Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Természetmágia tanterem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
SzerzőÜzenet
Edward King
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Bak Jelige : TúrósBuci alias Hiperaktív SükeBóka
Hozzászólások : 146
Évfolyam : Második
Kor : 28

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Vas. Nov. 01 2009, 05:21

// Bocsi a hosszúságért, ígérem legközelebb lelövöm magam. xD //

* Igazság szerint Edward-ot nem nagyon érdekli a többiek bemutatkozója, mert akit ismer az bőven elég neki, nem kell még több diáktársát megismerni. Fölöslegesnek tartja, hogy odafigyeljen a többiekre, ha úgy sem találkozik velük a szabadidejében, csak órán látja őket felbukkanni. Egész végig a padon feküdve próbál ébren maradni, bár ez néha nem igazán sikerül, mert azért csak lecsukja a szemét. Egy időre talán be is aludt, ezt a kis szunyókálást meg a későn érkező diáklány zavarja meg. Talán örül is annak, hogy felbukkant mivel így nem alussza át az órát, de ugyanakkor bosszús, hogy felkeltették. Szóval a fiún most nagyon nem lehet kiigazodni. Amint meghallja, hogy milyen órát tartott, kicsit felkapja a fejét, de különösebben nem érdekli. *
~ Hagyjuk már, csak egy jó kifogás, hogy elkésett… ~
* Zsörtölődik magában, majd visszahajtja a fejét a padra. Úgy őszintén most nagyon nincs kedve az órához és, hogy végig hallgassa azokat, akik elkéstek. Szeme az ajtón, és már arra vár, hogy mikor rajtolhat kifelé. Ha vége az órának ő lenne a legelső, aki kihúz a teremből, csak azért, hogy még véletlenül se állítja meg senki, hogy csevegjen vele. Lassan telik az idő, borzasztóan lassan. A percek lassan telnek, szinte már úgy érzi magát Edward, mintha évek óta itt ülne és az idő mintha megállt volna. Se előre, se hátra… Bár most a fiúnál inkább visszafele megy az óra, mint előre. De ez érthető is, hiszen ha lenne kedve az órához, akkor percek alatt elrepülne az idő és nem szenvedne a percekkel. Már a fejében hallja a kattogást, az óra kattogását. Már látja maga előtt, amint a másodpercmutató megy, egyre lassabban. Már a végén csak azt látja, hogy a mutató megállt. Mintha kifogyott volna belőle az elem és megállt. De ez nem igaz csak valahogy nem akar eltelni az idő.
De aztán mégis történik valami, abba marad a bemutatkozás és máris a tárgyra térnek. Vagyis hát inkább az óra anyagára. Edward soha nem várta jobban ezt a pár percet, ami most következett. Hiszen egy előre lépés történt, így van annak esélye, hogy nem alszik el újra. Üres lapjait és tollait csendben kiveszi a táskájából, majd a padra leteszi. Felül a székre, hogy tudjon, majd az órán normálisan jegyzetelni. Kissé különös pont tőle, hogy majd órán figyel, de mindent el kell kezdeni. Kissé elbambul és kizárja a körülötte lévő világot, vagyis a zajokat. Talán a kérdésen gondolkozik, de az is lehet, hogy túl nőt az álmosság rajta és nyitott szemmel alszik már. Ki tudja, lehet, még maga se tudja, hogy most épp mit csinál.
A kérdés igen egyszerű, ha jobban belegondol Edward, és kizökkenti magát ebből az állapotból, akkor mindjárt lehet rajta látni, hogy töri a fejét. *
~ De jó, ha tudom irányítani az időjárási elemeket, akkor meg is tudok valakit szívatni. Vajon milyen csínyem legyen az első, amit ezzel fogok elkövetni? ~
* Máris egy gonosz gondolatsor fut végig az agyán, de ezt inkább nem közli a jó néppel. Körbe néz a termen és mivel nem lát senki olyat, aki esetleg válaszolna a kérdésre, így belekezd. *
- Az időjárási elemek irányítása lehetővé teszi azt, hogy akár télen is olyan gyümölcsöket vagy növényeket neveljünk, ami nyáron ével.
~ Növényekről jut eszembe, lehet rendbe kéne rakni az üvegházat… ~
* Majd egy apró gondolatsornyi szünet után folytatja a válaszát. *
- Szóval úgy értem, hogy akár télen lehet nyarat csinálni, vagy akár fordítva.
~ De igazából arra is jó lenne, hogy valakit megleckéztessünk. ~
- Ahhoz, hogy a mennydörgést szemlélni lehessen, ahhoz a villámlás apró tulajdonságait is kell tudni. Mert ugye a villámok a viharfelhőkben felgyülemlett elektromosság okozta sistergő, forró szikrák. A szikrák felhevítik a környező levegőt, és óriási rezgéseket keltenek, amelyek a hangnál is sebesebben terjednek. Így jönnek létre az általunk mennydörgésnek nevezett hangrobbanás. Ha tudományos oldaláról nézzük ezt az egész jelenséget, akkor azt lehetne még mondani, hogy a fény sokkal gyorsabban terjed, mint a hang, ezért mindig a villámlást látjuk először. A villámlást többé-kevésbé azonnal lehet látni. Ahogy a vihar közeledik felénk, egyre csökken a távolság, amit a mennydörgésnek meg kell tennie, azaz egyre hamarabb fogjuk hallani. Ahogy a vihar távolodni kezd, a mennydörgés hosszabb idő alatt ér el hozzánk. A vihar távolságát meghatározhatjuk a villámlás és a mennydörgés között eltelt idő segítségével. A mennydörgés hangja 3 másodperc alatt tesz meg 1 kilométert.
~ Na, jó, honnan tudok én ennyi hülyeséget összehordani? Még a végén folt esik a hírnevemen. ~
* Zárja le a tudományos elméletét egy kisebb gondolattal, de ezt inkább magának jegyezte meg. Mert ha tényleg így folytatja, a végén azt hiszik róla, hogy stréber. Ez viszont nem lenne túl jó, mert mindig is szeretett fekete bárány lenni. Még itt az iskolában is, nem csak otthon. Azért ezt a papírra lejegyezte, mert a végén még elfelejti, bár lehet az lenne a legjobb, ha elfelejtené akkor legalább nem lenne bizonyíték, hogy ilyet is tud, mármint valamennyire okosat mondani. Bár ebben sem biztos, hogy a tudományos oldalának örülni fog a tanárnő. De majd úgyis megtudja, legfeljebb körbe röhögik, mert épp olyat mondott, aminek lényegében semmi köze nincs a témához, de majd kiderül.
A válasza után az ablakot kezdi el fürkészni, már szinte kint érzi magát, de ez sajnos csak az álma, valóságban még mindig bent ül a teremben. Ahogy most Edward érzi a kinti táj mégsem olyan jó látvány. Talán az óra és a fáradtság játszadozik vele. A fiú fejében most egészen más játszódik le, ami nem valós csak a képzelete játszadozik vele. Odakint a köd neki nehezedik ennek az idomtalan épületnek, és szinte összébb szorítja falait. Bár a teremben sincs másként, hiszen nehéz, fojtott levegő uralkodik, és most kezd el igazán csak lassan telni az idő. Ugyan ez mind csak a fiú fejében játszódik le, mégis annyira valóságosnak tűnik a számára, hogy szinte megfullad a teremben. Bár ez nem látszódik a fiún, de belül érzi a szorongatást, ami körül veszi.
Az órán már csak ül és számolja a perceket, másodperceket. A végén még az lesz, hogy kimegy az óráról, mert már nem bírja a feszültséget, ami belül van. Uralkodik magán addig, ameddig tud, de nem kizárt, hogy feláll és kimegy.
Azért kicsit furcsálja, amint körbe néz a termen, hogy szinte egyik ismerőse se ment oda hozzá. Se Kumiko, se Serenity, de még Kamilla se. De ahogy végig néz rajtuk, nekik sincs nagyon kedvük itt lenni, vagy csak Edward számára tűnik így? Meg lehet, de majd az óra hátralevő részén meglátja, hogy mennyire van kedvük itt lenni. Most az, az egy biztos, hogy a fiúnak cseppet sem akar gyorsabban telni az óra és kezd ettől kissé ideges lenni. Bár a feszültség, ami most benne van lehet, hogy az óra váltotta ki azzal, hogy lassan telik. Már, úgy ahogy tud uralkodni a kirohanásain, de ne vegyünk erre mérget, bármit megtörténhet.
Most inkább csak figyel a többiekre, hogy ki mit mond még a kérdésre és esetleg ki cáfolja meg azt, amit Edward mondott. Azért csak nem bírja ki, és mégis csak visszahajtja a padra a fejét. Talán nem is érdekli, hogy a tanárnő mit szól a válaszához, csak minél előbb túl akar lenni az órán. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Vas. Nov. 01 2009, 11:25

