Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Rúnamágia terem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Serenius Fi Ham
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : Nem tudod elhatározni, mikor és hogyan halj meg, de eldöntheted, hogyan élj!
Hozzászólások : 35
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Kedd Dec. 22 2009, 15:19

*
Hálás a Professzornak, amiért ennyire engedékeny, gyorsan helyet is foglal, és mivel újat nem tud mondani az elhangzottakhoz képest, csak összeglalja röviden a már hallottakat. Ekkor azonban váratlan fordulatot vesz az óra.
Serenius végre elemében érzi magát, hiszen a tárgyalás az legtöbbször a diplomaták és üzletkötők feladata. Persze először letaglózza a tudat, hogy itt nem holni teve vagy Shagya arabs a tárgyalás tárgya, hanem a rúnák, a tárgyaló fél pedig maga Odin. Figyelmesen meghallgatja Noelt és Izzyt, majd igyekszik megosztani a többiekkel mindazt, ami segítheti a feladat megoldását. Jól jön most az a csekélyke tárgyalástechnika, amit atyjától, és professzorától eltanulthatot, ellesett. Megpróbálja pontokba szedni a mondandóját.*
- Először is! Az egyik legfontosabb, hogy tárgyalási helyzete alakítsunk ki. Mert Odin ugyebár jóval felettünk áll, lévén főisten, ugyanakkor minden tárgyalás kiindulópontja, hogy a tárgyaló felek között ne legyen meghatározó hatalmi különbség, vagy legalábbis mindketten egyformán érdekeltek legyenek a tárgyalásban. Ha ezen nem változtatunk már az elején, akkor mi leszünk a gyenge fél, és erős és egyenge fél között nincs tárgyalás, csak elfogadás vagy visszautasítás.
Másodszor: egy tárgyalás alapvető feltétele, hogy próbáljuk már tárgyalás előtt kiismerni a másikat. Ismernünk kell Odint, az például mind igaz, amiket Noel mondott, csak azzal egészíteném ki, hogy Odin alapvetően komor és melankólikus isten, de emelett ármányos és ravasz is, és kedveli a csínyeket. Ezért nem szabad elfelejtenünk, hogy végig ugyan azt kell akarnunk mindannyiunknak, a rúnákat! Ez talán nem is lesz olyan könnyü Odin jelleme miatt, ügyelnünk kell arra, hogy szavakkal vagy kisugárzással ne bontsa meg az egységünket.
Harmadszor pedig a felajánlásról. Nos, Izzy, én úgy gondolom, hogy kevés olyan dolog létezhet, amit fel tudnánk ajánlani Odinnak, és kellene is neki, legyen az tárgy vagy közülünk valaki.
*Itt persze a nőnemű jelenlévőket veszi számba, Ceciliát, Kumikot, Jekatyerinát, sőt, még Friminkát is, és látszik rajta, hogy mitagadás, ő Odin helyében megfontolna egy cserét. Persze, hogy a gondolatait még egy kevésbé jó megfigyelő is leolvashatja az arcáról!*
- De egy próbát megér. ~Jekatyerina például kimonodttan jól mutathatna valkürként, csak azt nem értem, hogy miért hordanak a valkürök tányérka méretű minipajzsokat ott elől...~ Vagy találhatnánk valami egyedit, monduk valamilyen varázslat segítségével mindannyian megoszthatnánk az emlékeinket, amiket eddigi életünk során összegyűjtöttünk, Odinnal. Hiszen ezek nekünk nem is kerülnek semmibe, kéznél is van, és tényleg egyediek, érdekesek, hiszen mindannyian máshonnan származunk, így ez akár még tetszhet is Odinnak. Mert az köztudott, hogy Odin szinte bármire képes volt a tudás megszerzéséért. Szóval egy próbát megér a felajánlás.
Negyedszerre... ja, igen, miközben, vagy mielőtt felajánlunk bármit is, hassunk rá! Lehet azzal is próbálkozni, hogy önmaga ajánlja fel a rúnát, próbáljuk vele beláttatni, hogy az ő érdeke is, hogy az ő hírnevét továbbvigyék, dicsőítsék még hosszú emberöltőkön keresztük. Vagy hassunk rá, mint apára, hiszen Odin az Ász istenek apja, mi pedig gyermekek vagyunk, akik atyai útmutatásra vágynak tőle. Az útmutatás pedig a rúna.
Az alapvető, hogy hassunk rá a tiszteletadással. Noel jól mondja, hogy ki kell tudni fejezni a tiszteletünket, ennek első jele, ha a saját nyelvén, az ő kultúráját szem előtt tartva szólunk hozzá, és viselkedünk. Ha van bűbáj, amivel megoldható, hogy az ászok nyelvén szóljunk az ászok istenéhez, tanáraink segíteni fognak, bízom benne!
Abban is igaza van Noelnek, hogy pártfogolja a harcosokat, de most inkább hasznunkra fordíthatnánk, hogy van két bájos hölgy is, akiknek ajka rímeket szól, ők dicsőíthetnék versekkel Odint, és támogatást kérhetnének tőle, mint a szkáldok messzi-messzi leszármazottai.
Végül ötödszörre: ha mindez sem vezet sikerre, akkor marad a kérdezés: okosan meg kell próbálni kideríteni, kipuhatolni, hogy van-e olyan, amit Odin szeretne, és általunk megszerezhető, megvalósítható.
Végül még valami! Marokkói professzorom gyakran szokta mondani, hogy ha el akarok érni egyvalamit, indítsam magasabbról a tárgyalást, kérjek többet, hogy legyen miből engedi a tárgyalás során, de nem tudom, hogy ez itt jó ötlet lenne-e? Ti mit gondoltok?
*Noel javaslatára, hogy kérjék Odin segítségét egy Rudolf nevű férfi, Jézus próféta, meg valamiféle krampuszok és angyalok keresésében is, csak annyit reagál egészen halkan.*
- Ki az a grincs?
*Hogy Noel hallotta-e a kérdést, az kétséges, mivel ekkor kerül elő a könyv, ami Serenius számára igen csak szemetgyönyörködtető régi holmi, hát még ami ezután következik. Serenius saját bőrén tapasztalja meg, milyen is volt az Ászok és vikingek kora. Férfias, nyers világ. Odin dübbenésére, és hangjára Serenius összerezzen, de azt kellemesen meglepődve állapítja meg, hogy érti minden szavát, ezzel ki is pipálva a nyelv kérdése. Remélhetőleg Odin értékelni fogja, ha az ő nyelvén válaszolnak neki.
Mikor Friminka elhadarja a segítségül szánt információkat, Serenius csak bólink, és bár fogalma sincs, hogy működni fog-e ezek között a különleges körülmények között a Recullogu, ezért fokozottan koncentrálva hajtja végre a varázslatot. Maga elé képzeli a professzor asztalán látott mézbort, a pálcája végét felmeli és a tárgyra fókuszálva elmondja a varázsigét:*
- Reku-llógú üveg ezeréves mézbor!
*Ha a Mana, az Istenek és a Mesélő is úgy akarja, akkor az üveg ezeréves mézbor otterem a kezében, és Szeri kész azt Odinnak felajánlani, ha a többiek a versekkel, reppeléssel előkészítik a terepet, ha pedig valódi csapatmunka lesz, és mindenkinek jut egy-két versszak bemutatkozással és Odin dicsőítésével, természetesen becsatlakozik.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Kedd Dec. 22 2009, 18:39

*Még mindig gondolkodik a lehetséges megoldásokon, Izzynek is bólogat az elmondottakra, végül a professzoron állapodik meg a tekintete. Kombinálniuk kell, ez egészen biztos, ezen felül tárgyalniuk, és minden lehetséges trükköt, módot bevetni ahhoz, hogy a végén sikerrel járjanak. A könyvre pillant, elmosolyodik a látványon, a viking hajó gyönyörűen kidolgozott és megmunkált, ám valami eltereli a figyelmét, főleg, miután megérinti a könyvet. Zseniális, lassan evezni is fog, ha így halad, vagy éppen lemészárolják, mert idegen. Ő sem tartozik a gyengék közé, de a többi viking mellett… ilyenkor jön rá arra, hogy az, amit ma nagydarabnak és izmosnak hívnak, az korántsem az, elég a hajó „lakosaira” nézni. Nem kedveli, ha terelgetik, bár most sok választása nincs. Az eléjük álló alakot nem nehéz felismerni, hiszen ott vannak a hollók a vállán, ami nem akkora gond, de a két farkas már kevésbé tűnik barátságosnak. Egy istennel nem lehet szórakozni, ezért követi Owain példáját és meghajol, amíg a professzor magyaráz a főistennek, addig Serenius mondandójára válaszol, mivel csak most van lehetősége rá. Néhol bólintott egyetértése jeléül, ám volt egy rész, amikor megrázta a fejét, így azt ki is fejti. A grinches kérdést nem hallotta, valóban nem, ám ha lopva is, azért itt is körbenéz, hátha felbukkan valamelyik lény.

-Igazad van abban, Serenius, hogy tárgyalnunk kell, ide pedig akkor te kellesz, vagyis olyan ember, aki diplomata karriert kíván befutni. Ám azt nem árt figyelembe venni, hogy te soha az életben nem leszel egy főistennel azonos szinten álló, tehát a különbség ott lesz a tárgyalás során is. Nem kell meghunyászkodni, erről szó sincs, ám ha csak egy másodpercre is azt érezteted, hogy te ugyanolyan fél vagy mint ő, elbuktál mindent szerintem. Ő nem fog rád úgy tekinteni, mint vele azonos szinten álló félre, akármit teszel, hacsak nincs valami olyan, amivel elhiheted azt, te magad is istenség vagy, és ebben nekünk segítségünkre lehet a mágia, amit használunk, mert lehet, ez a tudás érdekli.
Abban egyetértek, hogy előny, ha ismered a tárgyaló felet, tudod, mit kedvel és mit nem, mi az, amivel el lehet érni nála, elgondolkodjon, és hajlandó legyen belemenni az úgynevezett üzletbe. Ebből a szempontból előnyünk van, mi ismerjük a leírások alapján őt, ő viszont nem ismer minket. Amit fel tudunk ajánlani, az vagy egy kitűnő vers, vagy áldozat. Izzy mondta az előbb, kedveli a tudást, értékeli is, talán az sem rossz ötlet, ha így próbálunk hatni rá, illetve ezzel kezdünk, miszerint felsoroljuk az érdemeit. Minden istenségnek hízeleg, ha tudják róla, kicsoda.
Vagyunk páran, el tudjuk osztani, ki mire ügyel, ki miben erősebb, míg a lányok szépsége lehet lenyűgöző, valóban előrukkolhatnak valamiféle költeménnyel is. Azt viszont én ellenezném, hogy többet akarj kérni és alkudozz, mert magadra haragíthatod könnyedén, elkönyvelhet telhetetlennek. Sajnos ő attól még főisten marad, aki senkit nem vesz egy kalap alá saját magával. Az emberek neki nem egyenlő felek, nem mondhatod azt, kéred a világ felét, aztán rálegyintesz, hogy neked elég a rúna is. Ez hiba lenne, én úgy vélem, minden bizonnyal van tapasztalatod benne, tudod, milyen egy rendes tárgyalás, beszélni is tudsz, ám ezt a részét én most kihagynám.
A saját nyelvén megszólalni, azt hiszem nem kell, érti amit a professzor mond neki, ám úgymond apának tekinteni, az nyerő lehet, mert ezzel is kifejezed, tiszteled őt. Ezzel kellene kezdeni, ha van rá megoldás, és ahogy magad is mondtad, eleve tudatni vele, mennyi mindent olvastunk a tetteiről, majd megtudni, mit tehetünk érte, mit kér cserébe, illetve ha áldozat kell, akkor az. Én támogatom azt az ötletet, hogy ha esetleg lehetetlent kér, akkor ravaszsággal rávenni arra, hogy az áldozat bemutatásához kiadja a kezéből a rúnákat, mondván az szükséges. Amennyiben azt látjuk, hajthatatlan, fel kell ajánlani a mi tudásunkból valamit, a mágia által, amire azt mondja, ez érdekli, és adjuk át ezt a tudást neki, cserébe a rúnákért. Esetleg… hm… a professzornak vannak varázstárgyai, talán azokkal is lehet üzletelni, vagy ezzel.

*A nyakában van egy medál, azt feláldozza, ha arról van szó, állatot viszont nem tud keríteni sehonnan sem. Kérdőn pillant a többiekre, talán van esélyük dönteni addig, amíg Owain Odinnal van elfoglalva. Az egyetlen, amiben reménykedik, hogy tárgyként nem Francis merül fel, mert ki nem adja a kezéből, ilyen áldozatot nem hoz, arra nem hajlandó akkor sem, ha ebbe belehal. Vagy marad itt a koponyával, de nélküle nem, semmiképp. Friminka ötlete a mézborról nem is rossz, csak ő nem tud transzportálni, illetve félő, az balul sülne el. Serenius próbálkozására megrázza a fejét.*

-Ez nem fog menni, el van zárva a fiókban. Viszont Varázsfegyvertanon a másodikosok a Transportus bűbájjal kerítettek húst a thesztrálnak, vagyis az működik elzárt tárgyak esetében is. Kumiko, Cecilia? Ti ide tudjátok „hozni” a fiókban lévő mézbort? Azt akkor máris felajánlhatnánk, illetve eleve jó benyomást tehetünk rá azzal, hogy ajándékkal érkeztünk. Azt nem kérdezem meg, hogy a professzor mit szól hozzá, ha lenyúljuk az ezer éves borát, de szükség törvényt bont, ha már Friminka súgott nekünk.

*Elvigyorodik, szép lenne, ha Owain varázstárgyait is ideszállítanák, amiket láttak nála. Lehet, nem is nagyon kellene erősködniük, hogy visszajussanak. A kristálykoponya viszont lehet, ütős lenne, de azt kétli, hogy a professzor abban belemenne, hogy csak úgy feláldozza. Maximum fővesztés terhe mellett.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rai Drac
Diák - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 415
Évfolyam : Első
Kor : 42

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Szer. Dec. 23 2009, 15:06

Nem szól bele a vitában, neki bőségesen elég volt megrázkódtatásnak annyi, hogy bele kellett szoknia az itteni életbe, és be kellett illeszkednie.
Amikor a könyv előkerül, cska rezignáltan lép egyet előre, és érinti meg az ezer éves lapokat. Ujjai alatt érzi az érdes, prorózus tapintásukat, és hirtelen készetést érez, hogy megtörölje a kezét. Aztán mégsem veszi el, végtére is nem meri megkockázatatni, hogy itt maradjon, mert az valószínűleg tuti bukás.

Amikor a világ örvényleni kezd, a gyomra kicsit felfordul, és nagyon kevés a híja, hogy nem kezd öklendezni az istenség színe előtt.
Noel és szeri vitáját már meg sem próbálja fejteni, az elején elvesztette a fonalat, nála a diplomácia nem ilyen megtervezett, inkább ösztönös érzék. Ő amolyan diplomatikus alkat, de mindezt csak spontán, nincs mögötte tudás, mindössze az évek tapasztalata.

Meghajol, leutánozva professzorát, ez nekm okoz neki gondot, hiszen a múltjából ismert protokoll része ez is. Kicsit még miindig zöld, amikor a tanárnő feléjük fordul, és gyorsan hadarva elsuttogja a jótanácsait.
Ő úgy érzi, abszolút képtelen arra, hogy bármit is tegyen. Igazáűból még nem mert ránézni az istenségre sem, helyette a farkasait veszi szemúgyre. Ezekről az állatokról van elnevezve az otthonától nem messze élő vérfarkas falka, egyik, másik tisztsége.
De most inkább nem akar erre gondolni, igazából semmire sem. Ezért mereven néz maga elé,, igyekezve lekűzdeni az émelygésést, és várja, hogy megmondják neki, mit tegyen.

//elnézést a rövid, béna hsz-ért, de most vegyok túl tizenvalahány oldal gépelésén, és tényleg két napja kűzdök a hányigerrel userileg is XD//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Hétf. Dec. 28 2009, 15:22

//Szegény Odin olyan türelmetlen, nem kellene felbosszantani!!//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Hétf. Dec. 28 2009, 15:53

//Elnézést, a kövi pár napban majd leszek többször//

*Most kéne, hogy elégedettséget érezzen? Vagy inkább hálát azért, hogy feje még egy helyen és nem az ablakon kilógva pihen? Nem érzi elégedettnek magát, de kérdése jogos volt, szerencséje csupán Frimika jóindulata volt. Szája sarkában apró mosoly bujkál, mikor hallja a fenyegetést, de neki ez inkább egyfajta édes büntetés. Hogy akkor fognak-e találkozni még a jövő titka, de ha bekap valami koffein adagot, akkor késni bizony egyáltalán nem fog. Unottan sétál vissza kiválasztott helyére és érdeklődve pillog tovább, hogy mi is következik ezután.
A lustasága itt is felülemelkedőbb, így szinte már akkor lép ki helyéről, amikor mindenki más megtette azt. De így elkerülte a tömegáradatot és még nem is késett le sok mindenről. Mintha a könyv valamilyen vonzással rendelkezne, hogy nem hagy kibúvót, nem engedi senkinek se, hogy kivonja magát a feladat alól. Pedig szíve szerint azt tenné, de mégis az első érintés után csak újra és újra arra vágyik, hogy még, még és még...
Olyan gyorsan történik minden, hogy ocsúdni is alig van ideje és már egy vikinghajót lát, és csak arra eszmél, hogy karok fogják közre és tolják előre, előre, előre... A terelgetés célja nem volt más, mint az isten elé járulás. Lassan a gombóc a torkában nőni kezd és csak félénken nyel egyet. Ránézve is látszik, hogy ez nem az, amihez ő szokott, így csak cövek módjára áll és talán nem elvárás a személyenkénti meghajlás. Tárgyalóképessége elég kevés, általában kifullad annál, hogy ha nem éri el a célját, akkor hagyja a fenébe az egészet. De itt most szükséges az összetartás, és szemeivel felméri a résztvevők társaságát saját részről, de mivel ismertsége általában az órai talikra szorítkozik, így nem tudja hogy ki miféle képességgel bír. A meghajlást is szinte utolsó pillanatban hajtja végre és érzi közben, hogy ez tényleg előbb kellett volna.
A nevét meghallva fordul lassan Noel felé és a kérés teljesen egyértelmű, de a dolog nyitja, hogy ki akar elsőként indulni? Vagy egyszerre menjen a két lány? Vállalja ő a nemes feladatot, csak a módszer kidolgozás nem mindegy. Talán ha egységben az erő, akkor együtt kéne Kumikoval véghezvinni, így egy heves bólintással jelzi, hogy igen megy ő, de csak ha "édeskettes" lesz... Mégis nem várva tovább, lép előre egyet, majd kettőt, de hátrapislog, hogy vajon Kumiko jő-e vagy marad az egyedüli opció? Talán mégse neki kéne csinálni...*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Izzy Maddison
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : Az embernek az a sorsa, ami, és az élet különben is illúzió.
Hozzászólások : 439
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Kedd Dec. 29 2009, 06:04

