznél figyelmetlen volt, de utána tényleg a legjobb tudása szerint cselekedett. Még akkor is ha a tanár esetleg nem találja őt aktívnak. Mert ez tény. Nem volt aktív. A többieket elnánézve azonban ez nem lehet probléma. A társai gondoskodtak arról, hogy az óra eseményekben gazdag legyen.
Tehát, bár sejti mit mondhat a tanár, mégis kíváncsi. Szeretné tudni, mennyire látja jól önmagát, és nem különösebben érdekli, hogy ez a a többiek előtt történik-e vagy sem. Sőt valójában nem szeretne óra után külön várakozni...
Gondolataiból Katyerina hangja zökkenti ki, hogy van-e szalagja. Nem hord magával ilyesmit, de remélhetőleg a fiókjukban lesz valami, amivel megjelölhetik a háló sarkait. Visszalép a padjához, és a fiókban kezd kutatni. Hamar meg is találja a megfelelőnek tűnő piros színű szalagot.*
- Tessék, itt is van.
*S a láthatatlan háló sarkait kitapogatva rájuk köti a szalagot, hogy később is megtalálják, ha ugyan szükségük lesz rá.*

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Csüt. Nov. 05 2009, 19:53

Szép lassan elérjük azt, hogy az órán már nem a káosz, hanem a nyugalom uralkodik. Amíg egyeseknek fejtörést okoz az, hogy hogyan is csinálják meg a hálót, és mernek kérdezni is, addig másokban nem sok hajlandóság látszik a munka iránti elhivatottságra. Na sebaj, legfeljebb itt fognak dekkolni az idők végeztéig, hisz az iskolát csakis egy kézzel fogható munkadarab elkészítése után tudják majd elvégezni, már ami a Varázsfegyvertant illeti. Agy nem is nagyon foglalkozok velük. Ha nem érdekük, hogy tanuljanak, akkor nekem miért lenne az? Én tanitom azokat, akik nyitottak az új dolgok felé, és ez nekem elég.
- Nos aki ma nem dolgozott rendesen az órán magára vessen! De ha akarat van bennetek, én hajlandó vagyok itt maradni plussz órákra, hogy bemutassátok akartok valamit, és nem csak melegedni tértetek be az órámra.
Persze, hogy mogorva vagyok, hisz pár emberke meglapul a széksorban, és le se dugja az orrát, hogy részt vegyen a feladatokban. De akik dolgoznak, azoknak elmagyarázok még pár dolgot, mint például azt, hogy a csomózási technika egész jó, ha ügyesek az ujjaik, és boldogulnak a vékony szállal. A ragasztásos módszer is egész jónak bizonyu, ha nem esik szét, mikor felemelik. Végeredményben minden háló elkészül lassan, s én egy-egy bólintással jutalmazom azokat. Vegye ezt mindenki elismerésnek.
S már nincs más hátra, minthogy azok, akik kérték a véleményezésemet végighallgassák, hogy milyen kép alakult ki bennem róluk.
- Nos nem fogok nagyon belemeni abba, hogy mikor mit rontottak el, az óra közben már kiderült, így inkább a jellemükre térnék ki.Noel őn az az ember, aki sosem akar az ész érvekre hallgatni. Ha megtenné, hogy azt csinálja amit mondok, nem is ön lenne már, ami nekem persze cseppet sem tetszik, mert ahogy mondtam, az órán elvárom, hogy azt tegye, amit mondok. Ha jól tudom azt valllja magáról, hogy nem egy csapatjátékos, hát most az ellenkezőjét bizonyította, aminek örülök is. A pálcája jól sikerült ahogy azt be is bizonyította az újabb próbával, és a hálónál is voltak önálló ötletei, ami kézügyességre, és leleményességre utal. Agathánál értékeltem, hogy nem bűbájjal próbálkozott. Matt elég zűrösen indította az órát azzal a megérkezéssel, és azt sem díjazom túlzottan, hogy kis