[Kriszty, Tanárnő, Edward - meg akit érdekel xD]

*Egyáltalán nem zavarja, ha Kriszty mellé ül. Egy mosollyal üdvözli a kékséget, de beszélgetni nem kezdenek el, mert megérkezik a tanárnő és róluk kérdez. Kumiko nem szereti az ilyesmit. Utál magáról beszélni, főleg ha sablonos dolgokról faggatják. Egyáltalán miért érdekes az, hogy mikor született??*
~ Ebből akarja megtudni, hogy kinek mi az eleme? ~
*Fut át a gondolatain egy logikusnak tűnő magyarázat, aztán végül kénytelen válaszolni ő is a kérdésekre.*
- Kumiko Midorikawa vagyok - mondja miközben feláll, s így megcsillan az extremusos, prefektusi jelvénye - Kiotóból. A kedvenc tantárgyaim a bájitaltan és a természermágia, és a legjobban a gyógyító/méregkeverő pálya érdekel. Hobbim nem nagyon van.
*Leül, jelezve, hogy nem fog többet mondani, főleg nem magáról. Ez egy tanóra, és szerinte a tananyagnak nem sok köze van ahhoz, hogy ő mit szeret, vagy éppen mit nem szeret csinálni. A születésnapját direkt hagyta ki, így is volt elég baja már miatta, nem kell, hogy itt is szenzáció legyen belőle... Az pedig, hogy gyógyító vagy méregkeverő lesz-e csak ő tudja. Mindenkinek mást mond, attól függően éppen milyen hangulata van. Az igazság persze a kettő között van. A mérgek is pont annyira érdeklik - ha nem jobban - mint a gyógyítás.
Forró csokit nem kér, nem is érti, hogy lehet ilyen egy pedagógus! Most órán vannak, vagy tea délutánt tartanak? Félreértés ne essék nincs baja azzal, ha egy tanár kedves, vagy jófej, de azért vannak bizonyos határok. Miss Morgen egész biztosan nem lesz a kedvenc tanára, akkor sem, ha a nőt mindenki más szeretni fogja. Valahogy nehéznek tűnik tisztelni egy ilyen személyt.
Az arcáról persze nehéz leolvasni bármit is, mert komoly arccal tekint a tanárra, de valószínű, hogy a jövőben ezen az órán nem az első sorba fog ülni.
Egy pillantást Krisztyre is vet, hogy lássa, mit gondol a kékség a tanárról, majd a felhangzó kérdésre öszpontosít. Edward válasza, ami meglehetősen hosszú, és jó arra készteti, hogy a fejét a fiú felé fordítsa, s ha nem is mondott el mindent Edward egy elismerő bólintást akkor is megérdemel. Elvégre a korábbi beszélgetésikből nem tűnt úgy, hogy a fiú különösebben jobb lenne bármelyik témából. Most kellemes meglepetést okozott a feketeségnek.
Kumiko nem szólal meg, hacsak nem kérdezik. Ezen az órán kizárt, hogy magától felszólaljon bármilyen témában is. Esetleg ha kérdése lesz, akkor. Egyenlőre azonban inkább csendben ül, és várja a többiek miket mondanak.*


