Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Bájitaltan laboratórium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next
SzerzőÜzenet
Ireth Benkovits
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Skorpió Jelige : Könyvmoly
Hozzászólások : 881
Évfolyam : Második
Kor : 46

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Pént. Nov. 20 2009, 17:00

Ó, végre újra itt vannak ezek a kedves kis bájitaltanórák, a kedves Igazgató Úrral. Másra sem vágyott a lelke ebben a ködös, borús, esővel lepte őszvégi időben, mint büdös, nyálkás bájitalokat főzőcskézni. Persze valamennyire azért ért hozzájuk, de valahogy sosem fűlik hozzá a foga. Szerencsére a vizsgája sikerült, és így már másodikosként nyomhatja a padot a többiekkel együtt, akik szintén sikeresek voltak vele együtt. Reménykedik benne, hogy lesz valami ismerős is, akivel beszélgethet a teremben. Ugyanis ma valahogy nem sok kedve van olvasni(!!!). (Remélem érezzük, hogy ez milyen súlyos kijelentés.) Így hát a táskájában egy, egyetlen egy könyv lapul most, az sem egyéb, mint a bájitaltan könyve. Kissé szokatlan érzés neki a lépcsőkön lefelé gyaloglás, hiszen oldaltáskája most a megszokottnál is könnyebb. Félúton meg is áll, hogy megnézze mindent magával hozott-e, és valóban, úgy tűnik minden megvan.*
~Pálca... pipa, könyv... pipa, penna... pipa, tinta... pipa.~ *Dünnyögi magában, ahogyan egyenként hozzáér keze a tárgyakhoz. Mindezek szemrevételezésével sóhajt egyet, vállat von és újra elindul a terem felé. Ruházatát tekintve az őszi ködös-borús hangulatnak megfelelően öltözött: hosszú fekete szoknya, ami mostanában a kedvenc ruhadarabjává kezd válni, ám lehet a bájitaltan órákra mégsem a legmegfelelőbb. Felül egy egyszerű vékony fekete szürke csíkos felső. Kezében pedig még egy cipzáros sötétszürke pulcsit cipel, tekintettel az alaksori klímára. Persze tudja, hogy úgysem lesz rá nagy szüksége, hiszen a bájitaltan órák legtöbbje izzasztó szokott lenni, és nem csak az üstökben forró víz gőzétől...
Jelentős bandukolás után végre eléri a tanterem ajtaját és egy pillanattal később már odabent is van. Egyelőre csak Amelie-t látja odabenn, akit már ismer a legtöbb tanóráról. Egy mosoly kíséretében köszön is neki.*
- Szia! *Intézi el gyorsan, majd máris keres magának valami kényelmes, kellemesnek tűnő helyet, szokás szerint a középmezőny tájékán. Amint ez megvan, kissé unatkozóan álldogál pár pillanatig az üstje mellett, még neki is új helyzet ez a könyv nélküliség. Majd gyorsan nekilát kipakolni az előtte álló kis asztalkára.*

_____________
#e79063
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alex Garner
Diák - Extremus
avatar

Male Kos Jelige : Szadista Gengszter
Hozzászólások : 188
Évfolyam : Második
Kor : 28

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Pént. Nov. 20 2009, 17:20


Nem is érti, hogy mi a fenének jött most el órára.
Főleg azért, mert igazából semmi kedve nincs egyedül hagyni Rókáját, bár kérlelte, hogy jöjjön el vele ő is, ha már annyira órára akarja küldeni. De nem, Evon pihenni akart, hiszen a mi Alexünk bizony jól megdolgoztatta az éjjel.
A gondolatra szélesen elvigyorodik, nagyot szusszantva elégedetten, elvégre igen kellemes emlékek jutnak ilyenkor az eszébe. Egyetlen reménye, hogy ezt az órát túlélje, ha egy bizonyos hollós csaj is megjelenik. Akkor legalább mindig jól szórakozik, plusz utána legalább ihatnak egy jót, megtárgyalják, hogy ki tud nagyobbat böfögni, ki tud 5 korsó sört meginni 5 perc alatt, ki tudja szkanderben leverni a másikat, szóval... szóval csupa jópofa és tökre értelmetlen dolgot vitathatnak meg.
De legalább azt reméli, hogy olyan feladatot kapnak, amivel meg tudja szivatni a kiscsajt, ő meg röhöghetne egy jót rajta. Mint amikor múltkor kipróbálták, hogy ki meri meginni a másik bájitalát. Aminek az lett a vége, hogy a mind a ketten tökéletesen némák lettek, de szerencsére amikor elhagyták a termet el is múlt a hatása. Bár utólag visszagondolva, lehet, hogy Róka örült volna némi kis csendnek és nyugalomnak (amit amúgyse kaphatott volna meg, hiszen ha szóban éppen nem, akkor Alex másképpen fejezi ki akaratát).
Még mielőtt belépdelne a terembe, kint a folyosón elszív egy szál cigit elégedetten pöfékelve párat, ha éppen elmegy előtte valaki, akkor előszeretettel fújja rá a füstöt. Szusszantva dobja le a csikket és tapos rá, hogy aztán zsebrevágott kezekkel lépdeljen be a terembe körbepillantva. Legnagyobb "örömére" két csibe csücsül bent a teremben, az egyikre nagyon jól emlékszik, ő az aki majdnem kinyúvadt Corwell alatt. Elnyom egy széles vigyort a képéről, aztán elhalad szépen a kiscsajszik mellett, flegmán odamormogva.
- Cső.
Azzal a legelső padok egyikét választja (főleg azért, mert a padba egyszer nagy unalmába rávéste, hogy "Sexy Evon Fox" kicsiben, szóval az a pad megjelölve, az az övé), hogy kényelmesen elfeküdjön rajta, amíg nem jön valami értelmesebb egyén, aki felkeltené az érdeklődését. Mint mondjuk egy Erin, de egy Róka még jobb lenne, ha beszambázna. Bár kétségkívül abból nem lenne bájital főzőcskézés, hanem tömény flört (vagy más). Ami mondjuk nem érdekli, hogy ki mit szól a dologhoz, ő kifejezetten élvezné zavarbahozni Rókáját.
Mindaddig pedig valószínűleg teljes hullamerevségben marad, amit másképpen, normális emberek alvásnak neveznek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Pént. Nov. 20 2009, 18:21

[Alex...de nincs agyonzaklatva Very Happy ]


Na tessék...
Egy újabb óra, amire be kell jönni. Na de a bájitaltant szeretemén, úgyhogy nem fogok azon sopánkodni, hogy már megint a toronyból le kell másznom egészen az alagsorig.
Magamra kapom hát az egyenruhámat, hónom alá a könyvemet, meg némi írófelszerelést, és elindulok lefelé.
Kéklő hajam a lépcsősorokon lefelé robogva hullámzik a hátam mögött, derekamat verdesve, hisz kibontva felejtettem. Ne szokásom pedig ilyet teeni, különösen, hogy nem valószínű, hogy jót tennék az elkészítendő bájitalomnak a belehulló hajszálamal. Na de már késő, még egy hajpántot se löktem a zsebembe, ahogyan az tőlem megszokott.
~Hol jár az eszed Kriszty?~
A teremhez érve besétálok, és körülnézek kik is vannak jelen már. Nem is tudom hol kellene helyet találnom. Azt hiszem, hogy valahol elől keresek magamnak egy üstöt, ami mellé lepakolom a holmimat Alextől nem mellett. Persze miután köszöntem.
- Sziasztok. Remélem nem zavarom az álmodat...Alex ha jól tudom.
Már ha egyáltalán felébred a hangomra, mert csak halkan szólalok meg. Kedves, jókedvű mosollyal lesek rájuk, majd böngészni kezdek egy újságfélét, hogy eltöltsem az időt, amíg ide nem érkezik valaki, hogy lefoglalja figyelmemet.
Néha oldalra lesek, hogy Alex nem bukik-e le a földre, ha már bealudt. Csak egy üst van közöttünk üresen hagyva, így elég közelről vehetem szemügyre.
Őmogorvasága remélhetőleg végigalussza az órát, ha mégsem az akár érdekes is lehet, különösen ha megérkezik Erin. Gondolom még mindig imádja a kék hajamat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Pént. Nov. 20 2009, 20:39

Na igen az egyik órák egyike, amelyektől az ember frászt kap és semmi esetre sem szeretne késni már csak a tanár miatt se. Persze a pontosság azért már most is jócskán elhagyta a megbocsátó faktort és lépteit iramozza amennyire lehet, de hát istenem alagsorba kell lejutnia és az nem kis idő. Mégis azért lefelé még csak könnyebben megy a menés, mint felfelé, így könnyedén jut arra a következtetésre, hogy a késés nem fog olyan nagy hullámhosszt kitenni, mint más tárgy esetében esetlegesen előfordulhatna. Túlzásba mégse viszi a dolgot, ez csak egy hülye bájital, amin kotyvasztani kell és az órák elején általában semmi érdekes sem történik még a felvezetésen túl. Ha lenne ideje elnézegetne a falon, de mivel eddig megúszta a büntetők árját és remélhetőleg most sem kíván begyűjteni egyet inkább könnyedén húzza megengedett körmű ujjait a falak repedésein és ezzel is legalább nem unalmas sétával telik az idő.
Tavaly nagyjából egyszer tolta be a képét és nem is tudja, hogy most mi mást vár igazán a tanár személyiségétől és az órától, félő, hogy ugyanolyan rém unalmas lesz, mint tavaly. Nem baj, akkor majd egy kis csokifalatozgatással fogja magát szórakoztatni, meg esetleg még a más bosszantása is szóba jöhet.
Az ajtót már könnyedén felismeri annak ellenére is, hogy egyszer fordult csak meg a közelében, de ettől az ajtó még ajtó marad és nem sokat változik. Egy nagy fújtatás magában és reménykedés arra, hogy a tanárnak se híre se hamva, bár ha tartotta magát az imidzséhez, akkor újra igaz lesz a megváratós diákok idegét őrlő folyamat. Lazán nyit be, mint aki nem tart semmilyen dörmögő és mély tanári hangtól és no lám a szerencse most mintha vele lenne, mert itt aztán a diákok kobakján kívül tanárszemélyiség sehol sem akad. Pedig majd hogy nem három negyed órás késése lett. De legalább neki nem az óra kezdetétől kell várakoznia és olyan bosszús sem lesz, mint esetleg más...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Pént. Nov. 20 2009, 23:28

*Sietős léptekkel halad a terem felé. Már megint késésben van. El sem hiszi, hogy ez vele előfordulhat. Már nem is tudja hányadszor! hihetetlen. De valahogy szét van esve. Azt sem tudná megmondani mióta van ez az állapot. - Pontosabban nagyon jól tudja, de erről nem beszél, még csak gondolni sem gondol rá, hiszen már el kellett volna rég felejtenie az egészet. Tulajdonképpen már lezárta magában, de valami megváltozott benne, és mostanában képtelen olyan potos és precíz lenni mint eddig. De ez van. Ha szerencséje van, akkor Gerard bácsi előtt ér be a terembe. Ha nincs szerencséje akkor utána, erre viszont nem szívesen gondol.
Kopogás nélkül lép be a terembe. Látszik rajta, hogy sietett, hiszen a fekete pulcsi alatt, gyorsabban emelkedik a mellkasa, mint ami normálisnak mondható. A konty, amibe a haját tűzte, egy kissé meglazult, és most néhány tincs az arcába lóg. A fekete szoknya és a bakancs az természetes rajta.
Szerencséje van, professzor úr még sehol. Azonban Kriszty a teremben, és mivel a többieket nem nagyon ismeri, gyorsan mellé siet. Közben persze köszön a többieknek.*
- Sziasztok!
*Kriszty mellé érve, ledobja a válláról a táskát. Tele pakolta mindenfélével, a felére sem lesz szüksége, de nem biztos, hogy lesz ideje a következő óra előtt visszamenni a szobájába, és még van egy házi is, amit be szeretne fejezni. Krisztyhez fordul, miközben kibontja a kontyát, majd újra feltűzi, hogy ne lógjon a hajába.*
- Azt hittem el fogok késni.
*Mindezt persze, csak halkan súgja, nem kell hogy a többiek hallják.*

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gerard Rowne Wayner
Karvezető - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 1821
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanár
Kor : 597

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szomb. Nov. 21 2009, 00:13

Holnap érkezik a hozzászólás, elnézést a késlekedésért, csak összejöttek mára a programok hat óra utánra pont. ^^" Addig is lehet érkezni, de természetesen utána is. Aki ki szeretné játszani, az az én hozzászólásom után késhet is, de az is lehet, hogy úgy írja, mintha már ott ülne a karakter. A döntés a kezetekben van.

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Erin Corwell
Diák - Extremus
avatar

Female Vízöntő Jelige : XIII. A Halál
Hozzászólások : 419
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szomb. Nov. 21 2009, 06:10

*Álmosan slattyog be a terembe. Álmosan, ámde jókedvűen. Kicsattanóan jó kedve van, ami abból szűrhető le, hogy... tulajdonképpen egyáltalán nem szűrhető le semmiből. Ugyanolyan mogorva arcot vág mint mindig. Fekete ujjatlanban, farmerben, és térdig érő csizmában lejt az óra helyszínére. Jókedvének oka nem más, minthogy megtalálta a tökéletes megoldást családi problémáinak elrendezésére. Épp csak a lelkét kell eladnia érte, de hát az meg kinek kell? Nekromantaként úgy sincs esélye még csak szellemként sem megmaradni a földön. Ateistaként pedig nem hisz a túlvilágban, így a lelke így is úgy is csak úgy pukk, eltűnne. Akkor már az az idióta igazán jóllakhat majd vele egy ilyen szívességért cserébe. Viszont ami neki jó hangulat az másoknak borzalmas kilátásokat jelent. Ha rossz kedve lenne, az is. Úgy tűnik Erinnel az ember így sem, úgy sem jár jól.
A terembe lépve végigfuttatja tekintetét a jelenlévőkön. Ó, milyen szimpatikus társaság. Krisztyne kék haja még mindig ugyanolyan röhejesen kék szerinte.. *
~Úgy néz ki, mint egy paróka. Anyám, ilyen hajat utoljára abban a transzi bárban láttam ahová Rufusnak kellett bedzsalnia..~
*... hogy teljesítse egy elvesztett fogadás tétjét. És Rufus vesztett. Erin meg ellenőrizte, hogy a bátyja tényleg bemegy, méghozzá női ruhában. A mai fiatalok elvetemültek, főleg ha népszerűek, és az egójuk az egekbe szökik és azt gondolják, hogy csak úgy akármit megtehetnek. De most tényleg. Visszatérve erre a kék haj témára.*
~Tavaly óta nem lett jobb.~
*Amelien megakad a tekintete, rá is villant egy vigyor, abból a cseppet sem barátságos formából, amitől az embert kirázza a hideg is, mert inkább tűnik egy vicsorkezdeménynek. Nem felejtette ám el az esetet, és ugyan nem tervezte el előre, hogy így neki fog esni, csak eldurrant az agya, de azt sem mondaná, hogy túlzott lelkiismeret-furdalás gyötörné. Inkább a többieket kínozná akik ott voltak és szart se csináltak csak nézték mint valami látványosságot. Végül is a római mondás ma is aktuális: "Kenyeret és cirkuszt a népnek." Nem tehet róla, az apja igazán érzékeny téma, ha akárki említi őt, ott tényleg erőszak lesz. Kőkemény erőszak, Erin ezzel nem viccel.
Ledobja magát az első padba Alex mellé és egy jó istenes hátba veregetéssel köszönti a srácot.*
- Na szevasz, milyen volt a nagyalma? Amíg odavoltál szereztem egy zsír ivócimborát..
*.. Akane személyében. El kell ismernie, hogy az a nő arc. De tényleg. Igaz, hogy érszegen képes volt őt örökbe fogadni, ami azért elég meredek, de arc.*
- Viszont ma este el foglak gyepálni 'lépcsőzésben'.
*Igen, ez kihívás volt. Visszalépni nem lehet, mert akkor gyávának lesz bélyegezve a srác, azt meg ugye úgy sem akarja, és különben is olyan régen rúgtak be úgy normálisan, hogy muszáj lesz most már. Láthatóan nem zavartatja magát, hogy esetleg a Garnerfiú meghitt pihenését zavarta meg - ugyanúgy áll hozzá ahogy minden máshoz is. Neki szabad, mert a következmények sosem érdeklik.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Linda Johnstone
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Female Bak Jelige : Remeterák
Hozzászólások : 117
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szomb. Nov. 21 2009, 11:59

*Ő is elmaradhatatlan része a bájitaltan órának, még véletlenül sem szeretne lemaradni róla, így pont időben érkezik meg. Bizonyára meglepő lehet, hogy ő még él, hiszen nem nagyon dugja ki a hálójából az orrát, de ez nem véletlen. Neki nagyon jó egyedül, meg néha rossz Virággal, de végül is megbarátkozott a gondolattal, hogy az a lány az őrületbe fogja kergetni a ragaszkodásával. Viszont a cél teljesítve, azaz szerzett egy barátot, még ha a hideg is futkos a hátán tőle.
Most is, mint általában, ha tiszteletét teszi egy órán, hosszú fekete talár van rajta nyakig begombolva és arra ráhajtva a talár alatt lévő krémszínű blúz gallérja, hogy még véletlenül se keltse egy laza diák képletét. Bizony számára az órára járásnak komoly öltözködési kritériumai vannak, bár tény hogy egyébként sem öltözik sokkal divatosabban. A lábbelije meg a már megszokott, fekete, kopogós nagymamacipő.
Vállán ott van táskája, amiben megtalálható a pergamen, tinta, penna és miegyéb, minden amire az óra keretében szükség lehet, még elsősegély doboz is. Nehogy felkészületlenül érje bármilyen helyzet is.
Szóval így lép be az ajtón a maga alacsony és kissé teltebb termetével, mereven maga elé nézve, nehogy látókörébe bárki is bekerüljön. Így még egy kicsit önteltnek is tűnhet, hogy még köszönésre sem méltatja a többieket és úgy ül le egy szabad helyre, mintha rajta kívül az ég világon senki nem tartózkodna a teremben. Nem törődik senkivel, éppen csak annyira, hogy jó távol üljön tőlük. Nehogy mellette, előtte, mögötte legyen valaki. Majd mint aki jól végezte dolgát, elkezdi kipakolászni a tintatartót, pennát, pergament, hogy már teljesen felkészülten fogadja a tanárt és tudjon majd jegyzetelni.
Végül egyenes háttal, ugyancsak mereven maga elé nézve helyet foglal a szépen immár szoborként, nem szándékozik nagyon mocorogni. Néha igazgat vastag keretes szemüvegén, vagy villámgyors mozdulattal a füle mögé söpri haját, nehogy bárki is észrevegye, hogy él. Kifejezéstelen arca miatt értékelhető akár szorongás jeleként az, ahogy viselkedik, de ugyanúgy tűnhet önelégült strébernek is emiatt. Szóval nem néz semerre, csak vár.*

_____________
"Ha állat lennék, soha nem tartanék embert a lakásban, mert lármázik, piszkot csinál és egészségtelen." /Ágai Ágnes/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stefán Adrián
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : EGO
Hozzászólások : 255
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szomb. Nov. 21 2009, 13:14

Nem mondhatni, hogy sűrűn találkozik az ember fia, lánya Adriánnal a bájitaltan órákon. Nem tartozik a kedvenc tantrágyai közé, de másodikos lévén már ideje, hogy elkezdje látogatni az órákat. Bár így sem túl gyakori látvány a szöszi a fiú, de mégis most szentül megfogadta, hogy ezentúl igenis igyekszik felkelni, és bejárni az órákra. Kezdi egyből bájitaltannal.
Kezében egy-két pergamennel slattyog végig egyik folyosón, majd a másikon, egyik lépcsőfokról a másikra ugrik, néha megáll, felhúzza nadrágját, mert hát az öv mégsem tartja annyira. Egy kisebb túra után, mely a pilluamuleto toronyból indult el, megérkezik a bájitaltan teremhez.
Nem nagyon tétovázik, hiszen tudja, hogy nincs késésben. Benyit a terembe, gyors körbefuttatja tekintetét az ott lévőkön. Tanár még sehol, De páran már bent ücsörögnek a teremben.
- helló! - köszön, ahogyan belépett, jól megnézi, hogy ki merre van, vagy kik vannak itt.
Ma nincs abban a nagyon beszédes hangulatában, bár egyébként sem az a beszédes típus, így csak leül a második padba, kényelmesen elhelyezkedik, ami nála annyit tesz, hogy lecsúszik a széken, hosszú lábain megtámaszkodik, és két kezét a combjaira teszi.
Egy ideig ebben a pózban ül, nem mozdul meg, csak szeme. Azt lecsukva meditál azon, hogy vajon jól tette-e, hogy eljött, ahelyett, hogy maradt volna a meleg ágyában, kicsit lustálkodni. Mondjuk most már nincs menekvés, itt kell maradnia, ha tetszik, ha nem. Hogyan venné ki magát, ha egyszercsak felpattanna, és mint akit kergetnek futna ki a teremből.
Néha azért felnyitja szemeit, nehogy így érkezzen meg a tanár, mármint azt látva, hogy a fiú most tartja a csendes pihenőjét.
Mikor elgémberedtek már izmai (amiből jó sok van xd), testhelyzetet váltva könyököl fel, és csak néz ki a fejéből. Nagyon nem készülődik, hogy elővegye írószerszámát. Lehet nem is kell, és a fölösleges mozdulatokat pedig nem szereti.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gerard Rowne Wayner
Karvezető - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 1821
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanár
Kor : 597

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szomb. Nov. 21 2009, 16:53

Ma sem vette túlságosan is hivatalosra a figurát, ahogy az manapság egyre kezd szokásává válni. Egy teljesen átlagos, zöld pólóban, és farmernadrágban sétál előre a rezidenciája hátsó részéből, majd az asztal felé véve az irányt, helyet foglal az azelőtt lévő széken. Kényelembe helyezve magát néz szét a teljesen üres helyiségben, majd száját elhúzva kezdi el az iratokat igazgatni a fatáblán. Bár nagy hangulata nincs most hozzá, hiszen lenne más dolga is, de mégis, amint pár jegyzet előkerül a fiókjából, feláll a bőr karosszékből, és kinyitva az ajtóját, elhagyja a lakosztályt. Nem kell sokat sétálnia, hamar megérkezik a tanórája helyszínére, melybe lassan belép, tekintetével felmérve a jelenlévő diákság mennyiségét. Hát, eléggé gyászos, de megfelelő. Ez betehető annak, hogy a vizsgák nem mindenkinek sikerültek úgy, ahogy azt elvárta volna az itteni diákságtól, valamint lehetséges, hogy még sokan mindig azt hiszik, hogy szünet van, és nem hajlandóak bejönni az előadásokra. Meglesz ennek a böjtje, úgy érzi. Hiszen aki sokat lóg, az idő előtt távozni fog az iskolából, és egyáltalán nem a papírokkal, melyek a jövőt nézve elengedhetetlenek, hanem egy kicsapás hátszelével.

Fáradtan mustrálja végig egyenként a népet, miközben a tanári katedra felé kezd el oldalazni. Mintha csak arra várna, hogy mikor fog nekirontani valaki, és előre fel tudjon készülni az esetleges támadásra. A papírokat leteszi az asztalra, és amint ezzel végez, megszólal mély hangján, lesújtó hangnemben. – Hát, második évfolyam… Óriási nagy mázlijuk van, hogy egyáltalán ide eljutottak, ugyanis meg sem lepődtem azon, hogy a bájitaltan vizsgák vagy nem érkeztek meg, vagy pocsékok lettek – kezdi nagyon finoman a társaság szidását, eddig teljesen megválogatva a szavait. Rácsap az asztalra, és ezzel a lendülettel feláll, elkezdvén sétálni a diákok között. Megérkezik lassan Erin mögé, és itt szólal meg újra, szinte már-már felkiáltva. – Nézzék meg jó alaposan, még ez az önmarcangoló, szakadt alkoholista is hibátlant írt, maguk pedig be sem küldték, és csak úgy estek át, hogy a többi tantárgyból jót írtak? Mégis mire véljem ezt?