*Hatalmasat néz, mikor azt hallja, a rap az jó ötlet. Az egészet csak kínjában találta ki, hiszen verselni nem tud, a múzsát még csak hírből sem ismeri, néha ugyan lenyomja a hülye szövegeit, de azokat sem nevezné túl jónak, hiszen csak azt nyomja, ami zsigerből jön. Szegény Izzy ott áll megfürödve, nagyokat pislog, és Noelnek kezd suttogni.*
Te figyelj már… te tudsz énekelni, a refrén az már megvan, azt kellene alám tenned, amikor intek. Jó? Segíts picit a szövegben lécci!
*Ha haverja rábólint, akkor gyorsan eldalolja neki háromszor, mit is kellene majd csinálnia, az egész nagyon egyszerű, mind a dallama, mind a szövege. Ezután pedig gyorsan átbeszélik az egészet, Izzy hadar, Noel javít, Izzy bólogat, memorizál, és csak ez után lép a könyvhöz, és zuhan bele egy másik világba.
Hiába tudta, hogy Odinnak vannak állatai, a velük való találkozásra nem készült fel, így hatalmasat ugrik, majdnem ki a hajóból, de idejében eszébe jut, hogy ilyenkor elég szokott lenni valami kapaszkodó is. Tehát ha a vikingek hagyják, az első árbocra felcsavarodik, és az öklét a szájába tömi. Még szerencse, hogy így távolabb került az állatoktól, mert kezd megnyugodni (főleg, hogy direkt más irányba néz), de hogy nem fog innen mozdulni, az is biztos. Az öklét kiszedi a szájából, hogy Noelnek el tudja mutogatni, hogy mi a kínja. Még szerencse, hogy jól ismerik egymást, így biztos, hogy haverja venni fogja a lapot, és tudja, hogy ő onnan el nem mozdul, tehát valakinek elő kell adnia a rap-et, úgyhogy szépen elmutogatja, hogy álljon ki, és majd soronként váltanak, tehát duettet alkotnak. Ő kezd, és minden második sor Noelé. Behunyja a szemét, hogy megfeledkezzen a dögökről, és amikor tanárnő elmondja az információkat, és a többiek is végeznek a transzportálással, belekezd a beszédbe.*

-Hatalmas isten! Nem vagyok méltó, hogy téged szórakoztassalak silány költeménynek sem nevezhető művemmel, de halld kérésünk e modern kori műfajba ágyazva:

*Most a többiek irányába fordul, még mindig csukott szemmel, és azt suttogja, hogy táncoljanak, meg tátogjanak, csak ez után kezd bele a rap-be, és minden második sor Noelé lesz.*

/Izzy/ Hogy mi lenne velünk, Odin főistenség,
/Noel/ Hova lennénk mi, ha te nem lennél,
/Izzy/ Jól figyelj ázok, most elmondom ezért,
/Noel... stb/ Hogy valamit tegyél, velünk rendes legyél.
Ez a világ bakker, nem jött volna létre,
Ha te magad és két fivéred le nem győzi végre,
Ymirt, ki egyedül csak óriást tenyésztett,
Mert volt olyan pancser, máshoz nem értett.
Figyelj Ázok ura, kérlek, hozzád beszélek,
Itt van néhány ember, akik miattad élnek.
Nem lettünk fatörzs, mert nagy a tudásod,
Te döntöttél így, ezért sok az imádód.
Sokat tudunk rólad, végy hát minket komolyan,
Nem kell ide farkas, ne legyünk már vacsora.
Magad vagy az unikum, egy hatalmas bölcsesség,
Hisz vágtad, hogy a felejtés egy ősi ellenség.
Odadtad a szemed, hogy legyen sok eszed,
A felejtés átka se bánjon el veled,
A véred sem óvott, de ez senkit sem érdekel,
A hollóid látnak, a farkasaid őriznek.
Áldozatot hatalmas, mindez a tudásért,
Képes voltál lógni egy hétig a rúnákért.
Csak emiatt nyomjuk mi is itt a vakert,
Áldozunk érted, ám anélkül nem megy.
Hoztunk még mézbort is, több mint ezer éves,
A professzorunk őrizte, kizárólag néked.

Add hát oda kérlek, és hidd el, így lesz jó,van nálunk mézbor, az is áldozó.
Bizony egy üveg finom bor
Add oda kééé-rleeek, jeem, úúú, óó jee, jee-ehheee, add oda kééérlek
Kérlek, add oda nekünk, kegyes és hatalmas főisten!
Add oda kééé-rleeek, jeem, úúú, óó jee, jee-ehheee, add oda kééérlek

*Ahogy befejezte, nem bírja ki, hogy ki ne nyissa a szemét, hiszen a hatást látnia kell. Kíváncsian, hunyorogva les Odinra, és titkon már a kivégzési parancsra vár.*


//Elnézést a késésért, de csak karakter szereti a rap-et, user vért izzadt vele, Noelnek köszönet a segítségért.//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Kedd Dec. 29 2009, 23:07

*Izzynek bólint, bár nem olyan biztos benne, hogy Odin vevő a modern kor műfajára, legalábbis ilyen formában. Lehet, énekelni tud, de a rap az köszönőviszonyban nincs ezzel. Ennek ellenére, amíg Cecilia és Kumiko alkotnak valami normális verset, addig Izzyvel agyal a szövegen. Alap megvan, ez kerül kis átalakításra, majd ellenőrzésre és végső megbeszélésre. Sok lehetőségük nincs, Friminka szerint ez egy jó ötlet. Kérdés, kinek az? Azt azért senki nem vette számításba, ha ők állnak neki gyártani valamit, az elképzelhető, hogy katasztrófába torkollik. Vette a lapot, érti, mit akar a fiú, bár ő maga sem lép oda egészen közel, mert jobb a tisztes távolság, már ha ebben az esetben lehet olyasmiről beszélni. Minden második sor az övé, nem fogja elfelejteni, és titkon valahol mélyen imádkozik, hogy ne ez legyen az utolsó alkotásuk. Izzy elmondja, mit is szeretnének, ő még egyszer meghajol, és akkor mehet a menet.*

/Izzy/ Hogy mi lenne velünk, Odin főistenség,
/Noel/ Hova lennénk mi, ha te nem lennél,
Jól figyelj ázok, most elmondom ezért,
Hogy valamit tegyél, velünk rendes legyél.
Ez a világ bakker, nem jött volna létre,
Ha te magad és két fivéred le nem győzi végre,
Ymirt, ki egyedül csak óriást tenyésztett,
Mert volt olyan pancser, máshoz nem értet
Figyelj Ázok ura, kérlek, hozzád beszélek,
Itt van néhány ember, akik miattad élnek.
Nem lettünk fatörzs, mert nagy a tudásod,
Te döntöttél így, ezért sok az imádód.
Sokat tudunk rólad, végy hát minket komolyan,
Nem kell ide farkas, ne legyünk már vacsora.
Magad vagy az unikum, egy hatalmas bölcsesség,
Hisz vágtad, hogy a felejtés egy ősi ellenség.
Odadtad a szemed, hogy legyen sok eszed,
A felejtés átka se bánjon el veled,
A véred sem óvott, de ez senkit sem érdekel,
A hollóid látnak, a farkasaid őriznek.
Áldozatot hatalmas, mindez a tudásért,
Képes voltál lógni egy hétig a rúnákért.
Csak emiatt nyomjuk mi is itt a vakert,
Áldozunk érted, ám anélkül nem megy.
Hoztunk még mézbort is, több mint ezer éves,
A professzorunk őrizte, kizárólag néked.

Add hát oda kérlek, és hidd el, így lesz jó, van nálunk mézbor, az is áldozó.
Bizony egy üveg finom bor
Add oda kééé-rleeek, jeem, úúú, óó jee, jee-ehheee, add oda kééérlek
Kérlek, add oda nekünk, kegyes és hatalmas főisten!
Add oda kééé-rleeek, jeem, úúú, óó jee, jee-ehheee, add oda kééérlek.

* Vége befejezték, és mindjárt kiderül, hogy Odin miként vélekedik a teljesítményről. Ceciliáékra pillant, remélve, közben kitaláltak egy verset is, valamint Serenius pedig tudja, milyen beszéddel lehet előállni, amivel menteni lehet a menthetőt. Már csak a mézbort kellene ide transzportálni, emiatt is a másodikosokat figyeli, mert ők beígérték, de lehet, átadni már nem lesz alkalmuk, hiszen Owain csak most szembesülhetett azzal, mire is készülnek.*


//Igazán nincs mit, hajnali órákban jól jött.Very Happy//

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Csüt. Dec. 31 2009, 17:02

Na tessék, kellett nekem őrizgetni azt a bort...
Amint én eldiskuráltam Odin istenséggel, s átadom a lehetőséget az ifjanak. Hallom ám, hogy közben Friminka sutyorog nekik valamit, de hogy milyen tanácsokkal látja el őket fogalmam sincs róla. Izzy reakciója a farkasokra nem lep meg, remélem egyre kevésbé fog bepánikolni, mert szembe kell néznie azzal, hogy bizony elég sok állattal futhat még össze óráimon. No de ahogy látom már valamennyire oldódik is benne a félsz. Legalábbis már talált megoldást arra, hogy túl tudja vészelni a pánikrohamokat.
Ahogy meghallom a két fiú rappelésést, szinte kis híjja, hogy elröhögjem magam, össze kell szórítani ajkaimat, hogy mogorva kinézetemet megtartsam. A végénél már inkább a farkasokra koncentrálok, hogy azokra kicsit morogva ne törjön ki belőlem a nevetés, így figyelmüket is magamra vonom. Mármint a két állatét, s így nyugodtan le is jöhet akár Izzy is az árbócrúdról.
A két farkassal szemben álva, tekintetemet az ővékkel összekötve figyelem, hogy körülöttem mi zajlik. Kíváncsian várom, hogy Serenius hogyan akarja megoldani az allkut az istenséggel, vagy hogy Cecilia hová is indul el. Innen nem tud elmenni sehová, esetleg Odin lábai elé, ami nem túl szerencsés. De Kumiko ügyesen kapcsol, s a bort az asztalom fiójából pillanatok alatt elővarázsolja a transportus varázsigével. Még egy díszcsomagolást is mellékel hozzá, amit saját szobájából kerít elő. Így most a három leány már átadhatja az áldozatot, amit ha belegondolok én áldoztam fel, s nem ők. Persze amint meglátom kezükben az üvegemet, mely eléggé ódon már, szemöldököm az égbe szökik, szeretném kikapni a kezükből, de odavágok egyet mérgemben az Izzyt tartó oszlopnak, majd fújok egy nagyot, és dühös arccal, összeszorított fogakkal lesek rájuk. Jelen pillanatban lehet, hogy én ijesztőbben festek, mint maga Odin, még ha ő egy isten is.
- Reménykedjenek benne, hogy Odinnak ízlik a bor!
Fogaim között kipréselt szavak elég sokat sejtetnek. Hogy miért nem figyeltem rendesen azokra az utolsó szavakra...?


