Tornerans Mágusképző Szakiskola
Köszöntünk mindenkit az oldalon!

Amennyiben már regisztrált tag vagy, kérjük kattints a Bejelentkezés gombra, viszont ha vendég, nézz bátran körbe, itt is, és a főoldalon is (amit elérsz fent, a Főoldal gombra kattintva). Amennyiben regisztrálni akarsz, klikk a Regisztráció ikonra a fenti menüsortban, töltsd ki a tesztet, és pár nap után be lesz regisztrálva a karaktered!

Kellemes böngészést kíván: a vezetőség

Tornerans Mágusképző Szakiskola

Tornerans Mágusképző Szakiskola :: http://torneransmagusk.atw.hu/
 
FőoldalHomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokFelvételizésBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Bájitaltan laboratórium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Next
SzerzőÜzenet
Gerard Rowne Wayner
Karvezető - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 1821
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanár
Kor : 597

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Kedd Aug. 04 2009, 11:48

:: Bájitaltan vizsga ::


1. kérdés: Miért passzív mágia a bájitaltan?
a, Mert nem pálcát használunk hozzá.
b, Mert palackba zárjuk a kész főzetet.
c, Mert nem közvetlenül hatnak.
d, Helytelen megállapítás, a bájitalok közvetlenül hatnak.

2. kérdés: Mi a hatása a macskafőzetnek?
a, Növeli a hallás képességét.
b, Macskává változtat.
c, Macskaszerű fülünk nő.
d, A látást jelentősen erősíti, sötétben is kitűnően lehet vele látni.

3. kérdés: Mikor hat a pótcsont-rapid?
a, Éjszaka, alvás során.
b, Közvetlenül a fogyasztás után.
c, Reggel, mikor felébredünk.
d, Amikor csak akarjuk.

4. kérdés: Hány százaléka az ellenmérgeknek általános, azaz több méregre ható?
a, 20%
b, 10%
c, 30%
d, 40%

5. kérdés: Hány órán át tart a zsugorító főzet hatása?
a, 5 óra
b, 2 óra
c, 1 óra
d, 3 óra

6. kérdés: Honnan származnak az arctorzító főzet feljegyzései, melyekről tudunk? (csak emelteseknek)
a, ókori Egyiptom
b, Mezopotámia
c, középkor
d, ókori Róma


7. kérdés: Mi a keresztneve Leisnek? (csak emelteseknek)
a, Francesca
b, Francesco
c, Luois
d, Gretchen
1. esszékérdés: Írd le, hogy mégis mik azok a mérgek, mire használhatóak, milyen hatással vannak az emberi szervezetre? Elég 10-15 mondat.

2. esszékérdés: A középkorban élsz, és éppen egy kémkedéssel bíznak még téged, azonban csak egy kis csövön keresztül tudsz hallgatózni, ami bizony túl apró, számodra, de csak itt tudsz feltűnésmentesen lenni. Mit teszel, és később, amikor végeztél, és nem bírsz várni, akkor milyen művelethez folyamodsz? Indokold is meg döntésedet.

3. esszékérdés: Szerintem miért léteznek általános ellenmérgek? Hasznosak ezek egyáltalán? 5-10 mondatban fogalmazd meg elképzeléseidet!

4. esszékérdés: Arcodat súlyosan károsították, és nem mersz így mutatkozni. Te bájitalt, vagy bűbájt használnál? Válaszodat indokold, vedd figyelembe azt, hogy a bűbáj azonnal hat, és át kell élned a fájdalmakat, ébren, míg a bájital csak éjszaka fejti ki hatását! (csak emelteseknek)


A tesztkérdésekre összesen 5 pontot kapsz, válaszonként. Az esszék mindegyike 10 pontot ér.
Alapszinten szerezhető: 55 pont
Emeltszinten szerezhető: 75 pont

Beküldési határidő, és mód: augusztus 25.; privát üzenetben nekem.

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tighe Ceallagh
Diák - Pugnax
avatar

Male Halak Hozzászólások : 80
Évfolyam : Második
Kor : 33

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Csüt. Szept. 03 2009, 19:03

*Tighe az alagsor folyosóin halad előre. A bájitaltan laboratóriumot keresi. A környék egy nomrál embernek ijesztő lenne, de a fiút sem hagyja hidgen. Nyomasztó egy hely. Nem szerti a szők, félhomáylos, sötét, vizes doh szagú helyeket. A 13. ajtó a bájitaltan teremé. Fekete színű az ajtó. A fiú bátran lép oda. Ennéla folyosónál még a termben is jobban fogja magát érezni. Nem félsz ez benne, hanem frusztráltság. Gyors léptekkel lépi át az ajtó küszöbét, amjd becsukja maga mögött az ajtót. Bent nagyon fúj, mire lenyugszik. Nem elég, hogy egy csaj rendre intette a múltkor, most még ez a hely is.*
~Ez tetszik. Végre egy hely, ami nem annyira egyértelmű, mint a mugli válg.~
*Már nem viszket az ökle, nem vágyik annyira egy jó kis bunyó után. ez elmúlt napokat a tanulássla töltötte. Kapott egy rakás könyvet, hogy még vizsgázhat idén, hát lám ideje lenne gyorsan nekilátni a megtanulásának. És most egy bájitalok eggyé vált szagában úszó teremben van és a tanárra vár. Székekre hiába számított. Pultok vannak csak bent, meg azstalok, a hozzávalók szekrényekben az eszközök pulton vannak. Az üstök szép rendezett sorokban várakoznak mellettük asztalok állnak. Az asztalok üresek. Az üst alatt tüzifát fedez fel. HA jól emlékszik azt mondták neki, hogy azt sem tűzeszközzel, sem pálcával nem lehet meggyújtani, ellenben a kezüket el kell húzni fölötte és a kívánt hőre kell koncentrálni. MÍg a tanárra vár, persze ki is poróbálja ezt. Úgy tesz mindent ahogy mondták neki. Erősen koncentrál egy hőmérsékletre, majd kezét elhúzza a tűz fölött. A tűz meggyullad.*
-Nagyon jó.
*A fiú hangosan mondja ki szavait, reméli, hogy nem hallotta meg senki. Még a végén azt hiszik, hogy bolodn mert magában beszél. Mikor megunja a tüzet bámulni, fogja és ahogyna keltette, úgy is hamvasztja. Csak most a kialvására koncentrál. Utánna körbenéz. eléggé lehangoló a hely. Régi kísérletezések nyomai a falakon, festméynek melyeken a mellékhatásokat szemléltetik, mik leszenk ha nem tarjta be valakia szabályokat. Még egy ajtót felfedez a teremben ez vörös színű. Nem emgy oda és nem nyitja fel így azt sem tudhatja meg, hogy mit rejt. Mikor megunja a nézelődést, leüla földre és várakozik. A fiú fekete nadrágot visel és egy erősen használatos piros inget, a rikító piros haját összefogta a feje mögött, hogy jól lásson. Ingének ujját ezúttal rendezetten feltűrte, és rendesen be is gombolkozott. Végülis vizsgázni jött, még ha nem is a legjobb ingében, mert ki tudja mi történthet, nem akarja a legjobb ruháját tönkretenni.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Bloxham
Diák - Extremus
avatar

Male Bika Jelige : Művészetek hercege, a zongora és a gitár védőszentje
Hozzászólások : 280
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Vas. Szept. 06 2009, 15:09

Elment a nyár, eltűnt a szörnyű hőség, forróság, helyét átadta a kissé szeles, csípős időnek, mely néhányaknak tetszik, néhányaknak pedig nem. Rick nem sokat tartózkodott az iskolában a nyáron, nem volt ideje vizsgázni, s ennek most issza meg a levét – sajnos. Sokkal nagyobb előszeretettel élvezné a kissé hűvös, ám igazán kellemes s gyönyörű park nyújtotta nyugalmat. Ám ehelyett vár rá a tanulás, magolás, s majdnem minden második nap valamelyik tanárhoz iratkozik be pótvizsgára. Ugyan tanulni még mindig utál, annyit a kisujjából is simán kiráz, amennyi elég, hogy átmenjen az egyes tantárgyakból. Ariouchu professzornál már járt, most pedig a Bájitaltan laboratóriumba igyekszik, próbálva a lehető legkevesebbet késni az egyeztetett vizsgáról.

Alig pár perc múlva lenyomja a kilincset, finoman meglöki az ajtót, s nyugodtan beljebb lépdel. Apró ásítás kíséretében visszacsukja a bejáratot, s körülnéz. A szokásos tantermet látja maga előtt, csakhogy most üresen áll a sok pad, ami nála nem egy megszokott jelenség, ugyanis szinte mindig késik pár percet, mikorra már szinte mindenki megérkezik. Orrát megcsapja, a már megszokott illat, szemével pedig Wayner mestert keresi.
~A tanár még nem jött meg… gondolhattam volna, ő sem híres a pontosságról. Mondjuk egy szavam sem lehet, én is késtem, igaz, hogy alig pár percet, ami nálam személyes rekordnak számít.~

Csak most pillantja meg a rajta kívül egyetlen itt tartózkodó diákot, aki a földön ül. Gúnyosan elvigyorodik, és egyszerűen biccent neki. Neki esze ágában sincs a koszos padlóra leülni, az első szimpatikus asztalra lerakja fekete válltáskáját, majd gyorsan előveszi pálcáját, s a táska mellé bökve elmotyog egy apró varázsigét.
- Lavatio.
A tisztító bűbáj remekül megszabadítja az asztalt a kosztól és a lerakódott portól, még néhány apróbb foltot is eltüntet, amit valószínűleg pár csepp kilöttyintett bájital vagy komponens okozott az év során. Mikor már elég tisztának érzi a padot, nyugodtan ráül, s úgy várja a tanerő érkezését. Pár másodperc múlva íriszei újra a srácra tévednek, akit most egy kicsit jobban megszemlél. Úgy tűnik, mintha használt ruhát hordana, de már fel sem háborodik rajta. Megszokta, hogy csak őt nevelték olyan szintű arisztokrata szellemben, mint a napi kétszeri hajmosás, és a kicsit is használt, kopott ruhadarabtól való azonnali megszabadulás. Ugyan aranyvére ellenére ő imádja a mugli ruházatot, most is olyat visel. Egy éjszín, hosszú ujjú inget, valamint egy sötétkék farmert. Kivételesen nem vett fel nyakkendőt, így hát az inget sem tűrte be a nadrágba, ami kicsit lazább kinézetet biztosít számára.
- Te is vizsgázni jöttél?
Tesz fel egy apró kérdést, szimpla kíváncsiságból, ugyan sejti a választ, hisz mi másért lenne itt?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tighe Ceallagh
Diák - Pugnax
avatar

Male Halak Hozzászólások : 80
Évfolyam : Második
Kor : 33

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szomb. Szept. 12 2009, 03:42

*Tighe igencsak elcsodálkozik, mikor új ember érkezik a terembe. Ránézésre ő is diáknak tűnik. Ásít.*
~Talán most kelt fel?~
*Az érkező körülnéz, bár szerinte nem sok látnivaló van itt. Max ő. Aztán az érkező észre veszi őt, nem köszön neki, csak biccent neki. A fiúnak nem nyeri meg a szimpátiáját, első ránézésre is úri forma. Bár ruházatán nem látszik, hisz mugli az övé is, de viselkedése komoly nevelésről tanúskodik.*
~Tán arisztokrata sarj?~
* Ő nem ül le a földre, helyette valami bűbájt használ, hatásából ítélve tisztítóbűbájt. Az asztal persze megszabadul a portól és a kosztól, ami a tanév vége óta rakódott rá. Végül újra rátéved a szeme. Kérdést is intéz hozzá. Olyan kérdést, amire a helyzet szinte biztos választ ad úgyis. De mivel a kérdés elhangzott, muszáj rá válaszolni.*
- Igen. Vizsgázni jöttem. Feltételezem, te sem unalmadban ültél ide.
*Kérdi vigyorogva. Hangjába némi irónia is vegyül, amit az előbbi kérdés váltott ki, bár nem túlzott mértékben. Nem szokott apróságokon fennakadni.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gerard Rowne Wayner
Karvezető - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 1821
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanár
Kor : 597

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szomb. Szept. 12 2009, 09:10

Lassan elindul rezidenciájából Gerard is, elvégre ha jól tudja, két diák is küzdeni akar éppen azért, hogy átmehessen bájitaltanból, a pótvizsgák keretén belül. Nem siet, elvégre mindenkinek tengernyi ideje van most, legalábbis az ő felfogása szerint. A diákoknak már csak vizsgázni kell, és nem mindenhol ugyanakkor van az időpont. Vagy ha azt hiszik, hogy ez a nap a megpróbáltatás után az enyelgésről fog szólni az esetleges barátnővel, akkor nagyon tévednek. Egy ideig biztos, hogy itt lesznek tartva, és különféle megpróbáltatásoknak kitéve, mely a bájitaltannak kapcsolatos.
Belép a terembe, majd azonnal köszön is a jelenlévő diákoknak, akik láthatólag már beszélgetésbe is elegyedtek. Minden kontaktusba kell egy szürke folt, és bizony ez most a tanerő lesz.
- Szép napot. Bájitaltan pótvizsga, nemde? Nos, nem húzom az időt, ugyanis lesz feladatunk. Először is, Ceallagh kifejti nekem, hogy mégis mik azok az ellenmérgek, miket tud róluk. Ezután Westingham része következik, aki ezzel ellentétben a mérgeket fogja ismertetni velünk. Mindent el lehet róluk mondani, akár példával is - fejti ki a feladatot, instrukciókkal kiegészítve, majd folytatja is természetesen, hiszen nem fogják ennyivel megúszni a dolgot, az is biztos. - Ezután pedig Ceallagh Méretnormalizáló-főzetet fog készíteni, Westingham, te pedig hallgatás bájitalát. Remélem világos a feladat, kezdhetik.
Mondja, azzal le is ül a helyére, és várja, hogy az első szerencsés, vagy inkább szerencsétlen próbálkozó odasétáljon hozzá. Az egyik fiókból egy értékelőlapot vesz előre, sajnos az iskolának kötelessége elszámolnia a vizsgázókkal az ország vezetősége előtt, részletesen, így ilyen felesleges papírmunkát kell ellátnia, amennyiben vizsgáztatni akar. No sebaj, majd egyszer talán végre elérik azt, hogy tökéletes bizalom legyen, és az ilyenekkel ne kelljen foglalkoznia az igazgatóságnak.
Azonnal felfirkálja Tighe nevét, majd utána ránéz a másik fiúra, és egy másik ugyanilyen lapot is előhúz, amelyre bizony Rick neve kerül fel, meglepő módon. Különféle szempontok vannak itt leginkább felsorolva, melyeken belül pontot lehet elérni, ilyen az előadásmód is. Teljesen olyan a rendszer, mintha valami iszonyatosan nagy központi vizsgája lenne most a diákságnak. Miért kell ezt ennyire felfújni? Ütemes tempóban veszi a levegőt, majd oldalra fordul, és hallgatja a feltehetőleg mellette álló gyereket, miközben néha a papírra sandít, és felír rá pár dolgot.

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Bloxham
Diák - Extremus
avatar

Male Bika Jelige : Művészetek hercege, a zongora és a gitár védőszentje
Hozzászólások : 280
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szomb. Szept. 12 2009, 11:51