Nem nevet, sőt, teljesen komoly fejet vág, mely talán még idegesítő is lehetne, amennyiben valaki nagyon érzékeny az ilyesféle pszichológiára, melyet most kihasznál. – Mindegy. Ez egy új tanév, tehát egy új lehetőség is egyben. Ajánlom, hogy kihasználják. Nem fogom az időt tölteni felesleges ismétlésekkel, hanem kezdjünk is bele, mert sok dolgunk lesz. Ki mit gondol, egy tolvaj milyen bájitalokat használhat annak érdekében, hogy jól süljön el a terve? Ezen kívül a másik kérdésem az lenne, hogy véleményük szerint egy szellem érzékeny lehet a bájitalokra, tehát hathat rájuk ilyesféle szer? Persze megindokolva mindent. Hajrá, sorban, és mindenki mondjon legalább egy gondolatot, használják legalább most az eszüket.

Mondja, azzal visszasétál a katedrához, és helyet foglal a székén, hallgatva minden egyes választ, ami csak eszébe jut a társaságnak. Nem mond külön egyikre sem véleményt, majd sztereotípiát alkotva általánosítani fog, és inkompetensen mindenkire vonatkozóan fogja kialakítani a véleményét, és persze a helyes választ is megadja majd, akkor.

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Linda Johnstone
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Female Bak Jelige : Remeterák
Hozzászólások : 117
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szomb. Nov. 21 2009, 18:54

*Csak akkor adja egyéb jelét annak, hogy életben van, amikor a tanár belép, ugyanis akkor felé fordítja a tekintetét és követi is a férfit szeméve. Egyelőre nem gondol semmire, csak magában igyekszik számba venni az eddig tanult bájitalokat hátha az egyik felmerül, nehogy már szégyenben maradjon. Persze ábécé sorrendben veszi őket sorra, hogy egyedi legyen és saját magát is elégedettséggel töltse el milyen sokat tud.
Aztán jönnek a tanár elégedetlen szavai, amikkel egyáltalán nem ért egyet, ő ugyanis kitűnően vizsgázott, még ha kései érkezése miatt ezt a pótvizsgán is kellett megtennie. Mikor a férfi elérkezik Erinhez, szinte már látszik rajta, hogy ideges. Mi az, hogy róla említést sem tesz a tanár, amikor az ő vizsgája is biztosan volt legalább olyan jó? Ez kifejezetten zavaró és csak saját kontrolljának köszönhetően nem szól bele, hogy márpedig az ő felelete is hibátlan volt. Az, hogy a sötét lány most milyen minőségben is lett említve, a legkevésbé sem érdekli.
És már jönnek is a kérdések, ezek után a szokásosnál is több bizonyítási vágy buzog benne, így az elsők között szólal meg, felszegett fejjel, egyenes háttal, határozott hangon, elégedett a tanárt figyelve.*
- Ha egy tolvaj jól akarja végezni a dolgát, akkor mindenképp szüksége lehet egy olyan bájitalra, amely láthatatlanná teszi, hiszen így észrevétlenül végezheti a ... munkáját. Emellett nem árthat még nagyobb gyorsaság, amit minden bizonnyal el lehet érni bájitallal, vagy esetleg ha belelátna a táskába, vagy zsebbe, vagy oda, ahonnan az értékeket szándékozik ellopni, az sem lehet hátrány, hiszen ezzel is nagyban csökkenti a művelet által igénybe vett időt. Gondolom erre is létezik, vagy létezhet bájital. És véleményem szerint a szellemekre nem hathat bájital, mivel legjobb tudásom szerint nem fizikai lények, így minden módon átfolyik rajtuk, akár isszák, akár a bájitallal leöntésre kerülnek, mint ahogy víz hatására sem lesznek nedvesek. *Ezt most nagyjából úgy közölte, mintha előtte a súgógépről olvasná le, pedig mindez tökéletesen fejből jött. Gyorsan forognak azok a fogaskerekek, nem véletlenül tartja magát olyan okosnak.
Türelmesen várja a férfi reakcióját, de nem érkezik semmilyen válasz, vagy egyéb mozdulat ami arra utalna, hogy márpedig helyes választ adott. Így türelmesen vár, de nem néz az éppen válaszolókra, csak hallgatja őket. Azt figyeli, hogy mással esetleg máskép viselkedik-e az igazgató.*

_____________
"Ha állat lennék, soha nem tartanék embert a lakásban, mert lármázik, piszkot csinál és egészségtelen." /Ágai Ágnes/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szomb. Nov. 21 2009, 19:04

Amint a professzor belép a terembe már meg sem lepődök azon, hogy most is morcos, ahogyan tavaly is az volt szinte minden órán. Volt ő már egyáltalán valamikor is jókedvű? Azt hiszem ezt a kérdést midenki felteszi, kivéve azok, akik közelebbről ismerik őt. Addig nincs is gond, amíg jogosan hordja le a jó népet, de az, amiket hallok tőle, ráadásul tőlem nem is túl messze, finoman szólva is felháborít.
~Mi az, hogy csak Erin küldött be 100%-os vizsgát? Az enyémet betobta a kandalló tüzébe?~
Dühösen csapom oda a könyvemet az asztalhoz, ha hallja sem igazán érdekel. Nem vagyok az a lázadó típus, nem is szeretem, ha fényeznek, s ha az én hátam mögött álna, ahogy az Eriné mögött minden bizonnyal a föld alá süllyednék, de ez most akkor is rosszul esik. Nem is hagyom ám szó nélkül. Természetesen megvárom, amíg a mondandóját befejezi, és Lindát is, majd én is belekezdek a sajátomba.
- Már elnézést professzor, de ha csak Erin adott le kiváló vizsgalapot, akkor az enyémet ellopták a házimanói? Azt hiszem keresnie kellene új alkalmazottakat. A tolvajok pedig azt hiszem el is kérhetnék a receptet az ön manóitól, ha már az ön szeme elől is el tudnak lopni valamit. Elképzelem, ahogy egy manó zsebtolvaj bekeni a kezét egy főzettel, hogy az könnyen csússzon be az áldozata zsebébe, vagy az ön fiókjába. Vagy egy főzetet megiszik, amitől láthatatlanná válik, ahogy Linda is mondta, esetleg még lebeg is, hogy ne lehessen látni a lábnyomát sem. Vagy esetleg szellemek jártak önnél, akik az én vizsgalapomat összekeverték egy nekik szóló bájital receptjévevel? Valószínűleg azon volt a permet, amivel egy időre hús-vér lénnyé tudnak válni, vagy belebújnak általa az én bőrömbe, amiért nagy a szám?
Burkoltan a dühös, és szomorú szavak közé azért becsempésztem elképzeléseimet az óra anyagaival kapcsolatban is, hisz azért jöttem, hogy az órán rész vegyek, és nem a professzorral perlekedni, bár jelen pillanatban azt sem bánnám, ha páros lábal rúgna ki a teremből.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alex Garner
Diák - Extremus
avatar

Male Kos Jelige : Szadista Gengszter
Hozzászólások : 188
Évfolyam : Második
Kor : 28

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Vas. Nov. 22 2009, 03:28

Sajnos nem elég mély álomba zuhant még a fiú, hogy ne érzékelje a külvilágot, amit nagyon szeretne kizárni álmából. Így azt is érzékeli, hogy valaki a közelébe ül, sőt, a nevén is szólítja. Összevont szemöldökkel, kócos fekete hajjal sandít fel a kékségre hosszú ideig méregetve. Nem hímnemű egyed, nem Róka, nem Gabriel és még csak nem is Erin. Ami egyértelművé teszi Alex számára, hogy nem beszélgetőpartner. Azért nem túl kedvesen, de mégis kibök morogva egy szót, nagylelkűen.
- Jah.
S a fekete kócos fej már bukik is vissza a padra, hátha le tud menni alfába, vagy omegába, vagy a béka s***e alá. Onnan persze nehézkes lenne összekaparni, de nem is sikerül olyan mélyre jutnia. Ennek ellenére békésen szuszog és mormog néha valami olyasmit, hogy...
- Büdös Róka, ne szemtelenkedj... úgyúgy... ülj szépen az ölembe...
Széles bájvigyor.
- Üüüügyes Róka. Most vedd fel a bilincseket...
Dörmögi halkan, de egészen érthetően ahhoz képest, hogy alszik. Természetesen a szavakból, mondatokból tökéletesen ki lehet venni, hogy a férfinak valami nagyon kellemes és jó álma lehet egy bizonyos Rókával kapcsolatosan. És azt is biztosra lehet venni, hogy nem az állat rókáról van szó, különben elég bizarul hatnának a mondatai.
Ám minden jónak egyszer vége lesz.
Most kivételesen ezt Erin okozza, s melynek köszönhetően Alex elkerekedett szemekkel, hörögve és köhögve ébred fel kifejezetten kellemes álmából. Majd' kiköpi a tüdejét, miközben gyilkos pillantást vet Erin felé. >B( Végül a tarkóját vakarászva mormogja halkan, elhúzott szájjal és persze kissé kómás lassúsággal.
- Cső...
Felfogási gyorsasága perpillanat meghaladja egy éticsigáét. A kérdésre legyint egy aprót flegmán, rendbeszedve szépen magát.
- Csak a szokásos. Tőzsdeharcok, unalmas brókerek, fárasztó titkárok, és szex az irodában.
Természetes, hogy Alex szokásához híven másképpen értelmezi a gengszter szót és a hagyományos bűnöző dolgokat, azonban az utolsó szavainál kajánul elvigyorodik, felcsillanó szemekkel. Azt, hogy a Rókáját bizony elrabolták, sokkos állapotba kerül, ő és Gabriel halálra aggódták magukat érte, vagy azt, hogy az utána lévő időben mindezidáig Evon lenyugtatásán és jobb kedvre derítésén dolgoztak, egy szóval sem ejti meg. Egyrészről Alex nem az a panaszkodós fajta. Másrészről Erin nem tartozik éppen a pszichológus-haver kategóriába. Ő se fárasztja az ő problémáival, a srác sem önti ki a szívét ugyanezen okokból. És egyébként is... az annyira nem macsós.
A lány szavaira felvonja a szemöldökét és felháborodottan morrant egyet.
- Zsírabb, mint én, kiscsaj..?! Megcsalsz, törpe?
Hogy még véletlenül se értsék félre hülyülését, jól vállba csapja a lányt, amolyan emberesen. Ezek íratlan szabályok. A betondzsungel gaz törvényei. Ha megnyikkan a csajszi az ütéstől, akkor ő a Jani a gáton.
Közben az ismert tanár is megérkezik a terembe, de ez Alexet továbbra sem zavarja, nyugisan fekszik tovább. Csak mostmár az arcát is lehet látni, nem csak a kócos fekete hajtincseit, tehát jelet ad a figyelemre. Unottan hallgatja a tanár szavait, aprót fintorodik el. Ő már arra sem emlékszik, hogy milyen jegyre írta meg a cuccost. Az biztos, hogy nem volt egy katasztrófa, de nem is volt csillagos ötös. Ahogy azonban a kis alkeszt, avagy Erint megemlítik, kaján kis vigyorra húzódnak ajkai, felésandítva. Halkan suttog, de érezhető: kis híjja, hogy röhögésben törjön ki.
- Hibátlant írtál, törpicur...? De gáááááááááááááááááááááááááázzzzz.......
Ő még emlékszik, hogy akkor éppen abban versenyeztek, hogy ki ír rosszabb jegyet a tantárgyakból. Ergo ő nyert, avagy egy üveg sör jár neki. Azonban máris zaklatja az öreg őket és Alex fintorogva, ásítva ropogtatja meg végtagjait, majd köszörüli meg torkát szólásra. Csak kicsit emelkedik meg a padról, neki még korai ez az évkezdés.
- Egy jó tolvaj bepakol olyan cuccosokat magának, hogy láthatatlanná tévő izé, ujjlenyomat eltűntető löttyöt, akkor... kábító cuccot, ha valaki rajtakapná, meg... meg ha valami varázslattal védett dolgot akar, akkor hatástalanító szert.
Mormogja hanyagul, bár egy részét az egyik geng....üzletembereknek szóló szaklapban olvasta éppen a minap, amiben kitárgyalták a mai világ tolvajainak új módszereit. A következő kérdésre összevonja a szemöldökét, aztán megvonja a vállát.
- Szerintem kicsi a valószínűsége, hogy hatna szellemekre a bájital. Régebben is, a szelleműzések egyik módja volt, hogy a szellem emberi maradványait besózták és elégették. Szóval maximum a hullacuccosra lehetne rápakolni főzetet, aztán bááájjbájjjj.
Nos, Alex...az Alex.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ireth Benkovits
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Skorpió Jelige : Könyvmoly
Hozzászólások : 881
Évfolyam : Második
Kor : 46

