Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Mitológiák és Vallások tanterem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
SzerzőÜzenet
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Hétf. Márc. 08 2010, 16:53

*Mivel még mindig Stellát figyeli, későn reagál a szék dőlésére, vagyis esélye sincs arra, hogy elkapja. Igazság szerint minden jóérzésű ember röhögésben törne ki, de mégis hogy néz ki, ha kiröhögi a saját professzorát? Beleharap a szájába, úgy próbálja visszafogni magát, a beszéddel nem is próbálkozik addig, amíg nem sikerül rendeznie a vonásait. A kézfelemelésre bólint, nem is kérdez, a lány megtette helyette. A jelek szerint Tayler jól van, maximum a berendezés bánta a hintázást, más nem.*

-Szép landolás volt, professzor.

*A bukfencre értette, ahhoz is kell ügyesség, hogy ne békát játszon a ember. Persze arra nem gondol, hogy kissé félreérthető a megjegyzése, mert akár a borulásra is kivetíthető. A szék háttámlájára pillant, ha mindegyiknek lenne gumis támasza hátul, akkor ugyan nem lehetne hintázni rajta, de esni sem. Azt külön pozitívumként könyveli el, hogy a prof nem rántotta magára az asztalt is, mint egyetlen kapaszkodó lehetőséget. Semmi kifogása a beszélgetés ellen, sokkal jobban kedveli az olyan órákat. Ha ütköznek is a vélemények, akkor is meg lehet őket vitatni. Végighallgatja a lányt, és talán nem is olyan meglepő, hogy nem teljesen ért vele egyet.

-A legendák szerint nem csak képes volt rá, hanem gyakran öltötte fel azt az alakot. Ugyan a látását adta a tudásért, de mint ismeretes, a két holló volt a hírnöke. A hollók pedig híresek arról, hogy képesek az emberi szellemmel is eggyé válni, tehát ez működhetett fordítva is. Azonban ott a kérdés, hogy ha képes is volt rá, valóban megtette, vagy sem? A véleményem pedig az, hogy nem. Minek tette volna, ha ott volt Hugin és Munin? Két farkasa is volt, arról mégsem szól a fáma, hogy farkas alakjában tetszelgett volna. Vajon miért? Inkább azt mondom, hogy mivel a hollót a mai napig misztikus állatnak tartják, könnyebb volt azt mondani, hogy egy isten bizony azonosul velük, és ha kell, akkor egyszerűen alakot vált. A farkas túl hétköznapi ahhoz, hogy összefüggésbe hozzák vele. Szerintem egyszerűen erről van szó, nem másról.

*Felpillant, ugyan tovább boncolgatta a kérdést, és nem egészen osztotta az általa olvasottakat, aztán kérdés, ezt miként értékelik. Lehet, nem lesz megdicsérve, mert ellentmondott, de tény, az emberek sokszor tulajdonítanak olyan dolgokat az általuk istenített lényeknek, amitől még elérhetetlenebbnek tűnnek. Azt még mindig nem érti, hol vannak a másodikosok az óráról? Owain óráit kedveli, ott aztán lehet agyalni rendesen.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Hétf. Márc. 08 2010, 22:48

- Köszönöm aggodalmát, de jól vagyok.
Keményebb fából vagyok attól faragva, hogy egy ilyen szerencsétlen mozdulat bajomat okozhatná. Az, hogy egy lány segítsen fel, minden bizonnyal nagyobb sebet ejtene, mint maga az esés, így csak intek neki, hogy üljön le nyugodtan, én is megyek, csak jó ott a földön egy kicsit. Kifújom a fáradt, ideges gőz, és mintha misem történt volna, ott is vagyok mellettük.
- Köszönöm Noel...unalmas óráimon a székkel hanyatt esést gyakorlom.
A fiú számára jól ismert irónia ott cseng hangomban. Nemhogy ezt gyakorlom, de még az asztalra sem pakoltam fel a lábamat jó ideje. Nem is díjazom ezt a szokást, csak hát most a sztrájk...Így hát kellett ez nekem... Szó se essék erről több, térjünk az óra lényegére.
Egyenesen csalódtam volna, ha egyetértésben szónokolnának itt nekem ők ketten. Mert hát mit ér egy vita, ha abban két fél teljesen egyet ért? Figyelmesen hallgatom őket, olykor bólintva egyet, vagy nemet intve fejemmel.
- No igen...azt hiszem mindkettejüknek igaza van, hisz meg tudta tenni, és meg is tette, csak nehezen értjük meg, hogy mi oka is lehetett erre, ha egyszer istenként láthatott a madarai szemével, vagy akár még többet is. De kérdem én, mi van akkor, ha szerette madárként érezni a szelet tollai között érezni? És még mindig a holló...Elképzelhetőnek vélik, hogy egy holló feltámaszt valakit, aki aztán nem nyugodhat, amíg a halálát okozók meg nem bűnhődnek? Ez után a gyíkról ecseteljék nekem, hogy a gyíkról szóló misztikumok közül melyiket érzik helytállónak, és miért? Közben azon is gondolkodhatnak, hogy szeretnének-e pár percre egy hollóként körbereppenni a teremben, és annak szemén keresztül látni minket.
Érdekesnek ígérkezik számomra az óra további része, hisz jómagam is szeretem az efféle elmélkedéseket, melyek kötetlenek, s ha nem értenek egyet az én véleményemmel az csak jó.
...hogy ez az óra miért is ilyen kihalt, arról fogalmam sincs. Különös módon a Vft órán mindig van érdeklődés, tehát így nem valószínű, hogy velem lenne gond. Azt sem tudom, hogy az anyagokkal mi a gond, hisz bár ha száraz is, ezt az első óra előtt még senki nem tudhatta, s azon sem volt sokkal jobb a helyzet. Sajnos
.

//A kötetlen beszélgetés továbbra is áll minden másodévesnek, akit esetleg érdekel a téma....Mellesleg kikerült a hatodik anyag is, ami saját hibámból valahogy bentmaradt Very Happy //

_____________

Köszönet Gerard!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stella Matthews
Diák - Extremus
avatar

Female Kos Jelige : Az Érintésmániás
Hozzászólások : 127
Évfolyam : Második
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Kedd Márc. 09 2010, 21:25

*Noel szavait hallgatva csak hümmög. Lehet bennük igazság, de hát a kérdés az volt, hogy képes volt-e hollóvá változni, nem az, hogy megtette-e, így ő csak erre ment rá. De mivel az óra kötetlen beszélgetés, nem muszáj konkrétan a kérdésnél maradni - ezt is érti, csak szokatlan még neki, mert... mégiscsak órán van, még akkor is, ha ez most a legkevésbé sem látszik. Igyekszik felolódni, az órai hangulatot eltünteti, és inkább arra gondolni, hogy egyszerűen beszélget egy diáktársával és egy tanárával, valahol... mondjuk a klubhelyiségben, egy teázóban, vagy akármi. Igen, a teázó jó helyszín lesz. Néhány pillanatra a szemeit is behunyja, majd mikor Owain újra kérdez, akkor kinyitja. Eltöpreng a kérdéseken, a mappába pillant, átfutja a szöveget, majd megfontoltan válaszol amikor végzett, nem gyorsan, ráér.
Azért meg pláne nem gyorsan, mert olvasás közben szokás szerint másfelé kalandoznak a gondolatai, és elképzeli a tanár urat, ahogy unalmas óráiban valóban a székkel való hátraborulást gyakorolja. Kis híján fel is kuncog halkan, de még időben a szája elé kapja a kezét, és elfojtja ezt. Ijedten pislog fel, majd végül megköszörüli a torkát, és válaszol.*
- Szerintem hollóvá változni, a fellegek között repülni már csak kedvtelésből is csodálatos, akkor is, ha esetleg látni enélkül is látott. Bár én személy szerint farkassá is szívesen válnék, főleg tiszta éjszakákon, ha már a farkas is meg lett említve. És szerintem ne... *Itt beharapja az ajkát, és megáll. Rendben. Eddig mugli világban élt, nem is tudva róla, hogy varázslók valóban léteznek. Mesének hitte az egészet. Mesének hitte az animágusokat is, akiket az előbb említett, csak azelőtt időben kapcsolt, hogy hoppá, ilyen tényleg van. Most viszont kis híján kicsúszik a száján, hogy egy holló semmiképp nem támaszthat fel embert, ugyanmár, ilyen nincs, ez nem reális, szellemek nincsenek! Nyel egyet, majd folytatja.* - Hát... végülis... igazából nem értem, miért pont a holló körül forog ez a sok legenda, szóval miért pont ő ennyire misztikus, és miért pont ő tudna embereket visszahozni az életbe. Akkor már miért nem a főnix, aki egyébként is gyógykönnyű? Nem tudom, elképzelhető, hogy meg tudja tenni, de akkor nem értem, hogy miért pont ő.
*Lassan már maga sem érti, mit beszél. Belekavarodott kicsit, úgyhogy inkább elhallgat, hagyva, hogy Noel beszéljen valamennyit, ameddig ő összeszedi magát. Igyekszik rendezni, rendszerezni magában a dolgokat, meg még egyszer átfutni a gyíkról szóló mondatokat.
A nagy baj az, hogy eddig nem hitt egy ilyen legendában sem, mondván ilyen nem létezik. Aztán kiderült, hogy varázsvilág tényleg és igazán van... és így most két hang vitatkozik benne. Az egyik még mindig tartja magát ahhoz, hogy ez az egész hülyeség, a másik pedig azt mondja, hogy akkor már igenis minden elképzelhető.*
~ Na jó. Ez így tényleg meredek... Mégis honnan tudjam, hogy igazak-e ezek, vagy nem? ~ *Kész csőd. Káosz, vége, ennyi volt. A gyíkot inkább kapásból átugorja, és az utolsó kérdésre felel, belátva, hogy eddig is többször ellentmondott önmagának. Nem kellene fokozni.*
- Hát, én néhány percre biztosan szívesen kipróbálnám, de ez igazából minden állatra igaz. Pár percre bármelyiknek a bőrébe bújnék, de ha örökre... akkor inkább maradnék ember.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Szer. Márc. 10 2010, 17:19

*Ha nem tudná, hol a határ, csípőből vágná rá, hogy látszik, ám egy szót sem szól, csupán bólint, értette a lényeget ebből is. Az is igaz, Owain igencsak meglepte ezzel a viselkedéssel, ettől kicsit merevebbnek ismerte meg, de mint tudjuk, a látszat sokszor csal, mint ebben az esetben is. Egyelőre nem pillant rá, mert félő, hogy még mindig elröhögi magát, azt pedig nem igazán kellene, így Francist pásztázza, és inkább a kérdésre koncentrál.*

-Ha mégis megtette, akkor neki is igaza lehet, miszerint élvezte a szabadságot. Ezt majd legközelebb megkérdezem tőle, akkor pontos választ tudunk adni. Hm… egy holló feltámaszt valakit? Ez hiedelem és hiába mondják a mugli legendák, egyáltalán nem igaz. Bizonyítottnak tartják, mert állítólag egy feltámasztott egyed erről számolt be. Ehhez azonban a hollónak semmi köze, csupán jelen volt akkor, amikor egy nekromanta csoport végrehajtotta a rituálét. Mivel a feltámasztott a hollót pillantotta meg először, úgy vélte, neki köszönheti. A hollónak nagyobb erőt akarnak tulajdonítani, mint amekkora valójában van. Lehet halottat feltámasztani, de nem ilyen módszerrel, és nem igazán ajánlatos, csak akkor, ha tényleg tudja az ember, mit csinál. Inkább ezt hagyjuk a nekromantákra. Az, hogy szellemkén itt marad az illető, az egészen más kérdés, ahhoz nincs szükség feltámasztásra, és bizonyítékok vannak arra, miszerint bosszút állnak, ha arról van szó.

*Mivel ilyen közegben élt eddig, pontosan tudja, hogyan működik az ilyesmi. Stella kérdésén elmosolyodik, sokszor ő maga sem érti, miért emelnek ki egy állatot, vagy taszítanak a mélybe, mert éppen úgy gondolják. Érdekes dolgok ezek, és ami a legszebb, az emberek többsége megmagyarázni sem tudja. Elfogadja, mert azt mondták, azt írják, de utána nem járnak, hogy ebből mi a való.*

-Azért, mert a muglik nem ismerik, illetve nem láttak még soha főnixet, hollót viszont igen. Mivel ritka madár, nem gyakori a felbukkanása, ezért tulajdonítanak neki olyan erőt, amit itt is olvashatsz. Azt hiszem. A római résszel egyetértek, azt magunk is láthatjuk, hogy képes regenerálódni, ahogy azt is tudjuk, márpedig a baziliszkusz pillantása halálos. Miért ne lehetne igaz, hogy ha a saját tükörképét látja, az rá is végzetes?

*Ez egy jó kérdés, ki kellene próbálni, és máris kiderül, mi az igaz, és mi nem. Simán belemenne ebbe is, maximum utána már nem lesz min gondolkodnia. Hollóként pedig nem szeretne repkedni, először azt akarja megtudni, melyik állat áll hozzá a legközelebb, ha esetleg egyszer eljutna az animágiáig, ne érje meglepetés.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Csüt. Márc. 11 2010, 20:50

- Igen, a muglik valóban sok negatív jellemzővel ruházták fel a hollót. Talán az is ok ennek, hogy már eleve a feketét is a gonosszal kötik össze, pedig ez sem egyértelmű. Én magam sem láttam még bizonyítékát annak, hogy egy holló bárkit is feltámasztott volna, és valóban, a mi világunkban több esélye van erre a főnixnek. Nekromantákat inkább hagyjuk. A munkájukat meg pláne. Nem tartom jó dolognak, ha egy halottat feltámasztanak, és nem is tisztünk most ezt boncolgatni.
A régi jó mogorva hangvétel előtérve kerül ismét, mellé társul az irónia is, hogy ne unatkozzon egyik jellemvonás sem a másik nélkül.
- Viszont mindkét állatnak vannak pozitív misztikumai is, mint például a holló világ teremtésében játszott fontos szerepet kanadai haida indiánok mitológiájában. A Holló szárnycsapásaival az ősvízből szárazföldet hozott létre, kagylóhéjból embereket alkotott, ellopta nekik a Napot és egy tüzes pálcát az égből. Az észak-ázsiai mítoszok szerint ő lyukasztja ki az ég sátrát, hogy beáradhasson a fény.
A kereszténység a gyík pozitív megítélését vette át – újjászületés, vedlés útján való megfiatalodás, vágyakozás a szellemi világosságra – ennek megfelelően gyakran ábrázolták gyertyatartókon. Egy közép-ausztráliai mítosz szerint élt két gyíkember, akik megmentették a Holdember által üldözött nőket.
Beszéd közben pálcámat forgatom kezemben, tekintetemet a két fiatal között futtatom. Csal remélni tudom, hogy őket is leköti a téma, nem csak engem.
- Na igen, ha egész életemet hollóként kellene leélnem, akkor én is maradnék, de tanulunk egy varázsigét, amivel kipróbálhatják pár percre milyen egy hollónak lenni. Persze ez csak önkéntes alapon.
Kérdő pillantás egy fél percig, majd át is térek a következő állatra, ami a kakas. Egy kis történet, párbeszéd formájában van megadva tananyagnak nekünk ez a misztikum. A lényeg, amit ki kell belőle vennünk, hogy a kakast, mint alakváltó lényt ismerhetjük meg. Hermész, akinek szent madara volt, azzal a tulajdonsággal ruházta fel, hogyha valaki a farkából a leghosszabb tollat kihúzza, ennek birtokában minden ajtót ki tud nyitni, és amíg csak akarja a kakas, mindent láthat, anélkül, hogy őt észrevennék. Ezzel mutatott meg Miküllosz-nak pár érdekes képet. Véleményük szerint milyen jelzővel lehetne a kakast illetni?
Kíváncsian, összefont karral nézek a két diákra, s válaszuk után a következő anyagrészre térek át. Tapsolva kettőt megjelenik nagyobb betűkkel a táblán a tananyagban is szereplő sárkányok felsorolása, misztikumainak leírása.
- Nem olvasnám fel mindet, olvassák el, aztán érdekelne, hogy melyiket tartják legérdekesebbnek. Végül kérném a kérdéseket bármelyik anyaggal kapcsolatban.

_____________

Köszönet Gerard!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stella Matthews
Diák - Extremus
avatar

Female Kos Jelige : Az Érintésmániás
Hozzászólások : 127
Évfolyam : Második
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Szomb. Márc. 13 2010, 21:32

*Összeráncolja a szemöldökét Noel szavaira. Nekromanta szertartás, felélesztett halott aki a hollót látta meg először...* ~ Honnan a fenéből tud ilyeneket? Te jó ég, én sose fogok ide beilleszkedni! ~ *Végighallgatja a fiút, hümmög a szavai hallatán, de már nem nagyon szól semmit, a tanárt várja, hogy ő mit reagál. Aztán mikor a nekromanták, halottkeltők munkájáról van szó, egy bólintással ért egyet azzal, hogy inkább ne boncolgassák a témát.
Figyel a hollóra meg a gyíkra, pontosabban a tanár róluk szóló szavaira. Az érdeklődésben nincs hiány, lekötni leköti a téma, csak éppen hozzászólni nem tud még kellő mértékben. Hirtelen húzza ki magát, mikor a varázsigéről esik szó, amivel hollóvá válhat néhány percre. Nem szól semmit, csak a szemei csillannak fel, meg persze a mozdulat is eléggé árulkodó. A kakasról szóló történetet meghallgatja, át is futja a szöveget, majd felnéz.*
- Hát, ha már jelzőt kell mondani, én mindenképpen a bölcset mondanám. *Nem magyarázza meg kijelentését, csak Noelre pillant, majd vissza a tanárra. Kissé kényelmetlenül fészkelődik a széken néhány pillanatig, majd nyugton marad, és inkább megint az olvasásba merül, fél füllel figyelve a beszédre. Hirtelen témaváltás következik, kakasról sárkányra, máris a következő anyagrészre, pedig az előbb még a gyíknál és a hollónál tartottak. Szinte követni sem tudja a tempót, annyi állat, annyi legenda jelenik meg egyetlen tanóra - vagy valami hasonló - alatt.*
- Számomra a legérdekesebb Quetzalcoatl, mert emberi alakban elvegyült az alattvalói között, és mert jóságos volt, pedig a tananyagban szereplő sárkányok legtöbbje gonosz. Az egyik ellopja a Törvény Tábláit, a másik el akarja pusztítani az univerzumot, ezért gyökereket rág... szóval szerintem Quetzalcoatl a legérdekesebb, hogy ő vajon miért marad jóságos.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Szomb. Márc. 13 2010, 22:22

*Ha még csak a hollóról lenne szó, de említhetnének még pár állatot, melynek a megítélése tragikus. Mondhatná, hogy a probléma ott kezdődik, hogy minden ami a sötétséggel van összefüggésben, azt negatívnak tartják, még magát az éjszakát is, hiszen az emberek ugye akkor kevésbé látnak és hallanak, ami már okot ad arra, hogy féljenek. Stella kérdő pillantását észreveszi, ám ennek ellenére egy szót sem szól, semmit nem tesz hozzá az előzőekhez. Egészen addig nyugodtan ül, amíg el nem hangzik az a bizonyos pár mondat, amire viszont ugrik.*

-Ezt a kijelentést kikérem magamnak a családom nevében, professzor. Ne nyilatkozzon arról, amiről szinte semmit nem tud, aminek sosem volt részese vagy tanúja. A szellemidézést ugyanúgy el lehetne ítélni, mégsem teszem meg.

*Ahhoz képest, hogy felháborodik, meglepően visszafogott még mindig, csak a kezét szorítja ökölbe. Nem szereti, amikor valamit hallomás alapján ítélnek meg, anélkül, hogy egyáltalán tudnák, miről van szó. Az ő csoportja soha nem fordult a másik oldal felé, soha az életben nem használta olyasmire a tudását, amit a sötét oldal sajátjának tartanak. Ő közöttük élt, látta, mit csinálnak, látta, hogyan csinálják, és azt is, hogyan sikerült nem egy gyilkost kézre keríteni így. Villámokat szór a szeme, ezt pont Taylertől nem várta volna. Stellára pillant, a bölcs jelzőre bólint.*

-A kakas a gondolkodó, vagy ahogy elhangzott, a bölcs, aki néha útmutatást ad egyeseknek. Tudja, mint az öreg, ősz szakállú matuzsálemek. Ott pedig az egyiptomi rész, mert a sötétség és a halál lelkének tartották. A méretei és a kinézete miatt hajlamosak voltak felruházni olyan tulajdonságokkal, amik nem is léteztek. Ezen kívül pedig a Hidra, mert kedvelem Héraklészt.

*Nagy magyarázatot egyikhez sem fűz, még mindig ideges az előbbi megnyilatkozás miatt. Ezt ha elmondja Raulnak… lehet nevet csak rajta, mint a legtöbb esetben, de őt ez kihozta a béketűréséből. Nem néz senkire, egyedül Francisra mered. Most jobb, ha nem szólal meg, vagy meg sem mozdul, az a biztos.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Szomb. Márc. 13 2010, 23:20

Noel...Nem s ő lenne, ha nem háborodna fel az elhangzottakon. Csakhogy nem tűnt fel neki, hogy bizony egy szóval sem mondtam azt, hogy csak a sötét oldalt képviselhetik a nekromanták. Látván, s halván felháborodását előre hajolok, közelebb dőlve hozzá nyugodt hangon szólalok meg, a fiú szemeibe nézve.
- Először is...nem tud rólam túl sokat ahhoz, hogy eldönthesse mit tudok és mit nem. Mihez volt már szerencsém, és mihez nem. Másodszor, attól hogy nem értek egyet a halottak feltámasztásával, még nem jelentem ki, hogy a hollóhoz hasonlóan csak gonosz céljaik lehetnek, hisz az állatokat sem ítélem el. Ha azt tenném, ha általánosítanék, akkor ön most nem ülne itt, vagy én mennék el az iskolából. Gondolom tudja miért...De ha már ragaszkodunk a témához...érveljen mellettük. Védje meg őket, s ne idegeskedjen, hanem csak nyugodtan.
Újra hátradőlök, hogy várjam mi a reakciója, hogy tudunk-e értelmesen, idegesség nélkül vitatkozni erről. De nem feledkezhetek meg Stelláról sem, akit talán zavar a téma. Az is feltűnik, hogy örül a lehetőségnek, mely a holló bőrébe való bújást illeti, azonban jobb ezzel kicsit megvárni, amíg lecsillapodnak a kedélyek.
- Persze ha nem zavarja a kisasszonyt, mert ha mégis, akkor elhalasztjuk az óra utánra. A kakasról magam is a bölcs jelzőt állapítanám meg. Jó lenne, ha mindenkit ellátna jó tanácsokkal.
Célzatosan mondom ki, hisz magamra és Noelre gondolok most, rá is pillantok a fiúra. A sárkány választásukat megmosolygom. Sokat mondd az róluk, hogy melyiket is választják, de ezt a gondolatomat megtartom magamnak.
- Az anyaghoz nincs több hozzáfűzni valóm. Ha van kérdésük felteszik, ha nincs akkor Stella, ha kedve van, akkor kipróbálhatja a holló szerepkört. Majd megoszthatja velünk milyennek tartotta.
Kérdőn nézek a lányra, válaszát várva, s szemem sarkából figyelem Noelt, hisz ő még elég idegesnek tűnik. De bízom a fiúban, tudom, hogy nem tesz elhamarkodott lépést, figyelmem inkább aggodalom, mintsem a bizalmatlanság jele.

_____________

Köszönet Gerard!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stella Matthews
Diák - Extremus
avatar

Female Kos Jelige : Az Érintésmániás
Hozzászólások : 127
Évfolyam : Második
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Vas. Márc. 14 2010, 17:27

*Értetlenkedve néz fel, mikor Noel kikéri magának a megjegyzést. Csendben figyel, nem nagyon óhajt belefolyni a dologba, hiszen nem ismeri még a fiút igazán, és tulajdonképpen a tanárt sem, ráadásul a nekromantákról sem tud sokat, így inkább nem szólal meg, és bölcs marad. Néha az a legjobb taktika. Azt viszont látja, hogy Noel ideges. Szinte végig sem gondolja, mit csinál, és hogy sokat ronthat vele. Tőle reflexszerű, amit tesz, hiszen úgy látja, hogy Noelt nyugtatni, vigasztalni kell, ő pedig magából indul ki - érintés szeretetnyelves és hihetetlenül érintésigényes önmagából. Abból, aki számára a legtökéletesebb vigasztalás egyértelműen egy kéz a vállon, egy ölelés, vagy hasonló. Így hát óvatosan kinyúl, és tulajdonképpen a tanár előtt átnyúlva finoman megérinti, megszorítja Noel kezét. Aztán észbekap, rögtön elengedi, és visszahúzódik. Halványan el is pirul, de nem szól semmit, csak bocsánatkérően pislog a másikra.*
~ Asszem erről le kellene szoknom. ~ *Nem is nagyon néz fel, inkább a mappát kezdi innentől szuggerálni. Összeráncolja a szemöldökét. Mondhatni egyáltalán nem érti Owain szavait, ami nem is csoda, hiszen ezt talán csak Noel és Ő értik, az ő dolguk, nem Stelláé. Mikor azt kérdezik, zavarja-e, akkor felpillant a tanárra, majd finoman megrázza a fejét.*
- Nem zavar, csak nyugodtan. *Igazából valamilyen szinten természetesen zavarja, hiszen kíváncsi jellem, így szeret mindenről tudni, de beszéljék csak meg. Elvégre ha beszélnek, akkor újabb és újabb kirakódarabkákat kap, aztán azokból vagy ki tudja rakni a képet, vagy nem. Mindenesetre rákérdezni, kutatni nem fog. Meglátjuk, önszántukból hány darabkát adnak át neki, a többi után pedig nem fog kajtatni, bármennyire is vonzza a teljes kép.
A sárkányválasztással kapcsolatban pedig egyértelmű, és rá jellemző, hogy a sok gonosz sárkány között azonnal lecsap a jóságosra, és arra, aki nem veti meg alattvalóit, hanem közéjük merészkedik, köztük jár. A Hidrán kívül körülbelül egyik sárkányt sem ismerte korábbról, így csakis az itt lévő pár mondat alapján ítélt, de ennyi is elég volt. Kérdése nincs, ellenben végre felnéz, mikor azt említi a tanár, hogy kipróbálhatná a dolgot.*
- Én... szívesen kipróbálnám, ha szabad. *Eléggé bizonytalanul szólal meg. Nem abban bizonytalan, hogy akarja-e, hiszen egyértelműen igen, csak éppen látja, hogy még mindig nem a legnyugodtabb a légkör. Noel felől feszültséget érez, nagy mértékben, így tétován pillant a fiúra, hogy vajon mennyire nyugodott már meg.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Vas. Márc. 14 2010, 20:42

*Nem tudja eldönteni, hogy düh vagy csalódottság, az amit érez. Friminka még Taylerhez akarta küldeni, hogy amíg nem megy haza, biztosan segít neki, hogy tovább fejlődhessen a nekromancia terén, de ahogy elnézi, ez egy hatalmas tévedés volt. Ahogy az is, hogy remélte, itt nem úgy ítélik majd meg, mint otthon, nem nézik ki annyira maguk közül. Igaz, eddig nem nagyon beszélt arról, hogy hol élt, és mit csinált, de nem is tartozik senkire. Ezek után még annyira sem.*

-Az lehet, professzor, viszont ahogy mondta, azt engedi sejtetni, hogy fogalma sincsen arról, hogy egy igazi nekromanta csoport mivel foglalkozik hosszú heteken, hónapokon, vagy éveken keresztül. Lehet, hogy fiatal vagyok, de én közöttük éltem, ott nőttem fel, láttam nap mint nap, hogy mit tesznek, és mit nem. Egyáltalán nem lehet rálegyinteni a munkájukra, csak azért, mert tévhitben élnek. A nekromancia nem csak a halottak feltámasztásáról szól. Tudom… már.

*Azok a képességek, amiket eddig az éjszakai életmódnak tudott be, megdőltek, magát is meglepte rendesen. Mindenre számított, bármi mást elképzelt volna, de azt, ami kiderült, azt nem. Azóta is azon gondolkodik, hogyan lehetséges, és akkor mégis ki volt az apja? Azon kívül, hogy maga is nekromanta. Nem jutott előrébb, hiába kérdezett rá levélben az anyjánál, nem volt hajlandó elárulni. Arra, hogy akkor keljen a nekromanták védelmére, bólint, meg fogja tenni.*

Rendben, akkor az érveim: Gondolná, hogy rengeteg gyilkossági ügyet azért sikerül felgöngyölíteni, mert ők vannak? Gondolná, hogy sok eltévelyedett lélek azért távozik végül erről a világról, és lel végső nyugalmat, mert a nekromanták vannak? Továbbá, ha ők nem lennének, vagy nem lettek volna, nem tudnának szellemet sem idézni. Ha ők nem lennének, akkor még mindig lutri lenne, hogy ön éppen egy démont, vagy szellemet idéz meg, és nem lenne profi védelmi köre sem.
Higgye el, a legtöbb esetben nem feltámasztják a halottat, hanem csak a szellemet hozzák vissza. Elengedhetetlen esetben folyamodnak csak ahhoz, hogy az elhunytat valóban úgymond, életre keltsék, például akkor, amikor már az illető… hm… teste nem éppen… friss, vagy ezt követeli a törvény. Tudja, ha ők nem lennének, nem győznék a kárhozott vagy a bosszúra szomjas lelkeket távol tartani maguktól. Ha gondolja, kölcsönadom a grimoire-t, abból mindent megtud.
A halottak feltámasztásával főként azok foglalkoznak, akik már a sötét oldalon állnak. Az ő céljuk az, hogy a halottakból akár egy sereget toborozzanak, ha kell. Ugye, az úgynevezett zombikat nem kell bemutatni senkinek. Sajnos képesek rá azok, akik visszaélnek a hatalmukkal, ezt is tudom, ám a többség nem ilyen, és nem is jut eszébe, hogy megtegye, mert nem ez a célja. De ha ennyire elítéli a munkájukat, akkor vegye mellé a törzsek sámánjait is, akik ugyancsak képesek arra, hogy a még élő emberből is élőhalottat csináljanak. Őket én előbb elítélném.

*Nem, neki nem tűnt fel valóban, hiszen a lényeg az egy majdnem lekicsinylő megjegyzés volt, amire tényleg felháborodott. Amióta az eszét tudja, közöttük volt, velük kelt és feküdt, és persze mindig láb alatt volt, mert látni akarta, mi folyik ott. Stella mozdulata meglepi, és mégis jól esik neki. A lányra pillant, egy halvány mosollyal felel csak, utána pillant Taylerre. Tényleg nem tesz semmi olyat, ami a visszájára sülhet, vagy éppen hirtelen felindulásból történne, bár igaz, ehhez minden önuralmára szüksége volt most. Mivel mégis csak órán van, és Owain felnőtt, ez a minimum, amit megtehet. Ugyan nem óhajt hollóként körülnézni, de azt maga is kíváncsian várja, hogy a lány milyen élményekről számol majd be.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Kedd Márc. 16 2010, 23:12

Csak tudnám, hogy Friminka és Noel honnan gondolták, hogy Nekromanciában én jártas vagyok. Nem értem, hogy mi közöm van nekem ahhoz. Jó, hogy az éjszakai élet egyik jellegzetes alakja vagyok, de nem értem, hogy ebből milyen logika alapján vontak le következtetést arra, hogy a nekromanták életében is jártas lennék. Hát nem. Persze tudok egyet-s mást, hisz varázstárgyak, mitológiák kutatása közben felfedeztem pár olyan tárgyat, ami kötődik hozzájuk, ahogy a szellemidézés során is előtérbe kerültek, de mélyrehatóan nem másztam bele a témába. Annak örülök, hogy Stellát nem zavarja a beszélgetésünk.
- Jól sejti, nem vagyok olyan jártas ebben, mint ön, így szívesen veszem, ha tájékoztat. Persze ha nem akar elnyelni keresztben idegességében.
Nem, én nem éltem semmilyen csoportban. Sem a Nekromanciával foglalkozóban, sem másmilyenben. A bentlakásos iskolában is mindig kerültem a társaságot. Hogy is mondják ezt? Magányos farkasként éltem, s élem az életemet. De azt hittem ez világos. Figyelmesen hallgatom a fiút, s ha ismerős dolgokat is mond, el kell ismernem, hogy sok új információval is ellát. Nekromanciáról szóló grimoire-tom nincs, így szívesen olvasnám el az övét.
- Mi a címe a műnek? Szívesen elolvasnám, mert már kezd érdekelni jobban a téma....és beszélgethetnénk erről még, ha kedve tartja, de most lássuk mit szól Stella a holló léthez.
Az emlegetett felé fordulok, aki remélhetőleg nem unta magát el, amíg mi beszélgettünk.
- Nos a varázslat nem engedi kegyednek, hogy ha átváltozik túl messze menjen tőlem. Azaz repüljön. Átváltozás alatt kis kellemetlenséget érezhet, de kipróbált varázslat, így garantált, hogy sem fájdalmat, sem pedig maradandó károsodást nem szenved. Ruházata önnel változik oda-vissza. Felkészült?
Ha a válasz igen, s nem gondolta meg magát a lány, akkor a kezemben forgatott pálcát felé emelem. Két gyors kört írok le az óramutató járásával megegyező irányba. Végén pedig határozottan rámutatok Stella mellkasára.
- Constituo Corvus!
A lány változni kezd, nem is túl lassan, s 10 percig vissza sem alakul, így madártávlatból nézhet meg minket, ahogy figyeljük az ő repkedését...

_____________

Köszönet Gerard!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   

Vissza az elejére Go down
 

Mitológiák és Vallások tanterem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
3 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Központi kastély :: Első emelet-


Saját fórum a HungarianForum-on | Roleplay forums | Schools, College, Magic | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a blog