Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Kézművessarok, testfestő

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Gerard Rowne Wayner
Karvezető - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 1821
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanár
Kor : 597

TémanyitásTárgy: Kézművessarok, testfestő   Csüt. Dec. 24 2009, 14:22

A kézművessarokban különféle dekorációs dolgokat lehet készíteni, ajándékgyanánt, míg a testfestő kifesti az arcodat, karodat, amilyenné csak szeretnéd. Ezek azonban nem átlagosak, mágikus tulajdonságokkal vannak felruházva.

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Paolo de Sica
Diák - Pugnax
avatar

Male Ikrek Jelige : A legnagyobb vágyam tudod, mi? Tulajdon árnyam átugorni.
Hozzászólások : 42
Évfolyam : Első
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Kézművessarok, testfestő   Csüt. Dec. 24 2009, 22:22

* Kezében pohárral érkezik a sarokhoz, na nem mintha nem lenne túl a karácsonyi hercehurcán, a sok hülye ajándék átadásán. Ha nem erről szólna, imádná a karácsonyt, hiszen ez arról szól, hogy az anyja asokkal jobban szereti, mint az év többi részében, de persze sem sem igaz, nem is hiszi Ő maga sem, hogy az anyja tudja ennél jobban szeretni, Néha ez is olyan kínos már, azért csak 18 éves, akárhonnan nézzük is.
Még jó, hogy 15 évesen kikerült a nő kezei közül, különben most nem lenne egy ilyen érett egyéniség, hanem nyápic kicsi fiú lenne, ha így nem az.
Mélázva ül le az egyik székre és az ott festésre vetemedő felé pillant, és felé emeli poharát, mint aki kérdezni akar de előbb lenyeli, a kissé alkoholos italt. Berúgni nem szeretne.
Azon agyal mi illene hófehér rövid ujjú ingéhez, háza színeiben popmálló egyen sáljához, és fekete elegáns nadrágjához, majd legyint, mint aki eldöntötte.*
- Szia. Nem leszek egy ötlet gyár, főnix kell, de színes ám. * hányni tudna a szavaktól, ki a jó isten döntötte el, hogy ne tudjon már rendesen beszélni? Felháborító, és mellé hiába olyan tehetséges a legtöbb dologban, még azt sem tudja, hogy mondja el többi tervét, de átharapná a torkát annak aki miatt rímet faragnak hangszálai, csettint nyelvével, hogy folytatná.*
- Abból sem kell méretes, csak a jobbik felemre. Hogyha ez menni fog, karjaimra mást rakjunk. * marhaság, ő nem érti miről beszél, hogy lehetne ezzel valaki más tisztában? *
- Oda inkább komolyat, hogy be fedje karomat. * mutatja is, hogy azt is csak a jobbik oldalára akarja, vagyis jobb karjára, de az tetszene neki egészen a csukóljától válláig, mindig is akarat tetoválást, de még nem tudta eldönteni, hogy milyen legyen. Majd ha meglesznek a tervek, akkor....
Rápislog a művészre, hogy érti-e miről beszél? Mert ő nem nagyon, de majd ha Frédi költözik a szájába jobban is kifejezi magát, lehet ma este keres még magának egy Irmát.
Amúgy sem érti minek jött le, nem is akart, csak lecsalta korgó gyomra és ha már itt van akkor gondolta elvegyül, ha meg szerezhet ingyen festést az még izgalmasabb. Körbe pillant, ismer-e valakit, de ennek csekély a lehetősége, így nem is nagyon szomorkodik, inkább játékos tekintettel szemléli a seregletet, próbálja eldönteni ki miről fecseg a másikkal, és mellé az is biztos, hogy ma sok-sok csinos lány fut be a bálra.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Kézművessarok, testfestő   Csüt. Dec. 24 2009, 23:10