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Vas. Nov. 22 2009, 22:07

*Sorban érkeznek a diákok, bár meg kell hagyni nincsen olyan nagy tolongás. Amúgy sem népszerű tantárgy a bájitaltan, valószínűleg tényleg nem sokan mentek át, mint erre később majd Wayner prof. is rávilágít.
Kissé unatkozva, várakozóan nézeget körbe, és megszemléli az érkező diákokat és talán ez az első olyan eset, amikor azt kívánja legyen már itt a tanár. Az első sorba megérkezik néhány Extremusos "alak", ő ezt a szót használja leginkább rájuk, akik miatt általában az órák többsége nem zajlik unalmasan. Hogy ezt pozitív vagy negatív véleményként érti-e, azt még maga Ireth sem tudja igazán. Bár az biztos pozitívum, hogy velük együtt is két fővel többen vannak a teremben. Két fővel több emberrel tud a tanár úr kibabrálni. Azt viszont örömmel látja, hogy jó pár Pillus is itt van, végre talán fellendül a kar... nem ártana előrébb jutni a pontversenyben. A remény hal meg utoljára...
Aztán végül megérkezik maga a Tanár Úr, Irethből vegyes érzelmeket kiváltva, nem hiányolta túlzottan ezeket az órákat. Általában negatív benyomásai vannak ezzel kapcsolatban. Ám ahogyan a professzor beszélni kezd inkább igyekszik kiűzni fejéből a kósza és zavaró gondolatokat, mert ez az az óra, ahol nem árt figyelni és képben lenni.
A vizsgára nem mond ő semmit, inkább örül, hogy itt lehet. Igazából eléggé jó esze van, de valahogy az önbizalom az, ami hiányzik belőle. Így hát szép csendben ül a fenekén, és inkább igyekszik elfeledni a vizsgákkal járó hercehurcát... a következőig még van jó pár hónapja szerencsére!
Erin dicséreténél elhúzza a száját, ám ajkának széle felfelé görbül, amolyan torz kis mosoly képen. Végül is ez az a példa, hogy semmi sem lehetetlen és a külső mögött akár egy értelmes lény is rejtőzhet? No igen.. nem igazán zárta a szívébe Erint, de szerencsére van annyi esze, hogy ezt ne adja annak tudtára.
Aztán hirtelen észbe kap, hiszen már el is hangzott az első kérdés a tananyaggal kapcsolatban. Sóhajtva kezd el gondolkozni. Nem a mai az a nap, amikor meg fogja váltani világrengető gondolataival a föld népességét, de jelenleg neki az is elég, hogy ki tudjon nyögni valami értelmeset, vagy annak hangzót. Mikor rá kerül a sor meg is szólal.*
- Én is a láthatatlanná tevő bájitalra gondolnék, mint mondták... vagy olyan bájitalra, amivel beleolvadhatunk a környezetbe, aminek olyan a hatása, mint a kiábrándító bűbájnak... Vagy például valami olyan szert, amitől látja a lézersugarakat, amivel védik a műtárgyakat a múzeumokban, vagy esetleg szerencsehozó bájital sem árthat... ööö .... Lehetne variálni a méretekkel is, például egy zsugorító bájital, hogy könnyedén átjusson a védelmi vonalakon, utána meg újra a normális méretűre varázsolhatná magát az ember egy újabb bájitallal.... *Pár pillanatnyi gondolkodás.* - A szellemek? Hát... szerintem sem valószínű, hogy hat rájuk valamilyen bájital, mivel ételt sem tudnak magukhoz venni, akkor gondolom meginni is képtelenek lennének egy bájitalt.
*Mondandója végén hátradől a székén, és figyelemmel hallgatja a többiek gondolatait. Közben pedig igyekszik koncentrálni is, hogy megjegyezze a hallottakat. Tudja már, hogy az órákon való részvétel sokat segít a vizsgákkor.*

_____________
#e79063
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Vas. Nov. 22 2009, 23:09

Aki köszön neki, annak visszaköszön, aki nem, arra pedig magas ívről fütyül. Bár az kérdés, hogy a pillusok mióta nem köszönnek, és mióta puszipajtások az extremusosokkal? És Alexről megpróbál tudomást sem venni, pedig a srácnak még mindig tartozik egy köszönömmel. És egy igazi aranyvérű lány nem húzná ilyen sokáig a dolgot, ha nem egy olyan nagy zsiványról lenne szó, mint a fiú, aki történetesen éppen megpróbál elaludni, de Krisztyne ezt sikeresen megakadályozza. Halványan somolyog az orra alatt eme akciót látva, egészen addig, míg meg nem érkezik Lekellszűrni kisasszony...
A vigyor-vicsort egy flegma fintorral intézi el. Most úgy őszintén. Ha tavaly volt bátorsága piszkálni a csajt, majd pont ebben az évben fogja eljátszani a félős nyuszit? Amikor már több varázslatot tud? Ugyan már... Bármikor újra szembe merne szállni vele. Csak azt az izét ne csinálja többet, mint a megnyitón. Az valami borzalmas volt. Ha meg fojtogatni kezdené, akkor meg itt van a Garner gyerek, majd megint leszedi róla a kis pukkancsot, ha elgurul egy kereke. Már ha megint olyan helyzetbe kerülne, amiről biztosan tudja, hogy nem történhet meg. De azért biztosítékként nem gond, hogy itt van.
A tanár megjelenése vesztett régi eleganciájából. Már-már szinte várta, hogy kicsapódjon az ajtó, és azt kelljen figyelnie, hogy az vajon kiesik e a helyéről... Az, hogy becsmérlik, lepereg róla. Ő tudja, hogy jó ebből a tananyagból, nem véletlen, hogy itt lehet. Aki meg mást mond, az... nos, nem érdekli. Hogy Lekellszűrni kisasszonyt dicsérgetik, nos, az jobban megfekszi a gyomrát, de csak egy újabb fintor jelenik meg arcán, ami most kicsit tovább marad látható, majd rendezi vonásait, és figyelmesen hallgatni kezdi a tanárt. De láss csodát, nem kapálózik, hogy először válaszolhasson, hanem okosan csendben marad, és kivárja, hogy ki milyen ötlettel rukkol elő. Ő viszont ahelyett, hogy ötletelne, előző évi tananyaghoz nyúl vissza először. Előtte még megrázza a fejét Krisztyne kifakadásán. Szegény, megtanulhatta már volna, hogy a tanárnak ilyen a stílusa. Kiköpött megszoksz vagy megszöksz alaphelyzetet állít fel állandóan. Ha pedig tanulni akar, akkor a második verziót kellene választania. Aztán belekezd közben a saját fejtegetésébe is.
- Én azt hiszem, hogy használnám a macskafőzetet. A látásom sokkal jobb lenne, és a világítással már nem kell törődnöm, így hamar megtalálom azon tárgyakat, amiket el szeretnék tulajdonítani, - von vállat lazán. - De örülnék egy olyan bájitalnak is, amivel hangtalanná tehetem a lépteimet, és a mozdulataimat, mert például képes vagyok sebbel-lobbal valamit elintézni. No, nem mintha betörői szakmáról ábrándoznék - somolyog az orra alatt.
- És a szellemek. Róluk sokkal kevesebbet tudunk. De ha valakit érdekel a téma, akkor egy-két tényről már olvashatott. Az előttem szólókkal egyet értek, rájuk nem hat a bájital, hiszen nincsen materiális testük. Viszont, kevés igazi látó képes velük kapcsolatot teremteni, és látni is őket. Ezt a szellemek pedig érzékelik. De, hogy végre a kérdésre válaszoljak, rájuk közvetlen nem hathat bájital szerintem - már megint sokat beszélt.
Lehet, hogy meg is kapja érte a magáét. De egy: szeret beszélni, kettő: szeret beszélni, három: szeret beszélni és szereti, ha meghallgatják a véleményét, és jobb esetben reagálnak is rá.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Erin Corwell
Diák - Extremus
avatar

Female Vízöntő Jelige : XIII. A Halál
Hozzászólások : 419
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Hétf. Nov. 23 2009, 02:02

