Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Illúzióterem - Illúziómágia tanterem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Christian Blackstone
Tanár
avatar

Kos Hozzászólások : 39
Tantárgy(ak) : Illúziómágia tanár
Kor : 39

TémanyitásTárgy: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Vas. Nov. 22 2009, 14:55

Leírás hamarosan.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rai Drac
Diák - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 415
Évfolyam : Első
Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szer. Dec. 16 2009, 15:32

Bár nincs hosszú ideje még a kastélyban, lassan kiismeri magát. Így történhetett meg az a kisebb csodaszámba vehető, örvendetes dolog is, hogy sikeresen idetalált. Elsőre.

Bekopogott a terembe, de nem kapott választ. Mivel biztosra akart menni, ezért lassan nyomta le a kilicset, hogyha mégis akadna benn valaki, akkor még időban kiszólhasson, hogy ne jöjjön be. De semmilyen utasítás nem hangzott el, így végül kitárta az ajtót, és belépett a terembe.

Odabennn elég sötét volt, de nem akart villanyt gyújtani, jól esett szemének a kellemes félhomály, bár így nem igazán tudta kivenni, miulyen is a berendezés.
Hátul, a sarokban kiválasztott egy széket, és leült rá, majd behunyta a szemeit. Nem, nem aludni akart, csak így olyan... meghitt volt.
Ide kicsit nyugodtabb szívvel jött, mint a többi órájára, hiszen az illúzió minden tündének létfontosságú dolog a rejtőzködéshez, és az életbenmaradáshoz. Főleg az ő falujának. Így, bár mindössze feéltünde, azért nem kezeli rosszul a mágiának ezen ágát. Azért nagyon merte remélni, hogy itt sem lesz szüksége pálcára, mert akkor csúfos kudarcot vall, akárcsak bűbájtanon.

Csendben hallgatta hát az öreg kastély "lélegzését", ahogy itt is, ott is roppant valami, apró zajok, amik azt jelzik, hogy valahol az iskola "él". No, és benne a diákok is.
Csukott szemmel elmosolyodott. Kedvelte ezt a nyugalmiat, ami alatt kicsit ellazíthatja magát. Véleménye szerint a tiszta, nyugodt tudat éppen olyan fontos az illúziók létrehozásához, mint a fogékonyság.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szer. Dec. 16 2009, 17:24

*Jókedvűen sétál a terem felé, nem is kell messzire mennie, hiszen ez is a harmadikon van, ahogy a sátra is. Még egy cigit elszívott, mielőtt elindult, és már csak a talárját kell megigazítania. Természetesen a sajátja, nincs rajta címer, semmi olyan, ami elárulná, melyik karba osztották be, fekete az egész, ahogy az öltözéke is, leszámítva az ingét. Ráadásul a jelvény is a zsebében van, még véletlenül sem kitéve, nehogy lássa bárki is. A koponyája persze a kezében, mint mindig, kivéve akkor, ha kénytelen táskába rejteni, de még akkor is ott van vele, nem hagyja őrizetlenül soha. A teremhez érve megáll, jó helyen jár a kiírás szerint, így kinyitja az ajtót, és körbenéz. Elégedetten bólint, sehol semmi giccs, csodás, így beljebb lép.*

-Szia, Rai!

*Köszön a srácnak egy biccentés kíséretében, és egy üres helyhez sétál, a fiú közelébe. Nem mellé ül le, hagy helyet kettejük között rendesen, hiszen egyrészt nem ismerik annyira egymást, másrészt nem szeretne vörös téglaport Francisra, ahogy Bbt-n kapott. Alig tudta letakarítani róla… ám mégsem haragszik a fiúra, előfordul az ilyesmi bárkivel, Thierry pedig látni sem akarja, így már meg is védte azzal, hogy bepakolta a táskájába, legalábbis azon az órán. Érdekli az illúziómágia, így várja az órát, aztán majd elválik, milyen lesz, ahogy az is, a professzornál mi dívik. Lassan kiismeri a tanárokat, és szépen kategorizálja őket aszerint, kinél mi az elvárás, ki tűri a késést és ki nem…stb. Lepakol az asztalra, amíg nem kezdődik az óra, elfoglalja magát Francissal.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szer. Dec. 16 2009, 17:46

Sokkal vidámabban, mint általában, igyekszik az órára. Táskája most is ott van a vállán, egy-két könyvvel több is van benne, mint amennyi kellene jelenleg, de soha sem lehet tudni, hogy tanulni szeretne, krimit olvasni, esetleg verset, netalán egy regénybe mélyedne szívesen. Igen, szerelmes regénybe. Mostanában szokott olyat is olvasni. Természetesen nem a giccsesebbik fajtát, ami csak egy dologról szól, hanem azokat, amiknek szép történetük van, és a képleírások olyan tökéletesek, hogy olvasás közben elrepítik őt egy másik helyre, egy másik tájra.
Talán eme "kirándulások" miatt is várja az órát, hiszen ezek illúziók lesznek, csak sokkal élethűbbek, nem olyanok, amikről olykor álmodozni szokott.
És igazából a nyári rendezvény elbűvölte és megragadta annyira, hogy többet akarjon tudni erről az óráról. Hiszen, ha egyszer majd oda is eljut, akár olyan élethű illúziókat is képes lesz létrehozni, mint a tanárai. Milyen csodás lehet a tél közepén egy nyári tengerpartot varázsolni. De ez már a kézzel fogható fajtája, ehhez nagyon erősnek kellene lennie. Vagyis a mágiájának. De talán... Álmodozni és reménykedni pedig lehet, nem?
Szerencsére ehhez a teremhez sem kell sokat gyalogolnia a padlásról, a tanárnak viszont annál többet kell ide lépcsőznie, hiszen, ha jól emlékszik, akkor az alagsorban lakik.
- Ha neki ez így kényelmes - dünnyögi az orra alatt.
Egyenruháját lesimítja, táskáját megigazítja, majd benyit a terembe.
- Sziasztok! - köszön a két fiúnak, majd egy ablak közeli padot megcéloz és leül a székre. Asztalára kipakol egy pergament és egy szép pennát, majd könyökére támaszkodva nézegetni kezdi a kinti kopár tájat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Izzy Maddison
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : Az embernek az a sorsa, ami, és az élet különben is illúzió.
Hozzászólások : 439
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szer. Dec. 16 2009, 18:40

*Ma kivételesen megtalálta a fésűjét, amit aztán el is tört, miután végzett az oroszlánsörényével, hiszen azt most is visszafelé kellett húznia, még véletlenül sem arra törekszik, hogy haja rendezettnek mutasson. Mivel Sandy nénikéje folyton ellenőrzi őt, így muszáj az órák nagy többségére bejárnia. Természetesen egyenruhában van most is, mint minden kötelező alkalomkor. Menet közben volt alkalma megcsodálni Noel sátrát, de haverját már nem találta benne, így egyből a teremhez jött.*
Sziasztok!
*Vigyorogja körbe a fejét, mikor belép a terembe. Odabattyog lassan Noel és Rai közé, majd bevackolja magát. Most megemberelte magát, és hozott rendes jegyzetnek való üres lapokat, nem csak sajtcetli van nála, hátha sikerül majd ezen az órán is folytatni a horrorképregényét. Amúgy kivételesen ez óra is érdekli, ha lesz hozzá tehetsége, lehet hogy ebben az irányban fog majd elindulni a későbbiekben.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szer. Dec. 16 2009, 18:58

*Boldogan sétál a hosszú folyosókon és magas lépcsőkön,míg el nem éri célját,az Illúziómágia termet.Az ajtó előtt egy pillanatig habozik.Végre erőt vesz magán és bemegy.Senki nem ismeri de ez nem csoda.Nem köszön hisz' nem tudja mit mondjon.Kiválaszt egy megfellő padot és leül,majd zöld haját hátravetve vrja első tanóráját.*
Vissza az elejére Go down
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szer. Dec. 16 2009, 20:06