Sapkában, sálban, kesztyűben és nagytalárban, alatta csinos ruhában, kopogós, magas sarkú cipőben, viharosan nyit be a karácsonyi parti külön termébe. Családias, igazi karácsonyi hangulat fogadja, ő pedig örömmel dobja le magáról kinti ruháját, hogy felfedje világos barna koktélruháját. Az egyik sarokba lepakolja feleslegessé vált ruháit, majd egy fényes gömb előtt gyorsan leellenőrzi mára újra begöndörített tincseit, és sminkjét, majd felcsillanó szemekkel az egyetlen itt tartózkodó fiú felé sétál.
- Szia! - köszön halkan, nehogy megzavarja a testfestőt. - Boldog Karácsonyt kívánok! - mosolyodik el örömtelin.
Csak pár perce, hogy visszatért az iskolába. Hazatért a szüleihez, hogy együtt ünnepeljenek, és eltöltsenek hármasban egy kis időt. Igazán jó móka volt feldíszíteni az egész házat, majd anyjával közösen karácsonyi köntösbe bújtatták a hatalmas fenyőfát is, miközben apja a kandalló előtt olvasott. A reggelek pompásak voltak, az ebédek szórakoztatóak, mint régen, estéi pedig olyan bensőségesek voltak, mint amilyenekre hetek óta vágyott. De.
Volt egy aprócska probléma. Otthon sehol sem találta Rudolfot. Meg a krampuszokat sem. Kérdezte az apját is, de amaz azt hitte, hogy fecsegőfőzetet ivott, és nevetve elhessegette. Kérdezte az anyját, de az éppen elúszott egy csokoládés sütiben, amit ő akart megsütni, a manót kizárva kivételesen a konyhából. A manójuk meg szimplán megitatott vele egy kalapkúra bájitalt, ami nem volt rossz, de továbbra is piros orrú rénszarvasok után kutatott. És nem volt végül maradása. Az esti partin kezdték bolondnak nézni a fura kérdései miatt. Így került vissza a suliba. Nem akarta kellemetlen helyzetbe hozni a szüleit, de tisztában van azzal, amivel sokan nem.
Rudolf létezik.
- Nem láttad véletlenül - közelebb hajol, szinte a fiú fülébe súgja -, Rudolfot? - szemei reménykedően csillognak.
Közben leereszkedik a fiú melletti székre, és a vállára bökve megszólal.
- Szeretnék ide egy kicsi főnixet - súgja cinkosan, miközben megpróbál bekukucskálni az asztal túloldalára.
Lehet, hogy a testfestő pont ott rejteget egy kis krampuszt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Paolo de Sica
Diák - Pugnax
avatar

Male Ikrek Jelige : A legnagyobb vágyam tudod, mi? Tulajdon árnyam átugorni.
Hozzászólások : 42
Évfolyam : Első
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Kézművessarok, testfestő   Pént. Dec. 25 2009, 14:59

* Fél füllel hallja, hogy valaki feléjük lépked. Cipőjének kopogása egyre közelebbről hallatszik, így nem fárasztja magát azzal, hogy hátratekint, biztos benne, hogy kellemes társasága akad majd.
Amint a lány látómezőbe kerül, mosolyogva megszemléli, és elégedetten biccent, ugyanezzel viszonozva a köszönést is. A többire rímet kéne faragni.
Szemléli a jövevényt, miközben arcára remélhetőleg lassacskán felkerül házának jelképállata.
Ha tudná, hogy a lány Rudolfot keresi, vagyis ha előbb tudta volna, valószínű inkább azt rajzoltat magára, hogy azonnal rátaláljon.
Agyában felmerül a kérdés, hogy a csaj vajon simogatni akarja a szarvast, vagy reptetni, esetleg levágni a piros orrát? De ez nem is nagyon számít ugyanis Rudolf biztosan a Miki palástján trónol.
Na persze az sem kizárt, hogy Rudolf a lány nyula, vagy macskája, esetleg az egyik hajtűje.
Még mindig a lányt szemlélve vállat ránt, és kifejezetten rühelli, hogy valaki rímfaragót tett a torkába, és mellé verselni sem tud, lehet inkább írnia kéne, vagy eljátszaná a némát és jelbeszédet alkalmazni?
Akkor lehet a széplány megszánja, magához veszi és Őt simogatja Rudolf helyett.*
- Üdvözöllek angyallány, Rudolfod tán erre járt. Sajnos el nem mondhatom, végül merre vágtatott. * ha a cserkész azt hiszi látta, talán kissé elszórakoztatják egymást, és nem kell a végén nagyon lebőgnie.
Úgy tartja a karját mintha tetoválni akarnák, még esetleg attól is fél, hogy fájni fog, de annak kifejezetten örül, hogy háztársa akadt, mi másnak kéne a lánynak főnix?
Kissé arra is fordul amerre az érkezett tart, ha az asztal alatt keresi Rudit, akkor nem ugyanarra gondolnak. Ebből tényleg valami macska lesz, vagy ami annál is rosszabb, esetleg valami csúszómászó.*
- Ha esetleg megtennéd, hogy konkrétan lefestenéd, mi az amit keresel, talán könnyebb lehetne. * a mondat után felsóhajt, tök leég. A néma szerepet kellett volna választania, akkor mutogatás lenne, és az viccessé tenné a helyzetet.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Főmesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások : 172