-Oké, a magánéletedre azért nem vagyok kíváncsi.. Felőlem azt csinálsz a szöszivel amit akarsz de én a boldog tudatlanságot választom, látok én elég meleget otthon a bátyám házibanzájain.
*Von vállat flegmán. Végül is. Mit NEM lát ő olyankor a házukban? Mondhatni, hogy ez az erkölcsi fertő már egészen otthonos neki. Legalábbis a szenvedélybetegségek egész biztosan, legyen szó alkoholról, cigarettáról, vagy .. khm.. egyéb kevésbé legális szerekről. Egyedül ezek a nemi és szexuális perverziók állnak távol tőle érthető okok miatt. Amúgy sem érdekelnék Alex problémái, elég neki a sajátja nemhogy még másokéra pazaroljon időt és energiát. Még jó, hogy ezt a srác tisztán látja, ezért is fordulhat elő, hogy beszélő viszonyban vannak. Jó, meg hát azért is, mert már az első találkozás alkalmával letudták a dominanciaharcot.*
- Nem mondom, hogy jobb, mint te, de azért nem is rosszabb. Poén vele lerészegedni, még örökbe is fogadott..
*Villant egy kétszáz vattos vigyort Alex felé ami minden pozitív kedvességet nélkülöz, nála mégis jókedvű vigyornak lehet nevezni. *
- Amúgy meg asszem átváltoztatástant tanít.
*Így utólag visszanézve annyira nem is tragikus ez az örökbefogadási mizéria, mivel lényegében neki már úgy is teljesen mindegy, amíg nem kötelezik őt semmire, és nincsenek elvárásaik, valamint számára kibírható egyének, addig neki semmi problémája. Tényleg. Gerard érkezése már csak akkor tűni fel neki, mikor a férfi mögé lép, és már tudja, hogy valami számára kellemetlen dolog következik, így egy megadó sóhajjal könyököl fel az asztallapra.. csak hogy aztán háborodva felmorranjon.*
- Mi az, hogy önmarcangoló? Adok én magának olyan marcangolást, hogy kétrét görnyed, ha nem hagy fel ezekkel a hülye megjegyzésekkel.
*Bezzeg a szakadt alkoholistával semmi problémája, hát miért lenne neki? Szakadt alkoholista nem? De hogy önmarcangoló! Háh! Ez felér egy sértéssel! Kikéri magának ezt a jelzőt, ő áábsszolúte jól érzi magát azzal a tudattal, hogy 25 évnél esélye sincs tovább élni, az örökbefogadott anyja egy középkori világuralmi, és nagyzolási mániában szenvedő snakelady, a gyámja meg egy perverz, magát papnak kiadó, a fiatal fiúkat a templomban molesztáló démon.
Ez élet szép, és idillikus nemigaz?
Az viszony kifejezetten hizlalja az egóját, hogy pillanatnyilag mindenki a teremben rá figyel, és igaz, hogy utálja, de hát utálják, érdekli is őt, hogy pontosan miért is van középpontban. A rá csúnya pillantásokat vető egyének pedig még egy-egy nemzetközi jelet, és pimasz vigyort, esetlegesen egy irritáló kacsintást is magukénak tudhatnak.
A lényeg, hogy az ember legszívesebben letépné az arcát, meg a karjait is és lekaparná azt a ’lúzerekvagyokbázz’ vigyort az arcáról. Szívesen bedobna egy olyan fogást, mint az évnyitón, de sajnos az sem direkt volt, és még nem tudja szabályozni a rendelkezésére álló erőt.. sajnos. De Jezebel legalább már hajlandó neki beszélni róla, sőt, hajlandó volt elmagyarázni azt is, hogy mi történt. Még a végén kiderül, hogy az a nyamvadt ex-szárnyas még jó is valamire.
Krisztyne kitörésére felhorkant, ami egyébként egy röhögéskezdemény akar lenni amit még időben sikerült visszafognia, bár hősies küzdelmek árán. De még így is majd kiköpi a manduláját.. Alex felé fordul, hogy fojtott hangerőn (de még így is elég jól hallhatóan) ’odasúgja’ neki a véleményét... De.. Nem, még sem bírja visszatartani, ez túl nehéz.. szinte kirobban belőle a mély, dohányzástól karcos röhögés, és előreborulva, még az asztalt is verni kezdi. Alexet pedig valószínűleg magával rántja ebbe a meglehetősen vidám állapotba.*
- Beszarás, a stréberke arcoskodik! *Nyögi két röhögés közt.* Pályát tévesztett, mert nem ízlett neki a drága igazgatónk szebbik fele? Ez ’rvanaggyhh.. *Nagylevegő. Nagylevegő. Nem fog megfulladni. Nem-fog-megfulladni. Méltatlan halál lenne.*
- Hallottad meekkora dumát lenyomott? Báázzzmeg.
*Miután ’megosztotta’ elképzeléseit a gengszterrel, igyekszik lenyugodni. De tényleg nagyon próbálkozik. Ezaz Erin önkontroll, önkontroll, szerezd vissza az irányítást, ne hagyd magad asszimilálni. Erin jelentkezz, jelentkezz, itt a teremtőd, usered, felhasználód..
Nagy levegőt véve lenyugszik, és normalizálja ismét a légzését, de még mindig a kékhajú felé pislog amolyan jellegzetes felsőbbrendű lekezeléssel, amire csak a magafajta lelkileg kissé torz emberek képesek. Igazi, idült vigyor ez. A hüvelykujját pedig lefelé fordítja. Tudja, hogy a viselkedéséért ő is megkaphatja a magáért, csakhogy van egy nagy különbség közte és a többiek közt. A lányt a legkevésbé sem érdekli, színtiszta, 100%-os közönnyel venné. Nincs szülő akinek szólhatna bárki, vagy panaszkodhatna, és… a lánynak sincsenek elvárásai magával szemben.
Viszont a kékhajú más tészta legalábbis az ő meglátása szerint. Erin szerint senki, senki másnak nem lehetett olyan kemény mint neki, ami erős túlzás, de hát nem is a lány lenne, ha nem így gondolná.*
~Ez még nem hallotta azt a mondást, hogy amit szabad Lucifernek, nem szabad a törpedögnek.. ördögnek.. mittomén minek.~
*Még a homlokát is összeráncolja, hihetetlen milyen baromságokon tud elgondolkodni néha. Ja, hogy válaszolni is kéne Gerard kérdéseire? Nos, a tolvajtémában már megelőzték őt a többiek, viszont a szellem-kérdésben lennének elképzelései.*
- Alapvetően nem hatnak, de szerintem.. lehetnek kifejezetten olyan bájitalkomponensek, amik lehetségessé teszik azt, hogy a szellemekre is hatással legyen.. A tolvajkodáshoz meg tök fölösleges bájital. Bedobunk egy gázbombát és ólé…
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Hétf. Nov. 23 2009, 17:44

*No igen, őt is eléggé felháborítja, hogy az ő hibátlan bájitaltan vizsgáját semmisnek tekinti a karvezetője. Ha más karokét nem veszi figyelembe az egy dolog, de hogy csak Erin-t veszi figyelembe a karró, az igen is sértő. De ha ennyire szelektív a tanár memóriája, legközelebb tuti nem fog vizsgázni. Láthatóan teljesen felesleges, úgy is csak a kedvenc diák marad meg a fejében.
Kriszty kikelése mindenenstre meglepi. Ő nem szólna ilyen nyíltan és szemtelenül a tanárnak, de persze azért megérti a lányt. Hiszen valószínűleg, Kriszty is sokat készült a vizsgára.
A felhangzó kérdés elgondolkodtatja, majd néhány választ meghallgatva ő is felemeli a kezét, hogy elmondhassa a véleményét.*
- A többiek már szinte mindent elmondta, amit tolvajláshoz lehet használni. Én mondjuk lehet magammal vinnék még valami olyat, amivel felvehetem mások alakját. Így akár fényes nappal is kirabolhatok egy házat, és az sem gond, ha a szomszédok észrevesznek. Hiszen csak annyit tudnak, mondani, hogy látták a ház lakóját bemenni, majd kimenni. Sőt így talán még úgy is kirabolhat az ember valakit, hogy az illető otthon van. Ha mondjuk egy barátjának álcázzuk magunkat. Persze ebben az esetben nem árt megfigyelni előtte a célpontot - nem mintha ő lopni akarna, de mindig kellenek új ötletek - A szellemekkel kapcsolatan, pedig szerintem vannak főzetek, amiket használhatunk.
*Konkrétumot nem mond, de hallott valami olyasmit, hogy a szellemek is képesek érzékelni, ízeket és szagokat, ha azok elég intenzívek. Másrészt sok olyan bájital van, amit nem kell meginni, sőt nem is kell hozzáérni. Elég ha a levegővel reakcióba lép, máris hatással van a szervezetre. S bár a szellemeknek nincs fizikai értelembe vett testük, lehet olyan bájital, ami reakcióba tud lépni, az ő anyagtalanságukkal. Arról nem is beszélve, hogy a tanár rákérdezett. Mért kérdezne rá, olyasmire, ami nem létezhet?*

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gerard Rowne Wayner
Karvezető - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 1821
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanár
Kor : 597

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Hétf. Nov. 23 2009, 17:46

Figyelmesen hallgatja a válaszokat, és bár előzőleg megfogadta, hogy nem fog egyesével véleményt mondani majd, sajnos úgy érzi, hogy ezen módosítani kellesz, ugyanis páran eléggé elégedetlenek a rendszerével, amelyet nagy gonddal kiépített. Hát, ők akartak ellenszegülni az ő akaratának, és bűnhődni ezért. Már csak azt sem érti, hogy egy kis diák hogy a fenébe meri kinyitni a száját egy tanár előtt ilyen hangnemben, főleg Gerard előtt, akiről köztudott, hogy nem tűri meg, hogy packázzanak vele. Hát, ők akarták a bajt, ami mindig nagy dózisban érkezik, így ezt persze nem fogja csak úgy annyiban hagyni majd a tanár, de nem ám. Azonban, mielőtt még kifejtené a gondolatait, végighallgatja az utolsó válaszolókat is, amint odakerül a sor. Ezután áll fel a székéből, és a polc felé kezd el sétálni, amiből kivesz egy különös fiolával ellátott főzetet, és ezután kezd el sétálni Mrs. Nagyszájú felé, különös lassúsággal, mintha csak direkt szeretné húzni azokat a bizonyos idegszálakat. Van benne valami, ebben mesteri, főleg, mivel imádja húzni az időt, pont úgy, ahogyan a mézesmadzagot.

- Úgy látom, hogy itt nem mindenkinél erény a gondolkodás művészete. Én csak szemléltetni akartam, hogy még Corwell is tudott hibátlant írni, aki, mint azt nagyon sokan tudják, nem a tökéletes tanulásáról híres. Viszont a maga stréber agya az egész iskolában híres, így nem hiszem, hogy hatalmas dolog lenne kiemelni, hogy igen, tökéletes lett a vizsgája, ahogy például Johnstone-é, Midorikawáé is. De ezen kívül még voltak hibátlanok, de a többség nem volt fényes. És legközelebb gondolkozzon el, hogy mit is mond, mert nem leszek ennyire elnéző – jelenti ki határozottan. Teljesen meg van magával elégedve, hiszen ha akarta volna, akkor vonhatott volna le pontot, és küldhetett volna szemtelenség okán büntetőmunkára is, de nem tette, így, ha a saját szemszögét nézzük, teljes az erkölcsi fölény. Mondhatni, hogy legyőzte a saját ingereit, és hagyja, hogy a lány maga pukkadjon, a későbbiekben, amikor extrán nehéz feladatokkal kell szembetalálnia magát. Corwell első csípős megjegyzésével úgy igazán nem törődik, inkább csak a felröhögést honorálja egy kis felszólalással. – Legalább a látszatát adja már annak, hogy tud viselkedni… – csak ennyit mond, és a végén kifújja a levegőt, lemondóan.

- Nos, nem is húzom tovább az időt, a válaszok végül is annyira nem voltak rosszak, nagy általánosságában, persze azért vannak olyanok, akik eléggé… érdekes dolgokat mondtak – sandít Erin felé, de ezen a válaszon, őszintén szólva meg sem lepődött egyáltalán. A fiolát, melyet eddig a kezében szorongatott, leteszi az asztalára, mely a tábla mellett foglal helyet, így kissé előredőlve oldja meg ezt a nagyon nehéz feladatot. Ismét visszahajol, majd a pálcáját előveszi, és pöccint vele egyet, mire egy recept kerül fel arra. Csak ezután kezdi el hallatni ismét a hangját, sokak nagy örömére. – A mai első főzet, amit átveszünk, az a lopakodó bájital lesz, de még ezen kívül fognak kapni egy másik főzetet is, amelyet most az asztalomon látnak, de arra majd később térünk vissza. Először elemezzük ezt ki. A tolvajok előszeretettel használják, ugyanis teljesen elnyomja a hangját a lépteknek, és még nyomokat sem hagy, ha esetleg olyan helyen közlekedünk. Ez nem egy olyan bájital, amit meginni kell, hanem fel kell kenni a cipőnk talpára. A receptet fent látják a táblán, szóval lássanak hozzá az elkészítéséhez. A hozzávalók a szokott helyen, azaz még mindig a szertárban – fejezi be a mondanivalóját, majd kissé oldalra tolja az iratokat a tanári asztalon, és felül arra, pontosan a sarkára, figyelve, ahogy elindul a tömeg, egyenesen a szertár felé. Aki egy kicsit gondolkozik, az nem száll be azonnal a meccsbe, miszerint elsőként jusson oda be, aki pedig szeret küzdeni a fölényért, annak bizony fel kell fognia, és kezelnie kell azt a tényt, hogy nincs egyedül, és eléggé nehéz lesz bejutni a kívánt helyre.

Ja, amúgy siessenek, mert tizenöt percük van. Ha pedig kérdés van, akkor szóljanak, és válaszolok – teszi hozzá gyorsban, majd kezébe vesz egy papírt, amit elkezd olvasni, belebújva a betűk rengetegébe, csak alkalmanként pillant fel, ha oda nem illő hangot hall.Hozzávalók: mantikórszőr, halpikkely, szappan, csiganyál, garegnum iffintus
Elkészítés: A főzet alapja, mint azt már nagyon sokan megszokhatták, a víz. Körülbelül fél liternyit tegyünk az üstünkbe, ez egy jó ideig erős tartalékot biztosít számunkra. Közvetlenül ezután, egy kevéske szappant helyezzünk a főzetbe, majd addig keverjük, míg az teljesen fel nem oldódik a már forró vízben, és habos állagú nem lesz teljesen az üst. Kis ideig várjunk, amíg a felgyülemlett hab minimális mértékben el nem tűnik, de persze a végtelenségig nem kell várni, egy nagyon picit látványos fogyás után azonnal folytathatjuk is a kenőcs készítését. Ezután dobjuk bele azt a pár mantikórszőrt a főzetbe, majd bal irányba kavargassuk. A halpikkely következik, próbáljuk felaprózni a lehető legjobban, majd keverjük össze a nagyobb dózisban szükségeltető csiganyállal, ezzel együtt kanalazzuk bele a főzetbe, és várjunk öt percet, hadd főjenek össze a hozzávalók. Amint ez az idő letelt, még két percig, jobb irányba kavargassuk, majd egy percen át bal irányba, és ezután szűrjük le.
A leszűrt főzetet először hűtsük le, ha gyorsítani szeretnénk a folyamaton, akkor használjunk varázslatot, de természetesen ki lehet várni a természetes folyamatot is. Ekkor jön a neheze, ugyanis nem lehet mindent egyszerre, hanem pontos mértékekben kell csinálni. A garegnum iffintus egy nagyon különös, krémesítő varázsszer, melyet most készen használhat mindenki, de amúgy lehet elkészíteni is, ezerjófű, galagonya, ecet, és Ferrel-krém kell hozzá, melyeket szimplán össze kell kutyulni, és ezután már készen is van, egy szűrés után, még kavarni sem kell, csak addig, amíg összemixelődnek az alapanyagok.
Az alapjában véve folyékony főzetet, melyet elkészítettünk, pontosan 2 centiliternyi mértékekbe kell mérni, majd ezután keverni őket össze a garegnum iffintussal, természetesen azt is szétosztva, ugyanakkora mennyiségekre, majd amint mindegyikkel megcsináltuk ezt a pepecselést, össze lehet keverni az egészet eggyé. Mindez csak azért szükséges, mert alapvetően nem túl erős ez a garegnum iffintus, és így csak kis dózisban tud hatni, akármennyire is arányos a mérték. Ezután össze lehet kutyulni az egészet, majd használható is, a talpra kell felkenni a főzetet, és az azonnal átlátszó lesz, beleivódik a szövetekbe.

A recept megtalálható a főoldalon is, a Tananyagok között, a házi feladattal együtt.

_____________


A hozzászólást Gerard Rowne Wayner összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Nov. 23 2009, 18:45-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Hétf. Nov. 23 2009, 18:00

*Ahogy sejteni lehetett az ízlése cseppet sem változott és most is igyekszik inkább mélybe süppedést kelteni az egyénkékben, mint egyáltalán örülni annak, hogy van második évfolyam. Meg sem kell lepődni a kisebb fajta majdnem dühkitöréshez hasonló monológ egyvelegen, ami eléggé vicces hangvételként jön le Vöröskénknél, de inkább apróbb kuncogásba fordítja nevethetnékjét, mint jóízű kacagásba. Fejét csak csóválni képes a dolgok árján, majd kihúzva magát és még mindig bágyadt mosollyal igyekszik nyugtázni a rémséges órai léptékeit. Igazság van abba, hogy ő bizony a fenéért sem vette rá magát ennek a vizsgának a megírására és ha idén is ügyes kicsike lesz akkor pont ennek megírásától fog megszabadulni. A kiválasztott mintapéldány dicsérete csak egy üres maszlag számára és egy röpke pillantás is bőven elég arra, hogy íriszeit már nem emelje többé a lányra az óra folyamán. Amúgy is csak ő is egy a sok közül, akik itt tanulnak maximum beférkőzte a lehetetlen viselkedésével magát a professzor kegyeibe, semmi több.
Könnyedén pepecsel egy ideig hajszálaival, majd a mások nézegetésével és nyugodtan engedi, hogy mások jártassák piciny csőrüket és elmondják a lényeget. Amúgy is hülyeség, hogy mindenki mondjon valamit, mert az utolsónak már csak maximum agyszüleményei lehetnek, semmi egyéb. Nem is igazán figyel oda, hogy ki mit mondogat, inkább saját maga érdeklődésére fordítja azt a kevés időt, amíg a mufurc professzor szája a némaság tüzében ég és hagyja élni a kis palántákat. Ő is hagyná magát élni, ha lenne bezzeg épeszű gondolata és amúgy is a világra gondolva minek egy tolvajnak bájital, amikor ott a puszta kéz, ami néha sokkal többet ér, mint holmi lötyik csörgése a táska alján vagy a titkos zsebekben. De aztán a sor valahogy hozzá is elérne és épp fogna bele a dologba, amikor úgy tűnik, hogy lekéste. Na nem, nem játszunk ilyent, hogy ő kimaradjon a buliból és fel sem pillantva nyitja szólásra a száját, még ha már nem is aktuális a dolog. Lehetséges, hogy elküldik majd a fenébe, hogy ne utólag okoskodjék, hanem előbb ébredjen fel, de így legalább valamit tett az óra fényének emelése érdekében. Bár nagyon erős a gyanú, hogy ha ez így folyik tovább tényleg meg fog hülyülni, annyi szent.*
- Szerintem meg akkor is sokkal jobb puszta kézzel rámászni a másikra, persze ha a súlycsoportokról van szó már szóba jöhetne valami kicsinyítő bájital esetleg vagy az egyik kezét kicserélhetné valami kampósra vagy mit tudom én. Annyira mindegy, a lényeg elhangzott, ez van. De inkább ökölharc, mint bájitalcsörgés a táskában, zsebben. - *vonja meg a vállát, ennyi az elképzelése és minek is vigye túlzásba, amikor van itt szájjártatósból bőven elég az ömlengős fajtából. A másik kérdés is csak egyre megy, egyáltalán mi értelme van ennek az egész hülyeségnek?*
- Szellemek? Azok már hullák, minek lenne jó dobálni őket bájitallal? - *választ vártak rá, ami nála kérdésbe fulladt és még a vállát is megrántja, hogy téma lezárva és kész. És aki meg okosabbat tud az úgyis az első sorban ül, faggassák csak azt. Majd miután sikeresen kiélte szólási hajlamait pillant fel és jön rá egy kicsit a hányinger amiatt, hogy megint főzni kell...
Nem titok, hogy ellenszenve pont ezért dukál a bájital iránt, csak emiatt alapból utálja az egészet, bár tény ami tény ebben a lopakodásos cuccban lehet valami. Sajnálja a kis kacsóit összekeni olyan hozzávalókkal, ami ehhez kell és ahogy sejteni lehet az undormányos hozzávalók listája itt sem maradhat el. Nem viszi túlzásba a felállást és szertár megrohamozást, inkább kivárja amíg a tömeg eloszlik, nem fogja ő elsietni azt a negyed órát, annyi mint a tenger. Ha meg netán mégse jön össze, akkor hopplá újra szembesül azzal, hogy ő és a bájital két külön egyed a világban. A szíve persze nem fog emiatt fájni, csak a dolog bibije, hogy még leadni sem lehet, mert ez a fránya tárgy minden szakma alapja. A fenébe is...*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Krisztyne Blackcat
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Hozzászólások : 907
Évfolyam : Második

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Hétf. Nov. 23 2009, 23:27

Az, hogy Alex már hozzám mert szólni maga a csoda, még ha csak egyetlen szó is hagyta el az ajkát. De nem is vártam tőle mást, hisz eddig sem beszélt senkivel. Azt azért sajnálom, hogy a párbajszakkörre bár jelentkezett, nem jelent meg. Szívesen kerültem volna szembe vele, ha úgy hozza a sors.
Erin bevonulása, s kettejük csevegése nem túlzottan érdekel, annak ellenére, hogy mivel nem suttognak, és én ott vagyok mellettük, hallom minden szavukat.
Csak akkor akaszt ki a lány, mikor szavait már hozzám fűzi. Helyesebben nem hozzám, hanem rólam. Összeszorított fogakkal, dühtől eltorzult arcal nézek rá, de egy árva szót sem szólok...még. Majd kicsit megnyugszok, mikor nekikezdek átalakulni. Lassan felveszem Erin vonásait, már amennyire tudom. Hajának koromfekete színét, bőrének haloványságát, szúrós pillantását, vékony, fiús alkatát, ami nem is olyan kellemes érzés, hisz saját, teltebb kebleimet el kell hozzá tüntetnem. Gúnyosan megszólalok az övét utánzó rekettes hangon, tele iróniával, és fájdalommal, de hangomat egyáltanán nem emelem meg, sőt, inkább halk vagyok, és halálosan nyugodtnak tűnök.
- Drága Erin, azt hiszem elvesztetted a tükrödet, nézz szembe magaddal, nézz rám, nézd meg, hogy milyen vagy. Mondd meg mire vagy olyan büszke? Arra, hogy mindenkit lesz*arsz magasról? Vagy arra, hogy te vagy a professzor kedvence? Az állandó lógásokra, hisz csak Bájitaltanra jársz be, pedig nem hiszem, hogy csak ebből a tárgyból tudnál te 100%-os vizsgát írni...Sokkal több tudás van benned, mint bennem, de te besepred a szőnyeg alá, én meg kimondom amit jónak vélek, még akkor is, ha azért csak lebecsmérlést kapok, és megvetést, ahogy tőled is. De te csak maradj ilyen, s legyen belőled bűnöző. Bánom is én, csak ne... velem.... foglalkozz!
Arcomon, testalkatomon a változás visszafelé kezd alakulni, s lassan ismét Kriszty arca néz Erin felé, csak éppen a hajam olyan vörös, mint Paprika Jancsi orra és ruházata.
A professzor stílusa nem érdekel, nem érdekel az sem, ha strébernek tart, de az, hogy igazságtalan, s saját szavainak ellent mond már sokkal jobban bosszant, mintsem szó nélkül meg tudjam állni. Csak tudnám, hogy mi bújt belém. Gúnyos hangomat azért már elrejtem, s csak a sértődött nő szavait lehet hallani, halkan.
- Soha, de soha nem mondtam ellent senkinek, de nem értem, hogy mért kell igazságtalannak lenni, hisz az igazgató úr azt mondta, hogy nem is küldött be senki, csak Erin, és ezen akadtam ki egy kissé, mert tudom, hogy azok közül, akik itt vannak többen is beküldték...nem bánom, ha strébernek tart is professzor, nem érdekel, a professzor szíve joga annak nevezni mindenkit aminek akarja, ahogy már megszokhattuk.

Befejeztem, s ha nem leszek ezek után páros lábbal kirugdalva, akkor kivárom türelmesen, hogy a tolongók kihozzák a főzet hozzávalóit a szertárból, majd én is bevonulok, s kihozom amire szükségem van, egy tálcára pakolászva. Előkeresem a könyvemet, s azt böngészve csinálom amit kell. Kezemet elhúzom az üst felett, hogy a pálcám segítségével belekerült fél liternyi víz melegedhessen benne, a hozzá adott kevés szappanal együtt. Kevergetem, amíg fel nem oldódik, s nem kapok kellő mennyiségű habot. Amint a hab kezd apadni beledobok pár mantikórszőrt a főzetbe, majd balra kavargatom. Amennyire csak tudom felaprózom a halpikkelyt, majd összekeverem egy nagyobb mennyiségű csiganyállal. Belekanalazom a főzetbe, beállítom a huhogós órámat, 5 perc figyelmeztetésre. Egy újabb ok a szekálásra.
Mivel van egy kis időm most nem a főzettel foglalkozni oldalra pislogok szúrós szemmel az Erin-Alex kettős felé.
~Eddig se csíptük egymást, de ezek után...~
Amint órám jelez még két percig, jobbra kavargatom, majd egy percen át balra, lesve az órámat és eztán leszűröm egy üres, tiszta edénybe, és pálcámat felé irányítva hűtöm le a löttyöt.
- Glacialis!
Mércés poharat veszek elő, s egy kis tálkát. Belemérek 2 centnyi főzetet, s ugyanannyi garegnum iffintussal kikeverem. Ezt belekaparom egy másik, kicsit nagyobb edénybe, majd kezdem előről, amíg el nem fogy az alapanyagom, hogy aztán összekeverjem az egészet.
~Ennyire pepecselő főzetet....de türelem rózsát terem, vagy kencét a tolvajoknak.~
Amint készen vagyok a keveréssel kiadagolom kis tégelyekbe, s a stréberek buzgóságáva felcimkézem őket, feltüntetve rajta a krém nevét, készítésének dátumát, sőt mellé írom a nevemet is.


