Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Déli torony kacskaringós folyosói

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Déli torony kacskaringós folyosói   Vas. Dec. 27 2009, 15:23

Leírás hamarosan!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Déli torony kacskaringós folyosói   Hétf. Dec. 28 2009, 16:22

Igazán elégedett vagyok most magammal, bár nem tudom, hogy miért, hisz valóban egyértelműek voltak a feltett kérdések, ha az ember lánya kicsit logikusan gondolkodik.
Lekörmölök pár mondatot azért, hogy el ne szálljon a szó. Amikor a professzorunk arra ösztönöz, hogy a folyosóra kisétáljunk kicsit meglepődök, de ha ott kell a feladatot végrehajtani, hát ott. Felállok, megigazítom magamon rövidke szoknyámat, magamra borítom taláromat, s elindulok az ajtó felé. Kinyitom, szélesre tárom, s megvárom amíg mindenki kisétál rajta, majd amíg a tanárúr még pakolászik én is kilépek.
~Életre keltő? Ez érdekes lesz...~
Amint ő is kisétál, s elindul a folyosón, én követem, ahogy remélhetőleg mindenki más is, akik most megjelentek az órán. Közelebb sétálok Mr. Montmorencyhez, s mikor nem nagyon figyelnek a többiek egy kérdést teszek fel neki, ami most hírteen eszembe jutott. Csendben, nem zavarva a többieket.
- Professzor, tudna nekem segíteni? Szeretném a metamorfságomat kicsit fejleszteni, ha lehetséges ez. Óra után beszélhetnénk erről?
Megvárom a kérdésre adott választ, majd figyelemmel kísérem az óra menetét, kezemben egy jegyzetfüzettel, amibe ha szükséges jegyzetelek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Konidik Longin
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Ki korán kel, az vagy pék, vagy hülye.
Hozzászólások : 1280
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Déli torony kacskaringós folyosói   Pént. Jan. 08 2010, 16:25

*A válasz: megfelelő! Szerencsére... Bár úgy nem is tölti el Konidikot nagy elégedetséggel hogy mindenki helyesen válaszolt. Most újra megszólal Montmorency professzor. És gyakorlatot fognak tanulni!*
~Életre keltő bűbáj? Vicces lenne ha egy ólomkatona hadsereget életre keltenénk, aztán néznék hogy hogyan csatáznak. De szerintem a folyosón nem ezt fogjuk csinálni. Vajon miket keltünk életre? Foteleket, padokat? A jövő majd megmondja~
*Miközben Konidik ezen gondolkodik, elindulnak a folyosó felé. Természetesen hozza a pálcáját, de mást nem. Hátha ennyi is elég lesz, ha meg kell még pergamen, vagy valami más, visszajön. Csak visszatalál. De nem mond semmit a prof arról hogy mit kell hozni, és már indul is. Hát a Pugnaxos prefektus követi. Ő biztos nem fog "káoszkodni" és ezt szerinte mindenki tudja. Nem szokott ő hangoskodni, meg ilyesmik. Hát megy Montmorency után, olyan halkan amilyen halkan csak tud, de azért a tempót tartja.*

_____________
by: Jane Carrington
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Déli torony kacskaringós folyosói   Pént. Jan. 08 2010, 17:58

