Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Mitológiák és Vallások tanterem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Mitológiák és Vallások tanterem   Szer. Nov. 18 2009, 11:53

Leírás hamarosan....

Egy kép a teremről, ami még nem végleges, de a székek elrendezése igen, tehát U alakban helyezkednek el.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ireth Benkovits
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Skorpió Jelige : Könyvmoly
Hozzászólások : 881
Évfolyam : Második
Kor : 46

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Szomb. Nov. 21 2009, 21:22

*Egy kis késéssel, loholva ér a teremhez. Ezek a késői órák nem az ő menetrendjéhez vannak kiírva, valahogy nem képes időben elkészülni ilyenkor. Most is majdnem teljesen elfelejtkezett, még szerencse, hogy rápillantotta az órarendjére, ami éppen lehullott a padlóra, amikor a könyveit pakolgatta a szobájában. Pár pillanat alatt igyekezett rendbe szedni magát, és gyorsan felöltözött. Egy lila harisnyát, lila alapú, virágmintás szoknyát és egy fehér felsőt vett magára, valamint erre egy lila pulcsit. Talárjára rápillantott, mielőtt kilépett a szobából, de inkább nem vette most fel. Haja kibontva, így amint siet, össze-vissza lobognak körülötte a göndör hajfürtök.
Még sosem volt a teremben, de reménykedik, hogy jó helyen jár, amikor benyit. Senki sehol, ez meggyőzi arról, hogy mégsem jó helyre jött. Gyorsan előkeresi az órarendjét és megnézi a terem helyét és számát.*
~Stimmel.~ *Majd egy apró vállrándítással becsukja maga mögött a terem ajtaját és kutatni kezdi szemével az asztalokat. Ez az U alakú elrendezés egészen sajátos, de tetszik neki. Az U betű közepe táján keres egy helyet magának, remélve, hogy innen mindenkit jól lát majd. Kissé zavarodottan pakol azután le és csodálkozva pillant újfent a karórájára.*
~Hogy lehet, hogy még nincsen itt senki?~ *Dünnyögi az orra alatt, miközben előpakol a táskájából.*

_____________
#e79063
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Szomb. Nov. 21 2009, 21:41

//Tekintettel a nagyszámú résztvevőre tekintettel az óra kezdését holnap estig kitolom, ha akkor sem jön több személy, akkor Iretnek (akinek köszi) fogok órát tartani! Érdekes lesz azt hiszem, de csak elleszünk mi ketten:)//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Vas. Nov. 22 2009, 12:36

//Én jövök - jövök, csak tegnap mozi volt Razz//

Nem is tudja, hogy mi lelte mostanában, hogy ennyire stréber hajlam mutatkozik meg nála és folyamatosan órára jár. De inkább az elején mutassa meg, hogy ő is létezik a földön és igenis valamilyen szinten érdeklik ama nemes tudományok, melyeket itt próbálnak az ember fejébe beleverni. Most is épp egy órára igyekszik, bár még ráért volna, de lehet kezd megjavulni és belátni, hogy talán késni nem is olyan sikkes dolog.
Persze még azért a fejlődési özönért nem kell magát megtapsolni, hogy a 45 percből lecsúszott 25 percre, mert az is egyes tanároknál már szigorú pillantást hozó faktor, de igyekszünk és ez a fő. Szerencsére most nem kell olyan sokat megmásznia, csak az első emeletig kell lejutni és valahogy könnyebben megy a szökellés is és hangja is kicsit vidámnak hat az ajkain bujkáló folyamatos mosoly miatt. Szóval szökdécsel ő szépen lefelé, hol egy jobb kanyart, hol egy balt véve miközben fejét ide-oda billegeti, mint valami bábocska, amíg az utolsó lépcsők egyikénél már visszavesz az iramból, nem lenne jó móka seggre ülve megérkezni az itteni folyosóra. Miután a szökdécselés utolsó mechanizmusát is sikeresen kiélte, egy gyors zsebtükör pillantás és vörös ajakrúzs igazítás, majd tükör vissza a zsebbe, a léptei pedig a tantermi ajtó fele.
Egyből benyit, minek húzzuk még az amúgy is drágalátos időt mind személyénél, mind a másokénál. Először meghökken, hogy egyáltalán jó helyen van-e, mert az órák többnyire dugig szoktak lenni emberrel. Na jó dugig nem, de azért nem ilyen siralmas a létszám. Egy fejbiccentés és szia mormolás prefi társának, akit csak úgy szemmel követőleg ismer, majd valamiért a mellette lévő székbe telepszik le. Talán nem lesznek többen és nem akarja szegény tanár bácsis szemgolyóit túlzott összpontosításra kényszeríti azzal, hogy pont az asztal másik végének sarkára üljön. Jónak tűnik a hely, de oly mindegy itt mit választ, hiszen nincs lehetőség elbújásra. Pedig néha valamiért jó megbújni, de ez ma nem jön össze. Bár azért egy vajhmi remény még él benne, hogy hátha más is betolja a képét. Bár azért ha édes hármas órai felhozatal lesz a mai anyag nem fog panaszkodni. Szereti a kiscsoportos foglalkozásokat xD*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tanmesélő
Mesélő


Hozzászólások : 11

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Hétf. Nov. 23 2009, 13:18

A terem sűrű ködbe burkolózik rövid időre, mely egy légáramlatnak kszönhetően forogni kezd körülöttük, átnedvesítve minden ruhájukat. Az itt lévő diákok csak a hallásukra, szaglásukra hagyatkozhatnak, hisz az orruk hegyéig sem látnak. A szél hagját lassan egy folyó halk, majd egyre hangosodó csobogása váltja fel, a nyírkos köd helyébe szárazabb, homokosabb levegő kerül. Orrukba szökik a zöld növényzet üde illata, s szemük elé tárul egy csodálatos táj. A Nílus partján ülnek a homokos talajra nőtt oázis fűvén. Látszólag teljesen magukra hagyatva egy bár szép, de elhagyatott, akár veszélyes területen.
A látványtól, az illúziótól kissé mezavartan néznek egymásra, majd a figyelmesebbek észrevehetnek egy szarkofágot, amint az a folyó vizén úszik feléjük. Partra sodródik hangos dübbenéssel nekivágódva a par sekély falának, hogy kivedődjön a diákok lábai elé.
Az egyszerű, de mégis szépen faragott fa láda oldalán némi hieroglifa edezhető fel. Valahonnan hallanak egy hangot. Először nem lehet behatárolni, hogy honnan, mert ojan az egész,, mintha valami istenség hagja lenne hallható minden oldalról, az ég felől, a víz, a föld alól egyszerre.
- Ozirisz az egyiptomi Uszir, Wsir görögösített alakja. A természet termőerőinek istene, a túlvilág uralkodója. Plutarkhosz szerint a földisten (Geb) és az égistennő (Nut) idősebb fia. Testvérei: Ízisz, Nepthüsz (Nehebhut), Széth. Ízisztől született fia Hórusz. Ő volt a legősibb időkben uralkodó istenek sorjában a negyedik. Dédapja Ré, nagyapja Su és apja Geb hatalmát örökölte. Egyiptom uralkodójaként leszoktatta az embereket a vad életmódról, az emberevésről. Megatnította őket a gabonafélék (árpa, tönkölybúza) termesztésére, szőlőtelepítésre, kenyérsütésre, sör- és borkészítésre és bevezette náluk az istenek tiszteletét. Öccse Széth, a sivatag gonosz istene, át akarta venni a hatalmát, ezért elhatározta, hogy megöli Oziriszt. Ozirisz győzelmes ázsiai hadjáratáról haztérve lakomát rendezett. 72 cinkostársával Széth is megjelent a lakomán, amelyre egy díszes ládát (nyilván szarkofág) vitetett, mondván annak ajándékozza, akinek a méretéhez illik.
Ez így megy egy ideig, s lassan végigmondja az egész anyagot a hang, mikor is nyikorogni kezd a szarkofág, s a hang valamelyest felismerhetővé válik, s nem is zeng már úgy. Hirtelen felcsapódik a fedél, s egy múmia kezd belőle kikászmálódni. Elindul a diákok felé, elég nehézkesen, vontatotat mozog. Kezét felemeli, s a lelógó gyolcsdarabot mutatja a diákok felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Hétf. Nov. 23 2009, 13:30