Szemei rátévednek az ajtóra, amint a professzor belép rajta. Hallgatja a tanerő szövegelését, majd mikor az helyet foglal, válaszra nyitja ajkait.
- Magának is szép napot.
Csak ennyit szól, semmi többet, végiggondolja, hogy miket kellesz mondania, s nem is húzza tovább az időt, odalép az Igazgatóhoz, és rögtön belekezd a szövegébe.
- Mérgek… Rendkívül tág fogalom. Egy méregnek lehet jó, illetve negatív hatása is a szervezetünkre, esetleg kifejezetten egy bizonyos szervre. Sok növény és állat tartalmaz mérgeket, némelyiket a mugli világ is előszeretettel használja, mint a kígyók mérge, ami embereket ölhet, vagy épp menthet, hiszen az orvoslásban is hatalmas szerepet kapott. Illetve, ha már növényeket is megemlítettem, beszélhetünk a mák-ról is, hisz abból nyerik ki az ópiumot, ami erős narkotikumnak számít. Ezt például nagyon régen felfedezte a varázsvilág, már az ókori rómaiak is előszeretettel használták fájdalomcsillapítónak. Ugyan ez nem kifejezett varázslói értelemben vett méreg, de drog, ami szerintem kifejezetten annak számít.
Visszatérve a bájitalokhoz, ott is rendkívül sokféle ártó hatású főzetet találhatunk. Vannak általánosak, melyek bármely emberre káros hatást gyakorolhatnak, de találkohatunk olyanokkal is, amit kifejezetten egy valakinek készítettek, tökéletesen úgy csinálva, hogy a test és az immunrendszer semmit se tehessen ellene, s elérje célját.
Pár másodpercig habozik, majd egy apró bólintással jelzi, hogy befejezte. Persze vár még kérdéseket, amikre szívesen válaszol, megtörténhet, hogy valamit kihagyott. Ha a tanerő még kér egy keveset az elméletből, természetesen folytatja, ha nem, akkor áttér magára a gyakorlatra.
Néhány könnyű lépéssel ott terem az egyik asztalnál, szépen előveszi az üstöt, alkarjáról is leválasztja a bájitalfőzésnél használt tőrt, majd elindul a szertár felé, hogy elővegye a megfelelő hozzávalókat. A tálcára hamar felkerül a három komponens, a hollószem, a csiganyálka, és az égetett kamilla, természetesen szépen elkülönítve, mindhármat a megfelelő tárolási edényben megtartva.
Fél liter vizet önt az üstbe, majd kezét szépen elhúzza a tűzrakó-hely fölött, a megfelelő hőmérsékletre koncentrálva, és máris fellobban a tűz. Szerencsére a legtöbb bájital elkészítését fejből tudja, így hát nincs is szüksége a receptre. Tőrt vesz a kezébe, kirak egy miniatűr asztalkát, amin felül 5 darab megfelelően elhelyezett lyukat láthatunk, alá pedig hamar egy tálka kerül. Igen, ha bájitaltanról van szó, ő mindenből felkészül. Gyors mozdulatokkal kezdi aprítani a hollószemet, olyan kicsire, és szabályosan egyforma kockákra, ahogy csak tudja. A nedvek közben szépen lecsorognak a tálkába, amit utána szépen félre is tesz. Közben ránéz órájára, az öt perc még nem telt le, s a víz sem forr még, de alig egy perc múlva, már úgy látja, tökéletes a víz hőmérséklete. A felaprított hollószemet beborítja a vízbe, s rögtön keverőpálcát ragad kezébe, azon nyomban keverni kezdi a folyadékot, bal irányban, miközben másik kezével gyorsan bekapcsolja az óráján a stoppert.
Pontosan 3 perc múlva hagyja abba a kevergetést. Előveszi a csiganyálkát, s újra maga elő veszi a hollószemből kinyert nedvet, majd össze is keveri a kettőt. A felhígult folyadékot nyugodtan belekanalazza az üstbe, közben a következő ponton gondolkozva. Pillanatokon belül újból megragadja a tőrt, ezúttal pedig a kamillát kezdi el aprítani, így az is hamar a főzetbe kerül. Újból kavargatni kezdi a bájitalt, ezúttal 6 percet mér az órájával, utána pedig jöhet rögtön a szűrés. Szépen elővesz egy tiszta poharat, a mérőedénnyel kiméri a megfelelő adagot, s máris odasétál mesteréhez.
- Professzor úr, kérhetek egy hajszálat?
Apró mosoly, nem akarja elpazarolni a gyönyörűen sikerült italt egy pugnaxosra, a tanár meg úgy is ismeri az ellenbűbájt, elvileg a teremből kilépve úgyis minden hatás elmúlik. Ha megkapja, szépen belekeveri a pohárba, s máris odanyújtja Gerardnak a főzetet, csöppet feszülten várva az eredményt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tighe Ceallagh
Diák - Pugnax
avatar

Male Halak Hozzászólások : 80
Évfolyam : Második
Kor : 33

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szer. Szept. 16 2009, 10:16

*Hosszúra nyúló várakozás után megjelenik a tanár. Leolvasni semmit nem tud róla. A fiú tapasztaltból tudja viszont, hogy ez soha nem jó jel. A ravasz emberek, vagy nem mutatnak semmi, vagy szándékosan téves információkat közölnek az emberrel. A tanár nyilván nem kezdte a szakmáját, és abban is biztos, hoyg nem lesz yolan könnyű dolguk. De optimista. Végülis az is szerencse, hogy egyáltalán pótvizsgázhat. A tanár köszön, majd egybőla közepébe vág.*
~Hála az égnek. Utálom a köntörfalazást. Inkább mondja meg egyszerűen, hogy vért fogunk...izzadni, mire átmegyünk, ha átmegyünk, az a legtisztább.~
*Kiosztja a feladatokat, persze mind a kettejüknek mást és mást. Tighe először is leül és gondolataiban összeszedi mit is akar majd előadni. Papírra tollal rövid vázlatot készít, hogy legyen mihez nyúlnia, ha megakad. Társa hamarabb végez mint ő, ezért ő kezdi a vizsgát. Mikor végez akkor feláll és magabiztos léptekkel odasétál a tanár elé.*
-Az ellenmérgek, olyan bájitalok, amelyek a különböző mérgek ellenszerét tartalmazzák. Sokféle méreg van a világon, és nem mindegyik bájital eredetű, ezért az ellenmérgek is legalább ilyen széles skálával rendelkeznek. A legtöbb ellenméreg kifejezetten csak egy méreg ellen jó, másra hatástalan, de vannak olyanok is, amelyek egy bizonyos méregcsoport ellen jó, tehát több méreg ellenszereként használható. Az órákon két féle általános ellenméreggel foglalkoztunk, mind a kettő a kitalálójaáról kapta a nevét. Francesco Leis és egy Centrim nevű ember, akiről azonban csak a családneve maradt fent. Leis közepes és kezdő szintű mérgek ellen készített ellenmérget, valamikor a 17. század közepe táján. Ez kifejezetten csak folyákony szájon át bekerülő mérgek ellen jó. Centrim, még ennél is kezdetlegesebb mérgek ellen készítette el az ellenmérgét. Közös tulajdonságuk az ellenmérgeknek, hogy szükség van az elkészítésükhöz magára az eredeti méregre is általában. Igaz csak kis mennyiségben. A természet által létrehozott emberekre, állatokra vagy növényekre mérgező anyagok ellenszereit sokszor a természet is létrehozza esetleg egy másik élőlényben. Például Afrikában egy lófajta egyedei természetes immunitást szereztek az egyik helyi kígyóféle mérgével szemben. Vagy például az üregi nyúl, képes egy generáció alatt immúnissá válni bármely eddig ellene bevetett méreganyaggal szemben. Persze irtásukkal tudtommal eddig csak a muglik kísérleteztek Ausztráliában.
*A fiú befejezte a beszámolóját, aztán megvárja a tanár esetleges értékelését, ha jelzi, hogy a végén értékel, akkor visszaballag a helyére és nekiáll a bájital elkészítésének. A fiú otthontalanul forgolódik körbe a terembe. Igaz, hogy érkezése után nagyjából felmérte, mi hol található, a fejében megvan recept is, azonban még soha nem készített bájitalt.*
~Na szép parázok. Ilyet is tudok? Milyen rejtett tulajdonságiam kerülnék még itt napvilágra?~
*Aztán gondolataira válaszként szélesen elmosolyodik. Szórakoztatja az újdonság. Széles mosolyát a tanár is és a társa is láthatja, bár nem hiszi, hogy belekötnének. Elkezdi összeszedni a hozzávalókat.*
~Bodzalé, hát ez érdekes. A bodzaszörp finom, bár ki tudja hogy ezt is a virágjából készítik e vagy más részéből? Na mindegy haladjunk. Szalamandra epe. Szegény állat. Remélem nem fog haragudni rám és nem fogja elrontani a főztömet. Szegfűszeg. Ilyet anyám is használt. Kompótba például, meg gyümölcslevesbe. Elég intenzív fűszer. Hol is lehet. Á megvan. Póklábak, holdkőpor, ezt is a N.A.S.A. hozta vajon a Földre? És ha igen hányadik Apolló űrkomp? És kik? Szárított zuzmó. Mikor láttam zuzmót életemben először fa törzsén, az sem tűnt szárazabbnak mint ez.~
*Gondolta, miközben leszedte a hozzávalókat a polcokról. Szépen kipakolta egymás mellé őket, abban a sorrendben ahogyan emlékei szerint szüksége lesz rá, a főzet elkészítéséhez. Elővesz egy üstöt, egy nagyobb méretűt. Azonban mielőtt feltenné a tűz fölé, a tüzet meg kell gyújtania. Megérkezésekor kipróbálta a módját, most újra alkalmazta. Elhúzza a kezét a tűz fölött, miközben erősen koncentrál egy közepes hőmérsékletre. A tűz fellobban. Felteszi az üstöt föléje. A bodzalevet beletölti az üstbe. Míg a bodzalé melegszik, addig gyorsan 4 felé vágja az epét. Aztán belerakja a szalamandra epét és folyamatosan kevergeti, amíg teljesen szét nem fő. Utána a póklábat adagolja bele, miközben folyamatosan kevergeti tovább, majd míg vörös színű a főzet, akkor kevés szárított zuzmót is szór bele. Mikor az is szétfőtt az üstöt leveszi a tűzről. Egy kendővel nyúl hozzá, valószínűleg a füle forró lesz, ha nem akkor is, legfeljebb meglepődik rajta. A tüzet a korábbi mozdulatot visszafelé elvégezve és a tűz kihunyására koncentrálva elaltatja. Megvárja míg kihűl. Addig persze türelmetlenül vár. Soha nem votl erénye a türelem, most még kevésbbé. Folyamatosan nézegeti és várja, hogy mikor fejezi be a gőzölgést. Mikor végre valahára kihül a fiú beleszórja a holdkőport. Ennek hatására megváltozik a színe. Enyhén lila lesz. És füstölögni kezd. A fiú először meglepődik, azt hiszi valamit elrontott, majd attól fél hogy fel fog robbanni. A hirtelen jövő sokk az ami megakadályozza, hogy valami esetleg nagy butaságot csináljon, mert végül eszébe jut, hogy ez teljesen normális. És ekkor lehiggad. A füst végül eltűnik és beleteheti a szegfűszeget. Amit ő örömmel meg is tesz.*
~Két napig tároljuk.~
*Jut eszébe a végére, a tankönyvi szöveg befejező sora, mondata. Nyugodtan kényelmesen áll műve mellett és várja a tanár reakcióját és összegzését.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Linda Johnstone
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Female Bak Jelige : Remeterák
Hozzászólások : 117
Évfolyam : Második
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szomb. Szept. 19 2009, 20:59

*Késve érkezett kissé, de ő maga is itt van és vizsgázni vágyik. Valószínűleg a késést az izgalom váltotta ki, amit még a vizsga előtt érez, de ezt már lassan kezdi megszokni, hiszen az összes vizsgája előtt szétizgulta magát, még is az összes tökéletesen sikerült. Ez a siker-szériát nem szabad megtörni, ez már ő is tudja. Természetes felkészült erre a vizsgára is, mint ahogy az összesre, bár ő alapból le tudna vizsgázni az összes tárgyból tanulás nélkül is. Nem véletlenül illetik a stréber jelzővel.
Tehát most ő is ott van a teremben és kap kérdést is. //Egyeztetés után// Bizony az altató bájitalról kell beszélnie és el is kell készítenie. Igazából érezhetné azt, hogy meg sem kottyan neki a kérdés, hiszen tudja, de akkor is izgul. Fekete talárja van rajta, haja most összefogva, nehogy belehulljon akár egy hajszál is a bájitalba. Éppenséggel izgalmában a talárja gombját pörgeti két kezével. Így is rá kellett már varrnia újra, mert vizsgák előtt ez a mániája.
Türelmesen kivárja a két vizsgázó feleletét, majd ha ő következik, vesz egy mély levegőt és immár teljes biztonsággal lát neki a feleletnek, nyoma sincs az eddigi görcsös izgalomnak.*
- Tehát altató-ital. Joggal kérdezhetnénk, hogy melyik, hiszen ebből számtalanféle van a világon, ez is bizonyítja, hogy a bájitalok tudománya mennyire változatos ága is a varázslatoknak. Most a leghatásosabb altató-italt szeretném prezentálni. Ez is jócskán függ persze a készítője hatalmától, hiszen egy kezdő varázsló, vagy boszorkány, még csak egy úgyszintén alacsony varázserővel bíró személyre tud eme bájitallal hatást gyakorolni. Természetesen egy hatalmas varázsló már szinte bárkit el tud vele altatni. Pozitív hatása még, hogy egy bizonyos szinten gyógyító hatással is rendelkezik, ugyanis a meghűlés tüneteit is képes enyhíteni és az alany még kipihenten is ébred fel a bájital hatásának elmúlta után. Egyébként ezt a bájitalt az ókori Görögországban találták ki, de pontos időt a kutatók sem tudnak mondani. *Ezzel be is fejezi a magyarázatot és az előtte lévő hozzávalókra, no meg az üstre tekint. Ujját finoman az összes kis tartóedényre és fiolára ráteszi, mintha csak leltározná az előtte lévő hozzávalókat.*
- Szükségünk van macskagyökérre, golgotavirágra, kamilla sziromlevelére, citromlére és persze vízre. *És ezzel be is fejezi a bájitalfőzés előtti magyarázatot. Közben nem szándékozik kommentálni, hiszen a tettei eléggé egyértelműek. Gyakorlott kézzel lát neki először a fél liter víz üstbe való beletöltésének. Úgy fest nem először főz bájitalt. Végül is a vérében van, hiszen édesanyja bájitalkutató volt.
Gyakorlottságáról és zavartalanságáról árulkodik, hogy nem teljes csendben főz, hanem Csajkovszkíjtól az Andante Cantabile-t dúdolja halkan. A keze meg természetesen jár. Begyújt az üst alá. Amíg a víz felforr, addig a macskagyökeret kezdi el a mérleggel kiszámolni. természetesen tisztában van vele, hogy 15 gramm-ra van szükség, így pontosan addig méregeti, amíg annyira nem jön ki. Mire leméricskéli, már a víz is halk morajlásba kezd, ami ugyebár barátok között is azt jelenti, hogy a víz felforrt. Így a macskagyökeret bele is önti a vízbe, majd a keverőkanállal háromszor megkeveri balra a főzetet. Nem is kell sokat várnia a keverés után, és a bájital felveszi a jellegzetes barna színét. Amint ez megtörtént, fogja a citromlevet és a keverőt és folyamatos kevergetés közben beletölti a 2 cl citromlevet. Úgy fest nem zavarja, hogy vizsgán van, mert zavartalanul dúdolja a klasszikust. És már bele is teszi a mozsárba a két szirom golgotavirágot és a négy kamilla sziromlevelet és elkezdi nyomkodni. Csuklóján lévő egyedi órán figyeli, hogy egy kicsivel sem csinálja tovább két percnél. Amint ez megvan, szépen ezt is hozzáadja a bájitalhoz és ismét kevergetésbe kezd. Fel se néz a tanárra, csak a főzetet figyeli szakavatott tekintettel. Úgy öt perces kavargatás után, veszi magához a szűrőt és azon átszűrve fiolákba tölti ki a kész italt, aminek tökéletes kávészíne van. Pont olyan, amilyen a könyvben is le volt írva. Amint végez a halk dúdolás is abbamarad és újból csak az látszik, mintha izgulna. Furcsa változás, de legalább aközben nem izgult, miközben vizsgázott. Türelmesen, ámbár izgatottan várja a tanár értékelését. Rá se mer nézni a bájitalára, mert meg merne esküdni, hogy legalább egy árnyalattal világosabb a kelleténél. De ez csak az izgalom miatti tévképzet, hiszen az ital tökéletes.*

_____________
"Ha állat lennék, soha nem tartanék embert a lakásban, mert lármázik, piszkot csinál és egészségtelen." /Ágai Ágnes/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gerard Rowne Wayner
Karvezető - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 1821
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanár
Kor : 597

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Kedd Szept. 22 2009, 21:13

//Hamarosan lesz hozzászólás is, de az értékelést mellékelem, mindannyian átmentetek K érdemjeggyel, szóval nem kell izgulni. :-]//

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aram Avadakian
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Szűz Jelige : Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
Hozzászólások : 319
Évfolyam : Első
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Kedd Okt. 27 2009, 20:19

*Aram határozott léptekkel halad az alagsori folyosón. Most először jár az alagsorban az ominózus évnyitó-bál óta, ami Akane sensei lakosztályában teljesedett ki, majd omlott darabjaira. Nem mintha túlzottan kedves emlék lett volna a bál, és nem mintha ennek a helynek különösebben pozitív kisugárzása lenne, viszont mindezek ellenére Aram eléggé felvillanyozott állapotban érkezik meg a bájitaltan laboratórium elé. Végülis ez lesz élete első órája az iskolában, amin részt is vesz, és nem csak utólagosan megkapott jegyzeteket fogja kézhez kapni.
Most már egészsége is javulófélben van, de ezúttal sokkal felelősségteljesebben öltözött fel. Továbbra is szokásos fekete színű ruhát visel, viszont ezúttal a könnyed dzseki mellett a nyaka köré tekert egy jókora fekete kötött sálat is.
Amint a labor elé ér, és elhal cipőinek kopogása, hirtelen síri csönd borul a helyiségre. Nem a legkellemesebb hely lehet ez az alagsor, de Aram sosem volt az a félős típus. Szemei rászegeződnek a 13. számra, de ezek nem hogy elindítanának benne egy kis babonás szorongást, hanem éppen ellenkezőleg, mindössze csak egy halvány mosolyt csal az arcára. Ő aztán nem babonás, sosem volt az. Hiszen még a macskája is fekete! Viszont a csend miatt egy kicsit elbizonytalanodik, és óvatosan kopog be az ajtón. Miután semmi választ nem kap, végül úgy dönt, hogy benyit, remélve azt, hogy semmi olyant nem zavar meg, ami miatt így vagy úgy bajt okozhatna magának (vagy másoknak – de ezzel is közvetetten magának ártana).
Ahogy benyit az ajtón, megcsapja az orrát a bájital laborokra jellemző kissé kellemetlen szag. De ez sem zavarja különösebben Aramot.
Viszont a helyiség valóban üresnek tűnik. Egy vállrándítással beljebb lép, és becsukja az ajtót. Nézelődve átsétál a terem túlsó felébe, szembe az ajtóval, és a falhoz megtámaszkodva vár, hogy gyűljenek a diákok, és hogy végre kezdődjék meg az óra...*

//bájitalkészítés 1 //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Georgina A. Greene
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Female Halak Jelige : Dopping Maca :D:D:D
Hozzászólások : 322
Évfolyam : Első
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Kedd Okt. 27 2009, 20:30

Reggel ébredés után lánykánk elrendezi ügyes bajos dolgait, majd mivel csak délután lesz órája megteszi napi sétáját a kastély környékén. Sétája után felérve a szobájába, és olvasgatott egy kicsit mielőtt elindult volna.Aztán szép lassan felöltözött, és már majdnem útra kész volt. Körbepillantott, hogy mindent bepakolt-e, aztán eszébe jutott, hogy később még Arammal is találkoznia kell a társalgóban. Ahhoz is előkészített mindent, hogy nehogy elmaradjon valami. Mostanában kezd egyre precízebb lenni, és mindent előre elkészít, hogy biztosan meglegyenek a dolgai. A könyv amit olvasott már az éjjeliszekrényében lapul, a bájitaltanhoz szükséges dolgok nála vannak, tehát útrakésznek nyílvánítja magát.
Gina most nyugodtan ballagott az alagsor beli laboratóriumhoz, hogy megjelenjen az első bájitaltan óráján. Mikor a teremhez ér megkönnyebbűlten látja, hogy nincs még ott senki. Belép, és középtájon helyezkedik el. Majd mikor alaposabban körül néz látja, hogy mégis van ott valaki, nem is igazán érti, hogy nem vette észre a pont az ajtóval szemben elhelyezkedő kartársát.
-Szia Aram!-köszön oda neki jó hangosan.
Nem tudta pontosan mi kell ehhez az órához, így mindent magával hozott amiről úgy gondolta szüksége lehet rá. El sem késett, és ezért örül a kicsi szíve, hogy nem kell magyarázkodnia senkinek, eddig három órából kettőn sikerült elkésnie, és abból egy valóban önhibáján kívül, egy másik pedig a figyelmetlensége miatt volt.


/Bájitalkészítés: 1 /

_____________
I would like to be happy very much....


A hozzászólást Georgina A. Greene összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Okt. 27 2009, 21:41-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Kedd Okt. 27 2009, 21:20

*Késésben van, előfordul, bár ahogy eddig tapasztalta, emiatt nem neheztelnek nagyon, egyedül Owain az, aki megköveteli a pontosságot. Most viszont Francist ápolta, azt pedig nem szakítja félbe semmiért sem, ő a legfontosabb, ha egyszer belekezd. Egyre jobb a hangulata, ahogy lefelé sétál, és végre eléri az alagsort. Ijesztő lenne? Nem éppen, neki nagyon is barátságos és otthonos a légkör, szívesebben lenne itt, mint fent. A toronyban egyetlen alkalommal járt, amikor megmutatták neki, ez lenne a kh-ja és a hálója, de már menekült is ki onnan, amint lehetett, vissza egy eldugott folyosóra, ahol azóta is tartózkodik. Tökéletesen jól érzi magát a sátrában, és nincs az a pénz, amiért felmenne a többiek közé. Nem oda tartozik. Körbenéz, nem sieti el az érkezést, megáll, amikor az ajtóhoz ér.*

-13. Francis, ez nekünk való, azt hiszem, élvezni fogjuk.

*Pillant le a koponyára egy a szája sarkában bujkáló mosollyal, és végül a kopogás után benyit. Az illatokra szinte nem reagál, ismerős, csak aprót bólint, nyugtázta. Köszön a kettősnek, aztán külön tőlük áll meg a falnál. Hozott mindent, amire szükség lehet, nem kockáztatta meg, hogy hiányos felszereléssel érkezzen az első órára. Hátradől, végigmérte a két pillust, akik egyenruhában vannak, ő pedig még véletlenül sem. Megszokott dolog tőle, nem hajlandó azt felvenni, megteszi a saját ruhája és talárja is. Őt senki ne azonosítsa azzal a karral, ahova betették tévedésből. Azt ismét megállapítja, hogy tanárnak ható egyed egy szál sem, vagyis tényleg nem veszik az ember fejét, ha nem éppen pontos. Pozitív dolog, nagyon is pozitív. Egy szót sem szól, míg el nem kezdődik az óra, egyedül Francis az, akivel foglalkozik.*


//Bájitalkészítés: 2//

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jekatyerina Ithilion
Diák - Extremus
avatar

Female Skorpió Jelige : Ulula cum lupis.
Hozzászólások : 99
Évfolyam : Első
Kor : 44

TémanyitásTárgy: Bájitaltan laboratórium   Kedd Okt. 27 2009, 23:23

*Rohamléptekkel indul első órájára az iskolában. Annyira lekötötte a kastély felfedezése, hogy mire észbekapott, jócskán elkésett. A pincébe vezető lépcsőn szalad már, kifulladva érkezik meg az aljára. A folyosón lassabban halad, ismerkedik a környezettel, ami bár sötét, egyáltalán nem ijesztő, inkább hívogató. Mosolyogva ér el a 13. ajtóhoz, miközben arra gondol, milyen babonákat hallott a számmal kapcsolatban. Nagy levegőt vesz, majd a kopogás után benyit az ajtón, s a három bentlévő diák felé fordul.*

-Szervusztok.

*Halk, kissé bizonytalan a köszönés. Beljebb lépdel, körbenéz a teremben, megvizsgálja a képeket a falon. Észrevesz egy vörös ajtót ~Biztosan ott a szertár.~ Tekintete társaira siklik, s megállapítja, háztársai még nem érkeztek meg. A fal mellett ácsorgó fiún elidőz pillantása, majd leteszi felszerelését egy-két paddal arrébb. Kis hezitálás után a fiúhoz fordul:*

- Szia, Jekatyerina vagyok!- * s várakozóan tekint a megszólítottra.*


//Bájitalkészítés: 2//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szer. Okt. 28 2009, 18:50


*Az egyenruháig ő sem jutott el (sosem jut el), de hogy ne gumicukros zacskókkal jöjjön (nem akar megint osztozkodni), s elhozza a készletnek nevezett felszerelését, odáig igen. Magatartása sem sokat javult, az hogy az ajtót kicsapja még hagyján, de ismét az "én vagyok az egyetlen fenség "szerű arckifejezéssel lép beljebb ügyet sem vetve a nagyérdeműre. Habár, felkiáltó jel, mikor körülnéz besóhajt egy elnyűtt:*
-Sziasztok(ot) *Nincs kedve megint azt hallgatni milyen bunkó, meg aztán egy idő után nagyon rá lehet unni.
Terve meghúzódni valahol hátul, esetleg kinyújtani lábát az újonnan jövőknek, hogy szórakozása legyen-amint hasra essenek, a tünde látványa viszont villámgyorsan elfeledteti vele briliáns tervei sokaságát. Néhány lépés, s megáll a furcsa duó mellett, a lány éppen Noelt bámulja, erre ő a lányra szegezi érdeklődő tekintetét. Nem is magára a lányra, főként a füleire. A nevét nem is hallja, vagy csak azt hiszi tüsszentett, óvatosan odébb sompolyog, hogy egészen közel legyen a furcsa szervhez. Edet néha napján elgondolkodtató, világmegváltó filozófiai kérdések kínozzák. A miért kék az ég és zöld a fű mellett ilyen a miért hegyes a tündék füle, vagy a hogyan tegyünk tönkre egy "idilli" pillanatot? Mikor a tündelány a különös, csontvázzal beszélgető idegent próbálja megkörnyékezni. De nem, nem fogadták fel. Annak ellenére sem, hogy kissé sötét ruházatáról az ember eszébe akaratlanul a man in black jut, s ahogy zord kíváncsisággal szemlélődik, visszafogott, mégis elszánt státuszban, gyanakvásra ad okot. Talán előző életében titkos ügynök volt...*
-Milyen gyakran pucolod? *Nem Francisra céloz, szerinte egy volt fejet már nem érdemes tisztítani, ellenben a tündéé, mármint a füle, merőben érdekli. Biztos benne, hogy zsíros, de anélkül szeretné bebizonyítani, hogy mintát venne belőle. Nem zavarja az sem, hogy állni kell, amíg van, ami érdekli. Többet persze nem kérdez, hiszen nem a szép szavak embere, főleg először, inkább a mogorva vagyok, hódítani sem akarok tipikus példája. Viszont az is igaz, hogy nála az ilyesfajta "széleskörű" érdeklődés már szocializálódásnak számít.*

//bájitalkészítés. 2//


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Matthew Shady
Diák - Extremus
avatar

Male Ikrek Jelige : Az öngyilkos merénylő
Hozzászólások : 415
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szer. Okt. 28 2009, 19:59

*Farmer, tornacipő, fekete póló, göndör haj. Kitaláltátok! Matt érkezett meg.*
- Üdv. *A lányok kapnak egy-egy mosolyt, Ed pedig egy szemöldökemelést. Biztos már megint a tündék fülében lévő fülzsírmennyiséget próbálja kideríteni. Mivel kell valaki, aki elkapja, ha leütik, közelebb megy a csoporthoz. Pálcája a zsebében, ahol szokott, mert igaz, hogy a bájitaltanhoz nem nagyon kell, de azért mégis.. Kis táskában hozza az alap hozzávalókat, kezében a könyvet. Még füzete és golyóstolla is van. Ezeket lepakolja egy üst mellé, majd Edward mellé lép. Ezúttal ő is részt vesz a tündeszemlélésben. Színeiből ítélve Extremusos, szóval kartárs.. és lány, nem is néz ki rosszul, sőt. Nem épp kínszenvedés őt figyelni, úgyhogy Matt él is az alkalommal, és teszi. Közben mosolyog, megjelennek a gödröcskéi, amiket néha szívesen eltüntetne, de nem tudja. Órákat töltött a tükör előtt, kísérletezve, hogy van-e olyan módja a mosolynak, aminél nem látszanak a mélyedések az arcán. Eddig nem talált, de a keresőakció még tart. Na nem, mintha nem állna jól neki.*
~Wáú, menő ez a hely.~ *eljut a körülnézésig, a hangulata teljesen rendben van. A terem hangulata legalábbis. Várja az órát, mert mégiscsak a karvezetője tartja, szóval száz, hogy érdekes lesz, még talán kínzásnak is szemtanúi lehetnek, vagy valami hasonlónak. Izgi. Na meg az sem elhanyagolandó, hogy a bájitalkészítés néha hosszú és bonyolult, egyszóval kihívás. Az eredmény pedig néha kivételesen szuper.*

//Bájitalkészítés: 1//


A hozzászólást Matthew Shady összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Nov. 12 2009, 22:37-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gerard Rowne Wayner
Karvezető - Extremus
avatar

Male Mérleg Hozzászólások : 1821
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanár
Kor : 597

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szer. Okt. 28 2009, 20:02

Órarend írta:
A hozzászólásotok elé, offban írjátok le hány pontot osztottatok Bájitaltan szakértelemre (ha nincs karakterlap, akkor 0-2-ig pontozzátok le magatokat, de később is ennyi legyen majd a karakterlapban!)

_____________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jekatyerina Ithilion
Diák - Extremus
avatar

Female Skorpió Jelige : Ulula cum lupis.
Hozzászólások : 99
Évfolyam : Első
Kor : 44

TémanyitásTárgy: Bájitaltan laboratórium   Szer. Okt. 28 2009, 20:38

*Két új fiú érkezik, mindkettő köszön, amikor belép. Feléjük fordul. Mindkét fiú feltűnően bámulja. Az előbb érkező hatásos belépője után élénk érdeklődést tanusít hegyes fülei iránt, hosszan vizsgálja, szinte már hozzáér orrával. Megszokta már otthon a faluban, hogy az átutazó idegenek megbámulják őt és testvéreit. Anyai öröksége füle, a fél-tünde lét egyik fő jellemzője, amit Jekatyerina nagyon is kedvel. Pillantása oldalra siklik, a másik fiú is közelebb lép, s csatlakozik társához a szemlélődésben. Ő hamarabb végez, s körbepillant a teremben. Az előbbi fiú ekkor megszólal, a kérdés megmosolyogtatja Jekatyerinát.*
- Naponta fényesítem, hogy így csillogjon.
*Szól oda vidáman, majd visszafordul a koponyás fiúhoz, remélve, hogy legalább a nevét elárulja.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szer. Okt. 28 2009, 20:55

*Elvan ő a falnál, egyedül Francissal foglalkozik, egészen addig, amíg meg nem szólítják. Akkor még arra is hajlandó, hogy felpillantson a nem messze tőle megálló lányra, de el nem löki magát a faltól, ahhoz most így túl kényelmes. Nem zavarja, hogy végignézi, az sem, hogy kicsit hosszabban veszi szemügyre. Tünde vér is van benne, az nem kérdés, de ettől függetlenül őt ez nem hatja meg, nem csorog a nyála, nem esik ki a szeme és még egy mosoly sem jelenik meg a szája szegletében. Csupán egy apró biccentéssel veszi tudomásul a bemutatkozást, de nem illetlen, így válaszra is futja tőle.*

-Szia! Noel Wyard.

*Ennyivel letudja a dolgot, az érkezőknek int és még köszön is, az öltözéke pedig a sajátja továbbra is, nem változtat rajta. Akinek gondja van vele, annak egészségére, ettől függetlenül sem fog egyenruhában mászkálni. Ed kérdését nem érti félre, de hatalmasat téved, ha azt hiszi, nem kell egy koponyát tisztán tartani és ápolni. Nála minden bizonnyal szerencsétlen Francis már darabokban lenne, ha tényleg így gondolkodik. A termet már felmérte, így a falnál állva alaposan szemügyre tudta venni. Sokkal jobb, mint egy átlagos terem, pláne ha azt veszi alapul, hogy az alagsorban van. A nevét elárulta, elvégre így illik, de nem ered meg a nyelve, az neki már itt lassan tömeg.

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Izzy Maddison
Diák - Pilluamuleto
avatar

Male Kos Jelige : Az embernek az a sorsa, ami, és az élet különben is illúzió.
Hozzászólások : 439
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szer. Okt. 28 2009, 21:38

*Vigyorogva lődörög az alagsori folyosón, mivel sosem vonzották a szokványos dolgok, így bejön neki a hely. A fekete ajtó kifejezetten tetszik neki, a szám rajta meg az egyik kedvence. A bentről áradó szag meg ismerős neki, hiszen az egyik kedvenc tárgya a bájitaltan, tehát sokat szokott kotyvasztani, mert imád kísérletezni.*
-Sziasztok!
*Köszön be, ahogy jócskán a kiírt időpont után vonszolja be magát a terembe. Rávigyorog Noelre, kacsint egyet Francisnak, és elsétál a fal mellett, hogy megnézhesse a kitett cuccokat. A röhögését már nem tudja elfojtani, mikor megszólal.*
-Nézd Noel, horror képregény!
*Mutogat az illusztrációkra, amik arra hivatottak, hogy azokat ábrázolják, akik nagyon mellényúltak, és elszúrták a kísérletezést. Amint kigyönyörködte magát, odaoldalog Noel mellé és vigyorogva várja a kezdést.*


//Bájitalkészítés: 2//
//Off 2.: Mivel elutazunk, csak nov. 2. után várható a következő reag, de muszáj volt Izzyt beírnom, mert igazán csak a BIT érdekli//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Edward Lyons
Prefektus - Pugnax
avatar

Male Szűz Jelige : Az ördög elcseszett kisöccse
Hozzászólások : 682
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szer. Okt. 28 2009, 21:39


*Milyen jó, hogy Matt osztogat helyette is, tőle aztán nem kapnak mosolyt...bár az elég vicces, hogy most ketten bámulják, nem rezdül arcizma sem.*
-Nem úgy értettem, hanem belül. Tudod, fülzsír. *Mutogatni nem fog, meg ezt nem is tudná.*
-Ráférne *Kacsint rá, s igen a rosszindulatú mosoly ott bujkál szájának megszokott szegletében. Ha csak ennyi kellene a boldogsághoz... Matt vállára koppint, a csajszi Noelre van rácuppanva, nem rájuk, bár ezen nem vigyorog, a dolog kifújt, amint az irónia messze száll. Azért hátrébb lép, ő az az ember, aki bármikor kaphat néhány jól irányzott jobb egyenest. Koponyát nem tartana, mert elhagyná, rugdosná meg ilyenek, kitartana egy napig az egész, elég fáradtság neki, hogy magát kell tisztogatni. Persze a fülét mindig kipucolja. Lehet a tündéé nem is redvás, mit törődik ő ezzel, fő, hogy cukkolhat,kezdtek már elvonási tünetei lenni.*
-Na további jó beszélgetést. *Kacsint a kettősre, majd remélhetőleg Matt veszi a koppintást, s követi beljebb a terembe, valamelyik pad felé. Izzynek int, cókmókját a padra teszi, remélhetőleg nem tört el semmi...bár a csörömpölésből ítélve nem úgy tűnik...Kifejezetten örülne neki, a puccos felszerelés és nyűg, ha lenne saját pénze el is dobná az egészet. Bár a tűzzel játszik, hisz, ha eltöri, ne tud venni másikat, csak Lyonsék pénzéből, s akkor a puccmegszabadulási kísérletnek is fuccs.*
-Megfejtettem. A tündék füle is van olyan zsíros, mint bármelyik emberé. *Közli a sráccal.*
-Nyugi, a te zsírod nem érdekel. *Csálé mosoly, ez sem jön össze tisztességesre, dehát...haladás. A készletét tovább sodorja, hogy legyen helye lefeküdni, elvégre örökösen fáradt, meg különben is...Öt perc fekvés nélkül az élete legelvesztegetettebb öt percét jelenti. Mattit nem kérdezi meg hogy van, de hallgatja, ha mond valamit, elvégre a fiú talán nagyobb szószátyár, mint ő, neki pedig meg van engedve a kegy: hallgatja. Addig is lecsapja karját padra, arra fekszik rá, egyelőre nem fenyegeti halálos zsibbadás.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jekatyerina Ithilion
Diák - Extremus
avatar

Female Skorpió Jelige : Ulula cum lupis.
Hozzászólások : 99
Évfolyam : Első
Kor : 44

TémanyitásTárgy: Bájitaltan laboratórium   Szer. Okt. 28 2009, 22:33

*Fel sem veszi a megjegyzést, csak magában vigyorodik el.*
~Fiúk.~
*Ezzel lezártnak tekinti ő is a témát, akárcsak a két srác. Most, hogy megtudta, a koponyás alakot Noelnek hívják, visszafordul saját asztalához. A fiú eléggé különös, de Katyerina kedveli a kihívásokat. Márpedig beszédbe elegyedni Noellel pontosan anank tűnik. Ekkor újabb diák érkezik, aki körbesétál a fal mellett a képeket szemrevételezve.*
~Kíváncsi vagyok, mi lesz a reakciója.~
*Nem is kell soká várnia, Noelnek címezve érkezik is.*
~Képregény, eh? Na majd akkor mondd, ha TE szúrsz el valamit, és kikerülsz a falra elrettentő példának!~
*A fiú koponyás barátunk mellé telepszik le.*
~Már ismerik egymást.~
*Suhan át elméjén. Majd előkapja könyvét, hogy a tanár érkezéséig elüsse valamivel az időt.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ireth McAvoy
Diák - Pugnax
avatar

Female Szűz Jelige : Nincs máshoz jogod, csak hogy akaratod szerint tégy
Hozzászólások : 105
Évfolyam : Első
Kor : 24

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szer. Okt. 28 2009, 22:45

* Talán utolsóként esik a terembe. Már attól rosszul van, hogy az alagsorba kellett lejönni. Brrr.
Most igazán örül, hogy fekete harisnyát húzott, fekete félhosszú nadrággal, barna magassarkúja is megállja a helyét, de világosbarna blúza nem annyira. Szorosan maga köré tekeri talárját. Szinte érzi haján, arcán nedves levegőt, dohos szagok csapnak az orrába, még akkor is ha nem lenne jellemző. Ő oda képzelte és ennyi. Magasra tartott fejjel lép be, felméri a terepet, és felsóhajt. Hála az égnek a tanár így is megelőzte.
Kezében holmija, vállán csörömpölő táska, ki nem állhatja, reméli, hogy majd le lehet tenni a sok cuccost és nem kell mindig magával hordania, vagy sürgősen tanulnak valami tértágító bűbájt, hogy beleférjen a sok kacat válltáskájába.
Ennyi fölösleges bigyó, noha sejti, hogy ma talán nem is fognak kavarni. És haja sem lesz bűzős, dohos...
Kisimít arcából egy kósza tincset, hosszú haját laza lófarokba kényszerítette. Nem leplezetten körbe tekint, hogy hova is üljön le, akik viszonozzák pillantást biccentést kapnak köszönésül. Amint kiszúrja Lyons-t, kirázza a hideg.*
~ Francba ~
* Tudja jól, hogy nem kellett volna annyira kiakasztani a fiút és megfordul a fejében, hogy mellé ül, kiengeszteli. De ne már, ő nem tudta, hogy a fiú beteg. Droid, szalad át fején a meg nem gondolt szó és ettől elszégyelli magát.
Rápillant a fiúra és megakad a szeme a jelvényén, kíváncsian felszalad vékonyka szemöldöke. Aztapaszta, ezt mondjuk nem hitte volna. De nézzük a jó oldalát, ha meg akarja büntetni talán bele alszik.
Nem köszön a fiúnak külön, hanem peckes léptekkel elé felé indul és lehuppan valahova a közelébe, mégis csak őt ismeri egyedül, még akkor is ha a srác valószínűleg előbb nyírná ki semmint segítené. Összezárt lábakkal beül a padba és szemléli a termet, meg a többieket.
Mindezt olyan nyilvánosan, mintha lóvásáron lenne és most dönti el melyik mént vigye haza.
Bízik benne, hogy a Pugnaxos prefektus, a gondolattól is elmosolyodik, nem fogja gyerekesen galacsinokkal dobálni.
Kedélyesen hallgatja a csevegőket, ő maga egyenlőre nem bocsátkozik senkivel beszélgetésbe.
Magabiztosan akassza székére a nehéz táskát, kicsit lazít talárján, kifújja levegőjét és türelmesen dobolni kezd hosszú ujjaival az asztalon, várakozó álláspont.
Ez itt valahogy nem olyan, mint a magán tanórái, nem is igazán boldog a tömegtől és a "zsivajtól", de elviseli, hiszen el kell.
Állát kissé a magasba tolja, dacosan pislog körbe. *


// Bájitalkészítés: 1.
Bocsánat, remélem, hogy még csatlakozhatok //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Erin Corwell
Diák - Extremus
avatar

Female Vízöntő Jelige : XIII. A Halál
Hozzászólások : 419
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Szer. Okt. 28 2009, 23:05

*Jó negyed órás késéssel érkezik az órára, mert minek is bármit elsietni, lényegében így is úgy is mindegy neki meddig tartja fel szerencsétlen elsősöket. Azért magában még mindig mulattatja az a tény, hogy Gerard képes volt ilyen titulust adni neki. Oké, hogy hibátlan lett a vizsga, de a pasas pontosan tisztában van vele, hogy a lánynak semmi érzéke sincs ezekhez a pedagógiai maszlagokhoz, és hírből sem ismeri sem a tapintatot, sem a türelmet, és tulajdonképpen itt akár vérengzés is lehet, ha valakinek túlzottan eljár a szája és visszabeszél neki. Már előre jobb kedvre derül a gondolattól, hogy kiélheti magát, meg a belső frusztrációit azokon, akiket kitesznek kényének kedvének. Nem úgy néz ki, mint aki túlzottan rohant volna, kényelmes tempóban lép be a terembe, és áll meg egy pillanatra felmérni hányan is vannak azok a szegény szerencsétlen áldozatok diákok. Oké, a létszám az elfogadható, két embernek nem valószínű, hogy tartana órát (arról meg szó sem lehet, hogy az Akaneval közösen becsempészett dugipiát pisisekkel ossza meg.*
- Na üdv kis csökött tanítványaim, szerencsétlenségetekre az elsősök, azaz az olyan kis nyunyók óráit, mint ti, én fogom tartani legalábbis Bájitaltanból. Akinek nem tetszik, annak már most felajánlom a távozás lehetőségét.
*Int az ajtó felé, miközben ő maga feltelepszik a tanári asztalra törökülésbe helyezkedve. A ruházatára mindent lehet mondani csak azt nem, hogy iskolai. Az egyszerű farmernadrággal még nem is lenne semmi baj, ahogy a tornacipővel sem, azonban a fehér trikó csak kiemeli csontos alkatát, és azt, hogy a bal karján, és nyakán kívül nem is lehet tetoválatlan felületet kiszúrni rajta. A vállai, a jobb keze, a tarkója, a kulcscsontjának egy része mind "festett terület", elég lapos elöl-hátul, ha nem lenne hosszú haja, talán még fiúnak is könnyű lenne belőni.*
- Erin Corwell, de nektek csak Corwell és mielőtt ténylegesen nekikezdenénk az anyagnak, felállítanék néhány szabályt. Az én óráimon én vagyok a főnök, az atyaúristen, ha úgy tetszik. Az van amit én mondok. Ha azt mondom, hogy egy bájital szar, akkor az szar, és jogom van kiönteni az egészet a francba és azt mondani, hogy kezdd újra. Ha hiszti, nyígás van, vagy visszabeszélés, páros lábbal lesztek kirúgva óráról, -10 ponttal gazdagodva. Fintorogni, magatokban anyázni lehet, de ha észreveszem ugyanaz az eredmény, mint előző esetben. Valamint, attól, hogy én mindenféle jelzőkkel illethetlek titeket tanóra alatt, nektek ez NINCS megengedve, ha valakinek problémája van, óra után jöjjön oda hozzám, és majd kicakkozzuk egymást. Egyelőre ennyi, majd legfeljebb még menet közben bővítem a 'házirendet'.
*Elégedetten bólint, most nagyjából sikerült felrajzolni az erőviszonyokat, innentől teljesen rendben fog menni minden, arról ő majd gondoskodik. Egyetlen kijelentésével sem viccelt, nem az a humoros fajta aki csak a vakvilágba ejnyebejnyézik.*
- Ezzel meg is volnánk. Akkortehát felmérjük, hogy mennyi alapismerettel is rendelkeztek pontosan. Ki mit tud a bájitaltanról pontosan, mint mágiaágról. Ha felteszitek a kezeteket már beszélhettek is, csak egyszerre ne, mert nincs nyolc fülem mindenkire külön. Hjam, és bemutatkozással kezdjétek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Noel Wyard
Prefektus - Pilluamuleto
avatar

Male Skorpió Jelige : A halál csak a kezdet. Az Antisignus.
Hozzászólások : 1437
Évfolyam : Első
Kor : 25

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Csüt. Okt. 29 2009, 15:18

*Elálldogál a fal mellett, azt nem kalkulálta bele, hogy Jekatyerina éppen őt nézi ki magának. Nem igazán mutat hajlandóságot arra, hogy akkor tökéletes beszélgetőpartnert alakítson, inkább a festményeket veszi szemügyre. Ed megjegyzésére aprót biccent, ők tényleg csodálatos párbeszédet folytatnak, csak ez nem hallatszik. Rezzenéstelen arccal nézi végig a pórul jártakról kitett figyelmeztető alkotásokat, nem hatja meg túlzottan, az ilyesmi benne van a pakliban. Izzy megjelenésére csodák csodájára egy vigyor jelenik meg az arcán, és még meg is szólal, ráadásul nem éppen tőmondatokban, ahogy eddig tette.*

-Szevasz, öreg!

*Nem löki el magát a faltól, arra viszont felvonja a szemöldökét, hogy a lány mellé telepszik le. Arrébb is húzódik, még hozzáér a koponyájához, amit aztán nem nézne jó szemmel, ahogy azt sem, hogy bemásztak az intim szférájába is kicsit. Izzy lelkes kijelentésére felröhög, van abban valami, amit mond. No nem esik kétségbe, mert nincs miért. Aki hülye, az így jár, aki nem figyel, ugyancsak, aki azt hiszi, milyen egyszerű lesz az egész, szintén.*

-Horrornak horror, de jól fest, viszont az ott egy befejezetlen képregénynek tűnik. Mit gondolsz? Bővítsük és majd a haverok kiadják? Gondold el, mennyit lehetne ezzel kaszálni

*Elvigyorodik, lehet, már nem lesz mit megnézni, de erre nem fogadna, van, amihez neki is van érzéke, és a bájitalkészítés éppen ilyen. Nem fogja elszúrni, mert ha valamit akar, abban marha precíz, és nem rohan, nem kapkod. Égette már meg magát elégszer ahhoz, hogy tudja, az nem kifizetődő. Corwell belépőjére csak egy gúnyos vigyor suhan át az arcán, mert torony magasan tesz arra, ki atyaúristen és ki nem. Nem vallásos, felőle bármiféle néven titulálhatná magát. Arra felvonja a szemöldökét, hogy a lány beszólhat bárkinek, ők viszont nem, mert egy darabig nyel, aztán robban. Vagy, ignorálja az illetőt, ami előszeretett szokása. Megtanult túlélni, így ez sem vágja földhöz, póker arccal hallgatja végig a feltételeket. A pontlevonás említése, kb. annyira érdekli, hogy semennyire. Nem pontvadászatért van itt, hanem a saját karrierje miatt. A kicakkozásra észrevétlenül bólint egyet, nem fog tiltakozni akkor sem, ha erre kerül a sor, bár az embereket jobban idegesíti, ha tudomást sem vesznek róluk, hanem egyszerűen figyelmen kívül hagyják mindenféle megjegyzésüket. A kérdés már egészen más tészta, arra már megszólalni is hajlandó, sőt, mellé még a kezét is felteszi, de hogy most nyújtózkodik, vagy testhelyzetet vált, nem tudni.*

-A keleti mágia egyik ága is lehetne akár, hiszen egyfajta szertartás az is, amíg elkészítjük, és az erre az ágazatra is igaz lehetne, de passzívnak nevezzük, illetve oda soroljuk. Mégpedig azért, mert nem ránézünk valakire és egy sima varázslattal oldjuk meg a kérdést, hanem elkészítjük szépen a főzetet és azt különböző üvegcsékbe, fiolákba tesszük, aztán majd felhasználjuk akkor, amikor szükségünk van rá. Mondhatnánk, hogy már az őskor is adott egy s mást, de azok többnyire eltűntek, vagy elfelejtődtek. Az ókor viszont egészen más, hiszen Egyiptomban virágzott a bájitalfőzés, csak nem ezen a néven, és nem egy maradt ránk azokból, például elég, ha a balzsamozásra gondolunk rögtön. A középkorig, úgy ahogy működött ez a mágiaág, aztán háttérbe szorult, viszont ha nem éppen a nyilvánosság előtt, de történnek felfedezések és fejlesztések is, csak erről nem sokan tudnak. Nem azonnal hatnak, mert nem locsoljuk rá senkire, nem az üstből öntjük le a torkán, hanem sokkal cselesebb módon alkalmazzuk, és a hatásuk csak akkor érződik, ha ezt az illető már elfogyasztotta. Lehet többféle bájitalról beszélni, illetve használhatjuk többféle módon is. Lehetnek mérgek, gyógyító főzetek, kenőcsök, balzsamok, krémek, vagy éppen külsőleg ható bájitalok is, vagy akár belsőleg. Emellett elméletben keverhetjük ételbe, italba, kenhetjük ugye bőrre, de ha ügyesek vagyunk, akkor még azt is elérhetjük, hogy a másik szervezetébe kerüljön anélkül, hogy hozzáérnénk. A komponensek sokrétűek, lehetnek állati, növényi, ásványi, emberi, vagy éppen mágikus eredetűek, vagy sima, mezei hozzávalók, amelyek nem tartalmaznak mágiát. Egymás hatását erősíthetik is vagy gyengíthetik, esetleg még a visszájára is fordulhat az egész. Szerintem pedig nem ment ki a divatból ez sem, csupán az emberek lusták, és amit megoldhatnak pálcával, arra nem pazarolnak időt. A bájitalkészítés éppen ezért bonyolult is egyben, és csak a legelhivatottabbak jutnak valamire, mert itt nem lehet játszadozni, nem lehet nagyzolni, mert a következmények beláthatatlanok. Nagy koncentrációt igényel, illetve odafigyelést, nem lehet félvállról venni.

*Közben a festményekre mutat, az elbaltázott főzetek hatása, ott látszódik. Ennyit szándékozott elmondani, többet nem. Megvárja a többiek válaszát is, aztán Corwell majd eldönti, mi jó és mi nem. A bevezetője után van egy sejtése arról, mi jön, tehát itt mindenki hülye, csak ő nem, így nem fordít rá különösebb figyelmet, majd kiszűri, mi az, ami fontos, és mi nem. Nem kedveli az olyan embereket, akik mindenkinél feljebbvalónak hiszik magukat, és ennek hangot is adnak. Egyelőre nem von le semmiféle következtetést, kivárja, mi lesz a reakció. Ha óra végéig csak és kizárólag pocskondiázást kapnak, akkor elraktározza magában a véleményét, és csak arra ügyel, fejlődjön, tanuljon, a saját karrierje a legfontosabb, nem más. Magyarán ha lehúzás van, akkor ignorál egy az egyben, és nem foglalkozik a tanársegéddel. Persze ha ez nem így alakul, az egészen más történet.*

_____________
A halálnak is van stílusa.
Többnyire zagyva, visszataszító és érthetetlen.
Kivételes pillanatokban viszont egyenesen avantgárd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Erin Corwell
Diák - Extremus
avatar

Female Vízöntő Jelige : XIII. A Halál
Hozzászólások : 419
Tantárgy(ak) : Bájitaltan tanársegéd
Évfolyam : Második
Kor : 26

TémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   Pént. Okt. 30 2009, 19:08

// Ha este nyolcig nem reagál még minimum 3 ember, az óra lefújva, és Noelen kívül senki nem kap egyetlen pontot sem. Nem fogok rátok ítéletnapig várni úgy, hogy máshová írtok, csak ide nem. Legközelebb így el se gyertek.
Köszöntem.//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomTémanyitásTárgy: Re: Bájitaltan laboratórium   

Vissza az elejére Go down
 

Bájitaltan laboratórium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
12 / 16 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tornerans Mágusképző Szakiskola :: Központi kastély :: Alagsori rendszer-


Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create your own blog