hijján elaludt, de ettől függetlenül úgy vélem, hogy nem végzett először alapbűbájt a pálcával őn nem annyira önfejű, mint Noel, és legközelebb hallgatni fog rám. Csendes, nyugodt emberkének vélem, akinek jó kézügyessége van, és van akarata is, hogy sikeresen haladjon az órán. Drága Ceciliám...nem elég, hogy elkésik kedves prefektus társával egyetemben, még attól függetlenül, hogy valami kis hajlandóságot is mutat a munkához azt hiszem jobban érdekli az, hogy a körmén a festék megmaradjon, és szép vörös haja rendezett maradjon, mint hogy egy kicsit aktívabb legyen, és ne aludjon meg a tej a szájában menet közben. Az amit csinált azért megfelelő volt. Edward te olyan buzgalommal estél neki a pálcakészítésnek, hogy nem jutott el a tudatodig, hogy mit mondtam? Mert neked már tudnod kellett volna, hogy mi az elvárásom. Csináld azt, amit mondok! Az, hogy a tresztrállal közeli kapcsolatba kerültél egész tetszett....A kisebb gondot leszámítva. A hálónál viszont kicsit többet is kivehettél volna a munkából, bár tudom jól, hogy az ilyen munka elég nőies. Kézügyességed, leleményességed neked is jó. Amelie....*kicsit elgondolkodok* Hát kisasszony, önről elég érdekes szó jut eszembe, és remélem nem fog megsértődni, de véleményem szerint jelenleg ön a kis buzgolkodónk. Mindenre csak tökéletesen tud válaszolni, mindig igyekszik a legjobb lenni, csak nem mindig sikerül. Ügyes ötlet volt az, hogy a húst elsőnek hozta fel a konyhából. De....mintha jobban tudná tőlem a tananyagot, és valahol ez azt érezteti bennem, hogy őn már feleslegesen jár ide. Talán elvégezte az iskolát már egyszer? Igaz ennek ellentmond az, hogy a háló szövésénél mintha kicsit elakadt volna. Csapatban viszont ön is tud dolgozni. Jekatyerina legnagyobb hibája, hogy az óra felére esett be. De értékelem, hogy igyekezett gyorsan bekapcsolódni az óra menetébe, és kivette a részét a csapamunkában is, mégpedig egészen szépen dolgozott. Végül, de nem utolsó sorban Kumiko kisasszony. Azt ugyan látom, hogy tudása magas fokon van, de nem értem, hogy miért ilyen félénk, és olykor hol kóborolnak gondolatai, hogy nem elég figyelmes. Pálcájának bemutatása után csalódtam a pálca próbájánál önben. E mellett pedig nem igazán volt túl leleményes az állatkáinkkal kapcsolatban sem. A hálónál viszont ötletes volt, és nagyon jól tud dolgozni csapatban. Lehetséges, hogy ön is olyan, mint Amelie, és úgy érzi már felesleges órára járnia, csak akkor nem értem, hogy miért nem volt aktívabb, és miért nem csinálta meg hamarabb a feladatot, mint azt én elmondtam. Az, hogy valakinek van fóbiája, vagy valami betegsége a szememben nem hátrány. Nem fogom a szemükre vetni, inkább ha kell segítek!
Na egy nagy sóhaj, a sok levegő kifújása után újra tudok normálisan lélegezni.. Lesem, hogy ki milyen arcot ág a róla lejött képemről, közben persze a világért sem árulná el arcom, hogy az is érdekelne, hogy nekik mi volt a véleményük rólam. Így csak a szokott goromba hangvételben, a mímelt iróniámmal kérdezek rá.
- Őnök előtt a lehetőség, hogy szemembe vágják, ha bajuk van velem. Első és utolsó eset ez.
Amint meghallgattam én is a bátrabb szószólókat levonom belőle a következtetéseket, de ehhez is csak goromba morgásokat fűzök, majd az óra befejezéseként egy kis munkára még befogom őket.

- Ha valaki akar maradni valami okból, akkor szóljon, egyébként pedig pakoljanak össze és mehetnek útjukra! A könyvet elvihetik! A viszont látásra!
Már ha még ezek után valaki is be mer merészkedni a barlangomba. Én pedig mindent szépen makulátlan sorba pakolászok saját kezűleg. Eltüntetem a maradványokat, amik pacákat hagyhattak, kitakarírom mosdót, a fiókokba visszapakolok, ha valami kimaradt belőle.


//Köszönöm szépen az órán való részvételt...a pontok legkésőbb holnapra felkerülnek!//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Csüt. Nov. 05 2009, 20:59

*A háló nem esik szét, ami azt jelzi, hogy viszonylag elfogadhatóan dolgoztak… már amennyire. Matt válla az, ami kárát látta az egésznek, így azt nem is csodálja, ha kivonja magát. Meg kell hagyni, jobban érzi magát, ha egyedül dolgozik, igencsak rá kellett erőszakolnia magát arra, hogy márpedig csapatban vannak. Nehéz volt, roppant nehéz, de túlélte. Ed kiabálásra felpillant, egy bólintással jelzi, vette a lapot. Nem állnak rosszul, de lényegében könnyebb így, hogy Cecilia nem vesz részt semmiben. Miután vége, visszamegy a helyére, elpakolja a romhalmazt. Megszokta, nem hagy szét semmit maga után. Most már csak Owain lecseszése van hátra, így az ölébe veszi Francist és vár. Nem menekül el, nem futamodik meg egy negatív vélemény elől sem, mert minek tenné? Azzal nem lesz előrébb, és csak azt éri el, hogy máskor is ezt tegye. Nagyjából tudja, hol hibázott, de mégsem kívülálló, így biztos, hogy valamiről elfeledkezne. Sokan pont a menekülést választják, de az ő dolguk, nem foglalkozik velük, érdekli, mi az, amin még dolgoznia kell. Rezzenéstelen arccal hallgatja végig a kritikát, csak miután befejeződött az értékelés, utána szólal meg.*

-Sajnálom, professzor, bár nem fogok szabadkozni, tudom, hogy az elején a saját fejem után mentem. Megszoktam, hogy a magam kárán tanulok, valahol rögződött már, holott nem mindig kifizetődő, mint a példa is mutatta, igaza van. Azonban nem, tényleg nem vagyok csapatjátékos, ez kényszer volt, mert azt mondta. Köszönöm! Nincs bajok önnel, miért lenne? Azért, mert nem tűri, hogy az óráján azt tegyük, amit mi akarunk? Ez inkább vall vezetői alkalmasságra, mintsem fölényeskedésre, és ez kell is, különben romba döntetnénk a termét. Szigorúan veszi, ennyi az egész, viszont tetszik, hogy teret hagy, és nem ad mindent készen a kezembe. Vagy megszerzem úgy ahogy tudom, vagy elbuktam..

*Nem az ész érvekre nem hallgat, bár néha az is előfordul, de kedveli, ha a saját ötleteit próbálgathatja. Befürdött vele, előfordul, Owain tisztázta a játékszabályokat, erre rábólint. Raulnál is így ment mindig, nem szólt semmit, csak a végén, de akkor keményen. Nem zavarja a negatívum említése, abból tud tovább lépni, nem másból. Önfejű és makacs lenne? Van benne valami, ezt hozza ki belőle az, amit az évek során tapasztalt. Vagy megküzdött a saját igazáért és terveiért, vagy csúnyán lebőgött. Úgy tűnik, itt inkább a csapatmunkán van a hangsúly sok esetben, ez viszont nem a sajátja, van mit dolgoznia ezen is még. Azt most levonta, hogy jobb, ha azt teszi, amit Owain mond, különben repül. Az óra végeztével feláll, a romhalmazt már eltüntette, így már csak Francist veszi a hóna alá.*

-Viszlát, professzor! Sziasztok!