- Lenne kedves valaki nekem segíteni letekerni? Azt hiszem, hogy elég volt mára a múmiaságból.
Zsörtölődve, a magam morcos mivoltában hallják már teljesen felismerhetően a hangomat. Várok egy csöppet, hogy aki estleg frászt készül kapni magához térjen, majd újra belekezdek az óra anyagába, még itt a parton.
- Egyúttal megérezhetik, hogy milyen anyagba is csavarhaták bele valamikor a múmiákat. És bár Oziriszt nem így tették szarkofágjába azért jó ha tudják milyen, mert később ezt is fogjuk tanulni. Több változatát is hallhatták a legendáknak az istennel kapcsolatban, és kíváncsi lennék, hogy önök szerint melyik lehet az igaz.
Ha kapok segítséget, akkor szép lassan letekerődik rólam az anyag. És miért is ne kapnék, hisz aki képes magából bohócot csinálni csak kap annyit viszonzás képpen, hogy kicsomagolják.


//Ha valaki esetleg kedvet kapott a csalakozáshoz tegye meg bátran az óra folyamatának figyelembe vételével.//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Hétf. Nov. 23 2009, 18:33

*Nos igen, nem is kérdés, hogy nagyon arra vár valami történjék ezen a némaságon túl. Legalább annyi, hogy valaki még bedugja a képét, mert ebben a ketten elülünk egymás mellettben semmi jó sincs. De aztán ahogy szeretné tényleg történik valami, méghozzá szemet "gyönyörködtető" sűrű köd, amin kábé annyit lát át az ember, hogy a kezei is elveszik kinyújtva benne. Na nem baj, nem kell itt félni, biztos okkal került ide ez a látványosság, ami inkább próbatétel, mint hogy az egész óra ilyen lefolyásban menjen véghez. Mert az elég érdekes lesz. Sőt inkább ismerve a professzor kedvteléseit, ez inkább egy hatásos belépő lesz majd, ahogy a múltkor megesett vele a hálóval. Persze az már egészen más tészta, hogy a ruhája a nedves és sűrű köd pára miatt nedvességbe burkolózik és így még egy jó kis megfázást is majd a prof számlájára írhatnak. Na de mindegy, szép nyugodtan ül és várja azt a feltűnést vagy előtűnést, amikor ennek az egésznek vége és végre normális keretek között folytathatják a dolgot. Bár egyenlőre nem éppen így néz ki a dolog, a szelet felváltja egy hangos csobogás és bizony kicsikénk elgondolkodik, hogy hogyan vált egyszeriben a teremből valami ködös - folyós helyiség. A köd lassan oszlani kezd, segítve elő a látás képességet, mert ő bizony a szagokra hiába hagyatkozott azok csak valami bűzös növényből jöhettek. Nem tudja elviselni az ilyen illatokat, hiába üde ez másnak annyira. Aztán a kép előtűnik és ő mindennek a lelkes élvezője lehet egy homokos talaj kíséretében. Na nem panaszkodik, ez sokkal jobb, mint a kemény padokban való ücsörgés és itt még a nap is rájuk süt, de a kaland egy kissé befolyása alá bírja és szemeit meresztve pillant a másik társára, hátha ő meg tudja magyarázni, hogy mi folytán kerültek ők ide. Nem érzett semmi émelygést, még azt sem, hogy felemelték volna a padból vagy bármi súlyváltoztatást. Hiába elmélkedik egyre és egyre, ez a megmagyarázhatatlan dolgok egyikébe fullad és a gondolatmenetét a hirtelen képbe érkező szarkofág tereli el, ami pont lábuk elé érkezik. Érdekesen szemléli a fadarabot, eddig csak a történelem könyvében látott ilyesmit és azt is fényképezve, mint a lába előtt heverve.*
- Talán valami álomba cseppentem? - *muszáj tudni a dolgot és szemeiben egy percig kétkedés ül, hogy ez mind valós történés főleg mikor a szarkofág mozogni kezd; hangok szállnak feléjük és nemsokára egy fehér alak bújik ki a belsejéből. Na az ijedősebbek most sietnének a sikoltás segítségére, de ő inkább ledöbbenve áll a leples alak előtt, mint sikoltozva. Bár a sikoltás kezd teret ölteni benne, amikor szép lassan a gyolcs egyenesen feléjük mutat és várja, hogy kibugyolálják a fehér lepelből. Na még csak az kéne, egy élő múmiát pucér valójában látni. Társára néz, hátha bátrabb nála és nyugodtan nyújtja kezét segítségre, ám akkor már hirtelen a professzor hangja szól a fehér személyből. Ha hitetlenkedni kellett eleget, az csak most következik, mert ő bizony kétkedik abban, hogy ebben a személyben az élő professzor lakozna. De azért a kezét óvatosan előre nyújtja, de pont olyan mértékig, hogyha mégis csontos ujjakat takar a nemes anyag, hamar visszahúzhassa. Teker egyet rajta, majd úgy érzi a következő lépés már Ireth-re vár. Vagy megegyezhetnek, hogy egyikük fentről, a másik lentről tekeri vagy egyszer Cecy, egyszer Ireth teker egyet, bár akkor elég sokára lesz megszabadítva az anyag nemességétől az állítólag benne lakó professzor. Ha tényleg ő van mögötte.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ireth Benkovits
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Skorpió Jelige : Könyvmoly
Hozzászólások : 881
Évfolyam : Második
Kor : 46