Kíváncsian várja a tanár válaszát, ami csak nem érkezik. Kicsit furcsán néz rá, eddig, bármit is tett, a tanár nem hagyta figyelmen kívül a kíváncsi természetét. Gondolatban vállat von, talán később kap választ a feltett kérdéseire.
Gyorsan mindent elpakol a táskájába, majd mikor rájön, hogy úgy is beszélni akart egy bizonyos problémáról a tanárral, táskáját a kanapén hagyja, s csak gesztenyefa pálcáját veszi magához, úgy követi a többieket.
Szóval életre keltő bűbáj... Megint valami olyan, amit talán a későbbiek folyamán hasznosíthat, ha ellátogat a párbaj szakkörre. A tanár után megy ő is, de diszkréten kicsit lemarad, amikor láthatóan Krisztyne egy magán problémával fordul a tanár felé. A férfi megjegyzését természetesen nem veszi magára, nem szokott ő káoszkodni... Annyira.
- Tanár úr, ha életre keltünk egy páncélt, mert gondolom, hogy ez lesz a feladat, akkor ez a páncél képes lesz bizonyos utasításainkat végre hajtani? Vagy védelemként, mint egy fajta pajzsként lehet használni egy párbajban? - kérdezi töprengve.
Lenne még pár ötlete, hogy mire lehetne használni egy mozgó páncélt, de nem akar elszaladni annyira a theszrállal, inkább megvárja a tanár válaszát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serenity Crusade
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Female Skorpió Jelige : plüssnyuszíí alias Noel Wyard fogadott hugicája
Hozzászólások : 649
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Déli torony kacskaringós folyosói   Szomb. Jan. 09 2010, 11:15

*Teljes csendben üli végig az órát, majd mikor kell, ő is feláll, és a többiekkel kivonul. Elmosolyodik a tanár izgalmán, persze ő is izgatott, hiszen apja sokat mesélt neki erről. Utolsóként hagyja el a termet, és Koni mellé csapódik. Csak a karját érinti meg, majd újra minden figyelmét a tanárnak szenteli. Felemeli a kezét, és ha felszólítják, akkor halkan felteszi kérdését.*
-Tanár úr, ha életre keltünk egy tárgyat akkor annak lehetnek érzelmei? Úgy értem ha mondjuk egy páncélt keltünk életre, akkor az ragaszkodhat az életre keltőjéhez?
*Talán hülyeség, de ő logikusan végiggondolta, és így jutott arra hogy igen. Általában csöndben marad az órákon, de most egyre aktívabb lesz. Már csak azért is, mert ha részt vesz az órán, akkor pontokat is tud remélhetőleg szerezni, meg jobban megjegyzi a dolgokat. Odahajol Koni füléhez, csak egy pillanatra, hogy belesúgjon valamit.*
-Óra után beszélhetünk?
*Nagyon reménykedik benne, hogy a tanár nem vette észre, épp ezért rögtön hátrébb is áll jelezve, hogy az óra többi részében tartózkodik a beszélgetésektől.*

_____________
By: Cailin Landry
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Déli torony kacskaringós folyosói   Kedd Jan. 12 2010, 15:39

//Mindenkitől elnézést a késlekedésért, mostantól vagyok, és igyekezni fogok, hogy ne álljon miattam az óra//

*Természetesen elégedettséggel tölti el, hogy jól válaszolt. Lehet ez az év jobb lesz, mint az előző. Ha másért nem azért mert kisebb csoportokban vannak. Elvégre kevesen tették le a vizsgákat. Mivel már mindent lejegyzetelt, nyugodtan elteszi a füzetét a táskába, s ahogy a professzor megkéri őket, hogy fáradjanak ki, ő is feláll. Könnyednén teszi mindezt, mintha a nem is térdepelt volna mostanáig. Hiába a szokások már csak ilyenek. Persze jól esik kinyújtóztatni a lábait, éppen ezért nem is siet annyira, kell egy pár másodperc, mire tényleg visszatér az élet a lábaiba, és el tud indulni a többiek után. Utolsóként hagyja el a termet, s mire kiér a folyosóra a többiek már több kérdést is feltesznek a tanárnak. Ő most inkább csönben marad. Egyfelől nem akarja zavarni a többi órát, másfelől mert inkább akkor kérdez majd, ha a gyakorlat során valami nem úgy alakul, ahogy szerinte kéne történnie a dolgoknak. Követi a tanárt meg a többieket, és várja mi fog kisülni, ebből a nem mindennapi gyakorlati órából*

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thierry de Montmorency
Karvezető - Pilluamuleto
avatar

Female Mérleg Hozzászólások : 1651
Tantárgy(ak) : Bűbájtan, Mágusirodalom tanár
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Déli torony kacskaringós folyosói   Szomb. Jan. 30 2010, 14:17

Miután minden diák kijött a lakosztályából elindul a kacskaringós folyosón. Közben persze kapja a kérdéseket, és ő bőszen adogatja rá a válaszokat.
- Persze Kriszti, segítek neked szívesen. Majd óra után gyere be az irodába, és megbeszéljük. - válaszolja a lánynak. Bár ő maga nem metamorf, azért a kezdetekben minden bizonnyal segítségére tud lenni. Vagy intéz neki valami oktatót, aki segít ebben az eléggé kényes, és nehezen koordinálható képességben.
- A füzeteket most eltehetik, úgysem tudnak írni. - szól a diákoknak. Kicsit le kell lassítani lépteit, hiszen nem biztos, hogy mindenki lépést tud tartani vele. Nem tehet róla, ez a hosszú, nagy lábak előnye, avagy hátránya.
- Természetesen. - Fordul Amelie felé. - Azért tanuljuk meg ezt a varázslatot, hogy a későbbiekben védelemként avagy támadásként használhassuk. Fontos, hogy megtanuljunk bánni majd az általunk felébresztett szobrokkal és, vagy páncélokkal. Természetesen az utasításokat is csak egy bizonyos fokig lehet majd végrehajthatni velük. Kezdetben, vagyis akarom mondani a maguk mágia szintjén, örüljünk, ha egyáltalán hajlandóak lesznek megindulni. De természetesen, amit nem tudok hangsúlyozni, gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás, és akkor minden elérhető...
Mondja egy fél vigyorral, majd visszafordul előre, és megkeresi a már előre kiszemelt páncélt a folyosón. Serenity kérdése is érdekes.
- Természetesen nem kapnak érzelmeket, sem önálló gondolatokat. Nem fogunk Victor Frankenstein nyomdokaiba lépni. - lassan megérkezik a kis brigád a kiszemelt páncélhoz. Thierry megáll, majd szembefordul a diákokkal.
- Coueur vérité!- pöccint a páncélra. A mozdulatot mintegy félvállról végzi el, kíváncsi a diákok tekintetére, amikor a páncél egyszercsak megelevenedik, és két lépéssel a tanerő mellett terem.


Off: Elnézést a hosszú szünetért.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Konidik Longin
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Ki korán kel, az vagy pék, vagy hülye.
Hozzászólások : 1280
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Déli torony kacskaringós folyosói   Kedd Feb. 02 2010, 16:06

*Ha egyszóval akarnám kifejezni, mi van most Koniban, könnyű dolgom lesz. Kíváncsiság. Kíváncsi hogy vajon pontosan hogyan működik ez a varázslat, hogy hogyan kell használni, és a végeredmény is nagyon érdekli. Serenity kérdésére, bólint. Természetesen arra, amit felé címzett. Konidik nem tesz föl kérdést, mert már föltették helyette. Figyelmesen hallgatja a válaszokat. Majd hamarosan egy páncélhoz érnek. Ott a professzor könnyen életre kelti a páncélt, ami mellé sétál. Nagyon elkerekedik a fiú szeme. Majd végül, ős is kérdez.*
- Professzor úr! Lenne egy kérdésem: Ha fölvesszük a páncélt, és úgy végezzük el rajta a varázslatot, akkor az képes minket magában hordozni, és menni velünk, anélkül hogy mi a varázslaton kívül nem csinálunk semmit?
*Ez tényleg érdekli. Bár rájön, hogy nem lenne túl szerencsés ezt kipróbálni. Mert őt a páncél ugyan azokra a mozdulatokra fogja késztetni, mint ahogy ő mozog. De akár mozgó "hordágynak" is lehet használni, és akkor még védelmet is nyújt. Ez után, tovább figyel.*

_____________
by: Jane Carrington
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Déli torony kacskaringós folyosói   Pént. Feb. 12 2010, 15:20