//Kumiko njk, nem kell rá várni. Irányítására engedélyt kaptam, természetesen ezért neki nem jár pont, de így tudtok továbbhaladni, ezért nem is túl részletes az én hsz-em. Verselni már ők nem fognak, esetleg kíváncsi lennék még arra, hogy Serenius milyen alkut köt az istenünkkel, szóval hajrá Szeri. Ha bárkinek bármi ötlete van még, nyugodtan írhat. Mese jön kb 2-án.//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kali Friminka
Tanár
avatar

Female Ikrek Jelige : Cigánylány
Hozzászólások : 546
Tantárgy(ak) : Táncmágia, Rúnamágia tanár
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Szomb. Jan. 02 2010, 15:06

*Odafigyel ám a diákokra meg arra is, hogy pontosan milyen álláspontokat is képviselnek a tárgyalást tekintve. De nem szól bele, végül is ők kapták ezt faladatul, szóval birkózzanak meg csak ők ezzel. Inkább vár, majd a kellő pillanatban előveszi a könyvet és már mennek is a feladat végrehajtásának helyszínére.
Friminkát úgy fest nem nagyon taglózza le a hely, inkább kedélyesen vonul végig Tayler mellett, mit sem törődve a körülöttük lévő viking-forma emberekkel, akik úgy néz ki tényleg kimerítik a drabális jelzőt. Természetesen, mikor megjelenik Odin, ő maga is meghajol a tiszteletadás jeleként, majd ugye továbbítja gyorsan a kis segítségét. //Vegyétek úgy, mintha rímekbe szedve mondta volna, mert azt nem én írtam// Majd ismét türelmesen vár, látja még a lázas megbeszéléseket a diákok körében. Különösebben nem zavartatja magát. Ő most itt csak mint kísérő van jelen.
És úgy tűnik, hogy a gyerekek hallgattak a tanácsára, hiszen kisvártatva megjelenik az üveg bor is. Szeme sarkából párjára tekint, aki minden bizonnyal szintén észrevehette az üveget, hiszen mintha kissé ideges lenne. Nincs tőle túl messze a férfi, így tesz oldalra pár lépést és Tayler vállára teszi a kezét. Ha a férfi ránéz, akkor egy igen szúrós tekintettel találhatja szembe magát. Bár a nő egy szót sem szól, így is nagyjából pont olyan, mintha leteremtené. Szándékosan nem beszél, nem csak azért, mert így sokkal többet mond, hanem mert rímekben kissé röhejes élt venne az egyébként komoly, nyugtató szándéka. Hiszen egy tanár így nem viselkedhet és szerinte nem kéne így felkapnia a vizet a férfinek egy üveg bor miatt. Majd kap másikat... bár nem ezer éveset, de ez részletkérdés. Legalább is Friminkának az, meg aztán most már tökmindegy.
Időközben Noel és Izzy is előadják a produkciót és ennek hallatán, talán joggal tekint fel enyhe kíváncsisággal tekintetében a hatalmas Odinra. Most majd kiderül, hogy mennyire is érdekli őt az újdonság.*

_____________
"Én? A tanárod? Na, ne nevettess! Maradjunk annyiban, hogy a jó fej nővéred."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Szomb. Jan. 02 2010, 15:13

*Serenius varázslata valóban nem sikerül, azon okoknál fogva, amit Noel is elmondott az imént. Viszont Kumiko varázslata sikeres, így meg is jelenik a bor és hozzá a díszes csomagolás.
Amíg a gyerekek igyekeznek megbeszélni az utolsó simításokat és felkészülnek az előadnivalójukra Odin kifejezetten sürgető kíváncsisággal figyeli őket, bár leginkább az vonta a diákokra a figyelmét, hogy a bor csak úgy megjelent a semmiből. Tudtával ilyet ember nem tud csinálni, tehát minden bizonnyal közük van az istenekhez, valami elveszett rokoni szál. Talán csak ezen érdeklődésének köszönhető, hogy hajlandó kivárni, amíg az előadás megkezdődik.
Közben Owain professzor kitörésére nem csak a farkasok figyelnek fel, hanem a közelében álló hatalmas viking harcosok is tesznek egy dübörgő lépést a férfi felé, kezük a baltáik és karjaik markolatán feszül. Amikor aztán a nő is megjelenik mellette, kicsit lazul harci készültségük. Viszont tekintetüket szinte már mohó tekintettel járatják a csoport hölgy tagjain, legyen az diák, vagy maga a tanárnő. Harcosként a portyáikon kívül nincs túl sok lehetőségük kikapcsolódni, így most ennek tudható be kendőzetlen érdeklődésük, amit egyébként bárki észrevehet rajtuk. Persze mikor Odin rájuk tekint, azonnal összekapják magukat.
A bort nem Odin veszi át. Áll a közelében egy nő... egy gyönyörű nő, harci díszben és sisakban. Aki jártasabb a skandináv mitológiában, az tudhatja, hogy minden bizonnyal egy valkűrt lát, méghozzá az egyik legszebbet, aki köztudottan Odin egyetlen lánya, Brünhild. A nő azonnal előrelép, amikor az ajándékot át kívánják adni apjának és átveszi a bort, minden szó nélkül, mosolytalan arccal, majd odafordul atyjához és egy főhajtással nyújtja át.*
- Az idegenek ajándéka. *Ezzel a megjegyzéssel adja át Brünhild, majd Odin átveszi. A csomagolás fél pillanat alatt hamuvá lesz a kezében, így már csak szimplán az üveg van nála. Összehúzott szemekkel néz rá borzos szemöldöke alatt az idegenekre. A legkedvesebb italát talán nem volt rossz ötlet ajándékba adni. De nem fogja a kezében tartogatni a bort. Fél pillanat, egy pislogás és a bor már nincs is a kezében. Minden bizonnyal neki sem okoz különösebb gondot a transzportálás.
És ekkor jön Noel és Izzy. Időnként megfeszülnek a főisten arcizmai a rappelés alatt. Neki ez új és a szabadszájúság vele szemben elég ritka dolog. Mindenesetre az előadás végén pár másodpercig csak figyeli a kis csoportot, szakállába túr. Pozitív jel, hogy nem rendelte el azonnal a kivégzésüket. Majd végül dörgő hangon szólal meg.*
- Nem tudom milyen kultúrából származtok, de igen érdekes éneketek van. Értékelem a bort és eme... új műfaj bemutatását. Kiérdemlitek, hogy meghallgassam milyen szándékkal léptek a Nagy Odin színe elé. Bár ha jól értettem, akkor a rúnák miatt vágytok itt. Milyen áldozatot vagytok hajlandók hozni érte? *Most nem rímekben beszél, hiszen nem tudja pontosan, hogy mennyire értik meg a költészetet. Így a biztos, a harcosainál biztos nem lehetnek értetlenebbek, hiszen azoknak sem rímekben beszél. Mindenesetre most már kíváncsi.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Izzy Maddison
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : Az embernek az a sorsa, ami, és az élet különben is illúzió.
Hozzászólások : 439
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Kedd Jan. 05 2010, 14:50

//Kedves elsős diáktársak! Amennyiben nem reagáltok estig, akkor megoldjuk Noellel ketten a tárgyalást. Úgy látszik, rajtunk kívül már senkit nem érdekel az óra: Ez esetben vessetek magatokra Smile Én szóltam:) //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Kedd Jan. 05 2010, 15:52

//Nem akarok offolni nagyon ide, de én valamikor tényleg csak estefelé tudok majd írni és szeretnék is írni, csak éljem túl ezt a napot Smile De rám nem muszáj várni, a karim tárgyalási hajlandóképessége.... De majd hevesen bólogat maximum a javaslatra Very Happy Na szóval én ma mindenképp írok, de rám várni nem muszáj Razz //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serenius Fi Ham
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : Nem tudod elhatározni, mikor és hogyan halj meg, de eldöntheted, hogyan élj!
Hozzászólások : 35
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Kedd Jan. 05 2010, 17:15