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Hétf. Nov. 23 2009, 22:29

*Legalább mégsem lesz egyedül, ez az első észrevétele, amint megérkezik egy másik lány is a terembe. Ismeri látásból, hiszen egy karra járnak, sőt a lány még prefektus is így hivatalból is találkoztak már, de bővebb szóváltás még nem esett meg közöttük. Ireth is visszaköszön egy csendes kis "sziá"-val és újra elhallgat. Ma nincsen éppen beszédes kedvében és úgy tűnik a lány sem. Leül mellé, majd pár perces néma várakozásba süppednek. Végül aztán történik valami...
Először is furcsa köd borítja be őket, pár pillanat alatt és Ireth valóban már az orra hegyéig sem lát, így csak sejtheti, hogy a mellette ülő lány megvan-e még. Azt sem tudja elképzelni, hogy mi ez a nagy köd, azt sem tudja, hogy az osztályteremben van-e még. De szerencsére ez a bizonytalanság pár pillanat alatt véget is ér, és a következő pillanatban Ireth a homokban ül a padja helyett. A lány mellette, és ragyogó napsütés süt le rájuk.
Csodálkozva tekint körbe, abban biztos, hogy mindez csak illúzió, ám az is biztos, hogy nagyon hatásos. Máris kezd melege lenni ettől a ragyogó naptól, így gyorsan nekiáll levetni magáról lila pulcsiját. Míg sorban gombolja ki a gombokat, egy hang is felcsendül a semmiből, ami feltehetőleg furcsa ládából szűrődik ki, amit csak később vesz észre, az öltözködés, azaz vetkőzés miatt.
Végighallgatja a monológot, ám nehezen koncentrálja a figyelmét a hallott szavakra, mivel a sivatagos-oázisos táj eléggé elvonja a figyelmét. Majd miután elhallgatnak a hangok, a szarkofág kinyílik és egy lógó rongyokba bugyolált alak kezd kikászálódni belőle. Már a második évét tölti az iskolában, így a meglepő helyzetek igazán nem meglepőek számára. sikkantás az ő száját sem hagyja el, de azért hogy biztonságban érezze magát, erősebben megmarkolja pálcája nyelét, ami a kezébe került, ahogyan a köd rájuk borult. Még szerencse, hogy nem puszta kézzel varázsolódott ide a sivatag közepébe.
Végül is felismeri az anyag mögött a professzort, akivel ezidáig nem sokat találkozott, eltekintve a helloweeni partitól. Sajnos egyelőre még egyetlen órájához sem volt szerencsére, mostanáig! Ez a belépő egészen hatásosra sikeredett, legalábbis Irethre hatott. Sőt, a professzor morgó szavaira még egy kis mosoly is megjelenik a szája sarkában. De ahogyan meghallja a professzor kérlelését, gyorsan hozzá lép, pálcáját pedig a csizmája szárába tűzi, azért biztos, ami biztos. Mikor látja, hogy Cecy is nekilát tekergetni az anyagot, ő is hozzálát. Pár pillanat alatt belátja, hogy valóban úgy szabadíthatják meg legkönnyebben a professzort, ha egyikük fentről, másikuk lentről tekeri kifelé, így leguggol és a professzor lábánál kezd keresgélni a kötöző gyolcs vége után, miután megvan végre meg is szólal.*
- Én tekerem lentről, így könnyebb lesz. *Közli majd elkezdi kibontani a tanárjukat. A közös munka eredményeképpen végül is egészen gyorsan végeznek, bár tény, ha nem ketten lennének sokkal hamarabb is végezhetnének a munkával.
Mire kitekerik a professzort, Ireth tökéletesen megszokja az anyag tapintását és figyel is rá, miután hallotta a buzdítást, hogy figyeljenek a tapintására. Aztán tekerés közben lassan valami válasz féle is megfogalmazódik benne, főleg azért, mivel csak ketten vannak, így valakinek felelnie is kell valamit.*
- Szerintem azért keletkezhetett több változat is, mert Egyiptom területén különböző változatok terjedhettek el, mondjuk minden egyes sűrűbben lakó helyen, ahol többen laktak másként mesélték... Nekem igazából leginkább a ládás változat tetszett, valahogy az nem tűnik olyan brutálisnak mint a 14 részre darabolás... bár ha belegondolunk egy ládában megfulladni sem lehetett olyan kellemes. *Kissé elhúzza a száját, ahogyan belegondol az érzésbe.* - Eléggé kegyetlenek voltak ezek a régi celebek... *Mosolyodik el kissé zavartan, majd hallgatásával nyugtázza, hogy kifogyott a mondandóból egyelőre.*

_____________
#e79063
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Hétf. Nov. 23 2009, 23:28

*Már megint késésben van, ha így folytatja az idén nem az év prefektusa, hanem az év késője címet tudhatja majd magáénak. Mindenestre bár késésben van, még mindig jobb ha bemegy az órára. Mert így legalább nem utólag kell az egész anyagot bepótolnia, csak azt a pár percnyit, amiről lemaradt.
Természetesen futva érkezik az első emeletre. Ami biztos, hogy az alakja miatt már nem kell majd aggódnia. Igaz eddig sem izgatta a külseje. Most is kissé zilált. Fésülködésre már nem volt ideje, s a szekrényből is csak kikapott valamit. Igaz a fekte szoknyához, a zöld fölső is teljesen jól megy. A prefektusi jelvényt, csak a táskájába dobta be, nem akart azzal szenvedni, hogy magára műtse. A bakanccsal sem vesződött, helyette, egy fekete balerina cipőbe dugta a lábát. A talárt magára kapta, igaz kicsit félre csúszott, majd a teremben megigazítja.
Farolva fékez le a terem előtt, egy pillanatig még liheg, majd határozottan belép.*
- Elnézést a...
*Elakad a mondatban, mert a látvány kissé meglepő. Csak két pillus lány van a teremben, és ők éppen mumifikálnak valakit. Amikor jobban megnézi látja, hogy nem betekernek valaki, hanem kitekerik, s lassan az is kiderül, hogy nem mást tekernek, mint a tanárt. Egy pillanatra elgondolkozik, nem lenne-e egyszerűbb, ha egy bűbájjal levágnák a pólyát, de végül elveti a dolgot, ledobja a táskáját egy padba, s megnézi mit tud segíteni a társainak.
Segít, ahogy csak tud, hogy kibogózza a tanárt a többiekkel együtt, közben a beszélgetésből próbálja kihámozni miről maradhatott le.
Csak annyit tud kihámozni, hogy Egyiptomról volt szó, s Ozirisz lehetett a téma. De nem tud hozzászólni, mert nem tudja mi volt a kérdés. Így inkább csendben marad.*