//Mostantól leszek ^^ bocsi, hogy így utólag írtam, és akkor is bocsi, ha valamit le kellett volna reagálni de kimaradt. Jelenleg még nem vagyok 100 % xD//

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Vas. Nov. 01 2009, 11:28

A tanárnő felajánlását hallgatva megjelenik arcán az első halovány mosoly.
- Köszönöm, tanárnő. Ha bármi gondom lesz, élni fogok a lehetőséggel - biccent a nő felé.
Kevés tanár ajánlja fel, hogy külön órát tart a diákoknak, és ő tényleg elakad néha a gyakorlattal. Ami végül is nem gond, hiszen ez csak azt bizonyítja, hogy szokott gyakorolni.
A hócsata hallatán komiszan elmosolyodik, az mindig jó móka szokott lenni. A sapkát, sálat és kesztyűt kipakolja halkan a táskájából, míg a srác befejezi a mondandóját, majd utána rögtön szót kér. Szeret véleményt nyilvánítani.
- Hogy miért jó irányítani tudni? - kérdez vissza, miközben lassan feláll. - Azt hiszem, elsősorban egy párbaj során jön jól, ha ismerjük és irányítani is tudjuk őket, mert ezek a varázslatok úgy gondolom, hogy a meglepetés erejével élnek általában - fejtegeti véleményét.
- Aztán a tudást egy varázsló vagy boszorkány, akiknek már kiteljesedett a mágiájuk, fel használhatják arra is, hogy olyan országokon segítsenek, ahol tornádó és hurrikán veszély van. Bár itt meg is cáfolnám saját gondolatomat, mert szerintem egy természetmágus csak a legvégső esetben szól bele a természet rendjébe. Föld Anya valószínűleg nem preferálná, ha sokszor megbolygatnák a rendet - somolyog az orra alatt.
- A mennydörgésről nem is szólnék, hiszen az előttem Edward mindent elmondott, amit kellett. Inkább pár szót ejtenék a havazásról - igen, olvasott tankönyveket a nyáron, ne tessék megkövezni érte.
- A havazás szilárd halmazállapotú csapadék. Rendszerint Nimbostratus felhőzetből hullik. A kialakulás mechanizmusától függően a csapadékrészecskék formája igen változatos lehet. Alacsony hőmérsékleten, amikor a vízcseppekkel való ütközés valószínűsége kicsi, a kristályok megőrzik a kialakuláskor felvett szabályos hatszögletű formát. Magasabb hőmérsékleten az erős zúzmarásodás miatt a szabályos hatszögletű kristálystruktúra már nehezebben ismerhető fel. A lehullott hó, a talajon kialakuló hótakaró laza szerkezetű, a hókristályok között több-kevesebb levegő található. Ez az oka a hótakaró jó hőszigetelő képességének.
Amint befejezi mondandóját, leül a helyére. Erről beszélt az előbb. Az elmélet tökéletesen megy neki, köszöni szépen. Csak a gyakorlatban is tudjon majd brillírozni. Legalább egy kicsikét...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Vas. Nov. 01 2009, 16:06

Kumiko Számára már minden bizonnyal világos, hogy én is azokat a tanárokat szeretem inkább, akik szigorúak. Ne kérdezze meg senki se, hogy pontosan miért is, de ez így van, amióta cska az iskolábal beléptem, s órákra kezdtem járni. Így most kis válrándítással, s szemöldököm felhúzásával jelzem barátnőmnek, hoyg ez van. Ha a tanárnő ilyen, mi ilyennek fogjuk elfogadni. Legfeljebb nem lesz a kedvencünk, ami szertinem nem is olyan nagy baj, hisz az iskola zöme szeretni fogja. Reméljük nem fog minket karóra feszíteni csak azért, mert nem ez a stílus a kedvencünk.
Az elhangzott kérdésre nem válaszolok, hiszen az előttem szóloktól már elhangzottak a helyes válaszok, és nem igazán tudok már mit hozzátenni. Hacsak...
- Az időjárás elemeinek irányítását tudjuk használni saját, esetleg társaink védelmére is. Például ha egy erdei séta során megtámad valaki, vagy valami, és azt be tudjuk béldául egy kupac hóval borítani, minden bizonnyal jól fog jönni a tudásunk. Pláne ha ezt nyáron próbáljuk meg megtenni. Akkor már csak a meglepetés ereje is lendít menekülésünk esélyén.
Jó az ötlet vagy sem...én elmondtam, ami eszembe jutott. Ma csak ennyi tellik tőlem, na meg a mennydörgésről, a hóról nem is maradt már elmondani való. Elismételni meg minek ismételjem el azt, ami már elhangzott? Lejegyztelem a hallott információkat, és csöndesen, halvány mosollyal figyelek a padomban ücsörögve.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Konidik Longin
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Ki korán kel, az vagy pék, vagy hülye.
Hozzászólások : 1280
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Vas. Nov. 01 2009, 18:13

*Hogy mit gondolnak az időjárás elemei irányításáról, mi a mennydörgés és a havazás? Az első kérdésre még tud válaszolni, de a másik kettőre… Szerencsére megelőzik. Mekkora mázlista! De hamarosan rá jut a sor.*
~ Mit fogok mondani? Minek ezen rágódni, majd összehozom valahogy…~
*Határozza el magában. Továbbra is ülve –mert miért álljon fel, nem kérték – megszólal.*
- Szerintem azért jó iránytani az időjárás elemeit, mert akár nyáron is lehet havat csinálni. Lehet ősz szél nélkül, vagy lehet tél hó nélkül. Lehet nyár jó sok esővel, meg minden ilyesmi…
*Direkt nem mond semmit a mennydörgésről és a havazásról. Egyszer már elmondták előtte, még egyszer fölösleges. De hógolyózniuk miért kell? Nem jó a hideg hó! Legalábbis Konidik szerint. Nem szereti a hideget. A hó pedig nagyon hideg! Brrr…*

//Bocs a hosszúságért… Most ennyire volt idő//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kamilla Spero
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Nyilas Jelige : a kis mindentudó...
Hozzászólások : 454
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Hétf. Nov. 02 2009, 15:33

Kamilla már örül, hogy végre tovább haladnak, de úgy tűnik mégsem ússza meg a kínvallatást. A tanárnő feltesz neki egy lényegre törő kérdést, miszerint mi a búbánatért akar ő most gyilkolászni gyógyítás helyett. a válasz egyszerű. Mert a kislány kissé antiszociális lett, vagy inkább besokallt.
- Hogy miért gondolkozom a méregkeverőn? Nos, eleve egy érdekes tudományág, és úgy vélem, hogy a méregkeverők is gyógyítanak ugye... de persze másként. Úgy értem, hogy minden méregnek megvan az ellenmérge, és azokat ő pedig ők keverik ki. Nem pedig a gyógyítók... Mindamellett az sem hátrány, ha tudja az ember, hogy milyen koktélokat keverjen össze pár embernek... - mondta kissé gonoszul. Persze senkire sem nézett rá, nehogy az illető még magára vegye. Nem akar ő gyilkolászni, és nem is megy át piszichopatába sem. Csak kissé megzuhant, és utálja a világot, de ezzel ki nincs így az ő korában... Aztán mikor végre túllépnek a bemutatkozáson, elkezdődik az óra. Rögtön egy olyan kérdés, amire aztán nem sokat lehet mondani. Kamilla a villámlásra nem mond semmit, csak arra, hogy miért is jó irányítani a természetet.
- Mert mondjuk, ha el akarunk menni valahova, de elkezd esni, akkor el tudjuk kergetni a felhőket... vagy szárazság idején esőt tudunk csinálni... vagy villámot küldhetünk arra akit utálunk... - ismét egy kissé agresszív megnyilvánulás. Úgy tűnik a lánynak, most kifejezetten harapós a hangulata.


//Bocsi a késői válaszért...//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Hétf. Nov. 02 2009, 16:15

*Nincs mit tagadni azon, ha az oxigénfelvétel egy kicsit nehézkesen megy, de aztán lassan csillapodik a "felhergelt" pulzus és szívverés és szépen lassan újra normális fokozatba áll testileg, levegővételileg, szellemileg. Egy percig némán bámulja a nőt, sosem volt hozzá senki se ennyire kedves és érthető, ha se hebegni se habogni nem tud. Csak egy fejrázással tudatja, hogy nem igényel semmit a következő percekben a jelenlegi padhelyzetén kívül. Inkább csendben figyel addig is, hogy mi a szitu, ha már az óra elejéről lemaradt és a fonalat muszáj megtalálnia valahogy. Az utána jövő emberkékre most nem fordítja fejét, pedig titokban megszokta magában bélyegezni a későket, de mivel lassan ő is egy lett közülők, így kár már az ilyesmit alapul venni. Szemöldökét érdeklődve vonja fel a kérdés hallatán és kénytelen elgondolkozni, hiszen ez a miérteken és mire feleken alapul. Sajnos azonban a túl sok gondolkozás egészen odáig vezet, hogy lecsúszik az időbeli válaszról, így a dolgokat úgy próbálja meg megfogni, ahogy még senki. Persze előbb magában tisztázza a gondolat helyességét, sosem szerette nagydobra verni azelőtt, hogy biztos ne lenne a tudatban, hogy nem zagyvál össze mindenfélét.*
- Végső soron talán amiatt is hasznos lehet a dolog, hogy ezzel nemcsak egyben az ellenségeinken és magunkon segítünk, hanem magának a természetnek is jót tehetünk vele. Ráadásul az állatokat is figyelembe véve ha megszüntetnék a telet, akkor nem kéne éhezniük és így tovább, de ugyanakkor viszont szerintem azért kell beszélni 4 évszakról és az évszakokra jellemző időjárási tényezőkről, mert ezek valahol egymás kiegészítői, egyensúlyban igyekeznek tartani az életet, a természetet. Hiszen ha nem lenne a tél, akkor tavasszal nem lenne megújulás, tehát 1-1 folyamatot jelképeznek és ha ezt valaki bolygatni kezdi akkor felborul az egyensúly. Sok pozitívum van a dologban, de a negatív hatásokat sem lehet elfelejteni. Tekinthető adománynak ha befolyással bírunk felette, de akkor vagy mindegyik esetben kell 1-1 kis befolyást produkálni az egyensúly fenntartásához vagy csak nagyon kivételes esetben szabad beavatkozni, hogy ne nagyon borítsuk az egyensúlyt - *máshonnét fogta meg a dolgot, de neki tetszik ez a vélemény, sőt még el is vitatkozna róla szívesen, de ez a terep itt most nem az. Elégedetten ül helyén, normálisan véve végre a levegőt és várja a következő érdekfeszítő kérdést, mert szerinte ez nem egy mindennapi óra. Persze azért a csokizgatás kicsit fura, nagyjából olyan mintha nem is órán lennének, hanem valami délutáni lagymatag foglalkozáson, de hát ízlések és pofonok. Ha a tanárnő csokizni akar, akkor csak tessék. Csak őt ne lássa el a finom nedűvel, mert ki nem állhatja.*


//Sorry ennyire volt idő :S//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Juliet Samantha Morgen
Tanár
avatar

Female Szűz Jelige : "A mosoly a lélek tükre. Jelzi, hogy a szív otthon van"
Hozzászólások : 283
Tantárgy(ak) : Természetmágia tanár
Kor : 35

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Vas. Nov. 08 2009, 23:19

*Juliet hosszasan figyeli a diákok bemutatkozását, majd megpillantja Susannat-aki épp beront az ajtón. Arca merev lesz, ahogy feleszmél arra, mennyi késő diákja van, végül magában elkönyveli a dolgot, de hangosan is kijelenti.*
-Attól még, hogy azt mondtam, hogy inkább késsenek, nem azt jelenti, hogy majd mindig eltűröm, hogy akkor essenek be, amikor kedvük szottyan. Úgy gondolom ez kicsit sok már az én türelmemnek is. Susanna, tekintettel az órájára elnézem a késést. De máskor senkivel szemben nem leszek ilyen elnéző, ha azt merem felismerni, hogy semmibe veszik a pontosságot. Legközelebb a késők pluszfeladatot kapnak az órán.
*Mondja kissé fenyegető hangon, de amilyen szelídnek és kedvesnek tűnik a nő, olyan szigorú is ha elfogy a türelme. Végül belekezdve az órába figyeli a diákokat és szeme megakad Edwardon.*
-Mr. King, örülnék, ha nem az órámon aludna. Vagy ha fáradt, ne tessék megjelenni. Mellesleg a válasza rendben van. Az időjárási elemekkel remekül lehet nyarat csinálni a télben, de nem játékszer. Nem szabad csak úgy bolygatni kedvünk szerint a természetet. Nem mellesleg a mennydörgéssel való megfogalmazása remek. De nem mindig ez történik a magasban. Olykor, ritka esetben előfordulhat hogy természetmágusok csatájának vagyunk szemtanúi. Tudni illik, a természetmágusok a nagy csatáikat olykor felhők fölött végzik el. Vihart kelltenek, így lentről senki nem láthatja őket, és fent tudnak harcolni. Igazából ez mesterpárbajozásnál szokott lenni. Vannak olyan természetmágusok akik mester szinten tudják irányítani a természetet, és máguspárbajozásokon keresztül olykor megmérik erejüket, megvédve nevüket. Persze ez ritka, és a viharok mindössze 0,1%-a az, amely feltehetően mágusok műve.
*Fejezi be, majd tovább hallgatja a véleményeket. Ezúttal Amelie-re lesz figyelmes, akin kissé meg is döbben. Hosszan elmélkedik a lány szavain, majd megköszörülve torkát megszólal ismét.*
-Remek, látom nagyon tisztában van a témával kapcsolatban. Ennek örülök. Úgy gondolom kissé segítünk a gyakorlatán, és tökéletes természeti-elemi mágust lehet Önből faragni. Gratulálok. Remek.
*Mosolyodik el, és Krisztyne szavaira figyel fel.*
-Elgondolás remek, ha kissé tovább fűzte volna a gondolatot, annak örültem volna, de nem rossz gondolat. *Következő emberkére pillant* -Konidik, remek gondolat, bár a többiektől már elhangzott egy kis utalás erre, de nem rossz. Kissé tovább fűzheti a gondolatait, talán több dolog is eszébe jutna. De amúgy ügyes.
*Azzal pillantását Kamillára szegezi és hallgatja a lányt, majd itt-ott biccent és sóhajt egy mélyet.*
-Látom magácska igencsak bosszús valakire, valamiért. Nos remélem azért nem rám, de a megállapítása helyes.
*Végül az utolsó felszólalóra szegezve figyelmét ismét csodálat tölti ez az arcát, akárcsak Amelie esetében. Cecilia tökéletesen rátapintott a leglényegesebb dologra.*
-Fantasztikus. Remélem mindannyian hallottátok. Nem szabad bolygatni a természetet. A legfontosabb a harmónia és egyensúly. Bár vannak különleges esetek, amikor olykor, egyszer-kétszer nem vészes ha megbolygatjuk a természetet, de figyelnünk kell arra, hogy ne borítsuk fel a rendet. Ha csak egy valami felborul, dől az egész. Ezt mindig véssétek az eszetekbe. Na de akkor most menjünk tovább. Az órán elsősorban gyakorlatban lesz részük, így megkérek mindenkit, hogy velem együtt legyen szíves kifáradni a szabadtéri terembe, úgyanis tudtommal van itt olyan is. A gyakorlatot ezentúl mindig ott végezzük, tehát ha nem olyan vészes az idő, mindig ki fogunk menni.
*Mondja hosszadalmasan, majd felsóhajt, és feláll.*
-Miközben megyünk kifelé, elgondolkozhatnak azon, hogy mégis hogyan fogjuk irányítani a mennydörgést és a havazást.


//Elnézést a késői válaszért, sajnos user szempontból kissé sok dolgom volt, és mindamellett millió bajom. Válaszokat legyetek szívesek legkésőbb szerdán 18:00-ig beküldeni. Köszönettel az user.//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward King
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Bak Jelige : TúrósBuci alias Hiperaktív SükeBóka
Hozzászólások : 146
Évfolyam : Második
Kor : 28

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Kedd Nov. 10 2009, 03:57

~ Mr. King, Mr. King… Mért az én nevemet koptatja mindenki?? Mellesleg meg magázva… ~
* Morgolódik magában, mert kissé meglepte, hogy már megint ezen a néven szólítják, de hát most nem is csinált annyira nagy bűncselekményt, csak fekszik a padon. Hát mondjuk, ha valakinek ez nem tetszik, ez van, akkor majd legközelebb nem jön be órára… Magában vállat ránt, mert egyáltalán nem érdekli ez a dolog, legfeljebb kirakják az óráról, hát ez van, megszokta már.
De azért úgy ahogy örül annak, hogy jót mondott. Ő sem hitte volna, hogy valaha is ezt csinálja, de magába hátba veregeti magát, amiért ilyen okosat mondott. Azért csak folytatja, a füle botját se mozdítja arra, hogy nem kéne az órán aludnia, mert végül is nem alszik, figyel, csak eléggé fura szemszögből kémleli az órát.
A többieket szép csendben hallgatja, azért figyel rájuk, csak épp nem tesz nem oda illő fintorgásokat, mert épp nincs hozzá kedve. Azért megvakarja a tarkóját, hogy kihagyta a havazást, valahogy ez a szó nem jutott el az agyáig. De hát nem kell mohónak lenni a többieknek is kell valamilyen feladatot adni, inkább azzal nyugtatgatja magát, hogy másnak is adott esélyt arra, hogy felszólaljon az órán. Soha nem ismerné be, hogy azért nem beszélt a havazásról, mert hallotta ezt a kérdést. De ahogy elgondolkozik Amelie nagyon jól kifejtette a havazás, így örül, hogy nem ő mondta el a fontos tudni valókat róla. És akkor meghallja azt a bizonyos nevet… Konidik. Hát igen, ha tudná a srác, hogy Edward is itt ül, bár biztos tudja, de hogy ő Serenity barátja. Inkább borsó méretűvé húzza össze magát, mert most nincs olyan állapotban, hogy esetleg párbajozzanak a lány kegyeiért. Vagy a legdurvább dolog, ha a fiú még nem tud róla, de inkább ezt sem órán közli vele.
Mikor már az utolsó diák is elmondta a válaszát a kérdésekre, akkor már azt hinné az ember, hogy megkönnyebbülnek, pedig nem, hanem mennek gyakorlatozni. Ezt a szívást… Edward-nak pont most nincs olyan hangulata, hogy pálcával hadonásszon. Azért feláll és követi a tanárnőt és a többieket, közben a feltett kérdésen gondolkozik. Eléggé érdekes, de hát honnan tudja ő azt, hogy fogják irányítani? Elvégre, ha tudná, akkor nem itt lenne. De, hogy a látszat meglegyen, töri a fejét. De most semmi értelmes nem jut az eszébe, így inkább a többiekre hagyja, ennek a remek kérdésnek a kifejtését. Halkan kullog a szabadtéri terembe át. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Szer. Nov. 11 2009, 15:25

