Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Ambrózia cukrászda és fagylaltozó

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Gerard Rowne Wayner
Karvezető - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 1821
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanár
Kor : 597

TémanyitásTárgy: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Hétf. Okt. 26 2009, 14:41

Tornerans főterének közelében egy igen kellemes, aprócska épületre bukkanhatunk. Kicsit mézeskalács-házikóra hasonlít: az összképet ugyan némileg rontja, hogy két szürke, komor épület közé ékelődik be. A cukrászdát egy ügyes bűbájjal tették "mesebelivé". A tetőt mintha hófehér tejszínhab borítaná, és a mindig füstölgő kémény gyönyörű, vöröslő cseresznyeként ül a tetején. A falai is mézeskalácsra hasonlítanak, kinézetre és illatra egyaránt.
Az épület előtt fedett terasz található, négy-öt asztallal, körülöttük három székkel. Idekint télen is meleg van, hála a tulajdonosoknak.
Ha belépünk az ajtón, halk csengőszó köszönt minket, és egyben figyelmezteti is a boltosokat érkezésünkre. Az ajtóval szemben gyönyörűen kivilágított pult áll, tele a legfinomabb süteményekkel, nyáron fagylalttal. Természetesen akkor sem szorulnak háttérbe a sütik: mindössze új helyre kerülnek. Ez pedig a pult bal oldalán, arra merőlegesen áll. Ez télen sem üres, ilyenkor tömve van tortákkal.
Mint azt már mondtam, az épület eléggé kicsi. A tulajdonosokban felmerült az ötlet, hogy tértágító bűbájjal növeljék meg, de végül elvetették az ötletet. Hogy miért? Mert így sokkal hangulatosabbak. Az asztalok szinte egymás hegyén hátán állnak, a közöttük lévő szűk folyosócskákon csak alig lehet közlekedni.
Apropó, közlekedés! Említettem már a kiszolgálást? Pincér gyanánt gyönyörű nimfákat alkalmaznak, akik bármikor, készséggel segítenek a vendégeken. Soha problémát nem okoznak, kecsesen járkálnak a tálcákkal ide-oda. S a félreértések elkerülése végett: fizetést, és szabadságot is kapnak.
Az üzletnek van egy hátsó részlege is: ez a tulaj irodája. Berendezését egy kopott, mahagóni íróasztal és néhány bársonnyal borított karosszék alkotja. Meg persze az elmaradhatatlan dossziék. Az asztallal szemben egy nagy tál muffint ábrázoló festményt láthatunk. Ez a raktár rejtett bejárata. Ha a középen lévő, a többitől különböző (rózsaszín!) süteményt háromszor megkocogtatjuk a pálcánkkal, az beszippant minket, és a fal másik oldalán találjuk magunkat. Természetesen nem veszélyes, a talajpárnázó bűbájjal van ellátva.
Idebent, az üzlettel ellentétben mindig hűvös van. A sütemények halmokban állnak, és egy mugli mélyhűtő is fellelhető itt, amelyben a különböző fagylaltok leleddzenek.

_____________


A hozzászólást Gerard Rowne Wayner összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Ápr. 05 2010, 20:43-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Kedd Nov. 24 2009, 14:48

- Jól van Edward...Lényegében már az is jó, ha jobban érzed magad, mint eddig. Nem kell egyből fejest ugrani a boldogságba, különsen, hogy ez lehetetlen.
Él egyáltalán a földö olyan ember, lény, aki mindig boldog? Akinek nincsennek problémái? Nem hiszem. Az élet rögös útjait senki nem tudja elkerüli, így minimum egyszer gondok jelennek meg a sorsunkban. Kinek kisebb, kinek nagyobb, de ott vanak, és kikerülhetetlenek. Persze megooldást találni mindig lehet, s kell is, hisz olyan nincs, hogy sehogy ne legyen....
Végigmérem a fiút mogorván, mint aki most látja először, s fejem csóválva válaszlok neki.
- Nem, nem vagy lányos....éppen olyan vagy, mint egy 14-15 éves srác. Nem kell foglalkozni a nagyobbakkal, őket is szekálta valaki, most csak vissza akarják adni, persze annak nem lehet, aki velük csinálta.
Melkasára bökök kicsit, mosolyogva.
- Itt belül minek érzed magad? Ez számít, nem az, hogy ki mit mondd. És akár fiúsnak, akár lányosnak érzed is, attól te még ugyan az az ember maradsz, aki eddig is voltál. Egy szeretetre méltó kölök, aki csinál néha hülyeségeket.
Látom szomorkás hangulatát, s eszembe jut, hogy első találkozásunk estélyén kértem tőle valamit.
- Ed, mit szólnál, ha karácsony környékén együtt elmennénk hozzátok. Persze ha nincs kifogásod a kíséretem miatt.
Titkon szeretném áthidalni azt a szakadékot, ami kialakult a fiú, és nevelői között. Szívesen örökbe fogadnám őt, de tudom, hogy Lyonsék helyzete sem lehet érzelmileg a tetőfokán. Hiszen ők valószínűleg sokkal jobban szerették mindenkinél a fiukat, felnevelték, féltették, s a fiú ha fájdalmában is, hátat fordított nekik. No meg nem is fogja az egész szünetet itt tölteni egyedül...S ha sikerrel járok, talán még otthon is marad a szünetben.
- Mondjuk karácsony előtt, legfeljebb én majd a két ünnep közözött fogok hazamenni. Szüleid biztos, hogy szeretettel fogadnának.
Fizetés után kifelé menet jót nevetek azon, hogy nem neki kell, hogy tettszek. Még szerencse. Különben sem akarok tetszeni senkinek sem.
- Valószínűleg nagyon hülyén néznék ki, nem is áll szándékomban tarra vágatni a fejemet.
Az Ambrózia cukrászda és fagylaltozó csábító illatokkkal kelleti portékáit egy édes szájú embernek ellenálhatatlan vágyat sugallva, hogy betérjen, s falatozzon. Nem is csoda, hogy mi is arrafelé igyekszünk, s be is térünk, ahol az itt felszolgáló hölgytől én egy tejszínhabos kávét, és egy Rigójancsit kérek, majd kérdő pillantással lesem a fiút, hogy ő vajon mire is feni a fogát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Csüt. Nov. 26 2009, 16:16


*A dicséretre kihúzza magát, bár tudja nem kéne, ezért olyan hülyéskedve teszi, hiszen miért legyen büszke az ember büszke ilyesmire...De ez a jól van Edward, játékosságot követelt. A mogorva pillantáson kissé megilletődik, azt hiszi valami borzalmas folytatás követi, például: Az az igazság Ed, kifejezetten kislányos arcod van... Nagy levegő, csodák mindig vannak, s sóhaj már megkönnyebbüléssel párosul.*
-Húh, hálistennek. Egy kicsit megijedtem...*Daeron miatt ugye, de ezt nem teszi hozzá, bólogat, mintha tényleg csak csipkelődés lett volna és arcán feltáncol egy őszinte mosoly, igen, 14, sőt 15! Egyáltalán nem 1o-13... Vagy Tayler csak nem akarta megbántani...Ki is húzza magát, méltó szeretne lenni a megállapításra. Visszafordul felé, noha újabb meghökkenésre készteti a mellkasára bökés.*
-Megnézheti, nincsenek melleim! *lélegzetvételnyi csönd, majd felnevet.*
-Természetesen fiúnak! *Vágja rá kicsit dacosan, mintha sértené a feltételezés is, mintha dühös lenne, na nem Owainra, magára a helyzetre dühös, vagy magára, amiért beszívva ... gondolni sem mer rá, nem akar, különben soha nem érezte magát lánynak, ő ízig vérig fiú, csak épp az a probléma, hogy a lányoktól néha kirázza a hideg. Nem a jó nőktől, hanem a jó nők viselkedésétől...Dehát a nehéz élet, a rossz tapasztalaok, a fital kor...Arra már bartságosabban reagál, hogy fiatal kölyök, elmosolyodik, öblöset bólint rá, többet ér, mint a "köszönöm" kevésbé elcsépelt, különben is Owain látja a szemein.*
-Nem, ők nem a szüleim! *Emeli fel hangját, megintcsak váratlanul, hátrálva kissé Tayler elől.*
-Semmi közöm a genetikájukhoz...*Teszi hozzá kicsit halkabban, bár pillantásának száznyolcvan fokáról, a padló felé úgy tűnik elgondolkodik a dolgon, vagy ezen az egész témán...Ha tudná mi jár Tayler fejében...de nem tudja... Az persze egyértelmű, hogy csalódott haragját Lyonsékra akarja rávetíteni. Mintha ők tehetnének róla, hogy eredeti szülei eladták. De hogy épp a karácsony, s hogy ott is maradjon.*
-Szeretném, ha velem jönne...de ne most menjünk, majd új évre, nem akarom otthon tölteni a karácsonyt, meg kell értenie, nem olyan könnyű visszamenni oda, ahol bezártak, tényleg nem mehettem ki, még az utcára se, sehova. Aztán hogy ott töltesem az ünnepeket? Hiszen maga mondta, hogy nem szeretne a kastélyben élni, akkor képzelje el, mi lenne, ha odabent kéne töltenie a karácsonyt, ott, ahol fogoly volt és idegen. Inkább leszek egyedül itt, ezt az iskolát legalább szeretem. Különben én szeretek egyedül lenni. Maga szépen hazalátogat, aztán, ha visszajön majd találkozunk. *Végülis nem rossz, így sem, próbálja meggyőzni magát is, őt is. Azt nem akarja, hogy Tayler miatt aradjon, maga mondta mennyire hiányzik a családja. Ő majd örülni fog annak, hogy neki jó. Végülis ez az igazán szép ajándék. Sokkal jobb egyébként, mintha haza kéne mennie...Így elviselhető lesz az egéz ostoba felhajtás, nem boldog, nem szép, de elviselhető. Neki majd ki esik a szeme cukrászdában, tisztááára odavan, ki is tippel egy jókora csokoládé tortát, amivel éppen jól lakna, dehát Owainnal kénytelen udvarias leni, mert szereti, szóval ellene tenni sem tudna.*
-Én egy limonádét és egy szelet csokis sütit. *Húzza el tekintetét a tortától és adja le a rendelést Taylernek.*
-Tortáról jut eszembe, mikor született? Mármint, mikor van a születésnapja? *Bár Tayler biztos nem örülne meglepetés bulinak, ő azért tervezi becsomagolni magát és a küszöbe elé sántikálni egy Ed méretű dobozban. Micsoda meglepetés lenne...Najó, gyorsan elveti az ötletet és kiváncsi képet vág, miközben megy Tayler után.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ireth McAvoy
Diák - Pugnax
avatar

Female Szűz Jelige : Nincs máshoz jogod, csak hogy akaratod szerint tégy
Hozzászólások : 105
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Csüt. Nov. 26 2009, 20:35

// Ireth és Matt. Bocsánat, hogy bepofátlankodunk.//

* A lányka elsőnek lép be a szépen zsaluzott ajtón. Noha az illem mást kívánna,mégis bízik benne, hogy nem lesz baj és senki nem akarja nyakon csapni, székeket sem dobálnak egymásnak, és ha minden jól megy akkor egy átok sem találja szájba a lányt, mert akkor győzedelmes mosoly azonnal lefagy az arcáról.
Körbe pillant a cukrászdában, szereti az élénk színeket, a vadságot és mindent ami mágiával és finomságokkal kapcsolatos.
Az alkalomra csinos fekete szoknyát vett, vastag fekete, fehér csíkos harisnyával, melyet fekete hosszú szárú csizma tesz teljessé. Barna kabátja alatt pedig ezüstszínű gombos blúzt visel, nem akart nagyon feltűnni, de fontos neki, hogy jó benyomást tegyen, hiszen el kell érnie, hogy Matt nagyon jól érezze magát, és meséljen majd róla Ednek.
Ed. Franciska, hogy kerül megint képbe. Ráharap az ajkára, hogy a fájdalommal elűzze a zavaró gondolatot. Noha Ed nem zavaró gondolat, csak egy olyan, ami folyton a fejében van és ez bosszantóbb, mint bármi más. Hess ki a fejéből.
Hátra pillant a belépő fiúra és meglehetősen örül, hogy igen helyes és aranyos, akkor is jól fogja magát érezni, ha Ed itt repked körülöttük.
Ahogy azonban újból körbe pillant, csak kósza diákokat és felnőtteket lát ahogy éppen finomságaik főlé hajolnak és mosolyogva beszélgetnek.
Az egyik asztalhoz lép, és kigombolja kabátját, hogy feltűnjön alatta blúza, valamit hosszú ezüst lánca, melynek csalóka szemei vonzzák a pillantást.
Egyenlőre nem veszi le a kabátot, csak gombolgatja, hagyja, hogy a fiú szemügyre vegye, mert ahogy ő tanulta ez fontos lépés, hogy elnyerje majd figyelmét szavaival is.*
- Ismerős vagy itt? Tudsz valamit tanácsolni? Mit kóstoljunk meg? Az illatok fantasztikusak, nem hiszem, hogy csalódni fogunk. * Kicsit bizonytalan, és örül, hogy kevesen vannak, mert így csak loppal figyelik őket, és nem kell vigyáznia a szavakra tettekre. Itt most csak az a lényeg, hogy jól érezze magát és az sem hátrány, ha Matt is jól szórakozik.*
- Szép ez a hely nagyon, és örülök, hogy végre meleg van. * arcát csípősre marta a szél, haját is kissé összekócolta így azzal is el van foglalva, hogy helyre hozza.
Ha kabátja lekerül, a lányka kényelmesen helyet foglal, lábait keresztbe pakolja, noha nem zárkózik el, csak szeretne felnőttes lenni, szép nőies, ami kicsit azért távol áll tőle, hiszen a lány fiatal még, kiforratlan.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Vas. Nov. 29 2009, 16:04

//Edward...üdv nektek Ireth Very Happy //

Büszkesége felülkerekedik a feltételezéseken, miszerint valami lányos érzelmek is lennének benne, s ezzel már ezt véglegesen tisztáztuk azt hiszem. S hogy mit gondolnak róla, rólunk a többiek, igen te is, az engem már abszolut nem érdekel. Mindenkinek jogában áll azt gondolni amit akar. Egyenlőre.
-Vérszerint nincs is hozzájuk közöd, de -kicsit elhallgatok, hogy aztán nagy levegővétel után folytathassam mondandómat.- nekem sincs, és mégis szeretlek, mint a fiamat. Szerinted ők mit érezhetnek? Ők neveltek apró korodtól. Nem hiszem, hogy nem szeretnének, s amit tettek is azért volt, mert nem akartak elveszíteni.
Komoly, de öszinte arckifejezésemmel is szeretném tudatosítani a fiúban, hogy nem kell minden képpen egy vérvonalba tartozni ahhoz, hogy valakit mindennél jobban tudjunk szeretni.
- Rendben, de újévben elmegyünk!
Próbálok nagyon kedvesen, és óvatosan megnyílvánulni, mert nem szeretném, ha azt hinné, hogy mag
- Megértelek én Edward, de nem mondtam azt, hogy ott akarlak hagyni, hogy ismét bezárjanak. Tudod, hogy azt nem hagynám. Ha úgy gondolod, akkor együtt fogunk eljönni onnan, és egy percre sem hagylak magadra. Ez is egy része annak, hogy szembenézel a múlttal.
Amint megkapjuk a kikért süteményeket, s italokat egy kellemes sarokban keresve helyet, enni kezdem a saját édességemet, közben figyelem a srácot.
- ...és neked lenne kedved velem jönni? A húgom örülne neked valószínűleg. Csinos lány.
Huncut vigyor kerekedik az arcomra, de gyorsan teletömöm a számat, mintha meg sem szólaltam volna. Kis híjján félrenyelem a falatot, mikor meghallom, a feltett kérdést.
- 1982, július 12-én, de ez miért érdekel? Csak nem meg akartad venni nekem a tortát, amivel szemeztél az imént? Vagy a te szülinapod van ma?
Szórakozottan kanalazom le a habot a kávé tetjéről, lassan eszegetve, hogy aztán belekortyoljak, miközben várom a fiú válaszát, s kiderüljön miért is érdekli a szülinapom. A tortát azt ha kiderülne ma neki van a jeles nap, minden bizonnyal elvinnénk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Hétf. Nov. 30 2009, 22:54


-Az teljesen más *Vágja rá rögtön.*
-Ők mindig csak azzal törődtek, gyerekkoromban is, hogy hogyan legyek felöltözve, miként nyaljak be a felső tízezresnek és hogy mindig a legszebb ruha legyen rajtam...Igazából nem is ismertek. Önt alig fél éve ismerem, és mennyivel többet tud rólam... Van különbség, számomra nagyon is...Kár, hogy nem születtem egy kicsit később, vagy hogy már megvagyok. Főleg, hogy most összejött Frimikával. Kár, hogy nem lehet ezt valahogy megoldani, hogy igazából is a fia lehessek, vérszerint. Bár...időnyerő...habár az is necces...reménytelen. *Biggyeszti le ajkait kissé.*
-Ahh...*Fújja ki levegőjét, cipője orra felé bigyesztve ajkát, féloldalasan sandítva a férfira. Persze, tudja, hogy igaza van...*
-Nem igérem, hogy jóban leszek velük...azt sem tudom mit monhatnék...vagyis de, csak annak nem lenne jó vége.
*Újra megereszt egy sóhajtást.*
-De csak akkor, ha velem jön. Akkor igen, oké, elmegyünk. *Adja be a derekát, bár már előre irtózik a dologtól. Arra is kíváncsi lenne, hogy viseli majd ezt Tayler. Mármint az ott töltés perceit...ő is allergiás a giccsre...*
-Csak nem akarok ott sok időt tölteni...Ennyi. *Néz fel rá komolyan, kissé elmosolyodva, hogy nem hagyná ott. De nem is maradna, ha otthagyná, már aznap seprűre pattanna. Inkább odafagyna a nyélhez...A sütit percek alatt eltünteti, egyszerűen éhes volt, megint. Mindig...Persze a fél fogára sem elég az egész, de ezt nem mondja, elégedett képet vág. Elégedett is. Még soha nem hívták meg sütizni.*
-Úgy érti karácsonyra? *Kissé elkerekednek szemei, ahogy a limonádés pohár után nyúl.*
-Nem akarom megzavarni a családi ünnepet, bár a húgára kíváncsi lennék...Egy részt jó is, hogy nem vagyunk rokonok. Nem lenne férfertőzés.*Nagyon kíváncsi Owain hugára...Biztos szebb a kis csaj, mint Ireth...talán barna haja van, arányos és édes kis mandula szemei...Ráharp ajkára, ez az elmebaj kezd kóros lenni...Owain huga csak szőke lehet! De vajon valóban neki akarja bemutatni, vállalja a kockázatot?*
-Már alig várom, hgy megismerjem...csak nem akarok alkalmatlankadni. A karácsony családi ünnep...esetleg csinálhatnánk úgy, hogy pár napra újév előtt felmegyek, hm? Vagy csak egy napra, nekem mindegy. *teszi hozzá gyorsan, nem élősködni megy, de tény, hogy kiváncsi Owain felmenőire, s a kis kedvec hugira is.*
-Csak ki akartam számolni hány éves...*Jegyzi meg bujkáló mosollyal.*
-De nem tortát veszek majd, valami sokkal jobbat, majd nyáron. Nem, nekem sokára lesz, most volt nemrég. 14 évesen felvételiztem. *Vigyorog.*
-Dehát...öregszem...*Nem mintha nem akarna már rögtön 16 lenni.*
-A 16.on majd jól berúgok...főleg, ha átmegyek másodikba...*Teszi hozzá.*
-Szerintem én vagyok a legrosszabb tanuló az évfolyamban. *Ezt is hozzá mondja, kissé fejcsóvélva, s igencsak bizalmasan.*
-Jah, Ireth rosszabb, ő mindenben rosszabb. *Mintha ez reményt adna...Tudja, hogy nem, csak nem akarja tudni.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Matthew Shady
Diák - Extremus
avatar

Male Ikrek Jelige : Az öngyilkos merénylő
Hozzászólások : 415
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Kedd Dec. 01 2009, 23:57

[Ireth]

*Igyekszik ő, igyekszik. Nem mondhatni, hogy lóhalálában, mert lova nincs, se itt, se otthon, de azért nem áll meg minden második lépés után. Hajat mosott, meg is fésülte. Igaz, hogy ez nem látszik, mert tökre olyan, mint általában, de a jó szándék megvolt benne. Azért jól néz ki, határozottan. Egy alacsonyan szálló madár el is bambul rajta, neki megy a fának, nagyot koppan akkor, azután meg már senki nem figyeli. Persze, mert az önző népek el vannak foglalva a saját bajukkal, Matt meg azzal, hogy az esetleges pocsolyákat kikerülje. Nem akarja összesarazni a tornacipőjét és a khaki színű nadrágját, bár a sötétzöld pulóverre nem kell vigyázni, ahhoz tehetség kell, hogy odáig felcsapja. Nem teszi.
Elmereng azon, hogy mekkora idegbeteg ötlet volt a cukrászdába hívni a lányt, de vannak ott azért neki való édességek is, na meg vész esetére a hasznos dolgok a tértágított zsebében. A csúzli is hasznos.
Az ajtóhoz közeledve az órájára pillant a megszokott mozdulattal. Nem ér vele semmit, mert még nem cserélte le, de azért úgy saccperkábé megállapítja, hogy nincs késésben. Csak épp Ireth jött korábban. Rögtön kiszúrja a lányt, mivel egyrészt nem ült még le, másrészt meg bizonyos dolgokra, személyekre ki van hegyezve a látása. Viszont úgy tűnik, a helyiség kellemes hangulatát nem értékeli, hát mégiscsak fiúból van az istenadta, úgy gondolja, nem az a lényeg. A süti jó, és az a fontos.
A lányt tetőtől talpig végigméri, egyre szélesedő vigyorral. Pupillája egy pillanatra kitágul, ha valaki az arcába hajol, láthatja, egyébként nem, mert a szeme annyira sötétbarna, hogy szinte már fekete. Ed körülöttük repkedő szelleméről mit sem sejt, és hogy mesél-e neki, azt majd később eldönti. Ez nem az a pillanat, mikor fiúkkal foglalkozna.*
- Szia. *Sokáig tartott, de végül csak odaért. A kézcsókot már ellőtte, és kétszer ugyanaz a poén nem poén. Úgyhogy most hanyagolja az ilyesmi megjátszott dolgokat, egyszerűen csak önmagát adja. Talán Ireth ezt sem bánja meg.*
- Voltam már itt párszor. Minden finom, amit készítenek, és a csokis muffinról csak jókat hallottam. *Úgy tűnhet, hogy az összes figyelme a lányra irányul, de erről szó sincs: tökéletesen észleli az egyik közeli asztalnál ülő pasas élveteg tekintetét. Küld is felé egy olyan pillantást, ami semmi jót nem ígér, majd visszafordul Ireth-hez.*
- Igen, szép. *egy pillantásra sem méltatja a cukrászdát, könnyed mosolya sem a helynek szól. Mikor a pincér hozzájuk lép, megvárja a lány rendelését, majd ő is választ.*
- Eeegy.. Csokis muffin lightot és egy kávét kérek. Cukor nélkül. *fintora alig észrevehető, talán a feketekávé íze jutott eszébe. De akkor miért így issza? Na igen, az örök talányok.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ireth McAvoy
Diák - Pugnax
avatar

Female Szűz Jelige : Nincs máshoz jogod, csak hogy akaratod szerint tégy
Hozzászólások : 105
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Kedd Dec. 08 2009, 00:17

// Matt & Ireth //

* Vidám mosolya kiül az arcára, le sem tagadhatná, hogy jól érzi magát. Az este várhatólag izgalmas lesz, ha nem ront el semmit, csak mert Irethenk néha előjön a kétbalkezes szituációs játéka, ha ideges lesz.
Persze, hogy kezd az lenni, még azt sem tudja, hogy miért van itt. Na nem arról van szó, hogy Matt nem tetszene neki, nem is arról, hogy nem szívesen van itt vele, hanem, hogy Ireth jelenleg csak Ed miatt van itt, hogy belé rugdosson párat, és nem tudhatja, hogy ezt a szemben ülő fiú tudja-e?
Mert ha igen, akkor nem kell játszania, de mi van ha Ireth akkor is szeretne itt lenni, ha nem lenne Ed? Éljen a csajok könnyű agymunkája.
Élénkzöld tekintete ide-oda cikázik, noha nem nagyon érdekli már más csak a fiú. Miért ne? Legyen ez egy olyan este, ami bárhova is fajulhat. Mert miért ne?
Követi a srác pillantását a másik asztal felé. Elbűvölően elmosolyodik, jó érzés, hogy a fiú megvédené, még akkor is, ha pálcája az oldalán lóg.
Ő is visszafordul Matt felé, ő jobban érdekli, leplezetlen kíváncsisággal szemügyre veszi. Hüm... Nem döntött rosszul. Egy helyes sráccal egy kellemes randi.*
- Habos, kókuszos csokoládétortát kérek, és őszibarack levet. * kissé elpirul, amikor a fiú rendel. Csodás, ő itt fogyózik Ireth meg bezabál egy csokitorta szelete.
Kíváncsian pislog Mattre, hogy miért is rendel ennyire szadista italt, nemhogy koktéloznának vagy ilyesmi. Kicsit megijed, hogy el is akad a társalgás, mert ideges, csak még nem tudja mitől.
Ahogy megérkezik a sütemény, lassú falatkákat szel villájával, hogy ne legyen tele a szája és figyelhessen a fiúra.*
- Te régóta jársz ide? Sok barátod van? * ráharap a szájára, nem is hiszi el, hogy máris itt tart a barátairól faggatja, hogy szóba kerüljön aki érdekli. Szánalmas, tudja ő jól, így megnyerően a fiúra mosolyog.*
- Remélem lánnyal nem futok össze akivel meg kell vívnom a mai este miatt. * igen, ezt valóban nem szeretné, szívesen küzd nem arról van szó, de mégis....*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Kedd Dec. 08 2009, 18:48


-Nem Ed, te így vagy jó, ahogy vagy... Ki tudja, ha vérszerit lennél a fiam lehet, hogy egészen másabb lennél.
Komoly mederbe csordogált megint a beszélgetés, s ezen még a finom sütemény sem sokat változtatott eddig. Remélem azért sikeül majd valahogy feloldódni ismét. Abban is csak reménykedhetek, hogy egyszer megbocsájt szüleinek, és ki fog velük jönni. Persze nem úgy gondolom, hogy egyetlen felhős sem lesz felettük, ami beárnyékolja napjaikat, de egy egyszerű beszélgetés remélhetőleg nem fog veszekedésbe torkollani. Mikor beadja a derekát, s beleegyezik a közös utazásba szinte megkönnyebbülök.
- Veled megyek igérem, és nem hagylak ott egy percre sem. Karácsonykor pedig nyugodtan eljöhetsz hozzánk. A szüleim örömmel fognak fogadni, az ő szívük hatalmas, és tele van szeretettel.
Már miért ne akarnám bemutatni egymásnak a két gyereket. Az, hogy ilyen idős korban bármi is kialakul közöttük nem a jövő még, és ha az is lenne? Akor az engem miért is zavarna? A húgom döntéseibe nem fogok beleszólni. Ha egy gyermek már az ifjú felnőttkor mezeire lép, akkor inkább csak próbálja terelgetni egy felnőtt, nem pedig megmondja neki, hogy mit csináljon. Ez vonatkozik a hugomra is, és Edre is.
- Szerintem örülne neked Mary is. Lenne egy korban hozzáillő társasága. Várjunk csak, én már eligérkeztem a karácsonyi ünnepünkre a pilluban, szóval minden képpen itt leszek, csak viliájára tünök el. Ehh,, ezt elfelejtettem. No, akkor hogy is legyen, hogy mindkettőt megoldjuk? Azt hiszem szükségem lesz pár zsupszkulcsra. A két ünnep között megláogatjuk a te, és az én szüleimet is. Így megfelel?
...hogy szőke-e vagy éppen barna, az még számomra is rejtély. Mit lehet azt tudni a lányoknál, különösen, ha belelépnek a lázadó korba, s feketére festik, bele színes csíkokkal. Majd ha hazamegyek kiderül.
Végre egy kis jókedv, a szülinapi torták terén. Nem mondhatnám, hogy én jó laktam volna, úgyhogy kérek még egy adagt az előzőekből, hogy mindketten újra nekikezdhessünk falatozni.
- Ireth? Ireth McAvoy? Ő érdekes lány, ez tény.
Nyelek egy nagyot, mikor eszembe jut vele kapcsolatos találkozásom a sövénykerben. Mi lesz még abból a lányból...újja köré fogja csavarni a férfi társadalmat.
- ...hogy ki a rosszabb, az nem igazán érdekel. Véleményem szerint nincsennek rossz gyerekek, csak rossz nevelés.
Figyelem Edet, s töröm rajta a fejem, hogy van-e még valami dolgunk a városban.
- Szeretnél még valamit megnézni itt? Van időm lényegében...
Hátradőlök, és mint egy jóllakott napközis a két szelet süti, és a kávé után, hátradőlök a széken, hossz lábaimat kinyújtom az asztal alatt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Pént. Dec. 11 2009, 16:06


-Aha, még a végén kicsit kedvesebb lennék. *Húzza el a száját, de a szemei nevetnek, legalábbis félig, ami már nála nagy szó szokott lenni. Ő oldott, Owainnal tud egyedül csak önmaga lenni, bár mivel olyan sokáig senkivel nem volt az, néha vele sem megy könnyen, legalább nem zárja ki teljesen a dolgot és lelkesen próbálkozik. Ha nem jön össze, kicsit csalódottabb a kelleténél, de ez igazán nem látszik rajta, különben is olyan gyorsan váltakoznak a reakciói, hogy lassított filmen kéne rögzíteni, ha valaki tanulmányozni szeretné őt…*
-Otthagyhat, de eljövök. Legfeljebb majd kimászom a kéményen, vagy párbajozom a nevelőapámmal. Egész vicces lenne…*Családi melodráma.*
-Jó magának…*Bólogat, az ő nevelőszülei hideg arisztokraták, nem melegszívű normálisok*
-Nem biztos….itt is egy csomó lány van, mégsem örülnek nekem. De vele kiévelt teszek és nem fogom lenyírni a haját. *Ígéri, s egyszer csak azt veszi észre, teljesen eltüntette a rendelt kaját. Reméli nekik is lesz karácsonyi ünnepély…Besurran, elcseni a kaját, felmegy a szobájába, ahol remélhetőleg nem lesznek ott a szobatársai, mert mindegyik bulizni fog és ejtőzik egy nagyot. Nem is lesz rossz…szeret egyedül lenni, tényleg. Owain pedig majd bulizik egyet, aztán mehetnek látogatóba.*
-Őszinte részvétem a karácsonyi ünnepély miatt. Nekem teljesen mindegy, két ünnep között, vagy utána…Utálom az ünnepeket, mindig olyan nagy ügyet csinálnak belőle…*Fintorogva megforgatja a szemeit, ha jön az újabb adag vesz belőle ő is, nem volt elég a fél fogára sem a fogás. Ireth említésére csak rondán néz a szent kajára, inkább lenyeli, ami a szájában van.*
-Zizzent liba. *Von vállat, szerinte egy véleményen vannak Taylerrel, csak ő finomabban fogalmaz.*
-Aha, biztos. *nevelési kérdésekbe inkább nem menne bele, de Owainnek biztos igaza van.*
-Lényegében? *Vonja fel a szemöldökét, megfordul a fejében, hogy nem, nincs ideje, csak udvariaskodnak vele…vagy nincs ideje, csak szakít rá, vagy lenne dolga, vagy…vagy…túl sok a vagy, ezért agyalás helyett inkább válaszol. Kezd rájönni, hogy a túl sok gondot saját magának ő okozza a túlzott agymunkával. Inkább cselekedni fog, mint gondolkodni!*
-Nem… vagyis de. Kíváncsi vagyok mi van a sikátorokban! Elenged? *Tényleg apjának tekintheti, Ed sosem kérne mástól engedélyt.*Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Szomb. Dec. 12 2009, 19:11

Milyen jó is lenne lelassítani az élet körforgását. Mennyire szeretnék én teljes mértékben eligazod Eden, és olykor másokon is. De hogyan, ha az ember még önnön magán sem tud igazán kiigazodni?
- Párbajozni? Arra remélhetőleg nem lesz szükség.
Ha lesz is, biztos, hogy nem Edward nevelőapjával. Valahol belül tartok attól, hogy meglepetésben is lehet részünk. Csak reménykedhetek abban, hogy nem várják a fiút, s szüleit nem tartják sakkban valamivel, hogy egy szép kis csapdába belefussunk. De ezt csak akkor tudhatjuk meg, ha elmegyünk, s engem nem riaszt vissza az a tudat, hogy ilyemire is számítanunk kell. Biztonsági lépéseket kell előre beillesztenünk az utunkba. De ez legyen az én gondom...eszembe se jut, hogy efféle dolgokkal ijeztgessem a srácot. Kedvesen mosolygok inkább azon, ahogy eltünteti a sütit.
- Gondolod, hogy ő egyáltalán hagyná, hogy levágd a haját? A lányok arra kényesek, már aki. Mert van aki önszántából szabadul meg a tincseitől.
Hát én személy szerint nem tudok ennyire egyetérteni Eddel, hisz annyira nem ismerem azt a lányt. Egyetlen alkalomból, ami éppenséggel nem is volt kellemetlen találkozás férfi, és nem tanári szemszögből, nem lehet levonni semilyen következtetést. Senkiről!
- Zizzent? Ezek szerint te jobban ismered, mint én.
Nekem sincs szándékomban jobban belemenni nevelési elvekbe, különösen, hogy jómagam is csak mostanság próbálkozok eme műfajjal. Jó-jó, ott van a kishúgom, de őt inkább a szüeink nevelik, én kényeztetem, ha módomban áll. Meg elmondom neki a saját élettapasztalataimat, apró mesék formájában, ha az valami féle nevelésnek számít, akkor talán mégis van egy kis gyakorlatom.
- Igen, lényegében. Lényegében egész nap szabad vagyok...Mára szabadságot adtam magamnak.
Ami azt jelenti, hogy ha van dolgom, ha nincs, ezt a napot a fiúra szánom, és vele együtt magamra is. Úgyhogy tényleg jobban teszi Ed, ha nem forognak feleseleges vagyokon az agytekervényei! Most viszont én vonom fel szemöldökömet, hisz kicsit meglep, hogy egyedül akar elmeni a sikátorba. Az valahol jólesően természetesn már számomra, hogy engedélyemet kéri. Nem tudom minek nevezzem ezt. Van olyan, hogy apai ösztön? Anyai van az fix.
- ...hát, végülis ha szeretnél menj. Bár joban örültem volna, ha nem egydül méssz oda, de ha úgy akarsz, menj. Én itt megvárlak a bájital boltban. Kellene pár főzet, ami már kifogyott, és nincs kedvem főzőcskézni. Mehetünk?
Indulni készülök, összeszedem a tányérokat, poharakat, majd elindulok a pult felé, hogy fizettségül leszámoljam a megfelelő összeget az itt árusító hölgyeménynek, majd Edet bevárva indulok a kijárat felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Szomb. Dec. 12 2009, 22:29


-Sajnos én sem hiszem...*Azért az apja nem olyan...pedig izgalmas lenne egy varázslópárbaj. Persze, Taíyler kimaradna és nézné, drukkolna neki. Valahol megfogalmazódik benne, hogy ez lehetetlen...nem maradna ki, hanem lehet helyette harcolna.*
-Abban a párbajszakkörben nincs sok izgalom. Élesbe mehetne. Valami nagy darab Extrémusosba kéne belekötni...*Morfondírozik hangosan. Különben neki eszébe sem jut Tayler aggodalma, azonnal visszamondaná a dolgot, ha megfordulna a fejében, de valahogy nem fordul. Az ő sznob...nevelőszülei és a vámpírok? Az agyában nem jön össze ez a két meglehetősen utált dolog. Abban biztos csak, hogy Taylernek téves elképzelései vannak a Lyonsokról és hogy nagyot fog csalódni. Ami majd azért jön jól, hogy ne akarja többet oda küldeni. Ekképp okoskodik.*
-Ireth nem tudott sokat tenni. De Mary haja megmarad! *Igéri, bár lesz azon a vendéglátó körűton valami gikszer, még ha nagyon össze szedi is magát....csak a karácsonyfát ne gyújtsa fel...meg reméli, hogy nincs a házban macsek...*
-Maga is ismeri? Az, egy szent kis majom, rémálom az a lány, de tényleg. De mindenkivel tökjó fej, Mattet elhívta randizni, egészségükre. Az a fiú sem normális, ha belement. Aztán majd sírni fog, hogy kiherélte, vagy ilyesmi. Én persze előre figyelmeztettem.
*Hetykén fújtat egyet, ennyit a hülye randijukról. Nem is sejti, hogy majd pont ide jönnek. Még az is lehet, hogy a helyükön fognak ülni.*
-Rendben. *neki is kell egy kis szabadság néha. *
-Félre ne értsen, maga is jöhet velem, ha szeretne. Csak nem tudtam mennyire vonzza egy sikátor, meg hogy mennyire férek bele a szabadságába. Elvégre az emberek nem sikátorokba akarnak menni a szabadnapjukon. *Ecseteli, majd felpattan ő is.*
-Nagyon pocsék, hogy én soha nem tudom semmire meghívni. Nem kellett volna kiderülnie, hogy nem az igazi szüleim, akkor még most is gazdag lennék és vehetnék magának egy...repülő porshet viszonzásul. *lemondóan megcsóválja a fejét, miközben kilép tanára anyomában az utcára.*
-Vagy egy repülő házat... Nem is tudtam, hogy érdekli a bájitaltan, mi lenne, ha inkább együtt mennénk? Biztos a sikátorban is van olyan üzlet, csak egy kicsit komorabb beütésű. *Dehát, az apáé a végső szó, mindig.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noah Landon Doyle
Diák - Pugnax
avatar

Male Hozzászólások : 76
Évfolyam : Első

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Szomb. Feb. 20 2010, 00:06

Amelie

Hetek óta alig léptem ki mr a kastély falai közül...Lassan unalmasak a szobatársak, még ikrem is, pedig őt aztán igazán szeretem. De hát minden napot veletölteni...
Jajj nem is volt az élet a padlástérben annyira unalmas. Volt nemrég valami hangzavar, nem tudom miért ordibáltak a hálóküréetünkbe, nem is akartam magam beleártani, de Edward valami rossz fát tehetett a tűzre, mert az egyik lökött tanár ordítozni kezdett vele. De, hoy ennek mi volt az oka, vagy egyáltalán miről is folyt a vita, nem nagypn érdekelt, így bezárkóztam a szobámba, és fejembe húztam egy párnát. Szerencsére jó alvó vagyok, így sikerült is bealudnom. Visont z elég volt ahoz, hogy kevesebbet tartózkodjak már a szobámban, hogy gyakrabban jöjjek le a városba. Itt talán nem tűnik fel, hogy mekkora marhaságokat is tudok olykor csinálni.
Édességre vágyom, ezt volt a második ok, hogy éppen idetévedtem. Azonban a cukrászdába nem igazán illendő besétálni cigarettával a számban, így a falnak támasztom hátamat, reménykedvebenne, hogy fekete taláromat nem fogja meg a fal világos festéke. Fehér fameremet combomnál kicsit feljebb húzom, hogy egyik talpamat a falnak támmaszthassam. Szememet lecsukva élvezem a tüdőmbe áramló füstöt, majd lassan kifújom azt, hogy újra beleszívhassak cigarettámba.


//Elég rövidke, bocsi:)//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Szomb. Feb. 20 2010, 15:40

*Kezeiben több csomaggal, arcán elégedett mosollyal sétál a városban, nem zavarja a hideg, hiszen védi vastag, sötét lila, kedvenc talárja, nyakát pedig hófehér sálja. Sőt, ha egy-egy városlakó rámosolyog, akkor visszamosolyog, és még szép napot is kíván. Mit ki nem hoz egy fiatal lányból a vásárlás...
Van a szatyrokban, táskákban minden, mi jó. Könyvek, mert anélkül nem is ruccanhatna ki a városba, hogy legalább párat be ne szerezzen, aztán ruhák, azon belül felsők, toppok, pulcsik, tavaszra pár vékonyabb talár, nadrágok és szoknyák, és mellé pár fehérnemű, és egy gyönyörű tavaszi topán, sarok nélkül, így nem gyilkolja le a lábát minden lépésnél.
Volt a szépségszalonban is, hajára ráfért egy kis igazítás, no meg kényeztetés, most tincsei göndören keretezik mosolygós, vidám arcát. De a nap tetőpontja, az igazi kényeztetés még csak most jön el. A cukrászda felé tart, hogy meglepje magát valami igazán finom sütivel és egy habos cappuccinóval. Talán két sütivel is, ha olyan lesz a kínálat.
A cukrászda közelében mintha egy kartársát vélné felfedezni, az ikrek közül valamelyiket, látta már őket néha a klubhelyiségben, de igazából fogalma sincs, hogy most éppen melyikbe futott bele. A fiú felé tartva elhúzza a száját, nem igazán kedveli, ha valaki a közelében dohányzik, ezért tisztes távolságban megáll, ott, ahol nem éri őt a füst.
- Szia...öhm... Noel vagy Noah? - köszön és kérdez is egyszerre, arcán egy zavart mosollyal. - Nem tudlak megkülönböztetni titeket - von vállat, bár ez ennyi cókmókkal már nehézségekbe ütközik. - Éppen a cukrászdába indultam, velem tartasz? - bök fejével a bolt felé, miközben egyik lábáról a másikra áll, várva a választ. - Meghalok egy finom cappuccinóért és valami sütiért - mosolyodik el, hangjából kiérezni, hogy tényleg vágyódik az édes dolgok után.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noah Landon Doyle
Diák - Pugnax
avatar

Male Hozzászólások : 76
Évfolyam : Első

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Szomb. Feb. 20 2010, 16:39


Ó, kérem, ha minden dohányzásomból ilyen hölgyemény zökkentene ki....
Ha ismerne minket már kicsit jobban Amelie, nem is lenne kérdés, hogy én éppen melyik is vagyok az ikrek közül. Nem véletlen ez, hisz drága jó bátyám nem doháyzik, hanem engem szekál állandóan, hogy szokjak le, me mondjam már el, hogy egyáltalán mi okom volt rászokni. Lehet, hogy mások szemében kicsinység is az indokom, de nekem nem az. Feszültségemet vezetem le benne, semi több. Az, hogy anyánk egy vadidegen pasastól vár gyereket, s apámat, bátyámat az orránál fogva vezeti, nem igazán szívderítő számomra. De hát mégiscsak az anyám, s szeretem őt, ha haragszok is rá. S az, hogy mit tehet egy 17 éves srác ilyen helyzetben számomra rejtély, így dohányozni kezdtem, mogorva vagyok, magamba fordultam, bár ezt lányok ritkán veszik észre rajtam, ahogy most Amelie sem, hisz amint meglátom mosolyra húzódik szám.
- Noah vagyok...Te pedig Amelie, ha minden igaz.
Csomagjaira téved tekintetem, melyek eszembe jutattják, hogy ha csajok nekikezdenek vásárolni, nekünk, a férfi nem képviselőinek jó messzire el kell menekülnünk. Viszont ilyenkor, mikor már végeztek szívesen állunk oda, hogy felajánjuk segítségünket.
- Csak akkor, ha meghívhatlak, és segíthetek.
Még egy utolsót szívok bele a cigimbe, s beoltva ujjaim között zsebembe rejtem a csikket, ellőköm magam a faltól, majd a szatyrok után nyúlok, hogy elvegyem legalább felét, ha mindent nem is hagy, de ha hagyja akkor az egészet felnyalábolom tőle.
Előre indulok, kinyitom az ajtót, belépek rajta, biztosítva, hogy nincs előttünk semmi akadály, majd kitárva előtte, beengedem őt, kedves mosollyal arcomon. Bent egy üres asztalhoz kísérem, széket kihúzva neki, megvárom amíg leül.
- Mit kérhetek neked? Mármint a capuccinón kívül?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Csüt. Feb. 25 2010, 14:45

Zavartan álldogál, tényleg kellemetlen, hogy nem ismeri meg, hogy az ikrek közül kivel áll éppen szemben, de hát nem is szokott annyit beszélgetni az elsősökkel, talán csak Eddel a pugnaxból. Megkönnyebbülten mosolyodik el a név hallatán, miközben gondolatban bokán rúgja magát, amiért pont azzal a sráccal áll szemben, akinek másodjára mondta a nevét.
- Igen, Amelie vagyok - bólint a kérdés-kijelentésre, és jókedvűen felkuncog, ahogyan a fiú tekintete a csomagjaira téved.
Talán kicsit túlzásba vitte a dolgot, de meg kell hagyni, hogy élvezte az egész napos vásárolgatást, és azt, hogy a boltokban az ő kegyeit keresték, persze számítva rá, hogy akkor minél többet fog vásárolni. Határozottan szerette ezt az érzést.
- Vásárolgatni voltam - jegyzi meg teljesen ártatlanul, mint aki nincsen tisztában a dolgokkal. - Aztán közben elrepült az idő - vele meg a hipogriff, hogy ennyi mindent megvett.
- Oh, köszönöm, rendben - bólint a meghívásra és a segítségre is, de pár csomagot tényleg magánál fog, és úgy lépdel be a cukrászdába, beszippantva az édes sütemények jellegzetesen csábító illatát, amibe keveredik a kávé és a tea zamata is.
Finoman leül a székre, és szemeivel a pultot pásztázza, sorra véve minden édességet, és hogy melyiket is kívánja igazán. Noah kérdése hozza őt vissza a jelenbe, és halványan mosolyogva még egyszer vet egy hezitáló pillantást a pult felé, majd bólint egyet.
- Azt hiszem, sikerült döntenem. Egy kijevi krémest kérek a cappuccino mellé - régen volt szerencséje már ehhez a csemegéhez. - Utána pedig elmesélhetnéd, hogy téged mi űzött ki a kastély falai közül - villant fel egy mosolyt, miközben rendezgetni kezdi maga mellett a csomagjait, nehogy valaki orra bukjon bennük.
A csomagokat is sajnálná, meg azért a felboruló embert is. Bár utóbbinak van szeme, szóval, ha a rendezgetés után is történik valami baleset, az már nem az ő hibája.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noah Landon Doyle
Diák - Pugnax
avatar

Male Hozzászólások : 76
Évfolyam : Első

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Szomb. Feb. 27 2010, 20:53

- Vásárolgatni..i...ii? Nem inkább felvásárolni mindent, amit megláttál?
Valóban úgy látszik, hogy Amelie ezt tette, ahogy csomagjait rendezi, az is erre utal. Alig férnek el a lomok az asztal körül. Tekintetem azonban felszalad a lány arcára, ahogy elmélyülten lesi a sütemény kínálatot, én az ő arcán révedek el, messzi gondolatokba. Hogy ezek a gondolatok mik is lehetnek, az legyen az én titkom. Örömmel jövök rá, hogy döntésképes a kis hölgy, és ráadásul kitűnő választással él. Bólintok neki, s odasétálok a pulthoz, hogy a mögötte álló hölgyeménytől kikérjem Amelie részére a kijevi krémest és a capuccinót, s saját részre egy forrócsokit és melléje egy Rigó Jánost. Én már csak ilyen csokiimádó vagyok. Kezemben a kétféle sütivel, a kétféle itallal elindulok vissza a lányhoz, persze miután ki is fizettem, még mielőtt elfeledkeznék róla, és rám kiabálná valaki.
- Parancsolj!
Teszem le elé szavam kíséretében a tálcát, majd szembe vele én magam is letelepedek, hogy csemegézhessek a sütimből. Egyenlőre viszont kicsit távolabb tolom a tányéromat, és lekönyökölök az asztalra. Na nem úgy, hogy rátámasztom fejemet, vagy ránehezkedem, hanem csak úgy finoman, összefonva két karomat magam előtt.
-Egyszerűen meguntam a sok fiút a hálókörletben, és még nem jártam a városban, körbe akartam nézni kicsit.
Folyamatosan figyelem mozdulatait, nézem, ahogy a sütijével foglalkozik, eszegeti, ha már belekezdett.
- És te? Miért egyedül vásárolsz? Azt a csajok nem a barátnőjükkel szokták?
Poharamért nyúlok, hogy belekortyoljak italomba, majd letéve azt, letörlöm borostás bajszomról azt, ami reá ragadt. Rosszabb vagyok, mint egy kisgyerek, kikenem magam, de azért fejlődök, hisz azonnal letörlöm, s nem várom meg azt, hogy figyelmeztessenek rá. Ettől függetlenül elég kellemetlen is tud ez lenni, így kisebb zavarral mosolygok. Ráadásul az is érdekes, hogy fogalmam sincs mit is kérdezzek tőle, vagy mit mondjak neki. Pedig ez nem szokott velem előfordulni.
Na de lesz ez még így se...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Hétf. Márc. 01 2010, 20:42

Éppen elkészül a rendezgetéssel, amikor Noah visszatér a sütivel és a forró itallal. Segít neki, elveszi a sütit, majd a cappuccinós poharat picit megemelve mosolyodik el.
- Köszönöm szépen - finoman belekortyol az italba, majd egy aprócska fintor után a cukortartóért nyúl.
- Egy picit édesebben szeretem - magyarázza, és jó két mokkáskanálnyi cukrot még az italba önt, és lassan kevergetni kezdi a kanállal, hogy hamarabb elolvadjon benne a cukor.
Egy kis habot vesz a kanálra, és eltünteti hamar, és hozzá még valami hümmögő hangot is ad, látszik rajta, hogy élvezi az evés és ivás adta örömöket. Villájára egy falat krémest vesz, és lassan ízlelgeti, hogy aztán kommentálhassa.
- A fehérjét pont jóra sütötték meg a tésztán. Roppanós, de belül még kicsit folyós, ahogy én is szeretem. És a diót sem sajnálták belőle - dicsérgeti az édességet, mint valami ínyenc, és igazából az is, szereti az édességeket.
- Szóval eleged lett a fiúk társaságából? - kérdezi, miközben újra, a már, édes cappuccinójába kortyol. - Nem csodálom, ti valahogy olyan...zajosak vagytok, ha egyszer összeszabadultok - kunkorodik fel szája sarka beszéd közben, látszik, hogy jó kedve van, máskülönben nem szokott kedvesen piszkálódni. - De meglepő, hogy a testvéred nélkül jöttél, általában mindig vele látlak - kérdőn néz a fiúra, hátha erre is választ kap.
Közben egy újabb falat sütit tüntet el, elégedetten hümmög, ez az ő sajátossága, szeret így enni, és nem hangos, így aztán nagyon senkit sem hoz zavarba, ő mégis jóízűen ehet tovább. Felpillant a kérdésre, lassan leteszi a villát, és egy szalvétával megtörli a száját, mielőtt válaszolni kezd.
- Nekem kicsit hiányzott az egyedüllét, szerettem volna csak magammal törődni, csak magamat kényeztetni minden széppel és jóval. Önző egy dolog, mi? - nevetgél zavartan, gyűrögetve a szalvétát. - Általában társaságfüggő vagyok, meg szeretek beszélni is, mint tapasztalhatod - újabb mosoly -, de ma kellett a nyugalom, ééés a vásárlás. Nem is tudom, hogy mikor szabadultam be utoljára a városba, és vásároltam volna jól ki magam - dől hátra a székében, kezébe fogva csészéjét, lassan kortyolgatva a meleg nedűt. Amúgy hagytam még a ruhaboltban egy fél pár zoknit, az már nem fért volna el a szatyorban - ironizál finoman, tisztában van vele, hogy sok a táskája. - És, hát a végén jött volna az egész megkoronázása, egy jó kis sütizés - mutat az édességre. - Te eleve ide indultál, miután kinézelődted magad, vagy a nagy csomagos lány, alias én, besodort ide, elállva a cókmókjával a menekülési utat? - ugratja a másikat finoman, oldva a zavart, ami hirtelen fellépett. Aztán a csokicsodát kezdi szuggerálni, és orrával felé bök. - Te milyen sütit kértél magadnak? Nem hiszem, hogy találkoztam már volna vele - közben újra a sajátját kezdi majszolni ráérősen. Nem szalad sehová sem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noah Landon Doyle
Diák - Pugnax
avatar

Male Hozzászólások : 76
Évfolyam : Első

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Szomb. Márc. 06 2010, 18:29


- Kedves egészségedre.
Amint látom arra is válik, hisz szinte jó nézni, ahogy jóízűen falatozik a süteményéből. Igazán édesszájú egy leányzó, ha a capuccinóba még ennyi cukrot tesz, de hát ő tudja, ha nem kell vigyáznia az alakjára az csak jó. Egyébként is, ki szereti azt a gizda csajokat?
- Bagoly mondja verébnek.... Ti lányok talán csendesebbek vagytok, ha összejön egy csapat.
Széles vigyor terül el arcomon, s szemem is felcsillan, lassan tovaszáll az iménti zavar, de vigyorom kicsit elhalványul, mikor bátyámról kérdez.
- Olykor bizonyos okok miatt jó ha az ikrek is külön vannak.
Értem ez alatt azt, hogy ha tesóm el kezd faggatózni, hogy miért is vagyok oly morcos mostanság. Válaszolni nem akarok, de veszekedni sem, így általában eltűnök a szeme elől. Most elég messzire dünedeztem, és hosszabb időre. Más kérdés, hogy aztán azzal a kérdéssel is szemben találom magam, hogy hol is töltöttem a délutánt, de az már könnyeben megválaszolható.
-Önző lenne? Nem hiszem. Mindnenkinek kell önmagával is foglalkozni, bizonyos mértékig.
Én is mosolygok, arcomra a zavar után lassan visszatér a magambiztosság.
- Ritka az, ha egy lány nem szeret sokat beszélni.
Pimasz vigyor is siklik arcomra, bár csak röpke pillanatatra.
- Kinéztem magamnak a cukrászdát, de ugyebár cigivel a kezemben nem jöhetek be. De örülök neki, hogy így jártam, legalább már van társaságom.
Nem csak itt, de sehol máshol em dohányzom, ahol tudom, hogy akár egy embert is zavarjatok ezzel. Elég az, ha én mérgezem magamat, nem kel, hogy msokkal is megtegyem. Ezen kívül a cukrászdákba általában kisgyerekek is vannak, akiknek még kevésbé kell az én füstöm.
- Csokis tejszín van csokoládés piskótában, aminek a teteje is csokis. Csupa csoki. Megkóstolod? Nézd, van benne egy vékonyabb csík sima, édesebb tejszín is, ami a kesernyés összhatást még azt hiszem ki is emeli.
Szinte csodálattal beszélek a csokikölteményről, látható, hogy csokibolond vagyok. A lány felé tolom az asztalón heverő tányért, rajta a Rigó jancsit, amihez ez ideig még hozzá sem nyúltam, közben kortyolgatok forrócsokimból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Pént. Márc. 26 2010, 01:07

A fiú pillantását követve legyint egyet, és lazán vállat von.
- Tudom, hogy sok, de mindjárt itt a tavasz, és reggelente futni szoktam, szóval megengedhetem magamnak, hogy egy kicsit édesebben igyam a teámat, vagy a kávémat, ééés még egy süti is belefér - fészkelődik ide-oda egy pillanatra a széken.
Egy falat sütivel a szájában megrázza a fejét, és gyorsan megrágja a falatot, hogy aztán beszélni tudjon.
- Dehogy is, én ezt egy szóval sem mondtam. Főleg akkor, ha több hálókörlet leányai gyűlnek össze mondjuk hétvégén. Na, akkor nagyon hangosak vagyunk, zajosak, fecsegősök, szóval igen, tudunk mi is zajosak lenni - ad egy kevéske igazat Noah-nak végül.
A megjegyzésre felvonja a szemöldökét, de végül is nincs miért akadékoskodnia.
- Nekem nincsen testvérem, így aztán csak elképzelni tudom, hogy néha jó nélkülük lenni - mosolyog kedvesen. - Amúgy milyen ikernek lenni? - kérdezi kíváncsian. - Úgy értem, hogy ha a tesód szomorú, te is az vagy, vagy ha történik vele valami, ami erősen kihat rá érzelmileg is, akkor azt te megérzed? - tényleg érdekli a dolog, el sem tudja képzelni, milyen az, ha valakinek van egy hasonmása.
- Én ritkán foglalkozom ennyit magammal, de ezután a tél után igazán kiérdemeltem - húzza ki egy kicsit magát, de a megjegyzésre elengedi magát, és megadóan sóhajt egyet. - Rendben, bevallom, én is azon lányok közé tartozom, akiket olykor le sem lehet csapni, annyit beszélnek - vág egy mókás grimaszt, majd csendben hallgatja meg, hogy mit is takar a Rigó Jancsi elnevezés. A csupa csoki dolog nagyon is szimpatikus neki, és bár a tejcsokit jobban preferálja, amikor elé tolják a tányért, villájával egy kisebb darabot levág, átteszi a tányérjára, a fiúét pedig visszatolja.
- Köszi - mosolyodik el, majd megkóstolja azt a kis darabot. Ízlelgeti egy darabig az édességet, hümmög hozzá párat, majd egy korty cappuccino, és már mondja is. - Hihetetlenül finom, de még mindig a tejcsoki a favoritom. De, ha valaki az ismeretségi körömből szerelmi bánatban fog szenvedni, ezt a csokis sütit fogom neki ajánlani - kuncog fel halkan, aztán egy pillanatra megdermed.
- Ugye te nem szerelmi bánatban szenvedsz? - a villájával először a sütire mutat, aztán Noah-ra, miközben kutatóan figyeli a másik rezdülését.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noah Landon Doyle
Diák - Pugnax
avatar

Male Hozzászólások : 76
Évfolyam : Első

TémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   Hétf. Márc. 29 2010, 20:12

- Ó...bocsánat, nem akartalak zavarba hozni. Szerintem nincs is szükséged arra a futásra, max erőnlét fenntartása végett.
Valóban nem gondolom, hogy bármi féle fogyókúrára lenne szüksége, csak olykor rosszul fejezem ki magam. Ennyi az egész. Ha szavaimból nem is derül ki, tekintetemből, hamiskás mosolyomból rájöhet, hogy bizony nincs ellenemre az elém táruló látvány. Na de ez nem is csoda, Amelie szép, én meg szeretem a szép lányokat.
-...és a többi fecsegő csajjal együtt szoktál futni, vagy lehet csatlakozni nekem is?
Na igen, engem az sem zavarna, ha többen jönnének, maximum szólnék bátyámnak is, hogy jöjjön segítségnek, hogy a sok fecsegő között el ne vesszek. Hisz jó az, ha az embernek van egy tesója.Néha. Máskor meg a háta közepére kívánja az ember.
- Mit is mondjak, szeretem a bátyámat, el se tudom képzelni, hogy ne legyen, de néha sokkol. Faggatózik, amit én nem szeretek és válaszolni sem akarok neki, mert fájdalom elég, ha engem érint. De van valami ebben az ikerhatás dologban, mert ő is érzi, hogy valami nem stimmel velem.
Maga,m elé meredek, bele a forrócsokiba, majd felpillantok, s egy sete-suta mosoly fut végig arcomon.
- Bocsánat....Beszélj csak, én figyelek, és türelmes vagyok, bár néha kicsit mogorva.
Szinte jó nézni, ahogy falatozik a sütikből, s annak is örülök, hogy ízlik neki az a süti, ami nekem a kedvencem. Én is belekezdek az elém visszakerült édességbe, mely valami oknál fogva boldogsággal áraszt el. Jah igen, a csoki és a boldogsághormonok. Elég nagy adagokban pakolom be a sütit a számba, nem filózgatva rajta sokáig. Bekortyolgatom utána a forrócsokit is, majd hátradőlve figyelem a lányt, ahogy tovább eszik. FElkacagok, mikor a szerelmi bánatról kérdez.
- Nem, nem szenvedek szerelmi bánatban, ne aggódj. Szerintem nincs olyan lány, aki megmaradna mellettem, pláne még belém is szeressen...kizárt.
Egy olyan fiúba, aki rövid ismeretség után is képes kikezdeni egy lánnyal, abba nem szeret bele senki elven gondolkodok, ahogy az kiderült.
- De azért aranyos vagy ezzel a feltevéseddel...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Ambrózia cukrászda és fagylaltozó   

Vissza az elejére Go down
 

Ambrózia cukrászda és fagylaltozó

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Iskolán kívüli helyszínek :: Tornerans városa :: Üzletek-


Fórum készítése | Roleplay forums | Schools, College, Magic | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | www.sosblog.com