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Kedd Nov. 24 2009, 15:50

- Á...Üdvözlöm kisasszony. Csatlakozzon hozzánk bátran!
Lassan lekerül rólam a múmiaszerkó, s előkerül a fekete ingem, s hozzá illő fekete nadrágom. Nem is beszélva a mogorva ábrázatomról. Figyelmesen hallgatom Ireth szavait.
-Igen, én is így sejtem. Olyan ez mint egy pletyka, valaki elindít egy mondatot, aztán száz variáció is lehet belőle, aminek már a fele sem igaz. Azt hiszem, hogy Oziriszről éppen eleget beszéltem, így remélem nem bánkódnak, ha most elbúcsúzunk a Nílustól, hogy egy teljesen más kultúra, mégpedig a görög mitológia vizeire evezzünk át, s meglátogassunk egy sokkal kopárabb szigetet. Délosz köves szigetét.
A terem ismét alakulgatni kezd, ismét köd keletkezik rövid időre, majd egy kopár szigeten tanánjuk magunkat.Délosznak nem voltak termékeny földjei, kavicsai között fű is alig nőtt, nem is törődött vele senki. A diákok korhű görög ruhákban ácsorognak már mellettem, akin szintén khitón van.
- Persze ez csak illúzió. Szeretném bevonni önöket egy kis játékba. Nem vagyok ugyan híres színészi képességeimről, s rendező meg végképp nem vagyok, úgyhogy remélem önök kicsit ügyesebbek nálam, s segtenek kicsit eljátszani a második és harmadik tananyagunkat. Természetesen adok egy kis időt, amíg átolvassák, de előe bocsájtom, hogy kinek melyik szerepet szánnám, hogy ezzel ne menjen el az idő, amíg eldöntik. Nos Cecilia, ha lenne kedves Létó bőrébe bújni egy kis időre. Kumiko a sziget hangján szólalna meg, Ireth pedig Apollón, másként nevezve Phoibosz.
Lesem az arcokat, hogy érthetően fogalmazk e, s nem bonyolódtam-e bele nagyon a mondataimba.
- Kérdés?
Ha van válaszolok, ha nincs, akkor megvárom, amíg elolvassák a Létó gyermekei Apollón és Artemisz című tananyagot, s könyvvel, vagy éppen egy-egy általam kiadott pergamennel kezükben színészi képességeiket fogják fitogtatni.
...és hogy ki is lesz Daphné? Az meglepetés.
- Játékra fel! Cecilia kezd!


//Kérdéseket lehet küldeni pü-ben, ha valamit nem elég érthetően írtam le.//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Kedd Nov. 24 2009, 23:15

*Szinte épp ésszel fel sem fogható és még mindig furcsa íriszekkel bámul a kilépő múmiából lévő tanárra és a figyelme bizony olybá megy át a nagy csodálkozásban, hogy az újonnan befutót észre sem veszi. Csupán akkor képes a mozgást figyelembe venni, amikor egy percig szusznyi levegőt vesz és körbesandít erősen, hogy még mindig ott vannak, ahol azelőtt. De a terep szép lassan változni kezd és megint egy újfajta szerepkör megismerése és ténynek tény az előbbi homokos part mégiscsak kedvre valóbb volt, mint a mostani kopárság. Mintha semmi élet sem lakozna itt olyan érzései van, de aztán a titkok nyitjára fény derül és először vonakodva húzza el a száját. Nem mostanában volt igaz, hogy kiélte játékos hajlamait és bár színészi képességei vannak valamelyest, abban van kétsége, hogy ezt hűen tudná ábrázolni. Az olvasottak alapján elég bonyolultnak tűnő karakter, bár a szenvedést talán még valahogy ki tudná játszani. Mindenesetre szüksége van pár percre, amíg megérzi azt az azonosulási szikrát, amivel fel tudja ruházni magában annyira a mondott "híresség" alakját és személyét, hogy valamennyire az hű is legyen. Pár percnyi végiggondolás, hogy hogyan is induljon a móka, laza fejtekerés, kicsi hangköszörülés és talán végre ráérez a más bőrének bebújásába. Még a rávarázsolt ruhára sincs panasza, sőt szívesen libegne néha ilyen szerkóban.*

*Napok óta szinte vontatva testét keresett egy hajlékot, egy meghúzódó sarkot, de mindenhonnan csak ellenszenvre lelt. Ruhája szegélye már a sok meneteléstől kezdett rongyosodni, de nem adta fel. Sosem hitte volna, hogy a szerelem, az a mámorító érzés fogja késztetni arra, hogy meneküljön, hogy távol maradjon szerelme forrásától. A láng benne nem apadt, sőt erősödött még inkább a harag ellenére is, melynek köszönhette mostani sorsát. Nem tudta még, hogy mennyit bírnak lábai, de kell egy hely, egy befogadó hely, ahol talán nem tudják ki ő, ahol nyugodt életet remélhet, legalább egy időre. A kopár - kietlen tájt nézve meg sem fordult a fejében, hogy talán a menedék itt éri utol. Itt talál olyan életet magának, ahol boldogság és remények várnak rá. Csak fel alá sétált a kis darab kopáron, ahová megérkezett és képtelen volt továbbmenni. Nem tudta megmagyarázni, hogy a kietlenség miért van hatással rá, hogy miért reméli azt itt nem háborgatják. Fáradtan rogyott le a kavicsos talajra, ahol a zöld fűszálak is gyéren lengedeztek, de egy lépést sem bírt tovább megtenni. Kezét hasára simította, tudta jól, érezte mélyen a kis jövevény(eke)t és megszólította a szigetet.*
- Kedves Délosz! Légy jó hozzám, engedj be bűvkörödbe, hagyd hogy gyermekem Apollón itt nevelkedjen és éljen és felállíttatom rajtad a templomot! - *hangja bársonyos húrokon zengett alá a szigetnek és remélte, hogy meghallgatásra talál, hogy nyugalmat lel és nem vár rá több kínzó perc - óra - nap, míg helyet lel.


//Ha valamit elszúrtam nyugodtan kritizáljátok, de szó szerint hullának érzem magam Sad//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Csüt. Nov. 26 2009, 20:43

*Kissé meglepi, hogy tényleg a tanárt tekerik ki, a homokos partot, meg a töbit eddig nem is nagyon vette észre, inkább csak akkor érzékeli, amikor már változni kezd a szín. Akkor is csak azért, mert a kopárság, nagyon szembetűnő, a korábbi képhez képest. De persze aktívan részt vesz az órán, hiszen izgalmasnak és ígéretesnek érkezik. Ő pedig a világért ki nem hagyná. Az már más dolgo, hogy ő egy "sziget" lett. Szívesebben lett volna, mondjuk Artemisz... De ha nincs más, akkor persze Délosz is jó. Mert ha nem is Istenség, legalább a szülőföldje egy-kettőnek. És azért az sem semmi. Gyorsan átolvassa az anyagot, hogy lássa jól emlékszik-e arra, amit korábban olvasott. Néhány plusz információt is talál, hiszen annak idején a mugli iskolában nem voltak ilyen "jó" forrásaik. Amint végez, megpróbálja magát elképzelni szigetnként, de nem igazán sikerül neki. S ami azt illeti újdonsült ruhájában sem érzi jól magát. De nincs sok ideje ezzel vesződni, hiszen Cecilia nem akad ki a ruhán, épp ezért nem is idegeskedik miatta, s hamar belekezd a történetbe.
Neki szerencsére nincs sok dolga, hisz a szigetet, nem nagyon tudja eljátszani, inkább csak a hangjával kell kifejeznie mindent. Ennek megfelelően, amikor Cecilia elmondja Létó szavait, néhány másodpercnyi gondolkodás után ő is megszólal.*
- Oh Létó! Beengedlek én szívesen, de mondd! Nem lesz-e elégedetlen a te gyermeked, az én kietlenségemmel és kopárságommal? Nem fogja-e bánni, hogy nem egy nagyobb szigetre állíttatták templomát? Mi lesz ha elégedetlen lesz velem, s elmegy másik földet keresni, olyat, ami nagyobb, termékenyebb és szebb?
*Ahhoz képest, hogy mindezt ülve mondja, elégedett magával. A hangjában némi aggodalom hallatszik, mert megítélése szerint ez az, amit Délosz a mítosz szerint érezhetett. Aggodalom. Aztán persze lehet, hogy téved. Most mindenesetre nem tudja, mi mást mondhatna. Hiszen most Létónak kell emgígérnie, hogy nem lesz elégedetlen a gyermeke és utána mehetnek a történet azon részére, mikor már megszülettek a gyermekek. Ő legalábbis így képzeli. A tanár majd úgy is szól, ha valamit nem jól csinálnak.*


//Bocsi, sínbe van a hüvelykujjam, aztán így nem nagyon tudok írni Razz//

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Kedd Dec. 01 2009, 20:28

//Elnézést a késői válasz miatt//

*Nem is rossz móka igazán ez a szerepkör váltás és tényleg pár percig, amíg hagyja érvényesülni a többieket is. Talán más órán is igazán kipróbálhatnák a dolgot és így bizonyára könnyedében megragadna az egész, mint a vontatott szavak súlyát hallgatva.
Hamarosan figyelmét újra, mint Létó kell átélnie, mert a bölcs sziget, ez a hű mentsvár végre szólani bír hozzá. Szavai, mint egy lágy szellő suhannak körbe és mindenütt jelen van, minden pórusában, mintha a sziget tényleg élne. Azaz élnie kell, mert ez az ő menedéke végre. Anélkül is tudja, hogy itt fog nyugalmat lelni, hogy konkrétan mondana bármit is, ígérgetne felelőtlenül. De a sziget nem nyugszik, próbálja rábírni, hogy ne ezzel érje be, hogy ő többre áhítozzon, hogy ne ezt a képet kapja, ami most van. De ahogy lenni szokott mindenre van megoldás. Lelkében mélyen az eddig érzett riadalom lassan foszladozni kezd és helyét a bizonyosság, a melegség, a nyugodtság kezdi átvenni.*
- Kedves Délosz! Óhh utam érzem már bevégeztetett és te vagy én megmentőm kopárságoddal, üres tájaiddal. De most erre van szükségem, rád van szükségem, légy hát kegyes és engedd, hogy fiam itt leljen menedéket, ez legyen szülőföldje. Nem, nem fog vágyni soha más helyre, temploma örök fényességed lesz, kopár földed lesz szent liget számára és soha, de soha más sziget helyedre nem léphet, hiszen ez lesz a szülőföldje, az otthona, mely szerepet más be nem tölthet. - *szemernyi aggodalom a visszautasítástól, de talán az ígéret valamelyest kompenzálja a sok-sok aggódó kérdést és végre úgy "vethet" itt talajt, mintha otthona volna.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tanmesélő
Mesélő


Hozzászólások : 11

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Hétf. Dec. 07 2009, 14:36

Egy villám suhan át fénnyel elárasztva a diákok környezetét, a jelenlévők feje felett, majd valahol hátul becsapva hatalmas dörrenéssel jelzi, hogy itt bizony történni kezd valami. A dörrenéssel egyidejűleg a diákság zökken egyet eredeti helyére lehuppanva. A menydörgést egy viszhangzó hang váltja fel, melynek származása elég nehezen behatárolható. A terem mennyezetén azonban egy arc jelenik meg, s lesúlytó szavak hagyják el ajkát, betöltve a terem légterét. Porig alázva ezzel mind a diákokat, mind a professzort.
- Mit képzeltek ti? Mi ez a maskara, honnan vettétek a bátorságot, hogy magatokra öltsétek e nemes ruházatokat? S kigyúnyoljátok gyermekeim születését? Ezt megkeserülitek!
A hang elhalkul, s a terem mennyezetébe beleolvad az arc, mely Zeuszé volt. A professzor kicsit meghökkenve les fel a plafonra,legalábbis meghökkenést színlel, majd a terem végébe suhint pálcájával, hisz ott egy széket lát füstölögni, ide csapott a villám. Beoltva a tüzet megköszörüli a torkát, majd belekezd a következő óra anyagába, hogy azért ne tünjön annyira meglepettnek. Hermészről kezd el mesélni, magyarázza milyen is volt, mi a hozzá fűzött tárgy, konkrétan a lant, a teknősről, kakasról is szól pár szót. Amint taglalni kezdi az istenség tolvajokhoz fűződő kapcsolatát, miszerint ő maga volt a tolvajok istene, egymás után kezdenek a diákok holmijai eltünni.
Ireth karjáról eltünik az óra, s kezében lévő pennája. Cecilia zsebében matatást érez, s a tükörnek hült helye van immáron. Kumiko mellől konkrétan az egész táska eltünik, s mindhárom lánytól a jelvénye is, meg még sok apróság, vagy éppen nagyobb dolgok is, közben halk, gyermeki kuncogást hallhatnak.
Törhetik a fejüket, hogy hogyan fogják visszakapni az elvesztett cuccokat. Kit kell kiengesztelni, hogy visszakapják az eltünt tárgyakat?


//Hölgyeim, egy kis változás az óramenetben....zárjuk le ezt az órát:)//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Midorikawa Kumiko
Prefektus - Extremus
avatar

Female Halak Jelige : Mérgezett Fekete-Fehér
Hozzászólások : 2161
Tantárgy(ak) : Átváltoztatástan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Kedd Dec. 08 2009, 14:38

*Már éppen válaszolna Cecilia - vagy Létó? Kérdésére mint a sziget, amikor keresztül csap egy villám a termen. Egy pillanatra összerezzen, de igyekszik nem mutatni, hogy megijedt. Rögtön rájön, hogy Zeuszt hallja, s hogy az istenség dühösa, amiért eljátszák a gyermekeinek születését, bár nem ért egyet az őrült istennel.*
~ Mennyire jó, hogy nálunk kamik vannak... ők nem szoktak ekkora hisztit csinálni ~
*Gondolja magában, persze helytelenül, hiszen hányszor van földrengés vagy éppen eső, amit sokszor a kamik számlájára írnak. Igaz ő már tudja, hogy ezek természeti jelenségek a felmelegedés, és a kőzetlemezek mozgása okozza őket, de azért sokan hiszik, hogy egy-egy földrengés vagy más katasztrófa a kamik büntetése, amiért valami rosszat tettek.
Zeusz szavai kissé kiakasztják. Az ő véleménye az, hogy Zeusznak örülnie kéne, amiért felelevenítik nem éppen fiatal gyermekeinek születését, s megemlékeznek róluk, de hát mit vár egy önző, eképzelt istenségtől?
Inkább nem is foglalkozik vele. Amint eltűnik az égő szék, és Mr. Tayler is beszélni kezd ő is szorgalmas jegyzetelésbe fog. Nem mintha nagyon érdekelné a téma, elvégre egyáltalán nem kötik le a görög NEM LÉTEZŐ istenségek...
Ahogy hallgatja a tolvajok istenségéről szoló magyarázatot, valami nevetgélés is eljut a füléhez, s ahogy körbe pillant, a hang forrását kutatva észreveszi, hogy nincs meg a táskája sem a kitűzői.*
- Professzor! Valaki lopkod a teremben!
*Jelenit ki kissé pánikolva. Nem emlékszik mi minden volt a táskájában, de az egész biztos, hogy a varázspálcája is ott volt. S ennek hiánya enyhén megriasztja. Mit tehet egy boszorkány a pálcája nélkül?*

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ireth Benkovits
Diák - Pilluamuleto
avatar

Female Skorpió Jelige : Könyvmoly
Hozzászólások : 881
Évfolyam : Második
Kor : 46

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Kedd Dec. 08 2009, 16:40

*Ireth csak csendben figyeli a másik két lányt, egyelőre neki nincsen szerepe, hiszen ő a megszületendő gyermeket személyesíti majd meg. Legfeljebb abba élheti bele magát, hogy éppen még magzati állapotban az anyja hasában kuporog... Ez eléggé nehéz elvonatkoztatás még Irethnek is, aki sokszor lebeg pár centivel a föld fölött a saját kis világában.
Jelenleg csak ül és figyeli a többiek játékát, akik szerinte egészen jól csinálják. Ő sosem volt ennyire kreatív ezekben a dolgokban, beleélési képessége van, de a színjátszás sajnálatos módon nem az erőssége. Kissé balra döntött fejjel figyeli mi történik éppen, amikor hirtelen valami változás történik. A villám megjelenése kisebb frászt hoz rá, így sikkant egyet, ám a nagy robajban ezt nem is lehet hallani. Egy újabb pillanat elteltével a helyszín is visszaváltozik, és újra a teremben ülnek a padjukban. Ireth kissé döbbenten és zavartan néz körül, amikor is meghallja a baljósnak hangzó hangzatot. Ám professzoruk egészen nyugodtnak tűnik a hirtelen változás után, és még a füstölő szék sem borítja ki, így Ireth is megnyugodik és reméli, hogy ez mind a professzor ötlete volt.
Míg a professzor Hermészről mesél, pennájával lejegyzi az új ismereteket az előtte heverő pergamenre, ám egyszerre csak eltűnik kezéből a penna. Csodálkozva mered a kezére, ám akkor észreveszi, ahogyan az órája is lecsatolódik a kezéről.*
- Hééé! *Ad hangot nemtetszésének, ám ahogyan körbepillant, látja, hogy a többiekkel is ugyanez történik.*
~Hermész?~ *Gondolja magában, ám egyenlőre nem mondja ki hangosan, hiszen gyanúsítgatni senkit sem szeret. Egy biztos, csak úgy szívódnak fel körülöttük a tárgyak, méghozzá éppen akkor, amikor az istent emlegették. Gyanús, felettébb gyanús. Mindenesetre gyorsan elkezd gondolkozni, hogy mit is tanultak és hallottak most Hermészről, hátha rájön a dolog nyitjára.*

_____________
#e79063
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecilia Thulile
Diák - Pilluamuleto
avatar

Nyilas Jelige : Meghódíthatatlan Vörösszem
Hozzászólások : 237
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Kedd Dec. 08 2009, 20:26

*Kíváncsian és kicsit félve, alsó ajkát harapdálva várja a sürgető választ, ami sorsát dönteni méltó, amikor hirtelen minden reménye szertefoszlik, mert villám cikázik át az égen, ami még kicsit meg is ijeszti és ráadásul muszáj a valós időbe visszatérnie. Pedig már valamilyen szinten kezdte megérezni az érzéseket, a mardosó vágyakozást egy haza után, de ez most mind sutba került, mert hirtelen újra a terem képe tűnik fel. Nem akar itt lenni szívesen lenne újra Létó, élne abban a környzetben még ha úgy is ahogy. A hirtelen betörő éles fény rá is kisebb ijedtséget hoz, ráadásul azok a hangfrekvenciák is inkább arra kényszerítik, hogy süllyedjen le mélyen a padba és próbáljon észrevehetetlen maradni. De a fülét akkor is elérik a hangok és még a betapasztás se segít rajta. Csak már szeretné, ha nem hallaná többet, ha elcsitulnának és megszűnne ez a zaj. Szerencsére a "murinak" hamar vége és nem mindenki veszi olyan hatalmas dolognak, mint ő. Inkább próbál figyelni az új tananyagra, ha már itt van, de azért gondolatai még néha-néha visszatérnek az előző eseményhez. Épp szeretné ellenőrizni ajkai pirossági megfelelőjét, ám hiába tapogat a zsebében és ijedten sikkant fel. A tükre, az ő drága becses tükre... Keresi kutatja a másikba is, de ennek lába kélt. Dühösen mered szét, mert mikor bejött még megvolt. Idegesen simítja hátra vörös szálait és követelően a tükrét akarja.*
~Talán ez is valami csapda?~
*Papírjára mered, hogy miket is jegyzett fel a galád Hermészről, de ő nem látott itt senkit sem suhanni, sőt nem is érezte, hogy bárki tapogatta volna. A kuncogás lassan hatol be oda mélyre, de szemeit összehúzva keresi a tréfaalanyt és kezd kiborulni, mint egy hisztis kislány, aki nem kapja meg a csokiját. De a tükör a lételeme és most azonnal kell neki. Idegesen pillant körbe-körbe keresve a bűnbankot...*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tayler Thor Owain
Karvezető helyettes - Pilluamuleto
avatar

Hozzászólások : 1071
Tantárgy(ak) : Rúnamágia, Varázsfegyvertan, Mitológiák és Vallások tanár

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Csüt. Dec. 10 2009, 14:48

Bajszom alatt bazsalyogva lesem a megdöbbent arcokat, melyek a kis tolvajunk mesterkedéseinek köszönhet. Lám csak, lám. Milyen értékesek is még az apróbb tárgyaink is, ha azokhoz valami féle érzelmeket kötünk, nem is beszélve a becsesebb, nagyon is fontos dolgokról, mint például a pálcánk.
- Köszönjük Hermész a bemutatót. Azt hiszem megtanultuk a leckét. Zeuszt megkövetjük játékunkért, ha lennél kedves közvetítőnk lenni....
Én sem látom a kis csibészt, de tudom, hogy ott van, s abból is látható, hogy valamit értek eme mondatok, hogy a tágyak asztalomon ismételten megjelennek. Közvetlenül mellettem, hisz idő közben feltelepedtem annak tetejére. A gyermeki kacaj egyre távolodik, s egy idő utántaljesen megszünik, s mi itt maradunk újra négyesben. Nagyon reménykedek benne, hogy a következő órára még beesik valaki, mert nem tudom, hogy így hogyan akarnak harmadévesek lenni...
- Óra zárásaként szeretném, ha mindhárman jellemeznének egy-egy istent a ma tanultak közül, és elmondanák a véleményüket is róla.
Türelmesen végighallgatom a lányokat, miközben az asztalról felnyalábolom az ott található személyes tárgyakat, majd szépen, komótos járással kiosztom őket tulajdonosuknak.
- Figyeljenek a holmijukra, mert nem csak a kis istenünknek vannak ilyen hajlamai.. Mára ennyi...következő órára járjanak utána, hogy melyik Hermész szent állata. Többet is találhatnak, válasszanak ki egyet, és kérek róla egy kis jellemzést. Miért is tartotta kedvencének, mire használta, satöbbi. Elmehetnek.
Megvárom, amíg mindenki befejezi a mondanivalóját, összepakoljanak, majd én is összeszedek pár jegyzetet és kisétálok az utolsó leányzó mögött haladva, karomat magam mögött lazán összekulcsolva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Szomb. Dec. 12 2009, 16:04

*Kivételes alkalom, már jóval korábban jön lefelé a harmadikról, mint kellene. Ezt fel fogja írni magának, és pirossal bekeretezve emléknapnak fogja nyilvánítani, mert ez is ritka tőle. Miért már most? Maga sem tudja, ilyenje van, ennyire egyszerű. Meglepő, de az öltözéke nem nagyon változik, saját ruha, fekete nadrág, csizma, fehér ing, no meg a saját talár és köpönyeg. Francis természetesen a kezében, mint elmaradhatatlan kellék, nélküle egy tapodtat sem, még akkor sem, ha éppen rejtenie kell valahogyan. Hozzátartozik, vele alkot egy teljes egészet, ha őt kitiltják, akkor magát is. Kimért léptekkel halad a folyosón, ismeri, bejárta rengetegszer, már minden zugát ismeri, így a terem megtalálása sem okoz gondot neki. Az ajtó előtt áll csak meg, egy cigire is van ideje bőven, vagy akár többre is.*

-Bemenjünk, vagy még ne, Francis?

*A koponyára pillant, mintha tőle várná a választ, végül benyit, legfeljebb majd kijön, ha arra támad kedve. Az ajtóból méri fel a termet, ez az elrendezés nem igazán nyeri el a tetszését. Túl közel vannak egymáshoz a székek, és nem tud félrevonulni, hátra ülni egyedül. Nem örül neki, de ha átrendezi a termet, annak sem fognak túlzottan. A baloldali sarkot választja, ott még hátra is tudja húzni a széket, ha éppen úgy adódik. Egyelőre nem teszi, csak leül, Francist és a pergameneket leteszi az asztalra, hátradől, de a koponyával foglalkozik. Mindig talál rajta olyan helyet még most is, amire bólint, alaposabban kell tisztítania majd, nem elégedett, pedig elmondható róla, hogy rutinos, gyakorlott, és mégis felfedez hibát. Ezen elmosolyodik, megint Raulnak volt igaza, miszerint soha nem lesz profi.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aram Avadakian
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Szűz Jelige : Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
Hozzászólások : 319
Évfolyam : Első
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Szomb. Dec. 12 2009, 18:25

*Határozott léptek kopogásától fisszhangzik az első emeleti folyosó. Egy sötét alak közeledik a Mitológiák és Vallások tanterem ajtaja felé. Öltözéke most sem különbözik az eddig megszokottól: egy kis arany színtől eltekintve, ami az egyenruháját jellemzi, ruházata többi része most is oly' fekete, akár az éjszaka. Lehet, hogy ez az egyhangú öltözködési stílus egy idő után egyesek ajkára gúnyos/lenéző mosolyt csal, de Aram nem is tudná magát elképzelni más színekben. Számára a fekete megnyugtató, elmét kitisztító, vonzó... és titokzatos.
Általában pontosan szokott mindenhová megérkezni, így ez nála is szokatlan, hogy most hamarabb bukkan fel. Ahogy a terem ajtaja elé ér, megcsapja egy jellegzetes szag, így már tudja is, hogy ki előzte meg őt.*

- Szervusz, Noel.

*Mondja szinte azonnal, ahogy megjelenik a teremben, majd mikor eléri az asztalsort, le is ül jobboldalt. Mikor elindult a Pilluamuleto toronyból, úgy döntött, hogy az óra kezdetét a tanteremben várja meg egy könyv társaságában - egyedül. Nos, ez nem jött össze, de sebaj, most már azért sem zavartatja magát. Táskájából kiveszi a könyvet, és olvasni kezd.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serenius Fi Ham
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : Nem tudod elhatározni, mikor és hogyan halj meg, de eldöntheted, hogyan élj!
Hozzászólások : 35
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Szomb. Dec. 12 2009, 19:10

*Mivel Mitológia órára jött, ma még kevésbé érzi kötelezőnek a merev egyenruhaviselési szabályok követését. Mivel idebent állandó és ráadásul még az ő, sivatagi forrásághoz hozzászokott hőérzetének is kellemes az időjárás, könnyű, bő szabású marokkói ingben jelenik meg, a szokásos elmaradhatatlan fejkendővel a fején. Udvariasan üdvözli a már jelenlévő Noel és Aramot. Utóbbi felkelti a kíváncsiságát, és legszívesebben addig ügyeskedne, amíg meg nem lesné, miféle olvasmányban mélyed el Aram. De mivel győz az udvariasság, ha Aram nincs társalgós kedvében, ő nem fogja megzavarni.
Szerencsére beszélgetőpartner híján sem fogja unni magát, hiszen ő is hozott olvasnivalót, a szokásos Mitológia és Vallások tankönyvön kívül egy tetszetős küllemű, Ó-Egyiptom vallásáról szóló olvasmányt is, mely, ha valaki közelebb hajol, ódon pergamenszagot áraszt magából. Persze a könyv nem több évszázados, csupán egy elmés kiadó bájolta ilyen illatúra, remélve, hogy ezzel felkelti az olvasóközönség érdeklődését. Talán nem is tévedett nagyot, de hogy Sereniust az elmúlt napokban sikerült lekötnie az írásnak, az egyszer biztos.
Ha megérkezik a tanár, ő is helyet foglal, hiszen vállal és jobb behajtott térdű lábával a falat támasztva olvasni nem túl kényelmes hosszútávon, bár ezt az alacsony termetű busmanok talán vidáman csettegő, kerregő hangon cáfolnák... Mindenesetre leül, és jegyzeteit elővéve minden figyelmét az órának szenteli, talán akad majd használható megfigyelése, hozzászólása is. Nem utolsó sorban azért, mivel úgy érzi, ez lesz az egyik legkedvesebb tantárgya.*


//Elnézést, előfordulhat, hogy user ma már nem tud reagálni! Sajnálom, holnap pótlom az inaktivitást!//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dorian Le Sarte
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Bika Hozzászólások : 188
Évfolyam : Első
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Szomb. Dec. 12 2009, 19:18