A hozzászólást Krisztyne Blackcat összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Nov. 24 2009, 11:51-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ireth Benkovits
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Skorpió Jelige : Könyvmoly
Hozzászólások : 881
Évfolyam : Második
Kor : 46

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Kedd Nov. 24 2009, 00:29

*Nos igen, Irethnek van annyi esze, hogy ne tolakodjon előre a szertárnál, ez nem csak türelmességéből fakad, hanem Erin bakancsának látványa is könnyedén meggyőzi ebben. Végül ha pár perc késéssel is, de legalább épségben érkezik meg az üstje mellé. Sorban kipakolja maga elé a hozzávalókat: a mantikórszőröket, a halpikkelyeket, a szappant, a csiganyálat, és a garegnum iffintus-t is. Jól hallotta, hogy mindössze 15 perc van a főzet elkészítésére, és nem ártana időben befejezni a főzőcskézést, még mielőtt letelik az idő. Nem szeretné, ha ő lenne a következő, akit kiszúr magának a tanár. Így is eléggé felhúzta a szemét, amikor Krisztyne túlságosan is merészen beszélt neki vissza, lehet hogy igaza volt, de ő inkább csendben maradt volna és most is azt tenné. Még jó, hogy nem vont le pontokat a Pillutól. Mintha valami agressziókezelésen vett volna részt, egészen nyugodtan viselte a dolgot a kedves prof… bár Ireth sejti, hogy belül egyáltalán nem ilyen kedves, és Kriszty ezt még meg fogja bánni, ha a tanár is úgy akarja. Bármikor könnyedén keresztbe tehet.
No de a másodpercek csak telnek, és ő még mindig nem állt neki a főzetének. Gyorsan hozzá is kezd és így pár pillanat múlva már lobban is üstje alatt a tűz, és egy pillanat múlva már a megfelelő mennyiségnyi vizet bele is önti, közben pedig szaporán pislantgat a táblára, néha pedig a tanár felé is, ám az csak ül a helyén. Még szerencse, hogy most nem járkál a teremben, Ireth akkor mindig frászt kap és még a keze is remegni kezd, ha bámulják munka közben. Főleg olyan munka közben, amit nem szívleli annyira... ért hozzá valamennyire, sőt, nem is olyan rossz belőle, de szeretni nem szereti.
Na de most inkább a bájitallal kellene foglalkoznia... gyorsan fogja a szappant is és lekanyarint belőle egy darabot. Hogy mennyi is az a kevéske, arról fogalma sincsen, próbál a szemmértékére hagyatkozni. Mikor a szappan a főzetbe kerül, szapora kevergetésbe kezd, hogy feloldódjon és habosodjon is az üst tartalma. Elolvassa a további utasításokat és várakozóan tekint az üstjébe, és valóban az ott leírtak le is játszódnak, a főzet apadni kezd és eltűnik lassan a habosodás. Gyorsan kiválaszt pár darab mantikórszőrt, majd a főzetbe szórja, és balra kezdi kevergetni párszor. Miután mindezzel végzett, kezébe veszi a halpikkelyt és a tőrével megpróbálja apró darabkákra vágni, ám ez meglehetősen nehezen sikerül, de végül is valamennyire csak megoldja. Egy kis tálkába szórja a darabkákat, majd mellé kanalazza a csiganyálat és próbálja összevegyíteni a halpikkelyeket a ragacsos anyaggal.*
~Még mindig jobb, mint a macskaagyvelő! ~ *Gondol vissza régebbi tapasztalataira összeráncolt orral. Miután a keverés nagyjából sikerült, belekanalazza a főzetbe és összeráncolt szemöldökkel vizsgálja, hogy mi is lesz mindebből. Az órájára pillant és megjegyzi, hogy még mennyire van szükség az öt perc leteltéig. Míg várakozik hol a többiekre, hol az üstjébe nézeget kíváncsian, hogy minden a legnagyobb rendben van-e a főzetével. Az öt perc elteltével, újra megnézi az óráját és kevergetni kezdi, csakis jobb irányban, szapora órapislogások közepette folytatja ezt a műveletet két percig, majd balra keveri további egy percig. A kiszabott idő végezetével kis fiolákba tölti a leszűrt bájitalt. Ismét az órájára pillant, hogy mennyi ideje van még a tizenöt percből hátra. Elhúzza a száját, mert nem áll túl jól az idővel... sőt... így varázslathoz kell folyamodnia, hogy lehűtse a bájitalt. Pár pillanat alatt elvégzi a műveletet és sikeresen tapasztalja, hogy a fiolák hidegebbek lettek.
Szusszant egy picit, hogy tovább olvassa a receptet. Nem tűnik könnyűnek, főleg a méricskélések miatt, és Ireth pont ezt a részét szereti legkevésbé. Általában pontosság mániás, de ha sietnie kell, rögtön összekutyul mindent. Nem igazán szeretné, ha most rontaná el a legvégén a főzetet, így egy nagy, lassú sóhajjal kifújja a levegőjét, hogy lenyugodjon és hozzákezd a művelethez. Kikészíti az új fiolákat, a mérőeszközöket és lassan elkezdi kiméregetni az eddig elkészült főzetet két centiliternyi adagokra a kis fiolákban. Pár perc alatt ezzel is elkészül, majd kezébe veszi a garegnum iffintus-t rejtő dobozocskát. Minden két centiliternyi folyadékhoz hozzáad egy kis garegnum iffintus-t. A kis fiolákat egyenként megfogja és megrázogatja óvatosan, hogy könnyebben összekeveredjenek a hatóanyagok, majd egybe kezdi őket öntögetni. Mire mindezzel kész lesz, már jócskán lefárad a koncentrálóképessége. Ahogyan körbetekint, látja hogy viszonylag jól áll. Aztán hogy mennyire hatásos, amit főzött majd kiderül… feltehetőleg úgyis vár rájuk valami gyilkos lény…*

_____________
#e79063
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Linda Johnstone
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Female Bak Jelige : Remeterák
Hozzászólások : 117
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Kedd Nov. 24 2009, 20:10

*Aki Lindára néz, még szinte azt is mondhatná, hogy élvezi, ahogy az igazgató a saját kartársával így beszél, hiszen a kis szóváltás alatt, ő kihúzza magát, szinte már büszkén, hogy ő bizony nem ilyen meggondolatlan, ő igen is jó diák, mert tudja mikor kell csendben maradnia. Hát még amikor a tanár megemlíti a nevét, na, akkor az egyenes hát és a felszegett áll fogalma teljesen újraértelmeződik a lány testtartásában. Tudta ám, hogy ő is meg lesz említve, hát tessék. Pont így kell ezt, nyugodtan példálózzanak csak vele.
Sóvár tekintettel hallgatja a tanár úr tananyaggal kapcsolatos szavait és már alig várja, hogy nekieshessen a bájitalnak. Természetesen minden elmélet a fejében van, valószínűleg elméleti síkon senki nem tudná lefőzni és egyelőre lelkesedéséből ítélhetően a bájitalfőzésben sem. Természetesen az elsők közt vetődik be a szertárba, megszégyenítve az olimpikon atlétákat. Neki aztán nem jelentenek akadályt a suliban oly gyakori ropi alkatú lányok, hiszen ő testesebb és ha az órai feladatról van szó, akkor beveti testbéli előnyeit. Félre ne értse senki, nem kövér, csak divatosan jól táplált. Tehát mint a pláza-libák végkiárusítás idején, úgy marja el a legjobbnak tűnő hozzávalókat a többiek elől.
Felpakolva tér vissza a helyére és a legkevésbé sem foglalkozik azzal, hogy körülötte ki és mit csinál, ő mintha nem is ennek a világnak a része lenne, csak a saját dolgával törődik és neki ez tökéletesen megfelelő állapot.
Mindenben követi a receptet, tehát, víz, szappan, meg ilyesmik. Rettentően koncentrál, hogy sikerüljön, így még véletlenül sem hajlandó a recepttől való eltérésre. Az más kérdés, hogy annyira próbál tökéletesen dolgozni, hogy elbizonytalankodja a szőrdobálást, hiszen nem biztos benne, hogy annyi amennyit elvett elég lesz, addig agyal, míg a kellőnél több hab fogy el, de ez neki nem tűnik fel. Annyira görcsösen ügyel a keverésnél is, hogy egy negyed keveréssel előbb abbahagyja és még egy-két ilyen apróságot sikerül elkövetnie, amiből nagyjából semmi nem tűnik fel neki, mert úgy véli, hogy tökéletesen a recepthez tartja magát. Nem a legügyesebb bájitalfőző, még ha az elméletben nagyon penge is.
Végül a méricskélésnél kicsit úgy érzi, hogy nem teljesen ilyennek kéne lennie, hiszen amiket pluszban a bájital után olvasott, azok sem pont ezt írták, de egyelőre nem hajlandó ezt hibának vélni. Minden bizonnyal az övé tökéletesebb a többiekénél. Ezzel a tudattal töltöget, méreget és végül áll meg a szépen felcímkézett krémje előtt, büszkén.*

_____________
"Ha állat lennék, soha nem tartanék embert a lakásban, mert lármázik, piszkot csinál és egészségtelen." /Ágai Ágnes/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Matthew Shady
Diák - Extremus
avatar

Male Ikrek Jelige : Az öngyilkos merénylő
Hozzászólások : 415
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szer. Nov. 25 2009, 23:33

[Ireth McAvoy]

*Ed ötleteire csak legyint, lehet azt később is. A bámulásra motyog valamit, amiből kis összpontosítással ki lehet venni a „nem értheted” szavakat. Hát hogy ne tetszene neki? Ireth szép lány, és ebből elsősorban az a fontos, hogy lány. És hogy leszúrná? Nem valószínű, hogy sikerülne neki. És talán nem ő lenne az első, aki megpróbálná..*
- Hé, köszi a támogatást, de asszem boldogulok egyedül is.. *talán jobban, mint Ed lelkes kerítőszövegével. Inni mindig lesz kivel, Matt hajlik az alkoholizmusra, valami rossz szokás, tulajdonság neki is kell. Nem, mintha nem lenne, de akkor is..
Csúzlizni.. Hát igen. Oda menne, más kérdés, hogy tudja, Ed ebben a pillanatban találta ki, hogy mehetnének, lévén pár perce tudta meg, hogy ő csúzlizni is szokott. Kedveli a harcnak ezt a formáját is, mert elég kevesen használják, viszont jól lehet vele célozni, elég messzire elmegy, és különböző dolgokat lehet vele kilőni. Nem feltétlenül sebesít, de elég komoly tud lenni, ha Matt is úgy akarja. Valamint megvan benne a szórakozási lehetőség, ami a fiúnak lételeme; ha nem tudna nevetni, játszani, az azt jelentené, hogy nem is él igazán.
Ó, igen, a megjátszás is az ő asztala, az megy neki. Bűvölés, csábítás.. Az viszont mindenképpen a javára írható, hogy soha, semmit nem tesz, amit az aktuális lány nem szeretne. Inkább meggyőzi az ellenkezőjéről: az akaratátvitel is nagyon megy neki.
Ahogy Ed és Ireth szóváltását figyeli, egyre inkább meggyőződik arról, hogy ő csak eszköz, fegyver a csatában. A megérzései ugyan nem csalhatatlanok, de azért általában nem tévednek, úgyhogy most is hisz nekik. Igyekszik minél többet megjegyezni az elhangzottakból, meg a nem elhangzottakból is, hogy bármit, amit mondanak, fel tudjon használni ellenük a tárgyaláson ha szükséges. Mikor Eddie elviharzik, felhúzza a szemöldökét, a búcsúszavak hatására pedig csak a szemét forgatja. Egy fél pillanatra megfordul a fejében, hogy talán mégis érdemes lenne a fiú után menni, mivel ő az egyetlen barátja, de aztán mégis marad. Biztos benne, hogy ki tudja majd engesztelni a fiút, meg hogy igazából nem is rá haragszik.. hanem Irethre. Majd szépen meghallgatja a történeteket, mindkét fél részéről, és talán alkot belőle egy harmadik változatot, ami neki jobban tetszik. Fantáziája határtalan, képzelőereje szintén, nem lesz itt probléma. A lány csalódott kérdésén majdnem elvigyorodik. Részéről ő szeret hamar túllenni a rossz dolgokon, hogy aztán ne legyen vele baja, de a szent cél érdekében hajlandó lemondani a bájitalozásról.*
- Nem feltétlenül. Csak tudod, ez olyan, mint egy beígért pofon. Jobb minél előbb túlesni rajta. *azért a példái elég sokat elmondanak róla. Az is igaz, hogy ő a pofonok elé megy, és hamarabb bepancsol a fenyegető egyénnek, mint hogy annak ideje lenne megszólalni. A kérlelő tekintetet látva elmosolyodik. Valahogy mindig úgy érzi, hogy a lába előtt hever a világ, ha így néznek rá.*
- Időnk, mint a tenger. *von vállat, és hogy ebben biztos legyen, az órájára pillant. Kissé szórakozott ez a mozdulat, mert a szerkezet már napokkal ezelőtt megállt, be kéne szerezni egy újat. De ez már úgy a szívéhez nőtt.. Vagyis inkább a karjához.*
- Hát persze, rengeteg hely van, amit megmutatnék. *”Hát persze.” Az igazság az, hogy itt van már egy ideje, de úgy istenigazából még nem sikerült felfedeznie a kastélyt. Mindegy, improvizál, majd lesz valami.*
- Találkozzunk nyolckor a csarnokban. *Amennyiben „oké”, vagy ennek a szinonimája a válasz, Mattünk elégedetten jobbra el.*

[Nagyonnagyonnagyon sajnálom a "kései" hszt, bocsi.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Amelie Clarkson
Diák - Pugnax
avatar

Female Halak Jelige : Leterézanyuzott álmodozó - Keleti boszorkány
Hozzászólások : 1449
Évfolyam : Második
Kor : 27

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Csüt. Nov. 26 2009, 18:42

Arcát két kezébe rejti, miközben halkan motyog csak úgy egymagában.
- Mikor lesz végre olyan óra, amikor Lekellszűrni kisasszony nem fog mindenhez valamit hozzáfűzni? - nyögi ki, majd megmasszírozza halántékát, hogy aztán a tanárra tudjon figyelni.
Persze, ennek a lánynak mindig, mindenhez kell valami kommentárt fűzni, mert úgy nem is lehetne teljes a napja, ha egyszer az életben csöndben maradna. Azért tudja magáról, hogy ez most önző viselkedés, hiszen szerencsétlent egyszer évben igazán megdicsérhetik, de ezt ne úgy tegyék, hogy a többiek renoméját lehúzzák. Na jó, egy kicsit talán irigyli is a lánytól a dicséretet, nem kicsit, piszkosul. De ha ő is úgy felpaprikázódik, mint Krisztyne, abból semmi jó nem fog kisülni. Maximum piszkálódás, gúnyolódás, párbaj, és a többi. Azért a pálca tartó tokját úgy igazgatja derekán hogy könnyen ki tudja onnan kapni varázsfegyverét. Mert ő nem lesz olyan mulya, mint múltkor a többiek, akik végig nézték, hogy Corwell éppen a másvilágra akarja küldeni.
A tanár hangja jut el a füléig, miszerint tizenöt percük van az bájital elkészítésére. De akkor sem rohan, mert nem hajlandó tolakodni, meg amúgy is, meghagyja a többieknek ezt a viselkedésmódot. Amikor már nagyobb a hely a szertárban, tálcájával megindul, és összeszedi a hozzávalókat, kétszer is leellenőrizve, hogy minden megvan e, majd visszasiet az asztalához, hogy a mérőedényt magához véve a csaphoz menjen, és kimérjen fél liter vizet. Olyan automatikusak, és finomak a mozdulatai, mintha egész nyáron gyakorolt volna, pedig nem. Egyszerűen csak most rákapott erre a ritmusra, és ez tetszik neki.
Az üstbe önti a fél liter vizet, majd elhúzza felette a kezét, mire alatta meg fellobban a kellő nagyságú tűz. Ezután levág egy darabka szappant, a többit gondosan visszacsomagolja, majd a darabot a vízbe teszi, és lassú kevergetés mellett egészen addig vár, míg a szappan el nem olvad, a víz fel nem habosodik. Ezután vár egy kicsit, majd hozzáadja a mantikórszőrt, és óramutató járásával ellentétesen megkeveri, ahogyan a recept is szól.
A halpikkelyt ügyes kezekkel kezdi felaprózni, és próbál nem fintorogni. Igen, ez az ő örök ellensége. Imádja a tananyagot, de utál pár hozzávalóhoz hozzányúlni. Az apróra vágott halpikkelyt egy tálkába teszi, majd a nagyobb adag előírt csiganyállal összekeveri, és hozzáadja a főzethez. És még mindig nem fintorog. Fel kell írni a kéménybe korommal.
Ezután megvárja az előírt öt perc várakozási időt, az óráján ellenőrzi folyamatosan az idő múlását, majd két percig jobb, egy percig bal irányba kevergeti a főzetet, végül pedig leszűri. Igen, leszűri.
Ő nem kapkod holmi bájitalok lehűtésével, jobb, ha természetesen hűl le. Addig is minden használati tárgyat odavisz a mosogatóhoz, és szépen alaposan elmossa őket. A tiszta felszerelést visszaviszi az asztalhoz, majd megy még egy kört, és visszaviszi a szertárba a megmaradt alapanyagokat.
A nagyjából lehűlt főzetet és a garegnum iffintust szépen kiméricskéli az előírt adagokba, majd szépen összekutyulgatja őket, meglepően nagy türelemmel, mintha mindig is ezt csinálta volna, és még nem tudja megunni. Végül az összeset összekeveri, kiméri tégelybe, és Krisztihez hasonlóan felcímkézi a bájital nevével, az elkészítés dátumával és a nevével. Ezután a még megmaradt piszkos edénykéket elmossa, majd visszasétál a helyére, és kérdőn a tanárra mered. Ennyi?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alex Garner
Diák - Extremus
avatar

Male Kos Jelige : Szadista Gengszter
Hozzászólások : 188
Évfolyam : Második
Kor : 28

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Pént. Nov. 27 2009, 06:31

Azt persze tudja, hogy Erint cseppet sem érdekli a magánélete, de ettől függetlenül nem állja meg, hogy ne tegyen pár megjegyzést. Elvégre hogyan is állhatná meg a dolgot, ha Alex gondolatai többnyire 80%-osan csak erről a bizonyos dologról szólnak. Így eléggé nehéz bármi másra is koncentrálni. A kiscsaj következő szavait egészen megrökönyödve hallgatja, ami ki is ül arcára, amint felvonja a szemöldökét homlokát ráncolva és értetlenül meredve rá, amolyan "te normális vagy?" tekintettel.
Természetesen arról a pszichopata nőről már maga is hallott, emiatt meg aztán a csajszi abnormál szintjéra egy újabb lapáttal van pakolva a srác szemének. De végülis... kit érdekel? Azt hogy törpicsek nem normális, már akkor tudta, amikor egymás képébe tolták a talpukat.
- Az a kígyónémber fogadott örökbe? Csak aztán nehogy egyik éjjel arra ébredj, hogy rajtad kísérletezik.
Vigyorodik el szélesen, majd hátbaveregeti a lányt.
Ő persze csak egy apró kis somolygással konstalálja Erin felháborodását, illetve aztán a kis műsorát, ami a többiek idegesítésére szól. Már éppen szeretne szépen visszafordulni a kényelmetlen kis padjához, hogy aztán azon elnyúlva átaludhassa az órát. Azonban Erin ekkor fordul felé és szakadozott röhögések közepette próbálja kinyögni mondanivalóját. Először összevonja a szemöldökét.
- Picur, előbb döntsd el, hogy röhögsz, vagy beszélsz. A kettő nem megy egyszerre.
De aztán szélesen elvigyorodik, hallgatva a másikat, persze nem tudja megállni, maga is felnevet telten. Vigyorogva sandít Krisztyne felé, aztán vissza Erinre rötyögve.
- Nem áll túl jól neki.
Tulajdonképpen Alex alapvetően nem bírja a nőket, így nem is igazán szívja mellre, ha esetleg megbántana a gyengébbik nemből bárkit. Sőt, úgy általánosságban véve nem érdekli, ha bárkit is megbánt (kivéve Evont és Gabrielt, Erinnél meg ez fizikai lehetetlenség). Persze amint a tanár szól, elfintorodva sóhajt egy nagyot, jelezve, hogy kifejezetten sajnálja, miszerint vége a mókának, kezdődhet a kőkemény munka.
Az órai alvás újra lőve.
Mogorván vakargatja a tarkóját és borzolja meg már amúgyis borzos haját, hogy aztán sóhajtva induljon meg a szertár felé. Cseppet se izgatja túlságosan, hogy első lesz-e, avagy utolsó. Ennek ellenére nem fog egy helyben totyogni, ahogy halad, úgy tolja el maga elől az emberkéket, amíg aztán oda nem jut, hogy kiválogassa a kért cuccokat. Grimaszolva mormogva lépdel vissza lustán és lassú léptekkel, aztán a padjára pakolja. Felsandít a receptre, ami a táblán van, majd lepillant az üstjére fejét csóválva.
- Elszoktam már ettől a nyáron.
Fintorog egy sort, elvégre ő az üzletemberkedéshez és a tőzsdéhez ért jobban. De végül csak nekikezd az elkészítésnek halkan mormogva magában, hogy mit is, hogy is kell csinálja.
- Fél liter víz.-mormogja, majd beleönti az alapot és unott képpel a kevéske szappannál egy kicsivel többet pakol bele. Amúgy sem érti, hogy minek kell ilyet belerakni, de ártani nem árthat, ha több van belőle. Elkeveri, amíg egészen habossá nem válik, majd a mantikórszőrt is szépen beleszórja némi kis várakozás után. Jöhet is a kavargatás balra, s vár egy kicsit, de csak annyit, amennyi ideig felaprózza a pikkelyt. A cuccot már kavarja is össze a csiganyállal, azzal kanalazza is bele a szappanos, mantikórszőrös trutyiba. Ezek után persze jön a várakozás, ide-oda, erre-arra kavarás, amire már csak a szemeit forgatja mormogva.
- Az istenit neki, minek ezzel ennyit bajlódni...?
Csóválja meg fejét értetlenül, de azért csak igyekszik betartani a recepten lévő leírásokat és utasításokat. Mivel hűtővarázslatot nem ismer, így csak megvárja, amíg nagyjából lehűlik, de ettől függetlenül Alex nem éppen az a türelmes fajta. Jön a garegnum iffintus, aztán a fárasztó, pepecselős kis szétosztás, ami már végképp nem a srác erőssége. A végére már mérgelődve mormog halkan kisebb-nagyobb szitkozódásokat, de végül csak elkészíti sikeresen. Bizonyára a türelmetlensége és a nagyobb szappanmennyisége miatt sokkal kevesebb ideig fog hatni a krém, de azért szőrt sem fog növeszteni az ember talpára, az is biztos. Kipakolja egy kisebb tégelybe, felcimkézi és felvont szemöldökkel, sóhajtva fordul Erin felé.
- Kész vagy törpe?
Kérdi felvont szemöldökkel, aztán fáradt tekintettel fordul a tanár felé, elvégre azt mondta, ez a mai óra "első" főzete, ergo nem az egyetlen. Ennek persze nem túlságosan örül, de nagy kegyességgel végigcsinálja az órát hősiesen (már csak azért is, nehogy Erin azért szekálja, mert nem bírja megállni itt a helyét).
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   

Vissza az elejére Go down
 

Bájitaltan laboratórium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
14 / 16 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Központi kastély :: Alagsori rendszer-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblog