Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Kali Friminka lakhelye

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
SzerzőÜzenet
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Hétf. Szept. 28 2009, 11:06

Na de kérem...ez fer? Ennyi időt kihagyni és csak akkor érdeklődni húgom felől, mikor arra már nem számítok? Ha az, ha nem megtette Friminka, s nekem illendő válaszolnom, még akkor is, ha csak kurtán-furcsán teszem is meg.
- Igen, van egy testvérem, Mérynek hívják, 14 éves.
Azt hiszem ennyi éppen elég is róla....Bár tudom jól, hogy ez eme hölgyeménynek nem lesz elegendő és tovább fog faggatózni. De szíve joga, ahogy már ezt talán említettem is párszor. Vagy csak nekem rémlik így, mert ezt a szófordulatot előszretettel használom? Kit éredekel ez most, hisz amint Friminka ismételten eltűnik a szekrény mélyén arcomra széles vigyor fut. Na nem azért, mert csak a fenekét látom, hanem mert elképzeltem milyen kócosan fog előkerülni második kredenc béli kiruccanása után. Elég komoly gyakorlásnak, s élettapasztalatnak köszönhetem, hogy visszavarázsolom még időben arcomra a mogorvaságot.
Voltam műr a héten bika, farkas, kapcsolatba kerültem macskákkal, de még ökörnek nem volt szerencséje senkinek sem szólítani. Na nem sértődöm meg, hisz tudom jól ez is csak egy mondás. A kisebb bizonytalanságot, melyet a bor kinyitása okoz kolleginának érdeklődve figyelem. Természetesen akkor is elkértem volna tőle az üveget, ha ő azt nem nyújtja felém. Mert hát tényleg inkább férfias tevékenység a dúgóhúzás. Így már állok is fel, mikor megindul felém az üveg és a dugóhúzó. Eltávolítom az ital útjába került akadályt, s öntök is azokba a különös poharakba, melyek elém kerültek. Friminka a földre telepedik, s én nem igazán szeretem az efféle szintkülönbségeket, így követem őt. Meglepő ügyességgel űlök le vele szembe ebben a szűk helyiségben.
- Nos akkor egészségére!
Felé nyújtom a poharat, hogy koccintani tudjunk. Majd becsukom a szemem, beleszagolok az italba, érzem rajta az aszú kellemes aromáját. Belekortyolok, s számban hagyom pár pillanatig az italt, hogy minden ízét kiérezzem. Kellemes édessége miatt itatja magát, de tudom jól, hogy ebből bizony nem szabad sokat inni, mert attól, hogy édes, nagyon erős bor, és könnyedén röppen a fejembe, elkábítván engem. Különösen ha a puttonyszám magas, és az évjárat régi.
Kortyolgatás közben hallgatom Friminka szavait, figyelem őt, minden apró mozdulatát.
- Tény, az iskola hatalmas, szerintem sosem fogjuk minden zeg-zugát bejárni.
Mit is kérdezzek, na tessék, már a kérdésekből is kifogyok? Ilyen hamar? Vagy csak el vagyok foglalva a borral?
- Sosem akart nagyobb térben élni? Még nekem is szűkös ez a hely. Bár inkább csak a zsúfoltsága miatt tűnik annak. Ez a sok terítő, amik egyébként szépek, csak sok.Kitől tanult hímezni?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kali Friminka
Tanár
avatar

Female Ikrek Jelige : Cigánylány
Hozzászólások : 546
Tantárgy(ak) : Táncmágia, Rúnamágia tanár
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Hétf. Szept. 28 2009, 20:25

*Hát ez egy elég rövid és tömör válasz volt, de legalább megint okosabb lett egy kicsit. Nem rajong az ilyen kínvallatás jellegű beszélgetésekért és egy idő után azért ráun arra, hogy ő faggatózzon és ilyen tőmondatos válaszokat kapjon. Akkor inkább beszélgessenek másról, csak akkor az tényleg beszélgetés legyen.*
- Figyelj, ha nem akarsz valamiről beszélgetni, akkor csak szólj, nem akarok én belemászni a magánéletedbe. *Komolyra vált miközben ezt mondja, pedig azért füllentett egy kicsit. Hiszen az egyik legjobb szórakozás, más magánéletében kotorászni. Ő maga sem tudja, hogy ezt miért tartja olyan érdekesnek, de mindig is érdekelte más élete.
Biztos sajnálná azt, ha tudná, hogy lemaradt egy Tayler-féle vigyorról, mivel hogy vigyorogni még nem látta, pedig biztos érdekes lehet. Viszont erről így le is marad, és még kócosan is kerül elő a szekrényből. És a férfi szépen ki is nyitja a bort, sőt, már tölt is. Viszont, amikor látja, hogy a férfi a földre szándékozik ülni, kicsit felemelkedik a lábairól, ijedt képpel.*
- Jaj, nehogy nekem a földre ülj. Te vagy a vendég. *De már késő, a férfi már vele szemben ül a kis asztalka másik oldalán a padlón. Csak visszaül szépen a lábára, és szép lassan megcsóválja a fejét, halvány mosollyal az arcán. Most már mindegy, pedig ő tényleg próbált jó házigazda lenni. Most mit fog gondolni róla a férfi, hogy miatta a földre kellett ülnie? Ilyen gondolatok kavarognak a fejében, de most már édesmindegy. Hát magához veszi a poharát és immár újra kedves mosollyal koccint egyet a férfivel. Viszont ő nem emeli azonnal szájához a poharat, csak kicsit összeszűkült szemekkel figyeli, ahogy Tayler ellenőrzi annak a minőségét.*
- Egészségedre. *Ilyen téren nem járatos, tehát jobb híján ő is hasonlókép tesz. Magyarul igyekszik úgy tenni, mint a másik és szépen bele is szagol az italba, kicsit megmozgatja a poharat és csak utána kortyol bele. Nem rossz, azt el kell ismernie, bár nem sűrűn iszik ilyet. Az iskolára csak elmosolyodik, számára nincs lehetetlen.*
- Azért én nem adom fel egykönnyen. *Válaszolja széles mosollyal és már szinte várja a menetrendszerű kérdést, hiszen már kezdi megszokni, hogy ha beszélni szeretné hallani Taylert, akkor eme vágya csak kérdés formájában teljesülhet. De végül is ez is több, mint a semmi, és ő amúgy is szívesen beszél magáról, tehát ilyen téren nem kell félteni. Kicsit elhelyezkedik még ültében, kissé oldalra dől, egyik karjával támasztja ki magát és lábait meg kinyújtóztatja. Így azért jóval kényelmesebb. Kissé a fejét is oldalra dönti, így a haja is áthullik a másik vállára. Esetleg érhetné a vád, hogy direkt kelleti magát, de ha így kényelmes, akkor ez van.
- Én a lehető legnagyobb térben élek. Kilépek a szekeremből és itt van alattam az egész Föld, fölöttem meg az ég. Ennél nagyobb térre nekem nincs szükségem. Jah, hogy hímezni? Ez nálunk olyan hagyomány, úgy mint a jóslás. Nagy család vagyunk, sok hagyománnyal. A hímzést édesanyámtól tanultam. *Ad teljeskörű választ és utána bele is kortyol a borába. Nem kérdez egyelőre vissza a férfi családjára, mert úgysem kap választ, vagy legalább is nem kielégítőt.*

_____________
"Én? A tanárod? Na, ne nevettess! Maradjunk annyiban, hogy a jó fej nővéred."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Kedd Szept. 29 2009, 10:51

- Ne haragudjon rám. De a családomat illetően elég szűkszavú vagyok. Inkább mesélek egy kicsit magamról.
Na igen.....kicsit, mert túl sokat nem fogok, de valamennyi tényleg kell, mert az, hogy csak ő mond el magáról dolgokat elég egyoldalú, ami nekem ugyan nem, de neki minden bizonnyal kellemetlen. Valószínűleg ezt te is így látod. Vagy tévednék?
- Nem okoz gondot a földön űlni, aludni is ott alszom. -egy kedves, megnyugtató mosoly kíséri ezt a mondatot.- Hol is kezdjem? 27 éves vagyok, Újzélandon születtem, de nagyon rövid ideig éltem ott. 14 éves koromban bekerültem egy mágus egyetemre, mert sehol nem éreztem jól magam. Minden iskolában azt éreztem, hogy kevés az az információ mennyiség, amit nekem leadnak. Ebbe az iskolába is korkedvezménnyel vettek fel, mert 16 éves volt az alsó korhatár. 18 éves koromtól bújom a levéltárakat, könyvtárakat, kutatva a származásomat. Közben belemerültem a mitológia csodáiba, és felnőtt fejjel már egyre inkább vonzott ez a tudományág. Különösen a misztikus állatok, így bejártam sok jó pár országot kutatásaim miatt. Szeretek vadászni, az odúm tele van trófeákkal. Macska nincs benne nyugalom....
Itt egy kicsit megállva beszédemmel felemelem a kezem. Úgy véled, hogy ezt nem kellett volna elmondanom? Lehet. De ha egyszer véletlenségből viszonozza a látogatásomat sokk-ként érheti a látvány, ha nem számít rá.
- Remélem nem okoztam ezzel csalódást önnek. A varázsfegyverekkel is így kerültem először kapcsolatba, majd innen indultam tovább, keresve a lehetőségeket, és fejlesztve tovább tudásomat.

Kortyolgatok párat a pophárból, mely lassan kiürül, s leteszem az asztalra a poharat. Tényleg jó ízű bor volt, ez tény. De kit érdekel ez most, mikor van mit nézni a férfi szemnek. Persze nem bámészkodok, csak kedvesen figyelem, ahogy elhelyezkedik, számára kényelmes pozícióba. Hallgatom most őt, kellemes hangját, szenvedélyét, ahogy a családjáról, szokásaikról mesél. Nem. Én sosem fogok tudni ilyen flszabadultan magamról, és hozzátartozóimról beszélni. Most is inkább csak olyan betanultként hatnak szavaim, mintsem öszinteként. Pedig igaz minden szavam, csak tudom azt, hogy a lényeg nincs benne. Mint például, hogy mi váltotta ki belőlem azt, hogy nekikezdjek kutatni múltunk után. Nem is tudok most mit kérderzni, gondolataim teljesen elkalandoznak, s csak ülök csendben, a morcos álarc mögött, megdörzsölöm a homlokomat csöppet. Visszazökkenek a valóságba, mikor tudat alatt kinyújtom én is egyik lábam, belerúgva a kisasztalba, amiről a poharam Friminka felé legurul.
- Isteneim...ne haragudjon, nem lett semmi baja? Nem rúgtam meg? Elnézést...
Egy kis ijedtséget léthat rajtam egy pillanatra, de mahar visszarendezem árbázatomat most is. Közben a pohár után kapok, remélve, hogy nem esik a nő ölébe, még mielőtt kezem utóléri. Hogy ezzel milyen kalamajkát csinálok, hogy az asztal borul-e, vagy mi lesz a vége? Ki tudja, majd kiderül.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kali Friminka
Tanár
avatar

Female Ikrek Jelige : Cigánylány
Hozzászólások : 546
Tantárgy(ak) : Táncmágia, Rúnamágia tanár
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Kedd Szept. 29 2009, 16:38

