Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Mágusirodalom terem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Mágusirodalom terem   Hétf. Nov. 23 2009, 18:56

Leírás hamarosan!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Pént. Nov. 27 2009, 23:40

*Kivételesen időben indul el órára, és nem is késik el. Sőt elsőként érkezik, ami azért a déli toronyba való feljutáskor elég ritkán fordul elő vele. Most azonban örül, hogy sikerült megvalósítania ezt. A mágusirodalom egyébként nem olyannak ígérkezik, mint amilyennek elképzelte. Ő azt gondolta, hogy ez olyasmi lesz, mint a mugli irodalom órák voltak, odahaza az iskolában, csak most a varázslók lírájáról lesz szó. Ehhez képest kissé meglepődött, amikor látta milyen témák vannak. De azért várja az órát. Igaz a szervezett vitákat nem szereti, de ha ezt várják el tőle, akkor persze tenni fogja amit kell.
A terem elé érve, egy kicsit elgondolkozik, hogy bemenjen-e vagy kint maradjon, de végül csak letérdel az ajtó előtt és olvasgatni kezd. A szoknyája most is eltakarja a lábát, így igazából nem is látni, hogy ül-e vagy térdepel. Jó ideje nem élt már a japán szokásoknak, mostanában kezdi érezni mennyire hiányzik neki a hazája, és a kultúrája, talán ezért is kezd ismét visszatérni az ilyen apróságokhoz. Felülre ma is piros pulcsit választott, maga sem tudja miért. A táskájában jegyzetfüzet, penna, pálca.
Egy mangába merülve várja a társait, és a professzort.*


//Holnap nem leszek, ezért írtam most. És bocsi, hogy rövidke.//

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Szomb. Nov. 28 2009, 09:45

Fáradt, kialvatlan szemekkel, nehezen mozogva halad a déli torony felé. Rossz éjszakája volt, ez rá van írva az arcára. Kicsit elmaradt a házi feladatokkal, azt kezdte el tegnap este folytatni, ami aztán a késő éjszakába is bele nyúlott, és csak hajnali kettő körül vette észre mennyire elszaladt az idő. Ezt is csak azért, mert a feje félre csuklott olvasás közben, amikor éppen egy adatot keresett. És reggel persze ugyan abban az időben kelt fel, mint mindig, hiszen újra elkezdett futni. Igen, ebben a hidegben. Igen, ebben az esőben. Még az sem zavarta, hogy mire lefutotta a maga két körét, nyakig sáros lett, ami nem csoda, amekkora pocsolyák vannak kint. De a gyors zuhany után tényleg azt hitte, hogy majd ragyogni fog, mert az amúgy általában segített neki. Hát most nem. Ezért lehetett az, hogy szimplán az öltözéssel is gondja is voltak. Csak nézte a kezében lévő harisnyát, és jó ideig elgondolkodott rajta, vajon azt hova is húzza. Így visszagondolva elég mulatságos látványt nyújtott.
Felérve a déli toronyba a mágusirodalom termet kezdi el keresni. Fáradt szemekkel nézegeti az ajtókat, egészen addig, míg meg nem látja Kumikot. Arcán halvány mosollyal indul a lány felé, majd a terem előtt megáll, szemben Kumikoval, és szépen lassan lecsúszik a fal tövébe, vigyázva, hogy szoknyája és talárja ne csússzon fel. Az már egy másik kérdés, hogy innen hogy a szöszbe fog felkelni.
- Szia! - köszön a lánynak, majd szokásával ellentétben nem kezd könyvek után kutatni a táskájában, hanem nemes egyszerűséggel lehunyja a szemeit, és sziesztázik egy kicsit.
Mondjuk a tanár érkezéséig. Mert az mégis nagyon, rémesen kellemetlen lenne, ha pont Montmorency professzor óráján aludna el a könyv fölött. Halvány mosollyal az arcán éber álomba szunnyad.


// Elnézést, de én meg hat után érek haza. ^^ //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Konidik Longin
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Ki korán kel, az vagy pék, vagy hülye.
Hozzászólások : 1280
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Szomb. Nov. 28 2009, 10:15

*Koni felveszi talárját és a hátára kanyarítja táskáját. Nincs kedve tanulni, de muszáj lesz bemmennie Mágusirodalom órára. És azért annyira még sem utálja a tanulást hogy lógjon, és még is csak prefektus! Neki ott a helye. Már indulna is, mikor eszébe jut hogy, kéne valami meleget is fölhúznia. Gyorsan fölvesz egy fekete pulóvert, természetesen kapucnisat, és elindul. Szerencsére neki nincsenek gondjai az alvással így fitten, fiatalosan lép be a terembe.*
-Sziasztok!
*Köszön. Bár lehet hogy csak Kumikonak kellett volna, mert a másik lány alszik.*
~Biztos nehéz éjszakája volt~
*Gondolja és leül egy székre. Nem túl távol a többiektől, de nem is túl közel. Táskáját a széke lábához támasztja, és elkezd kutatni benne. Igazából nem is tudja mit keres. Valamit ami le tudja kötni a figyelmét. De hamar a kezébe akad egy könyv. Azt kiveszi és elkezdi olvasni, addig amíg nem jön a professzor.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jekatyerina Ithilion
Diák - Extremus
avatar

Female Skorpió Jelige : Ulula cum lupis.
Hozzászólások : 99
Évfolyam : Első
Kor : 43

TémanyitásTárgy: Mágusirodalom terem   Szomb. Nov. 28 2009, 13:45

*A bűbájtan teremhez hasonlóan a mágusirodalom is magasan van, különösen, ha a pincétől nézzük. Katyerina ráérősen baktat felfele a lépcsőkön, nyitott talárja lágyan hullámzik mögötte. Még mindig nehezen viseli ezt a ruhadarabot, nem szoktak ilyet hordani otthon, csak egy kényelmes nadrágot, inget és csizmát. Most is ezt viseli az iskolai talár alatt, amitől meglehetősen furcsa látványt nyújthat. A teremhez érve észreveszi, hogy nem ő az egyetlen, aki korábban érkezett.*

- Sziasztok!

*Köszön, majd Konidiktól nem messze megáll, hátát a falnak vetve. Szemmel láthatóan senki sincs beszédes kedvében, így Katyerina is gondolataiba mélyed. Mint szinte mindenre, ami új, a mágusirodalomra is kíváncsi. Vitázni viszont nem szeret, így kissé tart az órától, mert a professzor valószínűleg nem fogja kihagyni a feladatokból azért, mert könyörgőn rámered. Nem, mintha megpróbálná, egy (fél)tündéhez ez nem illő magatartás.*


//User valamikor este lesz csak.//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Szomb. Nov. 28 2009, 15:49

A Mágusirodalom számomra egy új tantárgy, s kíváncsiságos is hajt a felé, hogy ezt az órát mér véletlenül se hagyjam ki. Elég korán kezdek neki készülni, ami annyiban ki is merül, hog a fekete farmernadrágomra, és krémszínű blúzomra ráveszem az iskolai taláromat. Pergament, pennát veszek magamhoz, valamint azt a könyvet, amit ha jól tudom pont erre az órára kell. Remélem tényxleg így is van.
De, hogy az alagsorból felbaktatókat kicsit kiábrándítsam, nekünk sem olyan egyszerű ám a dolgunk lépcsőmászás terén. Hisz az egyik toronyból le kell ballagnunk, hogy a másikba fel tudjunk mászni. Ugyanis nem tudok róla, hogy lenne bármiféle átjáró a két torony között. Úgyhogy lényegében mi duplán mászunk lépcsőket, nem hogy egyszerűbb lenne a gdolgunk. Miután minden egyes lépcsőfokot meghágtam felérek ide a kis társasághoz. Úgy lászik Konidik képciseli egyedül a férfi nemet. Legalábbis egyenlőre. Bár azt sem tudom pontosan, hogy hány fiú, illyetve lány van az iskolában, aki felvette ezt a tantárgyat....
- Sziasztok!
Szélesen mosolygok, majd Kumiko és Amelie között félúton keresek magamnak egy kis helyet, legugolni. Majd mikor a professzor is megérkezik én is bevonulok a terembe a két lánnyal. Még a végén megzavarnám a kettőst, akik már beljebb találtak helyet maguknak, amint az látható a nyitott ajtóból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rai Drac
Diák - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 415
Évfolyam : Első
Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Szomb. Nov. 28 2009, 17:48

A fiú siet. Igen, határozottan szaporázza a lépteit. Amikor odalenn a szobájában megpillantotta az órarendjén a következő órát, megdobbant a szive. Az irodalom mindig is az erőssége volt, a sok gyengesége mellett egyolyan dolog, amiben igazán jó volt, és igazán otthon. Aztán lehervadt a lelkesedése. A tanár ugyanaz, aki a bűbájtant tanítja. Ugyanaz, akinek a termét, nem ily olyan régen, kis híján felrobbantotta, akinek késett az órájáról, és mindezek tetejébe megtiltotta neki, hogy használja a pálcáját addig, amíg kezelni nem tudja.

Az órára pillantott, és úgy döntött, ideje indulnia. Igaz, hogy még jó fél órája van a kezdetekig, de nem akar bejátszani még egy késést. Elég egyszer megjelennie a professzor irodájában.
Az egyetlen reménye, hogy az irodalaom pont nem az a tantárgy, amihez pálca szükséges, így talán nem fog rá külnösebben pikkelni.
Végtére is, legalább ez a pár dolog maradjon meg neki, amiben ő is jó lehet.

Kicsit aggódik, hogy összevontak az órák, és félelme beigazolódni látszik, amkor egyetlen ismerős arcot pillant csak meg a teremben. Bátortalanul köszön, majd int a lány felé:

- Melléd ülhetek... megint... - óvatosan kérdezi, hiszen nem biztos, hogy szivesen látott vendég, a múltkori óra után.

Amíg a választ várja, igyekszik hosszú hajának köpenyében elrejteni az arcát. Szeretne most nagyon kicsi lenni. Ha Jekatyerina engedi, hogy oda üljön, akkor meghúzza magát, és bőszen reméli, hogy a tanárnak nem tűnik fel a hasonóság közte, és egy másik, ultrabéna diákja között....
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Szomb. Nov. 28 2009, 17:56

*Lassú léptekkel ér fel a toronyba, nem siet, bőségesen van még ideje ahhoz, hogy beérjen. Akár még egy cigit is elszívhatna teljes nyugalommal, ám most kihagyja, majd óra után. Öltözéke változatlan, még véletlenül sem egyenruha, ráadásul egy kiegészítővel bővült, mégpedig egy vállra vethető bőrtáskával. Meglepő módon Francis nincs a kezében, nem cipeli, legalábbis nem látható módon. Amíg nem veszi elő, addig senkinek nem lehet egy szava sem, de az, hogy ne vigye magával valahogyan, az kizárt dolog. Nélküle sehova nem megy, ha pedig őt kitiltják, akkor vele együtt teszik. Komótosan közelíti meg a termet, áll meg előtte, és néz végig a többieken. Az ajtó nyitva, ám mintha kívül a többségnek kényelmesebb lenne, és nem akarnának bent várakozni.*

-Sziasztok! Miért nem mentek be? ~Mindenkit kifacsartak?~

*A lányok felé egy mosolyt is megereszt, Konidik és Rai egy intést kap köszönésképpen. Meglepően jókedvűnek tűnik, aki egy kicsit is ismeri vagy már beszélgetett vele, az láthatja rajta. A teremre néz majd a lányokra, végül Midorikawa, Amelie és Krisztyne mellett táborozik le kint, ott veszi birtokba az egyik még szabad falfelületet egy darabig. Érdekes órának ígérkezik, más volt az elképzelése, de így sem rossz, sőt, kifejezetten egyedi. Majd elválik, mi sül ki belőle. Órakezdés előtt azért besétál a terembe, és ott keres helyet magának, addig elül a többiek mellett. Néha belenéz a mangába, kedveli azt a műfajt, bár nem nevezhető gyűjtőnek, csak találkozott már pár darabbal.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serenius Fi Ham
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : Nem tudod elhatározni, mikor és hogyan halj meg, de eldöntheted, hogyan élj!
Hozzászólások : 35
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Szomb. Nov. 28 2009, 18:04

*A bűbájtan órával sikerült átesnie a tűzkeresztségen, ezért egyrészt borzasztó gyorsan idetalál, másrészt pedig a korábbi tanulságokat leszűrve korábban érkezik, hogy ne kelljen későként kellemetlen kérdésekkel szembesülnie. Kezében egy elegáns mappa a jegyzeteinek, no meg az ajánlott tankönyv, és egy arab feliratos, vörös bőrkötéses kötet, ruházata pedig a számára legkényelmesebb arab hagyomás öltözet. Ezúttal ezüstös-szívárványszínben játszó, arab szavakat, írásjeleket formázó mitrillszálak díszítik törtfehér tunikájának ujját, de ettől eltekintve dísztelen a ruhája, persze elég nehéz pont ettől eltekinteni, hiszen a mintázat vonzza a szemet.
Mikor megérkezik a Mágiatörténet tanteremhez, elégedetten néz körül. Annál is inkább, mert szinte egy valódi lánykoszorúban találja magát. Ennyi fiatal, egzotikus kinézetű szépség pedig Szeri számára valóságos beteljesült álom. Meghajlással, szívére tett kézzel, és Kriszty-t nevén szólítva üdvözli a lányt, majd az ismeretlen lányokat is, vigyázva arra, hogy ha a távolról szendergőnek, vagy meditációban elmerülőnek tűnő lányt az óra kezdése előtt ne ébressze fel, ne zavarja meg.*
~Remélem, nem csalódok, és Kriszty bemutat a lányoknak, ha ők maguktól esetleg nem tennék meg. Lehet, hogy ő itt éppen Kumiko, akit Kriszty a legjobb barátnőjének nevezett?~
*Persze közben barna szemei sarkából alaposan felméri a "terepet", kerülve a tolakodásnak a látszatát. Persze nem vak ő, és nem is udvariatlan, így jelenleg egyetlen szem hímnemű konkurenciájának is jut egy-két udvarias üdvözlő szó. Aztán Noel is megjelenik.*
~Allah, az ő bölcsességével tudja, hogy mivel tegye próbára az engedelmességemet és türelmemet, és én fejet hajtok neki.~
Az óra kezdetéig az arab kötet olvasásába merül, de amint beengedik a terembe, ő is helyet foglal, és okulva a Bűbájtan órából, teljes figyelmét az anyagnak szenteli. Gondolatban még elidőzik az órát tartó személye körül, mert bizony kíváncsi már a híres Montmorency professzorra.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Szomb. Nov. 28 2009, 18:50

*Bizonyára senki sem feltételezné róla, hogy szereti az irodalmat. Titkolja is a szomorú tényt elszántan. Ide is úgy jön be, mint az oroszánkirály, lassan, összeszűkült barátságtalan tekintettel, mint valami vad dög, aki mindjárt felfalja a fél termet. Látszatnak nem rossz, szeret veszélyesnek tűnni, mindig szeret olyannak tűnni, amilyen valójában nem...Persze, most sem foglalkozik az illemmel, Szerivel ellentétben, neki nem gond tolakodni, lökdösődni, s ha rászólnának még ő nézne rondán és hurrogná le az illetőt. Most is felvette a hosszú, Neo kabátot, mini Mátrixos is lehetne, ha nem tornacipőt húzott volna hozzá. Bár az is igaz senkinek nem jut eszébe (talán) a lábát figyelni, ha sötét tekintetébe is belenézhet. Vagy inkább...jobban vonzza a tekintete az embereket, mint a cipője. Rá cseppet sem jellemző módon egy mappát dobott a hóna alá, sőt ha valaki netalántán alaposabban mefigyeli felfedezheti a füle mögött éheskedő pennát...Ez az a nem tintába mártós fajta...Utál vacakolni a tintával, ráadásul minden olyan lesz tőle.*
-Sziasztok *Közli semleges hanglejtéssel, arcán semmi mosoly, mintha gipszbe foglalták volna általa gyűlölt kisfiús vonásait. Futólag véginéz a termen, megint olyan egyszerű lenne Matt mellé ülni, de a fiú nincs bent, Szeri a lányokat bámulja, ő meg megint rájuk sem mer nézni (főleg a számmisztikás eset óta) úgyhogy direkt nem pillant a másodévesekre, rühellné, ha még ettől is zavarba jönne. Hátát nekitámassza a falnak, csak úgy lazán, hagy tudja mindenki, hogy azt hiszi magáról ő a legnagobb nagymenő az iskolában. Pedig nem hiszi, csak úgy csinál. De nagyon jól csinálja, szenvetlen tekintete és hanyag testtratása arra enged következtetni azt sem tudja mi az a rím...Úgy fet, mint aki minjárt előkapja cigarettás tárcáját, hogy rágyújtson. Még van ideje...most előbb jött, még eldöntheti kit tiszteljen meg nagyérdemű jelenlétével. Noel mellé beülni necces lenne, ha megjelenne Izzy és máshová parancsolná, oda a kisfő gonosz tekintély... Ha Szeri most elkezd nőzi, meg zaravba jön attól, hogy nő, megintcsak oda a kishalálfaló szerep (pedig még tatkója is van) Dracnak hálás a vödör miatt, de ő is inkább csajozik, meg őt valahogy félti, hogy komolyan veszi ezt az ádáz tekintet és beájul tőle. Matt sehol...Ednek marha nagy problámái tudnak lenni...leülni...Addig is szájába tol néhány gyümölcsös gumicukrot. Olyan bőszen rágcsál, hogy ha nem tudná az ember mit rág, még nyálasabbnak tűnik. Sőt, talán így is nyálasnak tűnik. Nyálas, beképzelt parasztnak, mint mindig.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Kedd Dec. 08 2009, 12:13

Thierry érkezik meg a mágusirodalom tanteremhez. A diákok egy része kint, a másik része pedig bent gyülekezett. Mint a kis angyalok úgy várakoztak. Talán ez az óra most jól fog indulni, nem úgy, mint a bűbájtan. De mindegy is, ez egy egész más, és nagyon is új tantárgy.
- Üdvözlet! tessék csak... - tárja ki az ajtót a kint várakozó diákok előtt.
Mindenkit beenged, majd Thierry is követi a diákokat, csak hát ő a tanári asztalhoz megy. Leteszi a kezében lévő könyveket, és a feljegyzéseit. Bár, elvileg ezen az órán nem neki kell szerepelnie.
- Kellemes Napot mindenkinek! - azért köszön még egyszer - Új tanév... új tantárgy. - kezd bele a bevezető beszédébe - A mágusirodalom egy érdekes, és összetett tantárgy. Itt nincs szükség pálcára, bájitalokra. A maguk tudása lesz mérvadó a tanév során.
Leül az asztal szélére, onnan figyeli a diákokat. Majdhogynem angyalok, de ki tudja, hogy ez így is marad-e.
- A mai órán a vitatkozás művészetét fogjuk gyakorolni. Természetesen ez nem vérre menő, és semmilyen testi erőszakra, avagy erőre nem lesz szükség, hogy meggyőzzék a másikat, vagy a nézőközönséget. Ész érveket, és ellenérveket kell támasztani egy adott témában. Szeretném, ha mindenki előszedné mélyéből a logikus gondolkodását, és igyekezne minél színesebb és érdekesebb érveket hozni az adott téma mellett, avagy ellene. Mint láthatják - mutat a tanári asztal melletti felállított két pódiumra - itt kell a vitatkozó feleknek felállniuk. Innen kell meggyőzni a társaikat.
Lassan elindul a padsorok között a hátsó padokhoz, hogy ott helyet foglaljon, és tisztes távolból tudja figyelni a vitatkozó feleket. Persze menet közben azért elmondja, hogy kik kezdnek, és kiknek kell majd készülniük.
- Az első páros legyen Amelie és Noel. Tessék kifáradni a pódiumhoz. Remélem egy nagyon érdekes előadásnak lehetünk a szem- és fül tanúi. Az utánuk következő pedig Krisztyne és Kumiko lesz. - leül a padra, és innentől már csak az a dolga, hogy figyeljen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Csüt. Dec. 10 2009, 22:35

A tanár hangjára riad fel, úgy látszik, nem is volt éber az az alvás, nagyon is elszunnyadt a nagy tanár várás közepette. Nehézkesen tápászkodik fel a földről, és van olyan szemtelen, hogy mindenzt még egy kisebb nyújtózkodással is megspékelje. Álmos szemekkel felpillant a tanárra, majd biccent egyet.
- Jó napot, professzor úr - köszön neki, miközben besurran a terembe, és egyenesen Edhez sétál.
- Szia Ed, ülhetek melléd? - ez persze csak költői kérdés volt, a lány alig áll a lábán, így nemes egyszerűséggel a srác melletti székre ereszkedik, és próbál nagyon értelmes tekintettel figyelni a professzorra.
Ő máris szeretne vitatkozni, miszerint itt ne vitatkozzon senki, hanem dolgozzanak néma csöndben. Akkor talán egy könyv takarásában bóbiskolhatna kicsit. Bár az megint büntetőmunkát vonna maga után. Már megint patt helyzetbe került. Lehet, hogy a szobájában kellett volna maradnia, és aludnia egy nagyot. De benne persze égett a vágy, hogy erre az órára is eljöjjön, mert meg tudja csinálni...
Halk sóhajjal feláll a székéről, és elindul a pódium felé, miközben Noelt fixírozva azon tanakodik, hogy vajon mi a szöszt hozzon fel érvnek? Ő tud vitázni, efelől kétség se legyen senkiben sem. De ő csak azokat a vitákat szereti, amiben ő mondhatja a magáét, a másik meg csendben hallgat. De itt, itt érveket kell felhozni, éééés erről vitázni. Kérlelő pillantást vet a tanárra, ő most legszívesebben elhúzná a csíkot, de aztán csak fellép a pódiumra. A többiekre néz, majd a fiúra, szóra nyitja a száját és... semmi. Lefagyott. Nagyot nyel, nagy levegő és talán most sikerül.
- Én... - riadtan néz a tanárra. Ezt most tényleg komolyan gondolta? Oké. Tuti, hogy komolyan. A pasi nem szokott viccelni. Vagy csak ritkán. - Szóval - idegesen birizgálni kezdi talárját -, feladatnak azt kaptuk, hogy hozzunk fel érveket és ellenérveket azzal a kérdéssel kapcsolatban, miszerint a mágia történetének tanulmányozása fontos e a jövőnk szempontjából - most a fiúra néz, majd vissza a tanárra, és még a többiekre is vet egy pillantást. - Én az érvek felhozatala mellett döntöttem, miután Noel átadta nekem a választási lehetőséget - halvány mosoly jelenik meg az arcán, talán ma először.
- Nézze el nekem, ha kicsit nehezen lendülök bele, ez még új nekem - néz a tanárra, és látszik rajta, tényleg feszeng a pódiumon, és nem most kicsit sem érzi magabiztosnak magát. Kicsit Noel felé fordul, hiszen mégis vele fog "vitázni".
- Elég sokat gondolkodtam a kérdésen, és szerintem alapvető dolog, hogy ismerni akarjuk a mágia történetének alakulását. Hiszen a varázsvilágban, elszigetelten élünk a mugliktól, és fontos, hogy a mi világunkban is kialakuljon a saját történelmünk, irodalmunk. Ezen felül fontos, mert sokat tanulhatunk belőle, nem követjük el ugyanazon hibákat, mint a régiek. De mondhatnám azt is, hogy a régiek hibáját tanulmányozva mi már jobbat alkothatunk, hiszen a felesleges rizikók megszűntek általuk - csak beszél, de hogy az, amit mond, tényleg érv is, az már egy más kérdés. Tapasztalatlan.
- A múlt megértése segíthet a mágia mibenlétének megismerésében is. Elvégre régen valahol, valamiből kiindult. Valamiért latinok a varázsszavak; ennek oka kell, hogy legyen, és ha tudjuk, máris könnyebb kezelni magát a varázslatot - ez már jóval összeszedettebb érvnek tűnik, mintha valaki más mondta volna helyette. Mindenesetre meglepő...
- Továbbá milyen unalmas már mindig a jövőbe tekinteni, meg a mának élni... valamin töprengeni is kell - hirtelen ölt szavakat a fejében átfutó gondolat.
Kezét szája elé emeli, majd egy reszketeg, nevetős-ijedős kis hang után leereszti kezét, és feltűnően Noelre kezd koncentrálni. Szemeivel mint ha azt akarná mondani, beszélj már, gyorsan, akkor talán nem lesz annyira emlékezetes az utolsó mondat...


// Lehet, hogy két-három hszen keresztül fogunk vitázni Noellel, de úgy gondoltuk, hogy a fő érveket és ellenérveket elmondjuk az első hszben, mert akkor soha sem érnénk a végére. Reméljük, hogy ez nem okoz majd fennakadást, vagy problémát. ^^ //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Csüt. Dec. 10 2009, 22:57

*Kiválaszt hátul egy helyet magának, Ednek még odaint, végül lecuccol és hátradől. Francist nem szedi elő, hiszen Thierry megmondta, látni nem akarja, de azt nem kötötte ki, hogy ha eltakarja, akkor nem lehet itt. Így sajátosan értelmezte a feddést, és bőrtáskában cipeli be elmaradhatatlan társát.*

-Jó napot, professzor!

*A köszönést nem feledi, figyelmesen hallgatja végig az instrukciókat, ám arra azért nem gondolt, hogy elsőként kell oda kiállnia. Nem lesz kellemes, de ha ez a feladat, akkor ez a feladat, és nem fogja elszórakozni. Előre sétál, megáll a katedra másik oldalán, és összeszedi a gondolatait, közben pedig figyeli Amelie mondandóját is, hiszen a saját érvei után arra is kell majd reagálnia. Amikor a lány őt kezdi fikszírozni, felvonja a szemöldökét és bólint.*

-A témát Amelie ismertette, az én feladatom az ellenérvek taglalása, és ha nem is értek egyet azzal, mit elmondok, nekem most az a célom, hogy ezeket felsorakoztassam, és így bizonyítsam az igazamat.

Először is: Miért az a lényeg, mi volt a múltban?

Rendben van, hogy soha ne felejtsük el, honnan indultunk, tudjuk azt, mi volt, értsük meg, de… és itt az a de. Mi a legnagyobb baja a társadalmunknak? A múltból való táplálkozás, ami oda vezet, hogy csak sírunk, akadályokat gördítünk magunk elé, és hajlamosak vagyunk azt mondani, mert a történelem ismétli önmagát. Pedig ez sem igaz. Persze, mindenki meghal, hoppá, ez az élet rendje. Ahogy voltak és vannak hatalmi harcok, háborúk is, természetes. Azonban nem mindegy, hogy a szereplők mások, más jelleműek, és itt máris cáfolva van az egész elmélet. Az alapműveltséghez hozzátartozik, hogy ismerjük a múltat és a kialakulást is, de azzal nem leszünk előrébb, ha azt akarjuk folyton tanulmányozni és megmagyarázni. Tévedés azt hinni, hogy ez a megoldás, és ez jó. A jövő szempontjából semmiképp. Ami volt, elmúlt, a jelen és a jövő a fontos. Abból kell építkeznünk, ami most van, nem abból, ami volt. a múlt módszerei a mi világunkban elavultak, és tudomásul kell vennünk, márpedig nem fogunk tudni semmit sem úgy lemásolni, mint akkor volt. Ráadásul teljesen felesleges is, hiszen a mai módszerek sokkal kifinomultabbak, és mi nem másolni akarunk, hanem újabb és újabb felfedezéseket tenni.

Másodszor: Vajon a múlt tanulmányozása előrelendít-e bármit is?


Ha mindig visszatérünk a múltban történtek vizsgálatához, az elmélkedésekhez, akkor képesek leszünk valóban nagyot alkotni minél hamarabb, vagy leragadunk, rengeteg időt áldozunk valamire, amin túl kellene lépni? Esetleg illene előre tekinteni? Ugye, hogy az utóbbi? Szép dolog ismerni a történelmet, szép dolog a hagyományokat tiszteletben tartani, vagy elismerni azokat, akik letettek valamit az asztalra, ez természetes. Azonban a jelen nem egyenlő azzal. Változott a világ, és tudomásul kell vennünk, a múlt már nem segít abban, hogy haladjunk tovább. Eleve nincsenek és soha nem is lesznek olyan eszközeink már, mint anno voltak, csak olyanok, amiket a modern technika és mágia segítségével alkothatunk meg. Vagyis itt van egy varázslat, ami működött anno, lehet, működik most is, de érdekes módon már akad jobb változata is. A feltalálója vajon azzal bíbelődött, hogy ugyanazt alkossa meg, ugyanazokkal a módszerekkel, mint az elődje, vagy már teljesen más útvonalon indult el? Logikus, hogy az utóbbi. Tehát ez is nyilvánvalóan azt bizonyítja, hogy nem, nem fontos tanulmányoznunk, mi miből lett, hanem az a lényeg, hogy a jelenleg adott módszer helyett találjunk másikat, egy egészen másképp hatót és működőt.

Ne feledjük azt sem, hogy nem egy olyan feltalálót ismerünk, akiknek semmiféle támpontjuk nem volt akkor, amikor a saját ötletükön kezdtek el dolgozni, mikor kísérletezni kezdtek, ők nem kutathattak a múltban, nem nézhettek utána senkinek és semminek, mégis maradandót alkottak, olyanokat, amiket mi is használunk. Ez ismét alátámasztja azt, hogy nem fontos a múlt tanulmányozása. Íme, ismét egy olyan dolog, ami amellett szól, hogy ne mélyedjünk a múltba, de mondok egy másik, talán ütősebb példát. Teszem azt, adott az ember kialakulásának története, még ha többféle verzióban is, és adott, mi volt az őskorban. Ettől fejlődünk, hogy ezt tudjuk? Mije volt az ősembernek? Semmije, saját magára volt utalva, nem állt rendelkezésére semmiféle írás, tudás. Vagyis ismét megkérdezem, attól haladunk előre, hogy ezeket tudjuk, vagy attól, hogy kíváncsiak vagyunk, és kísérletezgetünk, próbálgatunk? Ilyen a mágia kialakulása is, adott, hogy mely varázslatok hogyan jöttek létre, legyen. Ám attól, hogy itt leragadunk, attól, hogy ezzel foglalkozunk, maximum kutatónak tudunk elmenni, és nem előrébb lépni.

Harmadszor: Mire szolgál ez az egész? Mire jó a múlt eseményeinek vizsgálata?


Nem másra, mint egyfajta hitelesítésre, hogy valóban igaz a feltevés vagy éppen kijelentés, mely akármilyen formában maradt ránk, vagy kacsa, ferdítés, és kiszínezett változat. Tehát attól, hogy esetleg azt kiderítjük, valami nem egészen úgy volt, ahogy azt sejtettük, vagy a bizonyítékok alapján hittük, attól nem fog megváltozni a múlt. Eleve nem mindegy, milyen szemszögből nézzük, kinek a szemszögéből? Mert nem mindegy, hogy olyasvalakiét vesszük alapul aki esetleg elvakultan hitt valamiben, vagy olyasvalakiét, aki a másik véglethez tartozott. Hiába mosunk tisztára bárkit is, hiába tanítjuk most már másként, nem fogunk tudni visszamenni az időben, és mindent felrúgva azt mondani, márpedig ez így volt, mert akárhány száz évvel később sikerült rájönnünk. Nem egy dolog dőlt már meg az utóbbi időben, nem egy olyan elméletet sikerült cáfolni, amit addig állítottak, tanítottak, ám ettől nem következett be semmiféle változás. Mi történt, vagy mi történhetett? Lehet ez felsőbb körök érdekét képviselő ferdítés is, amit mi elfogadunk, mert az okosok ezt mondták, azonban később rádöbbenünk, ez nem igaz. Ezek a tények azok, amikről később lehull, vagy lehullott a lepel. Megdöntötték, megcáfolták, ám ezekre is rábólintottak, elfogadták és itt le is zárult szinte minden. Vagy itt a másik oldal, amikor bebizonyosodik, igazak a leírtak, valóban úgy történt minden, ahogy megörökítették. Arra is rábólintunk, és itt ugyancsak lezártnak tekintjük. Tehát a mágia kialakulásán sem fog tudni változtatni az, ha vizsgálódunk, mert attól a jelenünk adott, és nem tehetünk mást, mint előre tekintünk, és így dolgozunk tovább, így fejlesztünk, így fejlődünk.

Negyedszer pedig: Még két konkrét példát hoznék fel, az egyik egy különbséget mutat, a másik elgondolkodtat.

Az első példám nem mást takar, mint a keleti és a nyugati mágiát.

Két teljesen különböző ág, mégis mindkettő működik, holott más elveken alapul. Az egyik lényege a hit és a szertartások, rituálék, nyitott szemlélet, a másik lényege egy zárt, hermetikus rendszer alkalmazása. Elférnek egymás mellett, nem merném azt mondani, hogy a nyugati mágia erősebb lenne, sőt. Mi mégis erre támaszkodunk, mert ezt ismerjük, ezt fogadtuk el főként, ezt kutatjuk, ezt akarjuk ismerni, és azt mondani, márpedig ez a világ közepe. Nem igaz. Csupán egyszerűbb valami olyat megérteni, ami száraz tényeken alapszik, és nem máson. A másik mágiaforma, egészen más, ott a kötöttség bűn. Ám, amíg mi a nyugati mágiában fejlődést mutatunk, és teljesen más módszerekkel, elméletekkel haladunk, addig a keletiben többnyire az ősi formulákra hagyatkoznak, mert az jó, az bevált. Tehát máris ott vagyunk, ahonnan indultunk, vagyis nem fontos az, hogy mi volt a múltban, mert nem lépünk előrébb.

A második példám pedig egy régmúlt példája, az életé.

Anno hatalmas lények lepték el a földet, ugye a dinoszauruszok, illetve ősi ragadozók. Most hol vannak? Valahol megkövülten, vagy éppen fosszíliaként a föld mélyén valahol. Ma léteznek ilyenek? Nem, dehogy, mégis beindult az élet, mégis vannak teremtmények, ahogy mi is. Elmélkedünk azon, milyenek lehettek, találgatunk, ám napról napra változnak az érvek és ellenérvek. Ám ennek ellenére egyáltalán semmiféle hatása nincs a jövőnket tekintve, vagy akár a jelenünket is, annak, hogy ők egykoron sikeres, uralkodó lényekként népesítették be a földet. Nem is lesz jelentősége, mert az a régmúlt, elmúlt, lezárult egy korszak, nincs tovább. Ugyan mennek a feltételezések, melyik ma létező állatunk melyik őskori lényből alakult ki, ám ezek többnyire meg is ragadnak itt, és hiába jönnek az evolúcióval, soha, de soha nem fogunk azzal foglalkozni, hogy a jövőnket, fejlődésünket tekintve ennek kulcsfontosságú szerepe lesz.

Még említhetném a mugli orvoslást is, gyógyszereket, hiszen ha azokat alkalmaznánk ma, vagy tartanánk szem előtt, hatalmas lenne az elhalálozás, illetve a mai kórokozók, vírusok ellen semmit nem tehetnénk.

Tehát összefoglalva a mondandómat, és egy kalap alá véve az összes érvemet:

Rendben van, van egy elfogadott tézis, amit lehet szeretni, lehet nem szeretni, lehet rábólintani és lehet cáfolatokat keresni, ám a fejlődésünk szempontjából nem lényeg. A mai világ már más, ezt kell figyelembe vennünk, és eszerint kell tovább kutatnunk, illetve új módszereket találnunk. A múltból lehet tanulni, lehet okulni is, azonban nem vehetjük készpénznek, hogy az valóban úgy is történt, ahogy azt leírták, mert mint említettem, nem mindegy, milyen szemszögből nézzük. Vagyis a jövőnk szempontjából lényegtelen, hogy mi volt. Mint említettem, rengeteg olyan dologról van tudomásunk, amiket nem lehetett megalapozni, mert nem volt mire, és ez így van itt is. Vajon a mágia története segít bármilyen új varázslat kidolgozásánál? Nem hiszem, azzal maximálisan egy helyben toporgunk, és nem jutunk sehova. A történet pedig pontosan azért bővül, mert köztünk akadnak olyanok, akiknek köszönhetően van mit megörökíteni, amit majd az utókor is elolvashat vagy tanulhat.

Ezek lettek volna az érveim, professzor.

*Apró biccentéssel jelzi, a végére ért, elmondta az ellenérveket, megpróbálta úgy összeszedni, hogy azzal esélye legyen vitában maradni, mert valljuk be, nem könnyű úgy bizonyítani valamit, hogy közben saját magát sem támogatná. Amelie-re egy halvány mosollyal pillant, remélhetőleg Thierry elsiklik az akadozás felett, mert ahogy a lány ránézett, azonnal beszélni kezdett, hogy folyamatosnak tűnjön az egész. A professzorra pillant, vagy elbukott, vagy nem, majd kiderül.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Kedd Dec. 15 2009, 13:24

Thierry nagy csendben hallgatja végig a két diákot. Apró, halvány mosoly jelenik meg arcán, Amelie aggodalmát látván. Persze, ez amolyan együtt érző mosoly akar lenni, de kívülről inkább cinikus mosolynak tűnik. Pedig tudja ám, hogy annyira nem lehet egyszerű kiállni, annak ellenére, hogy ez neki sosem jelentett gondot.
Az érvelés kicsit kevesebb, mint az ellenérvelés. Noel példájára nagyokat bólint. Amolyan elismerőeket. Az érveket szépen felsorakoztatta. Pár tollvonást eszközöl pergamenjére, és miután befejezték, egy kicsit vár.
A csend talán hosszúnak tűnik, de biztos akar benne lenni, hogy senki többet. És így is van.
- Nagyszerű! - először is ennyit mond. Talán ez mindent elárul, hogy neki mennyire tetszettek a hallottak. - Szépen kidolgozott munkát hallhattunk, a mérce fel lett téve. Remélem mindenki jegyzetelt, mert érdekes dolgokat hallgathattunk meg, ami talán még a későbbiekben előfordulhat. Az a kedvemtől függ, de mindenképp benne lesz a félévi dolgozatban.
Mondja a többieknek. Nem megy előre, inkább marad hátul, hiszen már jöhet is a következő páros. Nem akar sürgetni senkit sem, csak hát ki tudja ki mennyire szeretné elnyújtani a mondanivalóját. Persze szívesen hallgatja a diákokat, fpleg az érdekes érveléseket. Szereti, mikor a diák agya mozog, és önálló gondolatok kelnek életre.
- A következő páros két Hölgyemény lesz. Kumiko és Krisztyne, foglaljátok el a helyeteket a pódiumon, és halljuk a ti előadásotokat.
Mondja a lányoknak, majd kezével sürgetően int nekik. Visszaül a padra, egyik lábát lezseren átteszi a másikra, és figyel. Minden bizonnyal érdekes előadásnak ígérkezik ez is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Kedd Dec. 15 2009, 17:29

Professzorunk érkezte előtt a két fiú megjelenése kezdi felfokozni kicsit a hangulatot. Kezdtem úgy árezni magam két barátnőm között, akik olvasással, sziesztával vannak elfoglalva, mint a magányosság megtestesítője.
- Szia Noel. Nem tudom, én nem akartam zavarni bent.
Kis vigyor is húzódik arcomra. Tudom, hogy semmi okom rá, de mégis így teszek. Ahogy arra sincs okom, hogy azt feltételezzem a bent lévőket bármivel is zavarnám. Egy órán vagyunk, vagy mi fene.
- Ó, Serenius.
Örömmel, kicsit felcsillanó szemekkel üdvözlöm a fiút, majd a két lány felé mutatva bemutatom őket neki. Majd a prof is megérkezik, s bejjebb tessékeli a társaságot, így én is bekecmergek. Bent Kumiko mellé ülök le, ami több szempontból is célszerű. Ha akad egy kis alkalom, lehet a lánnyal kicsit susogni, bár a prof óráin ezt nem nagyon szabad, de hát ha ráfogom, hogy ugye vele vagyok párban, és még ezzel kapcsolaban mondok neki valamit, talán hihető. Talán... Az óra gyorsan meg is kezdődik, nem is vacakol a tanár úr sokáig, az első páros már kint is van.
Amelie gyorsan elmondja amit szeretne, de amint Noel körülbelül a közepénél jár azon kezdem el törni jegyetelés közben a fejem, hogy egy pohár vizet viszek neki, mert a szája minden bizonnyal már kiszáradt. Rá férne egy kis frissítő. Eme ötlet sugallatára egy kis kunkogásba kezdek, alig hallható, elfojtott kuncogásba. De ez le is fagy az arcomról amint a professzor hangja eljut a tudatomig.
~Na ne már.... ezt utólérni? Ez most komoly? Ez lenne a mérce? Na akkor én biztos, hogy nem fogok erre az órára túl jó értékelést kapni....~
Amint elhangzik a kisétálásunkra irányuló felkérés nagyot sóhajtok, s Kumikoval együtt kisétálok a pódiumra.
~Utálok szerepelni, biztos, hogy dadogni fogok...áááá, nesze neked diplomácia.~
Valahonnan a padlóról azért összekaparom magamat, s hebegve-hápogva belekezdek a feladatba.
- A mi feladatunk a a varázsversek kotra bűbájok voltak. Közös megegyezés után nekem jutottak a varázsversek, amihez most megpróbálom érhetően elmondani az érveket, és egyuttal ellenérveket a bűbájokkal szemben.
Nagy sóhaj után még nyelek is egyet, s rájövök, hogy az a pohár víz nekem kellene most. A szám kiszáradt, levegőt is alig kapok, de azért beszélek, s ahogy haladok előre egyre folyamatosabban, egyre érthetőbben.
- Nagyon sok embernek okoz gondot az, hogy pálcát hazsnáljon, vagy azért mert nem szereti, vagy elveszti, lefegyverezik, vagy mert egyszerűen nincs rá lehetősége. Ha valakit mozgásában korlátoznak, az még egy varázsverset el tudhat mondani. Tehát a bűbáj kötöttséggel jár, hisz pálca nélkül nem alkalmazható. De ha még nálunk is van a pálcánk, ha nem jól használjuk a pálca mozdulatot, akkor elrotjuk az egész varázslatot, amíg a versnél ennek sokkal kisebb esélye van. Egy jól rímelő versikét könnyebb megjegyezni, még akkor is, ha hosszú, mint egy nyelvtörő varázsszót, amihez még bonyolult mozdulatsorokat is kell társítani. A varázsversek hatóidejét, hatásfokát én sokkal erősebbnek érzem, mint egy bűbájnak. Ha valaki ügyes, szinte észrevétlenül el tudja érni célját. Gondolok itt arra, hogy egy énekbe beleszövi a varázsvereset, persze itt nem harcra utalok, hanem ártásokra például, amíg ha pálcával csinálja valaki ugyanezt, akkor azt nem tudja megetenni ugyanígy.
Fújok egy nagyot, és Kumikora nézek, hogy mivel cáfolja meg azt, amit én mondtam. S majd elválik, hogy vitába szállok e vele, vagy ennyiben marad az én megnyílvánulásom, ami meg sem közelíti Noel mondandójának még az alját sem, nemhogy felérjen vele....
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Csüt. Dec. 17 2009, 01:18

*Őszintén szólva nem szeret ennyi ember előtt szónokolni, és nem szereti, azt sem ha előre megmondják miről kell vitatkoznia. Nagyon nehéz ugyanis úgy beszélni valamiről, hogy közben teljesen mást vallunk. Amelie előadása nem nyűgözi le túlságosan, de egyetért a lánnyal, s valószínűnek tartja, hogy csak a szituáció miatt tűnik kissé esetlennek.
Noel szavai azonban pont olyanok, amit a korábbi beszélgetésük alapján elvár(na) a fiútól. Értelmes, átgondolt, és bár ő sem ért egyet azzal, hogy nem fontos a mágia történet, meg kell hagyni, jó érveket hoz fel a fiú.
A mellette ülő Kriszty kuncogására fel kapja a fejét, s az ő arcán is átfut egy mosoly, annak ellenére is, hogy nem tudja, mi olyan vicces a kékségnek. Ő szorgalmasan jegyzetel, ahogy az már elvárható tőle, s közben persze elhatározza, hogy még elcsípi majd Noelt egy újabb beszélgetésre...*
~ Máris mi jövünk? ~
*Döbben meg, egy pillanatra, ő még elhallgatta volna Noelt és Ameliet. Legalábbis feltételezte, hogy Amelie megpróbál majd ellenkezni Noel szavaival, de ezek szerint erre nem lesz idejük.
Nagyot nyel, mert szerepelni ő sem szeret kifejezetten. Természetesen az más, ha az ember pontosan tudja, mit kell mondania és más a jelenlegi szituáció is. Hiszen most nincs jó vagy rossz megoldás, esetleg ténybeli tévedések vannak, az ilyenek azonban megijesztik Kumikot. Kriszty kezd bele a beszédbe, így neki legalább már lesz mire alapozni. igaz korábbban már beszéltek erről, de az igazság, az, hogy nem dolgozták ki annyira a témát, mint mondjuk Noel tette.*
~ A tanár úr az előb azt mondta, az a mérce... ~
*Újra egy nagyot nyel, és próbál nem arra gondolni, hogy mi lesz most, ha nem tud annyit beszélni. Bár a legrosszabb, ami történhet az, hogy nem lesz olyan jó ebből a tantárgyból...
Hallgatja Krisztyt, s pár szót közben feljegyez a füzetébe. Olyanokat, mint a "könnyebb megjegyezni", "erősebb", "észrevétlen", "eszköz". Csak azért, hogy tudja, mi az, amire mindenképpen reagálnia kell. Amikor rákerül a sor, megköszörüli a torkát, s belekezd ő is az érvek felsorakoztatásában.*
- Khm...khm... Tehát nekem jutottak a bűbájok, a varázsversekkel szemben. Először is arra szeretnék reagálni, amit Kriszty mondott...

... Először is, a pálca használatról: Sok varázslatnak nagyon egyszerű és logikus pálcamozdulata van, bár abban igazad van, hogy vannak bonyolultabbak is, de ugyanez meg van a varázsverseknél is, vannak rövidebbek és egyszerűbbek, és hosszabbak és bonyolultabbak is. A másik dolog, amit mondtál, hogy van, aki nem tud pácát használni, mert korlátozva van a mozgásában. Én feltételeztem, hogy jelenleg, a teljesen egészséges emberekről beszélünk, de ha már így felhoztad, gondoltam megkérdezem hogyan mond el bármilyen varázsverset, vagy bűbájt egy dadogós, vagy néma ember? Persze némán is varázsolhatnak, de az sok gyakorlást, nagyobb odafigyelést, és több varázyerőt igényel.

Azt is mondtad - fordul Kriszty felé -, hogy könnyebb egy verset megjegyezni a rímek miatt. Ezzel csak részben értek egyet. Egyrészt, mer vannak olyan versek, amik nem rímelnek, másrészt, azoknak akiknek, nem olyan jó a memóriájuk, sokkal könnyebb megtanulniuk egy-egy szót, mint egy többsoros verset... A másik probléma az lehet a varázsverseknél, hogy ha felcserélünk egy-egy sort, vagy szót benne - attól még ugye rímmel -, akkor előfordulhat, hogy teljesen más hatású lesz, mint amit mi szeretnénk-

A varázsversek erősségével kapcsolatban is vannak kétségeim. A varázslatok hatásfoka, nagyban függ a varázserőtől. Attól, hogy a végrehajtó személynek milyen a mágiája.

Az észrevétlensége is csak az általad említett esetekben alkalmazható, ugyannakkor ha énekelni kezd valaki, akkor szerintem már dalmágiáról beszélünk, amiről viszont tudjuk, hogy csak akkor célszerű ha tiszta hanggal rendelkezünk.

A bűbájok szerintem sokkal praktikusabbak, mivel a legtöbb viszonylag rövid, és szerintem a pálcamozdulatok sem olyan nehezek -, bár ez az én személyes véleményem. Másrészt a bűbájok nagy része latinból vagy görögből származik - tehát még nyelvet is tanulhatunk.

*Ez persze gyenge érv, de neki sokat számít. Őt általában érdekli, hogy mi egy-egy bűbáj alapja. Meg is szokta nézni szótárban az egyes szavak jelentését, s így azokat megjegyezve sokkal könnyebben boldogul. Persze az is lehet, hogy ezzel csak ő van így. Mindenesetre, mostmár egész sokat beszélt. Hamarosan abba is hagyhatja.*

- Még annyit akartam mondani, hogy szerintem a bűbájokat is végrejathatjuk észrevétlenül, ez csak gyakorlás kérdése. Párbajban, és sok más szituációban előnyt jelent a varázsversekkel szemben, mert sokkal előbb végrehajthatjuk őket. Azt hiszem ennyi.

~ Hát ennyi? Nem hiszem, hogy így zártam le a mondandómat. Ez nagyon gáz! Összegeznem kellett volna... és... ~
*Inkább nem is gondolja végig, hogy mennyi értelme volt annak, amit mondott. Tulajdonképpen most hogy végzett, egyáltalán nem biztos benne, hogy azt mondta el, amit szeretett volna, és hogy volt értelme a dolognak. Mindegy, mostmár nem fog beszélni, csak akkor, ha Kriszty még szeretne tovább vitázni. Bár ő most őszintén reméli, hogy a prof őket is leállítja, mint az előbb.
Várakozóan pillant előbb Krisztyre majd a profra, s várja mi lesz a következő lépés. Remélhetőleg visszaülhet a helyére...*

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Csüt. Dec. 17 2009, 20:41

Nem engedjük ám olyan könnyen elszaladni a fekete lányt, mert ahogy végighallgatom nekem is van némi hozzáfűzni valóm ahhoz, amit elmondott. Torkomat megköszörülöm, hogy kapjak egy kis erőt ahhoz, hogy meg is szólaljak, majd belekezdek, bár közel sem lesz olyan, mint amit Kumiko elmondott.
- Mozgásában korlátozott ember lehet baleset "áldozata is, de egy Infero áldozata is, és ekkor biztos, hogy sok előny, ha tud egy verset a kötelek oldására például. Először is, egy dadogó, vagy néma embernek a varázslatokat megtanulni éppen olyan nehéz, mint egy versikét, hisz a varázsigék, ahogy te is mondtad, még ráadásul idegen nyelen is vannak.
És itt már el is kezdem a következő ellenérvemet. Nekem is, és még sokaknak okoz gondot a nyelv. Nem mindenki fogékony arra, hogy könnyedén megtanulja, vagy kimondja az idegen szavakat. Így még ha nem rímelnek is a szavak, akkor is könnyebnek vélem a verset. E mellett pedig ha már kellően megszerezte az ember a tudást a varázsversekkel kapcsolatban, akkor önmagának is fabrikálhat, hogy azok saját javára fordítva, hozzá iidomúlva, kiejtéséhez igazodva legyen segítségére.
Dalmágiával kapcsolatban igazad van azt hiszem, de az észrevétlenséget fenntartom, hisz egy csendben elmormolt vers, akár az áldozatnak háttal, sokkal kevésbé feltünő, mint pálcával hadonászni felé.
A mágus erőssége mindkét esetben fontos momentum, így én az egyforma erejű varázslók közötti erősségre gondolok.
Végülis most már én csak a professzor szavaira vagyok kíváncsi, nem tudok hozzá fűzni többet.
Ha Kumikonak nincs már hozzá szava, akkor leülök, hogy hallgassam a következő párost. Ha mégis, akkor azt még meghallgatom...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Pént. Dec. 18 2009, 03:28

*Nincs szerencséje, de ha már így alakul, kénytelen reagálni. Mert ugye ez a feladat. Bár szerinte kicsit elkanyarodtak a témától. Mindenestre szükségét érzi, hogy mondjon pár szót és újra védelmébe vegye a bűbájokat.*
- Rendben a "balesetekkel" kapcsolatban igazad van, viszont a dadogással kapcsolatban tévedsz. Egy dadogó személy sokkal előbb végez egy bűbájjal, mint egy egész verssel, hiszen akkor csak egy szót kell kimondani, nem töb sort, de erről felesleges tovább beszélni.

Ami a nyelveket illeti: minden kultúrának megvannak a maga varázsversei, így te jelen esetben csak az angolokat ismered, azonban a bűbájok többnyire egységesek, nemzetköziek. Ez persze hátrány, ha támadni akarsz, azonban védekezésnél előnyt jelent, ha felismered mit próbál tenni ellened a másik. A "fabrikálásról" meg csak annyit, hogy bűbájokat is ki lehet találni, és akár a saját nyelvünkön is tehetjük azt, és akkor ismét megoldottuk a nyelvproblémát.

A másik dolog, hogyha háttal van neked az ellenség, akkor teljesen mindegy, hogy verset mormolsz, vagy bűbájt mondasz mert ugyse lát. Nem mellesleg pedig, nem kell óriási mozdulatokat leírni a pálcáddal ahhoz, hogy hatásos legyen egy varázslat.

*Az erősségről már nem beszél többet. Ezt az érvet ugyanis nem tudja megcáfolni. Most már ő is csak a tanárra vár, hogy kifejthesse, nem is arról eszéltek, amiről kellett volna. Legalábbis neki nagyon ez lett az érzése mostanra. De mindegy, igazából már csak le szeretne ülni, vissza a helyére. Feltéve, hogy Kriszty is befejezte...*

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Vas. Dec. 27 2009, 17:28

Nagyon nincs mit boncolgatni a témán. Szerencsére mindenki elég jól összeszedte gondolatait, és azt megosztotta a többiekkel. Bár, ennyivel nem ér véget még, úgyis lesz lehetőség kérdezni, kérdéseket feltenni, de még nincs itt az ideje. Azért reméli, hogy mindenki kellően jegyzetelt.
- Remek előadást hallhattunk. Bár, a téma sem volt túl nehéz. - mondja a lányoknak. Nem tehet róla, nem szereti, ha mindenki olyan jól érzi magát a bőrében. De csak piszkálódik, egyesek már megszokhatták, aki pedig eddig nem szokta meg, az majd megszokja.
De el kell ismeri, igen meg van lepődve, hogy ma mi mindent hoznak ki magukból a diákok. Nem gondolta volna, hogy ennyire fogja élvezni ezeket a vitafórumokat. Bár, neki nem is igen volt ilyenben része. Vagy előző életében, de a mostaniban biztos nem.
A következő két előadónak egyáltalán nem volt könnyű dolga, sőt, mondhatni most ők kapták a legnehezebb feladatot.
- Edward, fáradj a pároddal az emelvényhez, és halljuk, hogy milyen témát kaptatok... - mondja a fiúknak.
Ő is nagyon kíváncsian várja, hogy a fiúk mit hoznak ki belőle. Kényelmesebben helyezkedik el, ezek a padok nem túl kényelmesek. Kicsit fészkelődik, de még mindig nem túl jó. Addig addig csinálja, míg úgy dönt, némi párnázóbűbájt megengedhet magának, így el is mormol gyors egyet, figyelvén, hogy ne zavarja meg az előadás menetét. A bűbáj hatásos, máris kényelmesebben ül a padon.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Csüt. Jan. 07 2010, 14:31

*Nagy révedezéséből (valószínűleg egy hatalmas tortát töm be egészben a szájába) Amelie zökkenti ki, kinek hirtelen mellééé huppanására összerezzen. Nem néz rá, ó, dehogy, hirtelen sokkal jobban kezdi el érdekelni a tábla és szokatlan figyelemmel bámulja a tanár urat is, miközben kiprésel magából egy gyors, csattanó hangzású "ahát" Felkészül arra, hogy majd verset kell alkotni, s máris azon agyal milyen ciki lesz felolvasni Amelie előtt, mi a csudának összevont az óra, s hasonló tinédzser zagyvaságokat hord össze magában, miközben oldalt pillant a lányra, mintha fáradtnak tűnne...*
~Biztos untatom...~
*Ez egészen nyilvánvaló, hiszen meg sem szólalt, de mire kinyitná a száját, hogy valami marhavicceset mondjon, amitől felpattan, mint a nikkelbolha...esetleg olyat, amitől kedve lenne hozzáérni, mondjuk megsimogatni...vagy csak rá mosolyogni a lányt már ki is szólítják beszélni.*
~Ekkora szerencsém is csak nekem lehet...~
*Valami biztató félvicsorra futja, ha kilábal, követi tekintetével, aztán meg megpróbál marhaintenzíven figyelni, bár sokszor elveszti a fonalt, összekutyul valami jegyzetfélét. Lehet, hogy elolvasni nem lehet....de legalább úgy tűnik, mintha szorgalmasan dolgozna, Noel magasröptű szónoklatánál többször is kiesik neki a hang és a kép...
~Jóég mi lesz ez a gyerek? Politikus?~
*Amelie válaszaira pedig bárgyún bólogat, mintha mindennel egyetértene. A beszéd előtt már felkészül, hogy ha a lány visszaandalog mellééé valami hasonlóval köszöntse: nagyon szuper voltál, vagy wáááó, csajszi te aztán tudsz! Esetleg egy menő kacsintással ajándékozza meg...*

-Nagyon ügyes voltál, elég magasra tettétek a mércét*Ettől a megnyilvánulástól már csak az idegesíti jobban, hogy idegesen felnevet, s a száját kezdi el rágni, vagy a biztos leégés lehetőségén agyal, amikor Krisztyne és Kumiko haosnló magasröptű vitázással felelnek meg a kívánt színvonalnak, s hogy Thierry is hasonló véleményen van, de azt már csak tompa zúgásként fogja fel, hogy ő következik...hát még azt mi a fenéről kell beszélnie...~Anyám...Meg fogok halni...Ezek nem is tudják, hogy tudok beszélni...Tényleg...tudok én beszélni? Két éve nem beszéltem rendesen...az pedig hosszú idő~
*Na igen, Edward nem a szavak embere, egyhuzamban sokat beszélni valamiről még senki sem hallhatta ebben az iskolában, s nem véletlen az sem, hogy két év kiesett neki, lehet fogalmazás ügyileg sincs még 15 éves szinten. Máris Szerit kezdi el böködni.

-Héhé, kezdjed te, te akarsz mágusdiplomata lenni, én nem értek a politikához, a fenébe is! *Ezzel a bevezetővel már fel is áll a helyéről, vet Ameliere egy nekem végem pillantást és mivel Szeri láthatóan nem akarja kezdeni kisétál a táblához, lassan, komótosan, reményvesztetten...mint egy reumás vénember. Szerit lehet meg fogja nyuvasztani, ő a cáfolat, a tagadás akart lenni az Ember(ek) tragédiájában, sokkal könnyebb lett volna mindenbe belekötni, mindent megcáfolni, mint Lucifer...nem itt Ádámoskodni a katedrán... Meg is köszörüli torkát, de érzi ez sem segít, annyira ki van száradva. Igyekszik felvenni a szokásos gőgös, én vagyok a valaki arckifejezést, de ez a játék most nem annyira megy neki, inkább tűnik jófej butagyereknek, aki nemsoká megkapja a karóját és nagyon le lesz csesszintve.Főleg amit mond, gonoszkás félmosolyával, kissé meghajolva a díszes társaság előtt.
-Hölgyeim és Uraim! A rossz tanuló felel című fejezet következik. Kéretik nem belekötni*Szerinek lehet, neki kötelező, úgyhogy csúnyán néz rá, miért nem kezdte ő. Neki kenyere a kötekedés, az ellenkezőjéhez nem ért...
-Mi lenne a legideálisabb kormányzási forma a Mágusvilágban...Nem vagyok egy politikus, de most, hogy ezt a tételt kaptam, lehet elindulok a választásokon, s ha így tennék akkor biztosan önkény, avagy egyeduralom köszöntene a mágus világ varázs lakosaira...*Bele sem mer gondolni ez milyen hülyén hangzott, inkább folytatja, gyorsan, hátha akkor előbb véget érnek szenvedései...
- Az autokrácia vagyis önkény lényege, hogy a hatalom egyetlen ember, vagy pedig embercsoport kezében összpontosul. Nos, az egyeduralom nem feltétlenül kell, hogy zsarnoki legyen, bár sok hátulütője van, ez tény...és amit szó szerint egyeduralomnak, diktatúrának veszünk, tehát, hogy tényleg egy ember mondja meg mindenkinek, hogy mit csináljon csak a barbár társadalmakban fordult elő, ahol egy bunkó ősember kitűnt fizikai erejével, vagy más kiváló tulajdonságaival, mondjuk a legmesszebbre tudott köpni. Ezzel szemben a mágusvilág sokkal fejlettebb, tehát mindenképpen alkotmányos autokráciáról kell beszélnünk, amikor az adott személyt egy párt segíti hatalomra. A mágusok nemzetközi szövetsége szólhatna bele esetünkben ebbe, s ha önkény, akkor mindenképpen valami korrupció által kerülne hatalomra az adott személy, ugyanis nem a nép választaná. Például, ha valaki a varázslóvilágban megoldaná a bűnözés kérdését, akkora hatalma lenne, hogy kiirthatná az összes vérszívót, gonosz bestiát, olyan lényeket és varázslókat akik veszélyeztethetnének minket mágusokat, akkor szerintem jogos lenne, hogy ő kerülne a társadalom élére és irányítaná az országot...Beköszöntene a béke, jönnének a hippik, vagyis mindenki hippi lenne, mert nem tudnánk lázadni többet, maximum a rossz újbóli eljöveteléért. Na, tehát, ha kiirtom a gonoszat a varázsvilágból, akkor válasszatok meg és majd én fogok felettetek uralkodni...Addig azonban amíg ezt valaki el nem éri nem javasolnám az önkény uralmat....

-Lássuk mi van még...Ja igen, a kedvencem...Despotizmus, vagyis abszolút önkény, istenkirályság... Ha valaki tényleg istenkirály lenne a Mágusok között, akkor szerintem nyugodtan kerülhetne hatalomra, mint az Ókori Egyiptomban volt...Csak a fáraók szerintem nem voltak valami nagy istenek, ha folyton Széthez, Anubiszhoz, Thothoz stb...imádkoztak...De ha valaki tényleg Isten lenne, azt én a Mágusvilág élére állítanám és csináljon, amit akar, önkényesen. Persze, ha rossz Isten lenne, az már elég nagy apokalipszishez vezetne, de ha jó fej lenne az illető, akkor csak jól járna ezzel az ország. De ilyen tényleg nincs...minden embert a hatalomvágy és az egoizmus vezérel...ha lenne valamiféle Mágus Jézus, akkor viszont mehetne a menet. Bár nem valósulna meg, mert ahogy Jézust, úgy a Mágusistent is kinyírnák...a hatalmaskodók. Nem is hiszitek mennyi élősködő féreg székel a kormányban...

-Folytatom...Van még...monarchia...ez is elég ódivatú dolog, hiszen ma ár egyre kevesebb nemes mágus él, nem még királyok...Régen volt nekik abszolút beleszólásuk a dolgokba, ma már csak jelképes lenne az "uralkodásuk", de szerintem nem tudnánk eldönteni, hogy ki közöttünk a király, hisz olyan szerteágazó és összetett keveredés van nemesség, tésztavérűség tekintetében, hogy szinte lehetetlen lenne azt egy emberhez visszavezetni... Meg különben is...a legtöbb kristálytiszta vérű mágus rokonokkal "barátkozik" akkor meg nem normális királyok lennének a társadalmunkban. Én ezt nem javaslom.

-Az Oligarchára szerintem ugyan ez érvényes...Ki dönthetné el, hogy közöttünk ki a kiskirály és mi alapján? Mi alapján lehet legnemesebb valaki? Hogy mennyi aranya van? Mennyire tiszta a vére? Mennyire nagy a befolyása, vagyis mennyire tud benyalni a főbb szervezeteknek? Jó néhány ilyen kiskirály éldegélt már a mágustársadalomban, sokan próbáltak szervezkedni, befolyásolni a Wizengamot-ot, de amíg normális emberek is találhatóak a társaságban, nem fogják engedni, hogy egy ilyen ember kiskirályosodjon a lakosság felett. Voldemort idejében majdnem megtörtént...de szerencsére, csak majdnem. S nem egyeztek volna bele a tagok...csupán félelemből, ami aztán diktatúrához vezetne, az effajta fekete mágus által irányított társadalom pedig apokalipszishez.

-Demokrácia...Nép akarat... Ez van most és tényleg nem tudok jobbat...Ha megszületne az igazságos Hercules, akkor igen...de egyelőre ez a legnormálisabb kormányzási forma, vagyis, hogy a tööbbség dönt, a nép szavaz, hogy kik kerüljenek be a Mágusok nemzetközi szervezetébe, ki legyen a miniszter és kik legyenek a Wizengamot tagjai. Menjetek el szavazni...Csak néha az emberek nem látják át kit is kellene a miniszteri székbe ültetni... Mondjuk Caramel esetében...Na ő nem volt normális miniszter...Scrimgeour a nép érdekét nézte...legalább. Na mindegy, ebbe most nem megyek bele.ű, minden miniszternek lesz valami az agyában, ha pedig nem, akkor minden ember halandó, még mi mágusok is, vannak hibáink és amíg emberek uralkodnak emberek felett, mindig lesznek is...Sosem lehet tökéletes a rendszer, ha mi sem vagyunk tökéletesek. Ennek a rendszernek is vannak hátulütői, a sajnos pénzéhes és hatalmat fitogtató mágusok, akik rokonaikat, igazságtalan pénzeszsákokat tesznek be a tanácsba és helyeznek a bíróságra. Ha minden igazságos lenne, tökéletes is egyben, kifogástalanul működne a rendszer, a mágusvilág kormányzása lenne a legidealizáltabb irányítás az univerzumban...De tudjuk, hogy nem így van...S ha így lenne, nem lennének lázadók, minden túl tökéletes lenne, egy olyan világ, ahol nem biztos, hogy izgalmas lenne élni.
*Úgy érzi, hogy ez elég volt egy szuszra, s megpróbálta kipréselni magából a maximumot...Úgyhogy elhallgat és várja mivel kell majd szembeszállnia.*


//sorry a borzadalmas késésért...egyéb gondok és vizsgaidőszak Smile (az a jó, hogy nem politológiát tanulok :p)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   Szomb. Jan. 30 2010, 14:03

Egészen kényelmes sora van itt Thierrynek. Csak ülnie, és figyelnie kell. Egészen meglepő mindaz, amit kihoz az ifjúság a különböző témából. Bár mást nem is várhat. Edward beszámolója is igencsak elnyerte tetszését, noha a fiú saját magához nem fűzött túl sok reményt, Thierry mégis elismerően bólogat, amikor a fiú lejön az emelvényről.
Már egészen elkényelmesedett a hátsó sorban, így lassan áll fel. Óvatosan kinyújtja kicsit megzsibbadt lábát, majd nagy, és szintén lassú léptekkel jön előre a padsorok között.
- Meglepetésemre nagyon szép előadásokat hallhattunk. Remek volt, nagyon tetszett. Sajnálom, hogy a mai órán nem jutott idő mindenkire, de nagyon szívesen meghallgatom a beszámolókat irodámban, vagy szívesne olvasom, amennyiben azt be szeretnék adni.
Mondja egy fél vigyorral az osztály felé fordulva.
- Bár a feladat nem volt könnyű, mégis remekül megoldották. Elismerésem azoknak, akik a mai órán felszólaltak. Azt hiszem nem lesz különösebb gondjuk, ha esszét kell írniuk. - íróasztala szélének támaszkodik - A mai óránk véget ért, de ne keseregjenek, nem sokára megint találkozunk. A következő alkalomra hozzanak magukkal hideg élelmet, és meleg ruhát. - most már vigyora egész arcán végighúzódik, ami igencsak ritka tőle - Most pedig mindenki mehet a maga dolgára. Viszlát!
Indítja útnak az ifjúságot. Míg azok szépen távoznak a teremből, addig ő összeszedegeti szépen holmiját, majd nagy lépteivel lassan ő is elhagyja az tantermet.

Off: Mivel a fél brigád nem utolérhető, így az órát lezártam. Köszönöm azoknak, akik elkészítették a feladatot. Akik nem kerültek most sorra, és elkészítették maguk kis témáját, azok küldjék el nekem privát üzenetben, és megkapják a maximum pontot, mint a többiek. Amennyiben nem küldik, úgy csak az órai részvételt tudom értékelni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Mágusirodalom terem   

Vissza az elejére Go down
 

Mágusirodalom terem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Központi kastély :: Tornyok :: Déli torony-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create your own blog