A tanár felszólítására ő csak felmutatja a kezeit. A táskáját minden dolgával együtt a férfi irodájában hagyta, célzattal, de miután meghallja, hogy Kriszti is beszélni szeretne a professzorral, már utólag nem tartja jó ötletnek. Nem szeretne zavarni, mégis meg kell majd őket, hogy magához vegye a dolgait.
- Értem - bólint a válaszra. - És létezik olyan varázslat, amivel a támadó esetleg a maga oldalára állíthatja a mi páncélos lovagunkat? Ööö, akarom mondani, védőnket, páncélunkat, védelmünket, na - a végére motyogásba fulladnak szavai, ahogyan zavartan téblábol és mosolyog, arcán halvány rózsafoltokkal.
- És persze, értem én a gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás részt, de előfordulhat, hogy ha nem elég erős a varázslatunk, vagy a koncentrációnk, vagy valami megzavar bennünket, hogy a páncél ellenünk fordul? - méregeti nagy szemekkel a férfi mellé lépő páncélt, és egyáltalán nem pugnaxos módjára, egy vagy talán kettő-három lépést hátrál, biztos ami biztos alapon.
A tanárról még azt is el tudja képzelni, hogy gyakorlás gyanánt rájuk szabadítja a csörgő-zörgő rozsdamentes páncélt. Azt persze tudja, hogy a prof nem engedné, hogy nagy bajuk essen, de ő még a kicsik ellen is ódzkodik.
- Öhm, Montmorency professzor, azt is meg lehet csinálni, hogy mondjuk én is életre keltek egy páncélt és az önjére uszítom, és akkor Ön védelem nélkül marad? - ma kicsit kíváncsi. - Persze, nem mintha, nem tudnám, hogy ez jelenleg még lehetetlen, hiszen a mágia szintem koránt sem egyenlő az Önével, de elméleti úton kérdeztem - áll egyik lábáról a másikra, míg tanárára csak egy pillantást vet, és utána le sem veszi a szemét a páncélról. - Illetve van e különbség gyengén és határozottan leadott parancsok között? - teszi még hozzá, majd zavartan motyogni kezd.
- Ma sokat kérdezek...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Déli torony kacskaringós folyosói   Pént. Feb. 12 2010, 20:25

Örülök neki, hogy a professzort ilyen könnyen rá lehetett venni egy kis segíségre...Azt hittem, hogy kicsit többet kellesz kérlelni, de ezek szerint van rám szánható szabad ideje.
- Köszönöm, élek a lehetőséggel, és felkeresem óra után.
Helyesebben majd kocogok utána, ha ő is bevonul. Ha már kihoztam írkámat kénytelen vagyok kezemben szorongatni, miközben vonulok a kis csapattal a professzor után, vagy mellett. Eltenném én, de hová? Táska nincs nálam, zsebembe meg csak nem teszek egy jegyzettömböt. Most szinte örülökneki, hogy Amelie ilyen sokat kérdez és Koni sem rest feltenni a saját kérdését. Semmi értelmes nem jut eszembe, s ha valami számonkéréssel állna elő a prof minden bizonnyal felsülnék. Bár ez sem bizonyos, hisz ha erősen koncentrálok, és kizárok minden más tényezőt, talán még sikerül is. No de itt a folyosón csak nem veszélyeztet ilyen probléma, maximum az életre keltett péncélok egyike hozhat kisebb-nagyobb zavarba minket. Remélhetőleg azonban azokkl sem lesz baj, de azért a pálcát óvatosan kezembe veszem, hogy ha szükséges, hátráltató átkot küldhessek felé hamar, vagy valami hasonlót.
Azért aga a varázslat érdekel, s elkezdek az életre keltett páncél körül járkálni, hogy minden lehetséges oldalról megfigyelhessem. Mint egy mugli gyerek, aki nem hisz a szemének.


//Ha zavaró a betűtipus szóljatok//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Déli torony kacskaringós folyosói   

Vissza az elejére Go down
 

Déli torony kacskaringós folyosói

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Központi kastély :: Tornyok :: Déli torony-


Create a forum on Forumotion | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Free blog