*Nem annyira fásult és kedveszegett most, mint a legtöbb óra esetében, amikor az ember egyfajta kényszerként éli meg a dolgot, hogy már megint agykapacitás terhelésen kell átesnie. De most, kivételek egyikén valahogy tényleg egy kis izgatottság van benne, ahogy igyekszik felfelé menni a harmadik emeletre. De talán ez az óra lehet gyógyír a bajaira, itt elfelejthet majd mindent és olyan távoli helyekre csöppenhet, mint ami csak a képzeletben létezik. De azért ettől még egyáltalán nem siet, úgyis csak ez a legelső alkalom és ilyenkor még "luxus" lehet a késés. Persze kíváncsi vajon a tanár milyen maga, talán ezért is látni annyi órán, hogy felmérje mindig a terepet és tudja, hogy mire kell majd számítania a vizsgák során.
Azért a felfelé menetben kicsit kifárad és muszáj megkapaszkodnia a korlátban, mielőtt még a terembe esne be. Kifújja magát, utolsó pillantást varázsol magára és csak utána végigsimítva ruházatán célozza meg a bűvös kilincset, amely az illúziók világába vezet.*
- Sziasztok!
*Gyorsan helyezkedik el még egy üres helyen, majd bambulásnak adja alá magát, amíg be nem toppan a tanári személy.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szer. Dec. 16 2009, 20:24

*Hmm....furcsa-gondolja a lány.Kicsit mocorog majd megköszörüli a torkát.Még mindig nem nagyon tudja mit tegyen.Körülnéz.Semmi.Na mindegy-mondja magában majd tovább gyönyörködik a kilátásban.*
Vissza az elejére Go down
Aram Avadakian
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Szűz Jelige : Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
Hozzászólások : 319
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szer. Dec. 16 2009, 20:27

*Amikor megjelenik a teremben, fölöttébb megkönnyebbül, hogy még nem késett el. Persze, a külvilágnak most is a szokásos határozott álarcát mutatja.
Bagira egyre inkább furcsán viselkedik mostanság, ahogy közeledik a karácsony. Most is azért késett el majdnem, mert őt kereste. Ha valaki látta volna Aram arcát úgy tíz perccel ezelőtt, biztos nagyon megdöbbent volna, hiszen a fiú képtelen volt képéről letörölni az aggodalmat - ami önmagában furcsa látvány lehet egy kívülállónak. Aztán csak hamar megtalálta a macskát... a Pilluamuleto társalgó kandallójában! Még szerencse, hogy éppen akkor nem égett a tűz, különben biztosan odaveszett volna kedvence.

De hogy mit keresett Bagira a kandallóban? Aramnak egyelőre még sejtése sincsen, ellenben holnaptól már azon lesz a user, hogy a fiúban fölmerülhessen egy fölöttébb bizarr gyanú ezzel kapcsolatban...*

- Sziasztok.


*Köszön jókedvűen a jelenlévőknek a szokásos mosollyal az arcán, majd leül egy félrébb eső helyre. Ahogy ott ül csendben, szép lassan elárasztja az izgalom, amit egy-egy első alkalmi órakor általában érezni szokott. Az illúziómágiát meg különösen várta már, hiszen egyre inkább úgy érezi, hogy ebben az iskolában - no meg úgy általánosságban egyaránt - ezt a mágiaágat kell többek között nagyon jól elsajátítania ahhoz, hogy kiaknázza a tehetségét...*


A hozzászólást Aram Avadakian összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Dec. 16 2009, 20:43-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
VendégTémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szer. Dec. 16 2009, 20:40

*18:00:00-morogja kicsit gúnyosan.Kezdi elveszteni a türelmét.Szörnyen unatkozik.Azzal foglalja el magát,hogy az újakat nézi.Ő már rég megérkezett.Azóta csak várt és jelenén rágódott.*
Vissza az elejére Go down
Christian Blackstone
Tanár
avatar

Kos Hozzászólások : 39
Tantárgy(ak) : Illúziómágia tanár
Kor : 39

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szer. Dec. 16 2009, 20:50

A hozzászólás csak holnap fog érkeznie, gondok, meg mi egyebek miatt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Csüt. Dec. 17 2009, 02:49

*Kop, kop, kop. Kop, kop, kop. Kellett neki kemény talpú cipőt vennie. Most aztán jó hangosan kopog, ahogy rohan. Mostanában ez a normális, efellől már semmi kétsége. De legalább mostmár van egy kis izom a vádliján, és nem csak csont és bőr, mint korábban volt. Igaz ez a többi testrészéről nem mondható el. Talán a combja is kezd izmododni, de ebben már nem biztos... és persze ez most teljesen lényegtelen. Már megint késében van, pedig ő igazán mindent megtesz. Na de mindegy is. A haramdik emeletre érve, kissé lefékez, ha elkésett, azon az 1 percen már semmi nem múlik, ha meg nem késett, akkor felesleges sietnie. A cipője még mindig kopog, s őt egyre jobban idegesíti.*
~ Ki vágom a kukába ezt a vackot... ~
*Persze nem fogja meg tenni, mert sok pénzt hagyott ott érte, de akkor sem fogja a iskola falai között hordani többet ezt a topánt. Annak ellenére sem, hogy igazán remekül néz ki. Pedig ez a fajta öltözködési mód eddig egyáltalán nem volt rá jellemző. De erre is rábeszélték, pont úgy mint a többi hszontalan darabra...
A haja kicsit csapzott, a cuccai össze-vissza a táskájában. Nehezen mondnaá meg bárki is, hogy egy rendszerető és precíz lánykával van dolga. A talárját is elfelejtette felvenni, de ez van. Ha nem tetszik a tanárnak, majd megtanul vmi illuziót, amivel elhiteti, hogy van rajta talár...
Határozottan nyit be a terembe, a léptei, már úgyis jelezték, hogy jön, akkor meg minek kopogni. Belépve megnyugszik, hiszen most nem késett, legalábbis a tanárt nem látja, ha csak nem éppen láthatatlanosdit játszik, de csak nincs olyan pechje. Körbe pillant, majd köszön.*
- Sziasztok! - Noel és Rai, még egy mosolyt is kapnak, hiszen őket valamivel jobban ismeri. A többieknek nincs ilyen kiváltásgan részük, de ez van, ezt kell szeretni.
*Az első sorba ül le, pont úgy mint mindig, s amíg várnak a tanárra, felteszi a kitűzőit, hamár a talárt elfelejtette, legalább ez legyen rajta.*

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Christian Blackstone
Tanár
avatar

Kos Hozzászólások : 39
Tantárgy(ak) : Illúziómágia tanár
Kor : 39

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Pént. Dec. 18 2009, 19:33

Fáradt arckifejezéssel lép be az illúziómágia-terembe Christian, tekintetével az összegyűlő diákságot figyelve. Gyomra ebben a pillanatban egy gyors bukfencet hány, nyel egyet ütemes sebességgel, majd megriadttá vált tekintetét egy kis erőltetett vigyorral próbálja kompenzálni, mely eléggé érdekesre sikeredett. Eléggé karizmatikus alak, de ettől függetlenül még sosem oktatott senkit sem, még magánúton sem, így fogalma sincs, hogy mit kellene tennie. Már most bánja, így, élesben, hogy elvállalta ezt az elképesztően hajmeresztő feladatot. Lehet, hogy nem kellett volna, sokkal jobb lenne most a diákoknak is, hiszen akkor egy tapasztalt kollégától tanulhatnának, és neki is, hiszen nem kellene megpróbálnia előadni a nagy okost. Bár, ha azt nézzük, illúziókban tényleg mondhatni, hogy világelső, így a gyakorlatban eléggé menő, mai kifejezéssel élve, de hogy mégis hogyan fogja előadni, reprezentálni a tudását, az egy nagyon jó kérdés.

Szép… estét mindenkinek – kezd bele a szokásos kis köszöntőbe, miközben a papírokat, melyek eddig a kezében voltak, elhelyezi az asztal közepére, és helyet foglal a székben. – Először is szeretnék bemutatkozni, hiszen nem hiszem, hogy túl sokan ismernek, maximum csak a nevem olvashatták, de így sokkal elegánsabb. Christian Blackstone vagyok, és én fogom Önöknek tanítani, remélhetőleg jó ideig az illúziómágia nevű tantárgyat, bármily meglepő is ez – szünetet tart, amiben kifújja a levegőt, majd egy mélyet véve folytatja. – Azt hiszem, most következne az, hogy a szabályokat fektetjük le. Nem akarok túlságosan is keménykötésűnek tűnni, így nem követelek sokat, hiszen az illúziók alapjában véve is a képzeletről, a fantáziáról szólnak, azonban azt el fogom várni, hogy mindenki a saját képességeinek megfelelően kihozza magából a maximumot, ami a munkát illeti. Ha viccelni van kedvetek, viccelhettek, ha beszélni akartok, beszélhettek, de ne úgy, hogy a másikat eközben hátráltatjátok, és a saját munkátok rovására se menjen – próbál felszabadulni kissé, miközben magyarázza a dolgokat, és bátorításképp még mosolyog is, nehogy az legyen, hogy valaki azt higgye, most csak viccel, majd a következő pillanatban felröhögve elküld mindenkit oda, ami éppen aktuálisan eszébe jut. Ezen helyek, megsúgom, nem éppen a közízlésnek megfelelőek, általában, ha valakit nagyon megvet, inkább vulgárisak.

Az első kérdésem az lenne felétek, hogy mit gondoltok az illúziómágiáról, mire jó ez, egyáltalán van-e valami haszna? Ajánlom, hogy mindenki pozitívan nyilatkozzon – nevet fel saját magán, persze nem gondolja komolyan, minden építő jellegű kritikát nagyon szívesen meghallgat, és ha gondolja a másik, akkor még el is gondolkozhatnak rajta közösen, a problémákat szem előtt tartva. – Hajrá, nem harapok egy cseppet sem – most már tényleg befejezi azt, hogy ő beszéljen, és elkezdi várni, hogy a diákok is kinyissák a szájukat, és kinyilvánítsák, mi a szívük mélyén van. Majd utána folytatja, ami még így hirtelen eszébe jut. Az egyik üres lapot, melyet behozott magának, gyorsan előhúz a rengetegből, majd egy toll is előkerül, egyenesen a zsebéből. Felírja rá, hogy első illúziómágia óra, és várja a kérdésre a válaszokat, melyeket igen, papírra fog vetni, de csak azért, hogy utána normálisan, logikus sorrendben tudjon reagálni. Ezen kívül a saját gondolatait is leírja, nehogy utána kimenjen a fejéből. Hajlamos rá.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Pént. Dec. 18 2009, 21:20

*Szótlanul ül, amit kellett már elővett, a pálcáját is kikészítette, félig rákönyökölve, nehogy valakinek eszébe jusson azt megfújni. Amelie-nek visszaköszön, aztán visszatér Francis vizsgálatához, mintha nem látta volna vagy ezerszer. Akkor emeli csak fel a fejét, amikor Izzy megérkezik. Őt ismeri, tudja, nem tenne kárt a koponyában még véletlenül sem, így tőle nem félti… annyira. A többieknek is köszön, Kumikonak még egy mosoly is jut, kedveli a lányt, ám éppen azon van megrökönyödve, hogy barátja megfésülködött, és felkészülten jött órára. Ilyet tőle még nem tapasztalt, biztos, hogy beteg.*

-Jól vagy? Egészen biztos, hogy nem vagy lázas? Mikor jöttél te így órára?

*Vigyorogva fogja meg a fiú homlokát, legalább lázasnak kell lennie, ez nem is vitás. Sosem igazítja meg a haját, és sosincs nála jegyzet, valami nem stimmel vele, valaki fejbe verte, ez egyértelmű. Vanilia morgására csak odapillant, ez nem az ő dolga, inkább a felméri a terepet, akkor nem érheti meglepetés… elméletben. A prof érkezésére pillant fel ismét, felvonja a szemöldökét, kb. úgy fest, mint Susanna, amikor gyn-t tartott nekik. Köszön a tanerőnek, bólint a bemutatkozásra és a többire is, Raulnak tényleg igaza volt mindenben. Esetleg ha nem csapják ki idő előtt, még ragad is rá valami, amit hasznosítani tud a továbbiakban. Azt máris megállapítja, hogy a fickó nem olyan vaskalapos, mint Thierry, talán ez sem egy hátrány. Néha vannak olyan dolgok, amiket muszáj megbeszélni akár órán is, mert a végéig elfelejtik, vagy éppen témába vágnak. A kérdés érdekes, összevonja a szemöldökét, arra viszont elvigyorodik, hogy csak jót mondjanak.*

-Noel Wyard, első évfolyam, professzor. Véleményem szerint az illúziómágia egy érdekes „ágazat”, ennek segítségével bármit elhitethetünk bárkivel, persze ehhez igen nagy mágiahasználat kell, tudás, és a bűbájok maradéktalan és magas szintű ismerete. Használatával mindent életre kelthetünk, és megtéveszthetjük az áldozatot, és nem is szolgál másra, hiszen ez elsősorban a képzelet játéka, egy érzéki csalódás, és csak a fejekben jelenik meg. Hathat elmére, érzékekre is, egy biztos, egy ilyen formán létrehozott szakadék feletti hídon nem fog tudni senki sem átkelni, mert ez nem lehetséges, de ha elhitetjük valakivel, hogy márpedig leszúrták egy karddal és abba belehalt, bizony elképzelhető, hogy valóban bekövetkezik a halál, tehát ölni is lehet vele. Hasznos-e? Aki a bűbájok és az illúziók nagymestere, annak mindenképp, de aki éppen csak tanulgatja, az jobb, ha nem egy éles helyzetben akarja gyakorolni. Nem nagyon tudok olyan mágusról, aki valóban értett hozzá, és esetleg kudarcot vallott volna.

*Szokásosan nem mondja a kart, de ezt a többiek megszokhatták tőle, tényleg előbb harapja le a saját nyelvét, mintsem kimondja bárki előtt is, és elfogadja a tényt. Mindenféle módon titkolja, ahogy csak lehet, a zöldet egyébként is ki nem állhatja, és különben is. Kíváncsi rá, kinek milyen elképzelése van erről a témáról, legyen az abszurd, morbid, vagy akármi más. Próbált logikusan gondolkodni, legfeljebb olyan szinten lőtt mellé, ahogy csak lehet. Ha hülyeséget mondtak, akkor az pillanatokon belül ki fog derülni, ebben nem kételkedik.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Pént. Dec. 18 2009, 21:41

*Nos tagadni sem kell neki, hogy magányosan üldögélve inkább bambuló üzemmódot vesz fel, mint ébert. De ha az embert várakoztatják akkor vagy ez vagy a cseverészés folyamata. És mivel sosem volt azon szerencsések egyike, akik könnyedén barátkoznak, így leginkább a saját egyedüli levében "fő". Szóval épp merülne el egy újabb ábrándképben és adná át magát az édes tudatnak, hogy a várakozás is jó valamire, de akkor hirtelen szemei távlatában egy homály jelenik meg. Igen ez a legjobb szó rá, mert a tanár körvonalai a bambulásból való visszatéréskor még kicsit homi, csak azután kezdenek a körvonalak formát kirajzolni. Érdekesen vizsgálgatja, méri végig vörös íriszeivel és talán magában valahol megállapítja, hogy picit olyan, mintha sosem dolgozott volna még kölykökkel. De aztán neki oly édes mindegy, hogy ki mit csinált ezen és előző életében és kezeivel támasztva fejét ül szótlanul tovább, amíg az első válaszadó meg adja magát. Aztán valami kényszer miatt belül gyorsan veszi át a terepet, talán azért, hogy hamar túl legyen rajta és ne kelljen a végére maradnia. Vöröskéivel csak néha pillant fel, nem is keresi a tanári tekintetet, de ez néha nap így van nála és bár a tanerő nem tűnik annak a mufurc alaknak, attól még nem muszáj úgy csüngnie rajta, mintha most látna életében először jófej tanárt. A nevét el sem mondja, azt úgyse kérte senki tőle.*
- Gondolom a haszna annak erősségében rejlik, hogy ki mennyire tudja megteremteni a hozzá szükséges erőt, tudást, és esetleg a bűbájt, amire életre tudja kelteni. Ha valaki nagyon akarja, akkor talán sikerülhet neki, de az biztos, hogy hatalmas koncentrációra van szükség, hogy bármikor meg tudja maga előtt teremteni és megtévesztésre használni. Bár talán nem csak minderre lehetséges, hanem néha kápráztatásként is, ha valakit ezzel akarunk megpuhítani, persze jó értelemben. Na meg ha néha az ember nem a valóságot akarja látni, akkor képzelhet valami mást is, vagy nem tudom. És gondolom akkor jön létre leginkább a legjobb kivitel, amikor egyensúlyban tudjuk tartani az erőt, tudást és a bűbájt - ha ez szükséges. Bár aztán ki tudja... *vonja meg a dolog végén a vállát, mert lehetne itt vitatkozni a hasznos/nem hasznosságról és valamilyen szinten ő még picit azon van, hogy van ennek értelme? De ha nem lenne, valószínűleg el sem jött volna. Majd még egy utolsó pillantásra vörös íriszeit a tanárra emeli és részéről itt befejezve az órai szereplés ezen része, de aztán mégse. A lényeggel úgyis megelőzték...*
- Egyébként az álmaink valamilyen szinten nem számítanak az illúziók közé? *na jó nem fog ő itt okostojást játszani, de a dolog ezen része tényleg érdekli, aztán lehet itt most kever valamit egymással, bár el tudja képzelni, hogy ott is néha lejátszódhat ilyesmi, amikor nem a valós tudatában van az ember. Végtére...
Aztán kíváncsian pislog a hülye kérdésére kapható válasz iránt. Maximum többet nem kérdez majd, ha most elszúrta.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aram Avadakian
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Szűz Jelige : Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
Hozzászólások : 319
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szomb. Dec. 19 2009, 01:02

*Síri csendben ül a helyén, akár egy cövek, egészen addig, amíg meg nem érkezik a tanár. Amint megjelenik előttük, jól szemügyre veszi. Már látta őt évnyitókor Akane tanárnő társaságában, de akkor sokkal magabiztosabbnak látszott, mint most. Halvány mosollyal biccent a professzornak, nincs értelme ezen nagyon meglepődnie, hiszen minden kezdet nehéz... kinek mennyire. Blackstone professzor nyilvánvalóan szívügyeként éli meg, hogy mint tanár, hogyan fog remekelni élete első óráján, és ez elegendő biztosíték Aramnak.
...És Blackstone-nak sikerül! Meglehetősen kellemes légkörben kezd folyni az első Illúziómágia óra, Aram is egy udvarias mosollyal viszonozza a tanár ideges poénjait.
Rendszerint első felszólaló Noel Wyard. Szereti a fiú kifinomult stílusát, már ami a tanárok kérdésire való válaszait jellemzi. Noel életvitele már más kérdés, de Aram eléggé szabadelvű és intelligens ahhoz, hogy ne ítéljen el senkit első látásra.
Mután Cecilia is felszólalt unott hangon, egy darabig gondolkodik, hogy vajon milyen új gondolatot lehetne még az előtte felszólalóiéhoz hozzáfűzni. Pár másodperc csönd után végül megköszörüli torkát és halk, ugyanakkor magabiztos tenor hangon megszólal.*

- Az illúziómágiát rengeteg módon fel lehet használni, akár alapszinten is. Lehet vele akár muglikat szórakoztatni, vagy csak egyszerű csínekre használni. Azonban a harci- és egyéb taktikáknál is nagy segítségünkre válhat. Ha a megfelelő pillanatban és a megfelelő ellenféllel szemben a megfelelő varázslatot használjuk, akkor akár nyert ügyünk is lehet vele szemben. Tehát, mint mondtam, a megfelelő időzítés számít ilyenkor. Más kérdés, amikor fordított helyzet áll fenn, azaz ha ellenünk használnak illúziómágiát. Nagyon fontos, hogy minden érzékszervünkkel gondolkodjunk, és behatóan ismerjük az illúziók hatásait, mert csak akkor lehetünk képesek időben rájönni a "turpisságra" és egy ellenvarázslattal eltűntetni az illúziót. Egy aurornak minden bizonnyal elengedhetetlen az Illúziómágia minél széleskörűbb elsajátítása.

*Egy kicsit megáll és vesz egy mély levegőt. Nem igazán jut most más eszébe, amit mondhatna. Ám mielőtt leülne, eszébe jut egy kérdés, és mivel ez éppen megfelelő hely a témával kapcsolatos kérdések feltevéséhez, nem habozik tovább.*

- Még egy kérdést hozzáfűznék az előbbi gondolatmenetemhez, ha szabad... A mentális mágiának a okklumenciával foglalkozó ága többek között segít a koncentrálásban, a fókuszálásban. Mit gondol a tanár úr, mennyire lehet előnyös ez a tudás az illúziókkal szemben?

*Lehet, hogy egy kissé fura a kérdése, de már jó ideje a mentális mágiára és kpszichológia tanára fókuszálódik főképpen az érdeklődése. Azért is vette fel az illúziómágiát, mert ez is az elme játéka, csak másképpen egy kicsit...*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Izzy Maddison
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : Az embernek az a sorsa, ami, és az élet különben is illúzió.
Hozzászólások : 439
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szomb. Dec. 19 2009, 02:15

*Lassan már azon csodálkozna, ha Noel nem tenne valamilyen csípős megjegyzést. Na nem mintha bánná, haverjának még ezt is szabad, sőt az íratlan szabályok szerint ez náluk kötelező.*
-Úgy nézel rám, mintha most látnál először egyenruhában, pedig a legtöbb órára így járok be. Jah, és képzeld, megtámadt a fésűm! Viszont derékba törtem ezt a szánalmas próbálkozását!
*Azt mégsem mondhatja, hogy önként fésülködött meg. Az időközben érkező diákoknak köszön, persze ez nem akadályozza meg abban, hogy folytassa a művét. Ezt csak akkor hagyja abba, mikor belép a terembe a tanár is. Hangosan köszön, és a penna megáll a levegőben. Ritkán lát zavarban lévő tanárt, úgyhogy elégedetten vigyorogva dől hátra a székében. A szabályok kivételesen tetszenek neki, hiszen egy csomószor lenne kedve beszélni, és nem hagyják őt eszmét cserélni. Amúgy a látszattal ellentétben nem szereti túlfeszíteni a húrt – bár ennek ellenére azért ez sikerülni szokott neki. A kérdésre most sem elsőként válaszol, meghagyja ezt a nagyon lelkeseknek, hiszen ő nem szeret sem okosnak látszani – mivel nem is az, a képességei teljesen átlagosak – sem szerepelni. Szerencsére Noel megint elmondja a lényeget, így csak a saját szemszögéből közelíti meg a dolgot.*
-Szép estét, Izzy Maddison vagyok. Szerintem az illúziók világa hasznos dolog, főleg fizikumom miatt nem vagyok jó a harcban, sőt az erőszakot sem szeretem, és bántani sem szoktam mást, az átkok meg az igézések sem mennek annyira, így maradtak a bűbájok, meg remélem, hogy ez is menni fog. Szóval én arra használnám őket, hogy megtévesszem az ellenfeleimet, hiszen folyton csak elfutni elég ciki. Először azzal kezdeném, hogy engem sokkal izmosabbnak, és nagyobbnak látnának, következő alkalommal lenne néhány testőröm, akik akkorák, mint egy szekrény, aztán lecserélném őket sárkányokra, vagy egyéb, félelmetes lényekre, utána lehetne ijesztgetni őket természeti jelenségekkel, például villámmal, lángcsóvával. Jah, és a muglik a tehetséges illuzionistákat azért elég jól megfizetik, így aki ügyes, meg is élhet a tudományából.
*Most ezért lehet, hogy kapni fog egy fejmosást, de nem érdekli. Mivel sokáig az utcán élt, az elfogadható anyagi körülményeket igenis fontos dolognak tartja, de inkább elhallgat, már így is eleget beszélt.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rai Drac
Diák - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 415
Évfolyam : Első
Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szomb. Dec. 19 2009, 15:31

Örül, hogy Noel toppan be elsőnek, így már egyáltalán nem érzi magát egyedül. Bár annyit nem beszélgettek még, hogy akárcsak a haver kategóriába is beletartozzon, azért mindig jó érzés ismerős arcokat látni maga körül. megnyugtató. Abbahagyja hát a halk, szinte hangtalan dúdolást, és visszaköszön neki, megtoldva egy apró mosollyal. Még azt sem veszi zokon, hogy kicsit távolabb ül le, hiszen elég egy pillantást vetnie a frissen kisuvickolt koponyára, hogy tudja, mindenkinek jobb ez így.

Aztán sorra érkeznek a többiek is, jobbára ismeretlenek. Mindenkinek udvariasan köszön, és azzal szórakoztatja magát, hogy megpróbálja megsaccolni, ki hanyadéves. Végtére is, ez egy összevont óra.
Kumikót meglátva szélesebbé válik a mosoly, nem egyszer találkoztak már, és a beköltözése során is sok segítséget nyújtott neki a lány. No meg a kis buli az alagsorban... Arra inkább nem is gondol vissza, hiszen most is megborzong, ha az a jelenet eszébe jut a szerencsétlen sráccal, és azzal a nővel....

Amikor Izzy is betoppan, ez a vigyor állandósulni látszik, hiszen a srác teljesene lökött. A magyarázatára, miszerint megtámadta a fésű, de ő derékba törte, majdnem felröhög. De aztán mégsem teszi, mert megérkezik a tanár is, és neki még fogalma sincsen mit válthat ki egy ilyen reakcióval.

A bemutatkozás alatt megnyugszik. Valószínűleg nem lesz túl nagy gond ezzel az órával sem, hiszen a tanár nem tűnik emberevőnek. Az, hogy külön engedélyezi a beszélgetéseket... nos, több, mint meglepő, de jó érzés.
Meg sem lepődik Noelen, igazából szinte elég lenne csak rá fiigyelni, és az óra legnagyobb részét el is sajátíthatja az ember. Egyszer feltétlenül meg szeretné majd kérdezni tőle, hogy mikor van ideje mindenre készülni? Ő ha megfeszül se megy!

Aztán a Cecinek, vagy valami hasonlóképpen bemutatkozó lánynak a monológja következik. A nevét nem értette pontosan, mert a furcsa beszédre figyelt fel leginkább. Most pedig szinte aludni támad kedve, olyan lassan, megnyugtatóan beszél a másik, mintha félig az álomvilágban lenne még, onnan billent át egy pillanatra, hogy megossz a amondanivalóját.

Ismét egy új arc, vagy legalábbis számára az, a fiú, aki következik. Mindenki olyan hosszan, és szépen válaszol, neki már nem is igazán lesz feladata. erre megint elmosolyodik, a gondolatai kicsit elkalandoznak megint, vissza a fák közé...

Arra riad, hogy mellette Izzy szólal meg, kicsit hirtelen éri a hang, ezért össze is rezzen. Lehet, hogy Noelnek tényleg lehet valami igaza azzal a betegséggel kapcsolatban, hiszen a másik fiú egészen lelkesnek tűnik, annak ellenére, hogy éppen órán van. de lehet hogy csak a lehetőség dobta fel, hogy nem kell csukva tartania a száját.
Amikor befejezei, drac úgy érzi, rá került a sor. Ő egy kicsit más oldalról igyekszik megközelíteni ezt az egészet, ha már úgy is eszébe jutott az otthona.

- A népem - itt egy pillanatra megakad, hiszen sosem tudja elfelejteni, a többiek nem hagyták neki, hogy csak félig az övé - a népem, a tündék, emlékezésre is használják. - Hogy miért olyan fontos, ebbe szintén nem megy bele, hiszen nem tartozik másra, hogy száműzött a törzs, amelybe született. - Meghatározott időközönként, néha spontál alkalmakkor az egész falu összegyűlik a közeli réten, és tüzeket gyújtunk. Ilyenkor általában megkérik a bárdokat, hogy énekeljenek a régvolt időkről - itt sem fejti ki, hogy ő is szerves részét képezte ezeknek az alkalmaknak, mint énekes - közben az idősebb, erősebb, vagy fogékonyabb tündék illúziókat teremtettek. Mindent a "nézők" elé tártak, ami a dalban, balladában előfordult. Személyeket, helyekete, történelmet... Így sokkal jobban meg tudjuk őrizni az emlékeinket, hiszen nem kell csak a saját fantáziánkra hagyatkozni, és elképzelni a dolgokat, hanem saját szemünkkel láthatjuk a történéseket.

Nem mondja ki hangosan, hogy ez nem mindig jó, valószínűleg ezzel úgyis mindinki tiszában van, hiszen egy nép, vagy akár egy személy története is, amit újra "végignéz" az ember, nem mindig boldog pillanatokat ábrázol.

- Egyébként, annyit tennék hozzá még, hogy az illúziókat nem csak bűbájjal lehet megtörni. Ha észreveszi az ember azokat az apróságokat amik "nem illenek a képbe", akkor ráébred, hogy minden amit lát csupán illúzió. ezzel meggyőzi az agyát, és kiszakad a látomásból. - Tudja miről beszél, hiszen ő gyakran csinált ilyet. Mint dalnok, szeretett átírni, újraírni dolgokkat, hogy vígasztalja, lelkesítse, megnyugtassa a többieket, és ehhez mindig ki kellett szakadni a látomásból, hogy valami más irányba fordítsa a dalt, amiből az adott illúzió táplálkozott.

Mivel igazából nincsen több mondanivalója, így lesüti a szemét, és várja, hogy átvegyék tőle a szót.
Ő maga még sosem idézett illúziót, mindig csak az alapot adta hozzá a zenével, és az énekkel. kicsit bizonytalan abban, hogy vajon ez a része hogyan fog menni neki, hiszen igazán szép képet csak erős, és rettentően fantáziadús egyén képes létrehozni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Christian Blackstone
Tanár
avatar

Kos Hozzászólások : 39
Tantárgy(ak) : Illúziómágia tanár
Kor : 39

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Hétf. Dec. 21 2009, 13:02

Hát igen, a bizonytalanság az megvan most, pedig alapjában véve jól ráéreztek a diákok, cseppet sem ilyen. De azért egy minimális izgalom még teljesen egészséges, és természetes reakció is, az okokat pedig már részletesen ismertetve lettek az előzményekben. Ahogy elkezdi hallgatni a válaszokat a tanár, egyre jobban kezd megbizonyosodni afelől, hogy jól tette, hogy kedvezményeket adott a társaságnak, hiszen a válaszok mondhatni, hogy tökéletesek, nagyon hamar rákapnak az ízére az egész illúziómágiának. Lehet, hogy mégis könnyű lesz oktatni ezeket a fejeket, így az aggódási faktora kezd egyre jobban csökkenni, és immáron teljesen önmagát tudja adni. Felül a tanári asztalának a tetejére, miközben nézegeti a még mindig gyülekvő, és részletes kifejtéseket a kérdésről, majd amint úgy érzi, hogy eljött annak az ideje, ugyanebben a pózban maradva elkezdi ő is ismertetni a dolgokat, reagálván a diákságra.

Nos, a válaszok mindegyike nagyon ötletes, és örülök, hogy egy olyan csapatot taníthatok, akik gondolkozni is képesek, nem csak magolni. Noel nagyon jól megtapintotta a lényeget, és részletes, helyes választ adott. Cecilia – nem volt kötelező bemutatkozni, a neveket már ő is megtanulta, úgy, ahogy, hála a kötelezően vezetett aktáknak, melyhez képet is csatoltak –, maga is nagyon szépen kifejtette azt, hogy mégis mik kellenek az illúziók létrehozásához. A feltételezése pedig egészen érdekes, és ötletes, de sajnos teljesen tökéletes választ nem lehet adni rá, hiszen még a mágustársadalomban sincs igazán megfejtve ennek a keletkezése. Ha azt nézzük, akkor igaz az állítása, de az álmok inkább valamilyen biológiai folyamatnak az eredménye, hiszen az illúziók leginkább varázslatok, persze lehet őket imitálni is – itt egy kis szünetet tart, még gondolkozik a dolgon egy keveset, majd inkább feladja, erre majd a jövő generációja fogja megtalálni a helyes választ, talán éppen Cecilia.

Nem fogom mondani innentől, hogy ki fejtette ki szépen a dolgokat, és ki nem, mert zseniális válaszokat adtatok, szóval felesleges lenne, egyiket sem tudom kiemelni, hiszen mindenki egy másik oldalt közelített meg. Így inkább csak a kérdésekre válaszolok, illetve esetleg hozzáfűzök valamit ahhoz, amit elmondtak. Ugyebár Aram mondta ezt a mentális mágiás dolgot. Hát, valamennyit biztos, hogy segít, de az okklumencia nem igazán a koncentrálásra tanít meg, hanem arra, hogy használd azt, követelményként állítja fel előtted. Mint minden varázslathoz, az illúziókhoz is kell koncentráció, sőt, itt még duplán, ha nagyon életszerű dolgot akarunk megformálni, de nem hiszem, hogy annak előnye lenne, aki esetleg ért az elme mágiájához, maximum befolyásolni tudja azt, hogy felismeri-e az ellenfél, hogy ez egy illúzió, avagy sem, de ez pedig már nem az okklumencia – fejezi be, még két ember válaszát kell lereagálnia. Még szerencse, hogy a memóriája egész jó, hiszen ha nem így lenne, akkor biztos, hogy elfelejtené, ki mit mondott az előzőekben, ami nem lenne túlságosan előnyös.

Izzy felhasználási módja is nagyon ötletesek, hát, hajrá hozzá, hogy meg is valósítsd, rajta leszünk az ügyön – magában elvigyorodik kissé, ugyanis máris eszébe jutott egy remek ötlet, ezzel kapcsolatban, már csak arra kíváncsi, hogy mégis miként fog megilletődni a fiú, amennyiben felfedezi. – Rai is megtalálta a következő pontot, hiszen ezekkel lehet mesélni is, de én talán nem ezt emelném ki nála, hanem azt az aranyszabályt, melyet elmondott mindenkinek: a megtörés egyik lehetséges módját. Itt minden az agyon, és az akaraterőn múlik. Ha az, akit szembeállítunk az illúzióval, bebeszéli magának, esetleg felfedezi, hogy ez egy illúzió, akkor megtörik az egész. Bár ott lesz, de onnantól kezdve már csak nevet rajta, és nem is foglalkozik vele. A hibák előfordulhatnak, természetesen, hiszen semmi sem tökéletes, de ez nagyban függ attól, hogy mennyire szeretnénk részletes képet ábrázolni, és mennyire nagy volumenű alkotást akarunk létrehozni. Még én is hibázom, nagyon sokat, de ezzel mindenki így van, még a legnagyobbak is. – Azt nem teszi hozzá, hogy ő is azok között van, mert ennek utána lehet nézni, illetve nem tartja fontos információnak, nem azért van itt, hogy felvágjon a diákok előtt, hogy utána azok elbizonytalanodjanak. Bár tény, hogy valakit ez még tettre sarkall, de nem fog kísérletezni azzal, hogy ki miként élné át ezt a szituációt.

A feladat az alábbi lenne, kezdetnek: a délibáb varázslat. A horizonton, egy kép jelenik meg, melyet mi alkotunk meg, azonban ennek a feltétele, hogy egy szabad térben legyünk, hiszen a teremben a falak gátolnak minket ebben. Így tehát most utazunk egy kicsit, a sivatagba, de előtte befejezem a varázslatot. A varázsige a Fata morganum, elvégzése pedig nem más, minthogy mutassunk abba az irányba, amerre létre szeretnénk hozni a délibábot, majd lendítsünk a pálcánkkal egyet, miközben kimondjuk a varázsigét – fejezi be, nem is húzza tovább az időt, jöjjön a gyakorlat. Egy óra kerül elő a zsebéből, melyre elkezd mormolni valamilyen varázslatot. Egy ezüstös csillogás következtében elkezd fényleni a szerkentyű, majd lehuppan az asztal lapjáról, és leteszi arra az órát. – Mindenki jöjjön ide, és érintse meg, két perc múlva indul – amint mindenki odaér, és az idő lejár, a köldöknél egy erőteljes rántást lehet érezni, majd a következő pillanatban már a sivatag kellős közepén vannak a diákok. – Maradjatok a körön belül, és próbáljátok ki a varázslatot. Lehet akár egymás megtréfálásával is, esetleg. Nem lesz teljesen életszerű még, hiszen kezdők vagytok, de gyakorlatnak tökéletes. Viszont, amire figyeljetek, hogy itt ugyanúgy lehetnek természetes délibábok is, így nem minden az, aminek látszik – fejezi be a beszédet, majd kíváncsi tekintettel kezdi el figyelni az alakítást.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aram Avadakian
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Szűz Jelige : Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
Hozzászólások : 319
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Hétf. Dec. 21 2009, 15:45

*Apja mindig mondta, hogy egy jó okklumentor képes a legstresszesebb helyzetekben is higgadt maradni, koncentrálni és igen, ahogy Rai is mondta, tisztán átlátni és hidegfejjel elemezni az adott helyzetet. Ezek szerint mégis - ha közvetetten is, de - nagyon is jól jöhet az okklumencia ismerte az illúziók felismerésében.
De tiszteleben tartja a tanár komentárját, és egy apró biccentéssel tudomásul veszi azt. Végülis ő tehet arról, hogy nem fogalmazta jól meg a tanerőnek intézett kérdését. Megesik az ilyesmi, még vele is.
Amíg a tanár beszél, persze minden érdekes, az előre megkapott tananyagban összefoglaltakon kívüli információt lejegyez a pergamenjére.
Amikor Blackstone professzor zsupszkulcsot bűvöl, hogy elvigye őket terepre, már bizonyossá válik előtte, hogy ezek az órák egyáltalán nem lesznek unalmasak. Ha utánaolvasott volna a profnak, bizonyára már jóval az óra kezdete előtt izgatott lett volna. Izgatottságát azonban ezúttal sem mutatja túlzottan ki, éppen csak annyira, hogy látszodjék rajta, hogy igenis felkeltették az érdeklődését a tantárggyal és a tanórával kapcsolatban. Nyugodtan felkel a helyéről, és ráérősen odamegy a tanár által készített zsupszkulcshoz, hiszen két perc elegendő idő, így nem is gyuraskodik ha kell ha nem, és még időben megérinti az órát.
Már utazott eleget zsupszkulccsal, és már megszokta a vele járó kellemetlenségeket, így csak egy kicsit rugózik meg a teste, miután hirtelen egy sivatagban landol a társaival és Blackstone professzorral egyetemben.
A tanár tanácsára a körön belül maradva szétnéz a horizonton, hátha lát vaegy természetesen kialakult délibábot. Talál is egy párat, így egy olyan szögben áll meg a forgásban, ahol egyet sem vél felfedezni. Előveszi varázspálcáját, és közben lehúzza a fekte felsője zipzárát, így kilátszik az ugyancsak fekete pólója. Ha tudta volna, hogy egy ilyen helyen fognak gyakorolni, akkor ügyelt volna arra, hogy legalább ne öltözzék ennyire fel a fekete cuccaiban (mivel neki csak ilyenek vannak).
Nem igazán ismer innen senkit annyira, és nem is illik az imidzséhez, hogy jó ötletnek tartsa valamelyikük valamilyen formán való megtréfálását, így ilyesmire nem kell senkinek felkészülnie most. Így egyszerűen előveszi, és egy határozott mozdulattal meglendíti varázspálcáját a kiszemelt pont irányába, miközben erősen koncentrálva a varázsige hatására határozott hangon mondja ki, hogy*

- Fata Morganum!

*Nem tudja miért, de egy távoli hadsereget képzelt el a horizonton. A végeredménnyel remélhetőleg ő is és a tanára is elégedett, így aztán leengedi pálcás kezét. Hogy ha a Blackstone-nak van hozzáfűzése, figyelmesen és tisztelettel meghallgatja azt, majd utat enged másoknak is.*

//Bocsánat, elfelejtettem beírni, hogy milyen délibábot képzelt al Aram, ezért módosítottam a hsz-emen. :/ //


A hozzászólást Aram Avadakian összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Dec. 30 2009, 00:51-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Hétf. Dec. 21 2009, 22:20

*Hallgatja a magyarázatokat, Raul mondta már ezt, de őt jobban érdekelné akkor az, hogy egy esetleges „ütközetben” megéri-e kockáztatni, és ilyesmivel bepróbálkozni? Mindent a saját bőrén tapasztal, ha lehet, bár nem mondható róla az, hogy őrült és nem képes higgadtan dönteni, ha arra kerül a sor. Izzy ötletein vigyorog, kár, hogy ez nem olyan, amit leírnak és elkészítenek, bár az is elképzelhető, még így is próbálkozni fognak. Egy rakat pergamen már a különböző kikísérletezésre váró dolgaikat tartalmazza, és azokat nem fogja feledni, mert jó ötletek. Aram érdeklődésére, a fiúra pillant, érti, mire gondol, mit akar ebből kihozni, de az okklumenciával nem fog illúziót létrehozni, azzal nem fog tudni koncentrálni és fókuszálni, ahogy ő gondolja. Azzal maximálisan csak és kizárólag az elmét tudja lezárni, a gondolatait rejteni Ha ezt esetleg most úgy kérdezte volna, hogy ha használja, megtörik-e az illúzió maga, akkor még azt mondja, ez érdekes kérdés, ám nagy valószínűséggel akkor is nemleges választ kapnának, ám azért nem hagyja nyugodni a dolog, így kérdez. Lehet, Aram is erre gondolt, ebben nem biztos.*

-Professzor, és ha valaki az okklumenciát alkalmazza, akkor képes lehet-e általa megtörni a rá ható illúziót? Mert ha az ugye megtévesztés, szemfényvesztés csúnya szóval élve, illetve kihat a tudatra és az érzelmekre is, akkor ha valaki lezárja az elméjét, lehetséges lenne?

*Tudja, hogy mi ellen lehet ezzel védekezni, ám tényleg érdekes felhasználási területnek hangzik, bár az is kiderülhet, hogy ez egy akkora mellélövés, hogy csak na. Lejegyzeteli azt, amit kell, kiemeli a lényeges részeket, a feladatra viszont felvonja a szemöldökét. Nem hangzik rosszul, de ha már sivatag, akkor azért a köpönyegét leveszi, nem kell az oda. A zsupszkulcs ismerős, attól nem fog megriadni, és remélhetőleg elvágódni sem az érkezéskor. Nem kedveli, nem tartozik a kedvencei közé ez az utazási módszer, ám el kell ismernie, hogy roppant praktikus mind idő, mind gyorsaság szempontjából. Kisétál az asztalhoz, megérinti az órát, és ha minden jól megy, nem máson landol, hanem kétlábon. Szerencséje van, nem játszik dominót, megáll a saját lábán, úgy tűnik, mintha könnyedén tenné, holott ez nem így van.
Elsőként körbenéz, felméri a terepet, a körből nem lép ki, elvégre az volt az utasítás, maradjanak belül. Ha kibújna belőle a kisördög, akkor persze gondolkodás nélkül megtenné, viszont ennek most nincs itt sem az ideje, sem a helye, így inkább a feladatra koncentrál. Ha már sivatag, akkor stílszerűen egy vízzel telt helyet próbál megidézni, legalábbis első nekifutásra erre gondol. Aramtól jóval távolabb szeretné a délibábot, a víz után beugrik neki, hogy egy tevét vagy valamilyen állatot hozzon létre, végül letesz róla, ahogy a vízről is. Csontvázat választ. Gyorsan és lendületesen dolgozik, automatikusan azzal a beállással, ahogy Svk-n is, hiszen ami rögzült, azt nehéz kiverni az emberből, így tartja a pálcát a megadott irányba.*

-Fata morganum!

*Vagy lesz csontváza, vagy nem, pillanatokon belül kiderül. Mindent megtett a siker érdekében, az sem zavarja, ha életlen, kicsit nyomorék vagy csálé, de az övé. Francist nem hozta, nem hiányzik neki a por, az csak rontana az állapotán, ennek nem tehette ki. Miért pont csontvázat választott az utolsó pillanatban, maga sem tudja, azt pedig reméli, senki nem találja morbidnak. Az értékelésre kíváncsi, ilyet még sosem csinált, de talán nem alkotott borzalmasat, és elegendő volt a koncentrációja is.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rai Drac
Diák - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 415
Évfolyam : Első
Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Szer. Dec. 23 2009, 15:18

Mi tagadás, büszke rá, hogy a tanár kiemelt tőle is egy gondolatot. Ritkán fordul elő a ilyesmi. Főleg, mert tisztában van vele, hogy kicsoda a férfi. A tündék ismerik a nevét, mint általában a ritka, ámde annál hatalmasabb erővel bíró illuzionosták mindegyikét. Kicsit meg is lepődik, hogy tanára, mintegy kivülállóként nyilatkozik róluk, de értékeli ezt a fajta szerénységet. Ezzel nagyott nőt a szemében a férfi.

Figyeli, ahogy a másik zsupszkulcsot kezd bűvölni, és önkéntelenül is közelebb lép a felszólításra. Érzi a köldökénél a rántást, majd szemét kinyitva, megpillantja a sivatagot.
Azért mindezek ellenére sem tudja száz százalékra, hogy valóban ott állnak-e, vagy ze is csak egyike azoknak a csodálatos, és rettentően hihető illúzióknak, amiről a férfi híres. Megkérdezni mégsem meri tőle, inkább közelebb sonfordál, ugyanis más problémája akadt.

- Professzor - kezdi, miközben próbál kitalálni valami olyan magyarázatot, ami nem hangzik elég hülyén - nálam nincsen itt a pálcám, mert... nem hoztam magammal. - Ennyit a próbákról!
- De ha megpróbálhatnám nonverbálisan...

Igza, hogy úgy minden varázs nehezebb, és talán kevésbé fog működni, de ő ahhoz van szokva, hogy az ereje szabadon áramlik. Ráadásul, mégsem mondhatje le a tanárnak, hogy úgy érzi, a pálcája gyűlöli őt, és fél, hogy kárt tesz valamiben, vagy valakiben, ha a kezébe fogja, és azzal próbál varázsolni. Még az sem lenne kizárt, hogy véletlenül örök álmot, vagy valéami hasonlót bocsátana a társaságra, bár ez kissé valószínűtlen még, az erejét, gyakorlatát tekintve.
De azért nem szeretné megkockázatni.

Érzi, hogy elpirul, miközben a válaszra vár, és szeme sarkából a többi próbálkozást figyeli, de ezt most akár a melegre is foghatja, mert az van. Talán 40 fok is. Ha ez tényleg illúzió, akkor a férfi nagyobb művész, mint valaha is feltételezte, mert eddig hiába kutatott nem odaillő dolog után, még nem talált. Vagy lehet, hogy ő paranoiás kicsit és tényleg a sivatagban vannak?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Hétf. Dec. 28 2009, 15:18

*Kicsit büszkén húzza ki magát, hogy valamilyen fokon sikerült a dolgok mélyére tapintania, ám kedve le is lombozódik nyomban, amikor a másik kérdéskörre tulajdonképpen a nem, határozott nem a válasz. Ebbe most belenyúlt, de ha másra nem, akkor a maga okosításaként jó ötlet volt, hogy ne keverje a kettőt.
A magyarázat további részét természetesen hallgatja szíves-örömest és nem is igazán tudja, hogy mire fel ez a nagy figyelem központúság, de ártani nem árt. A feltételezések egy része nem is kérdés, hogy lázba hozza, de mivel most a hallgatag szerepkört játssza, így inkább a figyelme lankadatlan. A felhívást hallja is, hogy most végre kicsikét gyakorlati alapokra helyezhetik az elméletben gyártottakat. Kis izgatottság lesz úrrá rajta, pedig általában nem lámpalázas, de most tökély művet akar. Talán ez lesz majd a veszte, csak még nem tud róla.
Utolsóként érkezik majdnem a kulcs közelébe, de az ő elve mindig is az volt, hogy jobb később, mint soha. Alighogy hozzáérinti kezét, már érzi is a beburkoló körforgást, a kisebb szédülést és a hirtelen földtől való elrugaszkodást. Ez az utazási fajta neki sosem hoz szerencsét, mert újból csak felállva kénytelen porolni magáról a ruhájára rárakodott porszemcséket. Körbekémlel óvatosan vöröskéivel, tartva valami veszélytől, de most csak mindenhol a sima pusztaság látványa fogadja. Biztos ezért volt ez a célpont, hogy ha még nem is valós dologgal, de egy kicsit fel tudják dobni az odaképzelt délibábbal. Persze egy pillanatig ráncolja a homlokát, hogy mit is találjon ki, de most valahogy a növényekre van ráhangolva, egy fejlődő élet tükörképét kéne a sivatagba beleilleszteni. Így visszagondolva még korábbi tudására a lehetetlen kísérli, hiszen a kaktuszon kívül elég kevés faj bírja a terepet, de egy délibáb miért jelentene gondot? Kezében pálcájával remegés nélkül irányítja egy pontra a varázslatot, de közben a körön belül maradva megfelelő távolságot tartva a többiektől, hogy nehogy megzavarják.*

- Fata morganum!

*A kérdés csupán annyi, hogy a megfelelő koncentráció és elvégzés meghozta -e gyümölcsét, vagy sajnálatos módon megnyomhatja újra a replay gombot? Amúgy sem biztos abban, hogy elegendő és megfelelő volt-e eljárás szerint a művelet, de ha hibázott, azt úgyis hamarjában megtudja. Addig pedig pihen keze, elméje és pálcája.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Hétf. Dec. 28 2009, 19:20

Egészen addig elnézelődik, amíg a tanár be nem toppan a terembe. Akkor karjait leereszti, és figyelmét onnantól kezdve a férfinak szenteli. A bemutatkozása szimpatikus, és az is, hogy nem folyik szét a kedvességtől, még sem akarja vasszigorral irányítani az órát. Viszont ami meglepő, hogy amikor arra van lehetőség, hogy beszéljen, és elmondja a véleményét, csendben marad. Ahogy a muglik mondják, ezt fel kellene írni a kéménybe korommal. De nem véletlen, hogy ennyire hallgat. Néha jó csak megfigyelni, hogy a többiek mennyit tudnak, vagy éppen mit gondolnak. Ő meg magában eldönti, hogy közelít e egymáshoz a véleményük, vagy inkább jobban tette, hogy csendben maradt. Pedig tényleg tudott volna beszélni, a kommunikációval soha sem voltak ilyetén problémái. Na jó, talán azért van ennyire csendben, mert nem akar buzgólkodni. Ez is egy olyan dolog, amit életében nem fog elfelejteni, mint ahogyan azt sem, hogy a bájitalokat le kell szűrni.
Felkapja a fejét, kissé elkalandozott gondolatban, maga elé húzza pergamenjét, és mindent leír, amit a tanár csak mond, és később majd átírja, szelektálja, hogy mi az, ami fontos, mit érdemes megtanulnia. Elkönyveli magában, hogy zsenikkel jár egy osztályba, és ha nem akar lemaradni, esténként többet kell majd tanulnia.
A többieket követve ő is kisétál az asztalhoz, megérinti az órát, és bár már tudja, hogy milyen érzés zsupszkulccsal utazni, mégis váratlanul éri. Talpon érkezik meg, de vennie kell pár mély levegőt, hogy jobban legyen. Legalábbis venne, ha nem csapná meg a forróság. Körbe néz, majd vissza a tanárra.
- Ez is egy illúzió, vagy tényleg a sivatagban vagyunk? - kérdezi kíváncsian. - Amelie Clarkson vagyok, másodéves pugnaxos - mutatkozik be megkésve, majd a feladatára próbál koncentrálni.
Minek örülne, ha egyedül maradna a sivatagban. Mire vágyna? Esőre. Pár felhőre koncentrál, nem nagyokra, de ténylegesen is vágyik most a szakadó esőre. Hunyorítja szemeit, miközben a távolba mutat pálcájával és lendít vele egyet.
- Fata morganum!
Lassan leereszti pálcáját, mellkasa lassan emelkedik le-föl, miközben arra vár, hogy vajon sikerül e neki az illúzió. A nagy melegtől torka lassan kiszárad, és kezd nagyon szomjas lenni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Izzy Maddison
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : Az embernek az a sorsa, ami, és az élet különben is illúzió.
Hozzászólások : 439
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   Kedd Dec. 29 2009, 12:19

*Mivel nem szeret szerepelni, így utána már csak Rai szavai következnek, melyet figyelmesen hallgat végig, és kicsit el is kalandozik közben. Ő annyira nem szeretné az illúziókat emlékezésre használni, hiszen van jó néhány fájdalmas emléke, így a fiú hangjából áradó borús hangulatot teljesen megérti, de ennek jelét nem adja, hiszen a világért sem szeretné, ha kiderülne róla, hogy vannak érzései, így csak bámul maga elé, és bólint egyet. A megtörés módja meg valóban érdekes, fel is vési gyorsan, hogy nehogy elfelejtse.
Szerencsére a tanerő is a sok szövegtől kezd feloldódni, és magára találni, így az értékelést ő is kényelmesen elterpeszkedve a széken hallgatja. A biztatásra meghökken, de amit úrrá lesz zavarán, elvigyorodik és bólint, jelezvén, hogy ő aztán igyekezni fog.
Annyira nem rajong a zsupszkulcsos utazásért, de még mindig egyszerűbb, mint mugli módszerekkel, úgyhogy szó nélkül érinti meg, és igyekszik úgy érkezni, hogy a többiekben ne tegyen kárt. Kivételesen szót fogad, és nem lép ki a körből, hiszen ez mégiscsak a sivatag, ahol nem csak veszettül meleg van, hanem tele van veszedelmes állatokkal. Na jó, annyira azért nincs tele, de ő tényleg retteg az összestől – arról már nem is beszélve, hogy ha tíz kilométeres körzetben csak egy állat van, az is megtalálja Izzyt. Más már nem is hiányozna neki, mint egy hatalmas (szerinte) vérszomjas teve.
Előhúzza a pálcáját, arra mutat, amerre a többiek még nem varázsoltak, és először is arra koncentrál, hogy saját maga jelenjen meg javított kiadásban.*
-Fata morganum!
*Amint kimondja, kitör belőle a fóbiája, és önmaga helyett már egy jókora teve jelenik meg lelki szemi előtt, hatalmas agyarakkal ~ne… csak tevét ne… tevét… jajj.. tevét…ááúúú…tevét…~ Szegényke próbálk másra gondolni, de a félelme mindennél nagyobb.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Illúzióterem - Illúziómágia tanterem   

Vissza az elejére Go down
 

Illúzióterem - Illúziómágia tanterem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Központi kastély :: Harmadik emelet-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create your own blog