Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Dalmágia terem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next
SzerzőÜzenet
VendégTémanyitásTárgy: Dalmágia terem   Pént. Szept. 04 2009, 22:22

Hamarosan^^
Vissza az elejére Go down
Ireth Benkovits
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Skorpió Jelige : Könyvmoly
Hozzászólások : 881
Évfolyam : Második
Kor : 45

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 14:51

*Dalmágia? Hát még ő sem tudja miért is vette fel ezt a tárgyat, mintha valami szellem irányította volna a kezeit, hogy neki erre szüksége van. Ám most, amikor el kéne indulni, eléggé nehezen veszi rá magát a cselekvésre. Végül azonban mégis sikerült összekászálódnia és emberi formát magára öltenie. Lassú léptekkel halad, néha elnyom egy-egy ásítást is, és nosztalgikusan gondol vissza a huszonöt perccel ezelőtti állapotára, amikor még pizsamában heverészett az ágyban, kezében egy könyvvel. Most meg már rója az unalmas folyosókat, ráadásul még egy toronyból is is kell mászni és átcihelődni egy másikba. Keserves sóhajokat hallat, nemhiába, ez az első óra, amire bemegy és ilyenkor mindig ez a legnehezebb. Ráadásul fogalma sincsen, hogy mit fog hallani, hát még a tanár... arról sem hallott egy kósza mendemondát sem.
Vállán a szokásos oldaltáska, tele könyvekkel. Most éppen az ókori Egyiptom társadalmába mélyed bele, ebben segítségére van egy mugli regény (Szinuhe), valamint egy varázsló által írott regény(Átkozott életek), mely az ókori piramisok átokkészítőinek életéről szól. Sajnálatos módon mindegyikük legalább hatszáz oldalas, így Ireth táskája kellően dudorodik.
Öltözete kissé komor. Fekete nadrág, szövetből, rajta egy szürke-fehér csíkos hosszú ujjú felső, valamint egy fehér kendő. Talárt nem, de egy köpenyt hozott magával a vállára terítve. Ennek színe is fekete. Haja kibontva, kunkorodva libben lépéseinek nyomán, táskája szintúgy, míg végül meg nem érkezik a terem bejáratához.
Pár pillanat alatt kifújja magát, felkészül a legrosszabbra, majd lenyomja a kilincset és belép a terembe. Ám a terem teljesen üres, még... Gyorsan keres magának egy helyet, majd lehuppan, előpakolja könyveit és olvas.*

_____________
#e79063
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 15:18

Nem kell azon idegeskednie, hogy megtalálja e a termet vagy sem, mert járt már erre felé. Meglátogatta a tanárt, akinek kinézete és viselkedése alapján furcsa órákra számíthatnak. De hát nem ez alapján kellene a férfit megítélnie, hiszen lehet, hogy rengeteget tanulhat majd.
Csak hát azok a fura babák, meg a hideg, és a görény, ami amúgy nagyon aranyos, és az a rózsaszín plüsskacsa... Nagyot kacagva folytatja útját, és nem törődik vele, ha valaki megnézi, amint egymagában nevetgél. Nem ez lenne az első furcsaság, amit az iskolában látnak, és valószínűleg nem is az utolsó.
Annyi biztos, mert ezt érzi, pedig nem látó, hogy az órák nem lesznek unalmasak. Bár azért abban is reménykedik, hogy nem csak végig fogja nevetni őket, hanem tanulhat is valamit, ha már új csoportokat vett fel.
Tényleg szeretné, ha gyógyítással kapcsolatos dalokat is megtanulhatna, mert ha egy gyereket vizsgálni kell, és különböző igékkel éppen felméri majd az állapotukat, nem lesz arra ideje, hogy nyugtassa is őket. De bájitalokat sem akar ledönteni állandóan a torkukon. Ezért is vette fel a tantárgyat. Egy-két nyugtató hang, amit megfelelően énekel el, és a páciens megnyugszik. Persze azzal tisztában van, hogy nem ilyen dalokkal fognak kezdeni, de talán lesz lehetősége különórákat kérni. Talán...
Az ajtó előtt lesimítja a nemlétező ráncokat talárján, majd a táskát megigazítva vállán belép a terembe. Kissé furcsa, hogy rajta kívül még csak egy valaki van a teremben, de hát az iskolakezdésbe olyan nehéz belerázódni. Valahol a terem közepe felé keres magának helyet, miközben köszön a lánynak.
- Szia Ireth - mosolyodik el, mert bár nem beszélgettek előtte, látásból és névről ismeri a lányt.
A megfelelő asztalhoz érve leteszi rá a táskáját, majd a székre ereszkedik, és az ablakon kinézve megengedi magának azt a luxust, hogy elbambuljon, és csak nézze a hulló faleveleket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emmeline Way
Diák - Pugnax
avatar

Female Szűz Jelige : Kamaszodó, borzas nagykistünde
Hozzászólások : 392
Évfolyam : Második
Kor : 130

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 16:12

*Emmeline rászánja magát, hogy visszatérjen a való világba az álmodozásból, és szemét dörzsölgetve tápászkodik fel az ágyáról, ahova fél perccel korábban ledőlt. Felemeli a tarisznyáját, mégegyszer végignéz magán, hogy biztos minden ruhadarab megfelelően áll rajta, majd egy kissé elhúzza a száját.
~Hogy én mennyire utálom az egyenruhát!~
Megindul lefelé a lépcsőkön, és némi kóborlás után végre rálel a megfelelő folyosóra a Déli toronyban, és magabiztosan benyit egy ajtón, tudván, hogy ezúttal nem késett el.*
- Sziasztok - *köszön letargikus hangulatához képest energikusan, de amikor felismeri Ameliet, kissé delenged a fagyos arckifejezése.* - Nem zavarok?
*A kérdésre választ sem várva leül szobatársa mellé.*
- No mesélj csak, mi van veled mostanában, jó rég nem beszélgettünk!
*A hangjában egy csipetnyi szemreháyás sincs, inkább csak tényszerűen rámutat a valóságra. Mindazonáltal Emmelinet tényleg érdekli barátnője hogyléte.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Genevieve McDarell
Diák - Pilluamuleto
avatar

Jelige : Plázacica
Hozzászólások : 72
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 16:31

Dó, ré, mi, fá, szó, lá, ti, dó. És zenei tudása itt, ennél a roppantul magas mércénél, és ponton ki is fújt. Őszintén szólva ezen nem is csodálkozik, az éneket mindig is egy potyatantárgynak tekintette, és feleslegesnek tartotta, hiszen sohasem feleltek belőle, nem írtak, csak úgy volt, és kitöltött egy órát egy héten. Gyakran volt olyan is, hogy nem lett megtartva egyéb okok miatt, vagy inkább mást illesztettek be a helyére, hiszen annyira jelentéktelen, hogy elhanyagolható, és nincs belőle semmilyen komoly ügy, ha esetleg elmarad.
Nos, itt, ebben az iskolában ez másképp van. Szinte biztos benne, hogy a tantárgy is nagy becsben lesz tartva, és ha túl akarja élni, akkor sajnos egy kis zenei elméletet is magára kell ragasztania, meg kell egy kicsit értenie, és tanulmányoznia. Ha tényleg előadóművész szeretne lenni, akkor ez sosem árt, nem véletlenül van benne a mágikus előadós tantárgyi csoportban sem. Vagyis a logikája szerint biztos ezért lehet, hiszen ebből később lehet akár mágikus énekesnek is tovább tanulni. De azért a színpadon is előnyös a képzett hang, illetve a dal mágikus hatásainak az ismerete, és gyakorlati hatása, a jobb benyomás érdekében.
Bár még maga sem tudja, hogy ezzel a bizonyos mágikus tudásával mit fog kezdeni, hiszen neki csak azt mondták, hogy jönnie kell, ha egyszer tehetséget mutat ezen irányba, de hogy ez a kis hiba hogyan kerülhetett a számításaiba, még ma sem jött rá. No, majd csak egyszer kiderül. Természetesen a tökéletes ruhát az alkalomhoz mérten még most sem sikerült eltalálnia, tűsarkú, jó szokásához híven, valamint miniruha, harisnya, hogy azért a lábak ne fázzanak ebbe a manapság előszeretettel honoló hidegben. A terem ajtaja lassan nyílik, majd belibben kecses alakja, álmosoly az arcon, és ilyen arccal köszön a nőuralom előtt.
- Sziasztok. Ugye megfelelő a hajam, amikor jöttem, úgy éreztem, mintha kissé lelapult lenne. - Ezzel a lendülettel dobja előre a táskáját, mely a vállán lóg, majd előkeres belőle egy tükröt, és sminkes dobozt, majd amint helyet foglal, elkezdi kijavítani az esetleges szépséghibákat, és a haját is ápolni kezdni, mintha valami fürdőszobában lenne. Amint úgy érzi, hogy minden rendben van, csak ezután kerül elő a toll, és igen, a varázspálca is, valamint a papír, hiszen a fontossági sorrend első helyéről ők leszorultak valahogy, cseppet sem szoros versenyben. Türelmesen üldögél, lóbálja a lábát, néha beletúr a hajába, és azt simogatja, majd köhint egyet, hogy a hangja azért kitisztuljon, bár valljuk meg, semmi énekhangja nincs, lényegében.

//Pontokat majd Robert Trianus, Extremus karos karakternek tessék beírni, merci. :-]//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 16:39

Álmodozásából a nyíló ajtó zaja ébreszti fel, és arra felé fordul, hogy meglesse, ki is az. Barátnője láttán arcán egy ritka, de annál örömtelibb mosoly terül szét, főleg akkor, amikor Emmeline mellette foglal helyet.
- Szia! Te sohasem zavarsz - feleli rögtön, miközben a vidám vigyor még mindig ott csücsül ajkán. - Tényleg régen beszélgettünk, és hiányzott is már - válaszol halkan a lány, miközben azon morfondírozik, hogy mit is mondjon így hirtelen.
- Hát, begöndörödött a hajam - feleli hirtelen halálosan komolyan, hogy aztán egy perc után vidáman felkacagjon. - Ne haragudj, ezt nem lehetett kihagyni - rázkódik még mindig a válla, miközben szemét lopva megtörli.
- Viccen kívül, megvagyok - vonja meg a vállát, és nem tudja, hogyan kezdjen bele. - De majd egyszer beszélgethetnénk négyszemközt is - feleli halkan. - Nincsen baj, csak na - böki ki, miközben akaratlanul is beletúr hajába és sóhajt egy nagyot. - Régen beszélgettünk - beszél rébuszokban, aztán csak legyint egyet.
- De azt már tudom, hogy a gyógyító szakon belül majd a gyerekekkel szeretnék foglalkozni - lelkesül fel kicsit. - Ezt az órát is azért vettem fel, hátha tanulhatok valami olyat, amit később felhasználhatok majd - ömlik belőle a szó, majd beharapja ajkait, és bocsánatkérően elmosolyodik. - Ne csak én beszéljek - magyarázza.
- Mesélj, veled mi minden történt mostanában? Voltál otthon? - kérdezi finoman puhatolózva, miközben könyökét az asztalra teszi, és tenyerébe támasztja az arcát.
Genevieve belépőjére és szavaira kuncogni kezd, és mivel emlékszik arra mit alakított átváltoztatástanon is, nevetve odaszól neki.
- Szép vagy, Genevieve, mint mindig - rázkódik meg a válla, miközben újra Emmeline felé fordul, hogy rendesen hallhassa válaszát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serenity Crusade
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Female Skorpió Jelige : plüssnyuszíí alias Noel Wyard fogadott hugicája
Hozzászólások : 649
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 16:52

Késik, sokat. Nem rengeteget. De tehet ő róla hogy elbújt előle a könyve? Meg a cipője? De megtalálta és most sprintel fel a déli toronyba. Mikor odaér az ajtó elé, megáll egy percre, kifújja magát, k azután nyit be. Kicsire összehúzva magát ül le a leghátsó sorba, és onnan figyel előre. De Samuel bácsit nem látja. Kinyitja a könyvét, kiveszi belőle a lapot meg a ceruzát, és végigméri. Három lány plusz egy fiú. Csendben várja az óra kezdetét, remélve hogy nem ül le mellé senki.
~De fura hittem tök sokan felvették ezt a tárgyat, és most meg csak négyen vagyunk itt. Ez nagyon fura.~
Maga elé bámul, majd kinyitja könyvét és elkezdi olvasni.

_____________
By: Cailin Landry
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Bloxham
Diák - Extremus
avatar

Male Bika Jelige : Művészetek hercege, a zongora és a gitár védőszentje
Hozzászólások : 280
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 16:58

Új év, új órák, még több unalom, még több tanulás. A mai óra hírét fogadva eléggé meglepődött, meg is ijedt volna, ha nem derült volna ki, hogy ez a bizonyos óra igazából Dalmágia. Persze, hogy azért vett fel ilyen órákat, mert abban a hitben él, hogy ezek a legkönnyebbek.
Válltáskáját pillanatok alatt megtalálta, révén nála minden szigorú rendben van, minden patyolat tiszta. Így van ez, ha az arisztokrata fia még a szokásosnál is jobban tisztaságmániás.
Dalmágia könyvről nem tud, úgyhogy leginkább csak egy köteg pergament vesz elő, meg az íráshoz szükséges dolgokat.
Az ajtón belépve azonnal megcéloz valahol hátul egy padot, és gyorsan el is foglalja a helyét. Már várja is a jellegzetes „késtél”-t, valamint a hozzá járó büntetéseket, amit már tavaly is megszokott, de úgy tűnik, még nincs itt a tanár. Lábait nyugodtan felpakolja az asztalra, igazából senki ismerőset nem pillant meg a teremben. A plázacica csaj rémlik neki a múltból, valamikor találkozott vele, de ő se tudott túl mély nyomot hagyni Rickben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emmeline Way
Diák - Pugnax
avatar

Female Szűz Jelige : Kamaszodó, borzas nagykistünde
Hozzászólások : 392
Évfolyam : Második
Kor : 130

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 16:59

- Nekem is hiányoznak a beszélgetések - *sóhajt fel alig hallhatóan a tünde hölgyike, és egy pillanatra elkerekedik a szeme Amelie igencsak lényegretörő és létfontosságú kifejezésén, miszerint begöndörödött a haja.*
- Öhm, látom - *vigyorodik el, majd játékosan éás finoman meghúzza az egyik fürtöt.* - Most már neked is rugók vannak a fejeden!
*Azzal belőle is kitör a nevetés, akár egy vulkánból, hiszen a lány mellet nem képes sokáig komoly maradni. Kivéve, mikor olya vizekre eveznek, amilyenre például most is. Szép lassan elcsitul a jókedv, és csak csendes derű marad a helyén.*
- Igen, ránkférne, hogy kitárgyaljunk egysmást - *bólogat, hogy a bozontos barna felhő a feje tetején ide-oda libben.* - Gyerekekkel? De hát az olyan nagy felelősség! Hiszen... Na mindegy, gondolom ezt már legalább harmincan mondták neked... De jó, hogy ilyen határozottan tudod, mit akarsz.
*Egy hatalmasat sóhajt, ami részben a döntésképtelenségének a szakmákat illetően, részben pedig az otthonát faggató kérdésnek szól.*
- Nem, nem mentem haza a nyáron, csak egy levelet küldtem, amire kaptam is egy igencsak udvarias választ édesanyámtól. Megdícsért a vizsgáimért. És ennyi.
*Szemében a megbántottság fénye csillog, de ez el is tűnik egy pillanat alatt, amikor egy ciklon, név szerint Genevieve betipeg a képbe. Kis híjján kirobban belőle a kacagás a nagyara nőtt Barbiet látva, de időben visszafogja magát, és csak összevont szemöldöke jelzi, hogy azt a szoknyát a maga részéről inkább övnek titulálná, már amennyit tartana.*
- Jelenség - *morogja a nem létező bajsza alatt a kifejezést, ami elsőre beugrott az útszéli virágszál után. Hamar túlteszi magát a dolgon, és Amelie megjegyzésére egy gyúnyos vigyor szökik föl az arcára. Újra padtársa felé fordul, nem fecsérelve ezzel több időt egy másik hölgyike ruházatának és küllemének elemzésére.* - Szóval, nem tudod, milyen a tanárunk?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 17:08


* Természetesen, aludt, bár úgy tűnik sikerült felébrednie, míg ide felmászott, tántorgás mint jelenség legalábbis nem figyelhető meg nála. Arckifejezése viszont arról árulkodik igencsak nehezményezi a sok lépcsőzést. Belepvén, körülpillant, persze szinte senkit nem ismer, maximum látásból, de azért bemutat egy kurta biccentést. Ha óvodából nem is jött, de az embernek az lehet az első gondolata eltévesztette az iskolát, mert még egyáltalán nem itt a helye. Najó, kinéz ő 15-nek, marha nagy jóindulattal, ha az ember nagyon megerőlteti magát, összehúzza szemét, akkor rámondhatja, ennyinek biztos, különben tényleg nem órát kéne hallgatnia itt...hanem visszamenni a homokozóba. De nem...láthatóan nincs elveszve, arcán kissé gőgös magabiztossággal, teszi le magát az egyik hátsóbb padok valamelyikébe, miközben az antiszociálizáció összetéveszthetetlen jegyeit mutatja, vagyis körülpásztázza a termet, s a biccentések után a sziá-ig, vagy egy mosolyig már nem hajlandó eljutni.
Inkább csak nézelődik, megfigyeli a többieket, még ha úgy tűnik is, egyáltalán nem érdekli őt Szentpéter esernyője sem...Valamivel le kell foglalnia magát amíg nem kezdődik az óra, s ez nem más mint a környezet, kifejezéstelen arccal való mustrálása. Különben milyen órán is van? Ja...csakhamar eszébe jut, hogy dalmágia...s akkor lehet csak fel kéne feledeznie a zongorát, hogy még lelkes is legyen. Ezt kivételesen nem akarja elcsórni csak éppen nézné...a legjobb kilátás lenne. De amíg nem látja a hangszert, kénytelen rápillantani másokra. Még az is lehetséges, hogy izgul, csak így leplezi. Hiszen ő még új, nem volt még órán, elsős, túl fiatal...nem lehet, hogy ekkora érdektelenséggel bámuljon maga elé. Az a baj, hogy nála nem lehet tudni.*A hozzászólást Edward Lyons összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Okt. 12 2009, 17:25-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 17:15

*Időbe telik, mire megtalálja a termet, késve érkezik, de ahogy körbenéz, tanár az még sehol. Mázlista, nem fogják azonnal leordítani ezért. Vívódott, hogy bejöjjön vagy sem, aztán győzött a tudásszomja, így egy óra alatt rábeszélte magát, muszáj órára járnia. Köszön mindenkinek, Serenitynek odaint, majd keres egy helyet valahol, hátul, oda ül le. Nem sok mindent hozott magával, talán pár pergament, íróeszközt és természetesen a koponyáját. Gondosan az asztal közepére teszi óvatosan, le ne lökje, míg elrendez mindent. Mindenki egyenruhában van, őt leszámítva. Ciki. Talárt ugyan vett fel, de az is sajátja. Amíg vár, felméri a termet, nagyjából megjegyzi mi hol van helyileg. Jó elfoglaltság, ezzel az erővel a repedéseket is számolhatná.*

~Vajon milyenek az órák? Szabadak vagy kötöttek? És a tanárok?~

*Ha Seonra gondol, akkor azt mondja, nem lesz rossz, bár mást nem ismer így összehasonlítási alapja sincs. Izzy magyarázott neki ugyan Owainról, de nem találkozott vele sem. Egyedül az asztronómia profnak segít be a jegyzetelésben, azon felül mással nem nagyon foglalkozott eddig. Kíváncsi a tantárgyra, és csak remélni tudja, hogy nem kell énekelni. Szokott ő, de csak Francisnak a koponyának, másnak nem nagyon. Nagyon reméli, hogy bőven elég majd figyelni is, és nem kell elriasztania senkit az énekével. Na nem mintha rossz hangja lenne, csak nem szokott közönséghez.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 17:37

*A terem felé haladva a tallárjáról tisztogatja a rákerült port. Meg kell jegyezni azt is, hogy az egész nyáron szekrényben lévő tallár nem éppen a legkivasaltabb... Pontosabban szekrény alól előszedett tallár. De hát a lényeg, hogy meg van, és nem kell elmásznia a kv-hoz, és kérni egy újat. Végül aztán megérkezik a terem elé, és a füzetét a térdei közé rakja, amíg az ingre felhúzza a tallárját. Nem kimondottan kedveli, de ilyen időben még jól is jön. Belép a terembe, majd a jól megszokott köszönés következik.*
-Hello!
*Ajkaira egy kis mosoly is kúszik, így aztán elég barátságosnak tűnik. Bár az is, kivéve ha éppen rossz pillanatban találják meg. Elég sokan megjelentek az idei tanév első óráján, ami azért kicsit meglepi. Bár azt meg kell hagynia, hogy most összevont óra van. Bár ettől függetlenül még lehetne bonyolítani a szállakat, hogy sok másodikos van, meg hasonló, de felesleges. A terem belseje felé haladva ismerősöket keress, majd észre is veszi Ameliet, és Emmelinet. Séta közben azon gondolkozik, hogy hogyan köszönjön, vagy mit csináljon, de végülis marad a szokásosnál, avagy a füzetét ledobja a mögöttük lévő asztalra, majd azután köszön a két lánynak.*
-Sziasztok!
*Végül aztán kihúzza a széket és leül rá. Közben azon morfondírozik, hogy így kellett volna, nem így kellett volna, de hát már meg volt, nem tud mit tenni, és egyelőre még az időt sem tudja visszafordítani. Gondolkodása közben az állát vakargatja, majd végül képzeletben megvonja a vállát, sé figyelmesen hallgatja akét lány beszélgetését, hátha tud majd valamit hozzá fűzni.*
Vissza az elejére Go down
Zoe Westwood
Diák - Pugnax
avatar

Female Rák Jelige : Vigyázz életveszélyes övezet!
Hozzászólások : 79
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 17:39

*Hosszas bolyongás után végre Zoe is megtalálja a dalmágia termet. Bár nem rég kelt fel mégsem látszik rajta az álmosságnak, vagy a fáradtságnak a nyoma. Arca egyértelműen a vidámságot sugározza, mint a kis óvodás mikor egy új játékot kap karácsonyra. Bár Zoe sokat tanakodott azon, hogy eljöjjön-e végül úgy döntött, hogy sosem árt ha az ember órára jár. Na meg érdekli is ez az óra. rögtön körül néz amint belép és mindenkinek biccent is. Sok ismerőst nem lát itt, mert ugyan másodikos már, de nem nagyon merészkedett még ki a szobájából. Aztán gyorsan le is veszi a szemét a bent lévőkről és inkább a lába elé néz, nehogy elessen szegény. Ami nem egy különleges, váratlan vagy esetleg szokatlan dolog lenne Zoe-tól. Még jobban örül Zoe mikor sikeresen esésmentesen sikerül eljutnia az egyik üres padhoz. Gyorsan le is ül. Úgy érzi most már biztonságban van, ezért el is kezdi a bent lévő diáktársait méregetni.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 17:40

A hajhúzásra automatikusan egy nyelvöltés a válasz, majd újra nevetni kezd, miközben eszébe jut, hogy milyen nagyon hiányzott már neki a legjobb barátosnéjával való bohóckodás. Az aggodalmakra már komoly pillantással bólint egyet.
- Bár nem sokaknak beszéltem eddig erről a tervemről, de tudom, hogy nagyon nagy felelősséggel jár. De mégis úgy érzem, hogy ezzel sokkal többet tehetek, ha kis embereket gyógyíthatok majd a jövőben - vonja meg vállait, miközben kissé elpirul, nem mindenkinek nyílik meg, csak azoknak, akikben igazán bízik. Így viszont a válaszuk is sokkal fontosabb, no meg a véleményük.
- De ezt tényleg akkor tudjuk igazán megbeszélni, ha nem lesznek ennyien körülöttünk - motyogja, miközben azt figyeli, hogy egyre többen lesznek a teremben. - Abban meg biztos vagyok, hogy amikor eljön az idő, te ugyanilyen magabiztos leszel a döntésedet illetően - szorítja meg egy pillanatra Emmeline kezét, leginkább azért, mert látja, mennyire elszomorítja családja viselkedése.
- Sajnálom - suttogja alig hallhatóan. Képtelen felfogni, hogy viselkedhetnek így a gyermekükkel. Még ha a világ legnagyobb bűntettét követné is el, ő akkor is az ő lányuk marad, és ezt nem szabadna, hogy elfelejtsék.
A kacagás aztán az ő arcára is újabb mosolyt csal.
- Tényleg az, és nincs belőle hasonló sem - kuncog a lánnyal együtt. - De szerintem nem szabad lebecsülni, lehet, hogy okoz még meglepetéseket - ez talán azért ötlött fel benne, mert ide fele jövet azon morfondírozott, hogy nem szabad külsőségek alapján ítélkezni.
- A tanár? Fura egy figura - nevet halkan. - Van egy rózsa... - megrázkódik a nevetéstől -, rózsaszín plüsskacsája - csuklik el a hangja, miközben nagyon erősen próbálkozik, hogy ne kapjon feltűnően nevetőgörcsöt. - És szerintem az idegrendszere is kicsit labilis, mert sikítva hívott az irodájába - törli meg könnyes szemeit. - De tudod mit, ha jól tanít, akkor tőlem citromsárga is lehet kacsája - nevet fel újra.
- Te miért vetted fel a tantárgyat? - kérdezi vidáman csillogó szemekkel, és inkább barátnőjét beszélteti, mert addig sem mond semmi bolondságot.
Raphaelt meglátva felmosolyog rá, és int is aprót a kezével.
- Szia! - köszön neki, és megpróbál úgy tenni, mintha ez normális dolog lenne. Emre koncentrál, miközben megpróbálja lenyelni a békát, és nem hozzáfűzni semmit a dologhoz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emmeline Way
Diák - Pugnax
avatar

Female Szűz Jelige : Kamaszodó, borzas nagykistünde
Hozzászólások : 392
Évfolyam : Második
Kor : 130

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 18:17

*Enyhén félrebiccenti a fejét, így próbálja meg kibogarászni az értelmes szavakat a kacagáshullámok közül, és ahogy végre összeáll a kép, elképzel egy arc nélküli, mogorva és komoly embert a katedrán, kezében egy rózsaszín plüsskacsával. A kép akkor válik igazán abszurddá, amikor ehhez sikító hangot is társít, így végül belőle is kibuggyan a ne vetés, a könnyekkel együtt.*
- Minden ismert és ismeretlen istenre, mondd, hogy csak a bolondját járatod velem! - * törölgeti a szemét, de látva, hgy Amelie komolyan beszél, kissé elsápad. Azért a sárga kacsás megjegyzést nem hagyhatja szó nélkül.* - Nos, ha valóban lenyűgöz, tőlem egy lilát kap, hogy gyüjteménye is legyen! Javasolom, karácsonyra gyűjttsünk neki adományra!
*Amikor a miért felől érdeklődik a kedvenc szobatásra, már nem annyira vigyorgós, de azért szomorúnak se lehetne mondani.*
- Hát, tudod, a tanítómesteremmel poros tekercsek ezrein rágtuk át magunkat, régi tünde énekek után kutatva, és valami mégiscsak ragadt rám abból a koszon kívül - *húzz el a száját.* - De a kosz ott tényleg ragadós volt! Minden egyes alkalommal, miután kijöttünk a tekercstárból, egészen fekete lett a fürdővizem a hajamba keveredett portól és egyéb valahavolt élőlényektől!
*Enyhén kirázza a hideg, ahogy eszébe jutnak a hatalmsa pókok, ahogy esetenként az orra előtt ereszkedtek le a plafonról... Inkább kényelmeseb helyzetbe fészkalódik a székén, egyik lábát maga alá húzva, a másikat pedig a székre rakva úgy, hogy a térdére tudja támasztani az állát.*
- Te a gyerekek miatt, ugye?
*Emmeline ezt inkább költői kérdésnek szánta, hiszen a válasz szerinte is egyértelmű.
- És... - *fogna bele egy újabb kérdésbe, de érezvén az enyhe zizegést, ami Amelie és Raphael között támadt az utóbbi megjelenésével, inkább nem megy bele a témába.* - Szia!
*Mosolyogva köszön a mögéjük lehuppanó fiúnak, majd Zoenak is integet, aki nemsokal ezután érkezik meg.*
- Szóval, vettél föl új tantárgycsoportot? - *érdeklődik tovább padtársától, de valójában "erről beszélnünk kell" mondatot próbálja telepatikusan közölni. Ugyan nem sok sikerrel, de talán a tekintetéből is kiolvassa Amelie a lényeget.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serena Silverfeather
Diák - Extremus
avatar

Female Ikrek Jelige : I'm California...
Hozzászólások : 754
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 18:29

*Késik… már megint késik. Úgy látszik ez nem a legfőbb erénye. Rossz kedve is van legszívesebben tombolna, mint egy tájfun. De azt most nem lehet, mivel órára kell menni és pontot szerezni. Az alagsorból siet felfelé a Déli- toronyba, magassarkúban.. lassan már hozzászokott az effajta futáshoz. Mostanában sokszor rohan, és olyan helyekről késik el, ahova ki kell öltözni. Ez az ő formája. Lépked gyorsan, közben ki-kipillant az ablakon, ahol még látszanak a nap lemenő sugarai. Egyre sötétebb van és ez is, idegesíti a kicsi lányt. Nincs ő hozzá szokva ehhez a menethez. Az egyéb ügyes- bajos dolgairól ne is beszéljünk.
Eléri a kiszemelt termet, és kopogás nélkül belép. Becsukja az ajtót és megfordul.
Körbepillant és meglepő módon egy extremusos diákot lát csak..*
~Remek…~
*Mérgelődik magában a feketeség, majd az arcába lógó tincset kifújja a szemei közül. De legalább ketten vannak, ez is több mint a semmi. Bár már kezd ahhoz a tényhez hozzá szokni, miszerint az extremusos diákok a leglustábbak. Köztük Serena is… de most kivételes módon jelen van az órán. *
- Hali
*Azért köszön a bent lévőknek, akiket csak látásból ismer és már megszokott arcként, kezeli őket. Mivel tanár sehol, így a késésért a büntetés megúszva. Hátra lépked az egyik üres padhoz. A kezében lévő füzetet és pennát lerakja az asztalra. Leül a pad tetejére, és onnan kémlel körbe. Ez lesz az első ilyen órája, már kíváncsian várja az új tanárt…*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 18:54

- Én bizony nem - rázza meg fejét, mire hullámos fürtjei ide-oda röpködnek. Az ötletre felcsillan a szeme. - Milyen jó ötlet. De lehet, azt hiszi majd, hogy akkor az új kacsákat jobban kell szeretnie, és megzavarodik - prüszköl fel, és szája elé kapja a kezét, hogy tompítsa nevetését. - Merlinre, olyan rossznak, gonosznak, és gyerekesnek érzem magam - súgja, miközben arca rózsás lett a sok nevetéstől.
A magyarázatra bólint egyet.
- Így már érthető - vélekedik. - Akármi történt is, te attól még tünde maradsz, és teljesen természetes, ha érdekel a tantárgy - súgja a lánynak, majd alig észre vehetően kirázza a hideg. - Nem vagyok egy hű de kényes típus, de ha annyi kosz jönne ki az én hajamból, lehet, hogy sírva fakadnék - mosolyodik el zavartan, mert azért tudja, hogy ez elég kényeskedőnek hallatszott. - Nem hiszem, hogy már sokat változnék - von vállat mosolyogva, belátva, hogy vannak hibái. Nem is kevés.
- Igen, csak miattuk - bólint. - Szeretek énekelni is, de leginkább azért vettem fel, mert otthon, a házi könyvtárunkban régen ráakadtam pár könyvre, amiben arról írtak, hogy énekelve gyógyítottak, nyugtattak, megdermesztettek embereket, és őszintén vonz annak a lehetősége, hogy mindezt megtanulhassam. De mindenek felett tényleg azért, hogy a gyógyító szakmához esetleg plusz tudást szerezzek - magyarázza, miközben akaratlanul is hangosan felsóhajt egyet, s míg Emmeline Raphynak köszön, addig ő is integet egyet Zoénak.
Hajába nyugtalanul beletúr, és megrázza tincseit, majd az egyiket elkapva csavargatni kezdi. Ajkát harapdálva néz a lányra, és bár nem legilimentor, alig észrevehetően bólint a lánynak, hogy értette. Szemeiben hála csillan fel, amikor Emmeline egy semleges kérdést tesz.
- Felvettem az előadóművész csoportját, ahol még az illúziómágia az, ami nagyon érdekel, meg a mágushivatalnokét, ahol viszont a mágusirodalom az, ami felkeltette a figyelmemet - kezd gesztikulálni, ahogyan feloldódik. - Meg az sem utolsó szempont, hogy az svk-t és az átv-t is így emelt szinten tanulhatom - bólogat. - Oh, és még felvettem az asztronómiát is, bár a bolygók állásához és hasonlókhoz én nagyon nem értek, de ezzel talán lesz valami halvány fogalmam a dolgokról - neveti el magát, miközben tudja, hogy ma már nem érzi kellemetlenül magát, ha be kell vallania, bizony neki is vannak hiányosságai. Raphael felé fordul, majd kiböki kérdését, ami nem is kérdés inkább, hanem meglepett kijelentés.
- Azt sem tudtam, hogy te felvetted a tantárgyat - néz a szürkés szemekbe, ki nem mondva, hogy mostanság sok mindent nem beszélnek meg egymással.
Visszafordul Emhez és kíváncsian néz rá.
- És te milyen új csoportot vagy tantárgyat vettél fel? - kérdezi, miközben visszatámaszkodik tenyerébe, másik kezével pedig újra csavargatni kezdi egy tincsét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Izzy Maddison
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : Az embernek az a sorsa, ami, és az élet különben is illúzió.
Hozzászólások : 439
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 19:07

*Még most is elsápad, ha a reggel kapott Rivallójára gondol. Sandy néni ugyanis a tőle megszokott hangnemben emlékeztette arra, hogy nem véletlenül jár iskolába, és vegye fel a tárgyait, járjon be órákra ésatöbbi. Húzta-halasztotta a dolgot, amíg lehetett, de azzal ő is tisztában van, hogy nénikéjével nem tanácsos ujjat húzni. Magára rángatta azt, amire még otthon azt mondta hogy "édesfiam, ez itt az egyenruhád", magára kanyarította a talárját, és elindult megkeresni a termet. Naná, hogy eltévedt, és nem találta meg elsőre, továbbá volt néhány kis házikedvenc is az útjában, ami elől menekülnie kellett, így kissé tovább tartott neki a terem megtalálása, mint ahogy tervezte. Mielőtt belépett volna a terembe, a feje teteéj díszelgő vörös kazlat alaposan összekuszálta, nehogy valaki még véletlenül is azt higgye róla, hogy ő egy mintadiák. Persze ez a veszély nem fenyegeti, de sosem lehet tudni. Halkan nyílik az ajtó, és még halkabban köszön. Tekintete ismerőst kutat, így megnyugszik, mikor észreveszi a hátsó padban kuksoló Noelt és Francist, a koponyáját, úgyhogy oda is megy hozzájuk.*
Sziasztok! Noel, leülhetek mellétek?
*Szinte meg sem várja a választ, máris helyet foglal a kettős mellett. Azt már elsőre levette, hogy nem késhetett olyan sokat, hiszen itt bizony még nem kezdődött el az óra.*
Szuper! ezek szerint nem is késtem el.... annyira.
*Vigyorog, mint egy vadalma, és előkotorja szütyőjéből a pergament, tollat és egy kalamárist. Azt ugyan még nem tudja, hogy szüksége lesz-e rá, de mivel könyvet nem talált az órához, így valamit hoznia kellett.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 19:30

[Izzy]

*A koponyával játszadozik, ki jön és ki hova ül, azt nem nagyon követi, csak annyira amennyire szükséges. Csupán biccent mindenkinek, és tovább helyezgeti Francist maga előtt. Azt legalább pozitívumnak könyveli el, hogy a késés nem bűn, így azért mindjárt más, tetszik neki. Elméletben mindent felvett, egyedül a természetmágiát kérte alapszinten, az nem érdekli. Jobban örült volna ha kihúzhatja teljesen, de ha nem lehet, akkor nem lehet, legfeljebb nem tanul rá. Ami elnyerte a tetszését, azt kiemelte, amit még nem ismer azt aláhúzta, ami pedig számára kínzás, azt átsatírozta. Igaz, azt az egyet nem volt nehéz. Néha az ajtóra pillant, de semmiféle érzelem nem olvasható le az arcáról. Figyel, memorizál, csak nem szólal meg hozzá. Izzy megjelenése az, ami egy mosolyt csal ki belőle.*

-Szia! Persze, elférsz, gyere nyugodtan. Nem késtél, annyit nem, én is egy órát csúsztam, de nem maradtál le semmiről, láthatod. Miket vettél fel?

*Kicsit arrébb húzza a koponyát, aztán a többit is a székével együtt. A fiú olyan mint egy vulkán, még véletlenül leveri Francist. Védelmezően a két karját melléfekteti, így látja biztosnak. Azon már elvigyorodik, hogy Izzy sem egyenruhában jelent meg, és a talárját elnézve...az is magándarab lehet. Nincs egyedül, hasonló a szerelése. Nem kedveli az egyenruhákat, és már az is nagy szó tőle, hogy talárt vett fel a köpönyege helyett. Persze ez is fekete, egy apró ezüst csík van csak rajta, de az is belül. Hogy az mi célt szolgál, az a magánügye, erről nem beszél.*

-Tudsz hangszeren játszani vagy énekelni? Életemben nem tanultam zenét, gáz mi? A kottát sem ismerem, csak annyira, hogy van, és képes vagyok felismerni. Ezen felül semmi, felőlem bármelyik dalra mondhatják, oda az lett lejegyezve. Analfabéta vagyok hozzá teljesen.

*Érdekes órának néznek elébe, kérdés mekkora bűn az, ha valaki sosem foglalkozott a zene művészetével. Vagy behozzák a lemaradást, vagy esetleg kiderül, még érzékük is van hozzá. Ő az elsőre tippel, nem próbálkozott ilyesmivel eddig, de itt az ideje elkezdeni. Ki a prof, arról fogalma sincsen, de ha késik, az már azt jelenti, laza figura. Jó pont.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 20:08

*Igazából halálra unja magát. Mindenki cseverészik, elvan a másikkal, neki meg még a biccentésére sem reagál a jó nép. Hát így járt…depresszióba nem esik miatta, inkább csak sandít ki a fejéből, mogorva, színtelen arccal. Aki utána érkezik, annak csakazértis odaint fejével, hogy ő nem lesz bunkó... Van is egyfajta tartása az biztos, hideg, kimért...sőt talán utálatossá válik egy idő után, miközben bizonyára azt hiszi magáról béke nobel díjat kapott a puszta tényért, hogy létezik.... Az már megér egy díjat. Mintha méltóságán alulinak tartaná az ismerkedést. Nem tudja elképzelni magát, amit odamegy valakihez, hogy beszóljon neki...Többen vannak, megalázó lenne. Másra meg nem képes, csak ha valaki megismeri. Ezt sem egyszerű, bár bizonyított tény, hogy nem lehetetlen. Egyáltalán nem úgy fest, mint egy lelkes, kis prefi, inkább mondaná az ember kiskorú Extremusosnak a rosszabbik fajtájából. Egy idő után már meg sem mozdul, nem néz senkire, mint egy szobor…Tekintete is üveges, mintha hirtelen megtámadta volna valaki, aki kivette azt a kis lelkét is, ami még benne maradt. Gondolatban egészen máshol jár, ahol nincsenek emberek…Talán meghalt? Halál oka: beledöglés a semmittevésbe. De az is lehet, hogy alszik, csak éppen nyitott szemmel, de nem sajnos- szeretne, de nem tudja befolyásolni. A vihogás kifejezetten irritálja, bár nem reagálja le, csak egy barátságtalan szemvillanással. Abba viszont már nem fektet energiát, hogy hátra is nézzen a lányokra, megfordítsa a fejét. Bár Zoey egyedül van szintén, hozzá csatlakozhatna…Ebben mindig is borzasztó béna volt, valakihez odamenni és beszélgetést kezdeményezni nála…Irónia nélkül képtelen lenne, az meg igazán nagyszerű hatással van az emberekre, főleg a lányokra. Miután megkapta a bunkó, tahó, dög, öntelt fokozatokat, valahogy nincs kedve kibővíteni a marha jelzővel is…Így hát csak mered maga elé, mint aki savanyú szőlőt evett, s most először fordul meg a fejében, hogy talán tényleg nagy a korkülönbség, hogy nem ide való, hogy teljesen kívülálló…Látszani nem látszik rajta, inkább gebedne meg, vagy köpne be valami rondát mondjuk „gebedjetek meg” s szemeit továbbra is érdektelenül a semmibe mélyeszti. Kíváncsi meddig bír még ott úgy ülni, mint egy díszpinty a szoba közepén…ugyanakkor magában megfogadja, ha ezek után valaki mégis megszólítaná barátságtalanul le fogja gágogni…vagy megmutatja a speckó kis tetkóját…. (habár akkor lecsuknák O.O) marad a gágogásnál.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emmeline Way
Diák - Pugnax
avatar

Female Szűz Jelige : Kamaszodó, borzas nagykistünde
Hozzászólások : 392
Évfolyam : Második
Kor : 130

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 20:29

*Szerencsére nem csinált totál hülyét magából, Amelie veszi a lapot, és az apró bólintást egy lehelletnyi mosollyal konstatálja. A figyelemelterelő hadművelet is sikerrel jár, olyannyira, hogy a lány egészen belemelegszik a magyarázatba, kis híján leütve őt a geszikulálásával.
Mosolyogva figyel, miközben valami újkeletű szokásának adózva az egyik tincsét rágcsálja. Erre fél perc után döbben rá, és elhúzza a száját, amiből egy kissé megcsócsált fürt kerül elő.*
- Legközelebb kérlek szólj rám, mielőtt újra nekiesnék a hajzatomnak! - *néz esdeklően Ameliere, mivel sejti, hogy egy hajrágcsáló tünde nem nyújthat épületes látványt.
Igyekszik nem törődni a mellette éa a mögöte ücsörgő ifjak közti feszültséggel, próbál semleges, békés és nyugodt maradni.*
- Hmm... Nehéz döntés volt, de leadtam az auror/átoktörőt, és fölvettem én is az előadósdit. Csak nem jelenthet akkora kihívást!
*Vigyora újra kiszéleseddik, hiszen ha magától nem is vallaná be soha, imád énekelni, zenélni, táncolni, ezzel elképráztatni... de csak azokat, akik előtt mindezt nem szégyenli.*
- Addig rendben van, hogy egy tanárnak illik stílusosan késnie, na de ennyit? - *húzza föl a jobb szemöldökét, és arcát a tenyerébe temeti.* - Már most mehetnékem van...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 20:58

Déli tornyok egyikében beszögelt ablakok, s még véletlenül sem beolajozott ajtó várja, hogy a tanár végre lenyomja az ajtó kilincsét, s belépjen a szertartásra. A kíváncsi, s végső tiszteletüket nyilvánítani akaró diákok padokban ülve várják a kezdetet, s nyilvánítanak részvétet egymásnak. A teremben áramló hideg levegő arra utal, hogy az idefele tartó tanár igyekezett minnél vastagabb deszkákkal beszögelni az ablakokat a napfény távol tartásának érdekében.
Az egyetlen fényforrás a teremben mindössze a terem két oldalán csüngő lámpás, melyből néha-néha feltör egy-egy láng, s elsuhan a diákok feje fölött. A tanterem hátsó részén megannyi dugig tömött könyvespolc félemlíti meg a diákokat azzal, hogy idegtépő nyikorgó hangokat hallátván sejteti összedőlni akarását. Legelöl, a diákok által elfoglalt, feketére festett padokkal szemben, egy emelvényen hosszú katedra helyezkedik el, s azfölött is gondosan összevarrott drapéria rekeszti ki a világosságot.
A katedrán egyetlen dolog hívja fel a diákok figyelmét arra, hogy ha nem akarna pár óra múlva a földalatt egy koporsóban ébredni, ideje lenne nyugovóra térni. A semmiből egy fehér menyét jelenik meg az asztalszélén, mely vörös szemeivel néz végig áldozatain. Az ajtókilincs vadul elkezd mozogni, s szívbajt hozva a diákokra a szekrényből vad vihogások közepette egy fekete ruhás, cilinderes alak mászik ki, kezét a fejére szorítva.
-Vacak, ostoba, alacsony mennyezet!!! Fene, fene, fene!!!
Még csak nem is sejti, hogy a szekrényt ruhák tárolására, nem pedig teleportációra találták ki. Egy ideig még szitkozódik egy-két német szót az orra alatt....
....majd megkövül. Sárgán világító szemeit, s fehéren izzó, fülig érő mosolyát szaggatott mozgással fordítja a teremben lévők felé.
-Végre terrorizáció!
Élete vágya teljesült most, hogy gyakorlatait biológiai boncbábuk helyett élő, húsVÉR áldozatokon hajthatja végre. Le nem lankadó mosollyal az arcán sétál oda a katedrájához, kabátjának ujjából előhalászva hosszú, fekete karmos kezével pedig megsimogatja Mogyoró, a fehér menyét fejét. Idegtépően megfordul, mély sóhajt vesz, hogy kezdetét vegye a tanórának álcázott szekta-szertartás. Ujjait összekulcsolja hasa előtt, s mély hangon, lassan, megszólal.
-Részvétem minden bátor ittlévőnek, ki azért jelent meg, hogy betekintést nyerjen, s elsajátítsa mindenidők legnehezebb varázslási technikáját. Erről az óra másik felében hallhattok. Mesteretek, aki majd addig kínoz beneteket, míg ORDíTVA ki nem rohantok a teremből...én lennék, Samuel Gottwald, azaz az Elmebeteg karmester. DE csak Sam-bá.
A kicsit hangosra, és ijesztőre sikerült bemutatkozás végén még hangosan fel is vihog, jelezve agyának nem százas működését. Végighordozza tekintetét ő is a diákokon, majd hangsebességes mozdulattal elölrelép, hogy a frászt hozza az elöl ülőkre.
-Mielőtt részletesebben elkezdenénk foglalkozni eme gyönyörű tantárggyal, szeretném, ha mindenki bemutatná, mennyire kell félnem a félresikerült dallamoktól. Egymás után kérem a bemutatkozásokat, valamint egy-egy dal eléneklését. Kezdjük tőled.
Hófehér mutatóujjával a tündére bök, aki ha már ilyen hevesen beszélget padtársnőjével, valószinűleg énekelni is tud. Ajkain szétterül vigyora, s alig látható szemeit a göndör hajú leányzóra emeli.A hozzászólást Samuel Gottwald összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Okt. 14 2009, 17:46-kor.
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 21:47

*Teljesen csöndben hallgatja a két lány társalgását, miközben a tolláról sikeresen letöri a csipeszt, amivel eddig a füzetéhez tudta erősíteni az író eszközt. Nem gond, van még vagy húsz darab tolla, ha nem több. Végül aztán elmélyült szórakozásából az zökkenti ki, hogy Amelie hátrafordul hozzá, és meglepett kijelentést tesz. Csak egy kicsit felvonja a szemöldökét, majd bólint egyet.*
-Igen felvettem, plusz még tanársegéd is lettem.
*Úgy nem mellékesen ezt is hozzárakja a dolgokhoz. Sok mindenről lemaradtak, de hát ez ilyen időszak volt, majd lesz jobb is. Hátradől a széknek, amikor az úgy nevezett Mogyorót veszi észre a katedra szélén. Soha nem gondolta volna, hogy ilyen tanár, mint Mr. Gottwald képes állatot tartani... Ha csak a pókok nem háziállatok. Majd az egyik szekrényből megjelenik maga az ádáz tanár is. Valami ilyesmit várt tőle. Aztán a szent beszédet végig hallgatja, csak, hogy fel legyen készülve az esetleges üvegrepedésekre, esetleg törésekre és hasonlóakra...*
~Szóval ezért vannak bedeszkázva az ablakok.~
*Isteni szikra ütődött fel a fejében, miközben azon vigyorog, hogy milyen terrorizálást folytat Sam bá az elől ülőkkel. Ilyenkor boldog, hogy nem azt választotta. Miközben a tanár beszél ő egy tetszőleges, és üres oldalon kinyitja a füzetét, átlapozva az előző év anyagain. De akár mennyire is vár, hogy végre valami írni való legyen, semmi sem jön, csak egy bemutatkozó dal... Miközben az előtte ülő lány énekel jó maga a termet nézi meg jobban, hogy vajon merre férne el a Megasztárban és hasonlóban használatos zsűri asztalok. De nem talál sok helyett. Semmi gond! A katedra mellé oda húzz egy padot, szembe fordítja a diáksereggel, hoz egy pohár vizet, és miután egy széket is oda helyezett levetődik. Neki már szinte joga van ehhez, pláne ha a tanársegédje eme kicsit megzakkant tanárnak. Végül aztán addig telik az idő, míg ő kerül sorra a bemutatkozásnál.
Kihúzott mellkassal áll fel, és egy kicsit megigazítja magán a talárját. És így egész rendes külsőt ölt magára. Hát ha még borotválkozna... Bár az inkább már a csoda kategóriába kerül.*
-A nevem Raphael Wyld, pugnaxos, és másod éves. Illetve az ön tanársegéde.
*Itt egy pillanatra megáll, várja a feszült csendet, vagy azt, hogy "milyen idióta megy el egy ilyen tanárhoz segédként!?". De ezt őt a legkevésbé sem érdekli. Legalább az ember nem unatkozik egy ilyen tanár mellett... És azon aggódhat, hogy vajon mikor szedi ki valamely belső szervét, de majd csak pótolják.*
-Amit pedig elfogok énekelni az őőőőő... Valami dal.
*Ez van ha az ember soha nem nézi meg, hogy milyen zenét hallgat, és minden száma "Unkown" feliratot viseli. Végül aztán felkészül a "nagy" előadásra. Az éneklés végével pedig várja a tanár reakcióját, de ha az túl sokáig tart, maximum öt másodpercet ad neki, akkor leül, és ülve hallgatja végig a hozzá fűzni valóját.*

// https://www.youtube.com/watch?v=UzNhfws5GyM //
Vissza az elejére Go down
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 21:49

*Már letett arról, hogy valaki is érkezik, amikor valami fehérségre figyel fel az asztal szélén. Szépen lassan eljut a tudatáig, hogy az egy menyét, ráadásul gyönyörű vörös szemekkel. Egy pillanatra megfordul a fejében, hogy ő fogja elmagyarázni neki, mi ez az egész és próbál majd beleverni valami tudást is, csak most felméri a terepet, és ha úgy dönt, akkor majd visszaváltozik emberi lénnyé. Azonban amikor a kilincs kezd el zörögni, és egy röhögő szekrény hívja fel magára a figyelmet, rádöbben, a menyét csak egy tartozék, körülbelül annyira, mint neki Francis. Ezen elvigyorodik, máris megállapítja, az illető sem 100-as, és ez emel a hangulatán. Az már csak tetézi az egészet, amikor a férfi kikászálódik a szekrényből, mintha az lenne a terem bejárata. Ezen már hangosan nevet.*

-Izzy, azt hiszem ez a fazon főnyeremény lesz, figyeld csak meg.

*Nevetve hallgatja a tanerő szavait, szórakoztatónak találja, nem félelmetesnek. Már nem bánja, hogy ez a tárgy is a felvettek között van, most tudja, élvezni fogja az órákat, ha ilyen hangulatban telnek. Közelebb húzza magához Francist, fél szemmel a menyétet nézi, nem szeretné, ha az megtámadná a kincsét, sőt, akkor vérengzést rendezne.*

-Szerinted mit szívott? ~Terror? Az beszakadt dobhártyákat takar? Csodálatos, ezt ki kell próbálnom, nem fogom kihagyni.~

*Képtelen abbahagyni a röhögést, ilyen belépőt még sosem látott mint most. El kell ismernie, kellőképpen hatásos, ám nem egy ijedős típus. Ahogy végigméri Samuelt, kizártnak tartja, hogy ezt tisztán elő tudná így adni, egyszerűen lehetetlen, vagy pedig tényleg ennyire zakkant. A jelzőre bólint, óriási húzás.*

-Elmebeteg karmester. Ez csúcs, komolyan mondom.

*Ha valamit felír, akkor ez az. A pergamen tetejére biggyeszti, és még be is keretezi a név mellett. Soha nem fogja elfelejteni, nem létezik, hogy előforduljon. Próbálja visszafogni magát, csak akkor sikerül, amikor elhangzik az utasítás. Erre ledermed. Soha nem énekelt Francison kívül senkinek, most pedig tegye meg ennyi ember előtt? Zavartan áll fel, a nevéig el fog jutni, a többi kérdéses.*

-Noel Wyard, első évfolyam. Ő pedig Francis.

*Igen szűkszavú, nem mond semmi mást, ennyi is elég. A koponyát forgatja a kezében, és reflexből mutatja, be, utólag kapcsol csak, talán nem kellett volna. Már mindegy, elszólta magát, így nem is néz senkire, nem kíváncsi a reakciókra, a röhögéseket meg amúgy is hallani fogja. Az éneklés...bele kellene kezdenie, de igen nehezen szánja rá magát. Ha kettesben vannak, akkor nem zavartatja magát, de az egy teljesen más helyzet, de most erről szó sincs. Végül úgy dönt, kizárja a külvilágot és úgy tesz, mintha csak a Francis lenne ott. A végén leül, egyedül a professzorra pillant fel és úgy öleli magához a koponyát, mint egy mentsvárat.*


// https://www.youtube.com/watch?v=pHlp6d_6Ipk //

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.


A hozzászólást Noel Wyard összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Okt. 12 2009, 21:51-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Georgina A. Greene
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Female Halak Jelige : Dopping Maca :D:D:D
Hozzászólások : 322
Évfolyam : Első
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   Hétf. Okt. 12 2009, 21:49


/Elnézést a késésért Embarassed /

Gina futva érkezik a termbe, és sajnálva látja, hogy az utolsó reménysugár is tovaröppen.
-Elnézést...a késésért...csak egy szobor...-hadarja és pirulva néz a tanárra, miközben kapkodja a levegőt. Az első szaba helyre leül, és próbálja magát mehúzni, reméli Gottwald professzor nem penderíti ki innen. Igyekezni fog ahogy csak tud, de erről a késésről nem tehet, annyira időben indult ide, de valaki megbűvölt egy szobort, és az az útját állta, aztán meg kellett keresnie egy msáik utat, és az elvette az idejét.
De ez most nem lényeges, a lány próbál rájönni mi is a feladat és a teendője.
Aztán amint az egyik társa feláll, és elmondja nevét, majd énekelni kezd, Gina sejti vajon mi is lehet a feladat.
Egy sanda fordulattal körbenéz a teremben, hogy vajon kikkel is fog idejárni, de csak egyetlen embert ismer innen, az pedig nem más mint Izzy, a terep felmérés után visszafordul, és innentől kezdve éneklő társára figyel csak.

_____________
I would like to be happy very much....
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Dalmágia terem   

Vissza az elejére Go down
 

Dalmágia terem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 4 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Központi kastély :: Tornyok :: Déli torony-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblogs.com