- Én meg hallgatom. *Válaszol mosolyogva, hiszen kifejezetten örül neki, hogy a férfi legalább magáról hajlandó legalább egy s mást megosztani. És valóban érdeklődve hallgatja a másikat, közbe néha-néha belekortyolva a borába. Azon kívül, hogy feszülten figyel és időnként bólint, hogy jelezze, figyel, nem sokat reagál az elmondottakra és úgy fest a vadászat említése sem rendíti meg különösebben. Még meghallgatja a kis monológ végét, és csak utána mondja el a hozzáfűznivalóját, ugyanis neki mindenhez van.*
- A vadászat engem nem zavar, amíg nem az én állataim jelentik a célpontot. Egyébként meg a nagyapám állt nagy vadász hírében, van is sok trófeája, ha a nagybátyámék már el nem adták őket. Nem vagyok nagy állatvédő, csak azokat védem, amik az enyémek. *Természetesen most is mosolyog. Szóval semmi baja a vadászokkal, hiszen a tápláléklánc csúcsának az a dolga, hogy az alatta lévőket levadássza, mint ahogy ez nagyon jól működik a természetben. Bár az, hogy egyesek kitömik inkább az állatokat, nem tetszik neki különösebben.
Egyébként a mondandó egyéb részeivel kapcsolatban nem merül fel benne semmilyen kérdés, talán épp Tayler szerencséjére. Inkább csak örül neki, hogy a férfi kissé mintha megnyílt volna. Úgy fest nagyon is, hiszen még az asztal is megindult tőle. Jah, hogy ezt esetleg egy kis ügyetlenség váltotta ki? Immár lényegtelen. Bár az asztal nem borul, de elég felbolydulást okoz így is. Ilyenkor jönne jól Friminkának még egy kéz, ugyanis most kissé megfeledkezik a kezében lévő borospohárról, aminek bizony a tartalma még pár korty a vörös nedűből. Egyszerre szeretne nyúlni a pohárért és asztalt is megtámasztaná. A poharat sikeresen elkapja szabad kezével, viszont a másik pohárból, miközben nyúlna az asztal felé, kilöttyen egy kis bor a szép felsőjére. Az asztal szerencsére nem borul, csak odébb jött, és még a pohár sem törött el, köszönhetően a nő macskaügyességének. És bármilyen meglepő, ő csak jót nevet rajta.*
- Úgy fest az asztalom külön életet él. A frászt hoztad rám. Legközelebb azért szólj, ha rendezkedni szeretnél. *Kacagja, miközben szépen leteszi mind a két poharat az immár stabilan álló asztalra. Nem látszik rajta, hogy különösebben megrázta volna a fölsőjén esett folt*
- Dehogy esett bajom. Legfeljebb a felsőmnek, de egy kis ecettel kijön. Most már ragadok is. Éreztem ám, hogy nem teljes a napom, amíg nem nézek ki úgy mint egy óvodás ebéd után. *Még mindig nagyon jól szórakozik magán, de azért könnyeden két lábra emelkedik, hogy egy konyharuhával felitassa a felsőn esett csorbát. Különösebben nem rázza meg az eset, sőt, inkább szórakozik rajta. És hogy miért nem intézi el egy pálcasuhintással? Talán mert nincs pálcája? De egyébként van valamelyik szekrény mélyén, de nem szereti használni, tőle ez idegen.*

_____________
"Én? A tanárod? Na, ne nevettess! Maradjunk annyiban, hogy a jó fej nővéred."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Szer. Szept. 30 2009, 10:50

Nos igazán örülök, hogy nem okoztam hatalmas csalódást Friminkának. Bár számítanom kellett volna rá, hisz romániai barangolásaim során láthattam, hogy bizony sokan kihasználják a táj, az erdők adta lehetőségeket. Ahogyan én is tettem. Hogy minek jártam ott? Erdélyi kutatásokat végeztem, Vlad Tepes nyomdokain. De ez itt most lényegtelen.
Képzavar jellemez most egy csöppet. Vörös Tokaji? Olyan létezik? Tudtommal nem, de ezek szerint Friminkának még ez is sikerült. Akkor ezért volt oly ízletes az az ital, amit kalamajkát okozva sikeresen a blúzár öntöttem, ha nem is közvetlenül. A kavarodásból, kisebb meglepettségemből én is egy kis bazsalygással oldódom, amint látom, hogy a nő nevet, s milyen jól áll neki ez. Az asztalt én is próbáltam megregulázni, mentve egy kicsit a helyzetet.
- Átrendezni? Dehogyis...nem volt szándékomban most sem. De ha mégis lenne majd szólok. Bejelentkezek előre egy átrendezésre.
Fura egy humor, hogy mondhat valaki fapofával, vagy csak a mosoly halvány jelével humorosnak szánt dolgokat? Hát így, ahogy látod. De ahogy elképzelem Friminkát, amint beül egy óvodás csoport apró székeire, és leeszi magát, már nem tudom megállni, hogy kicsit szélesebb vigyor ne mutatkozzok ábrázatomon. Na tessék, azért csak kibújt belólem az a férfi, aki nevetni is tud, ha nagyon rövid ideig is tartott ez az állapot. Hisz már ismét csak a morcos arcomat látja, amint saját gyerekkorom emlékei futnak a fejembe, ami indulásra késztet.
- Talán mennem kellene....nem akarok visszaélni a vendégszeretetével. Ráadásul ilyen kellemetlenségeket okozva.
Nézem a felsőjét törölgető nőt,s közben felállok, indulásra készen, kalapomat, melyet a pamlagra tettem fejerbe teszem. Közel lépek hozzá, egészen közel. Karján végigsimítva lecsúsztatom kezemet az ővéért, felemelem kecses kacsóját, és ismételten kezet csókolok neki.
- Igazán örülök, hogy megismertelek.
Suttogom halkan a fülébe, egy apró puszit adva a arcára. Orromba szívva hajának kellemes illatát. Majd ellépek, apró fejbiccentés felé indítok, azzal a modoroskodó stílussal, melyet kívülállók láthatnak.
- Szaván fogom hölgyem....remélem hamarosan találkozunk ismét. További szép napot önnek.
Elindulok kifelé, a lépcsőről még visszanézek rá, intve felé egyet, majd elindulok az erdő felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kali Friminka
Tanár
avatar

Female Ikrek Jelige : Cigánylány
Hozzászólások : 546
Tantárgy(ak) : Táncmágia, Rúnamágia tanár
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Szer. Szept. 30 2009, 19:21

*Ért is ő a borokhoz. Lehet, hogy rosszul emlékszik a helyre, ahol ajándékba kapta, vagy épen átverték. Mindenesetre az a lényeg, hogy ő meg van róla győződve, hogy ez a bor tokaji, még ha arra a térségre ez nem is jellemző. Majd ha egyszer borszakértő lesz, akkor elgondolkozik ezeken a dolgokon, bár erre igen kicsi az esély.*
- Rendben, addig nem mozdítok el semmit. *Mosolyog a férfire, miközben a felsőjén lévő foltot itatja fel a konyharuhával. De most már lassan jó lesz, aztán majd kiszedi a foltot, jó háziasszony módjára.
És láss csodát, Tayler elmosolyodik, most már végre úgy, hogy Friminka is lássa. Még ha csak pár pillanatig is tart, de akkor is megjegyzi ezt. Majd legközelebb leadja a rendelést egy ilyen gesztusra, ami egyébként nem áll rosszul a férfinak, nem is nagyon érti, hogy miért nem gyakorolja gyakrabban a vidám arckifejezést. Viszont eztán bejelenti, hogy távozik, aminek a nő cseppet sem örül.*
- Jaj, dehogy élsz vissza. *Válaszol kedvesen, de látszik rajta, hogy nagyon sajnálja, hogy a másiknak mennie kell, de nem fogja erőnek erejével visszafogni a távozástól, hisz a megegyezésük értelmében azért remélhetőleg gyakran fognak találkozni. Kicsit meglepi, hogy Tayler odalép hozzá, úgy vélte, hogy egy egyszerű viszláttal le is rendezi a férfi, kimérten. Ezzel ellentétben odalép hozzá és egy elég közvetlen búcsút mond. Friminka csak felnéz rá, rezzenéstelenül tűri, hogy végigsimítson a karján, majd egy kézcsókkal búcsúzzon el. Viszont arcán egy ragyogó mosoly jelzi, hogy értékeli eme köszönési formát.
Amint a férfi ellép tőle és újra felveszi a makulátlan gavallér stílusát, megejt egy pukedlizést, ahogy ezt a középkori cselédlányok tették, amikor valami felsőbb rangú személy érkezett és távozott. természetesen csak szórakozik, széles mosolyából kikövetkeztethető.*
- Szervusz. *Mondja végül, amikor a férfi kilép, majd egy pár pillanatig még ott áll, ahol van, majd visszaáll az élet rendje és nekiáll elvégezni a napi teendőit és persze rendet is rak.*

_____________
"Én? A tanárod? Na, ne nevettess! Maradjunk annyiban, hogy a jó fej nővéred."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Szer. Okt. 07 2009, 18:32
*Ráérős léptekkel baktat, nem is baktat, egyszerűen csak megy, rendszertelen lépésekkel, kezeit ide-oda lóbálva. Most rendkívül fáradt lehet, ki-ki leng séta közben. Ásítását sem folytja el, senki nincs a környéken, akinek eljátszhatná a legyőzhetetlen arisztokratát…
Nem megy egészen sokáig, mikor furcsa dolgot pillant meg itt a parkban. Á, biztos már alszik, s álmodja, ilyen nincs. Mit keresne itt egy hintó? Miért ilyen cifra? Akkor ez most nem a Hamupipőke? Hát ezt fel kell fedezni! Be kell szökni! Vagy legalább belesni! Mit tárolhatnak itt? Próbababákat? De minek? Szabók lakják? Vagy lovak? A kettőnek igen sok köze van egymáshoz, de most képtelen normálisan gondolkodni. Ideális hely egy kis alvásra. Mire felébred, úgyis eltűnik. Biztos, hogy ez csak álom…
Leheveredik a hintó elé, feje nagyot koppan az egyik lépcsőfokon, noha ezt ő már nem érzi. Épphogy csak le tudott feküdni, mikor utolérte az álomkór. Nyugodtan fekszik a hintó előtt, közvetlen a bejárat alatt. Féloldalt, arcán békés kifejezéssel, egyenletesen szuszogva. Most nem vág hideg, elutasító, mogorva, gőgös vagy valami hasonló arcot, most látszik rajta mennyire kisgyerek még a marha sok 15 évél és gveyűlölt finom vonásaival. Egy kölyköcske, aki bóbiskol az ajtó előtt. Biztos a gólya hozta a tanárnőnek…bár babának azért már nagy. Tornis diáknak fiatal csak. Mély, álmoktól fergeteges álmában kijön az ajtón egy nagyra nőtt kertitörpe és közli vele, hogy Big Bennek hívják és meg fogja buktatni lócsutakolástanból, amiért a küszöbén alszik. Különös egy álom, mindig különös álmai vannak, ha nappal alszik el. Éjjel még elviselhetőek, nap közben fárasztóan idióták. A törpének persze szakálla is van, s Ed meg akarja húzni. Még sosem húzott meg ekkora szakállat, felemeli kezét, hogy megfogja, nyúl érte, nem éri el, a törpe felágaskodik. Olyan magas…még egy kicsit ki kell nyújtania a kezét.*Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kali Friminka
Tanár
avatar

Female Ikrek Jelige : Cigánylány
Hozzászólások : 546
Tantárgy(ak) : Táncmágia, Rúnamágia tanár
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Csüt. Okt. 08 2009, 18:41

*Ismételten nem a szekerében tartózkodik, bár valamilyen szinten ez azért érthető, hiszen az elég kicsi és Friminka nem éppen egy olyan hölgyemény, akit csak úgy be lehet zárni kis helyekre. Nem véletlenül jelentette ki múltkor is, hogy az ő lakhelye az egész környék. A szekér csak amolyan állandó hely, ahol állandóan lehet keresni, és soha meg nem találni. Viszont sokkal nagyobb esély van rá, hogy máshol fusson vele össze az ember.
Jelen esetben az erdőt járja és éppen tűzifát szed. Bizony egy ilyen férfias munkára adta a fejét, bár ezt konkrét céllal teszi, aminek egyelőre nyoma sincs. Már az első alkalommal amikor visszatér a fával észreveszi a fiúcskát, aki a lépcsője előtt alszik. Meg is lepődik rendesen. Lerakja gyorsan a fát egy kupacba és nesztelenül odasétál a fiúhoz, kicsit fölé hajol, de az szemmel láthatólag az igazak álmát alussza. Hát most miért ő lenne, aki ezt elrontja? Csak szélesen elmosolyodik, majd megy vissza még fát gyűjteni.
Egyébként most halvány piros blúzt visel, amin lila rózsák ékeskednek és hozzá egy szintén lila szoknyát, no meg most a lila fejkendő is ott van a fején. Annak ellenére, hogy szemmel láthatólag valamin dolgozik, egyelőre a fahordáson, még néhány ékszer is van rajta, de a szemfüles szemlélő gyorsan megállapíthatja, hogy a nagy részük csak bizsu. Természetesen minimális smink most is van rajta, de igazából nem lenne túl sok szüksége rá, mert kifejezetten attraktív teremtés úgy egészében véve.
Úgy nagyjából negyed órát áldoz arra, hogy fát hurcoljon a szekértől nem messze lévő kupacra, majd immár eljön az ideje, hogy be kellene mennie. De igen könnyen megoldja, hiszen egy kecses szökkenéssel, már is a következő lépcsőfokon van és be is lép a szekérbe. Abból együttes erővel jön ki a kilenc macska, akik Friminka vendégszeretetét élvezik, bár tény hogy a saját macskáinak vallja őket, még ha csak úgy befogadta azokat. A négylábúak legalább olyan macskaügyességgel kerülik meg a fiút, mint gazdájuk, így még mindig háborítatlan az alvó fiú álma. Mintha a nő nem is szeretné őt felébreszteni, bár ez a feltételezés perceken belül megdőlni látszik, amikor is egy pohár vízzel jelenik meg a legfelső lépcsőfokon, azt a fiú fölé tartja és kedves mosollyal önti szép lassan a pohár tartalmát Ed fejére, jelezvén, hogy ideje ébredni.*
- Ébresztő, hétalvó! Most én jövök. Én alszom a te küszöbödön. *Kifejezetten vidám ahhoz képest, hogy milyen brutális megoldást is választ szegény alvó ember felébresztésére. Viszont hangja csilingel, arcán mosoly. A víz nélkül kifejezetten humánus, sőt élvezhető megoldás lenne.*

_____________
"Én? A tanárod? Na, ne nevettess! Maradjunk annyiban, hogy a jó fej nővéred."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Csüt. Okt. 08 2009, 22:11

*Halovány lila sejtelme sincs arról mi történik körülötte az igazak álmát alussza, magához képest meglehetősen édesdeden 1. számú premissza: (Edward csak akkor édes, ha alszik) ebből következik a második 2. számú premissza, mely a filozófiában használatos kifejezés: (akkor tulajdonképpen elviselhető) Mrs Kali pedig nyilván nem tudhatja ezt, hiszen igencsak kedves módon fordul a felkelni cseppet sem vágyódó kamaszhoz. Ő még mindig az órás kertitörpénél jár…éppen keringőzik vele. S bár ezen a ponton az álom kezd meglehetősen irritálóvá válni, hiszen miért keringőzne a normális, épelméjű ember fia egy óriásira nőtt kertitörpével…*
-ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! *S ezt nem a törpe váltja ki belőle…Hanem egyszeriben felpattannak szemei, közben persze ólajtó méretűvé nyílik szája, s bár éppen kiszáradt a sok alvástól nem kért vízmennyiség csordogál le torkán. Ez még a kisebbik baj, de a haja, az arca, a pólója, sőt talán még a nadrágja is vizes lesz. Azon nyomban felül, különben is kénytelen, ha nem akar megfulladni és látványos, néhány percig eltartó köhögő rohamba kezd. Csak akkor pillant fel a jelenségre, miután sikerült nagy nehezen, iszonyú erőfeszítések árán nem megfulladnia. Döbbenettől elkerekedett, a köhögéstől bekönnyezett szemeit Frimika tanárnőre szegezi, noha fogalma sincs róla, hogy az illető hippi teremtmény tanárnő…Néhány utóköhögés, kifejezetten piros arccal, s még akkor is nehezen tudja rávenni magát, hogy ezek után egyáltalán megszólaljon. Nem, azt tudja, hogy ébren van…de már azt is, hogy a szürreális, táncolok az óriási kertitörpével álom semmi ehhez képest…S ez a rengeteg macska…Az egyiket gyorsan elhessenti, nehogy hozzáérjen és még a frász is kitörje. Sajnos…kutyapárti, viszont jelen helyzetben jól jön, hogy a cirmosok itt vannak körülötte, sokkal gyorsabban pattan fel ugyanis, mint normális esetben felkelés után.*
-Öhm…maga…. *Pislog párat, de Frimika, mintha nem tűnne el…Ú, de gáz, majdnem megkérdezte „maga valóság?”*
-Leöntött…*Helyesbít gyorsan.*
-Nem örülök neki…*Nézzük el neki, reggel van számára még. Össze is borzad, mikor rájön, hogy a víz bizony nem volt meleg.*
-Jó, de akkor én is leöntöm. Szereti a narancslevet? *Kedveskedik…Ahogy ébred úgy lesz egyre kedvesebb…*
-Különben október van…és így estefelé nincs meleg…*Jegyzi meg könnyedén. Mert most így hirtelen, talán a víztől, ami feltételezhetően hideg volt, fázni kezd.*Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kali Friminka
Tanár
avatar

Female Ikrek Jelige : Cigánylány
Hozzászólások : 546
Tantárgy(ak) : Táncmágia, Rúnamágia tanár
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Szomb. Okt. 10 2009, 00:12

*Az ordibálás hallatán kissé felhúzza szép ívű szemöldökeit. Nem tudja mit kell így kibukni egy kis víz miatt. Bár a köhögésből véli, hogy egy kicsit túl jól célzott és sikerült majdnem a fulladásba kergetnie a fiút. De végül is kutya baja. Nehogy már ilyen "nebántsvirág" legyen valaki, főleg egy fiú. Ezt minden bizonnyal nem fogja meggyónni és még csak álmatlan éjszakái sem lesznek miatta. Egyébként sem az a fajta, akit különösebben mardosna a bűntudat, ha esetleg valami olyat tesz.
Joviális mosollyal az arcán figyeli a megrettent srácot. Bár sikerként könyveli el, hogy ilyen gyorsan sikerült felpattanásra késztetnie, bár átfut a gondolatai között az is, hogy esetleg finomítania kellene az ébresztési módszerein, de ezt természetesen gyorsan el is veti. A fiú szavaira csak kiszélesedik a mosolya.*
- Lehet, hogy nem örülsz, de legalább felébredtél. Különben sem vagy cukorból. *Jegyzi meg kellemes hangon, dallamos hanglejtéssel, szemmel láthatóan ő jót játszik. Természetesen képes normális ember módjára fel is pofozni az alvót, hogy ébredjen már fel, de a víz most jó heccnek tűnt. A következő kijelentésre, miszerint a fiú is leönti őt, halkan el is neveti magát, de nem kineveti a fiú ötletét, inkább csak szórakoztatónak találja a felvetést. természetesen kész válasza van erre is, mint általában mindenre.*
- Az a rész akkor jön, amikor majd én fekszem a te küszöbödön. *Jelenti ki, úgy mintha kész forgatókönyve lenne azokra az esetekre, amikor egy diák alszik a lépcsője aljában és egymás leöntését fejtegetik, ő meg jó forgatókönyvíróhoz méltón magyarázza a tudatlan színésznek, hogy pontosan mit és hogyan kell tennie. És nagyon jól is játssza ezt a szerepet, persze a mosolyból érezhető, hogy közel sem mondja komolyan, de szeret mókázni és színészkedni. A hidegre tett megjegyzés nem hatja meg különösebben, bár annál nem csoda, aki november közepén, még vígan úszkál a tavakban és különböző vizekben, hiszen úgy véli, hogy emiatt beteg csak nagyon ritkán. Meg aztán sokat javít az az ember közérzetén.*
- Még egy okkal több, hogy maradj, ugyanis épp főzni készültem és a tűznél majd megszáradsz. Ha jó leszel még esetleg meg is kínállak, abból amit főzők. *A főzés említésére, fejével kissé az összehordott tűzifára bök, jelezvén, hogy bizony ő bográcsozni szándékozik, hiszen annál nincs is jobb. Minek főzőcskézzen odabent azon a szűk helyen, amikor lehet kint is? Egyébként ha a fiú marad, akkor szándékában áll enni is adni neki, ha már sikerült így meglepni. Viszont most, hogy ezt jól kibeszélték, kecsesen fordul egyet és egész egyszerűen bemegy a kis hintójába, de az ajtót nyitva hagyja, úgy szól ki Ednek.*
- Amúgy miért pont odakint dőltél le? Idebent ágy is van. *Érdekes egy gondolkozásmód, de tény hogy a lakhelyén a legminimálisabb biztonsági ellátások sincsenek, tehát nem hogy védő-bűbáj, de még zár sincs. Lehet, hogy azon se akadt volna ki, ha éppen az ágyában heverészett volna valaki. Egyébként, amíg ő beszél bentről, addig matatás hallatszik, majd egy kis csörömpölés és a következő pillanatban megjelenik egy bogrács állvánnyal és egy bográccsal a kezében a tanárnő. Bizony fel van szerelkezve.*

_____________
"Én? A tanárod? Na, ne nevettess! Maradjunk annyiban, hogy a jó fej nővéred."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Szomb. Okt. 10 2009, 20:02*Egy lépés hátra, kutyamód megrázza üstökét, s megpermetezi a környéket. Őszinte örömére jut belőle néhány macskának is. Miután megdörzsöli szemeit pedig még egyszer a hippi jelenségre pillant. Nem olyan kis nebántsvirág ő, csak jól titkolja. Na meg, ha álmából zavarják fel ilyen módon, kissé zaklatottabb tud lenni a szokásosnál.*
-Kár. Tök jó lenne, ha mindenki ételből volna, biztosan kannibál lennék. *Jegyezi meg könnyeden, s próbál visszatérni szokásos arckifejezéséhez, bevált viselkedési módjaihoz, megnyilvánulásához, vagyis kihúzza magát, megigazítja összevizezett pulóverét, miközben nem hangosan reszket. A tanárnővel ellentétben ő kifejezetten fázós fajta, az arca is olyan sápadt derengésben játszik mindig, mint aki fagyasztóból mászott éppen elő, ahol egy hete nem kapott enni, s álmos is, merthisz alvásra sem volt lehetősége. Mindezek ellenére viszont teljesen biztos benne, hogy Nagy Sándor leszármazottja, ő találta fel a tüzet és olyan méltósággal jár-kel, mint egy ünnepelt kviddics sztár. Ezzel szemben viszont, sajnos anti kviddicsesnek mondható, sőt nem is játszhatna, hiszen bármikor elaludhatna a seprűnyélen. Most már nem csinál titkot a dologból, lassan úgyis mindenki észreveszi rajta, akivel kontaktusba kerül, mint például ez a nő, akinek elaludt a küszöbén.*
- Végül is, örülök neki, hogy felébresztett. Azért itt dőltem le, mert egyáltalán nem tudom szabályozni a dolgot, narkolepsziás vagyok. *Kissé vállat von.* - Egy pehhes narkolesziás, ha van ágya is. *Nem, ebből a nőből nem nézte ki, a hippik a fűben aludnak, de eszerint tévedett.*
- Hát nekem nincs ilyen hintóm, az biztos és sajnos sokat kell gyalogolni a hálókörletig, viszont sosem lehet tudni *Erősen kéli, hogy Frimika valaha is ma Pugnax küszöbe előtt fog kora reggel horkolni, habár…minden elképzelhető, ahogy az is, hogy létezik olyan hatalmas, szakállas kertitörpe, mint akit álmában látott. Elhangzik valami, amire rögvest felkapja fejét, sőt olyan hatással lesz rá, hogy megfogad olyat, amit egyébként sosem. Mert, ahol főzés, ott étel is van…s ő rettenetesen, szörnyen éhes, gyomra helyén végtelenséget érez csupán. Hiszen neki óránként ennie kell, legalább, csak ha rájön roham, kihagy többet is. S bár minden evés nélküli perc elvesztegetett idő, a srác mégis olyan kis vékony, mintha Afrikában nőtt volna fel. Persze attól jobb helyzetben van, hiszen a narkolepszia mellé nem társult malária.*
- Jó leszek, én mintadiák vagyok, tényleg! *Aha…most nagyot mondott, viszont olyan éhes, hogy erre szükség is volt. Sőt egészen lelkesnek tűnik, pedig sosem mutatja ki. De erre csak öt perccel lelkesedése után jön rá, amikoris lenyugszik, s megint felveszi kissé zord ábrázatát. Nem skizo egyébként, csak néha megfeledkezik magáról, s elfelejt játszani. Követi is persze, hiszen már vérszemet kapott, hogy enni fog anélkül, hogy megterhelő lépcsőzésnek vesse alá magát, s szinte mozdulnia sem kell. Megfogja a kilincset, fölhúzza magát a lépcsőkre, s belép Frimika után. Hát nem szívbajos a néni, viszont azt Ed nem tudja megállapítani, hogy semmi bűbáj sincs a kis hintóban, ezérthát nem is teszi szóvá. Viszont alkalma nyílik körülnézni, s ezt nem is szalassza el. Sok olyan tárgy is van, amit legszívesebben megfogna, de kockáztatni, hogy kidobják, s lemaradjon olyanról, hogy evéééés, soha! Sőt, még olyat is kérdez, igazán hihetetlen módon ( de már nagyon-nagyon éhes, s Frimika sem szeles nőnek tűnik, hogy elsiesse a kajakészítést) miszerint:*
- Segíthetek valamit Mrs…ki is tetszik lenni? *Most döbben rá, hogy a hippinéni kilétét egyáltalán nem tudja. Nem is csoda, egyszerűen nem van képben a tanári kart illetően.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kali Friminka
Tanár
avatar

Female Ikrek Jelige : Cigánylány
Hozzászólások : 546
Tantárgy(ak) : Táncmágia, Rúnamágia tanár
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Kedd Okt. 13 2009, 18:53

*Figyeli a srácot, azon gondolkozik, hogy vajon látta-e már, de meg kell állapítania, hogy eddig még nem volt szerencséje hozzá. De aztán ki tudja, lehet hogy mindezek után visszatérő vendég lesz itt a lépcsője aljában a fiú. Mondjuk ez őt a legkevésbé sem zavarná, sőt az méginkább nem, ha minden nap más gyereket találna itt. Mindig lenne társasága.*
- Nem gondolod, hogy a mindenkibe te is beletartoznál? Az ételek meg különben sem hiszem, hogy gyakran éhesek. *Elmosolyodik ezen a gondolatmeneten. Igen, hajlandó belemenni az ilyesfajta eszmefuttatásokba is, végül is érdekes a felvetés, még ha teljesen elméleti síkon is mozog. Azt az elméletet meg, ami szerint ő hippi lenne, meg még szerencse, hogy a srác nem mondta ki, mert akkor most magyarázna a nő egy, s mást a népviseletekről. Viszont az, hogy a fiú narkolepsziás, kifejezetten meglepi, főként azért mert fogalma sincs, hogy ez pontosan mit is takar. Az orvostudományokhoz egyáltalán nem konyít, a népi gyógymódokhoz annál inkább. Azért azt már sejti, hogy ez az alvással kapcsolatos kór lehet.*
- Ez azt jelenti, hogy sokat alszol más küszöbén? *Puhatolózik, kissé vicceskedve, hátha kap valami értelmes választ, amiből ki tud indulni a narkolepszia kapcsán. Ahhoz, hogy a háló messze van, nem nagyon tud mit hozzáfűzni, csak szimplán elmosolyodik, majd ugyebár odabent kezdi el előszedni a szükséges darabokat.
Az egyáltalán nem zavarja, hogy Ed bemegy utána, vagy hogy nézelődik. Nagyjából azt láthatja, hogy a tanárnő majdnem belebújik egy magasabban lévő szekrénybe és végül előkotorja a bográcsot és az állványt. Még jó, hogy a szekrények tértágító bűbájjal vannak kezelve. Széles mosollyal néz most a srácra az ígérgetés hallatán, Most már biztos, hogy lesz egy vendége. Így már rögtön lelkesebb, ha főzésről van szó.*
- Azt majd meglátjuk, hogy jó leszel-e. Segíteni? Persze...légyszíves csiholj a kinti fákból egy kis tüzet és ezt állítsd be. Ugye bográcsoztál már? Egyébként Friminka vagyok, az új táncmágia tanár. *Át is adja a fiúnak az állványt, hogy dolgozgasson vele kicsit. Még szerencse, hogy jómaga már előkészítette a hozzávalókat, így azon már csak az utolsó simítások vannak, de egyébként a nő által kijelölt tűzrakó hely tökéletesen hallótávolságon belül van a szekérrel, így akár onnan is kommunikálhatnak.*
- Paprikás krumpli a menü. Remélem megfelel. *Szól ki a fiúnak, ha ő remélhetőleg elkezdett dolgozgatni a fával meg az állvánnyal. Azért sokkal jobb úgy főzni, hogy nem csak magára kell, hanem van más is, akivel megoszthatja. Elég laza tanárnő, az biztos.*

_____________
"Én? A tanárod? Na, ne nevettess! Maradjunk annyiban, hogy a jó fej nővéred."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Kedd Okt. 13 2009, 21:08


-Én szeretném, ha megennének *Von kissé vállat, miközben kifelé hátrál a lakó hintóból, továbbra is meggyőződve Frimika hippi létéről, ezért rá sem kérdez. Neki aztán magyarázhatná, hogy népviselet…amíg nem köt a hajába szalagot és húz magára ötven rakott szoknyát…*
-Pont azért szeretném, így folyton éhes vagyok. Ha megennének, le van a gond. *Magyarázza, teljesen komoly ábrázattal. Még csak el sem mosolyodik, szája széle sem rándul. Ugyan olyan határozottan, sápadtan áll a tanár nő hintójának küszöbén, mint bárki küszöbén, ha állna. Egészen addig, amíg csoda nem történik. Felnevet. Kissé ugyan abszurd a gondolat, hogy tud nevetni, mégis képes rá, noha a dolog nem nyerne hahota szépségversenyt…egyszerű kis nevetés- szerű valami.*
-Nem egészen függ össze a küszöbbel. Csak, hogy elalszok, amikor a szervezetem úgy gondolja. Nem tudom irányítani, bármikor megtörténhet, anélkül, hogy abba akaratom beleavatkozna. Néha fura tud lenni…egyszer például elaludtam a zuhany alatt. Vannak helyzetek, amikor nem olyan praktikus. *Magyarázza, ezt már megint teljesen komoly képpel. Úgy látszik pillanatra válogatja mikor mosolyog, mikor nem. Pedig jól áll neki a mosoly, egészen megváltozik tőle. Olyan lesz, mintha élne és nem próbálná meg elhitetni a nagyérdeművel milyen mesterien kifaragott szoborcsoda ő. Mindenesetre biccent arra, hogy tüzet csináljon, persze pálcával, mert nélküle nem tudna, gyufa nélkül legalábbis.*
-A mibe állítsam bele? *Kérdezi meglehetősen értetlen ábrázattal, miközben talán kezébe nyomnak valamit, ami talán állvány.*
-Sajnos nem bográcsoztam még…az micsoda? Állványon kell csinálni? Mert ezek gondolom nem gólyalábak….*Azért kicaplat a vasakkal, biztos jók lesznek valamire, s noha miután pálcájával és a megfelelő varázsigével meggyújtotta a tüzet csak nézeget bután, mire való az a pár rúd. Hamarább hiszi, erre fogják nyársalni a húst…amit majd kihoz a tanárnő…Kivélve, ha paprikás krumplit csinálnak…Tudja az hogy néz ki, lében tocsog nem burgonya darabok vannak rudakra felszurkálva megpaprikázott állapotban. Az egyik rudat elmélyülten tanulmányozza éppen, végighúzva rajta tenyerét egy párszor, miközben beszól a hintóba a tanárnőnek.*
-Érdekes neve van, honnan jött? *Bizonyára Ipricsomból, de azért nem akar túl szemtelen lenni…hiszen meghívják rudas krumplira…*
-A paprikás krumpli jó lesz *Kiált még be. Bár neki minden jó lenne, amit meg lehet enni, de várjunk csak….táncmágia? Olyan is van…Te jó ég!*
-Tánc…mágia? Ha valaki nem tud, nem akar és nem szeret táncolni, megbukik? *Érdeklődik ártatlan képpel, bár ezt a tanár nő talán nem látja, hiszen Ed kint van, s akkor csak a közeli fű tanúja ennek. Igazán „serényen” dolgozik közben, egymásra állítgatja a rudakat, nem kis csörömpöléssel.*
-Na és a férje? Nem féltékeny, hogy fiatal gyerekekkel táncol? *Kérdezi hirtelen, miután az egyik vas rázuhan a másikra, s ő elegánsan feladja a dolgot. Ennek örömére kérdezett akkora baromságot, bár nála általános jelenség a váratlan megnyilvánulás.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kali Friminka
Tanár
avatar

Female Ikrek Jelige : Cigánylány
Hozzászólások : 546
Tantárgy(ak) : Táncmágia, Rúnamágia tanár
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Csüt. Okt. 15 2009, 18:48

- Arra még nem gondoltál, hogy az evés is megoldás lehet? Rád is férne, mert olyan kis sovány vagy. Meg sápadt is. Eszel te eleget? *Néz a fiúra kissé összevonva szép ívű szemöldökeit, szinte már velőig hatoló tekintettel, mintha ránézésre szeretné megállapítani, hogy a fiú mennyit eszik. Hát igen, ő olyan körben nőtt fel, ahol a fiúk igazán markos legények voltak, viszont ezek a mai fiatalok itt csenevészek és nem egy közülük elég nyápic is. Nem érti, hogy mi romolhatott el erre nyugaton a nevelés terén, de nem feladata ezen változtatni.
A betegség ecsetelgetése alatt sürög-forog, de persze nő lévén figyelmét egyszerre több dologra is tudja összpontosítani, így nem jelent problémát számára a hozzávalók előkaparása és a fiúra való figyelem.*
- Elég kellemetlen lehet, főleg ha az ember fia éppen randin van. *Mosolyog vissza a fiúra, igyekszik kissé humort csalni ebbe az igen szomorú témába, hiszen a betegség soha sem túl pozitív, de ha megtehetik, hogy kissé humorosabban fogják fel, akkor miért ne tennék? Jobb nevetni a megváltoztathatatlanon, mint siránkozni rajta.
Amint átadja az állványt, újra belekezd a miniatűr konyhácskában való forgolódásba, néha belenéz egy-egy szekrénybe és olyasmiket motyog közben, hogy "Hol lehet?" meg "Hova a francba pakolhattam?". Kicsit el is kalandozik a nagy keresgélésben, így a fiú kérdésére kissé értetlenül néz vissza rá.*
- Nem gólyaláb. Állvány. Menni fog, ügyes fiú vagy. *Zavarja le gyorsan ezt a problémát. Egyébként sem baj a mai fiatalokat egy kis türelemjátékkal szórakoztatni. Persze fogalma sincs, hogy Ed mennyire ügyes, de ez már teljesen mellékes. Végül megtalálja azt a fűszert is, amit keres és végre tud arra koncentrálni, hogy mit csörömpöl a fiú odakint.*
- Mármint nekem? Romániából amúgy. Neked van neved? *Kérdez végül vissza, miközben ő maga is serényen dolgozik, most éppen a krumplik előszedegetését végzi, azon agyal, hogy vajon mennyire is lesz szükségük. Végül már minden megvan, így az egészet egy kosárba szórja, lábassal együtt és kiviszi a tűztől nem messze. Jól láthatóan még a krumpli, hagyma hámozásra vár és a többi hozzávaló sincs még tökéletesen előkészítve, de ha Edward belenéz a kosárba, akkor megláthatja, hogy van ott két kés is. Bizony az ételért meg kell dolgozni, úgy fest Ed is be lesz fogva.*
- Az egyszerűen nem jár az órámra. Ha még is érdekli, akkor is van elméleti része. Olyan ember meg egyébként sincs, aki nem tud táncolni. Mindenki tud, csak egyesek nem fejlesztik. Az állványt meg mindjárt felállítom. *És már megint perdül egyet kecsesen, pár pillanaton belül újra a kacsiban matat, hogy perceken belül két sámlival térjen vissza és magával a bográccsal. Viszont a kérdésre egész egyszerűen elkacagja magát. Miközben lerakja a két sámlit és gyakorlott mozdulatokkal felállítja a bográcsot, persze választ is ad, még mindig szélesen mosolyogva.*
- Ha olyan férjem lenne, aki féltékenykedik, akkor azonnal elválnék. Sőt, szóba se jöhetne, mint pár. Egyébként nincs férjem és nem is hiányzik. Bár tizennégy évesen volt egy jegyesem, de őtet édesapám találta nekem. El is jöttem marha gyorsan. *Kacag fel ismét visszaemlékezve a régi szép időkre. Még jó, hogy nem házasodott meg olyan fiatalon, annál ő sokkal nyugatibb gondolkozású volt mindig.*
- No, kellesz még krumplit és hagymát hámozni. Kezdjük a hagymával. *És se szó, se beszéd átad két hagymát meg egy kést a fiúnak, maguk közé tesz egy lábast, amibe majd lehet tenni a kis kockákra vágott zöldséget tenni. Ő maga is elkezdi csinálni, de persze a fiú felé fordul, és úgy igyekszik csinálni, hogy ő is lássa.*

_____________
"Én? A tanárod? Na, ne nevettess! Maradjunk annyiban, hogy a jó fej nővéred."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Csüt. Okt. 15 2009, 23:58

-Tényleg?
*Ő, aki másra sem gondol a nap 24 órájában? Nem tömi magát, csak öt percenként? Sajnos a nem tudok hízni típusok példája, ehet ő annyit, amennyit, marad afrikai éhező, ilyen kissrácos fejjel. Legalább nem ő Mr tökéletes…*
-Nem, nagyon keveset. Tudja nagyooon szegények vagyunk, nem telik ételre. Itt az iskolában pedig mindig elveszik tőlem, mert én vagyok a legkisebb. Úgyhogy nyugodtan tessék jó nagy adagot szedni. *Mindezt úgy adja elő, mint Twist Olivér, kisfiús megnyeréssel, kezét lóbálva, mint az ártatlanság az erény az elhanyagoltság és a gyámoltalanság megtestesítője. Ő, aki, ha valaki megpróbálná elvenni a kajáját, akármilyen erős is az illető, de lesből ráugrana, s jól nevelt arisztokrata lévén azt is elmondhatja nevelőszülei sem járnak koldulni a sarokra…ha aranylábú kisasztalkákra jut nekik…Különben ő egyáltalán nem csinál problémát a betegségéből…néha még rá is fog dolgokat, s olyakor olyan, mintha egészen jól jönne neki. Persze, ezt Frimika nem tudhatja, szép tőle, hogy fel akarja vidítani. Milyen kár, hogy még életében nem randizott…s még nem is fog egyhamar, ha a csajokkal, akit bálba hív közli, hogy se táncolni, se csókolózni nem fog velük, de olykor csak kedves megjegyzéseket tesz…amiért sajna nem csókokat, hanem pofonokat kap cserébe…Be kell szerezie egy újságot…*
-Nekem nem kellemetlen! Ha ott a csaj, ráesem a lányra és nem fogom megütni magam.
*Itt a válasz a kérdésre, miért nincsen barátnője… S az a baj, ő tényleg ráesne a csajra, a puhábbik felére. Legalább akkor éppen szépeket álmodna. De nem ez lenne a fő cél, csakis a kényelem. Persze…*
-Frimika néni…magát sokszor hívták randira fiatalkorában?
*Nagy ártatlan kép, lám így is az ember agyára tud menni. A nők halála legtöbb esetben: a még fiatal korában kezdetű mondat és ennek szinonimái…De olyan vigyori lelkes kis képet vág, ami egyébként egyáltalán nem vall rá, de hát így is tud szívózni, s ő igazából mindig, folyton állandóan szívózik, akkor is, ha tanár az illető, akivel éppen játszogat.*
-De a néni, Frimika kisasszony, most is nagyon csinosnak tetszik lenni, úgyhogy gondolom most is sorban állnak a… *Hintóra pillant.* - Háza előtt a kérők.
*Még olyat is siketül valahogy kierőszakolnia magából, mintha elszégyellné magát, hogy ilyet mond, s az is lehet egy kicsit tényleg, nála száz százalékosan semmit nem lehet tudni. A megjegyzést, hogy ügyes lenne, inkább elereszti a füle mellett, hamarosan úgyis kiderül, hogy nem az, főleg olyan dolgokkal, mikhez erőfeszítés szükségeltetik. Őt kérem szépen nagyon elkényeztették, de meg nem tanították semmire, így varázslás nélkül úgy áll a dolgok felett, mint Kuka, ha Hófehérke megkéri a kezét…*
-Nekem nincs nevem. Tök érdekes…*Figyeli, hogy hogyan állítja fel Frimika az állványt, most őszintén rácsodálkozik, néha felkiáltva:*
-Jaaaaa…ezt úgy, ahaaa. Amúgy Eward Lyons és higgye el, hogy én nem tudok táncolni. Ha akarja kipróbálhatja! *Felpattan. Igazából sosem csinálna ilyet, de most mégis. Váratlan… Van hogy saját szabályait is felrúgja átmenetileg, noha nem direkt, egyszerűen csak meglepő dolgokra képes. Mint pl most, ahogy vigyázzállásba vágja magát, kihúzva hátát, táncpózba merevedve…Különben be lehet fogva, de amíg nincs kijelölt feladata, természetesen a kisujját sem mozgatja.*
-Igaza van, nagyon jól gondolja.*Bólogat, ha nő lenne biztos ő sem hagyná magát…De nem nő, úgyhogy csak okosan bólogat.*
-14 évesen? Én épp most múltam annyi…dehogy feleségem legyen? Hát ezerszer inkább, a halál, a lányok egyszerűen nem komplettek. *Ha nagyon belelendül, azért elejt olyan dolgokat, amiket tényleg úgy is gondol, bár most, hogy indulatosan őrültnek nevezte Frmika nemét, kissé elsápad, nehogy kis flörtje, vagy mit csinál ő most…dugába dőljön.*
-Persze én a korombeli fruskákról beszélek, az érett nők teljesen más kategória. *Azért bátor dolog, hogy ilyet megenged magának, persze mindezt „kisfiús bátortalansággal” De mikor igazán beleélné magát a helyzetbe, kezébe nyomnak egy hagymát. Tök vártalanul érinti a flörtölési fifika elemzése közben, de hát lehuppan valahová kezében a hagymával és rámered. Nagy komolyan szólal meg, csak szája sarka rándul meg egy pillantra.*
-Ha megpucolom, tetszik velem táncolni? Csak, hogy megmutassam mennyire nem tudok.
*Egyébként talán nem meglepő az az állítás, hogy nem tud hagymát pucolni, mert kb még sosem csinált ilyesmit. De persze úgy tesz, mint aki nagyon ért hozzá, milyen égő már, hogy a szülei azt sem mutatták meg neki, hogyan kell hagymát pucolni. Ígyhát, kés az egyik kezébe, hagyma a másikba, s utánozza Frimikát, miközben a hagymára mered.*
-Ez tök könnyű *Szalad ki száját hirtelen, s éppen felvigyorogna Frimikára, mikor azt veszi észre, könnyek folynak ki a szeméből, s a szó is torkára forr.*
~Mi a fene?~
*Ijedten szeméhez kap, fogalma sincs, miért kezdetten el sírni, de borzasztóan megrémül tőle, felpattan, miközben szeméhez kap, s villámgyorsan hátat fordít a nőnek. Persze, arról van szó, mint bizonyára tudja a nagyérdemű, hogy hagymát pucolt…és nagyon bámulta. Ezt talán csak ő nem tudja, vagy még nem esett le neki, mert iszonyat zavarba jön nagy hirtelenjében. A hagymát majdnem elejti, zavartan törölgeti könnyeit, miközben szeme egyre jobban csíp, hisz nem figyel arra, mennyire dörgöli bele látószervébe.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kali Friminka
Tanár
avatar

Female Ikrek Jelige : Cigánylány
Hozzászólások : 546
Tantárgy(ak) : Táncmágia, Rúnamágia tanár
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Vas. Okt. 18 2009, 11:51

*A fiú előadása abszolút célba ér a lágy szívű tanárnőnél. Nem nehéz meghatni, annak ellenére, hogy ő maga is jó színész, nagyon könnyen beugrik annak, amikor a saját módszerével élnek ellene. Tény, hogy kissé naiv, na de hogy ezt ki is használja valaki... A mosoly el is tűnik a szavak hallatán és tekintete átvált rendkívül sajnálkozóra, hiszen el is hiszi, amit Ed mond. Pillanatnyi kétség sem merül fel benne.*
- Ezt nem tudtam. Sajnálom szentem. Annyit kapsz enni, amennyi csak beléd fér, és bármikor jöhetsz, ha éhes vagy. Én sem vagyok gazdag, tudom mit érzel, de megosztom szívesen azt a keveset is, amim van. *Hangja már szinte meghatóan kedves, tényleg tisztában van vele, hogy nagyjából mit érezhet a fiú, hiszen vándorszínészként sem volt éppenséggel gazdag. Nyugtatólag a fiú vállára teszi kezét és egy bátorító mosoly után folytatja a ténykedést a kis konyhájában. Megnyugtatja a tudat, hogy jót tehet egy szegény kis sorstársával.
Az érvre, hogy miért nem zavarja a fiút a betegsége, kicsit jobb kedvre derül ismét. még el is kacagja magát, hiszen a jókedv a szegénységre is gyógyír. Végül is így kell felfogni a dolgokat, egyre szimpatikusabb neki a fiú. Viszont a kérdés finoman fogalmazva is zavarja. Mosolya ismét eltűnik és a pakolászás átvált zavart kapkodásba, más jele nincs annak, hogy zavarná a kérdés.*
- Fiatalkoromban? Még mindig fiatal vagyok. Vagy másként gondolod? Egyébként...máig sokan hívnak randira. *A kérdés már szinte sértetten hangzik, látszik, hogy ez a kérdés erősen sérti a hiúságát. Persze annál a résznél, mikor közli, hogy még fiatal és sok randija van, még ki is húzza magát és úri elégedettséggel ki is húzza magát. Mondjuk ennek az igazságtartalma mostanság igen csekély, hiszen nem ismeri különösebben a környékben élő férfiakat és ők sem őt, így mióta itt van, nem sok randevúja volt, de végül is azt mond amit akar.
A feltételezésben meg csak a halmozott magázás zavarja, bár maga a gondolat igen is nagyon kedves számára.*
- Úgy bizony. De örülnék, ha tegeznél. Nem vagyok én még olyan öreg, hogy magázni kelljen. Megkérhetlek erre? *Néz a fiúra, szinte már kérlelő tekintettel, hiszen ezzel az ő lelki békéje is végre helyre állna. Persze az meg sem fordul a fejében, hogy esetleg szándékosan provokálja őt a fiú. Egyszerűen gyermeki naivitásnak véli, hogy ilyen kijelentéseket tesz.
A névre mosolyogva bólint egyet, miközben ugyebár felállítja az állványt, majd mosolyogva konstatálja, hogy Ed mekkora lelkesedéssel vetné bele magát a tánctudásának bemutatásába. de most inkább főzni kellene.*
- Éhgyomorra nem táncolunk, de utána ígérem, hogy megmutathatod. Megtanítalak keringőzni, hiszen azt minden fiúnak illik tudnia. *Mosolyogja, miközben letelepszik az egyik kihozott sámlira és csak mosolyog azon, hogy Ed igazat ad neki és persze az ő véleményén is. Még élénken él benne, amikor ő volt ennyi idős, hogy apja mennyire kardoskodott a leendő férje mellett. De náluk ez a szokás, kár, hogy ő ennél a szokásnál sokkal nyugatibb stílusban szeretett volna élni.*
- Pontosan. Tudod a cigányságnál ez szokás. Mármint, hogy korán férjhez adják a lányukat. Már négy évesen megvolt, hogy ki lesz a férjem. *Meséli, miközben válogatja a hagymák között a szépeket, hiszen nem mindegy ám. Az fel sem tűnik neki, hogy a női nemet milyen jelzővel illette a srác, hiszen a "lány" kifejezést, már nem veszi különösebben magára. De a javításra felfigyel.*
- Az érett nőkkel neked még nem kell foglalkoznod. De igazad van...a mai világban ezek a fiatal lányok nagyon bolondok tudnak lenni. *Jegyzi meg ő is mosolyogva, belegondolva, hogy a szekeréből kilesve milyen lányokat is látott már az udvaron. Hát, volt köztük egynéhány, amelyik szabályosan taszította őt. Bízik benne, hogy ők nem ápolnak túl mély érzelmeket a táncmágiához, mert némelyiktől a hideg is kirázta.*
- Majd ha végeztünk a főzéssel. *Helyesbít kicsit a válaszban, hiszen táncra alapvetően mindig kapható, de ha most táncra perdülnek, akkor sosem lesz kész az étel. Aztán ahogy ő maga is elkezdi hámozni és aprítani a hagymát, gyakorlott háziasszonyhoz méltó mozdulatokkal, természetesen neki is megered a könnye, de őt nem éri különösebben váratlanul. Hiszen ez a természetes velejárója, megszokás kérdése. De mikor Ed döbbenetét látja és az igyekezetét, hogy elrejtse könnyeit, nem is érti, hogy mi lehet a probléma. Nem sokára leesik neki, hogy mi is lehet a gond és azon nyomban csilingelő kacagásba kezd. Közben persze az ő könnyei is folynak, de a hagymapucolás, csak könnyekkel jár és nem rossz kedvvel.*
- De dörzsöld a szemed, mert rosszabb lesz. Hagyma miatt van. Hagymás kézzel ne dörzsöld a szemed. *Még a kezét is összecsapja, olyan jól mulat szegény fiún, de persze tisztában van vele, hogy mennyire kellemetlen lehet, így kisvártatva fel is áll és a fiú vállára téve a kezét, igyekszik befelé noszogatni a szekérbe.*
- Gyere, van bent egy dézsa víz, abban megmoshatod a kezed és a szemed. *Igyekszik kedves lenni, de a mosoly még mindig ott virít az arcán. Egyébként a dézsa ott van a kis tűzhelyen, de persze nincs alá gyújtva, szóval jó hideg, minden bizonnyal jót fog tenni az égő szemeknek. Igyekszik oda is vezetni a fiút.*

_____________
"Én? A tanárod? Na, ne nevettess! Maradjunk annyiban, hogy a jó fej nővéred."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Vas. Okt. 18 2009, 15:52

*Valahogy nem karkulálta bele a tanárnő naivitását játékába, ahogy sem azt, hogy felmorajlik régen elfeledett lelkiismerete. Arcáról nem tűnik el a szegény árvák kifejezése, csak kisvártatva, hiszen felváltja a te jó ég mitől könnyezem…De ez csak később, most még próbálja önmagát csitítani és elhinni, hogy csóró…*
~Az vagyok, ha a nevelőszüleim nem originálok, elvégre az igaziak meghaltak, s ha teljesen függetlenedem, akár el is játszhatom, hogy megtagadom a pénzüket. Majd eladom a ruháim, csak egy párat hagyok meg…vagy elégetem őket.~
*Van ilyen őrült a legény, ha elhatározza, hogy tényleg megtagadja eddigi kenyéradóit, csóróbb lesz a koldusoknál, s jelenleg pont erre vágyik, hiszen a legnagyobb pompából szalajszották, amit egy idő után megun az ember, hát még ha megtudja, hogy nem is jogosult rá. Már nyitja is száját, hogy bevallja Frimikának az igazat, megvallja, hogy csak csórónak készül, meg eladták meg minden, mikor észbekap, leáll egy pillanatra, hiszen a jégpáncélja nem olyan könnyen olvad ám, a lelkiismeret roham úgylátszik nem elég hozzá.*
-Kapunk mi az iskolában, tessék csak meghagyni magának, ha olyan kevés van.
*Nem egy szenttel állunk szemben, de annyira nem szemét, hogy kiegye tanárnőjét vagyonából, mondjuk minden nap a nyakára járjon, hogy “na, mikor lesz kaja, asszony”*
-Nem kell olyan nagyon sajnálni, itt minden ingyen van. *Húzza száját kínos félmosolyra, miközben hátrébb lép, noha hagyja magát megsimogatni, eddig úgysem volt része eme megtiszteltetésben, s ha Tayler nincs, most akadna ki, hogy létezik gyengédség.*
-De, most is fiatal. *Vágja ré késlekedés nélkül, a kedves nénikkel egyszerűen nem tud olyan undok lenni, vagy csak a kedves, naiv nők hatják meg, de úgy látszik nagyon, hiszen hiányzik hangjából az örökösen benne lappangó irónia.*
-Nagyon is fital, a túlfestett sulis macáktól sokkal jobban néz ki, nem is igazán hordoz transzfesztita elemeket. *Jelenti ki teljesen komolyan, bár még őszinteségében sem tudja teljesen elkerülni, hogy ne mondjon valami kiakasztót, mint például a nem is igazán...hordoz. Észre nem veszi, ő most kedves akar lenni, s azt hiszi hízelgőt mondott, hogy a tanárnő legalább nőnek néz ki, ki is húzza magát, biztatóan mosolyog, majd akad neki hódoló, hisz sok a férfi tanár, majd ő összehozza pl Owain professzorral, s boldog kis család lesznek XD. El sem jut neki, hogy sokkal több ideig mosolyog megszokottnál, még azt is kedves vigyorral jelenti ki, hogy tegezni fogja.*
-Elhozhatom majd ebédre az egyik barátomat? *Kérdezi hirtelen, merthisz már kész fejében a terv, s nem is említi, hogy nem gyerek az illető.*
-Csak még egyszer, utána leszállok a kajájáról. *Bár fogalma sincs mire fel ez a kerítő szerep, lehet szimplán csak poénos lenne, ha ideállítana Taylerrel, arról meg fogalma sincs, hogy ők találkoztak már.*
-Keringőzni? *Lám létezik olyan szó, mely kicsit lefagyassza arcizmait, máris bánni kezdi, hogy akkora gavallér akart lenni, hangjától talán csak mozgása bénább, ezt az egyet nem tanult magánúton, táncolni, mindig látványos rohamot produkált, ha társaslkodónőket vittek neki, hogy keringőzni, tangózni, csacsázni invitálják. Pedig pofás kislányok voltak, s ha Ed nem vág olyan képet, mint aki belehény tőlük a tányérjába még barátnői is lehettek volna, de sajnos hajlandósága a kedvességre igencsak csekély, csak most kezd kicsit változni, gyenge pillanataiban.*
-Azt sem tudok...hű, négy évesen? Már akkor is tudott keringőzni? *El tudja képzelni a gyerek Frimikát, amint lekap egy kisgyereket, lelkes mosollyal pörög vele, míg a gyerek el nem ordítsa magát, s vége nem szakad a kínzásnak...Vagy lehet csak az ő fejében él kínzásként a tánc, s a cigánykisfiúk szeretik csinálni. Egyszer elmenne egy ilyen cigányközösségbe, megnézni hogyan élnek. Egyre kíváncsibb szemeket mereszt a tanárnőre, s arca sem tükröz már annyi gőgöt, ellenszenves merevséget, szemei kifejezetten érdeklődve csillognak.*
-De maguknak a vérükben van a zene, a tánc, a vándorlás...kicsit olyanok, mintha szabadak lennének...milyen jó lehet. *Tényleg, a tanárnő itt él a hintójában, a természet lágy ölén, teljesen fesztelen, s ő, akit szabály szerűen bezártak csak nézi sóvár-irigyen, hogy lehet valaki korlátlan és fesztelen, mondhatja ki mindig pontosan azt, amire gondol, még szája is tátva marad egy harminc fokos szögben ahogy belegondol, beleszédül. Ilyenkor szokta megrázni magát, Föld hívja Edwardot, ő hagymát pucol, miközben megerednek könnyei, s nem érti mire fel...Mire visszafordul Frimikához, ő már kacag, s döbbent-értetlen arca még viccesebb látványt nyújthat, még az ő könnyei is elerednek.*
-Jaaaaaaaaaa, hagymaaaaaa *Húzza el a száját, feladva a szélmalomharcot, engedi végigfolyni könnyeit, noha miközben félvakon elindul Frimika felé, kicsit bele is ütközik.*
-Legközelebb pucolhatnék inkább krumplit? Remélem attól nem indul folyásnak semmi. *Célozgat, mert hátha, tényleg hatökör ehhez...meg is tapogatja a tanárnő fejét, merre lehet.*
-Remek...remélem bekísér, mert belefejelek. *Bár így, hogy pislogja a könnyeket, jobban lát, azt is észreveszi, hogy a tanárnő fejét tapogatja, s gyorsan lekapja kezeit, nem akar olyan lenni, mint Noel, hogy fejfogdosási kényszerrel is küszködjön még a narkolepszia mellett.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kali Friminka
Tanár
avatar

Female Ikrek Jelige : Cigánylány
Hozzászólások : 546
Tantárgy(ak) : Táncmágia, Rúnamágia tanár
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Kedd Okt. 20 2009, 16:15

*Természetesen fogalma sincs, hogy milyen gondolatok futnak át a fiú fején, de biztos nagyon meglepődne. Kedves mosollyal az arcán várja a választ és Edward meg kedvesen válaszol, de azért valami csak szöget üt a tanárnő fejében. Nem ráerőszakolni akarja Edre a segítséget, de itt mégis van egy kis képzavar.*
- Nem azt mondtad, hogy mindig elveszik tőled, meg te vagy a kisebb? Nem kell ám szabadkoznod. Imádok vendégeket fogadni, szóval nem úszod meg te sem, hogy néha ellátogass hozzám. *A kezdeti gyanakvás nagyon gyorsan el is oszlik és átmegy kedves mosolyba. Látszik, hogy már most megfeledkezett az imént fejben levezetett képzavarról. Most inkább annak örül, hogy talán sikerül gyarapítani állandó vendégeinek listáját, hiszen Taylert már sikerült meggyőzni. Ed nem lehet még nála is keményebb dió. Bár azt meg kell állapítania, hogy ezek a nyugati népségek nagyon tartózkodóak és bizalmatlanok.
Ő egy olyan típusú ember, aki nagyon tudja szeretni, ha bókolnak neki, hiszen amíg a hiúságát ápolják, addig ő maga is nagyon jól elvan. El is mosolyodik a bók hallatán, miszerint ő még fiatal és nem is hasonlít a mai fiatalokhoz. Viszont a végén szereplő megállapítás hallatán az arcára fagy a mosoly, és kissé felszalad a szemöldöke. Végül, kissé zavartan, köszörüli meg a torkát és enyhe sértettséggel a hangjában szólal meg.*
- Nem igazán? *A második szót kifejezetten kihangsúlyozza, még ha igyekszik azt a hangnemet is elérni, amit kifejezetten a tárgyilagos beszélgetések alkalmával szoktak elővenni. Természetesen ez még nem azt jelenti, hogy azonnal átkerült Ed a nem kedvelt személyek listájára, csupán beletelik néhány másodpercbe, mire talál valami magyarázatot a fiú enyhe sértésére. Végül megállapodik abban, hogy Ed még gyerek, biztos fogalma sincs arról, mit jelent amit mondott.
Végül ugye csak túllendül a dolgon és immár kint is tartózkodnak. Ténykedése közben éri a vendéghozatallal kapcsolatos kérdés, ami újra halvány mosolyt csal az arcára.*
- Persze, szívesen látom bármelyik kis barátodat és akkor jöhettek, amikor csak akartok. *Ismét kedvességet sugall a hangja, de közel sem akkora elánnal, mint amikor megkísérelt Teréz anyát játszani. Igen, ez az előbbi megnevezés, valahogy csorbát ejtett a kedvesség-mérőjén.
Immár a hagymával foglalatoskodva, jön a keringőt illetően a kérdés, amire helyeslően hümment, hiszen azért ő sem immunis a hagyma általi könnyezésre, és így könnyen áthidalhatja azt, hogy válaszolni kelljen szóban. Azért azon a felvetésen, miszerint ő már négy évesen keringőzött, sikerül elkacagnia magát.*
- Dehogy is. Csak már akkor ki volt választva a leendő párom. Rendesen a táncot hat éves koromban kezdtem. *Így azért már egész más. Végül is sokat számít az a két év. Egyébként felsője ujjában gyorsan megtörli a szemét, hiszen ezek a konyhai dolgok, eléggé meg tudják ríkatni az embert, főleg ha hagymáról van szó. Ő legalább nem a kezével kezdi dörzsölgetni a szemét, ennyi gyakorlata azért van.*
- Mindenki szabad, csak egyesek nem hajlandóak észrevenni. Egyébként teljesen igazad van. És különben sem maguknak, hanem nektek. Nem szeretem, ha magáznak. *Ismétli meg mosolyogva a kérést, hiszen máris sokkal jobban érezné magát, ha nem kéne folyton úgy éreznie, mintha hivatalos státuszban beszélgetnének vele.
Aztán ugyebár felpattan, hiszen kell egy kis segítség a fiúnak. Persze széles mosolyát le sem lehet mosni az arcáról, hiszen ez az egész jelenet kifejezetten vicces, bár könnyen lehet, hogy ezt Ed nem éppen így értékeli. Gyorsan elhúzza a fejét, amikor a fiú az arca felé nyúl, nem hiányzik neki, hogy őt is összekenje a hagymás kezével. Inkább megfogja a fiú két kezét, hogy érzékelje, hogy itt van előtte, majd immár a vállára tett kezével igyekszik befelé vezetgetni a fiút.*
- Garantálom, hogy a krumplitól nem fog folyni semmid. Legalább is bízok benne... *Hogy ez utóbbi megjegyzés alatt mire gondolt az rejtély, még maga sem tudja, de jól hangzott. Hagy asszociáljon d arra, amire szeretne.
Igyekszik úgy vezetni a fiút, hogy ne menjen neki semminek és ha a fiú követi járásával a nő gyengét taszigálásait, akkor el is érhetnek a dézsához.*

_____________
"Én? A tanárod? Na, ne nevettess! Maradjunk annyiban, hogy a jó fej nővéred."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Szomb. Okt. 24 2009, 13:11

*Gyorsan felkapja fejét, s bevág egy olyan ártatlan arcot, amit még Gábriel arkangyal is megirigyelhetne. Jól jön, hogy ha levesszük arcáról a csúnyán nézést, akkor egy tündéri kisfiús formát kapunk, főleg azzal a szomorú mélyzöld tekintettel, lebiggyesztett ajkakkal egybekötve. Simán el lehet hinni neki, hogy kicsi, bántják a többiek, hogy Twist Oliwerként született újjá, hogy nem ő köt bele a nagyobbakba…á nem…nem ő csórja el az el nem csórandó tárgyakat, ő egy kisangyal, csak rá kell nézni. Ráadásul szeretni sem nehéz, vajon akkor miért utálja először majdnem mindenki?*
-De…dehogynem. Sajnos elveszik. *Ennyit a lelkiismeret furdalásról. Bár bizonyára van neki, azt képzeli ennyi füllentés nem árt. Végülis elvehetnék, ártatlan is lehetne, s azért mert még eddig nem próbálták meg, nem biztos, hogy a továbbiakban sem fognák. Most viszont úgy áll ott, hogyha valaki elvenné, akkor ő visszabújna a képzeletbeli anyja szoknyája alá, holott egészen bizonyos, hogy az illető járna rosszabbul, aki megpróbálná, kivéve, ha tud verekedni, mert akkor csak leütik és kész is…Talán megvan benne az az ártatlanság, amit Frimika hisz, ott lapul valahol mélyen. Ahogy a nyugati népek bizalmatlansága is, ami az ő esetében talán még erősebb, főleg a nőkkel kapcsolatban, tekintve a sötét múltat. *
*Bizony mondom néktek, nem veszi észre, hogy Frimika tanárnő besértődik a transzvesztita megjegyzésen… Legalábbis először nem jut el neki. Értetlenül néz vissza rá, hogy most mi rosszat mondott.*
-Öm…én tényleg úgy gondoltam, hogy csinos és nem olyan, mint a mai lányok, akik inkább hasonlítanak transzvesztitákra. Mindegyik, tényleg. *Győzködi önmagát is, elvégre igazán sértő az önbecsülésére nézve eddigi rossz tapasztalatai a nőkkel, sőt, hogy nem tud velük kedves sem lenni. Frimika jószívűsége pedig valamilyen szinten megdöbbenti, legalább annyira, hogy elfelejtse régi jó barátját, az iróniát.*
-Aha…*Sandít a tanárnőre, kissé gyanakvó tekintettel.*
-De maga tényleg elképesztően jó nő tetszik lenni, csak tetszik tudni nem értek az ilyesmihez. A bókoláshoz…*Azért reméli Frimika kedvességi skálája nem süllyed a pofonig. Azt már kapott eleget, nem akar még asszonyi kézről csattanót is begyűjteni.*
-Mondja meg hogyan kell csinálni…ha van kedve. *Teszi hozzá, nehogy követelőzőnek tűnjön vagy ilyesmi.*
-Mondjuk ne mondjam nekik, hogy transzik…meg kövérek, meg öregek, oké ezt tudom. De mit mondjak akkor? A szép vagy, olyan elcsépelt, a mosolyukról semmi nem jut az eszembe. Főleg nem a rózsa, mert az büdös. Az úgy jó, hogy…*Kihúzza magát, Frimika szemébe néz, azokkal a könnyes szemekkel (vicces) s kijelenti:*
-Én most látom magát először és máris szeretem és úgy érzem, hogy soha többé nem tudnék mást szeretni. Ettől eldobják az agyvelejüket? *Kérdezi, s most igencsak sokat beszél, ami meglepő, mert nem egy szószátyár dilibogyó szörpöt ivott bezsongott gumimaci. Ki is fogy a sungból, s egy időre elhallgat, talán azon tűnődik, mit dumál ennyit, biztos a hagymától van, és törli a szemeit, pedig nem kéne.*
-Igyekszem majd tegezni,jajjjafenébbeee ez csíp is…biztos, hogy a krumplitól nem pisil be az ember, vagy ilyesmi? *Ezek után mááár, semmin nem lepődne meg, de vak vezet világtalant alapon, hagyja magát mosatni vezetni. Csak annak nem örül, hogy megint vizes lesz és távolabb kerül az evés fogalmától. Meg Frimikából kinézi, hogy az egész fejét beledugja a dézsába…*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kali Friminka
Tanár
avatar

Female Ikrek Jelige : Cigánylány
Hozzászólások : 546
Tantárgy(ak) : Táncmágia, Rúnamágia tanár
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Csüt. Okt. 29 2009, 17:44

- Épp ezért jöhetsz hozzám bármikor, ha ilyen történik. Ha szeretnéd nem hozlak kellemetlen helyzetbe, hogy leteremtem, nehogy azt higgyék, hogy rögtön rohantál a szoknyámhoz, de tőlem mindig kapsz mit enni...tényleg nem vagy jó bőrben. *Szívszaggatóan együtt érez a fiúval, és ez nem csak szavaiból, hangjából, de a tekintetéből is kiolvasható. Szegény tényleg elhiszi, hogy Ednek ilyen komoly problémái vannak és el is határozza, hogy segíteni fog neki ezügyben valamilyen módon. Ha más nem, minden nap főz rá. És mint tudjuk, ha az ember bemesél magának valamit, vagy bemesélnek neki valamit, akkor azt olyannak is látja, így nem csoda, hogy egyre borzalmasabb bőrben véli a fiút. Hát igen, Friminka elég érzékeny a nemtörődöm, vidám nő képe mögött.
Viszont a bók kijavítása, melengeti a szívét, mint ahogy minden szó, amely őt dicséri. Imádja, ha a szépségéről, eszéről, vagy bármi vele kapcsolatos erősségről van szó. Ilyen téren egy kissé hiú, de senki nem lehet tökéletes.*
- Így azért más...és persze köszönöm. Te is fess legény leszel, ha egy kicsit megemberesedsz. *Valahogy azért szeretné viszonozni a bókot. Viszont nincs kedve belemenni a mai lányokkal kapcsolatos okfejtésekbe, mert a különböző társadalmi és filozófiai gondolatok nem neki valók. Táncolni tud páratlanul, rúnákhoz is ért, de egyébként igazán nem egy zseni, viszont szeretnivaló. Ez talán elég kompenzáció.*
- Na, hagyd abba, mert belepirulok. Na, hallgatom mit tudsz. *Egy kicsit sem pirul el, és a zavart kuncogás is elég mű. Hozzá van szokva ezekhez és ő inkább várja, mint zavartan érezze magát tőlük. Viszont meg is torpan, amikor Edward a bókolási tudományát igyekszik fitogtatni, csípőre teszi a kezét és kedves mosollyal és érdeklődő tekintettel várja, hogy Ed mit tud. Végül csak elgondolkozva az állának támasztja finom ujjait, látszik, hogy magában értékel.*
- A könnyezés már túlzás, látszik, hogy nagyon mű és gyengének is tűnsz tőle. Persze a könnyek sok nőt meghatnak, de azok belül azt gondolják, hogy "Oh, de aranyos". Na, én ezt a három év alatti kisgyerekekre használom. Ha igazán férfiasan akarsz bókolni, úgy hogy mégis legyen benne érzelem, akkor először is érintsd meg...mondjuk a kezét...így. *Mint valami bábnak, úgy emeli fel Ed kezét és fogatja meg vala a sajátját, természetesen csak oktató célzattal. Végül is van akinek nem jön az ilyesmi belülről és szükség van egy kis oktatásra. Még szerencse, hogy Ed csak a bókolás művészetét szeretné eltanulni és nem mélyebb dolgokat.*
- És akkor jöhet valami megható. Legyen meggyőző. Ennek az a titka, hogy már szinte neked is el kell hinned. Na, és akkor ide kell valami jó hasonlat, vagy az, amit előbb mondtál, de az magában elég snassz. Kell valami bevezető neki, még ha kamuduma is. Például, ha most én lennék a te helyedben, akkor olyasmit mondanék, hogy...Már napok óta figyeltelek távolról, észrevétlenül. Valahogy úgy érzem napok óta, hogy minden lépésem feléd irányul és alig bírok tenni ellene. Úgy döntöttem nem fogok harcolni ellene...és akkor egy kis változtatással, hogy most beszélünk először de én már blablabla... Szóval meggyőzőnek kell lenni és kell a felvezetés. Jah, és ne legyél túl magabiztos, mert az olyan, mintha betanultad volna. *Ő nagyon jól játszotta a fiú szerepét, ha valaki csak azt a részt hallotta volna, amit Friminka szemléltetett, akkor meg lehetne győződve arról, hogy a tanárnő csapja a szelet a fiúnak. De persze erről szó sincs. El is ereszti a fiú kezét és jöhet a dézsa...nem fojtja bele. Ha Ed végez a mosakodással, akkor mosolyogva fogadja a már újra látó fiút.*
- A krumplitól biztos nem, na gyere, menjünk vissza. *És Ed előtt szépen vissza is szökdécsel a sámlijára, már bele is kapaszkodik egy krumpliba és szép gyorsan elkezdi hámozni sorra őket.*

_____________
"Én? A tanárod? Na, ne nevettess! Maradjunk annyiban, hogy a jó fej nővéred."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stefán Adrián
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : EGO
Hozzászólások : 255
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Szomb. Okt. 31 2009, 18:47

Egyszer volt, hol nem volt... egy farkas jelenik meg a kastély előtti parkban, Piroskát kergetve. Piroska szoknyája itt ott fellibben, mire a farkas önkénytelenül is lassít, hátha lát valami érdekeset. De sajnos a libbenések nem olyan mértékűek, hogy az érdekesnek mondható legyen, inkább csak sejtet. Sebaj. A farkas ismét Piroska után iramodik, mert hát azért szívesen elkapná őt, no nem megenné, de azért kicsit megízlelné. De mivel még dolguk van, így az a későbbi időkre marad. És hát a mérleg nyelve igencsak középen mozog, csoki vagy Piroska.
Végül, megérkeznek Friminka asszonyság lakosztályának nevezett kocsihoz. Persze látta már a távlatokból, de igazán nem hitt a szemének. Nem éppen az ő kényelmes igényeinek való ez a hely. Bár, ki tudja, hogy mit rejt a kocsi belseje. Egyáltalán hol kell ezen kopogni? Nézi nézi, de nem látja. Nah de végül észreveszi a félhomályban a lépcsőfokokat, amit ha megmászik, minden bizonnyal édességek garmadája fogja őket várni.
- Akkor kopogok...
Mondja kissé lihegve, mert hát futva jött erre a farkas. Így is tesz, bekopog az ajtón, aztán már csak várniuk kell, hogy a szépséges cigánylány megjelenjen az ajtóban. remélhetőleg egy nagy tál csokoládéval.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Szomb. Okt. 31 2009, 19:14

Na igen, na igen...Piroska elég gyorsan tud ám szaladni, és a fodros szoknyáknak megvan az a tulajdonságuk, hogy fel-fel libbenek, ha a viselőjük nem vigyáz a rakoncátlan anyagra. Így jártam én is, de kit zavar ez? Ha zavarna nem vettem volna ilyen jelmezt magamra. Remélhetőleg Friminka kisasszony megbocsájtó szemmel fog reám tekinteni, és nem átkoz el a rövidke ruhadarab miatt. Ki tudja miféle nőszemély ő, hisz nem ismerem. Nekem nem volt még hozzá szerencsém. Én is kicsit lihegősen érkezek meg a....szekeréhez.
Csoki, vagy piroska? Ha okos a fiú összekombinálja a kettőt...De csitt, nehogy elárulja neki valaki, mert ez az én titkom.
- Kopogj...
S amíg ő tényleg emeli kezét az ajtóra, hogy megzavarjuk a tanárnőt, én is feljebb sétálok. Elég szűkös ez a lépcső kettőnknek, túlságosan is közel kerülök a fiúhoz. Na de hát ha nem jövök fel, akkor hogyan teszi bele a kosárba Miss Kali a finomságokat. Már ha egyáltalán kapunk....
Várunk...várunk...várunk. Nyílik az az ajtó? Vagy bekiabáljunk neki innen kintről? Áááá, azért illik megvárni, míg kinyitja...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kali Friminka
Tanár
avatar

Female Ikrek Jelige : Cigánylány
Hozzászólások : 546
Tantárgy(ak) : Táncmágia, Rúnamágia tanár
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Szomb. Okt. 31 2009, 19:40

*És végre megjelenik valaki nála is. Bizony várt erre, mióta utána olvasott, hogy mi is az a halloween, ugyanis ő eddig nem ünnepelte, viszont rá kellett jönnie, hogy ijesztő jelmezben mászkálni nagyon bulis. És mint olyan abszolút el is nyerte a tetszését. Viszont még nem lehet biztos benne, hogy emiatt jöttek, ezért kitárja az egyik oldalsó ablakon lévő zsalut és kihajol rajta. Mintha jelmezt látna...halloweenra jöttek, ezaz! Hihetetlen mennyire lelkesedik. Gyorsan vissza is zárja az ablakot, nehogy meglássák.
Bizony, ez most nagyot fog ütni, legalább is ő ebben bízik. Hallatszanak a cipői kopogása bentről, ahogy közeledik az ajtó felé. Mély búgó hangon szól ki, amolyan úriasszonyos éllel.*
- Azonnal. *A kilincs lassan megmozdul, és az ajtó halk nyikorgással már résnyire ki is nyílik. Pedig nem szokott ám nyikorogni. Úgy fest tényleg felkészült. Ezt csak alátámasztja az, hogy füst hömpölyög ki az ajtórésen alul. Még illúzióval is készült, hát nem aranyos?
És akkor megjelenik az ajtóban ő maga teljes valójában. Felszegett állal néz a diákokra halvány bujdosó mosollyal a szája szélén. Tökéletes a hasonlóság, amit az Addams family Morticia-jával mutat. Még a haját is kiegyenesítette és fekete sminket is használt, hogy meggyőző legyen. Valószínűleg máskor biztos nem fog rajta látni ilyen testre simuló ruhát. Igen, ő Morticia. Rettentő kíváncsi a gyerekek reakciójára.*

_____________
"Én? A tanárod? Na, ne nevettess! Maradjunk annyiban, hogy a jó fej nővéred."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stefán Adrián
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : EGO
Hozzászólások : 255
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Szomb. Okt. 31 2009, 20:00

Kettecskén édeskén Friminka ajtaja előtt. A kopogásra engedélyt kap, és ő kopogott is. Aztán csak várnak, és mintha hosszú percek telnének el... már majdnem feladja, de hát muszáj várni, mert mégiscsak csak csurran cseppen valami nekik is. Jó is az, amikor sok sok csokival térhet vissza szobájába. Németben csak ezt az egyet bírta, mondjuk otthon nem is volt ilyen, csak ott. És ha máskor nem is, akkor halloweenkor tuti ellátogatott a kedves rokonokhoz.
Aztán kissé tekintélyt parancsoló hangnem. Igaz nem ismeri a tanárnőt, így nem is tudja, hogy ez mennyire illik hozzá, és mennyire nem. Aztán az ajtó csikordul, füst gomolyog, ami persze más helyzetben jó lenne, mondjuk egy hétvégi partin a városbeli discoban, de itt nem olyan bizalomgerjesztő. Szerencsére a szöszi nem az a beijedős fajta, de azért mégiscsak elgondolkodik, hogy mi a fene van itt.
És ekkor megjelenik... ő... a táncmágia tanárnő. Elég szép példány ő is. Lehet nem is a diákok között kéne kutakodnia. Nah jó, azért jobb, ha ő tanít, és nem őt tanítják. De azért nézni szabad. Bááár, meg kell hagyni, hogy a kinézete érdekes. ő bizony nem látta azt a nagyszerű filmet, így nem is tudja, hogy onnan van. Meglepődöttségében, és persze a tanerő fürkészésének köszönhetően majd elfelejtette kinyögni a mondatot, amiért is idejöttek.
- Csokit vagy csínyt! - hadarja el gyorsan.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   Szomb. Okt. 31 2009, 20:12

Az ám, a fütgomoly, mely Friminka szavai után kiszáll az ajtó alatt. Mi a szösz? Kezdek kicsit beparázni. Jó helyen járunk mi? Nem valami kínzókamra rejtőzik odabent? Talán valamelyik diákot, akik megelőztek minket, épp most sütögeti a bent rejtőző boszorka.
Biztos-ami biztos én egy fokot lejjebb lépek a lépcsőn. Nem vagyok ám félős...ugyan dehogy. De azért mégis, jobb félni, mint megijedni. Mikor azonban a hölgyemény előkerül én is kis hiján eltátom a számat. Az a testhez simuló ruha....Valaha lesz belőlem ilyen nő? Nem hiszem. Fekete, lesimított haja is elkápráztat. Jó, a festék az arcán kicsit visszriaszt, de azért mégiscsak feljebb lépek vissza a farkas mellé, és csöppet oldalba lököm, hogy magához térjen, és együtt kiálltahassunk hangosan a tanerő fülébe...
- Csokit, vagy csínyt!?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Kali Friminka lakhelye   

Vissza az elejére Go down
 

Kali Friminka lakhelye

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 7 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: A kastély parkja :: A kastély körüli park-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Free blog