*Izzyt bevárja, ha Daeron csatlakozik, akkor őt is. A sötét továbbra sem zavarja, könnyedén talál el az ajtóhoz. Nem marad feleslegesen, nem tart fel senkit, ideje, hogy a maga útját járja ismét. A harmadikra tart, a saját sátrába, hogy neki kezdjen a napi rutinjának, és Francissal töltse az elkövetkezendő órákat. Később majd elvonul rágyújtani, nem kergeti senki.*


//Köszöntem! :-)//

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Pént. Nov. 06 2009, 12:30

*A professzor bólintása a hálójukra megnyugtató. Nem mintha kételkedett volna abban, hogy nem sikerül a dolog. Igaz ő nem nagyon vette ki a részét, de végülis a sodrásban segített, a csomózás is az ő ötlete volt, és a szalagot is ő tette rá a már láthatatlan hálóra. Így tulajdonképpen már nem is mondható, hogy nem segített.
Az értékelése egészen jól indul, s talán még el is mosolyodna, ha nem úgy folytatódna, ahogy... Mert ő egyáltalán nem félénk, csak nem beszél feleslegesen. A figyelmetlenségével kapcsolatban egyet ért, magának is csalódást okozott vele, de utána korrigálta a hibát, tehát ezt nem kéne a szemére vetni. Ami pedig a leleményességet illeti, nem érezte szükségét, hogy valami látványos dolgot találjon ki, azok után, hogy látta a többiek módszere milyen jól bevált. Miért is kéne megerőltetnie magát, ha felhasználhatja a másoktól látott technikát? Ezt egyszerűen nem érti, de nem mond rá semmit, inkább csak bólint egyet, s magában feljegyzi egy gondolatbeli kis cetlire, hogy: "Mr. Owain óráján produkálnia kell magát az embernek." - amit ő természetesen nem fog megtenni. A csapamunkával kapcsolatos megjegyzést elengedi a füle mellett, már csak azért is, mert enyhén felháborítja a tanár következő megjegyzése.*
~ Ha feleslegesnek érezném, be se jöttem volna, és még szép, hogy nem csináltam meg előbb a feladatot, mivel nem tudtam mi lesz a feladat! Áh! ~
*Bosszankodik magában, de az enyhe sértettség most nem látszódik az arcán. Egészen megkomolyodott vonásokkal hallgatja meg, mit akar még a férfi, s amint utasítást kapnak rá, összepakol, a könyvet egy hanyag mozdulattal a táskájába hajítja, majd mintha mi sem lenne természetesebb kisétál a teremből.*
- Viszontlátásra Professzor!
*Mondja teljesen normális hangerővel, kissé közömbösen az ajtóból. A fényes folyosóra lépve pár pillanatig hunyorognia kell, de nem áll meg, megy az alagsor felé, miközben próbál nem arra gondolni, mennyire igaz a mondás: A férfiak hülyék.*


//Én is nagyon köszönöm^^ //

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Izzy Maddison
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : Az embernek az a sorsa, ami, és az élet különben is illúzió.
Hozzászólások : 439
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Pént. Nov. 06 2009, 13:49

*Úgy látszik, hogy a háló egész jól halad, csak valahogy a többiek tűnnek kicsit lassabbnak, vagy furábbnak, mert alig érzi a jelenlétüket. Szép halkan megkéri Georginát, hogy szerezzen egy masnit, vagy valami jelelölésre alkalmas rongyot, mivel ezt az előbb elszalasztotta, és a ragasztást meg megcsinálja ő maga, ráadásul úgy, hogy még csak rá sem kövül a háló. Gondolatban megveregeti a saját vállát, és úgy-ahogy rendet rak maga után, majd a helyére battyog. Mivel ő irtózik az értékeléstől, és nem szeretné a sajátját hallani, ezért miközben Owain a többiekről beszél teljes lelki nyugalomban hallgatja azokat végig. Noel értékelésén vigyorog egy kicsit. Tudja jól, hogy haverja nem egyszerű eset, de igenis észérvekkel meg lehet őt győzni, csak kicsit tovább tart, mint egy áltagos embernél. Főleg akkor nem lesz gond, ha az illető már kivívta a srác tiszteletét. Owain meg úgy néz ki, hogy ezt már meg is tette, legalábbis ezt szőri ki a fiú szavaiból. Mivel ő is tart egy kisebb értékelést. Nem sok híjja van, hogy fel ne röhögjön, de Noel már csak ilyen. Nem is ő lenne, ha nem élt volna a lehetőséggel.*
-Viszlát! Sziasztok! Köszönjük az órát!
*Áll fel ő is és gyorsan összeszedi a cókmókját. Bevárja még Daeront is, majd így hárman mennek ki Noellel együtt a teremből, melynek ajtaja már nyitva van, így nem kell (sajnos) koppannia az ajtón.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   Pént. Nov. 06 2009, 14:39