Tovább vezetni egy gondolatot? Megtehettem volna, s talán még sikerülne is. Hisz vannak elképzeléseim. De nem ismerem még annyira a tanárnőt, hogy ki merjem nyitni kicsit jobban a csippámat. Na majd kideül, hogy milyen is igazán. Az, hogy van pár megjegyzése a késéhez, és az asztalon való alváshoz nekem már jó jel.
Hozzám indított szavira csak bólintok egyet, majd végighallgatom a többieket is, s a nekik elmondott szavakat, melyeket elraktározok agyam egyik rejtett zugába, hogy aztán felkapjam a kezembe a táskámat és elindulok kifelé a társaságot követve. Gondolkodok én is persze a kérdésen, nem is én lennék, ha nem tenném ezt. De most mondjam is ki hangosan, hiszen arra nem kaptam utasítást, ahogy senki más sem. Nem tudom ám megállni, hogy jelezzem a tanárnőnek én szólni szeretnék, amint kiérünk. S ha kapok is rá lehetőséget, akkor el is hangoztatom a saját ötleteimet, amik nem olyan eredetiek, de azért legalább nem tartom magamban.
- Azt hiszem, hogy én az eső irányításából indulnék ki. Ahogyan azt akaratunkkal megtanultuk tavaly irányítani, lehetséges, hogy most a havat is ezzel fogjuk. Itt kitérnék az előző gondolatomra, miszerint a hóval akár támadhatunk is. Mivel ha akaratunkkal egy felhőből hózáport, hóvihart tudunk varázsolni, azzal le lehet blokkolni az ellenfelünket. De akár már a meglévő havat is rá tudnám zuttyantani egy illetőre. De az is lehet, hogy varázspálcát fogunk használni, vagy csupán a gondolatunk kivetítése is elég lesz ahoz, hogy tőlünk akár távol is essen a hó. Úgy értem, hogy példával éljek, hogy ha én itt arra gondolok, koncentrálok, hogy szeretnám, ha a kastély erdejében essen a hó, akkor sikerrel járhatok. Villámokra nincs tippem, hogy hogyan tudnánk kelteni, de a becsapódás helyét valószínűleg szintén akarattal, vagy pálcaintéssel lehet irányítani.
Na tessék. Már megint túl sok zagyvaságot beszélek. Kellett nekem kinyitni a számat.
Elhallgatok, megvárom a tanárnő véleményét, és ha kell nekikezdek kicsit megelegg ruházatba öltözködni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Juliet Samantha Morgen
Tanár
avatar

Female Szűz Jelige : "A mosoly a lélek tükre. Jelzi, hogy a szív otthon van"
Hozzászólások : 283
Tantárgy(ak) : Természetmágia tanár
Kor : 35

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Szer. Nov. 11 2009, 18:52

//Kedves Diákok! Mivelhogy eddig csak ketten írtak, megkérném a többieket, hogy legkésőbb holnap 18:00-ig írjanak, hogy folytatni lehessen az órát. Ha nem ír senki, írom a következő hozzászólást, úgyanis hétvégén zárni szeretném a tanórát.

Köszönettel:Juliet -vagyis az user-//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Csüt. Nov. 12 2009, 21:13

*Hallgatja a válszokat és szépen jegyzetel. És nem nem fog meszólalni még veletlenül sem, hogy kiegészítse esetleg a dolgokat. Talán ha megkérdezik. De egyenlőre nem szimpatikus neki a tanár. Először is, 5 perce még azt mondta, inkább késsenek, erre jön valaki késve, és kijelenti, hogy plusz feladatot kap, aki késik. Egy tanár legyen mindig következetes, és alaposan gondolja meg a mondandóját. Ha pedig egyszer kimondott valamit, akkor tartsa magát az általa szabott felételeknek. Kumiko számára egyszerűen felfoghatlan a nő vieslkedése. Ezért inkább a fejét lehajtva, mintha a jegyzetelés lenne a legfontosabb, ír. Akkor is, ha éppen nem eszél senki, hiszen felmerül benne is pár gondolat, kérdés, ötlet. Olyasmik, amiknek később utána kell néznie a könyvtárban.
Kicsit csodálkozik azon, hogy a mellette ülő Kriszty milyen aktív, annak ellenére, hogy neki sem szimptaikus a tanárnő, de végül rájön, hogy nem mindenki zárkózik el, úgy az emberektől, mint ő, csak azért mert nincsenek egy hullámhosszon. Azonban az ő esetében ez a legbölcsebb dolog. Tiszteli a nőt, mivel tanár, s őt arra nevelték, hogy tisztelje a nevelőit. A módszereivel azonban nem ért egyet, s éppen ezért nem szeretne konfliktust. Márpedig, ha megszólal, abból nem feltétlenül sül ki valami jó.
Amint utasítást kapnak, hogy menjenek ki, feláll és az ajtó felé indul.*
~ Éljen a gyakorlat! ~
*Kiált fel boldogan magában, hiszen ennek az órának ez volt a legjobb része. Tudja, hogy nem szaad bolygatni a természetet, drasztikus és szükségtelen dolgokat soha nem is vinne véghez. De előfordul, hogy az embernek szüksége van a természeti erőkre, és ilyenkor fontos, hogy pontosan tudja azokat irányítani. Egy rosszul végzett mozdulat, egy helytelenül kiejtett varázsige, akár a visszájára is fordíthatja a hatást.
Nem nagyon van mit magára venni, hiszen nem is vette le a felsőjét, amikor belépett a terembe. Lehet hogy fázni fog, ha hóvihart csinálnak, de ha ezt teszik, akkor is megidézheti a nap sugarait, és irányíthatja úgy őket, hogy felmelegítség, ha már nagyon fázik. Abból pedig nem lehet baj.
A többiekkel együtt megy át a másik "terembe".*


//Bocsi, usernek semmi sem jön össze mostanában xD//

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Szomb. Nov. 14 2009, 13:44

*Igen, tisztában volt talán egy kicsit mélyen belül azzal, hogy nem mondott akkora fabatkaságot, elvégre minden esemény, élmény során az egyensúlyt érdemes vizsgálni. Ajkai csak egy magabiztos mosolyra rándulnak meg, amikor végre elkönyvelhet ezen az órán is egy sikert magában. Már ezek miatt érdemes itt lenni és végülis a beszéd nem jelent még akkora fáradtságot számára. Végre valahára egy kis gyakorlatra is sor kerül, ezt várja mindig annyira, hogy az elméletet gyakorlati fázisba ültessük át. Sokkal jobb, mint a folyamatos kérdezz-felelek játék az anyagról és itt bizony nincs olyan, hogy ne kéne az agyat gondolkodásra használni. Bár sajnos annyira töri szegény kobakját, hogy lassacskán a belül összehozott és kigondolt választ már elsüti háztársa, de legalább a pontok így is egy helyre száguldanak. Talán még lesz alkalma máskor is bizonyítania neki, hogy vannak épeszű képzetei agya mélyén és nem csak ez a cicomázó jellem, amit minden órára magára aggat és butusnak akar látszani.
Szerencsére már a végére a ki-belégzés prímán megy, így különösebb fáradtság nélkül irányítja lépteit kifelé, hogy talán maguk is kipróbálhassák az elmondott válasz helyességét. Persze óvatosan kell majd eljárnia és bizonyára itt a koncentráción fog alapulni a fő szempont, mert ha eltereli a figyelmét még a havazás miatt akár mást is összehozhat természetbolygatásként.*


//Sorry, de usert ezer és ezer teendővel próbálják tiltani a géptől Sad//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Szomb. Nov. 14 2009, 14:34

Szkeptikusan vonja fel a szemöldökét, a tanárnő túl magabiztosan állítja, hogy belőle természetmágust lehet faragni. Ezzel csak két gond van. Egy: szokott hibázni, nem is keveset, és egyelőre csak a víz alapú varázslatok mennek, hiszen neki is az az eleme. Kettő: gyógyítónak készül, és eddig a pillanatig fogalma sincs, hogy miben lehetne a segítségére a természetmágia abban a szakmában.
De vannak még csodák, azt szokták mondogatni, még a varázsvilágban is, talán lesz egy-két olyan varázsige, amit fel tud használni.
Annak viszont örül, hogy a tanárnő nem áll olyan furán hozzá a sok beszédéhez, mint egyes tanárok, úgy látszik, hogy a nőt nem zavarja, ha szómenése van, hanem dicséretet is kap érte. Kezdi megtanulni, hogy melyik tanárral hogyan kell "bánni" ahhoz, hogy mindegyik meg legyen vele elégedve. Kicsit manipulatívnak hathat, nem igazán pugnaxos erénynek nevezhető, de ha el akar valamit érni, vagy mindent az életben, amire csak vágyik, akkor bizony fortélyokhoz kell folyamodnia.
Amikor végre a gyakorlati részhez érnek, felpattan a székéről, és a táskájából kikapva a nyaka köré tekeri vastag, puha, lila sálját, fejébe húzza a hozzáillő sapkát, és felveszi a kesztyűket, amire olyan védővarázslatokat kértek az árustól, miszerint ne ázzon át, és mindig tartsa melegen a kezét. Talárja vastag, direkt ezt vette fel, a kabátját ritkán használja, azért benne még el a varázslóhagyomány, és hát jobban is ragaszkodik a talárhoz.
Követi a többieket a szabadba, miközben a kérdésen gondolkodik. Krisztyne után meg is szólal.
- Szerintem mindkettőt pálcával fogjuk irányítani. Legalábbis úgy hiszem - motyogja az orra alatt. - A gondolati úttal elég rizikós lenne egy villámlást megidézni, szerintem ahhoz mindenképpen kell a pálca - von vállat, majd a kinti gyakorló pályán körbe néz, régen volt itt utoljára, majd a tanárnőre irányítja a figyelmét.
~ Vajon párosan fogunk dolgozni, vagy önállóan? ~
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Juliet Samantha Morgen
Tanár
avatar

Female Szűz Jelige : "A mosoly a lélek tükre. Jelzi, hogy a szív otthon van"
Hozzászólások : 283
Tantárgy(ak) : Természetmágia tanár
Kor : 35

TémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   Pént. Jan. 08 2010, 21:02

//Kedveskéim, elnézést a hosszas elhúzódásért, a hétvégén írni fogok még, és lezárom az órát, csak az usernek rengeteg baja volt, Hamarosan az órák is fent lesznek a tananyagoknál, és a második óra is ki lesz írva, valamint az elsősök is készülhetnek. Elnézést kérek mindenkitől, és remélem számíthatok a megértésetekre. Köszönettel: az user//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Természetmágia tanterem   

Vissza az elejére Go down
 

Természetmágia tanterem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
9 / 9 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: A kastély parkja :: Hátsó kert-


Saját fórum a HungarianForum-on | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a blog