*Mikor Noel és Izzy akcióba lendül, és villámgyorsan egy repdal összedobásának esnek, már az elején jelzi, hogy ezt a feladatot inkább rájuk hagyja, sőt az igazság jegyében még egy halk megjegyzés is kicsúszik a száján:
- Csak énekelnem ne kelljen!
*De azért figyelmesen hallgatja őket, hiszen a fiúk után valószínüleg ő is sorra kerül majd, mivel a csapatmunka lényege, hogy együttműködjenek.
Kissé restelkedik, amikor elhamarkodottságában helytelen varázslattal igyekszik megszerezni a bort, de aztán csak legyint egyet gondolatban, hiszen a szándék az megvolt, és majd ő is megtanulja azt a varázslatot, amivel az üveg bor végiül is a kezükbe jutott. Elismerő pillantással és kis meghajlással jutalmazza Kumiko segítségét. Mikor professzoruk arcát meglátja, inkább félrefordul, átengedve Friminkának a professzor megnyugtatását, ugyanakkor megjegyezve magában, hogy jobb, ha ügyel, hogy ne haragítsa magára a férfit, aki, úgy tűnik, hirtelen haragú.
Mivel észreveszi, Rait mennyire megviselte az utazás, és talán a rozoga légi bárka imbolygása, szinte észrevétlenül egy szárított gyökeret csúsztat a kezébe csupán két szót súgva: Hányinger ellen.
Aztán felgyorsulnak az események. Nem tetszik neki, ahogy a vad és halszagú harcosok a lányaikat méregeti, bár még nem sikerült teljesen beilleszkednie, kötelességének érzi úgy védeni és óvni a lányokat, no meg persze a tanárnőt, mintha családjának nőtagjai lennének. Ugyan eszében sincs meggondolatlanságot elkövetni, de ha valamelyik harcos túl közel merészkedne, bizony a harcos és a társuk közé lép majd, no meg ha eddig félig humorosnak is találta a csere lehetőségét, ebben a pillanatban végképp elveti. Ügyel azért, hogy sem fenyegetően, sem félénken ne viselkedjen, előbbiben segíti önfegyelme, utóbbiban arabos férfiöntudata.
Kissé hátrahőköl, amikor Izzy olyan furcsán kezd viselkedni. Talán nemsokára megismeri Izzyt annyira, hogy rájöjjön majd, hogy mekkorát tévedett, amikor így hitte, de ennek híján jelenleg hajlamos azt hinni, hogy ez csak a show része.
~Remélem, nem viszi túlzásba...~
*Miközben a két bátor fiú előadja a Serenius számára is kissé kusza, néhol teljesen érthetetlen ritmusos dalt, Szeri szíve szinte átveszi a ritmust, agyában pedig ott lüktetnek a hamarosan kimondandó gondolatok. Valójában nincs ellenére, amit hall, ezzel saját magát is meglepi, hiszen soha nem mondta volna önszántából, hogy neki tetszik a rap. Közben igyekszik a tekintetét folyamatosan Odinon tartani, figyelve minden rezdülését, és próbál olvasni a reakcióiból, remélve, hogy az tán segítségére lesz majd. Mikor Odin megszólal Izzyék előadása után, elérkezettnek látja az időt, hogy megszólaljon ő is. Hálás a sorsnak, hogy Odin sem rímekben beszél, így gondola egy merészet, és szabad folyást enged a szavaknak. Erőteljes, magabiztosnak tűnő hangon szólal meg, hiszen a helyzet ezt kívánja.*
- Fenséges Odin, Ászok atyja, harcosok védelmezője, költők és dalnokok ihletője! Szívünket örömmel tölti el, hogy kedvedre volt az ajándékunk és a téged dicsőítő, hozzád szóló dalunk, és hálásan köszünjük, hogy meghallgatod most kérésünket. Mi mindannyian más-más kultúrából jöttünk, de mindannyian mágihasználók vagyunk, nem közönséges halandók. Mi ifjak azért állunk most becses színed előtt, mert a célunk közös, és az útmutatásodra vágyunk, a tanításodra. Valóban a rúnákat szeretnénk elkérni tőled, ha méltónak találsz rá minket. A tudásszomj hajt minket, mint a nagy Odint egykoron, és nem is merészelnénk kisebb áldozatot felajánlani a rúnákért cserébe, mint saját tudásunkból azt, ami neked kedvedre van, legyen az akár új varázslat, akár az eddigi életünk során a mi világunkban megélt, látott és tapasztalt, de számodra talán idegen és új dolgok emléke, melyek tovább növelik máris végtelen tudásodat.
*Nem akarja tovább szaporítani a szót, így csak mélyen meghajol, majd felegyenesedve és bizony szívdobogva várja Odin válaszát.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Izzy Maddison
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : Az embernek az a sorsa, ami, és az élet különben is illúzió.
Hozzászólások : 439
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Szer. Jan. 06 2010, 16:53

*Miután befejezték Noellel a duettjüket, van ideje kicsit körbenézni, hiszen még mindig a karácsonyi lényeket keresik. Ott áll az árbócra fonódva, először csak a nyakát tekergeti, utána négykézláb ereszkedik, és amennyire a kevésbé barátságos vikingek hagyják, körbe négykézlábazik a hajón, hiszen neki most egyszerre két küldetése van. Ha megáll előtte egy marocona ember, akkor simán meg fogja tőle kérdezni, hogy nem futottak-e össze véletlenül az angyalkákkal, krampuszokkal, Rudolphal a rénszarvassal, vagy esetleg a Grinch-el. Mondjuk azzal most nem foglalkozik, hogy a vikingek ezek közül egyet sem ismernek, hiszen most kényszeresen cselekszik.
Miután kikutatta magát, és Serenius elmondta a beszédét, volt ideje átgondolni, hogy itt bizony áldozatra lesz szükség, mégpedig nagyra, hiszen Odin a rúnákért a szemét adta. Mivel csak maga fölött rendelkezhet, és senkit nem hagyna itt a társai közül, ezért inkább magát ajánlja fel. Persze azért közben folyamatosan az zakatol a fejében, hogy ez csak egy illúzió, és ha megtörik, semmi baja nem lesz. A másmilyen perspektíva miatt még mindig négykézláb kajtat oda elé – így szerencsére még a farkasokat sem látja-, úgyhogy leszegett fejjel szólal meg.*
-Hatalmas isten! Engedd meg, hogy én, e szerencsétlen kis lény, szavamat hozzád intézzem! Tudom, hogy a rúnákért a szemeddel fizettél, ezért rendelkezz velem. Életem, halálom kezedbe ajánlom… meg ilyesmi… szóval ha kell a szemem, tessék itt van. Ha véráldozat kell, hát rajta… persze jó vagyok még matróznak is, meg tudok varázsolni középfokon…
*Elhallgat, mert több hülyeség már nem jut az eszébe, és azért mégsem kínál fel az ember túl sűrűn olyan értékes dolgot, mint a saját élete. Fel van készülve arra, hogy bármi megtörténhet, és arra is, hogy az egész mégsem csak egy illúzió.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Szer. Jan. 06 2010, 17:31

*Sereniusra vár, hogy minden diplomáciai érzékét bevetve, meggyőzze Odint arról, hogy náluk jobb helye van a rúnáknak, illetve elengedhetetlenül szükséges a számukra. A bor előkerül szerencsére, bár nem néz Owainre, inkább nem, jobb, ha nem látja a dühét, elég, ha hallja az oszlop csattanását. Érthető, elvégre egy féltve őrzött kincset tulajdonítottak el éppen, mindezt csak azért, hogy rúnákat szerezzenek. Abban csak reménykedni tud, hogy Izzy nem kapott agyrázkódást, és Odin tetszését is elnyeri az ajándék. Sereniusra pillant, csak kiötölt valamit, és sikerül meggyőznie a főistent arról, hogy azokat a rúnákat átadja nekik. Amikor a fiú előadja a kérést, akkor bólint, Izzy pedig be is kapcsolódik, azon majdnem elröhögi magát, de csak a szája széle rándul meg. Ismét meghajol, abból nem lehet baj, ha mégis, akkor azt mondja, a kontaklencséjét keresi.*

-Hatalmas Odin, megtisztelő, hogy meghallgatod a kérésünket, és pazarlod ránk drága idődet. Bármilyen áldozatra hajlandóak vagyunk, ahogy az előttem szóló mondta, legyen az annak a tudásnak az átadása, amivel mi rendelkezünk, akár varázslat, akár a szellemvilággal való kapcsolat, ketten maradunk is, ha úgy kívánod, ám legyen az, amit te választasz. Mégis kik vagyunk mi, hogy ajánlatot tegyünk? Azt teljesítjük, amit kérsz tőlünk.

*Owainre pillant, ha a szellemvilágra esik a választás, azt egyedül nem biztos, hogy megcsinálja. A kombinációt ismeri, azonban veszélyes területre evezett. Alkudozni nem próbál, csupán az ötleteket bővíti, és reméli, hogy Serenius beszéde csak meghallgatásra talál, a lányokat ő sem engedné át. Izzy ötlete a maradásra nem kivitelezhetetlen, rafkósan az is megoldható, ha elég ügyesek. Viszont az sem egy utolsó szempont, s talán hízelgő lehet a főistennek az, ha ő dönti el, mit kér cserébe. Majd elválik. Megveregetné az arab fiú vállát, haverjáét csak azért nem, mert ő még mindig az oszloppal van összenőve, illetve nem, mert valamerre elindul. Közben azon gondolkodik, mit tenne ő, ha főisten lenne. Serenius előadása megkapó, az áldozatok ajánlása is jónak tűnik. Sokszínű társaság, keleti mágia, nyugati is, csak kitalálnak valamit. Néha körbeles, nagyobb lényt itt nem fog találni, vagy elrejtették őket, ám a viking harcosok nem tűnnek túl barátságosnak, így nem keres láthatóan semerre sem.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Pént. Jan. 08 2010, 15:23

Miért gondolják azt a nők, hogy nyugtató szándékuk valaha is beválik?
A felém közeledő farkasokra morgok, fogamat villantva, s mitsem törődve a felém közeledő vikingekkel, vagy akár magával Odinnal.
Legszívesebben a fejemet is beleverném abba a bizonyos oszlopba, mikor Friminka nyugtatni próbál. Nem, ez nem jön be. Sőt, azzal, hogy nyugtatni próbál méginkább felbosszant, s szúrós pillantással nézek rá, elhúzva vállamat keze alól. Fogaim közül kiszűrődik halk szavam.
- Ne csitíts!
Nem bántok én senkit, csak vadabb énem kicsit felszínre tört. De ez meg sem közelíti azt, amikor igazán mérges, ideges vagyok. Ez csak egy kis bosszankodás, ami már köddé is vált volna azzal az egyetlen ütéssel, ha kedvesem nem akar megnyugtatni.
Szerencsére figyelnem kell arra, hogy a fiúk mit mesterkednek, hogyan győzik meg Odint, s hogyan védik meg a lányokat, no meg Friminkát, hisz az már nekem is feltünt, hogy kiszemelték őket. Természetsen én sem hagynám őket itt, sőt senkit nem hagyunk itt. Nem vérre menő órát szerveztünk. Nő téren elégedjenek meg Brünhild-del, már ha merik ezt tenni.
Enyhülni látszik hevességem, mikor a felsorolt áldozatokról esik szó. Fura, olykor mókás felajánlások közepette kis híjján nevetek, de hogy ne törjön ki belőlem a kacagás, az köhögésbe torkollik. Minő változás pár perc alatt.
Meg kell hagyni van érzékük az alkudozáshoz, még akkor is, ha az alkualapjuk elég szélesre sikeredett. Mi van akkor, ha ezt mind kéri Odin, s itt fogunk szenvedni még egy féllév múlva is.
Serenius diplomáciai képessége nem rossz, sőt, egész jónak mondanám, kérdés csupán, hogy ez mennyire tetszik az istenünknek.
Noel pillantása sokatmondó, s bár a fiúval kapcsolatban továbbra is kettős érzéseim vannak, segítségére lennék, így egy biccentéssel jelzem ezt felé, mogorván, morcosan körbepislogva a többieken is.
Izzyre egy elég szúrós pillantást vetek. Bármennyire is érzem én is a késztetést, hogy keressem azokat a lényeket, melyek után ő most térden csúszik, azért van bennem elég tartás ahhoz, hogy felülkerekedjek e felett. A fiúra se vet túl jó fényt a viselkedése.
- Izzy, álljon fel, hagyja azokat a lényeket, és ha még mindig fél a farkasoktól esetleg álljon mögém, mert előttem kezd a biztonsága kétes lenni.
Még a végén fülön fogva rángatom fel a hajó padlójáról, hogy viselkedni tudjon. Jókedvem egyébkét is csak időleges volt. Friminka felé fordulva már nem olyan dühösen nézek rá, de nincs szándékomban bocsánatot kérni tőle. Legfeljebb megharagszik, s egy kis mosolyszünet alakul ki kettőnk között. Majd mikor mindenki befejezte mondandóját felpillantok Odinra, hogy végülis hogyan dönt, mennyire tetszik neki diákjaink felajánlása.

_____________

Köszönet Gerard!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kali Friminka
Tanár
avatar

Female Ikrek Jelige : Cigánylány
Hozzászólások : 546
Tantárgy(ak) : Táncmágia, Rúnamágia tanár
Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Hétf. Jan. 11 2010, 23:11

*Igyekszik követni az eseményeket, hiszen mégis csak tanári minőségében van jelen, és nem ártana felügyelnie mit is tesznek, még ha feltett szándéka is az, hogy nem avatkozik bele az eseményekbe, csak ha már nagyon szükséges. Így lehet, hogy nem ráncigálja fel Izzy-t a hajópadlóról, amikor a srác elkezd odalent kutatni. Végül is, ha ennyire nem tudja visszafogni magát, akkor úgy kell neki. Ő aztán nem izgatja itt magát. Mint ahogy akkor sem rebben a szeme, amikor saját magukat ajánlják fel a srácok. Persze mind a három alkudozó érdemel egy-egy elismerő mosolyt. Nagyjából pont olyan, mintha csak mozizni jött volna és a legkevésbé sem zavarja a sok drabális viking, vagy a farkasok, vagy bármi más.
Na jó, Tayler azért zavarja. Hogy felhúzza magát egy kis bor miatt. Csak alig ezer éves volt, komolyan nem érti miért kell emiatt így kiborulni. Odin láthatólag örült neki, így talán megérte, azért a tudásért, amit remélhetőleg megkapnak tőle.*
- Ha nem, hát nem. *Végre egy olyan szófordulat, ami önmagában is rímel. Ezzel együtt veszi le a kezét a férfi válláról. Most komolyan nem fog emiatt kibukni. Attól még zavarja az, hogy nem kap még egy bocsánatkérést sem, pedig igazán megérdemelné, hiszen csak jót akart. Viszont neki a visszavágásra egy igen sajátos módja van. Amikor Tayler ránéz, ő lényegében látványosan nekiáll flörtölni az egyik közel álló vikinggel, ami egy kacsintásban válik bizonyossá. Végül is eddig is kifejezetten érdeklődtek a csoport nőtagjai iránt, így most igazán megengedhet magának egy kis játékot észrevétlenül, de Tayler számára jól láthatóan. Tisztában van azzal, hogy Odin előtt minden bizonnyal nem fogja elragadni őt a viking és asszonyává tenni, így nyugodt szívvel kelt egy kis kellemetlenséget párjában.
Jelenleg kevésbé érdekli a látogatás Odin-epizódja, de nőként igyekszik osztott figyelemmel jelen lenni. Tehát ha Odin válaszol a fiúknak, akkor arra azért ő is felkapja a fejét.*

//Holnap jön a mesélői hsz//

_____________
"Én? A tanárod? Na, ne nevettess! Maradjunk annyiban, hogy a jó fej nővéred."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Kedd Jan. 12 2010, 20:17

*A főistennek sikerül felkelteni az érdeklődését, hiszen ilyen fura figurákat még életében nem látott, minden bizonnyal valamilyen más, számára ismeretlen világ szülöttei, ezt már ő is le tudja vonni következtetésképp. Talán éppen ezért élvezhetik a diákok végtelennek igencsak nem nevezhető türelmét. Karjait maga előtt összefonva néz a diákokra és várja, hogy előadják alkuajánlatukat. Izzy kis magánakciójáról ügyet sem vesz, bár észreveszi.
Izzy-t az egyik, közelében álló viking veszi kezelésbe, bár egy ujjal sem ér hozzá. Ép csak a baltája élét villantja elé, jelezvén, hogy talán jobb lenne, ha feltápászkodna és visszaoldalazna a társaihoz. A szakállas pofa, nem árulkodik túl nagy szociális érzékenységről, így nem hatja meg és pláne nem készteti segítségnyújtásra a lények utáni keresésben az esetleg feltett kérdés. Valami ismeretlen nyelven mordul csupán rá és noszogató szándékkal lendíti kissé a fiú felé a fegyvert, de minden ártó szándék nélkül, csupán annak érdekében, hogy jobb belátásra bírja a srácot. Izzy jobban jár, ha visszamegy a helyére, az biztos.
Odin pedig figyel a fiúk szavaira, de közben arcizma sem rezzen. Mindig ép arra figyel, aki éppen beszél. Mind Serenius, mind Noel szavai érdekesen hangzanak. Izzy szavai meg egész más értelemben érdekesek. A főisten nem válaszol azonnal, minden bizonnyal a lehetőségeket mérlegeli.*
- Szólottatok, én mérlegeltem és alkut ajánlok. Olyan rendkívüli lények vagytok, akik felkeltették az érdeklődésemet és abban bizonyos vagyok, hogy a tudásotok számomra tanulságos. Ha a tudásotok kielégítőnek bizonyul számomra, megkapjátok a rúnák titkát. Ha nem... *Tekintetét végighordozza a csoport női tagjai után nyálukat csorgató katonáin. Egy jó vezér tisztában van vele, hogy meg kell adni azt az alattvalóinak, amit szeretnének, így a tisztelet is meglesz.*
- ... akkor a nőiteket is kérem a tudásomért cserébe. *Persze ő sem vesz zsákbamacskát. Különben is szükség van a vikingjeinek szórakozásra és majd esetleg utána tökéletes szolgálói lehetnek Odinnak, vagy épp nagyszerű emberáldozatok. Persze figyeli a csoport férfi tagjainak reakcióját és mivel (remélhetőleg) lesz valami jel arra, hogy ehhez nem fűlik nagyon a foguk, inkább még hozzáteszi...*
- Természetesen szavamat adom, hogy ha tudásotok elegendő, akkor nem tartok rájuk igényt. Ez így megfelel? *Igazából nincs túl sok választási lehetőség. Ki merne nemet mondani egy főistennek hazai terepen?
Egyébként a Friminka által stírölt viking még kissé fel is mordul lelkesedése jeléül, amikor a nők maradása kerül szőbe, de ez általános lelkesedést vált ki.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Szer. Jan. 13 2010, 23:50

*Owain még mindig idegesnek látszik a bor miatt, nem reszkírozza meg, hogy bármit is hozzáfűzzön, elég lesz később magyarázkodni erről. Igaz, még mindig jól járt viszonylag, mert a nevében nem ajánlottak olyat, ami a kuckójában található, ez talán nagy szerencse. Akkor Odinnak nem lett volna dolga, a prof szedi darabokra őket. Az megnyugtató, hogy ha kell, akkor segít, így egy bólintással köszöni meg előre is. A farkasok viselkedését nem furcsállja, nincs miért, csak úgy viselkednek, mint amikor egy másik falkabelivel futnak össze. Először érdeklődnek, mégis kiféle, miféle szerzethez van szerencséjük, a többit pedig ne akarja tudni. Odinra pillant, kíváncsian várja, milyen döntést hozott az isten. Nem lesz könnyű, ezt akkor is tudták, amikor alkudozni kezdtek. Az „ajánlat” elhangzásakor gondolkodni kezd, majd a többiekre pillant, ők mivel tudnak előrukkolni. Az egyetlen, amit saját maga felajánlhat, az az eddigi életéhez kötődik, abban az egyben biztos igazán, azt nem tudja elrontani.*

-Mégis milyen tudást szeretne? Elemi mágia… megy neki az magától is, azt viszont nem hiszem átkozni képes lenne, vagy hasonlókra. Olyat kell kitalálni, amit nem ismerhet, amivel még nem találkozhatott. Pusztításra bármikor képes, ahogy megszerzi, amit akar, ez nem jó. Én csak idézést tudok felajánlani, esetleg még a démonok bezárását és visszaküldését, de azt csak elméleti szinten ismerem, csupán láttam, de sosem vettem részt benne. Talán konyítok még valamennyit a bájitalokhoz is, esetleg elkészítésben tudok segíteni. Friminka ért a táncmágiához, Owain professzor a varázsfegyverekhez. Esetleg Dalmágiából valaki vagy illúziókból? Ti?

*Fogalma sincs, a lányok igazán miből erősek, talán a dalmágia is megoldás lehet, ahogy az illúzió is, de ki van olyan szinten, hogy valami olyat tanítson, ami elegendő Odinnak. Sereniusra is várakozóan pillant, hátha neki is akad még valami a tarsolyában. Sok választási lehetőségük nincs, így elfogadható az alku, ha a főisten tartja magát hozzá, illetve sikerül lenyűgözniük annyira, hogy nem tart igényt a lányokra. Azért azt nem engednék, ez egyértelmű, lenne itt összecsapás a vikingekkel, az egyszer biztos.*

-Hatalmas Odin, amit mi taníthatunk, az például a kapcsolatteremtés egy másik világgal, beszélgetés a holtakkal, vagy éppen gonosz erők bezárása, esetleg a tánccal való mesterkedés, vagy más, egyéb varázsfegyverek készítése, esetleg a térmágia használata. Illetve annak a stílusnak a megtanítása, amit tőlünk is hallhattál. ~No meg az időé, de ezt ne feszegessük.~ Ám vagyunk jó páran, kérlek, hallgasd meg őket is, mit kínálnak neked.

*Remélhetőleg valaki még megszólal, és visszautasíthatatlan ötlettel szolgál. Hogy Friminkáék tudását megemlített... a bor után már nem jöhet rosszabb reakció. Nekik kellenek azok a rúnák, vagyis meg kell szerezniük. Bár ha tudnák, hol van, akkor azt is ide lehetne transzportálni, ők pedig olyan sebességgel tűnnének el, ahogy érkeztek. Elég széles a repertoár, és minden bizonnyal bővülni fog majd, ha Kumikoék is említenek valamit. Onnantól kezdve már csak Odinon áll vagy bukik az alku, nem máson.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Izzy Maddison
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : Az embernek az a sorsa, ami, és az élet különben is illúzió.
Hozzászólások : 439
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Csüt. Jan. 14 2010, 01:00

*Ahogy Owain morcosan megszólal a háta mögött, érzi, hogy ez a négykézlábas akció nem igazán nyerte el a tetszését, úgyhogy szép lassan araszol hátrafelé, de még mindig nem mer felnézni, mert nincs kedve a két vicsorgó farkassal szembenézni.*
-Áááá.. álljak fel? Biztos? Muszáj?
*Egy darabig még nyafogna, ha nem látná a villanást, és a baltát szorongató dühödt vikinget. Nem nagyon kell lengetnie felé a fegyverét, máris felpattan, és húz be Owain háta mögé. Igaz, hogy most ő is elég morgós, aminek már az okát is megfejtette, de még mindig nagyobb biztonságban van az ő háta mögött, mint a vikingek előtt.
Mikor meghallja a javaslatot, majdnem felröhög, hiszen képtelen ötlet jut eszébe ~basszus, ha ezt előbb tudom, nőnek öltözöm~. Mindezt pusztán csak önfeláldozásból tenné, nem más miatt. Női ruhákban egyelőre még nem szeretne szaladgálni.*
-Jajj hát a mi lányaink rendesen még főzni sem tudnak, takarítani sem szeretnek, sok hasznukat nem vennéd… egyébként is olyan soványak… meg már úgy megszoktuk őket.
*Hátravigyorog Kumikoék felé, szája egy néma „bocsi”-t formál, hiszen mindezt csak azért mondta, hogy lebeszélje Odint a tervéről. Tudja jól, hogy nem csak erre kellenének, de ezt a témát inkább nem feszegeti, hiszen lehet hogy nem látszik rajta, de belé is szorult egy kis jóérzés. Noel javaslataira csak bólint, az teljességgel kizárt, hogy ő többet tudna tanítani az istennek, mint a haverja, hiszen nem kérdés, hogy kettőjük közül kinek van több esze, és nagyobb tudása. Viszont egy valami az eszébe jut, és ha hülyeség, ha nem, muszáj megszólalnia.*
-Hatalmas isten… bocsáss meg nekem, hogy én, egy gyarló földi halandó hozzád merészelem intézni szavaimat, de mit szólnál hozzá, ha a rúnáidért cserébe felajánlanánk a mi írásrendszerünket? ABC-nek hívják, és nem tudom, hogy ismered-e, de egy-egy betű egy hangzót jelöl, így le tudunk írni pontosan minden szót. A szavakból lesznek a mondatok, tehát ami most itt elhangzott, ha leírnám, te bármikor elolvashatod, és akkor minden megmarad pontosan, nem felejtesz el semmit. Ha sok ilyen mondat jön össze, az több papírra ráfér, és ha ezeket összefűzzük, akkor könyvet kapunk belőle. Ezt te bármikor elolvashatod, ami olyan lesz, mintha a másik ember gondolataiba látnál bele. Rengeteg könyvünk van ám, annyit hozunk, és olyan témáról, amiről csak szeretnéd. Van amiben érdekes történetek vannak, van ami a varázslásról szól, vagy a természetről, a történelem eseményeiről, háborúkról, van ami számolni tanít meg, de olyan is van, amiben olyan dolgokat láthatsz, amivel még nem találkoztál.
*A modern technika vívmányait még nem kezdi el ecsetelni, inkább megvárja, hogy hogy fogadja Odin a szavait.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Vas. Jan. 17 2010, 13:32

//Kérdésem lenne, hogy várjunk e még valakire, aki írni szeretne, mert ha nem akkor továbblépnénk. Aki nem tud írni jelezhetné, h njk- karakterként van jelen. Ezt megtette Ceci és Kumiko, aki esetleg visszacsatlakozhat, ha gondolja. Viszont várunk Jekatyerinától, Sereniustól és Rai-tól választ, vagy valami jelzésfélét!!!!! Az óra kezd elhúzódni nagyon, úgyhogy kérem minél hamarabb írjatok, vagy szóljatok. Ha smemmi visszajelzést nem kapunk keddig, akkor továbblépunk, és a két fiúval fejezzük be az órát. Sajnálatomra. (értésetek jól!!)//

_____________

Köszönet Gerard!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Kedd Jan. 19 2010, 20:55

*Odin nem nagyon lepődik meg azon, hogy belemennek az alkuba, hisz bár nem közölte velük mi lenne a sorsuk, ha nemet mondanának, de sejthető, hogy akkor nem csak a lányoknak lenne maradásuk. Az, hogy Izzy igyekszik rossz fényben feltüntetni a csoport hölgy tagjait, nem zavarja a főistent különösebben. Csak egy intéssel jelzi, hogy nem kíván többet hallani az érvekből. A diákok ajánlatai sem nagyon hozzák lázba így szemlátomást. De nem azért, mert nem érdekli, csupán neki sokkal jobb módszere van ennek megtudására. Ha Noel és Izzy sem szólnak többet, akkor szólal csak meg.*
- Igen egyszerű mód van arra, hogy megtudjam, azt mit ti tudtok. Nyissátok ki a gondolataitok, engedjétek, hogy kedvemre válogassak köztük! *Elég parancs szaga van ennek a felszólításnak, de remélhetőleg mindenki belemegy abba, hogy szolgáljon néhány gondolattal és emlékképpel. Odin kissé átszellemültebben néz az ég felé. Olyan mintha csak friss levegővel szándékozna telíteni tüdejét, de ezzel egyidejűleg a diákok érezhetik, hogy sok-sok, gyors egymásutánban felvillanó, tök hétköznapi emlékkép jelenik meg a fejükben. Mintha Odin épp csak lapozgatna. Érdekes módon, a kellemetlen személyes élmények fölött egész egyszerűen átsiklik, nem az a célja, hogy az érzések közt vájkáljon, inkább a tárgyi tudásra van rámozdulva. Ilyenek például a hétköznapi mugli cuccok, a társadalomról alkotott kép, a varázslat és csupa olyasmi, amit előbb Noel és Izzy felsoroltak. Úgy tűnik Odin már egy lépéssel előrébb járt, jól tudja mit akar.
Aki nem nyitja meg a gondolatait, szándékosan ellenszegül, az nagyjából semmit nem érzékelhet abból a gondolatdömpingből, ami egyébként a legkevésbé sem kellemetlen, hiszen a kellemetlen részek következetesen kimaradnak. De könnyen beugorhatnak olyanok, mint például egy-egy könyv címe és írója, vagy esetleg egy végigunatkozott tanóra.
Az egész nem tart tovább egy percnél, bár a diákok úgy érezhetik, hogy volt ez legalább tíz perc is. Dolga végeztével Odin továbbra is az eget kémleli, semmibe révedő tekintettel. Minden bizonnyal rendszerezi a most megszerzett tudást. Lassan emeli tekintetét a diákokra.*
- Tudásotok kielégítőnek bizonyult. Nem tartok igényt a nőitekre. A rúnák titka immár a tiétek is... *Furcsa, mintha egyre homályosulna Odin képe és az egész hajóé is egyúttal. A végén már a hangja is rendkívül távolinak hat és egyszerre minden elsötétül. Egy pislogásnyi idő éppen elég hozzá, hogy mindenki újra a tanteremben találja magát. A könyvet állják körbe, úgy ahogy elindultak és persze ott van Friminka és Owain professzor is. Úgy fest helyére került a világ.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Szer. Jan. 20 2010, 00:36

*Izzy felsorolása, miszerint a lányok mennyire bénák és mennyire nem érnek semmit, vigyorgásra készteti, ám most visszafojtja, így is elég paprikás a hangulat, elég csak Owainre pillantani. Az írásra való megtanítás nem is rossz, bár kérdés, tud-e olvasni? Ezt inkább nem kérdezi meg, érzi, jobban jár, ha nem haragítja magára Odint. Csak tud, még ha nem is merne rá megesküdni. Sok választásuk eddig sem volt, magyarán hiába hangzott ajánlatnak, amit a főisten mondott, vagy elfogadják, vagy végük van, ennyire egyszerű a képlet. Mivel intéssel elhallgattatják őket, csendben várakozik, mérlegeli az esélyeket. Kíváncsi arra is, mit választ majd, mit kell megtanítani neki. Amit hall, arra viszont szinte leesik az álla, nem igazán kalkulálta bele az eshetőségekbe. Ahogy Odint elnézi, nem sok értelme van az ellenállásnak, különben rúnák nélkül mennek haza. Nem kedveli a legilimenciát, már ha rajta alkalmazzák, most mégis kénytelen elviselni. Felsóhajt, végül bólint.*

-Ahogy óhajtod, hatalmas Odin.

*Nem ellenkezik, nem is próbál védekezni, némán tűri, hogy végiglapozzák, akár egy könyvet. Most már csak azt reméli, hogy elnyeri az isten tetszését, és nem kér még mást is, hanem megkapják a rúnákat cserébe. Nem számolja az időt, azzal sem megy sokra, egyszer csak vége szakad. Szinte egy kő gördül le róla, amikor elégnek találtatik a „tudás”, és elhangzik, hogy a rúnák titka az övék is. A sötétre nem tud mit reagálni, mire megszólalna, a könyv fölött áll úgy, ahogy nem is olyan rég tette még. Túlélték. Körbenéz, most már csak az érdekli, ki ugrik előbb? Friminka, vagy Owain? Az egyiknek a tudását ajánlotta fel, a másiknak még a borát is, lehet, jobb, ha eltűnik valamerre.*

-Ezek szerint akkor a bor is megvan, igaz?

*Inkább reménykedve kérdez, abból nem lehet baj. Ha ordítás van, azt hallani fogja, akkor pedig olyan mindegy, hogy távolabb megy, vagy sem. Lopva a lényeket fürkészi, hátha meglátja valamelyiket, és lesz esélye arra, hogy elfogja őket a többiek előtt. Elméletileg azt megszerezték, amiért mentek, bár ha így visszagondol rá, ennyi hülyeséget is csak ők tudnak összehordani. Egy vigyor jelenik meg a szája sarkában, a rap nem is volt rossz, legfeljebb szokatlan.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Izzy Maddison
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : Az embernek az a sorsa, ami, és az élet különben is illúzió.
Hozzászólások : 439
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Szer. Jan. 20 2010, 01:13

*Ahogy Odin leinti, nem szapulja többet a csajokat. Hiába nah, azért csak egy suliba járnak, nem szívesen hagyná itt őket. Lehet, hogy jól titkolja, de azért szorult bele egy parányi emberbaráti szeretet is. Owain háta mögött álldogál, tekintetével gondosan kerülve az állatokat, és a felszólításra kicsit elcsodálkozik, de ha a főisten valóban az ő gondolatai között akar turkálni, ám legyen. Nem csak azért engedi, mert járatlan a legilimenciában, hanem a csodában reménykedik, hogy ezzel talán a lányok is megúszhatják, róluk már nem is beszélve. Noellel ellentétben már szólni sincs ideje, mivel minden nagyon gyorsan történik. Az emlékei gyors egymásutánban peregnek le lelki szemei előtt, és szerencsére egyáltalán nem érez fájdalmat. Nem csak néhány hasznos könyv címe villan be neki, hanem a Nyuszi újság több számának a címlapja is, úgyhogy abban csak titkon reménykedik, hogy a személyes tapasztalataiba nem nyer majd bepillantást a morcos főisten. Mintha megállt volna az idő, úgy érzi, és a csend és a viszonylag változatlan környezet látványa hihetetlen súllyal telepszik rá, mikor Odin végez, úgyhogy egy ideig csak zavartan pislog, és először el sem hiszi, hogy elegendőnek találtattak az emlékek. ~Jah, persze Noel felér több tucat lexikonnal, így nem csoda!~ Tör ré a felismerés egy mosoly kíséretében. Még idejük sincs elköszönni, máris a könyv fölött állnak a teremben, mintha mi sem történt volna.*
-Huhh… vége? Tényleg? Megúsztuk? Rúnák megvannak? Menőő!
Sehol egy dög? Jó, akkor keressünk lényeket!
*Már az asztal alól hallgatja Noel kérdését, és csak vigyorogva vonja meg a vállát. Fogalma sincs arról, hogy mi lett a borral. Mivel a tanárok hamarosan felocsúdnak szótlanságukból, perceken belül ki fog derülni, és valahogy nem akarózik neki, hogy siettesse ennek a bekövetkeztét.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   Szer. Jan. 20 2010, 19:16

Az, hogy Friminka sértődöttségét egy kis flörtöléssel vezeti le, engem aztán abszolút nem zavar. Nehogy azt higgye bárki, hogy azzal könnyen féltékennyé lehet engem tenni, hogy az orrom előtt teszi a szépet ennek a....inkább hagyjuk kinek. Ha nem éppen egy vikingről lenne szó, akinek aztán mindegy kivel bújik ágyba, csak nő legyen, még büszke is lennék arra, hogy más férfinak is tetszik az én párom. Így viszon egy nevetésvéle felhörgést hallatok, ami elveszlik a mérges morgások zöme között. Különben is, én is megnézek más nőnekt is, hisz azért van a szemünk.
...hogy Izzy jobbnak, biztonságosabbnak véli a möggöttem lévő helyet elfoglalni egy helyeslő bólintással konstatálom.
Ahoz, hogy a borommal szórakoznak (megjegyzem az én lököttségem következtében,) Noel még a varázstudományomat is felajánlja.
- Végülis kinek kell megszerezni a rúnákat? Nekem már nincs rá szükségem....
Mikor Izzy beszél hátraforulok, mert nekem igazán tetszik ez az ötlet, így egy újabb, elismerő bólintást kap. S, hogy miért nem kapta meg ugyanazt Noel is? Talán mert felé nagyobb elvárásaim vannak, így ha jó is az, amit mond, ezt természetesnek veszem tőle. Ráadásul úgy vélem, hogy ő a kritikákból többet tanul.
Én is engedek azért Odinnak egy kis kutakodást, ha azért igényt tartana szolgálataimra, majd mikor újra visszakerülünk végre valahára a terembe, egy megkönnyebbült sóhajjal zárom az események sorát.
- Kíváncsi rá Noel? Na ezt a bolondokházát...... Összességében azért elégedett vagyok magukkal, bár erősen lefárasztotttak azzal, hogy néha hetet-havat összehordtak. Megtanítanak engem is hámozni a szavak tengeréből.
Közben odasétálok az asztalomhoz beszéd közben, hogy ne álljunk ott úgy, mint a faszentek.
- Ülljenek még le kicsit, és vegyék elő a könyvet, hogy levezessük ezt a megterhelő órát.
Előveszem az egyik rekeszéből azt az üveget, amit már volt szerencséjük látni, s felteszem az asztal tetejére. Az üveg eelég rusztikus kinézetű, s cimkéjén is alig olvasható már a felirat.
- Szerencséjükre nem volt gond az illusztráció közepette, így a borom itt van. Lehetőleg legközelebb a saját holmijaik közül válogassanak, s az enyémnek hagyjanak békén. A bor örökség...No de visasza az anyaghoz. A rúna ábc az én leadandóm még mára. Tudniuk kell, hogy a rúnák használhatósága sokrétű és változatos, érdemes kisebb feladatokkal kísérletezni kombinálásukkal. Minden rúnának megvan a hozzá tartozó hangérték, elnevezés, jelentés, mitológia, gyógynövénye, fa, asztrológiai jelentősége, szín. Valamint besorolhatóak a következő csoportokba, egy csoportba több rúna is, egy rúna töb csoportba is.... Érzelmi, asztrál jelek, Sőtétség erőinek rúnái, Varázslények rúnái, Védelmi szintük szerint. Ezeket csak megjegyezni, megtanulni lehet, így memorizálják őket, hogy később ne kelljen kikeresgélni. Részemről az órát befejeztem, ha a tanárnő is elmondja amit még kell, akkor felőlem mehetnek. Köszönöm, a kitartást egyeseknek. Viszlát.
Egy bólintás Izzyi, és Noel felé, majd egy Friminka felé, a borral a kezemben elindulok kifelé, hogy az ajtón kívül Várjam meg Kedvesemet, hogy visszakisérjem a kocsijához, és megbeszélhessük amik történtek, ha neki van erre igénye.


//Köszönöm szépen az órán való részvételt, Noel és Izzy részéről a kitartást. Különösen, hogy tudom egyikük sem a pontok miatt tették.//


//Izzy, légyszíves várd meg Friminkát:) Userileg nem írtam ki, csak szerepben írtam, hogy még ő is elmondaná, amit kell...elnézést!!//

_____________

Köszönet Gerard!


A hozzászólást Tayler Thor Owain összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 21 2010, 19:21-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Rúnamágia terem   

Vissza az elejére Go down
 

Rúnamágia terem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Központi kastély :: Földszint-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Have a free blog with Sosblog