Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Mágiatörténet tanterem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Celinda Sanna Lupehox
Tanár
avatar

Female Rák Hozzászólások : 206
Tantárgy(ak) : Mágiatörténelem, Krisztallográfia tanár
Kor : 36

TémanyitásTárgy: Mágiatörténet tanterem   Vas. Márc. 22 2009, 15:12

A harmadik folyosó lépcsőit és különböző útkanyarulatait szelve néhanap az ember kiköthet egy olyan helyen, ahol egy sötét, az éj színére emlékeztető ajtó a mágiatörténet csodálatos tantermébe vezet. Az aranyozott felirat még egy megerősítésként is csillogtatja a terem nyitját, ha valaki véletlen folytán és nem óraszándékkal érkezne.
Természetesen bárki előtt nyitva áll ez az ajtó, aki igazán szeretne belemélyedni ebbe a rejtelmes és néha ki sem ismerhető tudományágba. A terem elrendezése cseppet sem követi a szokványos módot, mert míg az ember azt várná, hogy egy padokkal teli terembe köt ki, itt erről szó sincs. Valahogy az elrendezés a félköríves megoldást követi és padok helyett a diákok kényelmes kis puffokban terpeszkedhetnek az óra végéig. Ám ha valakinek ez a bánásmód mégsem elég megfelelő az a szoba bal sarkában a biztonság kedvéért kárpitos széket is talál, ha ez az ülési alkalmatosság a sóhajának tárgya. A teremben bizony elmaradhatatlanok a könyvekkel rostokolt polcok és nem csupán könyvek hada várja itt a kis nebulót, hanem régi tekercsek, térképek, rajzok és minden, mi a széles körű ismeret nyitja.
A tanárnő számára elmaradhatatlan darab a gyönyörű antik íróasztal, mely mögül árgus szemekkel figyeli a kis sorba helyezkedő nebulók özönét. Kényelmes szinte fotelre emlékeztető székében pihenve már-már túlzottan jóságos képet fest magáról. Az asztalon halomban állnak az éppen aktuális papírok és egyéb fontosnak tartott információk is, mely a tudás gyarapítására szolgál. Ez a kis szféra szent hely a termen belül, és bizony engedély nélkül megközelíteni nem tanácsos dolog. Az íróasztal mögött függeszkedik a falon egy szépséges kék tábla, melyre azért alkalomadtán szükségeltetik írogatnia a professzornak, ha a nebulók nem tudják követni az ő általa diktált iramot. Az íróasztaltól jobbra található egy kisebb ajtó, de ez inkább csak az elporosodott dolgok helyének tárháza, mert ami órán szükségeltetik az mind megtalálható a termen belül. A terem varázsát adja a hatalmas üveges ablakok páratlan szépsége, melyen a fény különböző áttörési szépséggel igyekszik megteremteni a láthatósági viszonyokat. A falakról elmaradhatatlan ékesség az egyes kultúrákra emlékeztető tájképek és emberek sora, de akad közöttük olyan is ám, mely nem része a konkrét anyagnak, csupán ékesíteni akarja a falat és a termet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bitta Gewinn
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Nyilas Jelige : Ifjú, balhés féltünde
Hozzászólások : 469
Évfolyam : Második
Kor : 45

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Hétf. Jún. 01 2009, 20:36

// A karakter lehet hogy csak később tud idejönni, tekintettel, hogy projektet kell készítenie németre, német nyelvű föcit kell fordítania, s még tanulnia is kell egyes tantárgyakra tz-k miatt. //

*Bittus lassan sétál a terem felé, nem túl sokkal órakezdés elött [mintha csak 30 perccel érkezne előbb] majd helyet foglal egy üres padban. Túl sok a szabadideje. Le kéne magát kötnie, ami hát számára igencsak nehéz, de hát ez van. El kell tűrni, viselni. Lassan végignézve a termen elgondolkodik, s neki lát rajzolni. Pontosabban a tanári asztalt rajzolja le, az ő szemszögéből*
-Remélem nemsokára jönnek a többiek is, mert halálra unom magam egyedül
*Mondja, s a rajzot nem igazán óvatos, kacifántos vonalakkal "felfesti" a pergamentre, majd éles vonalakkal kihúzza a dominánsabb éleket, végül tónusozni kezd, s hát ezzel szép lassan el is telik az idő. De vajon addigra érkezett már valaki? Vagy egyedül fog kuksolni? Kitudja. De Bittus csak vár, és vár...*//Sry, hogy rövid:S//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Andnor Eleith
Diák - Extremus
avatar

Male Bak Jelige : Üldözésimánia, Féltünde, Fiatal művész, Bizonyítani
Hozzászólások : 50
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Kedd Jún. 02 2009, 17:04

Andnor kissé fáradtan, de lendületét megőrizve jut el az alagsorból a harmadikig. Nem volt még töri órán, így kíváncsian nyit be a terembe, barátságosan ráköszön Bitta-ra, majd leül egy kényelmes székbe, farzsebéből előkerül egy füzet egy penna, egy másik zsebéből pedig tinta. A pálcáját is készenlétbe helyezi, mivel a könyveit még nem kapta meg nincs szüksége táskára. ~Remélem nélkülük is érteni fogom, majd többet jegyzetelek~. Kényelembe helyezi magát, és várja a tanárnőt.

//Sorry de usernek dolga van, és csak később lesz megint aktív, viszont nem akar lemaradni:D//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Kedd Jún. 02 2009, 17:20

*Soelon besétál a terembe, és leül egy szokásos fedezett hátsó helyre.
Fedezettnek nemigen lehet mondani a bentiek létszámából adódóan. De
majd ha tele lesz a terem. Elővesz egy firkákkal teli füzetet, és ceruzát,
majd dalszöveget kezd rajzolni bele.*
Vissza az elejére Go down
Celinda Sanna Lupehox
Tanár
avatar

Female Rák Hozzászólások : 206
Tantárgy(ak) : Mágiatörténelem, Krisztallográfia tanár
Kor : 36

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Kedd Jún. 02 2009, 18:25

Ahogy már lenni szokott a tanerőnek szíve-joga élni a késés lehetőségével, de mire minden kütyüt és egyebet összeszedett elment az idő. A látványa elég érdekes lehet, de hát elvégre gyakorlati órára siet, így a nála lévő felszerelés érthető. A ruházat meg csak egy apró momentum és a lényeg úgysem ezen van. Egy fáradt és nehéz sóhajjal nyomja be a kicsit erősebb ajtót, ami feltárja a tantermet és bizony nem valami nagy a lelkesedés, de hát hogyan is várhatná el, hogy mindenki jelen legyen. Legalább a kisebb közeg jobban fog munkálkodni és az ő figyelme is egyformán kiterjedhet mindenkire.
- Szép napot az elég foghíjas társaságnak, bár ez nem jelent akadályt abban, hogy ne kivitelezzük a mai órát! - mosolyog csodásan villantva fel az arcán ezt a gesztust, majd az ajtó bezáródása után a sok cókmókkal a tanári asztal felé siet és előbb odapakol le. Hiszen a nagy kezdés előtt a szokásos mondanivaló nem maradhat el.
- Nos, gondolom az első három anyag ismeretét mindenki kellően elsajátította, mert ma ezekre fogunk építeni. Megjegyzem, hogy a mai alkalommal végzett próbálkozásainak semmi tétje sincs, csak maximum pontozásban. Azonban mint tudják a vizsgán lehet számolni majd hasonló feladatokkal is! - na ennyi volt a rizsaszöveg és kezeit összedörzsölve, mint aki egyfajta kínzás alá akarja alávetni őket kezdi el kiosztani a magával cipelt dolgokat. Természetesen először csak az első feladathoz szükségeseket. Épp ezért a nebulók maguk előtt láthatnak kisebb faágakat, valamint egy üres pergament, és egy vadászatot ábrázoló képet, valamint egy kartonlapot és színes ceruzákat.
- Nos az első feladat részben két részből fog állni, a másodikat majd közösen fogjuk megoldani, mert végtére egyfajta szellemidézésről lesz szó és ezt nem akarom önökre bízni! A feladat első része végtére nagyon is egyszerű - mondhatná, hogy ovis szintű, de nem teszi. Elvégre aki megnézi a felszerelést rájöhet, hogy elég egyszerű dologról van szó.
- Amit látnak az ugyebár egy sikeres vadászatot ábrázoló kép. A lényeg mindössze annyi, hogy próbálják meg felidézni a vad szellemét, amihez kicsit mondhatjuk, hogy vissza is kell agyilag menni az időben. És tanulmányaink szerint a vad szellemének felidézéséhez szükség van maszkra. Nos ezt maguknak kell elkészíteni és a kreatív kivitelezés is egyfajta feladat. Lássanak hozzá! - nos igen, a varázslás majd később jön, de kíváncsi, hogy ki az, aki végtére ráérzett a tananyag elméleti hátterére és normálisan meg tudja oldani a feladatot. Bár ebben szerinte még semmi nehéz sincs, azok majd később jönnek. Majd visszahelyezkedve íróasztala mögé kezd el körmölni, hiszen valahogy ezt az órát is jegyzőkönyvezni kell. És mire remélhetőleg végez a nebulók is elvégzik a saját részüket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Kedd Jún. 02 2009, 20:14

* A kis vörös zihálva lépett be a terembe. Tudja hogy elkésett, de ilyen a formája... Nyel egy nagyot, hgy illemtudóan kérjen elnézét a tanárnőtől.*
- Jó napot! Elnézést kérek tanárnő a késésért. * Remélhetőleg a tanárnő bólintott egyet és beengedte, így elindul az első pad felé. Az első feladat utasításait már ülve hallgatja végig. Nagyon örül neki, hogy ilyen egyszerű dolguk van, bár elgondolkodtató... Még nem jött rá mit kéne ábrázoljon az álarc. Nézegeti a képet, amit kaptak, aztán úgy gondolja, elég ha csak egy különleges álarcot készít. Első dolog ami az eszébe jutottak, a csillagok. A kartonra, halvány, puha vonalakkal felvázolja a formáját az álarcnak. Egy finom, keskeny arcra hasolnít. Kék, ezüst, és fehér ceruzákkal felvázolja a csillagokat a bal szem körül. Vannak kisebbek-nagyobbak. Egy dölt egyenes mentén haladnak át az egész maszkon. A többi felület kék-ezüst kombináció. Meg van nagyon elégedve a munkájával, elvégre Signumusos diák, így imádja a csillagokat. A probléma csak az volna, hogy nem tudja mit kezdjen az ágakkal. Miközben töpreng, a vörös hajával játszik. Befonja, majd kibontja, és megint befonja. Nézegeti az ágakat, majd rájön, hogy a leveleket szépen ráillesztheti az arcra, féloldalt. A szebb leveleket levette az ágról, és valahogy felerősítette a kivágott maszkra. Nem lehet tudni, mennyire alkalmas a feladathoz, de máshoz nem volt kedve, meg ötlete se sok.*
Vissza az elejére Go down
Andnor Eleith
Diák - Extremus
avatar

Male Bak Jelige : Üldözésimánia, Féltünde, Fiatal művész, Bizonyítani
Hozzászólások : 50
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Kedd Jún. 02 2009, 20:40

~Hát ez igazán remek. Megint rajzolni kell~ Hát igen a féltündének nem volt ínyére a rajzolás, egyszerűen tehetségtelen volt ezen a téren, és nem is volt elég türelme, egy aprólékos munkához, de nem tudott mit tenni, órán volt és ez volt a feladata. Másrészt pedig nagyon kíváncsi volt, hogy mit is fognak kezdeni ezzel a maszkkal. Meg kérdezett egy másik diákot, hogy miket vettek az eddigi órákon, viszont ő igen csak tömören és dióhéjban vázolta fel az eddigi órákat. Egy bizonyos rituálét fognak elvégezni, na de hogy ez mégis miből fog állni, azt nem tudhatta.
Kissé kelletlenül, készült fel a rajzolásra. Hosszú ideig csak a tanárnőtől kapott képet fürkészte. próbált ihletet meríteni. Mivel a tanárnő szellemet is említett, úgy gondolta ha egy kicsit rossz bőrben lévő állatot fest a maszkra szimbolizálhatja annak halálát, elősegítve a megidézést. Neki is látott a rajzolásnak, de nem a tanárnőtől kapott lapra hanem kis jegyzetfüzetébe. Először csak vázlatosan nagyjából felfirkantotta az elképzelt maszkot a főbb motívumokkal, mint például a jobb szeme alatti vérfolt, a baloldali zúzódások, a berepedt homlok, és a feldagadt száj. Aztán több ábrát is készít különböző variációkkal, néhol egyes részeket, külön kirajzolva kirészletezve.
Miután úgy gondolja minden készen áll a maszk elkészítéséhez, maga elé veszi a karton és mint a jegyzetfüzetben neki lát a főbb motívumoknak, de csak az előtt mielőtt megrajzolta a maszk körvonalát ami aránylag nagyra sikeredett, mivel sok minden kerül még a maszkra. Először az őz orrát kezdi el a két szem között ami kicsit bénára sikerült ezért úgy gondolta, hogy tovább viszi és egy törött orrot rajzol le, hát erre inkább hasonlított rajza mint egy egészséges őz orra. Aztán a szemek alatti vér illetve zúzódás, piros, kék és zöld színekkel. Utána a betört homlok csontra összpontosít. berajzolja a törést a vért és a néhol kilátszó fehér csontot. Számos karcolást is belerajzol amiket mintha tövis vagy faág okozott volna az állat menekülése során. Miután megrajzolja a félelmet tükröző szemeket a barna ceruzáért nyúl és megadja a maszk alapszínét, néhol feketét is alkalmazva ahol árnyék lehet.
Megvizsgálja művét. Közel sem mondható szépnek, már témáját tekintve sem. Nem igazán az került a maszkra amit fejében elképzelt, de ól kifejezi mi is akar ott lenni ahol van. Egy jobb művész remek alkotást csinálna ez alapján mivel fantázia terén nem volt hiány, csak tehetségtelen Andnor nem tudta kivitelezni ötleteit.
Amikor végzett a tanárnő felé fordul aki szintén felemelkedik papírmunkája fölül, és folytatja ez eddig kedvére telő órát.


//Sorry kicsit morbid, de most ez jött Very Happy//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Celinda Sanna Lupehox
Tanár
avatar

Female Rák Hozzászólások : 206
Tantárgy(ak) : Mágiatörténelem, Krisztallográfia tanár
Kor : 36

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Kedd Jún. 09 2009, 22:45

*Na igen, azért jó dolog, így végigpillantva a kis díszes társaságon, hogy a kreatív elmének nincsenek híján, mert kicsit félt a kivitelezési mód miatt. De szerencsére nem kellett sehol sem igazán besegíteni, így most járkálva szemlélheti az elkészült művek sorát. Az utolsó két mű nagyon is kedvére való, ehhez kétség sem fér, de azért a másikaknak még lenne még mit fejlődni. Mindegy, elvégre az álarc kész és lehet továbblépni a második fázisba.*
- Nagyszerű, igazán tökéletesre sikeredtek. *ennyi kijár szerencsétleneknek, ha már az idő egy részét és energiájukat arra használták, hogy valamit össszeeszkábáljanak. Igazából semmi értelme se volt a feladatnak konkrétan, csak a tanerő látni akarta, hogy ha ők lettek volna a régi időkben, akkor mit is kezdenek a természet adta lehetőséggel, ami jelen esetben a faág volt. Bár könnyebb volt a helyzet, hiszen itt legalább volt egy kép is, na de halandjunk tovább. Jön a sokkal érdekesebb rész, legalábbis szerinte ez lehet, hogy élvezetesebb lesz, aztán ki tudja.*
- Nos, szerencsére úgy látom, hogy nem adtam túlságosan megerőltető feladatot. Nem baj, talán majd most szerencsém lesz. A következő hadilépés először is, hogy keltsenek életre tüzet ezekből a faágakból. Biztos voltak már sátorozni vagy hasonló. Aztán ha mindenkinek sikerült életre keltenie a vörös lángnyelveket mondom is tovább. *úgyis inkább a következő lesz az izgalmasabb, mikor bepróbálkoznak az egyik diák kívánalmai szerinti szellem megidézésének, de inkább megvárja, hogy még az elején elszúrja-e valaki, hiszen onnantól nem lehet továbbhaladni. És legalább most mindenkit letesztelhet, hiszen egyesével fogunk haladni.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Andnor Eleith
Diák - Extremus
avatar

Male Bak Jelige : Üldözésimánia, Féltünde, Fiatal művész, Bizonyítani
Hozzászólások : 50
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Vas. Jún. 14 2009, 12:44

Rá néz az előtte heverő száraz faágakra. ~Ebből kell tüzet rakni...most vágjak hozzájuk egy átkot vagy fogjak egy gyufát...és egyáltalán hova? A szoba közepére?~
- Azt értem hogy tüzet kell rakni, de meggyulladhatnak a szoba berendezési tárgyai is.-Mondja a félelf miután a tanárnő észrevette jelentkezését.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Szer. Jún. 17 2009, 20:33

* Vivient a tárgyak nem nagypn érdeklik, hanem inkább az hogy pálcát használhat-e. Ha kell előszedi a pálcáját a zsebéből, ha nem akkor a mugliismereteit, valahonnan az agyának a pókhálós részéről.*
- Elnézést tanárnő, de pálcát használhatunk, vagy mással kell megoldani? * Furcsának véli az órát. Még nem jött rá, hogy mi a lényege az egész álarckészÍtéses, meg tűzrakós dolognak, de úgy látja, más se tudja hogyan fogjon hozzá a túzrakáshoz. Meg kell érteni: ez egy olyan óra, ahol a pálcáját nem nagyon fogja használni. Sóhajt egy nagyot erre a gondolatra, és kiváncsian várja a választ.*
Vissza az elejére Go down
Celinda Sanna Lupehox
Tanár
avatar

Female Rák Hozzászólások : 206
Tantárgy(ak) : Mágiatörténelem, Krisztallográfia tanár
Kor : 36

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Szer. Jún. 17 2009, 20:53

- Nem, a szoba berendezési tárgyai nem szeretném, ha meggyulladnának. De össze is dolgozhattok párosával, ha az úgy könnyebb. Csinálhattuk volna végtére gyertyával is, de hátha így is sikerül. Vagy inkább gyertyát szeretnétek? Van az is - *végső esetre felkészült mindenre, ki tudja, hogy melyik diák a bevállalósabb és melyik nem. De elnézve inkább csak ketten próbálják magukat aktivizálni, a többi meg csendben eldolgozgat.*
- De gondoltam akartok végre pálcát is ragadni valamilyen kivitelben, bár még majd ezeken a gyakorlat órákon kicsit csiszolni kell. - *hát igen, első évfolyam, első próbálkozás és eddig nem halad valami fényesen, de hátha van valami mesés ötlet, hogyan is dobjuk fel az órát, így máris nem habozik, hanem kedves mosollyal faggat.*
- Amúgy van valami konkrétum, amire gyakorlatban is kíváncsiak vagytok? Jobb, ha ti is hozzászóltok az órához és ne csak az legyen, amit én akarok - *újabb szelíd arc felmutatás, fura, hogy a másik tanórán meg épp a keményet próbálja adni, vagy mikor hogy alapon megy ez?*


//2 nap múlva szeretnék zárni, ezt előre mondom, akár befejezzük akár nem. Valahogy ellapult a dolog a kevés részvétel miatt :S//

//Óra lezárva, részvétel köszönve, pontok és anyag hamarosan a rendszerben Wink//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Melinda Warren
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Ikrek Jelige : Törpilla
Hozzászólások : 940
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Kedd Júl. 07 2009, 17:45

*Lassú, nyugodt léptekkel sétál a mágiatörténet terembe. Tegnap kétségtelenül nem lopta be magát karvezetője szívébe, de sajnos muszáj órára járnia. Ugyanis közelednek a vizsgák, és ő nem akarja, hogy prefektus létére meghúzzák. Pedig az lesz, egy pár tantárgyból biztos nem engedik majd át. És akkor le is mondhat a posztjáról. Fekete iskolai talárján ezúttal is látható a pilluamuletos és a prefektusi jelvény. Belép a terembe, de még senki sincs ott. Leül az első padba, és a tankönyvét kezdi olvasgatni. Erre az órára jobban készült, mint a tegnapira, de sosem lehet biztos semmiben... És utána még SVK-ra is kell mennie.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Susanna Hillien
Diák - Extremus
avatar

Hozzászólások : 530
Tantárgy(ak) : Gyom-, és Gyógynövénytan tanársegéd
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Kedd Júl. 07 2009, 18:05

*Lassú léptekkel érkezik az órára, még van egy kis ideje odaérni, nem szívesen késne erről az óráról, a tegnapi órán megismerte a prof véleményét, nem akar még egy büntetőmunkát beszerezni magának. Felvonja szemöldökét, mikor meglátja az egyetlen diákot a teremben, ismeri a lányt, így odamegy hozzá.*
- Szia. Csatlakozhatok melléd ezen az órán?
*Mosolyodik el halványan, ha igen a válasz, leül mellé, ellenkező esetben mögötte foglal helyet, úgy várja az órakezdést.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Kedd Júl. 07 2009, 18:57

* Amíg mindenki más lassú léptekkel közlekedik a folyosón, Vivien minden méltóságát elveszítve, szabályosan rohan az órára. Haja lobog, miközben a hatalmas lépteket teszi a tanterem felé. Reméli semmit sem hagyott fent a szobájában. A pennájáért is vissza kellett fordulni. Kellett neki sokáig fent mardni az este! Nem volt képes rá hogy időben felébredjen! Alig tud megállni az ajtó előtt, majndem beveri az orrát. Meg is tapogatja miután fékezett, hogy a helyén van-e a szaglószerve.* ~ Hova jutottam.. Mintha nem is én lennék~ * Megrázza a fejét, hogy ezek a gondolatok eltűnjenek, és tiszta fejjel léphessen be az órára. Nagyon örül neki, hogy a tanárnő még nem volt, bent, de a kevés diákon már nem csodálkozik. A legutóbbi órán is alig voltak. Pedig szép tantárgy a mágiatörténelem. Leül a második padba és leellenörzi mégis mi van nála.*
Vissza az elejére Go down
Celinda Sanna Lupehox
Tanár
avatar

Female Rák Hozzászólások : 206
Tantárgy(ak) : Mágiatörténelem, Krisztallográfia tanár
Kor : 36

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Kedd Júl. 07 2009, 20:17

*Nos keményebb menet lesz ez, mint a múltkori, sőt tanulva az esetből nem is számít nagy tömegre, mi értelme volna. Talán nem fekszenek a módszerei nekik vagy simán a személye ellen van ellenvetés, de végtére ő nem vágja maga előtt a fát, ahogy a nem megjelent diákok sora annál inkább. Nem baj, végtére nem várhatja el a maximumot, hogy mindenki itt legyen, örülni kell a pár arcnak, ami jelen van. Szokásos nagy cókmókkal felpakolva közelíti meg a termét, bár most messze áll attól a nagy menettől, mint az első emelet esetében, úgyhogy nem is fárad el úgy. Kivételesen csak egy intést bök az ajtóra, hogy kinyíljon előtte, majd besuhanva a megjelentek sora közé és megcélozva az egyetlen viszonylag teremre jellemző bútordarabot szabadul meg a holmitól. Végignézve a társaságot eléggé színes a közeg, de azért nem azok a pedáns diákok, akiket remélt, bár még a tudásukkal nem igazán van tisztába.*
- Nos a gyér társaságnak jó napot! Legalább Önök veszik a fáradtságot, hogy megtapasztalják a tárgy lényegét, úgyhogy ne is szaporítsuk a szót. Lássuk ki legyen az első - *gondolkozik az alanyok között, miközben körmeit nézegeti, mintha valakin élesíteni akarná. Warrent ki is zárja egyből, kétli, hogy a múltkori egyszerű után bármi nehezebb menne neki. Maximum közbecsipog, ha valamit nem ért.*
- Ms. Hillien, igen...igen. Múltkor úgysem szenteltem Önre elég figyelmet előző órán - *édeskés mosoly, mint aki nyomban lenyelné keresztbe a lányt, de aztán, hogy mindenki öröme teljesüljön végre belefog az órai anyagba.*
- Első témakörünk a Káoszmágia és a kérdéseim is erre fognak vonatkozni leginkább. Tehát először Ms. Hillien magyarázatot ad nekünk arra, hogy az ő számára mi ugrik be azokba az agytekervényekbe, ha ezt a szót hallja, hogy Káoszmágia. - *kíváncsi, hogy vajon mik rejtőznek abban a fejecskében, és elvileg ez a legfontosabb kérdés, hogy legalább tudja mennyire kell belemélyednie a dolgokba. Elvégre tripla anyag és talán mire az óra végére jut nemcsak, hogy a diákok, de ő is agyi hulla lesz.*


//Hsz- reagok legkésőbb holnap 18.00-ig//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Melinda Warren
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Ikrek Jelige : Törpilla
Hozzászólások : 940
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Kedd Júl. 07 2009, 20:58

*Nem igazán érdekli az összegyűlő társaság, hisz többségüket nem is ismeri, csak Susannat és Olivert.*
- Persze, ülj csak le nyugodtan. *mondja fáradtan Sue-nak. Legalább társasága lesz, ha annyira unalmasra sikerülne az óra. Bár az első padban beszélgetni nehéz lesz. Közben megjön a tanárnő. Csak igazán halkan köszön neki, szinte alig hallhatóan. Egyébként őt is felszólíthatta volna. A krisztallográfia nem megy neki, de a mágiatörténelem igen, legalábbis jobban, mint az előbbi. És a Susannanak feltett kérdésre még válaszolni is tudott volna.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Kedd Júl. 07 2009, 23:40

* Vivien látja hogy szegény tanárnő nem túl jó kedvű. Megérti a dolgot. Az érkezőnek tehát csak biccent, aztán várja mik lesznek a fejlemények. Egyelőre nincsen túl sok dolog amihez hozzászólhatna. Susana-nak feltett kérdésen azért elfilozófál. Persze nem csak a kérdésen, hanem az előtte hozzátett dolgokon.*~ Vajon mi történhetett? És melyik órán? ~ * A káoszról sok minden eszébe jut, meg a mágiáról is de a kettőről együtt... az már bajos. Inkább némán várja hogy SUsana válaszoljon, és ha nem tudja aválaszt akkor majd a tanárnő kiegészítése kielégíti a kiváncsiságát.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Szer. Júl. 08 2009, 07:03

*Arwen kicsit elnézte az időt, így késve érkezik meg a harmadik emeletre. Mély levegőt vesz, majd bekopog az ajtón és benyit. Látja, hogy már a tanár bent van és régóta megy az óra. Sűrű bocsánat kérés után ül le az egyik padba.*
- Bocsánat a késésért, többé nem lesz ilyen.
*Mikor leült a padba elővette a füzetét és gyors jegyzetelésbe kezdett. Vagyis kezdene, mert eddig semmi olyat nem hallott ami fontos lenne a számára, így hallgatja a felelőt.*
~Tuti, feleltetni fog és itt lesz a végem. Hogy lehetek ilyen szerencsétlen, hogy így elnézem az időt.~
*Magában beszélget, majd megpróbálja mindezeket kiverni a fejéből és figyelni az órára, elvégre mindjárt itt a vizsga időszak és nem akar megbukni. Lejjebb csúszik a padban, majd úgy csinál mintha írna, de csak firkálgat. Már maga se tudja eldönteni mit csináljon, nagyon kínosan érzi magát a késés miatt.*
Vissza az elejére Go down
Susanna Hillien
Diák - Extremus
avatar

Hozzászólások : 530
Tantárgy(ak) : Gyom-, és Gyógynövénytan tanársegéd
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Szer. Júl. 08 2009, 15:18

*Pont időben ül le Melinda mellé, pár másodperc múlva csatlakoznak még, és a tanárnő is megjelenik. Ahogy hallja, hogy most ő az áldozat, akinek a kérdésre kell válaszolnia, szemében kisebb rémület csillan meg.*
~És ha semmi? Tökéletesen elvoltam én a múltkori órán, hogy nem kérdeztek tőlem, tudhattam volna, hogy most én jövök, kellett nekem jó diák módjára bejönni. Na mindegy, lássuk csak, mit tudok kihozni a dologból, talán nem mondok akkora hülyeséget.~
*Szemében kis láng csillan, ahogy felállva válaszol a kérdésre.*
- Nos, a káoszmágiába olyan megfoghatatlan emberi energiák tartoznak, más néven energiaáramlás, mely mind a muglikra, mind a varázslókra hatással van. A varázslók tudják ezt egy bizonyos fokig szabályozni, teljesen viszont sosem, épp ezért káoszmágia a neve. Történelmi vonatkozásban akár lehettek ezek a varázslatok háborúk kitörésének okai, az is egyfajta káosz, ha nem tudták kontrollálni ezeket az áramlásokat, akkor akár végzetes hibák is történhettek.
*Számára ezt jelenti a káoszmágia, többet nem képes kihozni agytekervényeiből, így visszaül a helyére és várja, hogy most valami fatális nagy hülyeséget mondott-e, vagy volt benne jó is.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Celinda Sanna Lupehox
Tanár
avatar

Female Rák Hozzászólások : 206
Tantárgy(ak) : Mágiatörténelem, Krisztallográfia tanár
Kor : 36

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Szer. Júl. 08 2009, 21:22

*Mily csodálatos is ezt az okos tekintetet és nézést vizsgálni, amibe legalább némi értelem is lakozik. Persze szorul kiegészítésre a dolog, de így legalább gyorsabban tudnak haladni, azaz tudnának, ha nem jelenne meg egy újabb későn befutó.*
~Vajon minden órán ez van?!~
*Csak int egyet a jövevénynek, hogy foglaljon helyet, most nem pocsékolja szidásra a szót, majd azt akkor, ha tőle fog kérdezni.*
- Igen, valóban igaza van, de a rendszer egész lényege, hogy egyénre szabott, hogy nincs különbség a jó és rossz között, mindenki maga dönti el, hogy melyik felé fordul. Talán ezért is sejtelmes és annyira kiismerhetetlen tudomány maga az egész. - *a lényeget emeli csak ki, majd soron kívül mindenki kézhez kapja a maga kis irományát óra végén, amibe a konkrét leírás van az egész rendszerről. Haladni kell, mert sok az anyag és az idő kevés.*
- Ms. Arwen ha már az elejéről lemaradt, akkor legyen ön a következő, aki elmeséli nekem, hogy mit is takar a Káoszmágus kifejezés - *mondja mosolyogva az illető felé fordulva, majd nyelve egyet levegőért a többieknek is oszt. Jobb előbb túl lenni rajta és majd korrigál utólag, ha valahol pontatlanságot észlel.*
- Ms. Warren definiálja nekünk magát a káosz szót, Ms. Boisson pedig éppen ennek ellenkezőjét a rendet fogja megmagyarázni. Tudják ugyanis ahhoz, hogy magát a káoszt világosan lássák előbb tudni kell, hogy mi az a rend konkrétan. Bár maguk is gondolom sejtik, ha csak azt mondom szobarend vagy hasonló - *villant fel egy cukika mosolyt az orcájára, majd megállva az asztal előtt, a lapfelénél, karjait egymásba fonva várja a tökéletes vagy épp foghíjas válaszokat.*


//Következő hsz holnap este 20.00-ig//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Melinda Warren
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Ikrek Jelige : Törpilla
Hozzászólások : 940
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Szer. Júl. 08 2009, 21:43

*Feszült figyelemmel hallgatja Susanna feleletét. Miután a tanár is kiegészíti, a lényeget gyöngybetűkkel, mégis gyorsan leírja. A késő érkezésére fel sem pillant, már megszokta. Eddig szinte minden órán tapasztalt már késést, nem túlzottan érdekli már. Azért a későhöz intézett kérdésre figyel, hátha esetleg neki is van értelmes hozzáfűznivalója. De nincs. Mikor meghallja a saját feladatát, egy pillanatra eltöpreng, majd agyának legsötétebb zugaiból előkeres egy bemagolt információt. Gondolkozás nélkül darálja le a szöveget, némileg leegyszerűsítve, de előtte még feláll.*
- A káosz egyszerű rendszerek bonyolult, kaotikus időbeli viselkedése. Általános értelemben mozgás, időfejlődés, de annak összetetteb, bonyolultabb változata. Mozgása néhány egyenlettel egyszerűen leírható. Ezt egy mugli könyvben olvastam, tanárnő, és úgy gondolom, hogy ha nem is teljes mértékben, de ez a helyes válasz. *mondja nagy magabiztossággal. Utána leül, és hátradől a székében.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Csüt. Júl. 09 2009, 14:31

*Arwen kénytelen feljebb csúszni a padból, mikor a tanár nő kérdezett tőle. Nem nehéz kérdés, összeszedte a gondolatait, addig meghallgatta Melinda mondatát, majd belekezdett.*
- Káoszmágus az, aki nem fogad el magára kötelezően teljes egészében egyetlen rendszert sem, csak a metahitet fogadja el a mágia alapjául, és kijelenti magáról, hogy az. Ez utóbbi a legfontosabb, hiszen az egyéni akaratra épül az egész rendszer. Én erre gondoltam.
*Arwen a száját elhúzva ül le, mert tuti valami idétlenséget mondott és most fogja magát leégetni. Mondjuk a késéssel már leégette magát, így már tök mindegy mit csinál az órán. Leginkább lapít, hogy minél kevesebbet legyen szem előtt. Majd ha oldódik a feszültség nem fogja magát zavartatni a válaszaival. Tovább hallgatja a többieket és írogat. Figyeli a tanárnőt is, hogy mit szól a válaszához. Ennél rosszabb már nem lehet.*
Vissza az elejére Go down
VendégTémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Csüt. Júl. 09 2009, 19:40

* A felelet kiegeszétísét gyorsan leírja az ismerős betűkkel, de rájön nem volt sok értelme mivel megkapta a teljes anyagot, a tanárnőtől. Aztán gondolkodik, hátha valamihez hozzászólhatna.*~ Na ezt se fogom könnyen megúszni...~ * Ahogy látta hogy sorban kapnak egy-egy kérdést, sajnos rá kellett jönnie, hogy ő sem lapíthat túl sokáig. Meg is kapja a kérdést. Amíg a többiek ügyesen válaszolnak, az ő agytekervényei sem pihennek, igaz tudja nem lesz igazán jó a válasz, de most mit csináljon. Amikor mindenki befejezte ő is feláll hogy feleljen.*
- Ahoz hogy a rend megmaradjon, és káosz mentesen éljünk, különböző szabályokat alakítottak ki. Ha ezeket a szabályokat megszegjük a rend felborul, ami káoszhoz vezet. A rendre azért van szükségünk hogy minden gördülékenyen, megszokottan működjön. Az egyszerű emberek többsége nem szereti a rendellenes, nem megszkott dolgokat : a három lábú csirkéket vagy egyéb különös dolgokat. Úgy vélik hogy, ha a rendet nem követik akkor az csak bajhoz vezet. Mivel a rend, egy logikus dolog. És a szabályok amik alkotják, azok is okkal alakultak ki. Például ha a Tornerans diákjai sokáig fentmardnának és nem pihennének, az órán gyengébb lenne a teljesítményük... A művészetekben egyenes, határozott vonalakkal lehetne ábrázolni a rendet és a szabályokat.* A sok zagyvaság után olyan gyorsan ül amilyen gyorsan csak tud. Kicsin múlott hogy nem esett le. Tényleg nagyon kicsin...* ~ Remek... megszólalt az üres fejű Barbie a személyemben~
Vissza az elejére Go down
Celinda Sanna Lupehox
Tanár
avatar

Female Rák Hozzászólások : 206
Tantárgy(ak) : Mágiatörténelem, Krisztallográfia tanár
Kor : 36

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Csüt. Júl. 09 2009, 23:38

- Igazán csodás, látom, hogy mindannyian tökéletesen tisztában vannak a dolgokkal és a kiadott lapon a lényegen túl, amit kiemeltünk ott az egész anyag levetítve. Ezt most nem fogom Önök elé tárni, hiszen nincs értelme, én csak a lényeges pontokat emelem ki, de ha valami érthetetlen még az utolsó órákon van lehetőségük kérdezni. És természetesen az lakosztályom is rendelkezésre áll szükség esetén - *reméli, hogy az előbb mindenki elé kirakott macskakaparás lap hűen jegyzi, hogy az akar a jegyzet lenni. Bár a macskakaparás eléggé olvasható formátum, hiszen a nyomtatott betűire még nem volt panasz. Szája továbbra is szélesen mosolyog, majd ide-oda róva a köröket még kiemel pár dolgot, amit fontosnak ítél, hogy aztán tovább lehessen lépni az információ alapú mágiára.*
- A hiedelmek úgy tartják, hogy létezik egy emberke, aki néven nevezve Austin Osman Sparenek titulálunk volt a káoszmágia nagypapája. Azonban ez nem feltétlen igaz. Bár sokan ezt veszik alapul, már Spare előtt is voltak káoszmágia tanulmányozására utaló jelek. A másik lényeges dolog, hogy a káoszmágia atyjának Peter Carroll-t hívják. Éppen azért, mert néhány társával kitalálta, hogy milyen jó hecc is lenne káoszmágus csoportot alkotni. Még a mai időkben is vannak megállapítások, nézeti felfogások arra, hogy ez a mágia ág nem számít igazinak, inkább csak egyfajta model, amely más szemléletből közelít a mágiához. De ez olvasható a jegyzetben, úgyhogy majd mélyedjenek bele órán kívül. A gyakorlati feladatot utolsó órára hagyjuk, hogy arra is legyen mind nekem, mind maguknak élvezeti lehetősége *szemei csak úgy fénylenek az izgalom miatt, ami majd utolsó órára van tartogatva, de ne mondják legalább, hogy ő nem próbált színes órákat leadni.*
- Következő témakörünk Információ alapú mágia. Gondolom sokan sejtik, hogy itt egyfajta információ áramlás révén hasznosítják a mágiát. Ez is újfajta szemléletet próbál elénk tárni, azonban mint a korábbi esetében itt is számtalan ok miatt nem titulálják igazán elfogadottnak. Ez a mágia-ág főleg a káoszt veszi alapul, adatokkal, valamint matematikai formulákkal/alakzatokkal (benne egy felismerhető ismétlődés látható) dolgozik. Mit gondolnak egy egyén hogyan tudja leginkább önmaga hasznára fordítani ezt a mágiaágat? Hogyan célszerű az információit sorba rendezni? Múlt-Jelen-Jövő szerint vagy más az elképzelésük ezzel kapcsolatban? És indoklást is kérek! - *néz körbe, most attól várja a feleletet, aki a leggyorsabb, és ha ezen is túl vannak, talán még egy-két szó és jön az utolsó anyagrész*


//Holnap estig (nagyjából 20-21.00 óra) lehet hsz-t írni. Én aznap megpróbálok visszaírni még egyet, ami az utolsó hsz-em lesz és szombaton lesz lehetőség lezáró hsz-t írni majd. Vasárnap este pedig (este 19.00-kor) gyakorlati és vizsgafelkészüléses órát tartok, de majd még hirdetménybe is jelzem Wink//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Melinda Warren
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Ikrek Jelige : Törpilla
Hozzászólások : 940
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   Pént. Júl. 10 2009, 09:12

*Úgy tűnik, helyes a válasza. Erre még csak nem is számított, de mindegy. A tanár beszéde után felemeli a kezét.*
- Tanárnő! Bárkiből lehet káoszmágus? És a káoszmágiához van szükség pálcára?
*Tudja, hogy hülyeséget kérdez, de úgy érzi, hogy ezt muszáj tudnia. Majd a tanár következő kérdése hallattán keze ismét a magasba emelkedik.*
- Véleményem szerint jelen-múlt-jövő, mert az a legfontosabb, hogy tudjuk, mi történik a jelenben, utána pedig az, hogy legyen valami fogalmunk a múltról is, hogy tudjuk, miért történik az, ami éppen történik.
~Hát ezt jól megmontam.~
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténet tanterem   

Vissza az elejére Go down
 

Mágiatörténet tanterem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Központi kastély :: Harmadik emelet-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create your own blog