Amint végeznek a feladattal, és a tanár elkezd beszélni, a helyére sétál, és mindent elpakol a táskájába, majd vár, hogy ő is sorra kerüljön. De amit hall, egyáltalán nem tetszik neki. Éjkék szemei jegessé válnak, mint a hideg téli éjszaka, ajka egyetlen vonallá préselődik, de hallgat. De amint meghallja, hogy lehetősége van beszélni, táskájával együtt felpattan, és a tanárhoz siet. Természetesen megvárja, míg Noel befejezi a mondandóját, majd nagy levegőt vesz, és kissé rideg hangon beszélni kezd.
- Ha nem lenne gond, élnék a lehetőséggel, ugyanis értetlenül állok a megjegyzése előtt. Tudtommal tőlem semmit sem kérdezett, és én is azon emberek közé estem, akiknek csak arra volt lehetősége, hogy bemutassa a pálcáját. És, szóljon, ha tévedek, de szerintem az a normális, ha tudunk egybefüggő minimum három mondatot beszélni róla - néz hűvösen a férfira.
- De nézzük csak tovább. Az, hogy fel tudtam nagyjából sorolni az alap varázslatokat, nem hiszem, hogy buzgólkodásnak - nyomja meg a szót -, számít, de ha Ön ezen a véleményen van, ám legyen. Ezek után viszont nem tett fel nekem kérdést, így egyáltalán nem tudom, honnan vonta le ezt a, számomra sértő, következtetést - néz egy pillanatra kérdőn a férfira, de szeme újra hideggé válik.
- Nem igérem meg, hogy nem fogom az órai anyagot előre elolvasni, és úgy ülök majd itt, mint egy szép, de üres fejű, buta lány, és nézek majd nagy szemekkel, meg hebegek-habogok egy nehezebb kérdés hallatán, mert az nem én lennék, és nem is akarom magam ilyen kínos szituációba hozni. Az, hogy az elméleti tudásom megfelelő, de a gyakorlatiban segítségre van szükségem, megfelelően prezentálja, hogy miért melegítem a széket az óráján - megvonja a vállait. - Más tanár megdicsérné a diákot, amiért megpróbál megfelelően teljesíteni, és biztatni, ha valami nem sikerül. Tökéletes meg soha sem leszek, mert tökéletes ember egyszerűen nem létezik - ránt egyet a táskáján, ami le akart csúszni a válláról. Kimérten bólint egyet a férfinak.
- Mindenesetre kösznönöm, hogy elmondhattam a véleményemet. Bízom abban, hogy elkövetkezendő években az órákon jobb véleménye alakul majd ki rólam. Az órát köszönöm szépen, felettébb érdekes volt. Viszontlátásra! - köszön el, majd kimért, lassú léptekkel elindul az ajtóhoz.
Azon kilépve hunyorogni kezd, majd amint megszokja a szeme a világosságot, elindul a padlás felé. Valahol még van egy kis mazsola a nemezzsákjában.


// Köszi az órát! Very Happy //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Varázsfegyvertan terem   

Vissza az elejére Go down
 

Varázsfegyvertan terem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
3 / 7 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Központi kastély :: Földszint-


Free forum | Roleplay forums | Schools, College, Magic | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a free blog