*Dorian érkezik a tanterembe. Fehér nadrág, ing, cipő és talár. Csak talárját díszitő zöld hímzett Signumus-címer tűnik ki a fehér öltözékből. A srác megáll az ajtóban, körbenéz. Hamar kiszúrja kartársát.*
-Szép estét!-*köszönti a bent lévőket. Közben már meg is indult. Egyre közelebb kerül a bal sarokhoz, vajon mire készülhet? Naná hogy a Noel melletti széket szúrja ki magának. Tudja, hogy kartársa nem lesz emiatt boldog, hát épp ezért.*
-Noel, Francis.-*Biccent, miközben helyet foglal a fiú melletti ülésen. No igen, és a koponyát a nevén szólitotta, ezt bizony érdemes felvésni a naptárra, nem mindennapos alkalom.
Most, hogy leült már van ideje körbenézni. Fura egy terem, annyi bizonyos, ami Doriannak annyiból áll, hogy idegesiti az U alak. De idővel majd csak megszokja ezt is. Miközben igy nézelődik szeme megakad a könyvön, amit a másik, ismeretlen srác, Aram olvas. Bárhogy is meresztgeti a szemét, nem tudja kivenni, milyen könyve.*
-Mit olvasok?-*Kérdi kiváncsisággal a hangjában. Közben belső zsebéből egy penna és pergamenek is előkerülnek. Könyvet nem hozott, az már túl nehéz lenne. Majd az óra után eldönti, hogy érdemes-e a továbbiakban azt is cipelnie óráról-órára.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jekatyerina Ithilion
Diák - Extremus
avatar

Female Skorpió Jelige : Ulula cum lupis.
Hozzászólások : 99
Évfolyam : Első
Kor : 44

TémanyitásTárgy: Mitológiák és Vallások tanterem   Szomb. Dec. 12 2009, 20:26

*Szapora léptekkel halad a lépcsőn felfelé, valahogy úgy alakult, hogy szinte minden órájáért számos lépcsőt kell megmásznia. Most sincs ez másként, Mitológiák és vallások órára igyekszik. Ez a tárgy különösen érdekli, szeretne többet tudni az emberek hiedelemvilágáról. Ezúttal nem húzott talárt, csak vékony kabátján viseli háza címerét. A teremhez érve lassít, majd pár pillanat múlva belép.*

- Sziasztok!

*Köszön a bent lévőknek, s gyorsan körbepillant, hogy ki mellé ülhetne le. Mikor megpillantja Aramot, elmosolyodik, s lehuppan mellé.*

- Szia, Aram!

*Köszönti a fiút még mindig mosolyogva.*


//User holnap csak este lesz.//


A hozzászólást Jekatyerina Ithilion összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Dec. 12 2009, 23:38-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Szomb. Dec. 12 2009, 21:31


-Óh a rohadt életbe! *Az a nyomorult macska egyszerűen rá van szállva, most is majdnem besurran a terembe, s ha Ed nem művészkedne az ajtóval, meg rúgna felé, talán be is sunnyogna. Persze, elkéesett, igazából arra számít, hogy páros lábban lesz kirugdalva, annál nagyobb a megkönnyebbült sóhaja, mikor látja a tanár még nem érkezett meg.*
-Szajonára cicus *kacsint a macskára, s vigyorog le rá gonoszan, mielőtt az orrára csapná az ajtót. Csak aztán fordul a többiek felé, arcáról levakarva a dögnek tartogatott kifejezést, a többieké, megint a szokásos semmilyen, őméltósága. Nade azért köszönni már megtanult, szóval mielőtt elegánsan betolná a valagát egyszerűen közli:*
-Sziasztok.
*A szokásos banda, milyen unalmas...Egyedül Dorian új. Lassan osztály feelingje lesz ennek az egésznek. A gumicukra nála van, s természetesen most sem ad senkinek. Túl sokan vannak és ha egyet megkínál rá fog akaszkodni a többi keselyű is. Ígyját elteszi a cukrot, miután a szájába nyomott egy marékkal, s leveti magát valamelyik székre, lazán rágva, s hintázva úgy, hogy a padra teszi szétesett edzőcipős lábát. Most már csak az hiányzik, hogy nem tud a gumicukorból léggömböt fújni. Illene az összképbe. Gondolkodik, hogy beszóljon-e valakinek, de senki sem elég abnormális ma hozzá*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emily Dangerous
Diák - Extremus
avatar

Female Kos Jelige : Élj veszélyesen, házaidat a Vezúv lábához építsd!
Hozzászólások : 33
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   Hétf. Dec. 14 2009, 14:57

Halkan, szerényen tolakszik be egy sütőtökkel a kezében. Izékével való találkozása megváltoztatta az egész életfelfogását! Most már váltogatni fogja a nehezékeket!
Az ajtóban megtorpan, valakihez gyorsan oda akar ülni, mert Rai azt mondta, muszáj és ez egy iskola és ezen az órán talán nem fognak átkozódni. Gyorsabban lépked beljebb, még talán nem késett el nagyon. A tökét erősen szorítja magához, abban reménykedik, erre már senki nem fogja rá, hogy rohad a kezében. Karácsonykor, majd lucfenyővel fog járkálni, de nem olyan rég múlt el mindenszentek, időszerű a tök.
-Sziasztok – köszön izgatottan, megpróbál mosolyogni, mert az mindig jó első benyomást kelt. Persze fél attól, hogy majd ő lesz az őrült, tökös srác, jóval óvatosabban közeledik, mintha nem óra előtt lenne.
-Sziasztok – köszön még egyszer, nem hiszi, hogy hallották az előzőt. Amit először meglát az a koponya, máris kedve lenne kirohanni innen, élőben még félelmetesebb, mint amikor csak Izéke mesélt róla. Remegve kúszik tovább a tekintete Noelre, akiből nem szabad kiűzni semmit, nem azért van nála valakinek a feje, mert levágta és Izé nagyon haragudna. Nem így képzelte. Azt hitte fekete csuklyát hord, mint a halál és hogy van nála kasza is. Azért továbbra is kitartóan félni fog tőle és ahogy ránéz gyorsan el is kapja tekintetét. Hosszasan nyeldekel, annyira kiszáradt a szája a szörnyű látványtól. Egy szőke fiú beszélget vele, próbál arra gondolni, hogy ha a fiút megszállta volna az ördög, akkor azt a tanárok már észrevették volna.
~Nem az ördöggel fogok egy teremben ülni!~
Tovább lépked, ketten könyvet olvasnak, egy tünde lány leül a szimpatikusabb olvasó mellé, Cid akkor már nagyon csalódott képet vág, mert maradnak ketten akik mellé leülhet, egy arab olvasó, meg egy másik aki a lábát felteszi az asztalra…Melyik a rosszabb? Hogy fog így barátokat szerezni? Mindenki olyan komoly, olvasnak és furák és idegenek és nem hozta a tengerimalacait! Fél, hogy a cipős fiú azonnal leütné, az arabok pedig letakarva tartják a nőket…
~Nem szabad, hogy előítéleteim legyenek!~
Már alig várja, hogy lerakja a tököt, kezd nehéz lenni, odaáll az arab felé. Szeme sarkából még figyeli az őt veszélyeztető dolgokat, a cipős fiút, a koponyát és rá sem mer nézni a padtársára, úgy köszön neki.
-Szia, ideülhetek?
Magában egy héber miatyánkot motyog, annyira izgul.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Mitológiák és Vallások tanterem   

Vissza az elejére Go down
 

Mitológiák és Vallások tanterem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Központi kastély :: Első emelet-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a free blog