TémanyitásTárgy: Re: Kézművessarok, testfestő   Pént. Dec. 25 2009, 17:02

A testfestő és kézműves sarok a bejárati ajtó mellett balra található, és két pultról van szó, mely egymás mellett helyezkedik el. Ezek mögött két, látszólag teljesen ellentétes jellemű, és kinézetű ember foglal helyet: míg a testfestő egy komor, és csuklya alá rejtőzködő alak, fején kapucnival, addig a kézműves egy teljesen szelídnek látszó nő, akinek arcán kellemes mosoly uralkodik. Természetesen az előbbi sem harap, csak valamilyen szinten már belefásulhatott a munkába, és ez meglátszik az egész megjelenésén. Úgy tűnik, a diákoknak kezdetben sokkal jobban tetszik a testfestés, így azonnal munkája is akad a férfinak. Ránéz a lányra, és a fiúra, majd mivel elsőként az utóbbi érkezett meg, azzal kezd el foglalkozni, meghallgatva a kérését. Ecseteket vesz elő, ezután pedig egy különleges festékkészlet is előkerül.

– Nyújtsa ide a kezét, a kézfejre fogom felfesteni, és akkor a többit pedig majd a karjaira. A főnix kifejezi az önzetlen bátorságot, és hűséget, lojalitást. A festés körülbelül az újévig fog megmaradni, és ezen idő alatt viselője a legvakmerőbb helyzetbe is képes belevágni, függetlenül attól, hogy mennyire gyáva, vagy gátlásos, amennyiben akar – fejti ki, azzal az ecsetet belemártja a vöröses-narancs festékbe, és elkezdi lassan felvázolni a vonalakat a megadott helyre, amely reméli, hogy az, amelyet mondott, így jól értelmezve a rímekben beszélő fiú szavait. A kontúr megfestése után azonnal elkezdi a közepét is színezni, a főnixre jellemző színekkel. Ha nagyon szakszerűen nézzük, a vonások, melyeket alkalmaz, kissé karikatúraszerűek, de amúgy a végeredmény, mely kezdődik kibontakozni, teljesen művészi. Különös, de a festék azonnal rászárad a kézfejre, amint érintkezik a bőrre, így elgondolkoztató, hogy egy rossz mozdulatot hogyan lehet kijavítani, de amennyiben ilyenre kerül sor, a festő azonnal elővesz egy másik ecsetet, amelyen valamilyen vízhez hasonlító anyag van, és eltünteti azzal. Amint végez, a végeredményt elszemlélve bólint maga előtt, majd elkezdi mondani a különféle instrukciókat. – A víz nem hozza le az anyagot, azonban január elsejére magától le fog kopni, és akkor a varázsereje is megszűnik. Most menjen odébb, hadd jöjjön a leányzó, és addig gondolja ki, hogy mit szeretne a karjára, de természetesen az is le fog majd kopni, ez nem tetováló szalon. Annyi, hogy annak nem lesz varázsereje.

Fejezi be, majd int Amelie-nek, hogy ő következik a soron. Az ő kívánsága is egy főnix, ma úgy tűnik, hogy nem sok kreatív személyiség van. A vállra pillant, majd biccentve egyet, elköveti ugyanazokat a mozdulatokat, azonban érdekes módon most nem a főnix nem a narancssárga, és vörös árnyalatokat követi, hanem inkább az arany kezd el dominálni benne, a piros mellett. Amint végez, itt is elkezdi sorolni a különféle dolgokat, a hatásával együtt. – Ezen főnix a hűséget emeli most ki, éppen ennek következtében, január elsejéig különös ragaszkodást fogsz érezni a barátaid iránt, melynek nem tudsz ellenállni. Ezután lekopik a festék, és megszűnik a hatása – hagyja abba a beszédet, majd biccent a lánynak. – Az uraság eldöntötte már, hogy mit szeretne? – morog az orra alatt kicsit, miközben figyel, hogy mi a kívánság.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Kézművessarok, testfestő   Pént. Dec. 25 2009, 17:53

Felhúzza szemöldökét a rímelős válaszra. De félre értés ne essék, nem a móddal van gondja, hanem a tartalommal.
- Ezek szerint itt járt? Rudolf? - kérdezi csillogó szemekkel.
Magában közben számot vesz, pakolgatja az ötleteket és gondolatokat balra, aztán jobbra, végül közelebb hajol a fiúhoz, és minden bátorságát összeszedve a fülébe súgja.
- Ha pontosan megmondod, hogy hol találom Rudolfot, kívánhatsz tőlem - a fiúra mosolyog -, kettőt. Mit szólsz hozzá? - kérdezi huncut mosollyal, miközben már maga előtt látja, ahogyan a parkban sétálgat Rudolffal, Noelt, Siont meg Izzyt pedig megeszi a fene, hogy ő volt a gyorsabb, ő volt a legjobb.
A feje fölött már látja kirajzolódni a kis aranykoronát, amit jutalmul a fiúk a fejére tesznek, majd térdre borulnak előtte. Ő pedig kegyesen megengedi, hogy felkeljenek a földről és megetethessék a világ egyik leghíresebb rénszarvasát.
Üdvözült mosoly terül szét arcán, de álmának légbuborékát kipukkasztja a kapucnis testfestő, aki int neki, hogy ő következik. Miközben csillogó szemekkel figyeli, hogyan formálódik karján a kis főnix, addig halkan kuncogva a fiúnak is válaszol.
- Akkor pontosítok. Rudolfot, a rénszarvast keresem. Azt, amelyiknek piros az orra, és azért repül a fogatban legelöl, hogyha vihar van, a Télapó akkor is eljusson minden gyerekhez, és elvigye nekik az ajándékokat - szép kerek választ ad.
És, hogy miért kukkantott be a mogorva alakhoz is? Lehet, hogy lekicsinyítette, és most ott rejtegeti az asztal alatt szegény párát.
A testfestő szavaira komolyan figyel, bólogat is közben nagyokat. Majd kecsesen feláll a székről, és egy kis pukedli után megszólal.
- Igazán gyönyörű lett a műve, köszönöm - udvarias lány ő legtöbbször. Majd Paolohoz hajol, és újra suttogni kezd.
- Ha úgy döntesz, hogy elárulod, merre van Rudolf, akkor mint mondtam, lehet két kívánságod - kacsint a fiúra. - A táncparkett közelében leszek - villant fel egy szép mosolyt, majd lassan tovább áll.
- Óh, majdnem elfelejtettem. Keresd Amelie-t - nevet a fiúra, majd eltűnik a többi bálozó között.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Paolo de Sica
Diák - Pugnax
avatar

Male Ikrek Jelige : A legnagyobb vágyam tudod, mi? Tulajdon árnyam átugorni.
Hozzászólások : 42
Évfolyam : Első
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Kézművessarok, testfestő   Pént. Dec. 25 2009, 19:22

* Előrenyújtja a kezét és hagyja, hogy az ürge munkához lásson. Azt is hallja amit közben hozzá tesz, de annyira nem érdekli, hogy szinte fel sem fogja. Pontosan tudja, hogy milyen a főnix, azt is, hogy néz ki, meg azt is miket rejt magában a lény. 18 évesen tud ezekről eleget, noha sosem annyit amennyit kéne, mert akkor nem is kéne itt lennie, de amúgy sem hiszi, hogy van még mit tanulnia.
Kissé naiv csak, tervei sem nagyon, ő csak felfedező szeretne lenni, vagy régész, esetleg katona, vagy vagy villanypásztor.
Ő már az elején megmondta, hogy nem akar kreatív lenni, le sem akart jönni, de a kíváncsiság nagy úr, lezargatta.
Figyeli a rajzot alakulni, és vidáman biccent, neki bejön a mű.
Az, hogy a lányt mit keres, azonnal világos lesz, de az nem, hogy épelméjű-e?*
- Neked senki nem mesélte, hogy hol leled a meselényed? Rudolf a Mikulás csodalova, Lappföldön van az otthona. * dühösen vicsorít, a hülye szavak, jöhetnének simán is.
A lány lehelete felborzolja érzékeit, olyan forrón érintik a fülét, tarkóján is égnek merednek a gyenge szőrszálak. Vidáman bólint, ha egyszer megleli a dögöt, a lány elé vonszolja, hogy az teljesít két kívánságát, úgyis kéne valaki aki kitakarítja a szobájukat végre rendesen. *
- Oké-oké, ha meglelem, bizony eléd vezetgetem. Ne feledd, hogy ígértél... * a többit meg elharapja, mert nem nagyon hiszi, hogy rátalál az állatra, főleg, hogy nem is nagyon érdekli. Biccent a lánynak, kissé utána fordul, majd a díszítőre kacsint.*
- Fő a jó kedv kedves uram, megyek mielőtt megharap. * annak is átkozza a felmenőjét aki kitalálta, hogy rímeljen, megfosztották az önkifejezés formájától. Mostantól tényleg néma lesz. Képzeletbeli kalapjához emeli kezét és ő is távozik a lány után, akiről meg tudta, hogy Amelie, és akinek nem fogja elárulni hol van Rudi, ugyanis gőze nincsen.
Több rajz sem kell neki, ha nem mágikus...*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Kézművessarok, testfestő   

Vissza az elejére Go down
 

Kézművessarok, testfestő

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Kalandok, programok :: Karácsonyi bál-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblog